Dezbatere Ministerul Sanatatii (OG 58/2001)

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale

Sunteti de acord cu solicitarile de modificare ce vor fi propuse in aceasta dezbatere?

NU sunt de acord
8
28%
DA sunt de acord
8
28%
Habar n-am ce se va propune
13
45%

Total votes: 29

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Thu Jul 05, 2007 12:45 pm

trident wrote:eu zic ca daca a intrat myry pe aici si spameaza totul n-o sa ne mai intelegem om cu persoana.

eu zic altceva: ca m-am lamurit si cu tine :lol:
medicale sau chirurgicale ??
mi-am "vandut" nick-ul!

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Fri Jul 06, 2007 2:38 pm

ceea ce ati afirmat voi aici, si in special (iar) tu trident (tre sa intelegi ca n-am nimic cu tine personal, doar cu ceea ce sustii sus si tare, si pe langa) ma intristeaza si ma indigneaza (iar) profund. trident isi continua campania de denigrare si dezinformare si e normal sa fiu indignat.

offff (iar) n-a(t)i inteles nimic, poate nu ma explic eu bine.

nu am energie acum sa iau punct cu punct toate cele afirmate (poate diseara), ma voi referi la mesajul general:

inteleg ca nu sunteti de acord cu felul meu de a actiona, ca INSTIG la CUNOASTEREA si RESPECTAREA LEGILOR? daca noi suntem nevoiti sa respectam unele legi (chiar stupide, facute de ei), autoritatile credeti ca nu trebuie la randul lor sa respecte legi mult mai de bun simt?

ca e absurd si imatur sa faci o solicitare/scrisoare catre CNPDS in baza unei legi care ii OBLIGA sa raspunda SCRIS? si ca asta are valoare LEGALA, e OFICIALA, ce nu e de inteles? asta e SOLUTIA intr-o tara CIVILIZATA, de comunicare cu autoritatile in termeni legali si cu implicatii legale. pt ca vad ca bunavointa si respect nu exista. nu inseamna "luat la tranta" ci inseamna atras atentia ca exista cai legale prin care sa fim luati in seama si legi care TREBUIE respectate (exista sanctiuni precise, tot in lege).

bataia de joc care are loc acum cu rezidentii anul I si curriculele (pe care am tot trambitat-o de la inceputul anului), de nu stim ce modul va urma, are o solutie LEGALA, spre deosebire de ceea ce au facut cei de la MS si CNPDS.

nu-mi dau seama care ar fi alternativa propusa, cu sacosa pe la usi in cazuri individuale? sau negociind cu mai marii nostri care-si dau cu parerea necunoscand legislatia?

o sa mai comentez diseara si aspectul cu dezbaterea publica "pe persoana fizica" de care se tot ia trident, probabil nu se simte suficient cu musca pe caciula pt REFUZUL de a ne ajuta s-o solicitam in termeni legali (cum bine stie ca i-am spus cand l-am rugat, si voua la fel, ca nu implica OBLIGATIE, fara insa sa fie in afara legii cum incearca acum sa distorsioneze)

esti parsiv, mon cher, asta ma deranjeaza la tine! daca n-ai fi am colabora perfect. in caz ca nu m-am facut bine inteles.

mai am o intrebare: tu cata vreme petreci in spital si cata pe net/forum? te duci la spital, esti rezident? peste tot numai post-uri d-ale tale, balarii, toata ziua... ma coplesesti... cantitativ nu calitativ...

revin diseara.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Jul 06, 2007 5:07 pm

ce sa intelegem brea, modul tau de actiune este bullsh*t, praf in ochi zi cum vrei.

ca ai priza la toate prastiile care sunt total uimiti cum e cu alea 30 de zile de raspuns nu ma mira, sunt dontr-aia care vad si ei o lege si pica pe spate, vad ca scrii un mail frumos cum pe multi ii depaseste si zic mama ce om dastept. dar astia sunt doar prastii mickey, oamenii seriosi au crescut impreuna cu tara din 89 incoace, stiu ce se intampla, ce se paote face ce nu se paote face, etc. Cu oameni din prima categorie amintita o sa vezi ca nu vei putea face mare branza

mie imi pari total amuzant iti jur: auzi in fiecare zi de legi datorita contextului (deh :) ) si te gandesti mama sa vezi ce le aplic la mine in domeniu (medicina/urgente/rezidenti). iti inteleg entuziasmul, dar ai totusi o varsta mey eu zic treci de stadiul asta (wow, ce interesant cu dreptul asta, ia uite cate arme am, ma pasioneaza...etc)

este poetic cum tu practic crezi ca un avocat poate rezolva toate problemele rezidentilor. lasa-ma sa nu te observ pe tine in toata faza asta, caci nu vad nimic de medicina, ci sunt doar crampeie din activitatea unui avocat.

pe scurt, presupunand ca tu ai fi un avocat-al mai tare din sistem- nu vei putea rezolva mare branza, oricat de tare ai fi.

mai presus de toate tu uiti ca tara nu este condusa de avocati, ci de politicieni. in afara de un departament juridic amarat tu nu vei accesa niciodata pe calea asta nimic altceva, si trebuie sa intelegi ca deciziile nu se iau de catre niste avocati, ci de catre niste politicieni; ulterior se cauta cadrul legal unde poate fi adaptata masura respectiva; si asta da, intr-adevar, se face la un departam juridic.

nu reusesti sa prinzi esenta: daca nu exista vointa politica de a schimba ceva, doar atacand aspectele juridice nu vei rezolva mai nimic: presupunand ca gasesti o bresa in partea asta, ea va fi reparata foarte usor pana sa rezolvi tu ceva.

mi-ar palcea sa intelegi ca nu poti obliga pe nimeni sa faca ceea ce nu vrea, de-asta eu te consider tare aiurea: nu ma poti obliga pe mine sa fac ceva postand o discutie de pe mess pe forum, nu poti schimba o gandire politica doar pt ca o poti prinde la cotitura ca n-are nush ce forma juridica ok, intelegi? i se va da o noua forma, thats so simple

exista doua mari diferente intre amrez si tine:
1. tu ataci forma, amrez ataca fondul
2. amrez reprezinta cateva sute de oameni, tu reprezinti doar vointa ta (mie imi suna foarte rau al ureche: vreau sa schimb nu-sh-ce, atac ministerul, voi nu intelegeti ce vreau sa fac, e bine asa, am calitati empatice stiu eu mai bine ce vrea rezidentul). cel putin dpdv legal

ca daca n-as fi eu ai colabora cu amrezul ma indoiesc, daca n-as fi fost eu nu ar fi existat amrezul in the first place. inteleg ca te oftici foarte rau ca nu ai fost tu inspirat si deschizator de drumuri, deh, trend-settleri nu-s prea multi. ce-i drept ti se pare o idee buna din moment ce tot ataci amrezul ala, asta ma maguleste.

despre aspectul personal-profesional: auzi da tu de cate ori ai picat reziul? :lol: :lol: ca eu am auzit ca de vreo 3 ori, asha.. si ca intr-un final ai prins cu greu un loc pe mirifica med de urgenta, aia de se lua ultima specialitate? :)

mie mi se pare logic sa vrei sa schimbi examenul re rezi din moemnt ce ti-a pus piedica de jde ori. dar in acelasi timp si amuzant :lol:

aaa.. si apropos de intrebari de genul 'vad ca postezi prea mult, cand mergi al spital', stii era cineva pe site-ul http://www.ms.ro, o avocata care poteaza in draci p-acolo (e pe bune, nu fac caterinca), D-soara Av. Georgiana Fusu Plaiasu; n-ar fi nesimtire sa o intreb acolo:
d-soara n-ar fi cazul sa-ti iei un serviciu calumea ca vaz ca ai timp de activitati jenib pro bono?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Jul 06, 2007 5:38 pm

vrei sa-mi dau demisia din amrez? bon gata s-a rezolvat :lol:

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Fri Jul 06, 2007 11:31 pm

wow iar ai scris mult si n-am rabdare sa citesc, sunt si obosit e si wknd, mdam. deci mai amanam (indefinit) raspunsurile detaliate la cele afirmate de tine.

totusi, recomand inainte de emiterea p.o. a unor perle gen "ceea ce faci tu e bullshit" sa fii mai in cunostinta de cauza. in general as aprecia daca ai inceta insultele la adresa mea. critici te rog, poti sa faci, dar ai grija cu cuvintele...

ceea ce fac eu este fix ceea ce fac eu in lipsa sustinerii unei organizatii de rezidenti, stim asta cu totii. insa, in privinta efectelor actiunilor, eu nu m-as arunca asa cum faci tu la unele afirmatii.

ceea ce trebuia tu sa stii (pt ca pe vremea aia te luai de mine, si nu numai ci de fiecare din procesul contra MS porcaindu-ne in acelasi stil, poate ai uitat) este ca actiunile astea de care zici tu ca-s... anormale :D au dat rezultate si, pe langa cei (doar) 61 din procesul cu MS care au devenit rezidenti, au mai fost si altii (sute-o mie, intreaba la MS) care au beneficiat de efectele procesului (si alte celorlalte actiuni) la rezidentiatul 2006.

un alt exemplu e cel al banilor de pe ianuarie (la care iar ai ras fara sa intelegi macar subiectul si predicatul) pt rezidentii anul I (jumatate din rezidentii de anul I au primit 1/2 luna, ceilalti 100%, ceea ce iar nu era corect), rezolvat sau (in rare cazuri) in curs de rezolvare.

am facut si fac astea de principiu sa zicem hobby :D nu ma cunosc cu toti "beneficiarii" acestor... am uitat cum le zici actiunilor mele...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jul 07, 2007 12:11 am

am inteles erau vorbe prea grele pt matale, simteai nevoia catorva zile sa gandesti un raspuns

stai linistit, noi ne pastram respectul pt tine, chiar daca faci ep sensibilosul si ocupatul ca sa te ascunzi dupa deget :lol: nu-i prima data

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sat Jul 07, 2007 12:25 am

chiar vreau BAN pt tine de pe acest forum, pe bune.

ma acuzi de niste chestii perfect ne-adevarate si pe un ton... mama-mama
am zis (mai sus) doar ca ai scris PREA MULT pt rabdarea si oboseala mea din seara asta.

si aparent alte ocupatii nu ai. incantat ca am devenit noul tau hobby, nu-ti gasesti tu altu'? d.ex initiative pt rezidenti, medicina, pescuit, gradinarit etc :D

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jul 07, 2007 12:29 am

mickeygreen wrote:chiar vreau BAN pt tine de pe acest forum, pe bune.

ma acuzi de niste chestii perfect ne-adevarate si pe un ton... mama-mama
am zis (mai sus) doar ca ai scris PREA MULT pt rabdarea si oboseala mea din seara asta.

si aparent alte ocupatii nu ai. incantat ca am devenit noul tau hobby, nu-ti gasesti tu altu'? d.ex initiative pt rezidenti, medicina, pescuit, gradinarit etc :D

stiu si te inteleg :D
nu te acuz de nimic, adorabila sintagma perfect ne-adevarate :)

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Sat Jul 07, 2007 1:11 am

ma repet: 2 tipi care au ce nu are celalalt.
imi pare rau ca nu va gasiti pacea. chiar imi pare rau.

2 destepti, dar ..barbati :D

uite ceva. poate va gasiti ceva la comun
http://www.youtube.com/watch?v=eM4qMuhE ... ed&search=

mi-am "vandut" nick-ul!

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Sat Jul 07, 2007 2:45 am

scuzoaiele mele. mai sus postata e o gafa. adica asa zice sefu :lol:

mi-am "vandut" nick-ul!

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sat Jul 07, 2007 3:15 am

cine e "sefu"?

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sat Jul 07, 2007 11:40 am

trident wrote:ce sa intelegem brea, modul tau de actiune este bullsh*t, praf in ochi zi cum vrei.

ca ai priza la toate prastiile care sunt total uimiti cum e cu alea 30 de zile de raspuns nu ma mira, sunt dontr-aia care vad si ei o lege si pica pe spate, vad ca scrii un mail frumos cum pe multi ii depaseste si zic mama ce om dastept. dar astia sunt doar prastii mickey, oamenii seriosi au crescut impreuna cu tara din 89 incoace, stiu ce se intampla, ce se paote face ce nu se paote face, etc. Cu oameni din prima categorie amintita o sa vezi ca nu vei putea face mare branza

astea sunt deja insulte/sfidari grosolane inutile, descoperite logic si... in stilul tau, ce sa mai.
auzi, tu poti sa nu jignesti pe cineva/oricine cand "deschizi gura"?
te rog sa te controlezi, jmecker ce ejti :arrow:

mie imi pari total amuzant iti jur: auzi in fiecare zi de legi datorita contextului (deh :) ) si te gandesti mama sa vezi ce le aplic la mine in domeniu (medicina/urgente/rezidenti). iti inteleg entuziasmul, dar ai totusi o varsta mey eu zic treci de stadiul asta (wow, ce interesant cu dreptul asta, ia uite cate arme am, ma pasioneaza...etc)

imi propui cumva sa trec de stadiul "aplicarii legilor"? :lol:
esti amuzant...

este poetic cum tu practic crezi ca un avocat poate rezolva toate problemele rezidentilor. lasa-ma sa nu te observ pe tine in toata faza asta, caci nu vad nimic de medicina, ci sunt doar crampeie din activitatea unui avocat.

pe scurt, presupunand ca tu ai fi un avocat-al mai tare din sistem- nu vei putea rezolva mare branza, oricat de tare ai fi.

din fericire pt mine, eu nu gandesc asa. "poezia" asta pe care o practic eu a salvat multe destine. un avocat poate rezolva o serie (mai mare sau mai mica) de probleme (legale) legate de conflicte de interese, nu pe toate. este necesara implicarea rezidentilor pt a rezolva mai multe probleme.

daca vrei sa discutam medicina, te rog, se poate si chiar sunt tare curios de ce zici tu "caci nu vad nimic de medicina" intr-un topic dedicat unor probleme sa le zicem "sindicale" sau administrative. vrei sa facem stiinta aici /in acest topic? ok, facem... :D dup-aia o sa zici ca bat campii.

mai presus de toate tu uiti ca tara nu este condusa de avocati, ci de politicieni. in afara de un departament juridic amarat tu nu vei accesa niciodata pe calea asta nimic altceva, si trebuie sa intelegi ca deciziile nu se iau de catre niste avocati, ci de catre niste politicieni; ulterior se cauta cadrul legal unde poate fi adaptata masura respectiva; si asta da, intr-adevar, se face la un departam juridic.

te rog sa te interesezi (numeric) cati din politicienii nostri SUNT avocati... o sa te mire
principiul metodei (ia decizia apoi o justifici) este EXACT ABERATIA care trebuie corectata fiindca ea contravine principiilor de drept si in speta legii 24/2000 (Norme de Tehnica Legislativa, care trebuie respectate la adoptarea fiecarui act normativ, legi ordine etc, si pe care te rog s-o consulti - problema nu e ca n-o stii tu, ci ca n-o stiu/respecta ei)

nu reusesti sa prinzi esenta: daca nu exista vointa politica de a schimba ceva, doar atacand aspectele juridice nu vei rezolva mai nimic: presupunand ca gasesti o bresa in partea asta, ea va fi reparata foarte usor pana sa rezolvi tu ceva.

practica te contrazice, sa stii. desi nu inseamna c-a fost usor, insa s-a realizat (am dat exemple care au vizat largi categorii de medici).
daca tu sustii preponderent activitatea de lobby, te rog, e necesara, insa tin sa subliniez necesitatea evitarii "manariilor" cu vointa politica (de mai sus) fiindca tocmai impotriva lor lupt.

mi-ar palcea sa intelegi ca nu poti obliga pe nimeni sa faca ceea ce nu vrea, de-asta eu te consider tare aiurea: nu ma poti obliga pe mine sa fac ceva postand o discutie de pe mess pe forum, nu poti schimba o gandire politica doar pt ca o poti prinde la cotitura ca n-are nush ce forma juridica ok, intelegi? i se va da o noua forma, thats so simple

pai n-am obligat, ca dovada nici nu s-a realizat. eu doar am informat rezidentii (aici pe forum) asupra pozitiei voastre, nu e santaj, e dreptul moral de a fi informati cine ii "reprezinta". mie imi pare f.corect felul in care am procedat.

2. amrez reprezinta cateva sute de oameni, tu reprezinti doar vointa ta (mie imi suna foarte rau al ureche: vreau sa schimb nu-sh-ce, atac ministerul, voi nu intelegeti ce vreau sa fac, e bine asa, am calitati empatice stiu eu mai bine ce vrea rezidentul). cel putin dpdv legal

1. din cate am avut prilejul sa constat cu ochii mei (conversatii directe si dezbaterea publica), nu e deloc asa cum afirmi. AMREZ mi-a parut o organizatie dubioasa ca scopuri, idei si metode si fara mare pricepere la cele legale (facand afirmatii in necunostinta de cauza, "impresii artistice" false in cadru oficial)
2. as fi tare curios cati membri are amrez intr-adevar si cum au fost ei "recrutati" si daca sunt la curent cu pozitiile si demersurile voastre... poate ne spune cineva, asa cu titlu informativ

ca daca n-as fi eu ai colabora cu amrezul ma indoiesc, daca n-as fi fost eu nu ar fi existat amrezul in the first place. inteleg ca te oftici foarte rau ca nu ai fost tu inspirat si deschizator de drumuri, deh, trend-settleri nu-s prea multi. ce-i drept ti se pare o idee buna din moment ce tot ataci amrezul ala, asta ma maguleste.

n-am afirmat asta, e iarasi o distorsionare. am zis ca daca n-ai fi asa, as putea colabora cu tine. nu "atac amrezul" (ca scop in sine) ci iau pozitie impotriva unor principii si metode ingrijoratoare ca urmari pt noi. nu te simti magulit.

despre aspectul personal-profesional: auzi da tu de cate ori ai picat reziul? :lol: :lol: ca eu am auzit ca de vreo 3 ori, asha.. si ca intr-un final ai prins cu greu un loc pe mirifica med de urgenta, aia de se lua ultima specialitate? :)

wow, asta chiar mi se pare jegos din partea ta (oricum ai informatii inexacte, offf, macar instruieste-ti "informatorii" properly).
nu vrei tu mai bine sa dam niste teste de medicina (un step, un plab, kestii mai cu cap ca rezi-ul) si sa vedem care ia punctaj mai mare?

mie mi se pare logic sa vrei sa schimbi examenul re rezi din moemnt ce ti-a pus piedica de jde ori. dar in acelasi timp si amuzant :lol:

dar nu numai mie mi-a pus piedici, sunt sute/mii de oameni care au trecut prin acest examen fara nici o relevanta (asa cum e conceput) asupra priceperii medicale si care a promovat alte "valori"

aaa.. si apropos de intrebari de genul 'vad ca postezi prea mult, cand mergi al spital', stii era cineva pe site-ul http://www.ms.ro, o avocata care poteaza in draci p-acolo (e pe bune, nu fac caterinca), D-soara Av. Georgiana Fusu Plaiasu; n-ar fi nesimtire sa o intreb acolo:
d-soara n-ar fi cazul sa-ti iei un serviciu calumea ca vaz ca ai timp de activitati jenib pro bono?

la faza asta vezi c-o jignesti direct pe sotia mea (deci d-na nu d-ra, intelegi?) care, pe de alta parte, pe langa avocat este si ong-ista si contribuie (daca nu chiar concepe de prima intentie, fiindca e destul de solicitata) proiecte legislative (din alte domenii: protectia copilului, violenta domestica, probatiunea, etc) deci serviciu are chiar prea mult.

trebuie sa intelegi ca la o dezbatere publica (cum e cea de pe site-ul MS) poate participa orice cetatean, nu ai dreptul sa trimiti pe cineva la plimbare... eu in locul tau as aprecia pertinenta comentariilor si propunerilor ei de acolo si as remarca numarul lor: sunt 3 sau 4, pe aspecte DIFERITE. mare diferenta intre ce zici si realitate.

si n-am zis ca postezi prea mult in general, ci prea mult si prea balarios pt gustul si rabdarea mea de a te urmari in niste afirmatii fara temei si de cele mai multe ori fara valoare. ma scuzi, dar asta e impresia mea sincera.

matei clara
newbie
newbie

Postby matei clara » Sat Jul 07, 2007 2:00 pm

mickeygreen wrote:
la faza asta vezi c-o jignesti direct pe sotia mea (deci d-na nu d-ra, intelegi?) care, pe de alta parte, pe langa avocat este si ong-ista si contribuie (daca nu chiar concepe de prima intentie, fiindca e destul de solicitata) proiecte legislative (din alte domenii: protectia copilului, violenta domestica, probatiunea, etc) deci serviciu are chiar prea mult.

miki vreau sa-ti reamintesc ca nu esti in masura sa acuzi pe cineva de jignire.
de ce nu informezi si rezidentii de cum mi-ai hartuit familia cu sms total infantile(barfe si ce deliruri aveai tu) de tel tale obsedante doar pentru ca te-am rugat sa faci un proiect?
Nu cred ca rezidentii sunt atat de retardati incat sa le deschizi tu ochii despre activitatile amr.nu am obligat pe nimeni sa se inscrie in amr, so orice exprimare tendentioasa pe aceasta tema, te rog(pentru moment) s-o opresti.rezidentii pot sa-si exprime singuri doleantele catre amr, iar daca aceste interese concorda cu ale celorlalti rezidenti ,vor fi rezolvate de catre amr cat mai bine cu putinta.

ti-am urmarit showul ieftin si te-am lasat sa te joci pana acum cu aceasta asociatie(care nu este o institutie publica) sa-ti dea explicatii.explicatiile le ofera celor care sunt inscrisi, explicatii care sunt oferite de consiliul director.
in ceea ce te priveste ; cele 3 lucruri(lucruri banale) cu care defilezi in fata lor aici pe acest forum:
1 dezbatere publica
2 transparenta decizionala
3 respectare unui act normativ
nu pot sa spun decat ca nici pe acestea nu le stapanesti, incepand cu cererea unei dezbateri publice pe persoana fizica.etc
eu te inteleg ca iti doresti un post in ms sau in cmr, dar te rog(pentru moment) nu boicota ce tu nu ai fost in stare sa faci.
dupa cum ti-am mkai spus si intr-o discutie privata esti un oportunist altfel ai face o asociatie si nu ai face circ pe niste chestii puerile la ms si ai szervi cu adevarat interesele tuturor rezidentilor, nu doar pe al tau, caci miki grin pb rezidentilor sunt cu totul altele si nu se rezolva cu orgoliile tale si delirurile si boicoturile tale.
nu-ti astept telefoane si mailuri si raspunsuri, iti spun doar atat nu arunca cu gunoi in amr de la frumoasa ta tastatura.si deocamdata doar iti spun, te rog.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Jul 07, 2007 2:37 pm

e voie cu clone pe forum?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

shire
senior
senior

Postby shire » Sat Jul 07, 2007 3:23 pm

myry joci la doua capete? citez ""2 destepti, dar ..barbati ''?
micky si posturile tale sunt lungiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...tot ce imi vine in minte cand le vad este ''skip intro''...da si tu replici mai concise...laconice daca se poate...

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sat Jul 07, 2007 7:37 pm

oameni buni, va rog eu terminati cearta asta. VA ROG!

cu trident am avut o colaborare minunata, PRESEDINTELE AMR nu este acelasi personaj cu trident care face misto pe imed. sunt chestii distincte, omul aceasta are idei sanatoase, mijloace modeste de realizare, dar se straduieste; exterm de deschis la initiative.

mickey a avut un succes remarcabil cu procesul acela. nu pentru ca multi rezidenti au beneficiat de el (rezidentiatul 2006 a avut alta metodologie emisa dupa procesul castigat de stefan), ci pentru ca a aratat ca se poate lupta cu ms de pe pozitii egale, dupa acel proces s-au schimbat multe in ms si continua sa se schimbe. (Clara, daca stefan vroia o functie in ms o primea in momentul in care acel proces se afla in desfasurare)

fiecare dintre voi are un precedent: mickey a avut curajul unui proces extenunat cu ms-ul (eu n-as fi rezistat psihic la hartuielile la care el a fost supus), iar trident a reusit sa adune in jurul lui ceea ce toti credeau ca este dispersat (rezidentii)

de ce ei nu se pot intelege? NU GASESC EXPLICATIA. am devenit obsedata de gandul impacarii, al linistei...le sugerez inca o data sa ia o pauza la jignirile pe care si le aduc reciproc, sa lasa putin orgoliul la o parte, sa bea impreuna o bere pe o terasa si sa vorbeasa de vreme.

am spus si repet: inca o organizatie de rezidenti nu este binevenita si n-am s-o incurajez/sustin (oricum stiu ca pe voi va doare in kot de sustinerea mea). incercati sa mergeti in vacanta, sa va relaxati, apoi vom vedea mai clar ce urmeaza.

la sfarsit, obsedatul: VA ROG nu va mai certati.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jul 07, 2007 8:12 pm

vmc wrote:cu trident am avut o colaborare minunata, PRESEDINTELE AMR nu este acelasi personaj cu trident care face misto pe imed. sunt chestii distincte, omul aceasta are idei sanatoase, mijloace modeste de realizare, dar se straduieste; exterm de deschis la initiative.

aferim

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jul 07, 2007 8:21 pm

mickeygreen wrote:
trident wrote:ce sa intelegem brea, modul tau de actiune este bullsh*t, praf in ochi zi cum vrei.

astea sunt deja insulte/sfidari grosolane inutile, descoperite logic si... in stilul tau, ce sa mai.
auzi, tu poti sa nu jignesti pe cineva/oricine cand "deschizi gura"?
te rog sa te controlezi, jmecker ce ejti :arrow:

imi propui cumva sa trec de stadiul "aplicarii legilor"? :lol:
esti amuzant...

din fericire pt mine, eu nu gandesc asa. "poezia" asta pe care o practic eu a salvat multe destine. un avocat poate rezolva o serie (mai mare sau mai mica) de probleme (legale) legate de conflicte de interese, nu pe toate. este necesara implicarea rezidentilor pt a rezolva mai multe probleme.

daca vrei sa discutam medicina, te rog, se poate si chiar sunt tare curios de ce zici tu "caci nu vad nimic de medicina" intr-un topic dedicat unor probleme sa le zicem "sindicale" sau administrative. vrei sa facem stiinta aici /in acest topic? ok, facem... :D dup-aia o sa zici ca bat campii.

te rog sa te interesezi (numeric) cati din politicienii nostri SUNT avocati... o sa te mire
principiul metodei (ia decizia apoi o justifici) este EXACT ABERATIA care trebuie corectata fiindca ea contravine principiilor de drept si in speta legii 24/2000 (Norme de Tehnica Legislativa, care trebuie respectate la adoptarea fiecarui act normativ, legi ordine etc, si pe care te rog s-o consulti - problema nu e ca n-o stii tu, ci ca n-o stiu/respecta ei)

practica te contrazice, sa stii. desi nu inseamna c-a fost usor, insa s-a realizat (am dat exemple care au vizat largi categorii de medici).
daca tu sustii preponderent activitatea de lobby, te rog, e necesara, insa tin sa subliniez necesitatea evitarii "manariilor" cu vointa politica (de mai sus) fiindca tocmai impotriva lor lupt.

pai n-am obligat, ca dovada nici nu s-a realizat. eu doar am informat rezidentii (aici pe forum) asupra pozitiei voastre, nu e santaj, e dreptul moral de a fi informati cine ii "reprezinta". mie imi pare f.corect felul in care am procedat.

1. din cate am avut prilejul sa constat cu ochii mei (conversatii directe si dezbaterea publica), nu e deloc asa cum afirmi. AMREZ mi-a parut o organizatie dubioasa ca scopuri, idei si metode si fara mare pricepere la cele legale (facand afirmatii in necunostinta de cauza, "impresii artistice" false in cadru oficial)
2. as fi tare curios cati membri are amrez intr-adevar si cum au fost ei "recrutati" si daca sunt la curent cu pozitiile si demersurile voastre... poate ne spune cineva, asa cu titlu informativ

n-am afirmat asta, e iarasi o distorsionare. am zis ca daca n-ai fi asa, as putea colabora cu tine. nu "atac amrezul" (ca scop in sine) ci iau pozitie impotriva unor principii si metode ingrijoratoare ca urmari pt noi. nu te simti magulit.

wow, asta chiar mi se pare jegos din partea ta (oricum ai informatii inexacte, offf, macar instruieste-ti "informatorii" properly).
nu vrei tu mai bine sa dam niste teste de medicina (un step, un plab, kestii mai cu cap ca rezi-ul) si sa vedem care ia punctaj mai mare?

dar nu numai mie mi-a pus piedici, sunt sute/mii de oameni care au trecut prin acest examen fara nici o relevanta (asa cum e conceput) asupra priceperii medicale si care a promovat alte "valori"

trebuie sa intelegi ca la o dezbatere publica (cum e cea de pe site-ul MS) poate participa orice cetatean, nu ai dreptul sa trimiti pe cineva la plimbare... eu in locul tau as aprecia pertinenta comentariilor si propunerilor ei de acolo si as remarca numarul lor: sunt 3 sau 4, pe aspecte DIFERITE. mare diferenta intre ce zici si realitate.

si n-am zis ca postezi prea mult in general, ci prea mult si prea balarios pt gustul si rabdarea mea de a te urmari in niste afirmatii fara temei si de cele mai multe ori fara valoare. ma scuzi, dar asta e impresia mea sincera.

important e ca ai inteleg ce voiam sa zic.
auzi da cand ai devenit matale asamare doctor, dupa al 5lea rezi luat pe o pozitie de vreo 10 ori mai jos decat in my case, si crede-ma nu ma priveste cat de domnisoara sau doamna este respectiva, oricum nu m-am uitat la deshtul ei sau aiurea, asa se zice by default lolz :D

jegos sau nu din partea mea (jegos? asa vbesti amatale? jeez), nu baga faze din astea de comparatii intre noi ca tu luasi reziul a 5a oara pe o pozitie de vreo zece ori mai jos ca mandea, mi-ar fi chiar rusine sa ma compar in locul tau :)

aite brea, toti devenira mari doctori peste noapte :lol: :lol:

haha

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Sat Jul 07, 2007 11:14 pm

[/quote]
de ce nu informezi si rezidentii de cum mi-ai hartuit familia cu sms total infantile(barfe si ce deliruri aveai tu) de tel tale obsedante doar pentru ca te-am rugat sa faci un proiect?
Nu cred ca rezidentii sunt atat de retardati incat sa le deschizi tu ochii .[/quote]

Imi cer scuze tuturor celor care vor citi si vor considera drept deviat de la subiect tot ce voi scrie acum.

Clara, imi cer scuze pentru o hartuire indirecta pe care la momentul potrivit am tratat-o ca pe o gluma din partea dl.Grozescu. Acum inteleg mai bine, dupa ce m-am adancit in citirea Scandalului Grozescu ; era o barfa special directionata inspre mine, pe baza relatiei voastra de colegialitate.

Dr. Traian Stefan Grozescu, sunt profund dezamagita. Mai mult, imi crapa obrazul de rusine ca mi-am dedicat atentia unui scop argumentat cu spicuiri din viata mea privata ca sa sustin un speculator inversunat pe propria neputinta.
Domnia ta te folosesti de oamenii orbiti de principii si spirituali ca sa obtii o satisfactie surogat la tot ce ai incercat pana acum pe forum si nu ti-a reusit? Chiar ma astept in orice clipa sa ma sapi asa cum ai sapat si pe altii, doar ca nu prea ai cu ce. Poate doar cu definitia aceea de 2 lei data oponentului tau la domnie. Hai, ma astept la asa ceva. Sau al eventuale inventii.

Uite care e faza. Nu sunt atat de proasta incat sa nu inteleg ca descrierierile despre viata ta privata - (care vor ramane la mine oricum) au un scop marsav. Chiar te-am tratat cu respect si cinste, dar pana azi cand am inteles tot jocul tau.
Mai stiu ca nu imi doresc aliati si prieteni care sa ma foloseasca drept stergatoare de parbriz.

As putea sa torn o mie de insulte la nivel , dar ma abtin pana in cazul in care intinzi coarda; atunci ai putea spune ca toti care ti-au sarit in cap au fost mici copii.
Asa ca, in stima cuvenita unui jucator, te anunt ca esti pe lista de ignore.
Nu e scuza mea ca am o minte obosita si-mi joaca feste, dar pe asta am inteles-o. intr-un final.

Orice replay aberant imi adanceste dezamagirea si indignarea, deci noi 2 nu mai avem ce discuta.. .

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Sun Jul 08, 2007 12:20 am

uite, am fost cam directa mai sus.
hai sa ne purtam ca si cand nu ne-am fi cunoscut. toate discutiile sa ramana intre noi. asa e mai bine.
multa bafta in toate.

si..casa de piatra!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jul 08, 2007 2:14 am

mda, cu astea cred ca s-a pus destula hartie de ziar peste mickigreen cat sa ne facem o parere.
eu unul asa zic

MyRy wrote:miki vreau sa-ti reamintesc ca nu esti in masura sa acuzi pe cineva de jignire.
Nu cred ca rezidentii sunt atat de retardati incat sa le deschizi tu ochii

Imi cer scuze tuturor celor care vor citi si vor considera drept deviat de la subiect tot ce voi scrie acum.

Clara, imi cer scuze pentru o hartuire indirecta pe care la momentul potrivit am tratat-o ca pe o gluma din partea dl.Grozescu. Acum inteleg mai bine, dupa ce m-am adancit in citirea Scandalului Grozescu ; era o barfa special directionata inspre mine, pe baza relatiei voastra de colegialitate.

Dr. Traian Stefan Grozescu, sunt profund dezamagita. Mai mult, imi crapa obrazul de rusine ca mi-am dedicat atentia unui scop argumentat cu spicuiri din viata mea privata ca sa sustin un speculator inversunat pe propria neputinta.
Domnia ta te folosesti de oamenii orbiti de principii si spirituali ca sa obtii o satisfactie surogat la tot ce ai incercat pana acum pe forum si nu ti-a reusit? Chiar ma astept in orice clipa sa ma sapi asa cum ai sapat si pe altii, doar ca nu prea ai cu ce. Poate doar cu definitia aceea de 2 lei data oponentului tau la domnie. Hai, ma astept la asa ceva. Sau al eventuale inventii.

Uite care e faza. Nu sunt atat de proasta incat sa nu inteleg ca descrierierile despre viata ta privata - (care vor ramane la mine oricum) au un scop marsav. Chiar te-am tratat cu respect si cinste, dar pana azi cand am inteles tot jocul tau.
Mai stiu ca nu imi doresc aliati si prieteni care sa ma foloseasca drept stergatoare de parbriz.

As putea sa torn o mie de insulte la nivel , dar ma abtin pana in cazul in care intinzi coarda; atunci ai putea spune ca toti care ti-au sarit in cap au fost mici copii.
Asa ca, in stima cuvenita unui jucator, te anunt ca esti pe lista de ignore.
Nu e scuza mea ca am o minte obosita si-mi joaca feste, dar pe asta am inteles-o. intr-un final.

Orice replay aberant imi adanceste dezamagirea si indignarea, deci noi 2 nu mai avem ce discuta.. .
[/quote]

matei clara wrote:
mickeygreen wrote:

Nu cred ca rezidentii sunt atat de retardati incat sa le deschizi tu ochii despre activitatile amr.nu am obligat pe nimeni sa se inscrie in amr, so orice exprimare tendentioasa pe aceasta tema, te rog(pentru moment) s-o opresti.rezidentii pot sa-si exprime singuri doleantele catre amr, iar daca aceste interese concorda cu ale celorlalti rezidenti ,vor fi rezolvate de catre amr cat mai bine cu putinta.

ti-am urmarit showul ieftin si te-am lasat sa te joci pana acum cu aceasta asociatie(care nu este o institutie publica) sa-ti dea explicatii.explicatiile le ofera celor care sunt inscrisi, explicatii care sunt oferite de consiliul director.
in ceea ce te priveste ; cele 3 lucruri(lucruri banale) cu care defilezi in fata lor aici pe acest forum:
1 dezbatere publica
nu pot sa spun decat ca nici pe acestea nu le stapanesti, incepand cu cererea unei dezbateri publice pe persoana fizica.etc
eu te inteleg ca iti doresti un post in ms sau in cmr, dar te rog(pentru moment) nu boicota ce tu nu ai fost in stare sa faci.
dupa cum ti-am mkai spus si intr-o discutie privata esti un oportunist altfel ai face o asociatie si nu ai face circ pe niste chestii puerile la ms si ai szervi cu adevarat interesele tuturor rezidentilor, nu doar pe al tau, caci miki grin pb rezidentilor sunt cu totul altele si nu se rezolva cu orgoliile tale si delirurile si boicoturile tale.
nu-ti astept telefoane si mailuri si raspunsuri, iti spun doar atat nu arunca cu gunoi in amr de la frumoasa ta tastatura.si deocamdata doar iti spun, te rog.

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sun Jul 08, 2007 12:59 pm

matei clara wrote: miki vreau sa-ti reamintesc ca nu esti in masura sa acuzi pe cineva de jignire.

incorect, sunt in masura sa afirm/acuz de insulta pe oricine o comite.

"hartuirea" se refera (de dragul adevarului istoric) la un sms trimis pe nr de pe care m-a sunat chiar clara (salvat in agenda mea sub numele Clara :D logic) si care [fara sa contina altceva decat un mesaj de "impacare" (si cu 2 nelamuriri-zvonuri)] din pacate pt ea a ajuns pe tel tatalui ei (ca al lui se pare ca era nr). Eu zic sa nu exageram.

sa mentionam cumva si "conversatia" (aproape un monolog) de 40 min de injurii si calomnii in flux continuu la adresa mea cand m-ai sunat? cred ca am fost chiar prea delicat cu tine.

vezi tu, n-am spus nimic pana acum, am zis ca e o scapare de-a ta de moment, ca te-ai enervat (s-a enervat ca postasem istoria proiectului "de culise") si te-am iertat, insa de acolo si pana la a ajunge sa ma acuzi ieftin de "hartuire" e cale lunga si ar trebui aplicat principiul "ce nu-ti place tie nu-mi face nici mie", in ambele directii si nu cu sens unic.

nu am facut afirmatii tendentioase, ci doar observatii sustenibile DIRECTE, aici ma refer si la "interventia" de la MS unde ai venit doar ca sa-mi tii mie contra si ca sa sustii proiectul MS - caseta in curand "pe ecrane"
mai e ceva, daca e asa cum zice trident si la dezbatere n-ai reprezentat "Asociatia Medicilor Rezidenti, cu peste 400 de membri" (citat din tine) si au fost doar niste pareri personale, e o problema grava!

nu e un show si nu e ieftin. asta n-ai inteles. e inceputul unei "treziri" pe care am avut vointa (nu stiu daca am avut si placerea) s-o intiez.
deci amrez isi reprezinta DOAR membrii, inteleg corect?
inseamna ca se incadreaza la punctul 3 din lege si reprezinta "interese private nepatrimoniale"
atunci cu asta sa defilati prin presa si nu cu "rezidentii cred/cer/fac etc"!
vezi ca e si-un exemplu pe undeva (daca nu mai sus, in alt topic, cauta ca l-am postat)

1 dezbatere publica

sunt mai mult de 3 (de fapt cele 3 sunt una singura - proiectul de modificare OUG 58/2001), la care se adauga alte proiecte punctuale: salariile ("lupta" pe mai multe fronturi pt banii pe ianuarie ai rezidentilor anul I PLUS proiectul pe care ti l-am inaintat si care vizeaza TOTI rezidentii), DLP-ul (problema de maxima importanta care trebuie lamurita), problema schimbarii stagiului (aici includem si demersul ratat de dezbatere pe curricule) si mai sunt cateva daca urmaresti post-urile.

iar incepem cu solicitarea de dezbatere publica "pe persoana fizica". nici n-ati inteles si nici nu v-ati dat silinta, am mai explicat de 3-4x, degeaba, voi tot la stadiul ala de gluma trident-ica ati ramas (el fiind "initiatorul" glumei deci are drepturi de autor :D )
mai explic o data? ok:

am RUGAT AMREZ (in speta pe tine) sa solicitati VOI din partea asociatiei dezbaterea fiindca numai asa sunt OBLIGATI s-o organizeze (daca vine din partea unei organizatii legal constituite). la inceput ai zis ca esti de acord (tu personal, pe vremea cand imi cerusei acel proiect de lege) si urmeaza sa te consulti si cu ceilalti din CONDUCERE.
aici (ca sa te scutesc de un nou repros), anticipand eronat buna colaborare viitoare dintre noi, am anuntat (si aici am gresit) pe site-ul MS ca va exista o solicitare de dezbatere publica din partea AMREZ.
ei bine, cei 3 din AMREZ s-au razgandit (inclusiv Clara) dupa ce au pus mana pe proiectul gata facut (despre care apropo nu mai stiu nimic, pe unde este) de salarizare, si m-au lasat in off-said, acuzandu-ma totodata de... nu mai stiu termenul. atunci tot pe site-ul MS si tot in cadrul acelei dezbateri am postat o dezmintire prin care am corectat afirmatia mea anterioara ("din partea AMREZ") si cu care am precizat ca nu (mai) am nici o legatura.

in final, in LIPSA unei organizatii care sa ne sprijine, am preferat sa depun solicitarea cu 31 semnaturi ale unor medici rezidenti care se impotrivesc formei actuale a proiectului si care cereau dezbatere publica. Legea n-o interzice, nici solicitarea nici dezbaterea organizata la solicitarea unui grup, numai ca nu exista OBLIGATIA (cum este in cazul unei asociatii). In plus de asta, a fost un gest MORAL, eu cred ca s-a notat unde trebuia. Si tin sa precizez ca nu ma asteptam de la ei s-o organizeze (nu sunt naiv), acolo unde nu-i OBLIGA legea ei nu fac, din experienta spun.

deja ma lasi rece. FALS, pueril, stil de tabloid, Vadim-ic... etc
SINGURA functie care m-ar interesa ar fi... primar la Malaga :D si as avea ceva sanse tinand cont ca romanii sunt a 3-a comunitate de acolo (300.000+ in Andaluzia)

ce boicotez? v-am impiedicat sa FACETI ceva constructiv? zi proiectul si vi-l sprijin. Trebuie doar sa intelegeti ca, la atitudinile voastre de pana acum, CEC IN ALB NU VETI PRIMI! Ne (adica pe "rezidenti" si "absolventi") consultati mai intai!

da, normal ca-mi amintesc dupa ce mi s-a repetat de 10-12 ori in cadrul aceleiasi de conversatii de 40 min in care cea mai blanda acuza era ca-s "oportunist" in care Clara chiar insista repetitiv gen KGB/STASI "recunoaste ca esti" (celelalte nu se pot reproduce, credeti-ma)

cu asociatia cred ca am mai lamurit-o (consulta post-urile anterioare)

"circ pe niste chestii puerile la ms" - imi pare GRAV ca gandesti asa. "Chestiile" sunt cat se poate de serioase, organizarea rezidentiatului e o chestie serioasa (sau ar trebui sa fie) si NU putem sa nu luam pozitie impotriva unui proiect ABERANT.

"Coincidenta" naibii (ca sa va explic de ce sunt eu implicat si stiu ce vorbesc in aceasta privinta; am studiat 1 an de-aia) e ca, fix dupa ce terminasem procesul cu ei pe aceeasi OUG 58/2001 intr-o maniera relativ echitabila, la nici o luna dupa (vedeti topicul Rezidentiat 2007 - "Atentie! se modifica iar Legea Rezidentiatului" pe la sfarsit e toata povestea) ei se gasesc (din ciclul "din putzu' gandirii") sa o modifice in acelasi stil aberant, de parca n-ar fi avut stare.

Alt citat "remarcabil" (mah voi astia din AMREZ vad ca semanati f.tare ca stil si idei, adica atac la persoana si acuze-dezinformari)
si ai szervi cu adevarat interesele tuturor rezidentilor, nu doar pe al tau, caci miki grin pb rezidentilor sunt cu totul altele si nu se rezolva cu orgoliile tale si delirurile si boicoturile tale
(toata fraza mai sus)

pai chiar incerc sa fac ceva bun, daca va uitati la proiectele expuse o sa realizati ca imi dau silinta si ma gandesc la toti cand concep cate o trebsoara. critici accept numai la obiect, nu asa ieftin gen vadim.

atrag atentia ca interesul MEU (dintr-o serie de probleme pe care as vrea sa le lamurim cu MS) LIPSESTE, anume:
-EU AM DLP-ul deci ar trebui sa nu ma intereseze
-cu banii pe ianuarie m-am incapatanat sa rezolv problema la nivel national, nu mi-a ajuns sa-i primesc doar eu (aa, mentionez ca inca nu i-am primit, insa multi da)
-de curricule ar trebui putin sa ma doara fiindca noi la spital oricum avem parte de o pregatire PESTE nivelul ei
-de Legea Rezidentiatului ar trebui sa ma doara la basca fiindca am trecut de acest pas. Ce ma mai intereseaza?

Va spun eu ce si de ce: vin oamenii si-ti plang ca au probleme si-i intelegi si incerci sa-i ajuti, am avut experienta asta cu 500 colegi din toata tara in decembrie 2005, f.dificil sa faci fata. Atunci am "inventat" profilaxia :D iau atitudine din timp.

Stiu ca pare anormal pt marea majoritate sai iei atitudine si sa te expui fara sa ai:
1-sustinere ("spate")
2-interes personal
dar sa zicem ca-s o exceptie si ca pt mine principialitatea in medicina/societate e un... "hobby" in care ma implic destul de mult si pe variate probleme

Ia zi tu care sunt "adevaratele probleme ale rezidentilor" de care eu nu am habar (dupa parerea ta), poate dam cu totii o mana de ajutor... ascult(am), spune!

orgoliile tale si delirurile si boicoturile tale

cat de trident-ian suna :D deja e un curent literar observ

orgoliu - am doar cat imi trebuie sa merg inainte
deliruri=borderline intre insulta si calomnie
boicoturi - pana una alta n-am inteles ce EXACT am boicoitat (ce planuri am stricat, ca n-ati explicat, si va rog) iar boicot-ul a fost din partea ta la MS. Cum ramane pana la urma, ai reprezentat sau NU AMREZ la dezbatere? Ca s-a consemnat ca DA...

In concluzie, asteptati inregistrarea (cateva zile) si vedeti cu okisorii vostri cine ce a facut. OK?

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sun Jul 08, 2007 1:13 pm

deja am o retinere cu manifestari vegetative :x sa mai intru aici pe forum stiind ca IAR ma asteapta mesaje de genul ala...

chiar credeti ca nu ne irosim energiile in acuze de tip tabloid? ieftine daca nu chiar gratuite si in orice caz FALSE si JIGNITOARE.

daca nu sunteti in stare sa discutati civilizat, cu argumente, pe proiecte (ce si cum vreti sa faceti) si nu abandonati atacurile constante (neaparat sa puneti asta in statut :D in caz contrar) eu nu mai am ce discuta cu voi.

sunteti obositori! si e inutil!

matei clara
newbie
newbie

Postby matei clara » Sun Jul 08, 2007 1:19 pm

daca tie ti se pare normal sa-mi controlezi viata privata, sa-mi insulti si sa-mi deranjezi familia si apoi sa mai ai tupeul sa te si lauzi cu asta, ce mai pot spune despre tine?
eu nu ti-am dat decat un nr de tel, pe care il stie toata lumea, e postat si pe site:www.amrez.ro.
inca o data fii foarte atent la ce afirmi.

matei clara
newbie
newbie

Postby matei clara » Sun Jul 08, 2007 1:27 pm

si anticiparea ta privitoare la ''buna'' noastra colaborare iti dadea vreun drept legal sa anunti pe site-ul ministerului ca amrez solicita o dezbatere?
aceasta actiune a ta crezi ca se scuza in fata legii doar ca vii tu si spui :am gresit?!
sau astea sunt argumentele tale puternice?asa discuti tu proiectele raportandu-te la amrez?
fa-ti o asociatie daca esti bine intentionat si te intereseaza binele tuturor rezidentilor , nu doar al tau.
pana in momentul de fata doar vbele sunt de tine, iar bineinteles defilezi cu un proces, unde sincer nu-ti vad tie nici un merit.

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sun Jul 08, 2007 1:34 pm

MyRy, la cele spuse de tine nu am comentarii :( , tin doar sa-mi exprim dezamagirea (sincer, doare, venind de la tine) pt ceva profund incorect si ne-adevarat. Cred ca te-ai pripit in necunostinta de cauza.

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sun Jul 08, 2007 2:15 pm

chiar vrei sa continuam in stilul asta? tu vii cu niste acuze de 2 lei, descoperite si rau intentionate. ajuta la ceva? doar ca ma obosesti trebuind iar si iar sa ma explic, deci (dupa care va zic pa-pa, pe bune):

matei clara wrote:si anticiparea ta privitoare la ''buna'' noastra colaborare iti dadea vreun drept legal sa anunti pe site-ul ministerului ca amrez solicita o dezbatere?
aceasta actiune a ta crezi ca se scuza in fata legii doar ca vii tu si spui :am gresit?!
sau astea sunt argumentele tale puternice?asa discuti tu proiectele raportandu-te la amrez?

"drept legal"? ce tot vorbesti acolo? drept legal pt ce? era o anticipare/impresie, gresita, a unui cetetean (am si explicat de ce a avut ea loc)

wow cat de minunata e aprecierea, de asemenea de o mare "competenta" juridica, ajung la concluzia ca rautatea umana nu are margini...

nu am semnat nici un document din partea amrez (fals in acte), era o impresie (vezi mai sus), dezmintirea si scuzele ajung, mai ales ca au fost citite de fix cei care au citit si afirmatia initiala.

fa-ti o asociatie daca esti bine intentionat si te intereseaza binele tuturor rezidentilor, nu doar al tau.

pot sa fiu bine intentionat si fara asociatie. pe de alta parte, daca sa fii bine intentionat insemna sa ai o asociatie, atunci lucrurile in tara asta ma mira ca nu merg exceptional...

binele meu... prin aceste "chestii" am demonstrat ca nu stiu sa mi-l urmaresc, a se consulta ce se intampla aici pe forum si a se vorbi "in culise" la MS sau in alte locuri. atitudinea mea deranjeaza.

conditiile in care o sa fac, totusi, asociatie, le-am enumerat mai sus (pagini) si te rog sa le consulti inainte sa ne mai dai "consideratii de valoare"

pana in momentul de fata doar vbele sunt de tine, iar bineinteles defilezi cu un proces, unde sincer nu-ti vad tie nici un merit.

eu i-as intreba pe cei din proces, s-ar putea sa fii surprinsa care-i adevarul...
sa te ajut, sa ti-l zic?
NICI UN avocat nu a avut un rol decisiv in castigarea procesului, dimpotriva (si fara exceptie) era sa pierdem pe mana lor. 4 bucati avocati DIFERITI.

matei clara wrote:daca tie ti se pare normal sa-mi controlezi viata privata, sa-mi insulti si sa-mi deranjezi familia si apoi sa mai ai tupeul sa te si lauzi cu asta, ce mai pot spune despre tine?
eu nu ti-am dat decat un nr de tel, pe care il stie toata lumea, e postat si pe site:www.amrez.ro.
inca o data fii foarte atent la ce afirmi.

afirmatia ta e inexacta si tendentioasa la modul incalificabil, si am explicat mai sus (desi vad ca insisti cu "porcaielile"): este vorba de 1 sms trimis pe nr de pe care m-ai sunat si pe care l-am salvat cu numele tau. NU AM CONSULTAT SITE-UL AMREZ, am sunat pe nr pe care-l aveam salvat in tel meu. Mai mult, imi amintesc ca mi-am cerut si scuze pt problemele create neintentionat cand m-ai sunat inapoi sa-mi spui, la scurt timp dupa.

de acolo si pana la controlarea vietii private, insultarea si deranjarea familiei...

sfatul ultim (subliniat) e de urmat de catre TOTI, mare dreptate ai...

gata, am terminat forum-istica pe ziua de azi, este deja nociv! :cry:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jul 08, 2007 2:21 pm

micky mai lasa-ne brea si matale ca ne-ai cam plictisit, ai gresit, acu gata cere-ti scuze si iesi si tu p-afara ca e frumos

mister
senior
senior

Postby mister » Sun Jul 08, 2007 4:18 pm

mai nu lasati omu sa vorbeasca - trebuie discreditat cu orice pret. Trident, de ce faci asta? cu ce te-a suparat asa de tare omu, cu ce ti-a gresit, ca vrea sa faca ceva si ti-a intrat pe felia unde doar erai "alesul"? ca te-a fortat sa arati ca pupi in fund ministerul cand tu ai fi vrut sa nu fie nevoie sa spui asta?

mai ai putin si cred ca te duci la perdeluta sa il bati :lol:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jul 08, 2007 6:08 pm

auzi tu ai citit ce-a scris mickey? :)

mister
senior
senior

Postby mister » Sun Jul 08, 2007 7:31 pm

ce nu ai inteles? :D

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jul 08, 2007 8:40 pm

si acu ca ai citit... ti-a folosit? :lol:

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Jul 08, 2007 8:59 pm

matei clara wrote:pana in momentul de fata doar vbele sunt de tine, iar bineinteles defilezi cu un proces, unde sincer nu-ti vad tie nici un merit.

M-am mentinut impartiala in acest conflict. Insa:

1. Meritul integral al acelui proces este al lui Stefan. O chestiune de culise, ultimul din avocati a renuntat la onorariul sau in momentul in care s-a vazut incompetent in ultima instanta si singurul care a salvat totul, prin efortul personal, a fost Stefan. Am propus la acel moment ca onorariul sa ramana la Stefan si a fost refuzat, in final banii au fost donati.
Incompetenta crasa de care il acuzati este doar o impresie de-a voastra, pur personala si subiectiva. A fost singurul din cei 1700 de rezidenti aflati in situatia de a nu beneficia de MF care a avut curajul (multi dintre potentialii rezidenti au refuzat sa participe la proces de teama repercursiunilor din partea MS, iar cand spun multi a se intelege foarteeee multi) sa actioneze in justitie MS-ul si sa castige un proces epuizant.

2. Am admirat infinit initiativa de a realiza o asociatie a rezidentilor. Intr-un fel, minor, m-am implicat in aceasta. Aceasta asociatie a medicilor rezidenti, asa cum am inteles din statut si din ce-am vorbit cu presedintele ei, nu a fost creata pentru a aplauda initiativele MS-lui. Oricum ei fac ce vor si nu le pasa de rezidenti. Am inteles aceasta asociatie ca o forma de lupta pentru drepturile rezidentilor. Ca forma de lupta este mai pasnica la voi, eu consider ca este o optiune privata si n-am nici un argument sa n-o accept.

3. Am ajuns sa fac din medicina un hobby si un mod de relaxare (merg la spital, mai vorbesc cu oamenii si ma intorc la munca mea de baza). De ce??? Pentru ca suntem ultimii oameni ai tarii acesteia. Orice functie/pozitie echivalenta cu a noastra este mult mai substantial retribuita . Am ajuns de rasul lumii (sora mea lucreaza in INVATAMANT DE STAT si are pe fluturas net peste 15 milioane, este mai mica decat mine).

Nu ma intereseaza ca la rezidentiat vor fi grile colorate in verde sau in maro, ca dreptul de libera practica mi se elibereaza acum sau nu (oricum doctorul cu care lucrez nu da 2 bani pe parafa si cuvantul meu), ca articolul 7 nu concorda cu articolul 3, etc.
Ma intereseaza daca si cand voi avea un salariu normal.

Va pierdeti in detalii aiurea. Poate mickey o sa-si faca o alta asociatie si o sa mearga la minister sa le spuna alora ca nu concorda articolele. Poate cei de la asociatia rezidentilor vor mai rezolva ceva probleme. Si??? Vom ajunge sclavii Europei, pe salarii de mizerie aici, acceptand salarii de mizerie dincolo. Cati rezidenti are tara asta? Nu putem macar o data in viata sa mergem impreuna pe un drum, sa realizam ceva ce intra in limitele normalului?

Goran.Zadrin
elder
elder

Postby Goran.Zadrin » Sun Jul 08, 2007 9:25 pm

trident wrote:

jegos sau nu din partea mea (jegos? asa vbesti amatale? jeez), nu baga faze din astea de comparatii intre noi ca tu luasi reziul a 5a oara pe o pozitie de vreo zece ori mai jos ca mandea, mi-ar fi chiar rusine sa ma compar in locul tau :)

aite brea, toti devenira mari doctori peste noapte :lol: :lol:

haha

that's low!

that's very low!

even for you!

apropo mai tii minte cum ai luat TU rezidentiatu?
just like that ! Din prima!

Eu zic sa rememorezi treaba asta si dup-aia sa mai postezi pe forum!
Chiar crezi ca e un motiv de mandrie pentru inteligenta ta creatoare domnule dr. M. Tampa?

Apropo, mai ai TELs, sau le-ai dat demult? O mai fi informatori si in alta parte ce zici??

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jul 08, 2007 11:40 pm

gicape wrote:

that's low!

that's very low!

even for you!

apropo mai tii minte cum ai luat TU rezidentiatu?
just like that ! Din prima!

Eu zic sa rememorezi treaba asta si dup-aia sa mai postezi pe forum!
Chiar crezi ca e un motiv de mandrie pentru inteligenta ta creatoare domnule dr. M. Tampa?

Apropo, mai ai TELs, sau le-ai dat demult? O mai fi informatori si in alta parte ce zici??

pai da, l-am luat din prima si super ok :) lolz. sure ca e de mandrie, daca luam pe med de urgenta eram ultimu prost, nu? dar asa.. :)

le-am dat pe tel-uri la +80 si ceva %, moama ca sa vezi cata de intelijent esti. jeez.

Goran.Zadrin
elder
elder

Postby Goran.Zadrin » Mon Jul 09, 2007 12:05 am

termenu "limbarita" iti e cunoscut?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 09, 2007 12:15 am

ee? cum te simti fara argument? :lol:
ce credeai, ca-s rezident anu I la 30 de ani a? :))
tzapa.

deci inca 1 data: am luat reziul din prima. hãhã

auzi la aia cu tel-utile trebuia sa-mi fi fost rusine sau ce? :D

nu-ti dau autograful, ti-l imprumut ti-am mai zis

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Mon Jul 09, 2007 2:29 am

mickeygreen wrote:MyRy, la cele spuse de tine nu am comentarii :( , tin doar sa-mi exprim dezamagirea (sincer, doare, venind de la tine) pt ceva profund incorect si ne-adevarat. Cred ca te-ai pripit in necunostinta de cauza.

Poate ca aspir prea sus si ma astept la reactii pozitive pe masura.
Nu stiu ce sa mai cred. Si pentru ca nu va cunosc pe voi, cei implicati in conflict prefer sa imi limitez implicarea.
Cred ca pe langa cele urate scrise mai sus de mine, exista un adevar la mijloc: jocul de-a societatea.
Ti-am spus ca nu sunt de acord cu reactiile tale la adresa fixa. O echipa pe SMURD ca sa fie eficienta trebuie sa fie ECHIPA. De colegialitate nu vad sa dai dovada chiar si cu un asa "nemernic" cum nu-l definesti clar pe Mircea. Tu vezi unde s-a ajuns pe forum? Am ajuns de ras si la iritari absurde.
2 chestii m-au deranjat tare: "hartuirea" Clarei si faptul ca te-ai folosit de comunicarea avuta pe messenger cu trident ca sa arati oamenilor pasivitatea lui. Dar tu vezi inactivitate in tot ce face. tot ce zice nu e bine. ca un facut, te postezi LA ABSOLUT TOT contra lor, a echipei amrez.
desi la inceput l-am tratat si considerat pe trident ca fiind un smecherash plictisit de viata medicala , practic "de 2 lei", am inteles mai tarziu ca merita sa ne reprezinte pt cei +/-5 ani de rezidentiat. si cu cat citesc mai mult cu atat ajung la convingerea ca e de bine, dar tu nu vrei sa accepti.
nu vrei sa accepti un coechipier care resusciteaza din aceasi barca a rezidentilor.
Gresesti si in a raspunde tuturor care poate ca nici nu te inteleg, nici nu se implica prea mult nici macar in a citi. Asa degenereaza toate discutiile pe care inca le mai cred bine intentionate, in ciuda conflictului de idei.

Amandoi inclinati pe cai gresite si daca v-ati lasa orgoliul masculin ar inceta toata trevatura asta.

Mircea, si tu gresesti. Faptul ca ai luat rezidentiatul din prima nu te pune pe socu in dezavantajul colegilor. Daca ai fost un premiant in facultate, da-ne dovada de un EQ de nota 10 si in "deranjul" adus de Stefan aici. Poate ca el e o fire mai agitata decat esti tu si poate ca si-a simtit rau de tot cutitul la os. De aici l-am inteles eu f. bine..Deci, ti-as da o nota de 10 cu felicitari daca nu ai face discriminari de genul amintit. Asa, ca sa stii pt cultura generala: pe langa viata dedicata medicinii toti avem o viata privata care ne aduce sau nu satisfactii, care ne motiveaza sa continuam sau sa stagnam. Aici multi factori nu depind de sufletul fragil al oamenilor. Deci, ai toata stima mea ca esti un tip destept, dar conflictul de aici nu-l rezolvi decat cu un pic de suflet. Asta nu te-ar cobora de pe scaun, te-ar arata asa cum m-am convins ca esti: un om exceptional de intelegator..

S`apoi, o mama isi iubeste copii egal..cine poate sa inteleaga sufletul de mama daca voi aveti suflet de tata? :)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 09, 2007 4:45 am

oricum- all in all -eu in continuare NU consider ca as avea vreun conflict cu nush ce michi. cine e michi?
faza cu reziul n-a fost deloc low, sau 'jegoasa' sau cum i-o zioce michi, sa nu ne mai fie, nu-i asa, rusine cu cat ne duce capu pa fiecare, domnu resident MD m-a intrebat daca sunt rezident si m-a trimis la medicina, era normal sa-i transmit un calduros 'micki mama, eu am mai multa scoala decat ai avut tu vacante'

deci inca o data: micky se oftica ca cei din echipa amrez sau cum i-o zice il trateaza cu ****, si mai e unu trident care da de ceva vreme de dansul pe aici pe forum si se simte dator sa-i mai arunce cate una doua 'aberatii'

tot nu inteleg unde e conflictul.

grozescu se flateaza daca isi zice ca ca are vreun conflict cu amrezul, da oricum el vede numa conflicte, not my fault

si nici vreun trident n-are vreun conflict cu grozescu, din cand in cand ii mai arata sa 'zicem punctele slabe' ca sa inteleaga si dansul, ii mai arata cat de puerile ii sunt actiunile deh lib de exprim

oricum in continuare micki se va plange ca amrezul il trateaza cu spatele ca e unu trident care isi bate joc de el.,.. deh, orice sa va para mai simpatic. ati observat ca acum face si glumite :)

asadar s-a rezolvat sper orice conflict. smooth ha? :)

Goran.Zadrin
elder
elder

Postby Goran.Zadrin » Mon Jul 09, 2007 10:00 am

trident wrote:auzi la aia cu tel-utile trebuia sa-mi fi fost rusine sau ce? :D

Nu, stai linistit!

Ti-am zis ca ai devenit idolul meu!

Return to “Viata in spital”