Complicatii dupa reconstructia de LIA-Sfaturi va rog!

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
medicina
junior
junior

Complicatii dupa reconstructia de LIA-Sfaturi va rog!

Postby medicina » Sat Nov 18, 2006 11:53 am

In urma cu 2 luni m-am operat de ruptura de LIA stg in Floreasca .A doua zi post operator mi-am inceput programul de recuperare.Am facut recuperare 2 luni si inainte de operatie.Kinetoterapeutul cu care facusem recuperare mi-a dat un program scris si mi-a zis sa il urmez si ne vedem la 1 luna dupa operatie.Am fost sub supravegherea ortopedului care m-a operat pana la o luna-care m-a vazut de 3 ori in prima luna si de fiecare data mi-a zis ca totul este perfect.La 2 saptamani am observat ca nu am o flexie cum scriam cei de pe net si am intrebat despre asta mi-a spus ca nu e chiar asa ,nu am deloc motive sa ma ingrijorez mi-a spus ca "flexia o vei recupera, pe mine extensia ma intereseaza" cum nu aveam nici o problema cu extensia mi-a spus ca genunchiul este foarte bine sa continui programul acasa si sa merg la o luna la sala de recuperare.La o luna aveam o flexie de 75 de gradesi nu aveam asa dureri genunchiul era insa mai umfalt decat in prezent.Unde cand m-am dus mi s-a spus "dr esti in urma rau de tot".Am o luna de cand fac recuperare la sala supravegheat am genunchiul blocat in flexie de 90 de grade iar extensia cam 5 grade, am dureri groaznice de genunchi si nu pot sta mai mult de 10 min pe un scaun pentru ca incep durerile, am dureri mai ales noaptea asa ca am recurs din proprie initiativa la tramadol 50 mg ca altfel noptile erau albe.
La ultima intalnire (acum 5 zile)cu ortopedul mi-a recomandat hidrokinetoterapie si fizioterapie si Aulin ptr o saptamana apoi ne vom vedea .I-am spus ca al meu kinetoteraput mi-a zis ca este posibil sa am nevoie de o adoua interventie o artroscopie de curatare iar raspunsul a venit priompt ca spera sa se rezolve cu fizioterapia.
Kinetoterapeutul meu la terminarea programului de ex incearca sa imi forteze miscarea de flexie insa este groaznic de dureros si nu trec de 90 de grade.
Ma ingrijoreaza ca genunchiul este umflat la 2 luni de la operatei ca am dureri groaznice si uneori doare si in timpul mersului, ca am flexia de 90.
Vreau sa va intreb daca in Ro se face manipulare sub anestezie? si la cine sa ma duc sa o faca.
Problema este ca nu mai am incredere in cel care m-a operat asa ca daca va fi cazul de artroscopie de curatare vreau sa merg in alta parte!
Astept sfaturi de la voi!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Nov 20, 2006 1:00 am

incearca pe un forum de medicina

radu_vasile
junior
junior

Postby radu_vasile » Mon Nov 20, 2006 1:52 am

Poti incerca sa il cauti pe Dr Filipescu D, de la Sp Sf Ioan. El se pare ca este "tata" artroscopiei in RO. El face LIA intr-o veselie. Poti sa ii ceri parerea ca este chiar avizat. Pe bune.
Nu uitati ca cei multi sunt afara...

Return to “Viata in spital”