Rezidenti sunt pe-aicea?
-
doctorlary
- junior

- adyry
- senior

eu am tot incercat sa intru la fundeni unde am si anul de mi...degeaba..bani aruncati pe telefon si mijl. de transport...acum insa am auzit ca ar fi ceva locuri prin fundeni...trebuie sa dai de un "domn"georgescu in cladirea unde s-au facut repartitiile...cica trebuie insistat-ce-o fi insemnind nu stiu exact dar sigur nu-i suficient doar sa te vada bintuind pe holuri..
ar mai fi caminele din regie unde am gasit eu pina la urma...cica ar fi locuri libere din februarie ca pleaca cei cu facultati "grele"ptr. a se pregati de licenta...eu am nimerit intr-un camin cred cu familisti,astia cred eu doar muncesc si dorm
-e foarte liniste si curat...
-
doctorlary
- junior

adyry wrote: ar mai fi caminele din regie unde am gasit eu pina la urma...cica ar fi locuri libere din februarie ca pleaca cei cu facultati "grele"ptr. a se pregati de licenta...eu am nimerit intr-un camin cred cu familisti,astia cred eu doar muncesc si dorm-e foarte liniste si curat...
si eu tot prin regie as cauta caci sunt la universitar.si la ce camin ai nimerit in regie?imi poti spune si mei te rog cu cine as putea vorbi?si eu am auzit ca in februarie martie s-ar elibera camere caci ar pleca rezidentii de an terminal.dar nu stiu de unde si cu cine sa vorbesc.ai putea sa ma juti cu vreun nume sau eu stiu.iti multumesc
- adyry
- senior

- adyry
- senior

- Vic
- junior

Stai linistita, faceam si eu haz de necaz. Intrebarea e rezidentii din Cta in ce an sunt si ce specialitate au? Pentru ca "salariul" "creste" cu vechimea si unii mai au si spor de "munca grea".
Btw, se mai dau si ceva fluturasi. Daca esti interesata de impozitele pe care le platesti & stuff poti sa treci pe la Municipal. Pe Oprescu insa sigur nu il gasesti acolo.
Ce sa zic...obisnuieste-te cu ideea... SI REPEDE!
Btw, se mai dau si ceva fluturasi. Daca esti interesata de impozitele pe care le platesti & stuff poti sa treci pe la Municipal. Pe Oprescu insa sigur nu il gasesti acolo.
Ce sa zic...obisnuieste-te cu ideea... SI REPEDE!
- adyry
- senior

prea multe anormalitati cu care TREBUIE(?)sa ne obisnuim!a mai aparut o problema,in privinta careia as vrea sa ma sfatuiesc cu voi-cum este cu vaccinul anti-B-la bucuresti a venit o asist. pe sectie si a intrebat cine vrea sa se vaccineze !din cite am inteles acest lucru s-a intimplat in mai multe spitale din bucuresti(sa nu zic toate ptr. ca nu stiu sigur)si in cluj!tot atunci mi s-a spus ca este campanie NATIONALA de vaccinare a personalului medical,cu atit mai mult al celui intrat recent in sistem-vezi rezii si stagiarii!problema este ca acum la constanta am aflat ca nu exista asa ceva,ca "nu a fost niciodata asa ceva",daca vreau sa-mi cumpar eu a 2-a doza si mi-o fac ei-adica injectia
!
cum este "la voi "in tara??
- geigle
- senior

adyry wrote:prea multe anormalitati cu care TREBUIE(?)sa ne obisnuim!a mai aparut o problema,in privinta careia as vrea sa ma sfatuiesc cu voi-cum este cu vaccinul anti-B-la bucuresti a venit o asist. pe sectie si a intrebat cine vrea sa se vaccineze !din cite am inteles acest lucru s-a intimplat in mai multe spitale din bucuresti(sa nu zic toate ptr. ca nu stiu sigur)si in cluj!tot atunci mi s-a spus ca este campanie NATIONALA de vaccinare a personalului medical,cu atit mai mult al celui intrat recent in sistem-vezi rezii si stagiarii!problema este ca acum la constanta am aflat ca nu exista asa ceva,ca "nu a fost niciodata asa ceva",daca vreau sa-mi cumpar eu a 2-a doza si mi-o fac ei-adica injectia!
Eu sunt la Spitalul Militar Central, am intrebat acelasi lucru, mi-au spus ca nu se face asa ceva ( am mers si la seful farmaciei ). Asa ca am platit a treia doza de Twinrix, 1 mil la Babes si am rezolvat pe cont propriu.
-
abadea1
- newbie

Tarzanika wrote:Ptr.Tapirul!
Bravo tie! Parca mai prind si eu curaj!
Am terminat tot in "98.Cred ca esti cel mai in masura sa-mi dai un raspuns vis-a-vis de zvonurile cum ca dupa Step-uri primesti oferte daca ai mai putin de 5 ani de la terminarea facultatii.Stii ceva de chestia asta?
Multumesc!
Sunt rez pe Laborator,an 4.Vrea careva sa stie cum e? Nasol!
Din primul stagiu ni s-a spus ca ei sunt platiti sa instruiasca doar rezidenti si fata de noi nu au nici o obligatie. Lab. seamana prea putin cu ce am facut noi in facultate.Eu urasc ce fac, dar am colegi innebuniti dupa asta.
Deh!
Hai ca-ti spun eu! Unii cer chiar sa fi terminat medicina in ultimii doi ani, nu se uita la 5 ani , ce sa mai zic la 10...Si majoritatea vor acum aplicanti cu rezidenta permanenta. Cei care au noroc si iau o viza H, daca vor sa-si prelungeasca trebuie sa se duca 'la tara'.Ca si aici exista 'la tara'.E drept ca ai apa calda, rece, caldura aer conditionat, dar uneori esti la sute de mile de cel mai apropiat orasel.SI uneori 'tara' poate insemna o comunitate de 300 de persoane.
Tapirul s-a bagat pe child development, pt ca daca are si un master si vrea si doctorat, are f multe sanse sa prinda un post de rezident pe pediatrie chiar daca sint deja 6 ani de cind a terminat facultatea.Dar are experienta in sistemul american si asta conteaza enorm, mai ales atunci cind n-ai un noroc chior, asa cum am avut eu, de am prins rezidentiat la ceva cam multi ani de la terminarea facultatii in Romania.
- NeMeSis
- junior

- lady galadriel
- senior

- brigaela
- junior

Am luat Anatomie Patologica in Bucuresti si orice informatie mi-ar fi utila:
-posibilitati de a obtine loc in camin;
-alegere spital;
-alegere stagii;
-medici sau profesori de la care inveti meserie;
-orice alta informatie care sa-mi faca viata mai usoara.
Multumesc.
-posibilitati de a obtine loc in camin;
-alegere spital;
-alegere stagii;
-medici sau profesori de la care inveti meserie;
-orice alta informatie care sa-mi faca viata mai usoara.
Multumesc.
"If He died to make men holy
Let us die to make men free"
Let us die to make men free"
-
ardt
- newbie

- tupi
- newbie

Rezidenti sunt pe-aicea?
Am citit ce ati postat fiecare din voi. Eu am luat anul acesta pe dermato in Bucuresti. Pana acum n-am gasit pe nimeni care sa vorbeasca depre aceasta specializare. Ii rog pe rezidentii de an mare sa ma ajute si pe mine cu informatii: la ce spital se face bine si cu ce profesor. Cum va fi dupa terminarea rezi pe dermato?Ce "perspective"imi ofera aceasta specializare? N-am cu cine sa vorbesc despre asta si sper ca voi o sa ma luminati.
-
ardt
- newbie

Chiar nu intra nici un rezident de radiologie si imagistica pe forum?! Daca totusi este cineva va rog mult lamuriti-ma si pe mine cam ce se face macar in primul an de rezidentiat. Am ajuns pe aceasta specialitate pt ca mi s-a parut cea mai interesanta din cele ce ramasesera pana la mine dar ,recunosc,nu stiu prea multe despre ea.
-
neeo
salutare tuturor
am luat rezi pe sanatate publica iasi pt ca nu mai erau locuri pe timisoara de unde sunt
poate sa-mi spuna si mie cineva cum e cu specialitatea asta?
e chiar atat de aiurea?
eu sincer chiar as fi vrut specialitatea asta,n-am luat-o numai pt ca nu mai aveam prea multe optiuni,dar aud ca nu se prea face nimic si ma simt cam in aer
la iasi e mai bine?
multumesc anticipat pentru orice informatie
am luat rezi pe sanatate publica iasi pt ca nu mai erau locuri pe timisoara de unde sunt
e chiar atat de aiurea?
eu sincer chiar as fi vrut specialitatea asta,n-am luat-o numai pt ca nu mai aveam prea multe optiuni,dar aud ca nu se prea face nimic si ma simt cam in aer
la iasi e mai bine?
- Carpantier
- senior

- dragon
- newbie

pt. ardt:
ti-am trimis si un private message,dar scriu si aici.
am luat si eu radio. nu am terminat in buc,m-am mutat aici dupa fac.
tot ce am putut afla e ca cel mai bine e la fundeni,apoi universitar, apoi coltea.
am si eu o rugaminte poti sa-mi spui al citelea loc l-ai luat pe bucur. si ce punctaj ai avut, pt. ca eu nu mai stiu a cita am fost si asa m-as putea orienta cit de cit.
succes si mersi, poate ne vom cunoaste
ti-am trimis si un private message,dar scriu si aici.
am luat si eu radio. nu am terminat in buc,m-am mutat aici dupa fac.
tot ce am putut afla e ca cel mai bine e la fundeni,apoi universitar, apoi coltea.
am si eu o rugaminte poti sa-mi spui al citelea loc l-ai luat pe bucur. si ce punctaj ai avut, pt. ca eu nu mai stiu a cita am fost si asa m-as putea orienta cit de cit.
succes si mersi, poate ne vom cunoaste
- tupi
- newbie

Rezidenti sunt pe-aicea?
Rog pe cine stie sa-mi spuna cum este stagiul de medicina interna la spitalul militar cu dr.Blaj(medicale1). Eu am aflat de la dr. Blaj ca se fac garzi, prezentare de cazuri. As vrea sa stiu insa parerea unui rezident care a facut cu dansul.
- tupi
- newbie

Rezidenti sunt pe-aicea?
sper ca nu ai fost "rau". evident ca vreau sa muncesc, dar nici sa fac mai mult de 4 garzi pe luna nu mi se pare normal, cu atat mai mult cu cat nu sunt platite!! daca mi se plateste munca pe care o fac in plus, nu ma supar, dar ca sa stau 24 h in spital fara sa mai si pot trai( caci cu 3 milioane e imposibil) cu asta nu pot fi de acord. nu stiu cum esti tu dar multi dintre noi mai trebuie sa munceasca si in alta parte ca sa poata trai cat de cat.de aici ingrijorarea mea.
- tupi
- newbie

Rezidenti sunt pe-aicea?
mult succes, lupi!
- md31174
- senior

neeo wrote:salutare tuturor
e chiar atat de aiurea?
la iasi e mai bine?
poi daca faci cu nenea ala care face si SPM-ul in faculte...nu's ce sa zic......
oricum imi inchipui ca ai si tu niste module ceva.......si acolo depinde ce clinica alegi si la ce medic pici........
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.
-
francesca
- newbie

as dori sa va intreb ce stiti voi in legatura cu educatia medicala continua(EMC), cum pot afla despre cursurile, simpozioanele, etc, care sunt punctate in cadrul EMC ?exista un loc unde sunt afisate? o adresa pe internet unde le pot gasi? Sunt in anul 1 de rezidentiat si am citit pe site-ul cmb ca numarul de credite sau puncte se ia in calcul din momentul obtinerii autorizatiei de libera practica. Fiind absolventa a promotiei 2004, inteleg ca voi capata autorizatia de libera practica dupa primul an de rezidentiat.Sa inteleg ca daca voi particia la manifestari stiintifice in primul an de rezidentiat nu primesc puncte, sau ca nu se iau in calcul?
-
elenii
rezidentii sunt pe aicea
Eu sunt pe endocrine! Cum e in Bucuresti la Endo? Eu am luat Cluj!
- zinitza
- junior

Spital platitor
Sunt rezidenta in anul I si am ales ca spital platitor Floreasca...stie cineva daca inafara de formele de incadrare trebuie sa semnam si un contract de munca?...pe la alte spitale cum s-a procedat?
- lothlorien
- junior

- Mamma-bear
- junior

- geigle
- senior

- E.T.
- newbie

cam off topic
Am si eu o dilema......Sunt rezident pe medicina de urgenta anul 1 si nu prea stiu cum se descurca lumea cu salariul asta al nostru.. (astia 6% sunt llooll).. Imi place meseria asta dar totusi este imposibil, cel putin ca rezident sa poti sa te intretii singur(parerea mea).Asa ca deunazi am fost si eu ca tot omul la un interviu la o firma care se ocupa cu studii clinice, std II-IV , la care vreau sa zic ca salariul de start cand esti ala micul care nu stie nimic e de 500E, iar dupa ce termini trainingul de 1 an e cam pe la 1000E.
Caut si eu niste sfaturi, HELP me pls
P.S. Sprijin familie pt viata de rezi cu limita la 5 ani e cam 0, la fel si placerea nebuna de a lua bani de la niste amarati care nu au nici pt ei...
Caut si eu niste sfaturi, HELP me pls
P.S. Sprijin familie pt viata de rezi cu limita la 5 ani e cam 0, la fel si placerea nebuna de a lua bani de la niste amarati care nu au nici pt ei...
"Daca dragoste nu e, nimic nu e"