ceva informatii despre viata unui REPREZENTANT MEDICAL
- Chingachgook
- addicted

ma remi, eu personal nu invidiez un rep. de loc. poate nu am bani fix cat el, dar in mod cert am mai multa demnitate. asa pe mefeu. cand ii vezi saracii cum deschid leptopu sau (daca sunt mai la inceput) clipbordul si incep sa isi recite prezentarea nu mai ncearca deloc invidia. stau saracii pe holuri ca orice medic sa isi termine cafeaua sau scarpinatul in qur ca sa ii primeasca si pe ei, fiind atent oricum numa cand vine vorba de congrese si potentiale sponsorizari. astia mai batrani le dau cu un flit de imi e mie rusine, care stau pe margine. din cate stiu eu e inca incompatibilitate intre meseria de dr si aia de rep. eu personal nu stiu nici un caz de rezident care merge zi de zi pe sectie si in timpu liber e rep.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- talib alin
- newbie

draga remi daca nu ma insel nu poti lucra si ca rezident pe o specialitate si intr o firma de medicamente<este conflict de interese,deci cam trebuie sa alegi...
in plus sunt oameni si oameni am vazut repi cu demnitate si unii vai de capul lor <mai multi insa>asa k nu se poate generaliza
cit despre congresele alea cu doctori flaminzi are baiatu' dreptate, la ultimul la caream fost, parca de la servier,era o babutza care a luat si acasa, la pachetel...
lumea parea ca lumea,dar vai!pina ce au dat drumul la merinde ca si a inceput omorul..
in plus sunt oameni si oameni am vazut repi cu demnitate si unii vai de capul lor <mai multi insa>asa k nu se poate generaliza
cit despre congresele alea cu doctori flaminzi are baiatu' dreptate, la ultimul la caream fost, parca de la servier,era o babutza care a luat si acasa, la pachetel...
lumea parea ca lumea,dar vai!pina ce au dat drumul la merinde ca si a inceput omorul..
Nu exista vint prielnic pentru marinarul care nu stie unde sa mearga....
- 187.92a
- addicted

sanchi, prostii nu poate ca e conflict de fix ****. eu stiu care fac asta, sa ma gandesc: vreo 4? nelegati intre ei, firme diferite.
e naspa sa fii rep daca te stii om mai putin dotat intelectual cu reziuri picate vai steaua ta, da asta e naspa. cand o faci cu inima usoara dupa bunul plac se chiama ca esjti shmeker.
m-ar interesa 'o zi din viata unui rep'. asa, o sinteza, cat se paote de pe bune.
si btw, eu daca as fi rep as continua sa ma termin de ras de amaratii aia care sunt atat de varza ca nu-si dau seama ca nu sunt medici ci rezidenti vai steaua lor si macar as da limbutze pt 1000€ nu [pt 200 € si apoi peste 5 ani cati din rezidenti vor avea loc de munca ion medicina?
asadar categoriile cele 2:
**cu vocatie(sa zicem, asa, larg admis..)
**idioti (habar na-u ca-s unde nu tbuie ca-s loseri n-au sanse de avansare etc)
se intalnesc in ambele categ, atat la rezidenti cat si la reprezentanti.
e naspa sa fii rep daca te stii om mai putin dotat intelectual cu reziuri picate vai steaua ta, da asta e naspa. cand o faci cu inima usoara dupa bunul plac se chiama ca esjti shmeker.
m-ar interesa 'o zi din viata unui rep'. asa, o sinteza, cat se paote de pe bune.
si btw, eu daca as fi rep as continua sa ma termin de ras de amaratii aia care sunt atat de varza ca nu-si dau seama ca nu sunt medici ci rezidenti vai steaua lor si macar as da limbutze pt 1000€ nu [pt 200 € si apoi peste 5 ani cati din rezidenti vor avea loc de munca ion medicina?
asadar categoriile cele 2:
**cu vocatie(sa zicem, asa, larg admis..)
**idioti (habar na-u ca-s unde nu tbuie ca-s loseri n-au sanse de avansare etc)
se intalnesc in ambele categ, atat la rezidenti cat si la reprezentanti.
- 187.92a
- addicted

- Im
- elite

Eu unul recunosc ca sar pe mâncare.
Când ala îmi vorbeste, îmi vine sa adorm, ciulesc urechile doar daca surprind propozitii despre ce o sa-mi mai sponsorizeze, ce-o sa-mi mai ramburseze, ce invitatie la restaurant o sa-mi mai faca si ce gadgeturi electronice o sa-mi mai dea. In rest, ceea ce zic repii e al naibii de plictisitor. Mereu aceeasi placa rasuflata cu medicamentul cel mai bun din lume. Yada-yada, sunt profund convins.
Toata interactiunea cu repii reprezinta un concentrat de ipocrizie umana, de ambele parti, dar asa merg lucrurile în viata.
In general nu-i desconsider, pentru ca nu fac tot ce fac pentru ca asa si-au dorit de mici, ci pentru ca aia e fisa postului, daca nu erau ei erau altii care procedau la fel.
Va doresc cât mai multi repi de la firme concurente în jurul vostru (e un deliciu
) si repilor le doresc cât mai multi medici friendly. 
Când ala îmi vorbeste, îmi vine sa adorm, ciulesc urechile doar daca surprind propozitii despre ce o sa-mi mai sponsorizeze, ce-o sa-mi mai ramburseze, ce invitatie la restaurant o sa-mi mai faca si ce gadgeturi electronice o sa-mi mai dea. In rest, ceea ce zic repii e al naibii de plictisitor. Mereu aceeasi placa rasuflata cu medicamentul cel mai bun din lume. Yada-yada, sunt profund convins.
Toata interactiunea cu repii reprezinta un concentrat de ipocrizie umana, de ambele parti, dar asa merg lucrurile în viata.
In general nu-i desconsider, pentru ca nu fac tot ce fac pentru ca asa si-au dorit de mici, ci pentru ca aia e fisa postului, daca nu erau ei erau altii care procedau la fel.
Va doresc cât mai multi repi de la firme concurente în jurul vostru (e un deliciu
- 187.92a
- addicted

sure, da daca e sa stick to romania acilea rezidentii e destul de moace si au fetze destul de si anyway, cert e ca nu-s bagati in seama ca target de repi decat de aia prea distrusi poate, asa se explica ca aici pe viata in spital unde scrie rezidentii nu gasim decat animozitati d-astea.
si eu imi doresc o droaie de repi in jurul meu, sa-mi ramburseze sponsorizeze etc.
si eu imi doresc o droaie de repi in jurul meu, sa-mi ramburseze sponsorizeze etc.
- Chingachgook
- addicted

da ma, nu zic ca trebuie desconsiderati.
de de la asta pana la a ti-i face model e cale lunga.
de de la asta pana la a ti-i face model e cale lunga.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
remi
- senior

cred ca se produce o confuzie...! este o mare diferenta intre un rep bun si unul tampit! tampitul; se vede dela o posta si este penibil atunci cand intra injtr-un cabinet! uita cum il cheama si la un moment dat trebuie sa te uiti dupa el pe sub birou...
dar sunt si repi buni, care fac totul asa cum trebuie! privit de afara, este simplu, dar in realitate este mai complicat! este nevoie de multa munca, de studiu...! este vorba de marketing, comunicare, negociere, fidelizare, etc! si toate acestea se invata in multi ani! si, de exemplu, este o mare diferenta intre o prezentare de produs stereotipa, expusa ca o poezie, in timpul careia toti se plictisesc, si una in care toata lumea este atenta si conecta la subiect! pe cea din urma nu o poate tine decat un rep bun, al dracului de bun! care dispune de cunostinte si abilitai (formate/incarnate).
Nu este atat de usor sa fii rep pe cat pare. mai alesla o firma care se respecta. una este sa fii rep pfizer, sa spunem, si alta este sa fii re ozone. este o diferenta fantastica intre ei. din punct de vedere al pregatirii de exemplu. (nu am aprtin niciuneia dintre companiile respective
).
pt mine, personal, este o placere atunci cand sunt pus in fata ambelor posturi. pe de o parte atunci cand intra un rep in cabinet, si apoi cand eu, la randulmeu,merg cu colegi repi pe teren si intram in cabinete. si sunt multi altii in asemenea situatie.
haideti sa incercam sa nu mai fim atat de drastici cu altii! fiecare categorie are problemele, meritele, avantajele si dezavantajele ei! eu le-am simtit si le simt pe pro[pria piele.
si pana la urma, a fi rep este ca un business personal. castigul este proportional cu cat de bun esti! si nu poti sa fii bun daca nu citesti, muncesti, participi la cursuri, trainin-uri, etc. simai ales daca nu vrei.
situatia este identica cu cea a unui medic. nu pot sa fiu bun daca nu studiez si nu practic.
dar sunt si repi buni, care fac totul asa cum trebuie! privit de afara, este simplu, dar in realitate este mai complicat! este nevoie de multa munca, de studiu...! este vorba de marketing, comunicare, negociere, fidelizare, etc! si toate acestea se invata in multi ani! si, de exemplu, este o mare diferenta intre o prezentare de produs stereotipa, expusa ca o poezie, in timpul careia toti se plictisesc, si una in care toata lumea este atenta si conecta la subiect! pe cea din urma nu o poate tine decat un rep bun, al dracului de bun! care dispune de cunostinte si abilitai (formate/incarnate).
Nu este atat de usor sa fii rep pe cat pare. mai alesla o firma care se respecta. una este sa fii rep pfizer, sa spunem, si alta este sa fii re ozone. este o diferenta fantastica intre ei. din punct de vedere al pregatirii de exemplu. (nu am aprtin niciuneia dintre companiile respective
pt mine, personal, este o placere atunci cand sunt pus in fata ambelor posturi. pe de o parte atunci cand intra un rep in cabinet, si apoi cand eu, la randulmeu,merg cu colegi repi pe teren si intram in cabinete. si sunt multi altii in asemenea situatie.
haideti sa incercam sa nu mai fim atat de drastici cu altii! fiecare categorie are problemele, meritele, avantajele si dezavantajele ei! eu le-am simtit si le simt pe pro[pria piele.
si pana la urma, a fi rep este ca un business personal. castigul este proportional cu cat de bun esti! si nu poti sa fii bun daca nu citesti, muncesti, participi la cursuri, trainin-uri, etc. simai ales daca nu vrei.
situatia este identica cu cea a unui medic. nu pot sa fiu bun daca nu studiez si nu practic.
- Chingachgook
- addicted

nu pot decat sa te felicit daca tu esti si un medic si un rep bun.
-
remi
- senior

talib alin wrote:draga remi daca nu ma insel nu poti lucra si ca rezident pe o specialitate si intr o firma de medicamente<este conflict de interese,deci cam trebuie sa alegi...
este adevara ca nu poti sa fii rep si sa si profesezi ca medic in acelasi timp! dar pana acum nimeni nu a intrebat nimic poe nimeni! si ar fi chiar culmeas a o faca l aasemenea salarii! apoi, sunt o multime de medici primari care au contracte cu firmele de medicamente. si pentru ca totul sa fie legal pana la urma, faci o colaborare cu o firma pe orice alt domeniu cu exceptia promovarii! dar de fapt tu promovezi...! intelegi?
-
remi
- senior

pc7 wrote:ma...io cunosc un rep care a facut 200 la rezi... mai e nevoie de ceva comentariu?( acu n-ai decat sa zici ca-i greu sa faci 200)
eu am facut peste 800! si eram doar rep atunci cand invatam! mai este nevoi de comentarii?
eu ctred ca particularizam prea mult! pariem ca acel rep nu facea oricum mai mult de 4-500???
- 187.92a
- addicted

remi wrote:pt mine, personal, este o placere atunci cand sunt pus in fata ambelor posturi. pe de o parte atunci cand intra un rep in cabinet, si apoi cand eu, la randulmeu,merg cu colegi repi pe teren si intram in cabinete. si sunt multi altii in asemenea situatie.
iar eu personal nu halesc faze d-astea, tu vezi un dublu guru eu vad o varza (limitata-am furat expresia) care in timpul liber tot sclav alege sa fie.
- 187.92a
- addicted

-
ritza
- junior

draga remi daca nu sunt indiscreta cate garzi faci pe luna?(garzi facute pe bune!)si cand ai atata timp sa te pregatesti suficient pentru ambele joburi?eu sunt doar rezident si mi-as dori mai mult timp liber (in conditiile in care plec de la spital la ora 14.30-15.00)!apropo tu la ce ora pleci de la spital?
-
remi
- senior

iar eu personal nu halesc faze d-astea, tu vezi un dublu guru eu vad o varza (limitata-am furat expresia) care in timpul liber tot sclav alege sa fie.[/quote]
ai avea dreptate in ceea ce priveste sclavia doar in situatia in care cineva ar fi fortat sa faca asta! dar atat timp cat faci ceea ce vrei...???!!!!
si cand stai cu mana intinsa la mamica, cum esti??? as fi prea brutal sa spun .. handicapat?!
guru??? nici pe departe! doar ca nu ma mai creste mama de ceva vreme si ma simt si bine pe deasupra!
ai avea dreptate in ceea ce priveste sclavia doar in situatia in care cineva ar fi fortat sa faca asta! dar atat timp cat faci ceea ce vrei...???!!!!
si cand stai cu mana intinsa la mamica, cum esti??? as fi prea brutal sa spun .. handicapat?!
guru??? nici pe departe! doar ca nu ma mai creste mama de ceva vreme si ma simt si bine pe deasupra!
-
remi
- senior

trident wrote:zece puncte pt ala care-mi zice care e diferenta dintre un reprezentant si-o prestatoare de servicii. ca asemanarile -s multe: amandoi presteaza cu curtoazie, macar aia daca e de lux mai are si sofer la masina si oricum orice boarfa scoate mai mult
cred ca ai o ica frustrare! sau ma insel??? diferentele sunt multe! dar deja imi pun intrebarea: are rost sa ti le exemplific?
si daca vrei, pot oricand sa stau fata in fata cu tine si sa discutam pe orice tema. medicina, marketing, etc! ce zici? te dai de dupa monitor si participi la intalnire?????
-
remi
- senior

trident wrote:zece puncte pt ala care-mi zice care e diferenta dintre un reprezentant si-o prestatoare de servicii. ca asemanarile -s multe: amandoi presteaza cu curtoazie, macar aia daca e de lux mai are si sofer la masina si oricum orice boarfa scoate mai mult
cred ca ai o mica frustrare! sau ma insel??? diferentele sunt multe! dar deja imi pun intrebarea: are rost sa ti le exemplific?
si daca vrei, pot oricand sa stau fata in fata cu tine si sa discutam pe orice tema. medicina, marketing, etc! ce zici? te dai de dupa monitor si participi la intalnire?????
-
remi
- senior

ritza wrote:draga remi daca nu sunt indiscreta cate garzi faci pe luna?(garzi facute pe bune!)si cand ai atata timp sa te pregatesti suficient pentru ambele joburi?eu sunt doar rezident si mi-as dori mai mult timp liber (in conditiile in care plec de la spital la ora 14.30-15.00)!apropo tu la ce ora pleci de la spital?
deja se cheama incolire!
legat de timp! intr-adevar o problema. daca este ceva imp de citit si stiut, inregistrez pe cd materialul respectiv si apoi il ascult in masina in timp e merg.
si nu dorm mai mult de 5-6 ore/zi!
- Chingachgook
- addicted

hai ca daca tot intram in amanunte am si eu o intrebare.
daca tu pleci de la spital la 13-14, pana mananaci o merdenea se face 14:30, unde mai faci tu vizite? cine dracu mai e pe sectie? si dornic sa asculte nu stiu ce prezentare de produs?
daca tu pleci de la spital la 13-14, pana mananaci o merdenea se face 14:30, unde mai faci tu vizite? cine dracu mai e pe sectie? si dornic sa asculte nu stiu ce prezentare de produs?
-
remi
- senior

kooksee wrote:hai ca daca tot intram in amanunte am si eu o intrebare.
nu mai fac de ceva vreme vizite individuale. prezentari doar la simpozioane, etc. daca este cazul sa fac vizite, le programez in zilele cand sunt de garda si am timp suficient dimineata.
cred ca este deja suficient cu explicatiile!
era sa uit! tu cam cat timp stai in fata calc si chat-uiesti????????? no comment!
- Im
- elite

Hihi, în Franta nu ca rezidentul (internul) e target declarat, dar pâna si studentul (externul) e target. Pâna si studentul nu se lasa pâna nu haleste de câteva ori pe an la restaurant, din bunavointa repilor. Eu am mai spus odata, repii pentru mine sunt cei mai buni prieteni ai omului. Mai ales pentru ca sunt niste cioloveci cu liceul si un an de training (nu ca la noi, cu nasul pe sus ca-s doktori) si câstiga mai putin ca rezii.
-
remi
- senior

tana wrote:remi, zi si mie, este rezidentul target? si daca da, de ce da, daca nu, de ce? or fi firme la care e mai target decat la altele?
nu! nu este targhet in mai mult de 90% din cazuri! exceptie fac anumiti rezidenti, in ani terminali, care sunt pilele cuiva ,,mare,, sau alte situatii asemanatoare, sau acei rezidenti care au asigurat postul in institutia respectiava.
- Chingachgook
- addicted

remi wrote:kooksee wrote:hai ca daca tot intram in amanunte am si eu o intrebare.
nu mai fac de ceva vreme vizite individuale. prezentari doar la simpozioane, etc. daca este cazul sa fac vizite, le programez in zilele cand sunt de garda si am timp suficient dimineata.
cred ca este deja suficient cu explicatiile!
era sa uit! tu cam cat timp stai in fata calc si chat-uiesti????????? no comment!
cum adica cand esti de garda?!?!
pai atunci nu esti toata ziua prin spital?
eu asa credeam ca inseamna...
intr-un al doilea rand, tu nu esti chiar rep. deci las-o mai usor ca poti sa faci si rezi si vanzare de medicament in acelasi timp. am o prietena care trebeuia sa mearga numa la mefisti, care au program si dupa amaiaza. si chiar in aceste conditii nu se putea face si rezi simultan. ea e la pfizer.
eu castig mai usor aia 1000 de euro/luna si de aia stau toata ziua pe chat.
si in unele zile ma duc chiar si la spital.
-
remi
- senior

Im wrote:Hihi, în Franta nu ca rezidentul (internul) e target declarat, dar pâna si studentul (externul) e target. Pâna si studentul nu se lasa pâna nu haleste de câteva ori pe an la restaurant, din bunavointa repilor. Eu am mai spus odata, repii pentru mine sunt cei mai buni prieteni ai omului. Mai ales pentru ca sunt niste cioloveci cu liceul si un an de training (nu ca la noi, cu nasul pe sus ca-s doktori) si câstiga mai putin ca rezii.
as fi stupid sa nu iti dau dreptate in cea mai mare parte! si la noi incepe sa se renunte a fi o conditie obligatorie medicina pt a te angaja ca repi! si pb nu ar fi la firmele de med, carora cu sig le-ar conveni sa angajeze pers cu o calif mai mica! pb este la medici care accepta cu greu sa discute cu altcineva care are o alta profesie...! din pacate!
- Chingachgook
- addicted

remi wrote: pb este la medici care accepta cu greu sa discute cu altcineva care are o alta profesie...! din pacate!
aiurea.
tu nu intelegi ca discutile nu sunt de la medic la medic?
poate fi si absolvent de farmacie, cu acelasi succes.
absolvent de liceu mi se pare insa prea putin. o facultate, (care ar fi ea) iti mai da limbaj, atitudine, etc
-
remi
- senior

de la KOOKSEE adunate: ,,cum adica cand esti de garda?!?!
intr-un al doilea rand, tu nu esti chiar rep. deci las-o mai usor ca poti sa faci si rezi si vanzare de medicament in acelasi timp. am o prietena care trebeuia sa mearga numa la mefisti, care au program si dupa amaiaza. si chiar in aceste conditii nu se putea face si rezi simultan. ea e la pfizer.
si in unele zile ma duc chiar si la spital.,,
...si-napoi la lume date!
am fost aproape 3 ani rep din care 1 si rep si rezident! acum sunt ASM.
pt tine, asa, ca esti o persoana draguta...! fac putin mai mult de 1000 euro/luna. si mai raman si cu altceva in afara de butonat chat..
si in unele zile ma duc chiar si la spital.,,
...si-napoi la lume date!
am fost aproape 3 ani rep din care 1 si rep si rezident! acum sunt ASM.
pt tine, asa, ca esti o persoana draguta...! fac putin mai mult de 1000 euro/luna. si mai raman si cu altceva in afara de butonat chat..
-
remi
- senior

kooksee wrote:remi wrote: pb este la medici care accepta cu greu sa discute cu altcineva care are o alta profesie...! din pacate!
aiurea.
tu nu intelegi ca discutile nu sunt de la medic la medic?
poate fi si absolvent de farmacie, cu acelasi succes.
absolvent de liceu mi se pare insa prea putin. o facultate, (care ar fi ea) iti mai da limbaj, atitudine, etc
fenomenala persoana!!!!!!
ma refeream la cineva care activeaza in domeniul medical!
nu obosesti??
- Chingachgook
- addicted

nu, sunt rezistent la stres.
deci suntem de acord ca nu poti fi rep si rezident in acelasi timp?
ma refer la rep din asta simplu care vinde medicamente, nu nu stiu ce asm.
nu mai lamurit ce inseamna pentru tine o zi de garda. o zi libera?
deci suntem de acord ca nu poti fi rep si rezident in acelasi timp?
ma refer la rep din asta simplu care vinde medicamente, nu nu stiu ce asm.
nu mai lamurit ce inseamna pentru tine o zi de garda. o zi libera?
- Im
- elite

kooksee wrote:absolvent de liceu mi se pare insa prea putin. o facultate, (care ar fi ea) iti mai da limbaj, atitudine, etc
Astea se învata la traininguri muuult mai bine decât le învatam noi la facultatea de medicina. Ca noi la medicina nu facem cursuri de psihologia medicului, de psihologia motivatiei, de manipulare cu stimuli subliminali, de dialog, de conversatie, nu facem cursuri de vânzari person-to-person, ah si lista e lunga.
Liceul si niste training ajunge, persoana în cauza nu trebuie sa fie intelectual docent ci sa exceleze pe un domeniu bine delimitat, sa aibe harul de a vinde gheata eschimosilor, restul se învata rapid.
- Chingachgook
- addicted

ai dreptate.
dar aici in ro, un absolvent de liceu care nu a facut o facultate ori e prost de bubuie ori abia stie sa citeasca. eu m-am crucit cata lume e absolvent ( sau in curs de a absolvi o facultate). in majoritatea cazurilor nestriind exact nici adresa facultatii.
dar aici in ro, un absolvent de liceu care nu a facut o facultate ori e prost de bubuie ori abia stie sa citeasca. eu m-am crucit cata lume e absolvent ( sau in curs de a absolvi o facultate). in majoritatea cazurilor nestriind exact nici adresa facultatii.