De interes NATIONAL: INDEMNIZATIE PT PERSONALUL DIN SANATATE
- mickeygreen
- senior

De interes NATIONAL: INDEMNIZATIE PT PERSONALUL DIN SANATATE
Lista Proiectelor de Acte Normative
supuse dezbaterii publice
în conformitate cu Legea nr. 52 din 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică
responsabil: dr. Mihaela Oancea - Secretariatul General, tel: 021 3072 634
HG stabilitate: http://www.ms.ro/ps_pr_act/dbdown.asp?id=1068
Propuneri/sugestii: http://www.ms.ro/ps_pr_act/disc_afis.asp?idd=0&nrp=498
[nu sunt sigur ca link-urile merg, daca nu le gasiti la http://www.ms.ro la Proiecte Acte Normative)
--------------------------------------------------------------------------------
Afisat de la 21.06.2007 până la 21.07.2007
Proiect de Hotărâre de Guvern
privind stabilirea sumei pentru prima de stabilitate
Propuneri / sugestii
HG_stabilitate.doc (134.66 KB)
tel.: 021 3072 627
supuse dezbaterii publice
în conformitate cu Legea nr. 52 din 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică
responsabil: dr. Mihaela Oancea - Secretariatul General, tel: 021 3072 634
HG stabilitate: http://www.ms.ro/ps_pr_act/dbdown.asp?id=1068
Propuneri/sugestii: http://www.ms.ro/ps_pr_act/disc_afis.asp?idd=0&nrp=498
[nu sunt sigur ca link-urile merg, daca nu le gasiti la http://www.ms.ro la Proiecte Acte Normative)
--------------------------------------------------------------------------------
Afisat de la 21.06.2007 până la 21.07.2007
Proiect de Hotărâre de Guvern
privind stabilirea sumei pentru prima de stabilitate
Propuneri / sugestii
HG_stabilitate.doc (134.66 KB)
tel.: 021 3072 627
- dr_grumpy
- junior

mda, cum am mai spus, nororc cu prima asta ca suntem bine ancorati de glia stramoseasca!!!!!!!!
pai oricum salariile noastre sunt ca un ajutor social, nu?
o prima de cateva sute ron ne scoate din saracie instant....
offff ce nesimtire, parca am cersi, parca nu meritam sa fim platiti decent pt munca noastra!
pai oricum salariile noastre sunt ca un ajutor social, nu?
o prima de cateva sute ron ne scoate din saracie instant....
offff ce nesimtire, parca am cersi, parca nu meritam sa fim platiti decent pt munca noastra!
-
Eminemscu
- junior

acest document este numai o PROPUNERE!!!!!!!!pana nu apare in monitorul oficial valoreaza 0 barat. pana in sem 4 pot pica n guverne,se poate modifica de t ori propunerea dar..traim in romanica...nu se va schimba nimic...daca voi il mai credeti si mai aveti palpitatii la propunerile acestei nulitati submediocre,imbecile si halucinante de pseudoministru care se cheama nicolaescu......Si daca ar fi sa fie varanta cea mai optimista si primim banii astia, ce facem, zicem mersi pt 5 milioane jumate?amrezu nu exista !!!!inca nu a facut nimic concret pt rezidenti...si deja exista de mi bine de juma de an.halal sa ne fie.....ori plecam ori ramanem si nu ne mai plangem de nimic ,ca oricum de vorbarii goale m-am saturat si din partea guvernantilor si din partea asa ziselor organizatii care cica ne apara interesele...NU MAI AM CUVINTE
The MATRIX has you.
- Chingachgook
- addicted

-
Eminemscu
- junior

sa stii ca am fost. nici nu mai pomenesc ca nimeni de pe acest forum nu m-a lamurit daca si in alte centre/orase se mai intampla asa ceva sau daca chiar exista acest ordin,dar...oricum,asta nu confirma decat ce spuneam mai sus.In afara faptului ca am fost controlat de cei de la dsp de 3 ori pe parcursul zilei si nu am facut nimic altceva decat sa iau vreo 60 de tensiuni si sa dau apa oamenilor care nu prea aveau ce face in ziua aia a fost ok.
nu tineam neaparat sa mai povestesc offtopic ,dar vad ca iti place (kooksee)sa vorbesti in doi peri fara sa spui nimic si fara sa ai habar despre ce e vorba, oricum nu conteaza, sunt doar curios ce mai poti debita...
nu tineam neaparat sa mai povestesc offtopic ,dar vad ca iti place (kooksee)sa vorbesti in doi peri fara sa spui nimic si fara sa ai habar despre ce e vorba, oricum nu conteaza, sunt doar curios ce mai poti debita...
The MATRIX has you.
- 187.92a
- addicted

- 187.92a
- addicted

-
Eminemscu
- junior

- 187.92a
- addicted

-
Eminemscu
- junior

- 187.92a
- addicted

Amplasamentele sunt foarte utile!Pentru ce?Pentru masurat tensiuni, ca doar este pe gratis!Din pacate oradenii nu inteleg ca sunt corturi de prim ajutor pentru cei intr-adevar afectati de canicula si nu pt. masurat tensiuni sau glicemii!Cat despre asigurarea pazei pt. materiale, ce sa mai zic? Cum ramane cu asigurarea pazei celor care lucreaza in corturi si sunt agresati atat fizic cat si verbal de huligani?Ar mai fi multe de spus despre intreg sistemul sanitar, dar ce rost are?Traim in Romania!
zi-el Lori
fa-ti un dina sta:
http://www.bihon.ro/special/jocuri-ktest
- MyRy
- elder

[quote="trident
fa-ti un dina sta:
http://www.bihon.ro/special/jocuri-ktest[/quote]
mai ai vre-unul?
fa-ti un dina sta:
http://www.bihon.ro/special/jocuri-ktest[/quote]
medicale sau chirurgicale ??
mi-am "vandut" nick-ul!
mi-am "vandut" nick-ul!
-
loreleiii
- junior

Surprinzator este ca, daca nu au fost impinse de la spate de diverse organizat ii, autoritatile nu au binevoit sa aloce niciun ban pentru a pune la dispozitia cetatenilor macar apa, atat de recomandata de medici pe aceasta caldura. Mai mult decat atat, cei mai multi alesi locali s-au zbatut sa faca parteneriate cu diverse companii pentru a putea dota corturile de prim-ajutor pe care, intr-un final, le vor infiinta incepand de astazi in mai multe zone ale Bucurestiului. „Nu am alocat niciun ban pentru a dota corturile de prim-ajutor. Am facut un parteneriat cu o companie care ne pune la dispozitie apa pentru cetatenii care au nevoie. Totodata, corturile sunt deservite de angajatii primariei, iar asistenta medicala este oferita de medicii rezidenti de la spitalele de urgenta, care se implica voluntar in astfel de actiuni“, ne-au spus reprezentantii Primariei Sectorului 2.
Cei mai mulţi au mers pe varianta „parteneriatului în mod firesc“. Cu alte cuvinte, avizi de practică, medicii rezidenţi sunt numai buni pentru a fi cooptaţi în astfel de acţiuni, cu condi- ţia să nu emită pretenţii financiare. „Am consolidat numeroase clădiri în care func- ţionează spitale. Parteneriatul vine în mod firesc, iar de obicei medicii care aleg să ne ajute sunt rezidenţi care se implică în mod voluntar“, explică reprezentanţi din cadrul Primăriei Sectorului 1.
http://www.infoportal.ro/articol~din-so ... icula.html
http://www.gandul.info/rezidenti-trimis ... 932;351114
Cei mai mulţi au mers pe varianta „parteneriatului în mod firesc“. Cu alte cuvinte, avizi de practică, medicii rezidenţi sunt numai buni pentru a fi cooptaţi în astfel de acţiuni, cu condi- ţia să nu emită pretenţii financiare. „Am consolidat numeroase clădiri în care func- ţionează spitale. Parteneriatul vine în mod firesc, iar de obicei medicii care aleg să ne ajute sunt rezidenţi care se implică în mod voluntar“, explică reprezentanţi din cadrul Primăriei Sectorului 1.
http://www.infoportal.ro/articol~din-so ... icula.html
http://www.gandul.info/rezidenti-trimis ... 932;351114
- Chingachgook
- addicted

Eminemscu wrote:acest document este numai o PROPUNERE!!!!!!!!pana nu apare in monitorul oficial valoreaza 0 barat. pana in sem 4 pot pica n guverne,se poate modifica de t ori propunerea dar..traim in romanica...nu se va schimba nimic...daca voi il mai credeti si mai aveti palpitatii la propunerile acestei nulitati submediocre,imbecile si halucinante de pseudoministru care se cheama nicolaescu......Si daca ar fi sa fie varanta cea mai optimista si primim banii astia, ce facem, zicem mersi pt 5 milioane jumate?amrezu nu exista !!!!inca nu a facut nimic concret pt rezidenti...si deja exista de mi bine de juma de an.halal sa ne fie.....ori plecam ori ramanem si nu ne mai plangem de nimic ,ca oricum de vorbarii goale m-am saturat si din partea guvernantilor si din partea asa ziselor organizatii care cica ne apara interesele...NU MAI AM CUVINTE
duap exprimarea de aici eu te-as pune sa stai toata ziua in cortul ala de la crucea rosie. si sa stii ca 60 de tensiuni pe zi e putin. noi astia din bucuresti luam cam 100-120. se vede ca ati facut alta facultate
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- mickeygreen
- senior

Decat sa va exprimati indignarea aici fata de tratamentul bataie de joc la capitolul financiar, va recomand s-o exprimati direct pe site-ul MS, daca tot e dezbatere publica pe proiect.
Nu-i suficient daca sunt cativa care "fac pe nebunii" chiar daca ei exprima acelasi idei ca si voi.
Ar fi in schimb o problema daca ar avea parte de o AVALANSA de nemultumiri. Va asigur ca presa se va autosesiza daca respectiva chestiune ia proportii (sunt oameni din presa care citesc si-i intereseaza proiectele MS dar care nu au parte decat de cateva opinii exprimate pe site).
Va propun introducerea notiunii de "class action", ar cam fi timpul.
Link-urile catre proiectul de pe site-ul MS (prima de stabilitate de care "personalul va beneficia o dată pe an, în cursul trimestrului IV al anului, egală cu salariul minim corespunzător funcţiei, gradului sau treptei profesionale, sau, după caz, salariul de bază [...]" respectiv "ÃŽn urma aplicării prevederilor prezentului act normativ, se va mai îmbunătăţi situaţia financiară a personalului din sectorul sanitar, concomitent creşterea gradului de satisfacţie a acestora, ceea ce va conduce la o mai mare stabilitate a personalului în acest sector şi la diminuarea exodului de personal specializat în străinătate"
(e citat din Nota de fundamentare a HG-proiect) le gasiti mai sus, in primul post.
Nu-i suficient daca sunt cativa care "fac pe nebunii" chiar daca ei exprima acelasi idei ca si voi.
Ar fi in schimb o problema daca ar avea parte de o AVALANSA de nemultumiri. Va asigur ca presa se va autosesiza daca respectiva chestiune ia proportii (sunt oameni din presa care citesc si-i intereseaza proiectele MS dar care nu au parte decat de cateva opinii exprimate pe site).
Va propun introducerea notiunii de "class action", ar cam fi timpul.
Link-urile catre proiectul de pe site-ul MS (prima de stabilitate de care "personalul va beneficia o dată pe an, în cursul trimestrului IV al anului, egală cu salariul minim corespunzător funcţiei, gradului sau treptei profesionale, sau, după caz, salariul de bază [...]" respectiv "ÃŽn urma aplicării prevederilor prezentului act normativ, se va mai îmbunătăţi situaţia financiară a personalului din sectorul sanitar, concomitent creşterea gradului de satisfacţie a acestora, ceea ce va conduce la o mai mare stabilitate a personalului în acest sector şi la diminuarea exodului de personal specializat în străinătate"
-
Eminemscu
- junior

sa vedem ce-o sa mai zici (kooksee) cand o sa te oblige sa te duci la corturi/cu ambulanta.se pare ca in curand demareaza actiunea si in bucuresti. si inca ceva, dupa ce iti dai tu seama ca am facut alt fel de facultate, nici macar nu stii unde am terminat, doar probabil ca presupui...
sau din cauza faptului ca "noi in bucuresti luam 100-120 de tensiuni pe zi"?ai vreo formua magica de calcul care ia in considerare nr de tensiuni luate pe zi ,nesimtirea, ignoranta si jignirea, care impreuna iti dau orasul in care a terminat cineva medicina?sau poate oi fi Mafalda...
sau din cauza faptului ca "noi in bucuresti luam 100-120 de tensiuni pe zi"?ai vreo formua magica de calcul care ia in considerare nr de tensiuni luate pe zi ,nesimtirea, ignoranta si jignirea, care impreuna iti dau orasul in care a terminat cineva medicina?sau poate oi fi Mafalda...
The MATRIX has you.
- dr_grumpy
- junior

deci, pt cei care au intrebat daca si in alte judete se intampla asta........la cluj NU
inca....
dar am si eu o intrebare (evident nu ma stept la un raspuns): pai asistentele nu pot fi cooptate "voluntar"?
pt o tensiune, o glicemie si un pahar de apa......e nevoie de dr?
alea nu vin fara plata plus spor de "caldura"
si cum era chestia cum ca angajatorul (la noi spitalele) e obligat sa asigure flacoane cu apa minerala angajatilor pe timpul caniculei?
pai sa opereze ei la et 9 fara aer conditionat vara, echipati de nu ai pe unde transpira
iar ma enervez degeaba
si va mai si duce pe canicula la corturi sa luati tensiunea si glicemia varstnicilor care ies la plimbare in ciuda avertismentelor
inca le place sa stea la cate o coada sa isi vada glicemia cat creste dupa o vata de zahar (deh, oamenii dupa 40 ani de comunism nu se pot dezvata de cozi, de inghesuiala unde se da ceva gratis si de ideea ca sanatatea e gratuita)
inca....
dar am si eu o intrebare (evident nu ma stept la un raspuns): pai asistentele nu pot fi cooptate "voluntar"?
pt o tensiune, o glicemie si un pahar de apa......e nevoie de dr?
alea nu vin fara plata plus spor de "caldura"
si cum era chestia cum ca angajatorul (la noi spitalele) e obligat sa asigure flacoane cu apa minerala angajatilor pe timpul caniculei?
pai sa opereze ei la et 9 fara aer conditionat vara, echipati de nu ai pe unde transpira
iar ma enervez degeaba
si va mai si duce pe canicula la corturi sa luati tensiunea si glicemia varstnicilor care ies la plimbare in ciuda avertismentelor
inca le place sa stea la cate o coada sa isi vada glicemia cat creste dupa o vata de zahar (deh, oamenii dupa 40 ani de comunism nu se pot dezvata de cozi, de inghesuiala unde se da ceva gratis si de ideea ca sanatatea e gratuita)
-
scorpia
- senior

La iasi inca nu s-a auzit nimic de acest gen
Dar a gasit cineva scris ceva in legatura cu acest lucru?
Adica e vreun decret ministerial?
Ca daca nu e, nu e.
Si asa facem garzi de ne plictisim, si plecam in concediu numai daca fiecare medic din sectie e insotit in garda de 1-2 rezidenti, altfel nu....
Asta mai lipsea... sa ne mai oblige ,,voluntar '' si la alte minunatii de astea.
Dar a gasit cineva scris ceva in legatura cu acest lucru?
Adica e vreun decret ministerial?
Ca daca nu e, nu e.
Si asa facem garzi de ne plictisim, si plecam in concediu numai daca fiecare medic din sectie e insotit in garda de 1-2 rezidenti, altfel nu....
Asta mai lipsea... sa ne mai oblige ,,voluntar '' si la alte minunatii de astea.
- Im
- elite

Nu înteleg, daca mergeti în rulote va scade salariul de baza ? Adica se considera ca sunt zile nelucrate ? Nu cred, e un simplu transfer al fortei de munca de la spital la rulote. Erati platiti pt zilele din spital, sunteti platiti pt zilele din rulote ca si cum ati fi la spital. Nu vad prea mult voluntariat (munca gratis) aici si nu vad vreo tzeapa la salariu.
- 187.92a
- addicted

-
Eminemscu
- junior

este un cort un dozator de apa rece "la fantana" de unde ne servim si noi si pacientii.
mai interesant e ca nu avem toalete.o varianta este sa te intelegi cu rezidentul din tura urmatoare sa stati amandoi toate ziua.adica 10 ore.alta varianta e sa fie un gardian prin preajma si sa il rogi sa stea in cort 5-10 min pana te duci si tu sa gasesti o toaleta.
apropo de apa au fost "pacienti " care au vrut sa ia apa cu flaconul de 2 litri.ca de, doar e gratis, desi 10 m mai jos de cort era o tasnitoare.asta ca sa va faci o parere despre oamenii care apeleaza la corturi.cei cu adevarat bolnavi nu ies din casa iar cei seriosi se duc la medicul de familie...
mai interesant e ca nu avem toalete.o varianta este sa te intelegi cu rezidentul din tura urmatoare sa stati amandoi toate ziua.adica 10 ore.alta varianta e sa fie un gardian prin preajma si sa il rogi sa stea in cort 5-10 min pana te duci si tu sa gasesti o toaleta.
apropo de apa au fost "pacienti " care au vrut sa ia apa cu flaconul de 2 litri.ca de, doar e gratis, desi 10 m mai jos de cort era o tasnitoare.asta ca sa va faci o parere despre oamenii care apeleaza la corturi.cei cu adevarat bolnavi nu ies din casa iar cei seriosi se duc la medicul de familie...
The MATRIX has you.
- 187.92a
- addicted

Eminemscu wrote:mai interesant e ca nu avem toalete.o varianta este sa te intelegi cu rezidentul din tura urmatoare sa stati amandoi toate ziua.adica 10 ore.
mi-a palcut, cum sa stati amandoi ca poate vine pipilica?
asa se face in Bihon, in buc nu ar veni cu sticla de 2l sa ia apa (ar lkua tot cortul/)