Rezidenti sunt pe-aicea?

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
doctorlary
junior
junior

Postby doctorlary » Tue Jan 27, 2004 4:55 pm

fratilor, cum dracu se intra la un camin in bucuresti fratilor?mai ales ca sunt si familist.cu cine as putea vorbi si eu pentru caminele de la medicina?dau ce trebuie dar cui trebuie.

adyry
senior
senior

Postby adyry » Fri Jan 30, 2004 11:02 pm

eu am tot incercat sa intru la fundeni unde am si anul de mi...degeaba..bani aruncati pe telefon si mijl. de transport...acum insa am auzit ca ar fi ceva locuri prin fundeni...trebuie sa dai de un "domn"georgescu in cladirea unde s-au facut repartitiile...cica trebuie insistat-ce-o fi insemnind nu stiu exact dar sigur nu-i suficient doar sa te vada bintuind pe holuri.. 8) ar mai fi caminele din regie unde am gasit eu pina la urma...cica ar fi locuri libere din februarie ca pleaca cei cu facultati "grele"ptr. a se pregati de licenta...eu am nimerit intr-un camin cred cu familisti,astia cred eu doar muncesc si dorm :wink: -e foarte liniste si curat...

doctorlary
junior
junior

Postby doctorlary » Sat Jan 31, 2004 12:51 pm

adyry wrote: ar mai fi caminele din regie unde am gasit eu pina la urma...cica ar fi locuri libere din februarie ca pleaca cei cu facultati "grele"ptr. a se pregati de licenta...eu am nimerit intr-un camin cred cu familisti,astia cred eu doar muncesc si dorm :wink: -e foarte liniste si curat...

si eu tot prin regie as cauta caci sunt la universitar.si la ce camin ai nimerit in regie?imi poti spune si mei te rog cu cine as putea vorbi?si eu am auzit ca in februarie martie s-ar elibera camere caci ar pleca rezidentii de an terminal.dar nu stiu de unde si cu cine sa vorbesc.ai putea sa ma juti cu vreun nume sau eu stiu.iti multumesc

adyry
senior
senior

Postby adyry » Wed Feb 18, 2004 6:07 pm

rezident platit de universitar-am primit primii mei bani pe 17 februarie-3 mil si una suta!!!cine e platit de municipal rog sa ma lamureasca si pe mine banii astia ce reprezinta??salariul pe luna ianuarie??ma apuca disperarea.......

Vic
junior
junior

Postby Vic » Wed Feb 18, 2004 6:30 pm

Neeehh... stai linistita.... e numai avansul! Lichidarea e tot 3,1 mil., dar vine luna viitoare pe 17 :lol:

adyry
senior
senior

Postby adyry » Wed Feb 18, 2004 7:34 pm

eu chiar eram nelamurita iar acum chiar ma enervez... :evil: mai ca m-as face ca nu inteleg ca ma iei peste picior....rezi platiti de constanta au 3,7mil.lichidarea lunii ian. sa o primesc in martie??asa imi vine sa ma duc la oprescu pe sectie si sa-l ....in ma-sa... :evil:

Vic
junior
junior

Postby Vic » Wed Feb 18, 2004 10:54 pm

Stai linistita, faceam si eu haz de necaz. Intrebarea e rezidentii din Cta in ce an sunt si ce specialitate au? Pentru ca "salariul" "creste" cu vechimea si unii mai au si spor de "munca grea".
Btw, se mai dau si ceva fluturasi. Daca esti interesata de impozitele pe care le platesti & stuff poti sa treci pe la Municipal. Pe Oprescu insa sigur nu il gasesti acolo.
Ce sa zic...obisnuieste-te cu ideea... SI REPEDE!

adyry
senior
senior

Postby adyry » Thu Feb 19, 2004 8:52 am

prea multe anormalitati cu care TREBUIE(?)sa ne obisnuim!a mai aparut o problema,in privinta careia as vrea sa ma sfatuiesc cu voi-cum este cu vaccinul anti-B-la bucuresti a venit o asist. pe sectie si a intrebat cine vrea sa se vaccineze !din cite am inteles acest lucru s-a intimplat in mai multe spitale din bucuresti(sa nu zic toate ptr. ca nu stiu sigur)si in cluj!tot atunci mi s-a spus ca este campanie NATIONALA de vaccinare a personalului medical,cu atit mai mult al celui intrat recent in sistem-vezi rezii si stagiarii!problema este ca acum la constanta am aflat ca nu exista asa ceva,ca "nu a fost niciodata asa ceva",daca vreau sa-mi cumpar eu a 2-a doza si mi-o fac ei-adica injectia :lol: !
cum este "la voi "in tara??

geigle
senior
senior

Postby geigle » Fri Mar 05, 2004 3:44 am

adyry wrote:prea multe anormalitati cu care TREBUIE(?)sa ne obisnuim!a mai aparut o problema,in privinta careia as vrea sa ma sfatuiesc cu voi-cum este cu vaccinul anti-B-la bucuresti a venit o asist. pe sectie si a intrebat cine vrea sa se vaccineze !din cite am inteles acest lucru s-a intimplat in mai multe spitale din bucuresti(sa nu zic toate ptr. ca nu stiu sigur)si in cluj!tot atunci mi s-a spus ca este campanie NATIONALA de vaccinare a personalului medical,cu atit mai mult al celui intrat recent in sistem-vezi rezii si stagiarii!problema este ca acum la constanta am aflat ca nu exista asa ceva,ca "nu a fost niciodata asa ceva",daca vreau sa-mi cumpar eu a 2-a doza si mi-o fac ei-adica injectia :lol: !
cum este "la voi "in tara??

Eu sunt la Spitalul Militar Central, am intrebat acelasi lucru, mi-au spus ca nu se face asa ceva ( am mers si la seful farmaciei ). Asa ca am platit a treia doza de Twinrix, 1 mil la Babes si am rezolvat pe cont propriu.

abadea1
newbie
newbie

Postby abadea1 » Sun Mar 14, 2004 7:25 am

Tarzanika wrote:Ptr.Tapirul!
Bravo tie! Parca mai prind si eu curaj!
Am terminat tot in "98.Cred ca esti cel mai in masura sa-mi dai un raspuns vis-a-vis de zvonurile cum ca dupa Step-uri primesti oferte daca ai mai putin de 5 ani de la terminarea facultatii.Stii ceva de chestia asta?
Multumesc!
Sunt rez pe Laborator,an 4.Vrea careva sa stie cum e? Nasol!
Din primul stagiu ni s-a spus ca ei sunt platiti sa instruiasca doar rezidenti si fata de noi nu au nici o obligatie. Lab. seamana prea putin cu ce am facut noi in facultate.Eu urasc ce fac, dar am colegi innebuniti dupa asta.
Deh!

Hai ca-ti spun eu! Unii cer chiar sa fi terminat medicina in ultimii doi ani, nu se uita la 5 ani , ce sa mai zic la 10...Si majoritatea vor acum aplicanti cu rezidenta permanenta. Cei care au noroc si iau o viza H, daca vor sa-si prelungeasca trebuie sa se duca 'la tara'.Ca si aici exista 'la tara'.E drept ca ai apa calda, rece, caldura aer conditionat, dar uneori esti la sute de mile de cel mai apropiat orasel.SI uneori 'tara' poate insemna o comunitate de 300 de persoane.

Tapirul s-a bagat pe child development, pt ca daca are si un master si vrea si doctorat, are f multe sanse sa prinda un post de rezident pe pediatrie chiar daca sint deja 6 ani de cind a terminat facultatea.Dar are experienta in sistemul american si asta conteaza enorm, mai ales atunci cind n-ai un noroc chior, asa cum am avut eu, de am prins rezidentiat la ceva cam multi ani de la terminarea facultatii in Romania.

NeMeSis
junior
junior

Postby NeMeSis » Thu Oct 14, 2004 3:36 pm

Imi da cineva un sfat referitor la Ortopedie spitalul Municipal?
Am luat rezidentiatul sunt cu bursa si am ales sa fac rezidentiatul acolo vreau sa stiu cum e viata rezidentilor acolo.Mersi
Cine vrea cauta metode, cine nu vrea cauta motive...

Andrees
newbie
newbie

Postby Andrees » Wed Dec 01, 2004 2:45 pm

as avea o intrebare pt cei ce au facut in Bucuresti,sau cei care cunosc,care este cel mai bun spital din Bucuresti pt a face rezidentiatul pe ORL ?multumesc anticipat.

lady galadriel
senior
senior

Postby lady galadriel » Sun Jan 09, 2005 9:10 pm

stie cineva unde merita facuta medicina interna ca stagiu in cadrul rezidentiatului?

brigaela
junior
junior

Postby brigaela » Sun Jan 09, 2005 10:55 pm

Am luat Anatomie Patologica in Bucuresti si orice informatie mi-ar fi utila:
-posibilitati de a obtine loc in camin;
-alegere spital;
-alegere stagii;
-medici sau profesori de la care inveti meserie;
-orice alta informatie care sa-mi faca viata mai usoara.
Multumesc.
"If He died to make men holy
Let us die to make men free"

ardt
newbie
newbie

Postby ardt » Sun Jan 09, 2005 11:27 pm

Eu am luat Radiologie la Bucuresti si.... dc ma poate ajuta cineva cu aceleasi info!!!!! -spitale ,prof,camine,stagii. Tine 4 sau 5 ani rezidentiatul in radilogie!? Sunt cam obosita si nu as vrea sa mai caut info! Multumesc anticipat !

psiho
newbie
newbie

Postby psiho » Mon Jan 10, 2005 2:23 am

stie cineva daca pe medicale se incepe cu stagiile complementare in bucuresti?

ardeia
newbie
newbie

Postby ardeia » Mon Jan 10, 2005 11:21 pm

daca esti cu adevarat pasionat de anatomie patologica , ti-as recomanda ca "indrumator " pe dr Pop Florinel.

clau
junior
junior

Postby clau » Mon Jan 10, 2005 11:50 pm

Super Pop Florinel,am facut in anul 3 cu el!

tupi
newbie
newbie

Rezidenti sunt pe-aicea?

Postby tupi » Tue Jan 11, 2005 11:07 am

Am citit ce ati postat fiecare din voi. Eu am luat anul acesta pe dermato in Bucuresti. Pana acum n-am gasit pe nimeni care sa vorbeasca depre aceasta specializare. Ii rog pe rezidentii de an mare sa ma ajute si pe mine cu informatii: la ce spital se face bine si cu ce profesor. Cum va fi dupa terminarea rezi pe dermato?Ce "perspective"imi ofera aceasta specializare? N-am cu cine sa vorbesc despre asta si sper ca voi o sa ma luminati.

ardt
newbie
newbie

Postby ardt » Thu Jan 13, 2005 7:19 pm

Chiar nu intra nici un rezident de radiologie si imagistica pe forum?! Daca totusi este cineva va rog mult lamuriti-ma si pe mine cam ce se face macar in primul an de rezidentiat. Am ajuns pe aceasta specialitate pt ca mi s-a parut cea mai interesanta din cele ce ramasesera pana la mine dar ,recunosc,nu stiu prea multe despre ea.

neeo

Postby neeo » Sat Jan 15, 2005 1:29 pm

salutare tuturor
am luat rezi pe sanatate publica iasi pt ca nu mai erau locuri pe timisoara de unde sunt
poate sa-mi spuna si mie cineva cum e cu specialitatea asta?
e chiar atat de aiurea?
eu sincer chiar as fi vrut specialitatea asta,n-am luat-o numai pt ca nu mai aveam prea multe optiuni,dar aud ca nu se prea face nimic si ma simt cam in aer
la iasi e mai bine?
multumesc anticipat pentru orice informatie

Carpantier
senior
senior

Postby Carpantier » Sat Jan 15, 2005 4:03 pm

Ce puteti sa-mi spuneti si mie despre Chirurgie Generala In Bucuresti?
Vreo recomandare ceva?

dragon
newbie
newbie

Postby dragon » Mon Jan 17, 2005 5:32 pm

pt. ardt:
ti-am trimis si un private message,dar scriu si aici.
am luat si eu radio. nu am terminat in buc,m-am mutat aici dupa fac.
tot ce am putut afla e ca cel mai bine e la fundeni,apoi universitar, apoi coltea.
am si eu o rugaminte poti sa-mi spui al citelea loc l-ai luat pe bucur. si ce punctaj ai avut, pt. ca eu nu mai stiu a cita am fost si asa m-as putea orienta cit de cit.
succes si mersi, poate ne vom cunoaste

lupi
junior
junior

Postby lupi » Tue Jan 18, 2005 10:00 am

Stie careva dc la Floreasca trebuie sa-ti faci vizita medicala la ei sau accepta si vizita din alte parti? bye

tupi
newbie
newbie

Rezidenti sunt pe-aicea?

Postby tupi » Fri Jan 28, 2005 2:05 pm

Rog pe cine stie sa-mi spuna cum este stagiul de medicina interna la spitalul militar cu dr.Blaj(medicale1). Eu am aflat de la dr. Blaj ca se fac garzi, prezentare de cazuri. As vrea sa stiu insa parerea unui rezident care a facut cu dansul.

lupi
junior
junior

Postby lupi » Fri Jan 28, 2005 2:24 pm

Mah Tupi pai tu ai intrat in rezidentiat sa inveti sau sa o freci!

tupi
newbie
newbie

Rezidenti sunt pe-aicea?

Postby tupi » Fri Jan 28, 2005 4:59 pm

sper ca nu ai fost "rau". evident ca vreau sa muncesc, dar nici sa fac mai mult de 4 garzi pe luna nu mi se pare normal, cu atat mai mult cu cat nu sunt platite!! daca mi se plateste munca pe care o fac in plus, nu ma supar, dar ca sa stau 24 h in spital fara sa mai si pot trai( caci cu 3 milioane e imposibil) cu asta nu pot fi de acord. nu stiu cum esti tu dar multi dintre noi mai trebuie sa munceasca si in alta parte ca sa poata trai cat de cat.de aici ingrijorarea mea.

lupi
junior
junior

Postby lupi » Fri Jan 28, 2005 5:40 pm

Glumisem.
Bineinteles ca tu vrei s-o freci la rezidentiat!
Bye

tupi
newbie
newbie

Rezidenti sunt pe-aicea?

Postby tupi » Fri Jan 28, 2005 6:22 pm

mult succes, lupi!

lupi
junior
junior

Postby lupi » Fri Jan 28, 2005 9:13 pm

np.

md31174
senior
senior

Postby md31174 » Mon Jan 31, 2005 7:56 pm

neeo wrote:salutare tuturor
am luat rezi pe sanatate publica iasi pt ca nu mai erau locuri pe timisoara de unde sunt
poate sa-mi spuna si mie cineva cum e cu specialitatea asta?
e chiar atat de aiurea?
eu sincer chiar as fi vrut specialitatea asta,n-am luat-o numai pt ca nu mai aveam prea multe optiuni,dar aud ca nu se prea face nimic si ma simt cam in aer
la iasi e mai bine?
multumesc anticipat pentru orice informatie

poi daca faci cu nenea ala care face si SPM-ul in faculte...nu's ce sa zic...... :?
oricum imi inchipui ca ai si tu niste module ceva.......si acolo depinde ce clinica alegi si la ce medic pici........
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

francesca
newbie
newbie

Postby francesca » Thu Feb 10, 2005 8:44 pm

as dori sa va intreb ce stiti voi in legatura cu educatia medicala continua(EMC), cum pot afla despre cursurile, simpozioanele, etc, care sunt punctate in cadrul EMC ?exista un loc unde sunt afisate? o adresa pe internet unde le pot gasi? Sunt in anul 1 de rezidentiat si am citit pe site-ul cmb ca numarul de credite sau puncte se ia in calcul din momentul obtinerii autorizatiei de libera practica. Fiind absolventa a promotiei 2004, inteleg ca voi capata autorizatia de libera practica dupa primul an de rezidentiat.Sa inteleg ca daca voi particia la manifestari stiintifice in primul an de rezidentiat nu primesc puncte, sau ca nu se iau in calcul?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Feb 11, 2005 7:12 pm

sal,
e cineva de pe aici rezident pe ENDOCRINE?
pls

elenii

rezidentii sunt pe aicea

Postby elenii » Mon Feb 14, 2005 7:01 pm

Eu sunt pe endocrine! Cum e in Bucuresti la Endo? Eu am luat Cluj!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 15, 2005 2:13 am

desole, nu-s rezident, deci nu stiu. doar caut pe cineva care e pe endocrine in bucuresti.
chiar nu e nimeni loco pe endocrine? pls

zinitza
junior
junior

Spital platitor

Postby zinitza » Wed Feb 23, 2005 7:13 pm

Sunt rezidenta in anul I si am ales ca spital platitor Floreasca...stie cineva daca inafara de formele de incadrare trebuie sa semnam si un contract de munca?...pe la alte spitale cum s-a procedat?

lothlorien
junior
junior

Postby lothlorien » Wed Feb 23, 2005 10:37 pm

nu se semneaza contract de munca
Image

Mamma-bear
junior
junior

Postby Mamma-bear » Thu Feb 24, 2005 7:35 am

La Pantelimon am avut contract de munca (stagiatura), semnat cand am avut toate actele de incadrare.
La Craiova, anul asta (rezidentiat) am semnat iarasi o hartie la incadrare.

geigle
senior
senior

Postby geigle » Fri Feb 25, 2005 1:40 am

La Floreasca am semnat contractul de munca, in toamna trecuta, deci dupa 9-10 luni de la angajare, dureaza pana e gata.. :roll:
ACHTUNG !!!

E.T.
newbie
newbie

cam off topic

Postby E.T. » Tue Nov 22, 2005 2:00 am

Am si eu o dilema......Sunt rezident pe medicina de urgenta anul 1 si nu prea stiu cum se descurca lumea cu salariul asta al nostru.. (astia 6% sunt llooll).. Imi place meseria asta dar totusi este imposibil, cel putin ca rezident sa poti sa te intretii singur(parerea mea).Asa ca deunazi am fost si eu ca tot omul la un interviu la o firma care se ocupa cu studii clinice, std II-IV , la care vreau sa zic ca salariul de start cand esti ala micul care nu stie nimic e de 500E, iar dupa ce termini trainingul de 1 an e cam pe la 1000E.
Caut si eu niste sfaturi, HELP me pls

P.S. Sprijin familie pt viata de rezi cu limita la 5 ani e cam 0, la fel si placerea nebuna de a lua bani de la niste amarati care nu au nici pt ei...
"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Return to “Viata in spital”