specialitati medicale
- sara
- junior

specialitati medicale
As vrea sa vorbim despre specialiatatile medicale, care se cauta si de ce, ce sanse sunt sa iti gasesti un post dupa terminarea rezidentiatului.
Despre medicina interna am auzit tot felul de zvonuri contradicatorii.Unii spun ca exista tendinta sa se renunte la med interna altii ca, din contra, sa se revina.Voi ce stiti? Pe de alta parte sunt specialitati medicale in care nu prea exista "concurenta" din partea altor specialitati( ex.neurologie, psihiatrie, pneumologie) si altele in care se mai pricep si altii (spre exemplu cardiologie unde si internistul si cardiologul se pricepe).
Despre medicina interna am auzit tot felul de zvonuri contradicatorii.Unii spun ca exista tendinta sa se renunte la med interna altii ca, din contra, sa se revina.Voi ce stiti? Pe de alta parte sunt specialitati medicale in care nu prea exista "concurenta" din partea altor specialitati( ex.neurologie, psihiatrie, pneumologie) si altele in care se mai pricep si altii (spre exemplu cardiologie unde si internistul si cardiologul se pricepe).
- tapirul
- elite

- faramita
- senior

La alergologie am auzit ca se va renunta in "viitorul apropiat" ca specialitate de sine statatoare, in vederea alinierii la U.E. si la specialitatile pe care le au ei..........La fel sta treaba si cu Parazitologia clinica( care acum la noi cred ca e o supra-specializare...cred)
Un prost cauta sensul vietii...un nebun il stie!
- Khaos
- senior

Endocrinologia si Diabetologia sint considerate a face parte din aceeasi specialitate in UE. La fel Reumatologie si FKT/recuperare.
×›×™ ×”×¢×•×œ× ×”×•× ×¨×§ ×ª×—× ×” של זמן
×ת מחפשת סודותיו בכל ×¤×™× ×”
ומתפללת שתגלי ×ות×
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.
×ת מחפשת סודותיו בכל ×¤×™× ×”
ומתפללת שתגלי ×ות×
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.
- dankat23
- senior

De acord cu diabet si endocrine=aceeasi specialitate, insa in franta reumato si FKT/recuperare sunt 2 specialitati foarte diferite si foarte bine indvidualizate. Poate in restul Uniunii este altfel. La mare cautare pe afara este neuro, pediatrie, ATI, chirurgie cam de orice fel (mai putin CCV, neuro si alte varfuri din-astea), psihiatria. Cat despre medicina interna si acolo este in curs de disparitie.
- ChrisP
- senior

Scuze
pentru devierea de la subiect, dar am mare nevoie de parerea celor care au trecut deja de minunatul examen de rezidentiat.
Au fost exprimate diverse pareri asupra „formulei de succes” pentru rezi. Unii spuneau (si sunt de acord) ca, dupa 6 ani fiecare si-a format propriul stil de invatat.
Dar, una e stilul de sesiune si cu totul altceva examenul de rezi cu invatat „pe termen lung”.
Si atunci, va intreb (mai ales pe cei care au trecut prin multe examene cu testari tip grile), care este modalitatea mai buna pentru a invata/ retine cat mai mult, mai repede si mai eficient pentru rezi: repetarea de cat mai multe ori, chiar daca ajungi sa citesti in viteza sau „purecarea” mai amanuntita a subiectelor. Ultima tehnica iti ia evident mai mult timp si nu iti mai permite sa citesti de foarte multe ori totul.
Deci care ar fi solutia ideala?
Help ! Please...
Au fost exprimate diverse pareri asupra „formulei de succes” pentru rezi. Unii spuneau (si sunt de acord) ca, dupa 6 ani fiecare si-a format propriul stil de invatat.
Dar, una e stilul de sesiune si cu totul altceva examenul de rezi cu invatat „pe termen lung”.
Si atunci, va intreb (mai ales pe cei care au trecut prin multe examene cu testari tip grile), care este modalitatea mai buna pentru a invata/ retine cat mai mult, mai repede si mai eficient pentru rezi: repetarea de cat mai multe ori, chiar daca ajungi sa citesti in viteza sau „purecarea” mai amanuntita a subiectelor. Ultima tehnica iti ia evident mai mult timp si nu iti mai permite sa citesti de foarte multe ori totul.
Deci care ar fi solutia ideala?
Help ! Please...
- Evo
- senior

- geigle
- senior

Evo wrote:Spune-ti-mi si mie cum e rezi in medicina nucleara, si care sunt sansele de a-ti gasi de lucru dupa terminarea specialitatii. Ma cam bate gandul...
A, si daca imi poate spune cineva unde as putea vedea curriculele de pregatire in rezidentiat. Informatiile astea se publica oficial undeva?
Thanx.
Sunt rezident pe medicina nucleara la Spitalul Militar. Spune-mi exact ce te intereseaza, in afara de sansele de lucru. Astept PM.
ACHTUNG !!!
-
oana.motica
- doctoritz
- senior

specilitati
In orice ai viiotr daca esti cel mai bun in ceea ce faci.Parerea mea.
Invatati,invatati, invatati!Daca nu puteti, va ajutam.Daca nu vreti va obligam!!
- geigle
- senior

Re: specilitati
doctoritz wrote:In orice ai viiotr daca esti cel mai bun in ceea ce faci.Parerea mea.
Poate in alta parte, nu in Romania..
ACHTUNG !!!
- lady galadriel
- senior

- drsoso
- senior

e cineva care a ales Radiologie pe Bucuresti?
Ca daca, poate mai comunicam informatii. Am inteles ca Fundeniul e cel mai bun in imagistica. E adevarat?
Ce ar fi cel mai bine sa alegem ca spital platitor? Sau n u e nici o diferenta?
Vreun rezident de an mai mare pe Radio, vreo parere despre ce si cum face?
Multumesc anticipat !
Ce ar fi cel mai bine sa alegem ca spital platitor? Sau n u e nici o diferenta?
Vreun rezident de an mai mare pe Radio, vreo parere despre ce si cum face?
Multumesc anticipat !
life sucks, and then u die
-
candidatii
- junior

- orhideea2003
- junior

Medicina muncii
vreu informatii despre medicina muncii ....cum e rezi...
- orhideea2003
- junior

- adamaria
- senior

f bun topicul asta...pt cei mai mici, ca noi
.....daca rezidentii mai mari ar putea sa ne impartaseasca din experienta lor( spitale mai bune, medici care se ocupa de tine....zvonuri....sanse sa ocupi un post...preturi
) ar fi minunat
Pe mine ma intereseaza endocrinologie si diabet( stiu ca e un plan maret...dar acum termin anul 5 si sunt tare optimista) asa ca daca sunt pe forum rez pe aceste specialitati ii rog sa ma ajutae
.....daca rezidentii mai mari ar putea sa ne impartaseasca din experienta lor( spitale mai bune, medici care se ocupa de tine....zvonuri....sanse sa ocupi un post...preturi Pe mine ma intereseaza endocrinologie si diabet( stiu ca e un plan maret...dar acum termin anul 5 si sunt tare optimista) asa ca daca sunt pe forum rez pe aceste specialitati ii rog sa ma ajutae
- Doll
- elder

Psihiatrie
Stie cineva sa-mi spuna in care clinici se desfaosara rezidentiatul pe psihiatrie?Si eventual cati ani se fac propriu-zis in clinica de psihiatrie si cati in rest?Ma intereseaza cel mai mult cat se face pe neuro.
- nyco3000ro
- senior

- Tutza
- elder

- Tutza
- elder

mda sigur ca ai dreptate dar atunci de ce persista astia in hotararea lor de a scoate in continuare multe posturi.
pe langa asta daca iau acum medicina interna nu-i asa ca am mai multe sanse sa-mi echivalez la anu pt cardio decat daca iau radiologie de ex?
pe langa asta daca iau acum medicina interna nu-i asa ca am mai multe sanse sa-mi echivalez la anu pt cardio decat daca iau radiologie de ex?
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.
-
Marlene
- elder

- chris0500
- senior

kENZO wrote:Stie totusi cineva care ar fii cea mai buna alegere ca spital ptr. Cardio?Eu asta mi-am ales si tare as vrea sa ma introduc fie la Urgente ,fie in SUUB.Care e mai bun:unde se face mai bine etc?Merci anticipat!
eu am auzit ca in urgenta se face mai bine cardio, nu suub, dar mai cauta si alte pareri
-
kENZO
- newbie

Multumesc mult chris0500.Orice info e bine venita.
Am mai intrebat si eu in stanga si-n dreapta si parerile sunt impartite si unele chiar se bat cap in cap.Asa ca sunt intr-o ceata totala.....
Daca intra vreun rezident pe Cardio,va rog postati si alte opinii ca tare nu vreau sa ajung sa dau cu banul.Chiar n-ar fi frumos,nu?
Am mai intrebat si eu in stanga si-n dreapta si parerile sunt impartite si unele chiar se bat cap in cap.Asa ca sunt intr-o ceata totala.....
-
nico_ar
- newbie

-
catamih
- junior

kENZO, am facut cardio la Urgente si vreau sa spun ca noi chiar am muncit in perioada aceea (cred ca a fost printre putinele stagii unde chiar am invatat ceva). Este adevarat ca trebuie sa ai nervii tari pt ca nimeni nu te menajeaza si s-ar putea ca uneori sa mai ajungi si plangand acasa, dar daca vrei sa inveti meserie eu zic ca acolo este cel mai bine.
- chris0500
- senior

Re: Psihiatrie
Doll wrote:Stie cineva sa-mi spuna in care clinici se desfaosara rezidentiatul pe psihiatrie?Si eventual cati ani se fac propriu-zis in clinica de psihiatrie si cati in rest?Ma intereseaza cel mai mult cat se face pe neuro.
6 luni nero
- deep_shadow
- junior