Rezistenta la antibiotice

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Mon Feb 20, 2017 8:06 pm

Pe secția mea se ajunge doar prin transfer de la orice spital public din oraș sau împrejurimi. Până săptămâna trecută nu acceptam pacienți izolați, acum suntem obligați să-i internam și încep să mă îngrijorez. Stafilococi, enterococi, klebsielle, E coli rezistente la toate cele, la moda prin spitalele publice sunt imipenemul si tazobactamul, iar ultimii internați vin cu linezolid. Asta pe secția pe care stau 75℅ din program. Dacă se complica vreunul prea rău, îl trimitem la spitalul de stat.
Pe cealaltă sectie se interneaza izolați dintotdeauna și pot sta până la 6 luni, secția respectiva are alt contract cu casa și are liber la analize și tratamente, nu că pe prima secție unde mi se scot ochii dacă cer o Rx. Am avut un pacient acolo cu pneumonii peste pneumonii, de vedeam de la o proba la alta cum stafilococul devenea rezistent. Nu-mi amintesc dacă ultima probă dăduse pozitiv tot pt stafilococ (i-o trata internista, nu eu), dar știu că era rezistent la tot, norocul lui că era doar colonizat, nu infectat. Și așa l-a ținut internista 3 luni pe aerosoli cu colistina, că altceva nu I se putea da. Si-asa l-am trimis acasă după 6 luni în spital (nu avem voie să depășim 6 luni), să prospere și să mai dea și altora.
Mâine o sa vina altul, un oncologic în tratament cu Meropenem și Linezolid. Vai de moșii și de babele mele.
Și voi fabricați bombe biologice?

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Mon Feb 20, 2017 10:31 pm

Se cam simte indiferenta fata de bolnavi si scarba de locul de munca. Apucati-va de altceva, lasati locul liber pentru altul cu chemare spre medicina.
Am convingerea ca nu este vorba de rezistenta la antibiotice, ci de diagnosticare gresita si de tratament incomplet. Laboratoarele de analiza sunt jalnice, nu au personal bine calificat, care sa spuna cu precizie despre ce microbi este vorba si cum se poate trata boala (antibiogama facuta cu simt de raspundere).

Va dau exemplu cazul baiatului meu, care sufera de actinomicoza de la varsta de doua luni,cu diagnostic pus aiurea si tratament dat la misto (moxifloxacina - 80 de zile, azitromicina - 80 zile, zinnat, ceftriaxona, etc). Daca l-ar fi tratat corect, cu penicilina G intravenos timp de 6 saptamani, plus alte antibiotice orale, potrivite pentru boala asta, nu ar fi trecut prin atatea necazuri.
introduc mana in foc ca in Romania sunt putini medici care au diagnosticat si tratat corect cazuri de actinomicoza. Boala asta este mult mai raspandita si subdiagnosticata decat se scrie prin carti (Internet, etc). Si este transmisibila, prin contact indelungat intre un purtator al microbului si persoane cu imunitatea deficitara (de ex copiii mici).

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Mon Feb 20, 2017 10:44 pm

Domnu' Dan, nu mai bine îți vezi dumneata de capsulele cu nisip și de vancomicina un an? De unde pana mea știi dacă laboratoarele sunt jalnice și medicii prosti?

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Mon Feb 20, 2017 10:58 pm

Am trecut prin spitale si stiu care e treaba. La spitalul de boli infectioase din orasul in care locuiesc (cu facultate de medicina), nu sunt in stare sa identifice nici microbi cunoscuti, de ex de TBC. Am fost cu copilul acolo, am dat si spaga la sefa de laborator si rezultatul a fost ZERO. Nu au dotari (microscoape vechi, etc), lipsa totala de interes, personal foarte slab pregatit. Pentru orice chestie te trimit la Bucuresti si se spala pe maini, ii doare in cot. Dar pretentie la salariu mare au. Tragedia este ca nici la Bucuresti nu sunt specialisti mari in domeniul bolilor infectioase si parazitare. Romania este sub nivelul Algeriei, in privinta analizelor de laborator.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Mon Feb 20, 2017 11:03 pm

Foarte importantă părerea ta despre laboratoarele din urbe, eu aștept informații (de la persoane care lucrează în spitale, nu sunt in trecere pe acolo), nu opinii de inginer. Mulțumesc pt atenție, pa.

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Tue Feb 21, 2017 10:21 am

Trebuie sa luati in serios opinia pacientilor, pentru ca in curand veti lucra in mediul concurential (capitalism adevarat), nu ca acum, cand curg banii de salarii pe conducta, de la CNAS (de la Dragnea). Nu suntem toti needucati, veniti de la tara, sa ne prosternam in fata medicilor. Nemultumirea fata de sistemul medical este mare, s-au acumulat tensiuni intre pacienti si personalul medical. Nu sunt numai de la conditionarea actului medical (nu te baga in seama daca nu le dai "dreptul"), ci in primul rand de la slaba pregatire si dezinteresul fata de bolnavi. Trateaza cazurile superficial (in scarba, nu pun suflet), aplica metodele "Da-l dracu !" si "Next!".

Dumneavoastra prea lucrati dupa sablon si nu mai ganditi cand tratati o infectie. In primul rand nu va dati serios la tutele care dormiteaza prin laboratoare si nu sunt in stare sa faca o antibiograma corect. Pun date din burta, completeaza formularul cu ce stiu ele ca ar merge la infectia respectiva. Ar trebui ca relatia dintre medici si personalul de la laboratoare sa fie una mai tensionata, sa stie "tantili" de la laboratoare ca nu e de joaca cu ce fac ele acolo, sa le fie frica de medici si sa-si ia munca in serios.
Un alt aspect este ca se neglijeaza antibioticele clasice, ieftine, cu care se pot trata infectiile pana la capat, si s-a casunat pe antibiotice scumpe, aduse din import, care se prescriu in doze homeopatice (nu sunt bani). Trebuie sa se foloseasca mai mult antibioticele bactericide (penicilina G), care "fac partie", lichideaza infectia. Cele bacteriostatice au rezultatul dependent de sistemul imunitar al bolnavului, care in mod evident nu functioneaza bine, ca altfel n-ar fi aparut boala. S-a raspandit printre medici convingerea falsa ca penicilina nu mai este buna la nimic. Asta si pentru ca tratamentul cu penicilina presupune mai mult efort din partea medicilor si asistentelor (injectii, etc). Lenea e mare (si dulce ca mierea) !

Va dau un exemplu din experienta personala.
Sotia mea suferea de o infectie renala cronica, treaba nasoala. Se ducea des la urologie, de unde i se prescria un tratament STAS cu un antibiotic scump, recomandat de toata lumea (la insistentele producatorului - reclama la greu) pentru infectiile urinare. Nu se vindeca, decat ameliorare urmata de recadere dupa cateva luni. La un moment dat i-a reaparut infectia in forta si nu mai aveam bani in casa pentru acel antibiotic. In schimb aveam multa rifampicina in frigider, ramasa de cand baiatul meu era banuit ca ar fi suferit de TBC (avea actinomcoza sistemica, inclusiv pulmonara). I-am dat sotiei rifampicina (era mai mult decat nimic) si i-a luat boala cu mana dupa trei zile de tratament. Pentru siguranta, tratamentul cu rifampicina l-a luat zece zile, dar dupa primele trei zile i-au disparut durerile si urina a revenit la normal. De atunci n-a mai avut infectie renala.

Alt exemplu.
In urma cu cinci ani am plecat seara sa cumpar o paine. Se intunecase (sfarsitul lunii septembrie) si in timp ce megeam pe aleea dintre blocuri, dintr-un pom a cazut un pui mare de gugustiuc (este gugustiucica). Era sa o calc. Nu zbura bine, asa ca am luat gugustiucica sa o tin acasa cateva zile, pana putea sa zboare, ca altfel o mancau pisicile de la bloc in careva ore. In ziua urmatoare am constatat ca era bolnava si ca erau multe pasari moarte pe jos. Izbucnise o epidemie de salmoneloza, care este un fel de ciuma a pasarilor. In anul respeciv populatia de gugustiuci si ciori s-a redus la un sfert, poate chiar la mai putin. Am cautat pe siteurile columbofililor, sa-mi dau seama despre ce boala era vorba. N-a fost greu sa identific boala ca fiind salmonela, pentru ca avea diaree si umflaturi la articulatii (ii ologisera aripile). Am cumparat antibioticul recomandat pentru tratarea salmonelei la pasari si i l-am administrat. N-a avut efect. Am trecut la Noredon C+, pe baza de florfenicol. Ceva efect avea, dar nu vindeca, Am scormonit pe Internet si am citit ca ar fi mers bine la samoneloza antibioticul numit fosfomicina (Fosbac), insa era prea scump (se vinde numai la pungi mari, pentru crescatorii de pasarii). Am mai citit intr-un articol de cercetare ca salmonela se poate trata bine cu Augmentin. Am cumparat medicamentul respectiv (varianta pentru copii - sirop) si dupa doua tratamente de cinci zile, la interval de cateva luni, am vindecat-o. Cred ca i-am dat doza cam mare. Ea avea doar 170 grame si eu ii calculasem dozele ca pentru 1 Kg. Incepuse sa-i cada penele, ca la tratamentul cu citostatice, dar si-a revenit repede. O avem si acum, nu i-am mai dat drumul pentru ca s-a obisnuit cu noi si nu mai are reflexele de supravietuire in libertate. Este libera in bucatarie, doarme pe un raft de deasupra chiuvetei. Nu face mizerie in casa, bombardeaza pe un ziar. O luam si in sufragerie, la televizor. Imi canta zilnic, numai mie, nu si sotiei.
Cati medici se implica pentru pacientii lor, cum am facut eu cu gugustiucica ? Cand au fost cazurile de copii mici cu blocaj renal, de la infectia cu salmonela, doctorii stiau de tratamentul cu fosfomicina ? Eu zic ca habar n-au, de asta nici nu se gaseste fosfomicina (antibiotic bactericid) la farmaciile din tara.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby Chingachgook » Tue Feb 21, 2017 10:43 am

alimori wrote:Pe secția mea se ajunge doar prin transfer de la orice spital public din oraș sau împrejurimi. Până săptămâna trecută nu acceptam pacienți izolați, acum suntem obligați să-i internam și încep să mă îngrijorez. Stafilococi, enterococi, klebsielle, E coli rezistente la toate cele, la moda prin spitalele publice sunt imipenemul si tazobactamul, iar ultimii internați vin cu linezolid. Asta pe secția pe care stau 75℅ din program. Dacă se complica vreunul prea rău, îl trimitem la spitalul de stat.
Pe cealaltă sectie se interneaza izolați dintotdeauna și pot sta până la 6 luni, secția respectiva are alt contract cu casa și are liber la analize și tratamente, nu că pe prima secție unde mi se scot ochii dacă cer o Rx. Am avut un pacient acolo cu pneumonii peste pneumonii, de vedeam de la o proba la alta cum stafilococul devenea rezistent. Nu-mi amintesc dacă ultima probă dăduse pozitiv tot pt stafilococ (i-o trata internista, nu eu), dar știu că era rezistent la tot, norocul lui că era doar colonizat, nu infectat. Și așa l-a ținut internista 3 luni pe aerosoli cu colistina, că altceva nu I se putea da. Si-asa l-am trimis acasă după 6 luni în spital (nu avem voie să depășim 6 luni), să prospere și să mai dea și altora.
Mâine o sa vina altul, un oncologic în tratament cu Meropenem și Linezolid. Vai de moșii și de babele mele.
Și voi fabricați bombe biologice?


eu m-as face geolog

trebuie sa se intample ceva cu AB, mergem din rau in mai rau


https://www.pharmacychecker.com/generic ... 520.375+g/

100 de cocobauri bucata. noroc ca m dan nu e in stare sa sa cumpere din astea, s-a limitat la tiamina (cunoscuta si ca antibioticul saracului)
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby Chingachgook » Tue Feb 21, 2017 10:49 am

M_Dan wrote:Se cam simte indiferenta fata de bolnavi si scarba de locul de munca.


durerea in qur fata de parerile tale se simte?


M_Dan wrote:Am convingerea ca


bai geolgau, convigerile tale nu au nicio valoare. nu pricepi nimic din ce face si cum lucreaza un laborator.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Tue Feb 21, 2017 11:06 am

Toti suntem prosti, numai medicii sunt destepti si isi fac munca cu raspundere si serios.
Nu conteaza ca avem pregatire superioara in alte domenii, daca n-am stat prin facultate (tras mata de coada) sase ani, ca aia de la medicina. Concurenta va fi dura si in domeniul serviciilor medicale si veti lucra la patron. Sunt prea multi absolventi. Ghinion ! Veti fi platiti mai prost si veti lua pozitie de drepti in fata patronului.

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Tue Feb 21, 2017 11:22 am

"trebuie sa se intample ceva cu AB, mergem din rau in mai rau"

Apuca-te matale de studiu serios si descopera antibioticul universal. Identifici care este segmentul de cod genetic care determina inmultirea nelimitata a microbilor si dupa asta te cuplezi cu un chimist si descoperi ce substanta (molecula) ar fi capabila sa se lipeasca selectiv de zona aia si s-o inactiveze. Cu ocazia asta vei descoperi si leacul la cancer si omenirea iti va fi vesnic recunoscatoare. Vei fi rasplatit imparateste, cu virgine, cu friptane pe saturate, cu tot ce-ti va pofti inima.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby Chingachgook » Tue Feb 21, 2017 11:28 am

M_Dan wrote:Toti suntem prosti, numai medicii sunt destepti si isi fac munca cu raspundere si serios.
Nu conteaza ca avem pregatire superioara in alte domenii, daca n-am stat prin facultate (tras mata de coada) sase ani, ca aia de la medicina. Concurenta va fi dura si in domeniul serviciilor medicale si veti lucra la patron. Sunt prea multi absolventi. Ghinion ! Veti fi platiti mai prost si veti lua pozitie de drepti in fata patronului.

nu gigele

faptul ca tu esti prost nu inseamna ca toti sunt. nici macar nu cred ca toti medicii sunt destepti (luati asa in grup)

mi se pare amuzant cum un pulifrici ca tine ne explica unde se va duce industria medicala. cam toti de aici lucram la patron deci e posibil a stim mai bine ce si cum.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
jomil
elite
elite
Posts: 12076
Joined: Tue Apr 23, 2013 12:49 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby jomil » Tue Feb 21, 2017 2:02 pm

Ați reținut ca lui Dan ii cânta gugustiucul?
A friend told me i was delusional. I almost fell off my unicorn.

https://www.youtube.com/watch?v=YUaxVQPohlU

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Sun Feb 26, 2017 6:51 pm

De exemplu, la actinomicoza tratamentul standard este cu penicilina G, 20 milioane UI pe zi, timp de sase saptamani, urmat de tratament cu antibiotice orale pana la un an. Numai penicilina si seringile costa aproape 1000 de dolari. Plateste CNAS internarea pe timp atat de mare si tratamentul ? Eu ma indoiesc de treaba asta. Se poate face penicilina injectabila intravenos (5 flacoane de 1 mil. UI) de patru ori pe zi, la domiciliu ?
Sunt si alte scheme de tratament, de exemplu cu ampicilina injectabila, 16 grame pe zi, in asociere cu rifampicina. Nu cred sa se practice tratament cu doze atat de mari in Romania si din cauza asta nu se vindeca multe boli infectioase mai rare. Nici nu li se pune diagnosticul corect.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Mon Feb 27, 2017 12:18 am

tu cum ai diagnosticat actinomicoza?

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Mon Feb 27, 2017 10:24 am

Dupa leziunile caracteristice.
http://www.knowyourdoctor.com.cy/images ... ycosis.jpg
http://mddk.com/actinomycosis.html
Dupa complicatia pulmonara, care i-a facut pe doctori sa creada initial ca eram toti din familie plini de TBC. Erau modificari pe radiografie, dar nu chiar ca la TBC. Medicii au emis tot felul de teorii ciudate, ca baiatul ar avea mucoviscidoza (l-au si inscris pe o lista cu pacientii cu problema asta).
Dupa sinuzita maxilara cronica, operata (diagnostic pus aiurea pe RMN - mucocel) si recidivata.
Dupa tulburarile digestive (diaree cronica cu mucus albicios).
Dupa durerea cronica de cap si tulburarea comportamentului (stari de furie extrema, voma in jet, ameteala), ceea ce indica si atingere meningeala.
Dupa faptul ca nu raspundea la tratamentul cu antibiotice puternice (gentamicina, ceftriaxona, zinnat, moxifloxacina, azitromicina, keflex, augmentin), in regim de spitalizare. In schimb a raspuns bine la tratamentul cu penicilina - in spital, respectiv cu rifampicina + eritromicina + isoniazida timp de 30 de zile - acasa. Din pacate nu stiam la vremea respectiva (baiatul era in clasa a 3-a, iar acum este student in anul al 3-lea) ca era vorba despre actinomicoza si nu i-am continuat tratamentul timp de un an.
A facut si complicatii specifice encefalitei Wernicke (nystagmul, mioclonii, nu suporta lumina pulsatorie de la reclamele cu LED-uri, are electroencefalograma ca de epilepsie). Etc, etc.
Nu am cum sa obtin diagnostic pus oficial de medicii din Romania, pentru ca nu se pricep la boala asta (sunt la baie) si nu exista laboratoare unde sa se faca cultura microbului (recoltat si multiplicat in mediu anaerob) si sa identifice agentul patogen.
Sunt sigur 100% ca este vorba de actinomicoza. Am si eu boala asta (manifestari pulmonare - tuse cronica) si la nivelul pielii (diagnosticata gresit ca acnee nodulochistica). Mai mult, am facut si actinomicoza intestinala, perforatie in zona rectala, complicata cu infectie pelvina (urinare dificila si uneori cu picaturi de sange).
Desi pe net se spune ca boala nu este contagioasa, pentru ca microbii respectivi se gasesc la majoritatea oamenilor sanatosi, eu cred ca totusi anumite tulpini de actinomyces (sunt peste 30 de tipuri) se transmit si determina aparitia bolii.

Am inceput sa-l tratez pe baiat cu rifampicina (200mg) + eritromicina (1,6g) /zi. I-au disparut tusea cronica si o mare parte din bubele de pe fata (spate, piept), dupa trei saptamani de la inceperea tratamentului. Va continua cu ampicilina + rifampicina, tot timp de 45 de zile. Dupa asta va face RMN sa vedem care este starea sinusurilor maxilare si va urma tratament de intretinere, probabil cu penicilina V.
In vara baiatul pleaca in SUA (undeva langa San Francisco), internship la firma mare din domeniul IT. Se va intoarce cu suficienti bani ca sa platim un tratament complet cu penicilina G (5 mil. UI la 6 ore) intravenos, timp de 6 saptamani. Pana la urma infectia va fi invinsa, dar vor ramane sechele, dupa atat de multi ani in care boala n-a fost diagnosticata corect.

Eu iau tratament cu doxiciclina, care atenueaza infectia dar n-o vindeca. Deja ma simt mai bine decat inainte de inceperea tratamentului. Am mai facut tratamentul asta, in cure de 30 de zile, de mai multe ori. La maxim 20 de zile dupa intreruperea tratamentului ma umplu cu bube (fata, ceafa, cap) si mi se inflameaza zona pelvina.
Cand voi avea bani, voi trece si eu prin tratamentul complet cu penicilina intravenos, cu internare.
Vom da o spaga la medici si vom obtine internare, poate cu alt diagnostic, de care stiu ei. Medicamentele le vom plati noi, ca CNAS este o porcarie.
Actinomicoza apare la persoanele cu o problema de imunitate fata de microbul respectiv, dar sunt tulpini de actinomyces care pot sa imbolnaveasca pe oricine intra in contact cu microbul respectiv. Nu se ia prin contact cu mainile (microbul moare in contact cu aerul), ci pe cale digestiva, prin utilizarea acelorasi liguri, pahare, farfurii, etc. Se transmite dupa contact indelungat.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Mon Feb 27, 2017 11:14 am

Și antibioticele cum le-ai obținut? Le-ai cumpărat pe net?

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Mon Feb 27, 2017 11:35 am

Am verisoare medic, respectiv farmacist.
Cu medicii de duzina nu am ce sa mai discut. La eritromicina medicul de familie nu voia sa-mi dea decat o pastila (200mg) la sase ore, desi chiar in prospectul dat de fabricant se spune ca se administreaza 2-4 comprimate la sase ore. La persoanele cu greutatea de 120 kg, respectiv la bolile grave, doza se mareste mult. Medicii din reteaua CNAS au o agenta medicala, un retetar dat la misto, de unde citesc cat au voie sa prescrie. De asta nu se vindeca bolile infectioase, pentru ca se subdimensioneaza tratamentul (dozele si durata).

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Mon Feb 27, 2017 7:15 pm

Ca sa vedeti cu ce doze de antibiotice trateaza altii actinomicoza, aveti aici un link:
https://www.omicsonline.org/brain-absce ... -5-184.pdf
Cu siguranta asa ceva nu se practica in Romania, pentru ca CNAS nu deconteaza cheltuieli atat de mari si nici pacientii n-au bani sa-si plateasca singuri tratamentul.
Dar nici medicii nu sunt obisnuiti cu astfel de abordari si in general aplica tratament cu doze prea mici de antibiotice si cu durata insuficienta. De aici s-a raspandit zvonul ca in Romania microbii au capatat rezistenta la antibiotice. Este o escrocherie a guvernantilor, care nu vor sa asigure asistenta medicala corecta, ca sa faca economii.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Tue Feb 28, 2017 2:07 pm

Chingachgook wrote:
https://www.pharmacychecker.com/generic ... 520.375+g/

100 de cocobauri bucata. noroc ca m dan nu e in stare sa sa cumpere din astea, s-a limitat la tiamina (cunoscuta si ca antibioticul saracului)


Aia-s dolari argentinieni? Tocmai i-am scris directorului c-a venit o pacienta cu pipe/tazo și mi-a răspuns farmacista că doza iv e 1,56 eurici, vreo 5 euro pe zi.

Noroc că are domnu Dan o verișoară farmacista.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Tue Mar 07, 2017 6:05 pm

Ieri mi-a ajuns pe secție o oncologica operata de fractură patologica de șold. Punctul de plecare o tumora de san oribilă, uriașă și cu niște exudat (nu cine știe ce). Infirmierul de dup-amiaza lucrează noaptea în spitalul de unde venea pacienta și ne-a spus ieri c-o cunoaște și că e izolata de 3 zile. Biletul de transfer nu zicea nimic, ce chestie.
Azi a sunat secretara și nesimțita aia de oncoloaga ne-a trimis o "anexa la biletul de ieșire" spunând că s-a identificat un Acinetobacter baumanii, că pacienta trebuie izolata, dar fără antibiotic (probabil nu-i sensibil la niciunul). Înțeleg că izolata pt tot restul vietii.
Ok, Acinetobacterul asta afectează doar imunodeprimatii, da' pana mea, nu poți să ascunzi așa ceva când o trimiți la alt spital.

Domnu Dan, îți păstrez o mostra pt colecția ta de boli rare.

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 30295
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby andy gavrilescu » Tue Mar 07, 2017 8:57 pm

ia incercati acolo niste penicilina in doze mari.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Tue Mar 07, 2017 9:08 pm

Penicilina? Mie cine-mi plătește congresul?

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Wed Mar 08, 2017 5:27 pm

@alimori
Ce repede bagati chifla cu "imunodeprimatii", ca sa va spalati pe maini si sa nu mai faceti nimic ca sa salvati pacientii. Este o varianta a metodei "Da-i dracu' ", standardizata in Romania.
La o simpla cautare cu Google se vede ca exista antibiotice la care Acinetobacterul este sensibil.
http://www.scienceasia.org/2014.40.n1/scias40_28.pdf
Merge combinatia imipenem + rifampicina
--------------------------------------------------------------
La infectia actinomicotica se produce tesut mort, poros si fara vascularizatie (cam cum este pielea moarta de pe calcai), in care nu patrund antibioticele si in care se dezvolta infectii secundare, chiar si cu zece tipuri diferite de microbi. Actinomicetele sunt anaerobe si se inmultesc in intestine (in special in intestinul gros - rezervorul infectiei), unde antibioticele ajung greu. De asta tratamentrul este de durata si cu doze mari de penicilina. Sunt cel putin 42 de specii si 2 subspecii de Actinomyces si nu sunt cunoscute bine. Cred ca boala asta este destul de raspandita si este cauza altor boli cronice. Are localizari si forme de manifestare multiple (intestinal, pulmonar, piele, etc). Este subdiagnosticata in cele mai multe cazuri. Este o boala cronica, cu evolutie lenta in timp. Poate fi mortala. Actinomicetele sunt sensibile la penicilina G (la care nu capata rezistenta), la ampicilina, eritromicina + rifampicina, imipenem.

V-as da eu Actinomyces din asta, sa-l tineti ca amintire. Se transmite decat prin lichide contaminate (apa, saliva, etc - medii cu putin oxigen). Acum stiti despre ce este vorba, dar daca luati inainte boala de undeva (ghinion!), introduc mana in foc ca nu stiati sa puneti diagnosticul si o mierleati in cele din urma. In mod sigur v-ar fi luat piuitul.
Este bine sa nu puneti botul pe vesela folosita de altii si nespalata (halba de bere, lingurita de la cofetarie, cani si pahare, cesti de cafea, etc).

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Wed Mar 08, 2017 7:45 pm

:roll: nu-i nevoie să răspunzi daca nu înțelegi despre ce e vorba.
Mă bucur să aud că în Asia au găsit un Acinetobacter sensibil, sunt sigură că și pacienta mea o sa se bucure când o să-i povestesc.

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 30295
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby andy gavrilescu » Wed Mar 08, 2017 11:37 pm

We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Thu Mar 09, 2017 10:13 am

@alimori

Am inteles ca vreti sa inchideti pacienta intr-o camera si s-o lasati sa moara fara sa-i mai tratati infectia. Daca are cancer, da-o dracu !
Cine v-a bagat in cap ca microbul respectiv este rezistent la toate antibioticele, tutele de la laborator ? Ati fost in inspectie la laborator, sa vedeti daca acolo se pot face determinari demne de incredere ? Voi nu sunteti constienti ca nu va puteti face meseria corect, daca laboratoarele de analize sunt slab dotate si cu personal slab pregatit ?

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 30295
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby andy gavrilescu » Thu Mar 09, 2017 12:02 pm

Colega Alimori e medic la un dispensar din Madrid, or avea aia acolo ceva dotare cat de cat la laboratoare.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Thu Mar 09, 2017 4:49 pm

Spital.

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Thu Mar 09, 2017 5:04 pm

Eu nu stiu pe unde lucrati si m-am referit la ce se face in Romania, unde am fost tratat prost (cu superficialitate, asteptau sa le dau spaga).

Dar sa nu si-o ia doctorii in cap pentru ca s-au putut angaja in Europa de Vest. A fost o oportunitate de moment, manareala firmelor de asigurari, care ii taxeaza pe asigurati tot ca inainte, dar au cheltuieli mai mici lucrand cu medici din Est. Robinetul se va inchide in curand, pentru ca valul de pensionari s-a diminuat (multi au iesit din sistem). Nici in alte profesii nu se va mai gasi de lucru atat de usor. Occidentalii au avut nevoie de forta de munca din Est ca sa sustina sistemul de pensii. Populatia era imbatranita si angajati putini, ca urmare a politicii demografice din Vest.

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42413
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby Calico » Thu Mar 09, 2017 5:27 pm

M_Dan wrote:A fost o oportunitate de moment, manareala firmelor de asigurari, care ii taxeaza pe asigurati tot ca inainte, dar au cheltuieli mai mici lucrand cu medici din Est.

De ce au firmele de asigurari cheltuieli mai mici daca lucreaza medici din Est in sistem?
E pentru ca suntem atat de buni in preventie/tratament, incat pacientii nu mai ajung sa faca boala/complicatii al caror tratament sa coste mai mult?

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Thu Mar 09, 2017 5:31 pm

Eu cred ca ii platesc mai prost pe estici.

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42413
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby Calico » Thu Mar 09, 2017 5:43 pm

Firmele de asigurari nu platesc medicii. Platesc investigatiile/interventiile pe care medicul le recomanda pacientului.
Si consultatiile, dar le platesc spitalului/clinicii cu care firma de asigurare are contract, nu medicului in mod direct. Iar pretul e fix indiferent de medicul care te consulta.
Nu decid firmele ce medici sa fie angajati si nu platesc consultatiile mai mult sau mai putin in functie de tara de origine a medicilor pe care ii are angajati spitalul/clinica.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Thu Mar 09, 2017 6:45 pm

Am același salariu pe care l-ar avea un localnic pe postul meu. Muma cred că la fel. Vorbim de sănătate, nu de capsunarit, băi domnu Dan. Apare oferta, se publica salariul, dacă vrei te duci la interviu, dacă nu, nu.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby Chingachgook » Fri Mar 10, 2017 12:51 am

M_Dan wrote:Eu cred ca ii platesc mai prost pe estici.

eu cred ca tu bubui de prost ce esti
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Fri Mar 10, 2017 9:24 am

@alimori
http://www.sld.cu/galerias/pdf/sitios/a ... ctions.pdf

Prin aducerea de imigranti s-a pus presiune pe angajatii locali.
"Accepti salariul pe care il dau "chinezului", sau stai acasa"
Firmele de asigurari fac regulile (au aurul). Ele impun pretul platit spitalelor pentru serviciile medicale. In ultimii 25 de ani a scazut nivelul de trai in Europa de Vest, ca urmare a acestei politici. In Italia si Franta in mod sigur. Autohtonii sunt nemultumiti, de asta au prins putere partidele nationalite (anti-UE).

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Fri Mar 10, 2017 9:52 am

Treptat am aflat ca unii dintre forumisti au prins un post in trainatate. De asta sunt asa de increzuti, s-au vazut cu sacii in caruta. Parca sa zic ca forumistii (medicii) din Romania sunt mai retinuti in privinta mistocarelii.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Fri Mar 10, 2017 5:38 pm

Cum le știi tu pe toate. Sigur, imigranții sunt de vina pt scăderea nivelului de trai in Europa de vest. Ești varză.

M_Dan
elder
elder
Posts: 1202
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby M_Dan » Fri Mar 10, 2017 6:02 pm

Fenomenul migratiei fortei de munca este o componenta a globalizarii. A imbogatit anumite grupuri de interese din Occident, dar a dus la scaderea nivelului de trai din tarile vestice si a competitivitatii economice (si militare) a Occidentului. A fost o mare porcarie (din persrectiva americanilor de rand) sa se mute productia in China si in alte tari cu forta de munca mai ieftina. China s-a dezvoltat si si-a modernizat arsenalul (inclusiv nuclear), in timp ce in Occident firmele renumite s-au topit, sau au fost cumparate la kilogram (cu secretele de fabricatie si specialistii) de chinezi.

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 7706
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby alimori » Fri Mar 10, 2017 6:24 pm

Nu știu dacă ai remarcat, dar inițial de vorbea despre antibiotice. Apoi despre salariile medicilor imigranți din vest, nu despre cămășile făcute de chinezi.
Nu e nevoie să scrii daca nu poți să te ții nici de topic, nici de offtopic. Făcut offtopic la offtopic e de cacao.

User avatar
Calico
addicted
addicted
Posts: 42413
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: Rezistenta la antibiotice

Postby Calico » Fri Mar 10, 2017 6:44 pm

M_Dan wrote:Fenomenul migratiei fortei de munca este o componenta a globalizarii. A imbogatit anumite grupuri de interese din Occident, dar a dus la scaderea nivelului de trai din tarile vestice si a competitivitatii economice (si militare) a Occidentului. A fost o mare porcarie (din persrectiva americanilor de rand) sa se mute productia in China si in alte tari cu forta de munca mai ieftina. China s-a dezvoltat si si-a modernizat arsenalul (inclusiv nuclear), in timp ce in Occident firmele renumite s-au topit, sau au fost cumparate la kilogram (cu secretele de fabricatie si specialistii) de chinezi.


Ia uite unde era admiratorul lui Trump.

Anyway, amesteci doua fenomene distincte: 1. migrarea productiei din tarile dezvoltate catre tari cu taxe mai mici/forta de munca mai ieftina, cu 2. migrarea fortei de munca catre tarile mai dezvoltate.

Sunt doua fenomene separate, nu e normal sa le amesteci atunci cand vrei sa argumentezi o idee.

Marturisesc ca sunt uimita, nu ma asteptam la un discurs atat de nestructurat din partea unei persoane cu o evidenta formare superioara in stiinte tehnice... drept pentru care il pun pe seama unei fugi de idei mai mult ca sigur provocate de un hipertiroidism.

Revenind la nivelul de trai scazut in tarile vestice din cauza imigrantilor, este o speculatie nesprijinita de vreo dovada sau macar de o analiza pertinenta a tuturor factorilor implicati in ecuatie.
Esti sigur ca nu ai terminat o facultate cu profil artistic?
Imigratia, influxul de persoane tinere si active creste consumul de bunuri, productia, necesitatea de servicii, creand locuri de munca, sustinand populatia imbatranita si aducand un beneficiu economiei, nu invers.


Return to “Viata in spital”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 101 guests