Pontaj fara sporuri?

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
rosanne
junior
junior

Pontaj fara sporuri?

Postby rosanne » Fri Jan 29, 2010 1:38 pm

Hello

La mine la spital (Bagdasar Arsenii) se dau pontaje fara sporuri...nici cel de specialitate, nici cel de 11 % de preventie....

Se mai intampla asta la vre-un spital sau asta e singurul?

asterix06
junior
junior

Re: Pontaj fara sporuri?

Postby asterix06 » Fri Jan 29, 2010 2:15 pm

Asa e si la Iasi. In noua lege nu mai apar sporurile.

scorpia
senior
senior

Postby scorpia » Fri Jan 29, 2010 2:37 pm

In noua lege apar si sporurile. Cititi-o cu atentie!

chiromf
senior
senior

Postby chiromf » Fri Jan 29, 2010 6:23 pm

cred ca va intereseaza! dau o sursa, puteti gasi informatii pe mai multe site-uri! nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu cred ca ne permitem sa dam bani NIMANUI, nu are import ca e basarabia sau altcineva!

http://www.jurnalul.ro/stire-politic/ro ... 33946.html

mirabela
junior
junior

Postby mirabela » Fri Jan 29, 2010 6:29 pm

se spunea ca se taie sporurile care depasesc cumulate 30 la suta, deci nu are cum sa ni le soata pe toate......

anne_marie
junior
junior

Postby anne_marie » Fri Jan 29, 2010 10:48 pm

Sporurile sunt de 30% per ordonator principal de credite (adica media sporurilor nu trebuie sa depaseasca 30%).

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Sat Jan 30, 2010 9:04 am

rosanne wrote:Hello

La mine la spital (Bagdasar Arsenii) se dau pontaje fara sporuri...nici cel de specialitate, nici cel de 11 % de preventie....

Se mai intampla asta la vreun spital sau asta e singurul?

te duci la runos-ul spitalului sa-ti treaca sporurile pe pontaj si sa-ti puna stampila.

agorima
senior
senior

Postby agorima » Sat Jan 30, 2010 10:52 am

Eu nu inteleg ceva! Ce o sa se intample cu sporurile de vechime? De exemplu cine are peste 20 ani de munca are un spor de 25% deci clar ca ajunge cu mult peste 30% daca se adauga si celelalte sporuri, sau este un spor aparte?

guerila
junior
junior

Postby guerila » Sat Jan 30, 2010 1:01 pm

iar e greu.
ce am inteles eu:toate sporurile ce revin prin legea muncii sunt introduse in salaru de baza (inclusiv vechimea, radiatii, etc) aceasta va fi noua ta baza si va fi la nivelul decembrie 2009.Daca s-ar aplica legea, in functie de aceasta baza, salarul tau ar trebui marit in functie de coeficient-la nivelul coeficientului (705*coeficient), insa numai daca ar fi mai mic decat vechiul salar(decembrie 2009).daca baza ta din decembrie 2009 e mai mare ca salarul cuvenit prin noua lege, ramane cum e pana la sfarsitul contractului colectiv de munca(conform noilor declaratii).Da nu va stresati ca iar o sa se schimbe.

Referitor la cei 30%.astia se refera la intreaga baza de salarizare.respectiv noile sporuri ce s-ar acorda, nu trebuie sa depaseasca in total 30% din fondul de salarizare(luate toate sporurile pt toti la un loc bineinteles).

Cam asta am inteles eu da s-ar putea sa bat campii

anne_marie
junior
junior

Postby anne_marie » Sat Jan 30, 2010 1:45 pm

În coeficientul prevazut în coloana "Baza" este cuprins sporul de vechime, salariul de merit, sporul de prevenţie şi cuantumul lunar aferent primelor de stabilitate, pentru toate categoriile de personal din sistemul sanitar care au beneficiat in anul 2009 de acestea.

Sporuri şi alte drepturi specifice

Sporurile pentru condiţii de muncă deosebite

1. În raport cu condiţiile în care se desfăşoară activitatea pot fi acordate, cu respectarea prevederilor legale, următoarele categorii de sporuri:
a) pentru activităţile care se desfăşoară în unităţile de urgenţă neurovasculare, în secţii şi compartimente de neurologie şi neurochirurgie şi care solicită o încordare psihică foarte ridicată, precum şi pentru personalul din unităţi, secţii şi compartimente de boli infecţioase neonatologie săli de naştere infecţioase, neonatologie, şi din laboratoarele de analize medicale, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii periculoase, un spor de până la 25% din salariul de bază;
b) pentru condiţii deosebit de periculoase: leprozerii, anatomie patologică, TBC, SIDA, dializă, recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromuscular şi neurologică, psihiatrie, medicină legală, asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar, acordată prin serviciile de ambulanţă şi structurile de primire a urgenţelor - UPU - SMURD, UPU şi CPU -, secţii şi compartimente de ATI şi de terapie intensivă, secţii şi compartimente de îngrijiri paleative, personalul încadrat în blocul operator, în punctele de transfuzii din spital, în laboratoarele de cardiologie intervenţională, în laboratoarele de endoscopie intervenţională, precum şi medicii de specialitate chirurgicală, epidemii deosebit de grave şi altele asemenea, stabilite de Ministerul Sănătăţii, cuantumul sporului este de 50 - 100% din salariul de bază. Nivelul sporului se stabileşte de conducerea fiecărei unităţi sanitare cu personalitate juridică de comun acord cu sindicatele reprezentative semnatare ale contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli;
c) pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de munca respective;
d) pentru condiţii grele de muncă, un spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
e) pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea cu surse de radiaţii sau generator de radiaţii, un spor pentru condiţii periculoase de până la 30% din salariul de bază, diferenţiat pe categorii de risc radiologic astfel: 10% la categoria I, 15% la categoria a II-a, 20% la categoria a III-a şi 30% la categoria a IV-a;
f) pentru unităţile sanitare cu specific deosebit, stabilite de Ministerul Sănătăţii, un spor de până la 15% din salariul de bază.
g) pentru personalul care lucrează în unităţi sanitare aflate în localităţi izolate situate la altitudine, care au căi de acces dificile sau unde atragerea personalului se face cu greutate, un spor de până la 20% din salariul de bază.
h) pentru activităţi care se desfăşoară în condiţii deosebite (stres, risc, etc.), un spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.
2. Localităţile prevăzute la pct. g) se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii.
3. Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporurilor, precum şi condiţiile de acordare a acestora se stabilesc prin regulament aprobat prin ordin al ministrului sănătăţii, cu consultarea sindicatelor semnatare ale contractului colectiv de
muncă la nivel de ramură sanitară cu avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor Publice.
4. Sporurile prevăzute la lit. c) şi lit. h) nu pot fi acordate cumulat aceleiasi persoane.
5. Suma sporurilor acordate cumulat pe total ordonator principal de credite nu poate depăşi 30% din salariul de bază.

guerila
junior
junior

Postby guerila » Sat Jan 30, 2010 1:54 pm

corect.
Insa daca salarul tau din decembrie e mai mare ca noul calcul , cu sau fara sporuri, ramane salarul din decembrie pana expira contractul colectiv de munca.
daca salarul tau din decembrie e mai mic, ramane salarul din decembrie deoarece inca NU SE APLICA grila conform declaratiilor.Totul se ingheata la nivelul din decembrie.

Probabil din noiembrie, sau cand expira contractul colectiv, se vor aplica daca vor fi bani..

anne_marie
junior
junior

Postby anne_marie » Sat Jan 30, 2010 2:03 pm

Art 8. In anul 2010, majorarea salariilor, a soldelor si indemnizatiilor se va face numai pentru acelea care au un nivel mai mic de 705 lei/lunar.

rosanne
junior
junior

Postby rosanne » Mon Feb 01, 2010 8:56 pm

Am fost astazi sa iau pontajul si nu a vrut nici in ruptul capului sefa de la RUNOS sa ne treaca sporurile......ma gandeam sa le trec eu dupa :devil: , dar m-am abtinut. A zis ca nu trece ea sporurile pe propria ei raspundere...ca vechea lege s-a abrogat, dar nu stie nici cum se va face de acum in colo....eu aveam spor de 75%, asa ca la mine se va cunoaste la salariu.....
A zis ca daca va primi directive ca se va proceda ca pana acum....pe urmatorul pontaj va trece si sporul retroactiv...vom trai si vom vedea.

La alte spitale din bucuresti am auzit ca s-au trecut sporurile pe pontaje. E adevarat? Numai spitalul meu e mai cu "mot" :x ???

dr.rezidentx1
senior
senior

Postby dr.rezidentx1 » Mon Feb 01, 2010 9:04 pm

[quote="rosanne"]Am fost astazi sa iau pontajul si nu a vrut nici in ruptul capului sefa de la RUNOS sa ne treaca sporurile......ma gandeam sa le trec eu dupa :devil: , dar m-am abtinut. A zis ca nu trece ea sporurile pe propria ei raspundere...ca vechea lege s-a abrogat, dar nu stie nici cum se va face de acum in colo....eu aveam spor de 75%, asa ca la mine se va cunoaste la salariu.....
A zis ca daca va primi directive ca se va proceda ca pana acum....pe urmatorul pontaj va trece si sporul retroactiv...vom trai si vom vedea.

La alte spitale din bucuresti am auzit ca s-au trecut sporurile pe pontaje. E adevarat? Numai spitalul meu e mai cu "mot" :x

pe pontajele de la obregia s-a trecut sporu de 75%...acum dep si de fiecare spit platitor ..cand am intrebat la sf ioan mi s-a raspuns ca nu se mai dau sporurile, "cum nu se mai dau nici bonurile pe dec"....om trai si om vedea, la ziua de salariu.cine isi ia fluturasu inainte, sa ne zica si noua ce descoperire a facut :)

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Tue Feb 02, 2010 5:02 pm

rosanne wrote:Am fost astazi sa iau pontajul si nu a vrut nici in ruptul capului sefa de la RUNOS sa ne treaca sporurile......ma gandeam sa le trec eu dupa :devil: , dar m-am abtinut. A zis ca nu trece ea sporurile pe propria ei raspundere...ca vechea lege s-a abrogat, dar nu stie nici cum se va face de acum in colo....eu aveam spor de 75%, asa ca la mine se va cunoaste la salariu.....

La alte spitale din bucuresti am auzit ca s-au trecut sporurile pe pontaje. E adevarat? Numai spitalul meu e mai cu "mot" :x ???

mie mi-au trecut sporul pe pontaj iar tantiile de la runos mi-au semnat si stampilat fara pbl (e vb de suub)

aurora
junior
junior

Postby aurora » Tue Feb 02, 2010 8:43 pm

Si mie mi-au trecut sporul pe pontaj, e vb de 10 % pt stagiul de diabet, iar cei de la floreasca nu au comentat nimic.

dr.rezidentx1
senior
senior

Postby dr.rezidentx1 » Wed Feb 03, 2010 1:25 am

cica s-a definitivat treaba cu sporurile
http://emedic.ro/Legislatie/456.htm

Return to “Viata in spital”