Imedul este "medical students & junior doctors forum", iar sectiunea asta cu atat mai mult. Limbajul profesional si decent ar trebui, de fapt, sa se aplice indiferent unde vorbesti. Asta pentru cei cu 7 ani de acasa, evident. Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
gastro vs endocrine
- tapirul
- elite

Re: gastro vs endocrine
iar presupunerile tale despre ssss si despre mine sunt de 2000 de euro, nu sunt facile, sunt profunde, din interior
Imedul este "medical students & junior doctors forum", iar sectiunea asta cu atat mai mult. Limbajul profesional si decent ar trebui, de fapt, sa se aplice indiferent unde vorbesti. Asta pentru cei cu 7 ani de acasa, evident. Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
-
Tim
- senior

cum trec anii...
cand m-am inscris pe imed, tu, cerbu, qvadratus si inca vreo cativa aveati niste discutii misto. cu umor, agresivitate, mistouri peste bot, nervi sinceri.
acuma ai devenit propovaduitorul celor 7 ani de acasa si a tampeniei ca nu conteaza ce spui daca n-o spui "frumos".
trist, domnule cast... pardon, tapir, trist.
recunosc orice , dar opreste-te, ma doare sa te vad asa...
cand m-am inscris pe imed, tu, cerbu, qvadratus si inca vreo cativa aveati niste discutii misto. cu umor, agresivitate, mistouri peste bot, nervi sinceri.
acuma ai devenit propovaduitorul celor 7 ani de acasa si a tampeniei ca nu conteaza ce spui daca n-o spui "frumos".
trist, domnule cast... pardon, tapir, trist.
recunosc orice , dar opreste-te, ma doare sa te vad asa...
- tapirul
- elite

exista frumos si frumos, exista nervi si nervi. Nu ne-ai vazut discutand la misto si agresiv pe teme medicale. Iar daca unul dintre interlocutori a facut clar ca e deranjat, nu am lungit-o ca gaia maţu numai pe motivul ca ce cool e sa iei la misto si la ironii. Si nu ne-am jignit niciodata cu intentie.
Eu propavaduiesc diviziunea agresivitatii, nu absenta ei.
Eu propavaduiesc diviziunea agresivitatii, nu absenta ei.
-
ssss
- elder

Tapirul, eu nu discutam teoretic. Discutam foarte practic. Refuz sa detaliez bovinului pana nu face tone down si cere scuze.
Reality is an illusion due to lack of wine
-
ssss
- elder

Ba, m-am razgindit. Nu-i mai esplik dobitocului nimic.
Cast... e tactu ba doctore tim. Daca nu te-ai prins, tu semeni cu instalatoru' si la mecla potenta( cu bataturi in palme ca potenza doare, nu ca prostia) si la lipsa manierelor. Bleah!
Cast... e tactu ba doctore tim. Daca nu te-ai prins, tu semeni cu instalatoru' si la mecla potenta( cu bataturi in palme ca potenza doare, nu ca prostia) si la lipsa manierelor. Bleah!
- tapirul
- elite

da bre, practic da' teoretic. Adica, nu vorbeai de doctorul ics pe care l-a intalnit el, sau doctorul igrec pe care nu l-a intalnit, ci in general internistii care stiu (sau ar trebui sa stie) ce stiu si endocrinologii, cu exceptia lui a si b. Şi viţăvercea.
-
ssss
- elder

Mie imi place pretentia de dialog.
Daca i-as fi zis boului" ba doctore tim, tu nu stii sa te pishi" cred ca ar fi fost in stare sa-mi zica( dupa eternul " sa mori tu") "nu, stai sa vezi, ca dau jos chilotzeii, si ma asez pe olita, etc, etc." Sau s-ar fi uitat tamp, cum ma uit eu la el cand imi spune el, un pulifrici, ce stiu si ce nu stiu eu sa fac.
Daca i-as fi zis boului" ba doctore tim, tu nu stii sa te pishi" cred ca ar fi fost in stare sa-mi zica( dupa eternul " sa mori tu") "nu, stai sa vezi, ca dau jos chilotzeii, si ma asez pe olita, etc, etc." Sau s-ar fi uitat tamp, cum ma uit eu la el cand imi spune el, un pulifrici, ce stiu si ce nu stiu eu sa fac.
- tapirul
- elite

io zi ca e cazu' sa mutam posturile, incepand cu sămoritu-ul lui timpossible
moderatori? la mare toti?
moderatori? la mare toti?
-
ssss
- elder

Io zic sa lasam la viatea de spital,sa moara masa, ca ashea vorbeste doctorii in spital ce pana mea. Ma simti mai aproape, timmy, 'tutz mortimatii?
-
Tim
- senior

domnu tapiru, o farama de luciditate mai exista?
sau ti-au cusut aia corectitudinea politica pe creier?
prietene ssss, nu te obosi, stiu genul. finutz si delicat 2 posturi, mahalagiu restul vietii.
evolutia clasica a cretinului care primeste ceva incurajari.
nu-ti explica mai mult ca ma pierzi. injura in continuare, esti cel mai bun (baetii din galerie, tapiru si vladutz, niste valuri daca se poateeeee....)
sau ti-au cusut aia corectitudinea politica pe creier?
prietene ssss, nu te obosi, stiu genul. finutz si delicat 2 posturi, mahalagiu restul vietii.
evolutia clasica a cretinului care primeste ceva incurajari.
nu-ti explica mai mult ca ma pierzi. injura in continuare, esti cel mai bun (baetii din galerie, tapiru si vladutz, niste valuri daca se poateeeee....)
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Păi tocmai ţi-a explicat de ce ai dat cu băţu-n baltă, da n-ai citit, sau ai trecut prea repede. Sincer, cred că sssss râde de tine rău.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- tapirul
- elite

poti sa explici mai pe larg cu luciditatea?
- tapirul
- elite

nu poti vad.
da' băi tîmp(possible..), chiar tu ziceai ca ti-e dor de mistouri peste bot - nu iti place cum ti se servesc? daca te invit sa vizitezi castorul doamnei tim senior, de exemplu, te mai doare, ca ziceai ca te doare PC-ul meu? e mai lucid asa? Intelegi pun-ul macar?
hîncă ceva, când te-ai inscris domnia ta pe imed in doomicinci io si cerbu si qvadratus nu mai postam p'aci... asa ca ma intreb, a cui clona oi mai fi si sa-mori-tu?
da' băi tîmp(possible..), chiar tu ziceai ca ti-e dor de mistouri peste bot - nu iti place cum ti se servesc? daca te invit sa vizitezi castorul doamnei tim senior, de exemplu, te mai doare, ca ziceai ca te doare PC-ul meu? e mai lucid asa? Intelegi pun-ul macar?
hîncă ceva, când te-ai inscris domnia ta pe imed in doomicinci io si cerbu si qvadratus nu mai postam p'aci... asa ca ma intreb, a cui clona oi mai fi si sa-mori-tu?
- tapirul
- elite

mută bre careva maclavaisul ăsta?
-
ssss
- elder

Mda. Unii nu recunosc parodia cand o vad, desi se uita in fiecare zi in oglinda. Nu ai nici un haz, ba doctore tim, geaba vrei tu misto.
-
Tim
- senior

domnu castor (ai mai auzit ceva de tapirul??) chestii de genul "du-te-n ***** ma-tii" nu sunt mistouri decat in cateva autobaze selectionate si , probabil, intr-o anumita patura de imigranti romani din USA.
in orice caz, academic si profesional, e bvine ca nu lasi stacheta.
in orice caz, academic si profesional, e bvine ca nu lasi stacheta.
-
ssss
- elder

They say a picture is worth 1000 words.UIte 2000:
Eu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Uss_ ... -61_pr.jpg
Tu, inainte de broadside:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Dere ... ollyIs.jpg
In final, o fabula, food for thought:
http://www.thelinguist.com/it/en/library/item/20822/
Se pare ca am gresit, nu erai boul.
Eu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Uss_ ... -61_pr.jpg
Tu, inainte de broadside:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Dere ... ollyIs.jpg
In final, o fabula, food for thought:
http://www.thelinguist.com/it/en/library/item/20822/
Se pare ca am gresit, nu erai boul.
- adnana
- junior

tapirul si ssss, imi pare rau, dar una peste alta vorbiti mai urat decat tim. iar tim chiar are dreptate. internistul trateaza de toate si nimic. cand se complica treaba trimite cazul endocrinologului, de exemplu. sau asta nu se stia?
relax, take it easy
-
ssss
- elder

Uite, tim, adnana vorbeste frumos. Tu de ce nu poti?
Adnana, ai dreptate cu complicatiile, eu nu am sustinut ca internistul face treaba endocrinologului, doar ca( si unde) se suprapun. De exemplu, la ( ceva)adrenale mentionate , ca asta il durea pe tim, internistul poate diagnostica, face work up si follow up cu succes la un incidentalom , dupa care, cand e nevoie, sa trimita la chirurg, nu neaparat la endo. Tot internistul iti poate face work-up pentru Cushing si Addison si feo si sa trimita la endo numai cazuri confirmate. Adica tot overlap si calcat pe bataturi se cheama.
Tim nu are dreptate nicaieri, nici cu ce spune, nici cu modul in care o face. Vorbitul nostru urat a fost la cererea lui si era parodie, credeam ca e evident. Vorbitul urat a lu' tim a fost spontan, by default, neprovocat si repetat, desi i s-a spus la modul frumos sa nu.
En fin, vad ca s-a linistit, asta e mai important.
Adnana, ai dreptate cu complicatiile, eu nu am sustinut ca internistul face treaba endocrinologului, doar ca( si unde) se suprapun. De exemplu, la ( ceva)adrenale mentionate , ca asta il durea pe tim, internistul poate diagnostica, face work up si follow up cu succes la un incidentalom , dupa care, cand e nevoie, sa trimita la chirurg, nu neaparat la endo. Tot internistul iti poate face work-up pentru Cushing si Addison si feo si sa trimita la endo numai cazuri confirmate. Adica tot overlap si calcat pe bataturi se cheama.
Tim nu are dreptate nicaieri, nici cu ce spune, nici cu modul in care o face. Vorbitul nostru urat a fost la cererea lui si era parodie, credeam ca e evident. Vorbitul urat a lu' tim a fost spontan, by default, neprovocat si repetat, desi i s-a spus la modul frumos sa nu.
- tapirul
- elite

ssss a explicat inca din primul sau post ce (re)explica acum. In esenta, ideea era ca daca lui mcatcata ii plac ambele specialitati, alegand gastroenterologia va avea sansa si pregatirea necesara (evident, daca e serioasa si vrea intr-adevar sa invete) sa adreseze, pe langa patologia tipica gatroenterologiei (sau, mai pe larg, a medicineii nterne), si mare parte a patologiei endocrine. Datorita suprapunerii pe care a explicat-o ssss (si cu limitarile pe care le-a mentionat, ssss nu a pretins ca un internist poate face tot ce face un endocrinolog, si ca nu are nevoie sa trimita pacienti la endocrinolog). Am spus "in teorie," desi poate termenul e gresit, nu ma refer la teorie cu definitia a ceva abstract; alt termen mai bun ar fi "in general", opus termenului "in particular", adica internistul ics sau igrec. Ssss nu s-a referit, in explicatia sa, la nimeni in particular (nici macar la el insusi), ci la "in general, un internist are pregatirea si expertiza necesara sa adreseze o parte din patologia endocrina." De aceea interventia lui tim ca stie el internistii ics si zet care nu stiu endocrine este in afara argumentului lui ssss. Iar ce spune ssss se poate intampla si in Romania, cu un pic de efort si de determinare si de lepadare a unor mentalitati invatate prin facultate si prin primii ani in spital.
Aceeasi explicatie nu se poate aplica celeilalte intrebari, psihiatrie versus oftalmologie, cele doua specializari nu au absolut nici o spurapunere, alegerea este mai grea intr-adevar.
Cat despre tim si comportamentul sau, probabil ca raspunsul nostru prin parodie a fost o alegere gresita, pentru ca unu nu a inteles ca este parodie si, doi, pe cale de consecinta, i-a dat inca un motiv sa creada ca comportamentul sau este justificat si justificabil si, de fapt, perfect acceptabil. Am rasfoit posturile sale pe acest forum si intr-adevar, dumnealui nu se dezminte, iar reactia sa la postul lui ssss a fost naturala (pentru dumnealui) si default. Aceeasi aroganta, aceeasi bascalie, aceeasi mitocanie razbate din majoritatea posturilor sale - trident si drluis l-au enervat nu prin mitocania lor proprie, ci prin faptul ca reuseau sa fie chiar mai mitocani decat el si, probabil, mai de succes pe forum.
Evident, asta e opiniea mea, proprie si subiectiva.
Aceeasi explicatie nu se poate aplica celeilalte intrebari, psihiatrie versus oftalmologie, cele doua specializari nu au absolut nici o spurapunere, alegerea este mai grea intr-adevar.
Cat despre tim si comportamentul sau, probabil ca raspunsul nostru prin parodie a fost o alegere gresita, pentru ca unu nu a inteles ca este parodie si, doi, pe cale de consecinta, i-a dat inca un motiv sa creada ca comportamentul sau este justificat si justificabil si, de fapt, perfect acceptabil. Am rasfoit posturile sale pe acest forum si intr-adevar, dumnealui nu se dezminte, iar reactia sa la postul lui ssss a fost naturala (pentru dumnealui) si default. Aceeasi aroganta, aceeasi bascalie, aceeasi mitocanie razbate din majoritatea posturilor sale - trident si drluis l-au enervat nu prin mitocania lor proprie, ci prin faptul ca reuseau sa fie chiar mai mitocani decat el si, probabil, mai de succes pe forum.
Evident, asta e opiniea mea, proprie si subiectiva.
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Domnule, şi mie mi s-a părut total aiurea felul nepoliticos al lui Tim de a inteveni. Faptul ăsta nu are o legătură directă cu ce a zis, dar descalifică din start orice conţinut.
Cât despre tapirul şi sssss (şi probabil şi eu), primul răspuns a fost unul ferm-politicos. Dar dacă vine unul, pe stradă, să zicem, şi te ia la înjurături, desigur că poţi să încerci să răspunzi politicos, dar doar prima dată. După aia, nu are nici un rost.
În altă ordine de idei, nu e prima dată când observ că secţiunea asta are nevoie de moderator.
Cât despre tapirul şi sssss (şi probabil şi eu), primul răspuns a fost unul ferm-politicos. Dar dacă vine unul, pe stradă, să zicem, şi te ia la înjurături, desigur că poţi să încerci să răspunzi politicos, dar doar prima dată. După aia, nu are nici un rost.
În altă ordine de idei, nu e prima dată când observ că secţiunea asta are nevoie de moderator.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
-
Tim
- senior

ssss wrote:Adnana, ai dreptate cu complicatiile, eu nu am sustinut ca internistul face treaba endocrinologului, doar ca( si unde) se suprapun. De exemplu, la ( ceva)adrenale mentionate , ca asta il durea pe tim, internistul poate diagnostica, face work up si follow up cu succes la un incidentalom , dupa care, cand e nevoie, sa trimita la chirurg, nu neaparat la endo. Tot internistul iti poate face work-up pentru Cushing si Addison si feo si sa trimita la endo numai cazuri confirmate. Adica tot overlap si calcat pe bataturi se cheama.
hai sa mai zic o data: omul a intrebat ce specialitate sa faca el in romania. ca sa se poate descurca dupa-aia tot in romania. eu vin si zic (si o gramada de rezidenti care scriu pe forum pot sa confirme): cei mai multi internisti nu stiu si, spre lauda lor, nu se baga la cazuri de endocrine (ce despre asta e vb). nu il interesa (si nici pe mine) care este curicula unui internist din tarile calde. daca tu ii zici ca el, ca gastroenterolog in RO, o sa trateze si endocrine ii influentezi decizia aiurea.
un internist cu vointa poate sa-ti trimita si grasi "simpli" si depresivi si, daca totul merge bine, alcoolici. poate sa trimita un addison acasa (pt ca testul ala simplu pe care-l stie ii iese normal) care sa faca soc la prima intercurenta mai serioasa.
un internist care vede 2-3 hipotiroidii pe an nu are experienta suficienta sa le echilibreze. la dg de feocromocitm tre sa tii sema de o gramada de rahaturi: ce medicatie ia ala si influenteaza testele de lab, ce substanta de contrast ii bagi la CT sa nu faca puseu hipertensiv, ce tip de tumora e mai prob la varsta lui, bla-bla. daca un internist stie atatea din fiecare specilatitate inglobata (cardio, nefro, gastro, reumato, neuro) merita sa fie facut profesor direct.
oricum in romania internistii nu fac asa ceva.
ssss wrote:Tim nu are dreptate nicaieri, nici cu ce spune, nici cu modul in care o face. Vorbitul nostru urat a fost la cererea lui si era parodie, credeam ca e evident. Vorbitul urat a lu' tim a fost spontan, by default, neprovocat si repetat, desi i s-a spus la modul frumos sa nu.
da, m-am linistit. mai ales ca am aflat ca parodia la "sa mori tu" este "mortii matii". si amaraciunea sincera sa-l vad pe tapirul debitand ineptii are corespondent in registru parodic "***** matii".
e un pic penibil sa injuri ca marlanul, complet disproportionat fata de ce scrisesem eu, sa te trezesti in off-side aruncand de unul singur cu laturi si sa incerci sa te scoti cu "parodia".
in felul asta orice marlanie devine o parodie inteligenta, ce bah, nu v-ati prin prostilor, asa se glumeste!
nu-ti trebuie minte, doar un prieten care sa te dubleze, ca vb aia efectul de masa conteaza.
tot ce ma enerveaza este marlania deghizata, spoiala de civilizatie peste gramada de KK_T.
domnu tapiru, cine sunteti "voi" astia care ati hotarat sa raspundeti prin parodie?
ai idee ce e aia parodie?
ce e mai comod decat sa injuri cand te oftici si nu poti mai mult si dupa-aia sa faci cu ochiul ca jmekerul, 'ai mah ca noi am facut-o expre!
cat de tembel sa fii incat sa vrei sa dai lectii pe forum? vrei sa ma faci un om mai bun?
stiu stilul tau, la fel de indragostit de teoretizari inutile ca pe vremuri dar fara umorul si relaxarea de atunci.
vladutz (simt ca noi avem deja o relatie, de-aia imi permit), dupa doua raspunsuri ferm-politicoase te poti considera dezlegat la magarii? adica ti-ai facut datoria ca om decent si e randul pitecantropului sa se manifeste?
asta-i gandire profunda a la becali:orice afront (cat de mic) justifica orice riposta (cu cat mai mare, cu atat mai bine). Doamne-ajuta!
- tapirul
- elite

asta e genul de atitudine cretină din cauza căreia am plecat. Nu mai există responsabilitate personală, nu, dăm vina pe sistem, "in romania" nici un internist nu "se baga" pe endocrine si habar nu are de endocrine, recte mediocritatea mea este perfect justificata. Tot "in romania" cei şapte ani de acasă sunt subţiri, politeţea e considerată slăbiciune, mârlănia si băşcalia calităţi (cu o rezervă, să nu fie îndreptate împtriva ta, că brusc pingeaua din obraz se transformă în voal diafan). Nu conteaza la cine, la ce nivel, unde. Medici, oameni educaţi? Forum de medicină, dicuţie de medicină ? Nu contează. "In romania" mitocania e justificată default. A, da, şi mentalitatea "cine eşti tu bă să ma înveţi pe mine?". Asta tot "in romania" o găseşti. Exemple de oameni normali precum vlad par de pe alta planetă şi sunt ţinta băşcăliilor rrromâneşti.
- Melania
- addicted

Asa or fi romanii, dar sa nu uitam ca la Rovine...
-
ssss
- elder

OK, suntem marlani, am inteles. Intrebarea e, te-ai linistit? Ca eu nu am chef de schizofreniile astea. Ori nu conteaza ca vorbesti frumos, ori conteaza. Mai devreme spuneai ca nu, acum ca da.
Pe mine si " sa mori tu " si " mortii ma-tii" ma crispeaza la fel de tare, sunt chestii pe care NU le pot suporta si cand le aud te descalifica automat ca interlocutor. Asta NU ai vrut tu sa intelegi, cand ti-am zis frumos.
Pe nicaieri nu am zis ca esti prost ( si nici acum nu cred) si totusi asta e chestia pe care mi-ai spus-o din prima( sau a doua) si ai insistat ad nauseam. De unde stii tu cat de prost sunt eu? Cum spune si tapirul, faptul ca tu crezi ca altii sunt prosti/ limitati te face sa te simti bine, justifica ceva acolo?
Nu te invata tapirul bune maniere, ca evident nu le ai. Dar, dupa cum spunea si pisica pe undeva, reflexele se conditioneaza si daca de asta ai nevoie ai fost servit. Nu o mai face pe victima ca NU esti.
Cat despre continut, as fi fost dispus sa discut daca ai fi schimbat tonul, cum ti s-a cerut repetat. Ai fi aflat cu interes ca un internist nu vede 3 hipotiroidii pe an, ci 3 pe zi, fara nici o exagerare. Ai fi aflat mai multe chestii utile, inclusiv ca tu vezi lucrurile dintr-o perspectiva ingusta a medicului de spital( de aici si mentiunea aia cu criza addisoniana), pe cand endocrinologia e mai mult specialitate de ambulator. Doamna care a pus intrebarea tocmai asta a specificat, ca avantajul ar fi ca evita spitalul.
Dar nu te-ai obosit sa intrebi, te-ai multumit sa arunci cu k.k.t de care te plangi acum ca pute. Evident ca pute, ca doar am calcat in el.
Pe mine si " sa mori tu " si " mortii ma-tii" ma crispeaza la fel de tare, sunt chestii pe care NU le pot suporta si cand le aud te descalifica automat ca interlocutor. Asta NU ai vrut tu sa intelegi, cand ti-am zis frumos.
Pe nicaieri nu am zis ca esti prost ( si nici acum nu cred) si totusi asta e chestia pe care mi-ai spus-o din prima( sau a doua) si ai insistat ad nauseam. De unde stii tu cat de prost sunt eu? Cum spune si tapirul, faptul ca tu crezi ca altii sunt prosti/ limitati te face sa te simti bine, justifica ceva acolo?
Nu te invata tapirul bune maniere, ca evident nu le ai. Dar, dupa cum spunea si pisica pe undeva, reflexele se conditioneaza si daca de asta ai nevoie ai fost servit. Nu o mai face pe victima ca NU esti.
Cat despre continut, as fi fost dispus sa discut daca ai fi schimbat tonul, cum ti s-a cerut repetat. Ai fi aflat cu interes ca un internist nu vede 3 hipotiroidii pe an, ci 3 pe zi, fara nici o exagerare. Ai fi aflat mai multe chestii utile, inclusiv ca tu vezi lucrurile dintr-o perspectiva ingusta a medicului de spital( de aici si mentiunea aia cu criza addisoniana), pe cand endocrinologia e mai mult specialitate de ambulator. Doamna care a pus intrebarea tocmai asta a specificat, ca avantajul ar fi ca evita spitalul.
Dar nu te-ai obosit sa intrebi, te-ai multumit sa arunci cu k.k.t de care te plangi acum ca pute. Evident ca pute, ca doar am calcat in el.
-
ssss
- elder

Melania wrote:Asa or fi romanii, dar sa nu uitam ca la Rovine...
Unde e Rovine asta, doamna Mela?
-
ssss
- elder

Tim, asta e ultimul post pe care ti-l adresez. Te las sa ai ultimul cuvant, daca simti nevoia, dar nu pune intrebari, pentru ca nu vei primi raspuns.
Daca encounter-ul asta te-a invitat la introspectie, foarte bine. Daca vei vorbi mai frumos ca urmare ar fi excelent. Daca nu, nu e problema mea, cata vreme nu agresezi direct pe mine sau pe cei pe care ii consider prieteni( te las sa ghicesti aici).
Astea fiind spuse, eu o sa te cam evit, nu cred ca suntem pe aceeasi pagina. Nu cred ca putem fi prieteni, dar putem incerca sa tinem forumul curat. Am vrut sa te evit de la inceput, dar... ma rog.
Daca encounter-ul asta te-a invitat la introspectie, foarte bine. Daca vei vorbi mai frumos ca urmare ar fi excelent. Daca nu, nu e problema mea, cata vreme nu agresezi direct pe mine sau pe cei pe care ii consider prieteni( te las sa ghicesti aici).
Astea fiind spuse, eu o sa te cam evit, nu cred ca suntem pe aceeasi pagina. Nu cred ca putem fi prieteni, dar putem incerca sa tinem forumul curat. Am vrut sa te evit de la inceput, dar... ma rog.
- tapirul
- elite

pariu ca tim o sa zica ca asta e topic la "viata in spital" recte se aplica numai hospitalistilor.
-
ssss
- elder

Uite ca la asta nu m-am gandit. Dashtept Tapirul.
-
Tim
- senior

tapirul wrote:asta e genul de atitudine cretină din cauza căreia am plecat. Nu mai există responsabilitate personală, nu, dăm vina pe sistem, "in romania" nici un internist nu "se baga" pe endocrine si habar nu are de endocrine, recte mediocritatea mea este perfect justificata.
eu cred ca ai plecat pt ca n-ai avut pile si bani sa-ti cumperi un post. asta fiind, ca sa nu se interpreteze, cam singura posibilitate sa gasesti de lucru in spital in buc. plus ca pe vremea ta nu erau atat de multe cabinete particulare la care sa speri.
dar tie iti place sa dai o dimensiune mai inalta plecarii. mai cu semnificatii generale. nu cred ca cineva care are promisiunea unui castig decent ca dr in buc (sau similar) pleaca pt ca il deranjeaza lipsa de "responsabilitate personala".
tapirul wrote:Exemple de oameni normali precum vlad par de pe alta planetă şi sunt ţinta băşcăliilor rrromâneşti.
da, e cazul sa facem un ONG: "Free Willy and save Vlad"*
*bascalie romaneasca de prost-gust
sssss wrote:OK, suntem marlani, am inteles. Intrebarea e, te-ai linistit? Ca eu nu am chef de schizofreniile astea. Ori nu conteaza ca vorbesti frumos, ori conteaza. Mai devreme spuneai ca nu, acum ca da.
schizofrenie e sa incepi cu "Fii dragut si taci putin.", sa treci prin "neatent", injuraturi de mama si sa termini cu poze si fabule in engleza. eu n-am depasit nivelul de agresivitate cu care am inceput.
sssss wrote:Cum spune si tapirul, faptul ca tu crezi ca altii sunt prosti/ limitati te face sa te simti bine, justifica ceva acolo?
da, intotdeauna.
dar nu-i introduc pe toti in aceeasi oala, oricat de tentant este.
si oricum toata lumea foloseste generalizari, am muri daca am analiza in detaliu fiecare chestie din jur. si atunci de ce sa nu fie niste generalizari convenabile, care sa ma faca sa ma simt mai bine?!
sssss wrote:Nu te invata tapirul bune maniere, ca evident nu le ai. Dar, dupa cum spunea si pisica pe undeva, reflexele se conditioneaza si daca de asta ai nevoie ai fost servit. Nu o mai face pe victima ca NU esti.
declar: NU sunt victima in chestia asta. nu m-au deranjat prea tare injuraturile. m-au injurat niste oameni pe un forum, oameni care nu ma cunosc, ce poate fi mai lipsit de importanta?
m-a enervat (la nivel de concept, desigur
eu nu mi-am depasit nivelul de agresivitate initial. adica mai bine un nepoliticos (eu) care
are o limita evidenta de la inceput (mai mult provocare decat jignire) decat niste persoane stimabile, cu aplecare spre dialogul academic care atunci cand se enerveaza devin mai penali decat o piranda fara chilotzi.
sssss wrote:Ai fi aflat cu interes ca un internist nu vede 3 hipotiroidii pe an, ci 3 pe zi, fara nici o exagerare. Ai fi aflat mai multe chestii utile, inclusiv ca tu vezi lucrurile dintr-o perspectiva ingusta a medicului de spital( de aici si mentiunea aia cu criza addisoniana), pe cand endocrinologia e mai mult specialitate de ambulator. Doamna care a pus intrebarea tocmai asta a specificat, ca avantajul ar fi ca evita spitalul.
fratele meu, vb de doua lumi diferite. as putea sa zic ca vede 3 hipotiroidii pe zi si recunoaste 3 pe an, dar nu asta e ideea. este evi9dent ca tu nu vb de romania. nu poti sa-i zici alege internele ca o sa tratezi orice in mom in care in RO lucrurile stau altfel. si nici ca tapirul care indeamna la revolutie si schimbarea sistemului. ca rezident te urci intr-un tren care merge deja. mai bine, mai prost dar are o directie si un sens. djeaba te pui tu sa citesti endocrine, sa stii teorie daca nu vezi cazuri (sau nu recunosti ce vezi, ca pt asta nu ajung cartile) si nimeni nu-ti trimite pacienti cu patologia asta.
[/quote]sssss wrote:Dashtept Tapirul.
da, previzibil de destept.
- tapirul
- elite

ei na! si cum a ramas cu
pana la urma nu inteleg, te doare tapirul academic sau de ala care dadea la bot?
presupunere de 2 lei, judecata facila, superficiala, de om care vede "halatele" din exterior, cliseistic.
pana la urma nu inteleg, te doare tapirul academic sau de ala care dadea la bot?
-
ssss
- elder

Nu ma abtin nici eu:
Medicul rezident se urca in trenul cursa de persoane , am inteles. Cand se face specialist, are doua optiuni. Se muta la clasa 1, sau se da jos la prima si ia un tren mai bun, mai rapid, mai curat si care merge si intr-o directie mai rezonabila. Cand esti in private practice, sky is the limit( si casa de asigurari) .
Medicul rezident se urca in trenul cursa de persoane , am inteles. Cand se face specialist, are doua optiuni. Se muta la clasa 1, sau se da jos la prima si ia un tren mai bun, mai rapid, mai curat si care merge si intr-o directie mai rezonabila. Cand esti in private practice, sky is the limit( si casa de asigurari) .
-
Tim
- senior

tapirul wrote:
ala care dadea la bot academic.
nu ca acuma...
-
Tim
- senior

ssss wrote:Medicul rezident se urca in trenul cursa de persoane , am inteles. Cand se face specialist, are doua optiuni. Se muta la clasa 1, sau se da jos la prima si ia un tren mai bun, mai rapid, mai curat si care merge si intr-o directie mai rezonabila. Cand esti in private practice, sky is the limit( si casa de asigurari) .
singura solutie viabila, daca n-ai fibra de revolutionar, este sa pleci din tara. cat mai repede si mai necontaminat. e greu sa te formezi in contradictie cu sistemul in care cresti.
sunt, totusi, nuante. multi doctori care, punctual, isi fac treaba bine. sunt sectii pe care e alta atmosfera si filosofie. dominanta, din pacate, nu e asta.
cam asta este spatiul ingust in care putem sa ne jucam cu metaforele.
- tapirul
- elite

tu chiar vrei sa spui ca in Romania chiar nu poti sa faci, ca internist, exact ce zice ssss (si nu mai mult)? Nu cred (nu-mi spune ca sunt plecat demult si nu mai am habar).
Ai ramas dator doua intrebari, tim. Asta daca vrei sa avem o discutie civilizata.
"ca acuma" a explicat si ssss (chiar daca tu nu crezi) a fost o exagerare voita. O caricatura, daca vrei.
Ai ramas dator doua intrebari, tim. Asta daca vrei sa avem o discutie civilizata.
"ca acuma" a explicat si ssss (chiar daca tu nu crezi) a fost o exagerare voita. O caricatura, daca vrei.
-
Tim
- senior

tapirul wrote:tu chiar vrei sa spui ca in Romania chiar nu poti sa faci, ca internist, exact ce zice ssss (si nu mai mult)? Nu cred (nu-mi spune ca sunt plecat demult si nu mai am habar).
legat de cazurile mult-discutate de endocrine, nu. macar din ce am vazut eu si am auzit. si cred ca e reprezentativ pt bucuresti. si ma indoiesc ca in alte parti prin tara lucrurile sunt mult diferite. un internist bun probabil ca recunoaste un caz de endocrine care este clinic mai evident. nu face "work-up" si in nici un caz "follow-up". face frumos o trimitere.
eu nu cred , neaparat, ca un internist ar trebui sa faca ce zice ssss. dar pt ca la el ajung o gramada de pacienti (reflexul la orice acuza mai nespecifica de a trimite la internist) ar ajuta sa aibe o suspiciune clinica mai antrenata. si niste algoritmi clari in cap. de ex, cand te gandesti la o HTA secundara. e primul pas.
si ar ajuta enorm, ca nu pot sa ma abtin, ca ginecologii sa nu mai dea anticonceptionale la orice amenoree fara sa se intrebe care-i cauza.
tapirul wrote:Ai ramas dator doua intrebari, tim. Asta daca vrei sa avem o discutie civilizata.
pai nu tin neaparat.
dar ti-am zis, e o chestie legata de vremurile mai vechi, cand am inceput sa citesc forumul. si vizuina in vremurile ei bune. ajunge atata bâza cu 2 veterani (vladutz tu esti tot junior).
- tapirul
- elite

recunosti deci ca sunt niste bube in sistem. Ei bine, eu consider si "trimisul la specialist" la cea mai mica nedumerire tot o buba a sistemului. Nu trebuie sa revolutionezi tot sistemul cum (fals) zici tu ca vreau eu. Cum a zis nu-mai-stiu-cine odata (pe vremea obsesiei cu intratul in Europa), in Europa putem intra si pe rand, nu numai toti odata. Eu crad ca un internist mai entuziast si mai nementalizat ar putea sa faca, daca vrea, si work-out si follow-out. Mai ales daca este de cabinet si nu de spital, cum a zis si ssss. Inca o data, eu vorbesc de ce ar trebui sa fie (in limite rezonabile), si nu ce este. Autorul intrebarii si al topicului este la inceputul carierei, poate alege sa fie ca majoritatea sau nu. ssss i-a oferit o justificare, atat.
in alta ordine de idei, daca zici ca ma cunosti asa bine, ar trebui sa stii ca eu nu sunt in habitul sa trimit oameni la origini. Mi s-a intamplat extrem de rar, si doar cand am fost extrem de provocat. Prin urmare acuza ta de marlanie a mea este nefondata - comportamentul meu trecut este o dovada in plus ca treaba de acum a fost voit exagerata si caricaturala. Corolar, disclaimerul asta al meu nu este "facut cu okiul jmeker hai ba ca am zis expre" - nu este o scuza construita post-hoc. De fapt si de drept tu esti cel ce foloseste metoda asta, la replicile noastre ne-mârlăneşti (chiar daca neprietenoase) la ce am considerat noi ca este marlanie din partea ta ai dat-o pe "hai ba, pe vremuri erai altfel, aveai umor", adicatelea tot un fel de "hai ba nu stii de gluma?"
Cum am mai zis si zice si ssss, esti inconsistent si iti construiesti argumentele cum pica mai bine. Ba atitudinea mea trecuta de "dat peste bot" era perfect acceptabila si umoristica, ba a devenit marlanie. Ba dicscursurile mele trecute erau pline de umor si nervi, ba sunt teoretizari nesfarsite (cu sensul peiorativ subinteles). Ba te deranjeaza marlania noastra (chiar daca numai la nivel de concept), ba declari ca nu vrei sa discuti civilizat. Chiar ai reusit sa construiesti un oximoron precum "dat la bot academic"
Las la o parte deficitul de atentie:
Ar reiesi ca te doare tapirul care dadea la bot academic... Prin urmare ala cu castorul nu te doare (folosesc propria ta expresie). Nu? Nu. E doar deficit de atentie. E important? Da, pentru e posibil sa fi suferit de chestia asta si in trecut, si sa fi dat cu bata in balta din cauza asta, si nu pentru ca ai fi inteles perfect ce zicem noi si ssss.
in alta ordine de idei, daca zici ca ma cunosti asa bine, ar trebui sa stii ca eu nu sunt in habitul sa trimit oameni la origini. Mi s-a intamplat extrem de rar, si doar cand am fost extrem de provocat. Prin urmare acuza ta de marlanie a mea este nefondata - comportamentul meu trecut este o dovada in plus ca treaba de acum a fost voit exagerata si caricaturala. Corolar, disclaimerul asta al meu nu este "facut cu okiul jmeker hai ba ca am zis expre" - nu este o scuza construita post-hoc. De fapt si de drept tu esti cel ce foloseste metoda asta, la replicile noastre ne-mârlăneşti (chiar daca neprietenoase) la ce am considerat noi ca este marlanie din partea ta ai dat-o pe "hai ba, pe vremuri erai altfel, aveai umor", adicatelea tot un fel de "hai ba nu stii de gluma?"
Cum am mai zis si zice si ssss, esti inconsistent si iti construiesti argumentele cum pica mai bine. Ba atitudinea mea trecuta de "dat peste bot" era perfect acceptabila si umoristica, ba a devenit marlanie. Ba dicscursurile mele trecute erau pline de umor si nervi, ba sunt teoretizari nesfarsite (cu sensul peiorativ subinteles). Ba te deranjeaza marlania noastra (chiar daca numai la nivel de concept), ba declari ca nu vrei sa discuti civilizat. Chiar ai reusit sa construiesti un oximoron precum "dat la bot academic"
Las la o parte deficitul de atentie:
Tim wrote:tapirul wrote:pana la urma nu inteleg, te doare tapirul academic sau de ala care dadea la bot?
ala care dadea la bot academic.
nu ca acuma...
Ar reiesi ca te doare tapirul care dadea la bot academic... Prin urmare ala cu castorul nu te doare (folosesc propria ta expresie). Nu? Nu. E doar deficit de atentie. E important? Da, pentru e posibil sa fi suferit de chestia asta si in trecut, si sa fi dat cu bata in balta din cauza asta, si nu pentru ca ai fi inteles perfect ce zicem noi si ssss.
-
ssss
- elder

Cum sa deam domnle BCP pentru amenoree fara sa o caute de tiroida
?
Tim, painea internistului este colesterolul (si tensiunea ) . Internistul face by default un profil lipidic la toti pacientii peste 25 de ani. Daca ii prinzi pe astia tineri in cabinet pentru o raceala, ii intrebi de fumat, diabet in familie, infarct. Daca sunt mai grasi ii intrebi de apnee de somn. Odata cu profilul lipidic complet intra si TSH-ul, tot by default. Internistul are mai mari sanse sa prinda un Hashimoto in the making si chiar cand e oarecum subclinic , cu multa vreme pana sa fie in coma mixedematoasa, tocmai pentru ca face TSH-ul by default( daca i-ai prins cu tensiunea, colesteroul, etc si vin de rutina, nu numai cand sunt bolnavi, faci TSH odata pe an, daca e normal si nu au alte acuze), cu ochiul la trigliceride, dar nu numai.
Adica opusul la ce spui dumneata, ca internistul nu-i recunoaste decat pe aia gravi. Inca odata, vorbesc de outpatient.
Pe termen mediu si lung, pe masura ce creste nivelul de educatie si bunastare al populatiei si se dezvolta asigurarile private, pacientii respectivi vor fi vazuti in cabinet si nu in camera de garda. La asta ma refeream cu internistul si endo( si nu am crezut ca intrebarea initiala se referea strict la rezidentiatul de endo) si cred ca e valabil in ro, dar nu unde lucrezi tu. In spital, rezidentul de interne e tracasat, pe post de secretara si vrea sa plece acasa; ultima chestie pe care vrea sa o faca este sa deschida cartea si sa caute algoritmul. Am vazut internisti supercompetenti in ro, inclusiv printre rezidentii cu care am lucrat, asa ca nu cred ca nu sunt capabili, odata ajunsi in practiica privata.
Mie mi-e jena sa trimit Hashimoto la endo, le trimit chestii serioase, Graves, gusa toxica sau tiroidite subacute la care nu inteleg ce se intampla( si nici laboratorul nu ajuta cu TSH-ul chiar de generatia a treia fiind variabil in functie de unde ii trimiti). Nodulii pe care ii gasesc merg direct la chirurgul orelist, pentru ca stiu ca nu o plimba si face FNA.
Cazurile dure de HTN le trimit la nefrolog, nu la endo si nu am vazut pana acum vreun caz de feo, desi am cautat si eu si el.
? Tim, painea internistului este colesterolul (si tensiunea ) . Internistul face by default un profil lipidic la toti pacientii peste 25 de ani. Daca ii prinzi pe astia tineri in cabinet pentru o raceala, ii intrebi de fumat, diabet in familie, infarct. Daca sunt mai grasi ii intrebi de apnee de somn. Odata cu profilul lipidic complet intra si TSH-ul, tot by default. Internistul are mai mari sanse sa prinda un Hashimoto in the making si chiar cand e oarecum subclinic , cu multa vreme pana sa fie in coma mixedematoasa, tocmai pentru ca face TSH-ul by default( daca i-ai prins cu tensiunea, colesteroul, etc si vin de rutina, nu numai cand sunt bolnavi, faci TSH odata pe an, daca e normal si nu au alte acuze), cu ochiul la trigliceride, dar nu numai.
Adica opusul la ce spui dumneata, ca internistul nu-i recunoaste decat pe aia gravi. Inca odata, vorbesc de outpatient.
Pe termen mediu si lung, pe masura ce creste nivelul de educatie si bunastare al populatiei si se dezvolta asigurarile private, pacientii respectivi vor fi vazuti in cabinet si nu in camera de garda. La asta ma refeream cu internistul si endo( si nu am crezut ca intrebarea initiala se referea strict la rezidentiatul de endo) si cred ca e valabil in ro, dar nu unde lucrezi tu. In spital, rezidentul de interne e tracasat, pe post de secretara si vrea sa plece acasa; ultima chestie pe care vrea sa o faca este sa deschida cartea si sa caute algoritmul. Am vazut internisti supercompetenti in ro, inclusiv printre rezidentii cu care am lucrat, asa ca nu cred ca nu sunt capabili, odata ajunsi in practiica privata.
Mie mi-e jena sa trimit Hashimoto la endo, le trimit chestii serioase, Graves, gusa toxica sau tiroidite subacute la care nu inteleg ce se intampla( si nici laboratorul nu ajuta cu TSH-ul chiar de generatia a treia fiind variabil in functie de unde ii trimiti). Nodulii pe care ii gasesc merg direct la chirurgul orelist, pentru ca stiu ca nu o plimba si face FNA.
Cazurile dure de HTN le trimit la nefrolog, nu la endo si nu am vazut pana acum vreun caz de feo, desi am cautat si eu si el.
-
Tim
- senior

ssss wrote:Cum sa deam domnle BCP pentru amenoree fara sa o caute de tiroida?
sau un prolactinom care creste, creste, creste...
in general spre chiasma optica.
ssss wrote:Tim, painea internistului este colesterolul (si tensiunea ) . Internistul face by default un profil lipidic la toti pacientii peste 25 de ani. Daca ii prinzi pe astia tineri in cabinet pentru o raceala, ii intrebi de fumat, diabet in familie, infarct. Daca sunt mai grasi ii intrebi de apnee de somn. Odata cu profilul lipidic complet intra si TSH-ul, tot by default. Internistul are mai mari sanse sa prinda un Hashimoto in the making si chiar cand e oarecum subclinic , cu multa vreme pana sa fie in coma mixedematoasa, tocmai pentru ca face TSH-ul by default( daca i-ai prins cu tensiunea, colesteroul, etc si vin de rutina, nu numai cand sunt bolnavi, faci TSH odata pe an, daca e normal si nu au alte acuze), cu ochiul la trigliceride, dar nu numai.
daca stau in cap si zic ca nu se fac TSH by defalult, ma crezi? pt ca altfel ar insemna sa repet aceleasi argumente. daca e vreun rezident p-aci care a vazut pe vreo sectie de MI sau in vreun cabinet de MF facut
TSH asa cum zice ssss sa vb acum sau sa taca pe vecie.
cand am facut eu MI (da tapirul, cu rezerva ca e doar experienta mea) dr. se ducea cand avea o suspiciune, mieros, la patul pacientului si-i zicea: stiti ar pute fi o prob de tiroida si niste analize ne-ar ajuta sa ne dam seama, dar spitalul nu le poate plati asa ca daca aveti 600 de mii sa facem 3 analize (TSH, T3, T4) ar fi foarte bine. aseta se faceau la acelasi lab din spital (privatizat) care le facea si pe alea gratuite.
eu nu am senzatia ca ne cotrazicem, doar vb, cum am ma zis, de lucruri si locuri diferite.
ssss wrote:Pe termen mediu si lung, pe masura ce creste nivelul de educatie si bunastare al populatiei si se dezvolta asigurarile private, pacientii respectivi vor fi vazuti in cabinet si nu in camera de garda. La asta ma refeream cu internistul si endo( si nu am crezut ca intrebarea initiala se referea strict la rezidentiatul de endo) si cred ca e valabil in ro, dar nu unde lucrezi tu. In spital, rezidentul de interne e tracasat, pe post de secretara si vrea sa plece acasa; ultima chestie pe care vrea sa o faca este sa deschida cartea si sa caute algoritmul. Am vazut internisti supercompetenti in ro, inclusiv printre rezidentii cu care am lucrat, asa ca nu cred ca nu sunt capabili, odata ajunsi in practiica privata.
e logic si frumos ce zici tu. dar intr-un sistem care respecta niste reguli, nu intr-unul olog. cand primesti de la directie o hartie pe care sunt trecute analizelele pe care ai voie sa le iei gratuit la un pacient, restul, ca protocoale, screening, algoritmi, raman chestii de teorie.
inca o data, daca e vreun rezident care a vazut altceva (in sensul ziselor lui ssss) sa zica clar, ca sa nu ne moara speranta de tineri.
ssss wrote:Mie mi-e jena sa trimit Hashimoto la endo, le trimit chestii serioase, Graves, gusa toxica sau tiroidite subacute la care nu inteleg ce se intampla( si nici laboratorul nu ajuta cu TSH-ul chiar de generatia a treia fiind variabil in functie de unde ii trimiti). Nodulii pe care ii gasesc merg direct la chirurgul orelist, pentru ca stiu ca nu o plimba si face FNA.
stii cati dr in BUC fac FNA din noduli tiroidieni?
2. unul este sigur anatomopatolog, celalalt cred ca tot asa, nu sunt sigur.
asta in conditiile in asta e proced standard la orice nodul peste 10 mm, necaptant (rece pe scintigrama).
-
Tim
- senior

in privat poti sa-i faci ce vrei tu daca ala are bani sa plateasca sau firma lui are un contract bazat cu cabinetul.
in ambele cazuri sunt oameni cu (mai multi) bani care oricum s-ar fi tratat bione si prin spitale, chiar daca plimbandu-se pe la mai multi specialisti.
ala obisnuit, angajat la stat sau la micul patron roman nu pupa asa ceva.
poti, ca dr in privat sa faci ce trebuie. dar eu intreb: dupa ce te-ai antrenat si format in lipsuri poti, deodata, sa te dechizi la creier si sa faci totul ca la carte? ar trebui si unii probabil ca unii o fac.
nu cred ca majoritatea, dar e subiectiv. vine din exprienta de zi cu zi cu sistemul.
in ambele cazuri sunt oameni cu (mai multi) bani care oricum s-ar fi tratat bione si prin spitale, chiar daca plimbandu-se pe la mai multi specialisti.
ala obisnuit, angajat la stat sau la micul patron roman nu pupa asa ceva.
poti, ca dr in privat sa faci ce trebuie. dar eu intreb: dupa ce te-ai antrenat si format in lipsuri poti, deodata, sa te dechizi la creier si sa faci totul ca la carte? ar trebui si unii probabil ca unii o fac.
nu cred ca majoritatea, dar e subiectiv. vine din exprienta de zi cu zi cu sistemul.