drepturile si obligatiile stagiarilor

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
loripop2000
newbie
newbie

drepturile si obligatiile stagiarilor

Postby loripop2000 » Fri Apr 08, 2005 2:51 pm

Buna,
As dori sa stiu daca imi poate da cineva o adresa de unde sa pot sa aflu care sunt drepturile si obligatiile stagiarilor.
Sunt obligati stagiarii sa faca garzi(si indiferent de zi:sambata, duminica)?
Va rog din suflet daca stiti ceva anuntati-ma urgent!!! :( (lori_pop2000@yahoo.com)[/u]
moon

Barbu Catargiu
newbie
newbie

Postby Barbu Catargiu » Fri Apr 08, 2005 3:11 pm

Vezi ca ai semnat un contract de angajare cu spitalul pe un an de zile. Citeste-l macar acum. Ala e! daca vrei mau multe detalii - mergi la DSP, resurse umane la spitalul tau... etc.

alimori
elite
elite

Postby alimori » Fri Apr 08, 2005 11:21 pm

Barbule, am semnat contractul in feb-martie, dupa ce mi-am ridicat primul salariu... Frumos zis contract mizeriei aleia din care citez:
"atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul de munca".
Cine a vazut vreo anexa sa ma anunte. In legea aia noua/modificata publicata in 2004 in VM nu erau specificati stagiarii, iar rezidentii aveau obligatoriu 20 ore garda/luna. Tot ce depasea era considerat "ora suplimentara"
Continuu cu contractul:
"Drepturi si obligatii ale partilor privind securitatea si sanatatea in munca:
a) echipament individual de protectie
b) echipament individual de lucru: halate, bonete, manusi
c) materiale igienicosanitare: sapun, hartie igienica
d) alimente de protectie --
e) alte drepturi si obligatii privind sanatatea si securitatea in munca"

Presupunand ca io-s partea care are nevoie de echipament de protectie si echipament individual de lucru, explica-mi care imi sunt drepturile si care obligatiile: imi aduc halat de-acasa sau imi da spitalul de la ajutoare? Sapunul sunt obligata sa mi-l aduc ori ba? Iar punctul e) care e exact cum l-am copiat, fara nici un adaos, fara nici o specificatie, ce vrea de la mine?

(As vrea mai multe detalii, dar chiar sa ma umplu de nervi pe la dsp... Mai bine crap de curiozitate)

cnicu
senior
senior

Postby cnicu » Fri Apr 08, 2005 11:58 pm

Iti recomand intii sa citesti acest topic pe care l-am inceput anul trecut cind am fost stagiar: http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=968&highlight=
Legat de drepturi/obligatii chiar daca ele exista nimeni nu le baga in seama.... Important este seful de clinica, daca el decide ca trebuie sa faci ceva nu prea ai cum sa o intorci. Poti sa incerci sa protestezi, stiu pe cineva care a facut gura si a primit 5 garzi/luna in loc de 3. Asa ca orice incerci pregateste-te sa platesti.
La DSP am fost si acolo este o nesimtire totala fata de stagiari/rezidenti. Asa ca poti sa te duci, dar nu astepta la o rezolvare, cel mult la niste informatii.
In principiu mie mi-au zis ca trebuie sa lucrez 5 ore/zi si apoi am 1 ora de contravizita si 1 ora de garda care sint neplatite. Aceste ore fie le stai la spital in fiecare zi fie faci garzi ca ceilalti. Bineinteles ca inital am fost luat la misto daca eu vreau sa fac medicina sau ce?
De curiozitate, la ce spital si ce sectie esti/sinteti?
Eu am rezolvat situatia transferindu-ma la alt spital. Adica am umblat din spital in spital cu cereri sa ma primeasca si am reusit sa am in final un raspuns favorabil. Apoi m-am dus la directorul spitalului meu initial si am facut cerere in care am specificat ca am gasit un spital care ma primeste. Apoi toate actele le-am depus la DSP si asta a fost tot.
Banii i-am primit in continuare de la spitalul initial cu care am semnat contractul.

md31174
senior
senior

Postby md31174 » Sun Apr 10, 2005 6:51 pm

macar voi ati primit/semnat un contract!
io am terminat si stagiu, am inceput si rezul si contract nici n-am semnat nici n-am vazut! :lol: nici din stagiu, nici din rezidentiat!
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Sun Apr 10, 2005 8:04 pm

Eu am semnat un contract - un contract de munca, evident. Mi-au cerut si cartea de munca (pe care o aveam la o firma si a trebuit sa o duc). Nu vad nici o modalitate legala prin care puteti fi platiti si prin care vi se poate inregistra experienta in cartea de munca fara un contract semnat. Nu am primit copia mea. Am cerut-o chiar atunci, dar "mai trebuia sa ajunga si la dl. director la semnat". De atunci am n-am mai cerut-o pentru ca (1) am uitat si (2) nu am avut nici o problema. Sunt sigur ca daca ma duc la RUNOS o sa primesc respectiva copie imediat. Parerea mea e ca lucrati la negru :) Bineinteles... poate ma insel si, de fapt, nu e nevoie de contract o fi alta modalitate de angajare, habar n-am!...
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sun Apr 10, 2005 10:09 pm

Si io intrebam de anexa, cand nici contractul nu l-ati vazut :lol:
Cum e cu rotirea stagiilor? Cand ne prezentam la dsp si ce le spunem? Responsabilii cu stagiarii ne intrebau pe noi cat stam si pe unde; cred ca daca schimb etajul de la 1 iulie se cheama ca am rotat; oricum aia de prin spital habar n-au. Chiar ca parca am lucra la negru :wink:

Return to “Viata in spital”