Page 1 of 4

Cotizatia CMR pt rezidentii anul I si stagiari

Posted: Mon Apr 18, 2005 11:40 pm
by Khaos
In fiecare luna din salariul fiecarui rezidenti si stagiar se opreste suma de 40.000 lei (la data aceasta) care reprezinta cotizatia CMR. Atit rezidentii de anul I cit si stagiarii nu sint membri ai CMR deci aceasta taxa se opreste abuziv, personalul RUNOS fiind prea comod pt ca face o diferentiere intre noi si bagind mina prea usor in banii nostrii.
Azi am sunat la CMB si mi s-a spus ca aceasta taxa nu poate fi returnata si ca intr-adevar este abuziva dar este la latitudinea noastra sa refuzam plata ei.
Incepind cu anul II de rezidentiat, toti medicii rezidenti sint obligati de legea 306 sa se inscrie in CMR - oragnizatia locala, ocazie cu care isi vor ridica si drewptul de libera practica (in urma depunerii juramintului hiprocratic). Aceasta nu este conditionata de platile anterioare catre CMR care asa cum am spus nu isi au rostul.
40.000 nu este o suma mare dar reprezinta suma pe care eu o cheltuiesc pe piine pt toata luna, nu am de gind sa o arunc pe geam.

Posted: Tue Apr 19, 2005 12:54 am
by mihaij
ai dreptate!

bafta! ;)

Posted: Wed Apr 27, 2005 4:12 pm
by Khaos
Saptamina aceasta am fost la CMB si s-a rezolvat problema. Cine doreste sa nu mai plateasca atxa aceea pt CMB si este rezident anul 1, fara stagiatura sau stagiar si nu este membru al CMB (si legea 306 nu te obliga decit din anul 2 sa fii membru) poate sa se duca la CMB sa faca cerere sa i se returneze banii. Sper ca mai aveti fluturasele la voi altfel este enorm de mult de cautat in catastife dar ideea este ca pe un an de zile se stringe jumatate de milion si efortul este zero!!!

cmr

Posted: Wed May 04, 2005 10:35 am
by tutu
referitor tot la aceasta cotizatie....in iasi treaba sta in felul urmator> spitalul platitor este obligat sa plateasca (din salariul nostru, adica sa opreasca) taxa de inscriere in CM. ceea ce nu a facut-o insa.
eu mi-am luat dreptul de libera practica fara sa mi se impuna sa platesc taxa dar prietenul meu, care a fost stagiar anul trecut si care in momentul respectiv nu avea practic nici un venit, a fost obligat sa o plateasca. am ajuns in final pana la directorul cm din iasi, adica prof. Astarastoaie pe care l-am intrebat cat de normal este sa platim lunar o cotizatie la o asociatie la care nu suntem nici macar inscrisi...a dat din umeri, replicand ca nu si-au pus inca bazale de date la punct. deci noi suntem sau nu membrii ai colegiului medicilor?
:?:

Posted: Wed May 04, 2005 2:52 pm
by Khaos
La Iasi parca mereu lucrurile stau altfel! Am fost rezident la Iasi 1 luna si jumatate si amplecat mincind ***** de acolo....nici nu vreau sa mai aud. Si acolo mi se oprea cotozatia insa dupa ce am atras atentia la spitalul platitor sa nu mi se mai opreasca nu mi-au mai oprit-o. D'apoi era si dreptul meu...mult prea usor mi se baga mina in salariu.
La Bucuresti..aceasi problema dar de data asta m-am dus gind la CMB si dupa ce am lasat o adresa si a fost analizata mi s-a raspuns afirmativ si in plus primesc si banii din urma, pe lunile cind mi s-au oprit. Cind voi decide sa ma inscriu in CMB voi plati taxa de inscriere care este 10% din salariul minim pe economie (350.000) si cotizatia incepind cu luna aia. Nu va lasati pacaliti...nu vi se cer si cotizatiile din urma.
Mai copii..ia fiti atenti aici: sinteti medici, nu lucratori la spitale!! Cum va lasati asa calcati in picoare? Ce sa mai faca omul pt voi? Va este frica de tanti Chitu de la Colegiu sau de la RUNOS care va ameninta ca nu va mai lasa sa faceti pe doctorul cind va ea banii? Spuneti-i politicos sa isi gestioneze banii proprii. Pe bune....nu imi vine sa cred ceea ce vad.

Posted: Mon May 16, 2005 11:48 pm
by agorima
unde este sediul CMB?
Multumesc.

Re: Cotizatia CMR pt rezidentii anul I si stagiari

Posted: Tue May 17, 2005 5:20 pm
by alimori
Khaos wrote:In fiecare luna din salariul fiecarui rezidenti si stagiar se opreste suma de 40.000 lei (la data aceasta) care reprezinta cotizatia CMR. Atit rezidentii de anul I cit si stagiarii nu sint membri ai CMR deci aceasta taxa se opreste abuziv

Sunt stagiara (in Cantacuzino) si nu mi se opreste nici o taxa CMB...Se opresc impozitul, CAS-ul, somajul, ASS-ul (whatever that means). De ultimul "fluturas" a avut grija seful meu sa ajunga la o televiziune sa se mai minuneze si altii de atata banet.

Posted: Wed May 18, 2005 6:18 pm
by Khaos
Sediul CMB este undeva la dreapta din pache protopopescu. Intra pe pagina lor de net si ai adresa acolo.

Posted: Thu May 19, 2005 10:41 am
by agorima
multumesc.Am gasit adresa.

Posted: Mon Aug 22, 2005 10:45 am
by alimori
Tocmai ce ziceam ca stagiarilor din Cantacuzino nu li se opreste cotizatia... De luna trecuta o platim si noi (50.000), tipa de la personal zice ca a venit nu`sh ce "directiva". Se pare ca zilele astea fac si eu un drum la CMR :roll:

Posted: Wed Jan 04, 2006 7:29 pm
by aiy
Poti fi inscris in CMR fara sa ai drept de libera practica ?

Acum ca dreptul de libera practica se poate lua doar dupa trei ani de rezidentiat, cotizatia CMR trebuie platita pana cand se ia acest drept ?

Ce nevoie/avantaje/drepturi poate avea un medic rezident daca plateste cotizatia CMR ?

Multumesc anticipat !

Posted: Thu Feb 16, 2006 4:16 pm
by reti_ne
la noi toti am luat 4.050.000 lei, cica 50.000 este cotizatia pentru Colegiul Medicilor, e vreo lege pentru chestia asta? nici nu avem drept de libera practica!!!!!!

Re: Cotizatia CMR pt rezidentii anul I si stagiari

Posted: Sun Feb 26, 2006 5:38 pm
by ChrisP
Khaos wrote:Incepind cu anul II de rezidentiat, toti medicii rezidenti sint obligati de legea 306 sa se inscrie in CMR - oragnizatia locala, ocazie cu care isi vor ridica si drewptul de libera practica (in urma depunerii juramintului hiprocratic). .


Khaos, spune-mi te rog cand este publicata legea 306? de unde pot sa o iau ? pentru ca eu nu reusesc sa o gasesc. Multumesc :)

Posted: Sun Feb 26, 2006 6:06 pm
by ChrisP
:oops: am gasit-o, cred... este legea 306 din iunie 2004?
Daca da, mai am o nelamurire. Nu gasesc scris nicaieri cum ca am avea obligatia din anul II de rezi sa ne inscriem in Colegiul Medicilor. Esti sigur de aceasta obligatie? Eventual imi poti spune art din lege, Khaos?
Multumesc :)

Posted: Sun Feb 26, 2006 6:30 pm
by terim_terim
Asta este legea, nici eu nu am gasit undeva sa scrie de rezidentii de anul II.
Decizia 12 a CMR din 2005 stabileste coantumul cat si cei care platesc cotizatia. Sunt inclusi si medicii rezidenti (nu scrie nimic ca din anul II).

Posted: Tue Feb 28, 2006 6:06 pm
by chris0500
DECIZIE nr. 12 din 6 mai 2005 privind stabilirea cuantumului cotizatiei de membru al Colegiului Medicilor din Romania

EMITENT: COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMANIA

PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 430 din 20 mai 2005

In temeiul art. 31, 33 si al art. 39 lit. l) din Legea nr. 306/2004 privind exercitarea profesiei de medic, precum si organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania, Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania decide:

ART. 1

Membrii Colegiului Medicilor din Romania care exercita profesia de medic au obligatia de a achita lunar cotizatia de membru in valoare de 200.000 ROL sau 20 RON.

ART. 2

Prin exceptie de la prevederile art. 1, medicii rezidenti, medicii stagiari, precum si medicii care au dobandit dreptul de libera practica, dar care nu desfasoara inca activitate medicala sunt obligati la plata unei cotizatii in valoare de 50.000 ROL sau 5 RON pe luna.
ART. 3

Medicii pensionari care nu mai exercita activitati medicale si doresc sa isi pastreze calitatea de membru al Colegiului Medicilor din Romania platesc lunar o cotizatie in cuantum de 50.000 ROL sau 5 RON.

ART. 4

Medicii care au solicitat suspendarea calitatii de membru al Colegiului Medicilor din Romania in conformitate cu prevederile art. 36 alin. (1) din Legea nr. 306/2004 privind exercitarea profesiei de medic, precum si organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania sunt scutiti de la plata cotizatiei pe durata suspendarii.

ART. 5

Medicii carora li s-a aplicat sanctiunea de suspendare a calitatii de membru pe o perioada determinata nu platesc cotizatia pe durata suspendarii.

ART. 6

Medicii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, stabiliti in unul dintre aceste state, care au solicitat si au obtinut, in conditiile legii, calitatea de membru al Colegiului Medicilor din Romania, sunt obligati la plata cotizatiei in aceleasi conditii ca si cetatenii romani.

ART. 7

Medicii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, stabiliti in unul dintre aceste state, care presteaza temporar servicii medicale pe teritoriul Romaniei, sunt exceptati de la obligatia de plata a cotizatiei.

ART. 8

Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data publicarii. Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Bucuresti, 6 mai 2005.

Posted: Fri Jan 05, 2007 4:09 pm
by pasarilatilungila
asa cum zice art 7 :
ART. 7

Medicii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, stabiliti in unul dintre aceste state, care presteaza temporar servicii medicale pe teritoriul Romaniei, sunt exceptati de la obligatia de plata a cotizatiei.


noi de pe 1 suntem in UE, deci nu ar mai trebui sa platim cotizatia, am i right ?
si prestam servicii medicale temporar (pe durata celor cativa ani de rezidentiat...

Posted: Fri Jan 05, 2007 6:10 pm
by Im
Temporar înseamna sub 3 luni, dpdv al legii. Cu alte cuvinte medicii din UE care ar veni la noi în schimburi scurte de experienta, aia de la Médecins sans frontières, alte organizatii umanitare, medici epidemiologi, stagii scurte etc. Daca vor sa stea mai mult de 3 luni le trebuie carte de sejur, deci long sejur deci cotizatie la CMR.

Dupa tine, toata lumea ar presta "servicii medicale temporar", pentru ca toti murim odata si odata. :)

In Franta, rezidentii n-au nici o treaba cu CMR-ul lor, ca doar nu se pot înscrie, deci CE sa plateasca ?

Posted: Wed Jan 24, 2007 4:19 pm
by primoladulce
Din cate am inteles eu de aici numai din anul 2 de rezidentiat esti obligat sa te inscrii in colegiul medicilor,buuun!Dar daca esti anul 1 de rezi si vrei sa mergi si tu la o conferinta cu puncte emc cum se procedeaza,se mai acumuleaza undeva sau ma duc degeaba?

Posted: Thu Jan 25, 2007 12:36 am
by Chingachgook
ce sa faci cu punctele emc?

Posted: Thu Jan 25, 2007 9:19 am
by ciushka
cika sunt puncte albe pentru zile negre

Posted: Thu Jan 25, 2007 2:51 pm
by primoladulce
ciushka wrote:cika sunt puncte albe pentru zile negre

da..cam asa am auzit si eu,ca fara ele nu poti da examenul de specializare :?

Posted: Thu Jan 25, 2007 3:14 pm
by latvia
cate pe an tb?
sau cum draq se contorizeaza?

never minde,merg io la colegiu si intreb.da mai p'in vara.

Posted: Thu Jan 25, 2007 3:27 pm
by Chingachgook
la rezidenti nu conteaza.
adica iei un nr d epuncte cu ex de rezi si inca un nr pe fiecare an. la farsit dau exact cate trebuie ca sa poti da examenul de specialist.

Posted: Thu Jan 25, 2007 3:30 pm
by latvia
ms .
io am si masteru care mi da vre o 150 de puncte,plus rezi 200 parca.

Posted: Thu Jan 25, 2007 3:40 pm
by Chingachgook
pai cred ca ai suficiente puncte ca sa sustii examenul de specialist prin aprilie.
succes.

Posted: Thu Jan 25, 2007 3:44 pm
by latvia
succese terapeutice si dumitale.

Posted: Thu Jan 25, 2007 4:25 pm
by Phat Skidz
Io credeam că nu ai nevoe de pumte decât pentru ca să nu ţi se ia dreptul de liberă practică care dacă nu-l ai se cheamă că n-ai nevoe.

Posted: Thu Jan 25, 2007 8:12 pm
by ciushka
daca ai prea multe puncte poti sa le adaugi la alea thank u de orange si sa iti iei telefon sau extraoptiuni

Posted: Thu Jan 25, 2007 8:40 pm
by latvia
numa oringi?
bre ciuska vezi ca ma enervezi.

Posted: Thu Jan 25, 2007 8:58 pm
by ciushka
sunt client fidel

Posted: Thu Jan 25, 2007 9:07 pm
by latvia
fidea.
puah.

Posted: Mon Feb 12, 2007 1:42 pm
by dr_grumpy
e prima data cand intru si eu in vb pa aici desi citesc de mult si ma informez datorita voua

dar ma gandeam sa aflam daca in toate judetele e la fel adica la inscrierea in CMR Cluj pentru cod de parafa
-in primul rand se cere dreptul de libera practica (pt cei care au prins anul de stagiu)
-se cere o taxa de inscriere, analize obligatorii (daca esti destept si le rezolvi prin spitalul unde esti rezident tot nu scapi de plata fiindca se cere un anumit formular de policlinica si indiferent ca ei fac analizele sau le trec de pe adev tale se plateste cateva sute de mii plus cam 2 zile de umblat dupa semnaturi si parafe)
- dar cea mai mare tampenie este ca trebuie sa iti faci o asigurare de malpraxis in valoare de 12.000 euro pe an asa ca dupa ce platesti sute de mii pt inscriere si analize, mai dai si cotizatia anuala la CMR (la noi pe anul I era 1,2 mil) si platesti o tampenie de asigurare in fiecare an parca in jur de 600.000 pe an

asa ca desi nu vreau sa imi scot dreptul de libera practica cel putin pana cand am ce face cu el :evil: nu pot primi codul de parafa

si pe aici pe undeva citeam parerile unora despre codul de parafa
e adevarat ca nu are prea mare valoare dar adevarul este ca atunci cand sunt de garda sunt singura (dublez un dr de alta specialitate, de pe un alt etaj) asa ca daca vine o urgenta pe specialitatea mea nu specialistul vine sa il vada ci eu si daca omul pleaca acasa si are nevoie de antibiotice cum ii explici tu ca nu ai drept de parafa, sau ca poate farmacista ii refuza reteta ca nu are valoare

nu mai vb ca am patit eu ca farmacista sa refuze sa imi elibereze un antibiotic desi ii spusesem ca sunt medic si ca am nevoie de tratamentul respectiv

Posted: Mon Feb 12, 2007 5:42 pm
by newfrix
iti faci o parafa pe care scrie simplu medic. multi specialisti au o astfel de parafa fara nici un fel de cod. simplu, nu?

Posted: Mon Feb 12, 2007 7:24 pm
by dr_grumpy
am deja.........dupa prima garda am fost nevoita sa imi fac
dar adevarul este ca daca dai de o farmacista mai cu moatze......sonsidera ca nu e valabila
si in plus am fosta colega de facultate rezidenta la Bucuresti care a primit codul automat (la fel promotie 2004 si cu anul de stagiu facut, rezidentiat luat in nov 2005)
ce ma scoate din sarite este diferenta intre CMR Cluj si alte centre

Posted: Sun Mar 04, 2007 1:59 pm
by Jack
Si eu am o problema cu cotizatzia la colegiu ; sunt angajata la spitalul ilfov care plateste automat colegiul ilfov ; eu sunt inscrisa in colegiul bucuresti ; asa ca trebuie sa platesc in 2 locuri fiindca daca nu platesc cotizatia la bucuresti imi ia dreptul de libera practica ; am incercat sa rezolv problema dar inca nu am reusit ; o sa mai incerc :twisted: :twisted: :twisted:

Posted: Mon Mar 05, 2007 3:46 am
by 187.92a
interesant ar fi de zis cum ai incercat :lol:
eu zic ca se paote

Posted: Sun Jun 17, 2007 11:28 pm
by sixtyne
Jack, trebuie sa te interesezi la cmb... ideea e ca nu poti sa fii inscris in 2 colegii din cate stiu eu. Ar trebui sa iti faci un fel de transfer de la unul din colegii catre celalalt, astfel incat sa iti retina cotizatia numai intr-un loc. Mergi la doamnele de la cmb - acolo unde se depun dosarele, chiar daca scrie ca ele nu dau relatii... ele sunt cam singurele care stiu sa dea relatii- si intreaba-le si iti vor explica.

Posted: Thu Jun 21, 2007 1:03 am
by mickeygreen
sunt multe anacronisme in sistemul actual si va propun sa le lamurim, in timp si una cate una. o serie din kestiile de mai sus sunt mari tampenii proferate de autoritati (acele "tantici" atotstiutoare si dnii/dnele de la MS si CNPDS care intepreteaza prost legi si mai proaste).

de prima intentie sa nu mai credem in ce zic unu si altu, sa cerem scris si sa le inaintam de la unii (unele institutii, spitale dsp-uri colegii) la altii (cele centrale, ms si cnpds, cmr) ca ei nu-s in stare sa intretina o corespondenta activa si nici nu-si dau interesu.

am intanit nenumarate exemple de foi (adrese) ale unor dsp-uri care vin in contradictie unele cu altele si cu cele emise de ms. ca sa nu mai vorbim de Legi si ordine care se contrazic unele pe altele si/sau sunt ambigue.

asta cu "interesatu la" e o pierdere de timp si energie (veti obtine iar si iar pareri mai putin concludente si pertinente). mult mai eficienta e o corespondenta legala, trimisa de acasa ca au departamente PLATITE care sa le analizeze si sa ne raspunda. totul e sa fie formulate corect si clar si adresate institutiei/departamentului indrituit. sa se agite ei nu noi cu "interesatu", nu e job-ul nostru, noi suntem doar cei afectati nu si platiti pt treburi administrative.

sunt obligati prin lege sa raspunda si in caz daca n-o fac pot fi sanctionati. nu incurajez orice aberatie de solicitare dar unele (de interes general) chiar merita.

Posted: Tue Jun 26, 2007 4:09 pm
by razvan.f
de cei 7 ron pe luna platiti catre sindicat ce ziceti?
Care sindicat?
Contributie la CAS 81 RON + contributie la SANAT 55... De ce?