directorii de spital

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale

de unde trebuie selectati directorii de spital?

din randul medicilor-de ce sa mai fie cineva la imparteala comisionului
19
32%
tehnocrati-astia nu au mama, nu au tata
24
40%
sorin oprescu, deja conduce 2 inseamna ca e capabil sa le conduca pe toate
17
28%

Total votes: 60

Chingachgook
addicted
addicted

directorii de spital

Postby Chingachgook » Sat Nov 12, 2005 3:18 am

cine credeti ca ar trebui sa fie director de spital?
medicii? sau manageri pur-sange?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Nov 13, 2005 2:05 am

din randul asistentelor si al 'altui personal medical' ?

roa_med
elder
elder

Postby roa_med » Thu Nov 24, 2005 2:11 am

secretarele facultatilor...alea de manevreaza tot ce misca :evil: :evil:

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Thu Nov 24, 2005 12:51 pm

romanescu_oana wrote:secretarele facultatilor...alea de manevreaza tot ce misca :evil: :evil:

:rofl:
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

Paul_T
junior
junior

Postby Paul_T » Sat Nov 26, 2005 7:56 pm

medici cu training serios in management sau manageri 'puri' cu ceva training medical

+ mi se pare cam aberant ca un director/manager de spital sa mai faca si garzi .. dar ce ne mira in Romania :?

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun Nov 27, 2005 12:17 am

probabil garzile se fac ca sa supravegheze activitatea personalului...sa se afle in mijlocul problemei :P

Paul_T
junior
junior

Postby Paul_T » Tue Dec 06, 2005 1:15 am

cica se va vota o noua lege care ar corecta anumite chestii (de ex directorii de spital cu garzi), ca ar dori sa o bage prin asumarea responsabilitatii si sa intre in vigoare de la 1 ian 2006 .. mai stie careva de legea asta ?

oricum nu cred ca face mare lucru , corecteaza cateva maruntisuri eventual

jim
newbie
newbie

Postby jim » Sun Dec 11, 2005 11:32 pm

exemple de directori de succes: bucur (la floreasca), oprescu, calistru. totii au lasat-o mai moale cu profesatul in momentul in care s-au apucat de treaba. cine a muncit prin floreasca in perioada in care era bucur director stie despre ce vb.

parerea mea este ca directorul ideal este unul din sistemul medical, care a lucrat in sistem si care are pregatire de manager. no offence pt colegii care termina rezidentiatul in management, nu stiu cam in ce fel a decurs pregatirea lor in timpul rezidentiatului, dar consider ca numai lucrand in spital poti invata cum functioneaza (sau nu) minunea asta de sistem.

pe de alta parte, majoritatea legilor dupa care functioneaza sistemul medical de la noi sunt intocmite (dupa diverse modele straine) in special de economisti. interventiile profilor de vaza sau ale medicilor implicati/consultati au vizat in mare parte interese restranse, de grup/specialitate, fara a se tine cont de vreo strategie pe termen lung ori ceva de genul asta. anual s-au aplicat diverse corectii, dar pe principiul "cine nu vine sa ceara, nu primeste, ca nu sunt bani pentru toti".

necazul e ca de fiecare data s-a facut politica puterii (indiferent de regim) si nu politica sanatatii. banii aia care se strang la fondul de asigurari de sanatate, multi-putini, cat or fi, nu ajung sa fie pusi la dispozitia sistemului medical decat in parte.

nu iau partea nimanui, nu sunt de acord cu comisioanele, licitatiile aranjate (in ciuda sistemului electronic in vigoare astazi) samd, dar nu faci reforma doar schimband directorii de spitale. nu asta-i problema principala.

cataghe
senior
senior

Postby cataghe » Mon Dec 12, 2005 11:18 pm

Ce e aia rezidentiat in management? E pe bune?

Eu stiam ca era ceva masterat la un moment dat...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Dec 13, 2005 12:21 am

e si rezidentiat acuma.
s-a luat la urma de tot.
desi, ce i-o fi trebuind unui manager in sanatate harisonul......
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Dec 16, 2005 8:43 pm

Un medic (repet, medic) ar trebui sa fie fericit ca se gaseste un manager care sa-si chinuie viata cu conducerea spitalului, ca sa-i înlesneasca lui practicarea meseriei. :wink:

catalina_ina
newbie
newbie

Postby catalina_ina » Wed Jan 04, 2006 2:33 pm

Eu personal consider ca ar trebui sa fie o persoana care sa fie antrenata special pt asa ceva...Consider ca e o prostie sa faci 6 ani de medicina ca sa conduci un spital...ori una,ori alta!Odata ce esti director de spital clar nu mai ai timp sa fi medic si iti pierzi indemanarea!Sa nu mai vb ca in acesti 6 ani noi nu invatam asa ceva...
In Olanda de exemplu exista facultate speciala pt ocuparea unei asfel de functii:)!

radu_vasile
junior
junior

Postby radu_vasile » Wed Jan 04, 2006 5:04 pm

Eu cred ca cel mai bine conduce un spital un manager. Dar ca sa poata conduce asa ceva ar trebui sa aiba un "barem" dupa care sa cuantifice performanta medicala. Adica un GHID DE PRACTICA la fiecare specialitate, cu conduita agreata in mod uzual in spitalele statului. Cine vrea altceva mai performant trece in privat si face acolo ce si cum vrea si dupa ce carte vrea. Aceste ghiduri se revizuiesc cam la 4-5 ani in tarile civilizate. Si merge sistemul, fara sa conduca medicii.
Bineinteles, ar trebui sa fie un master sau echivalent de management sanitar dar la ASE/ISE NU NUMAI la medicina (la medicina trebuie, ca sa inteleaga si medicul ce si cum cu managementul). Ar fi bun chiar un modul de 1 luna sau asa ceva.
Si ar mai trebuie definitivat odata "pachetul minim de servicii" de care se face tam-tam de atata vreme, ca sa stie lumea ce are dreptul si ce nu din asigurarea de stat pe care o plateste. Si o noua si serioasa lege a asigurarilor (de orice fel) care sa delimiteze clar lucrurile (ce si cat deconteaza asigrarile de stat si cele private).
Eu sper ca astea vor fi reale nu in alta viata :roll: :roll:
Nu uitati ca cei multi sunt afara...

Return to “Viata in spital”