Facem un proiect?

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Im
elite
elite

Postby Im » Mon Sep 25, 2006 1:37 pm

proiect-medicina wrote:Imi pare rau daca raspunsul meu s-a lasat asteptat, dar in weekend nu am avut acces la internet.

Au trecut 2 weekenduri, nu unul. :wink:

Trebuia formulat "mi s-a ars calculatorul si mi-a luat 10 zile sa-l repar, si n-am vrut sa-l mai deranjez pe kooksee". :)

Acum, indiferent ce sunteti, nu sunteti tocmai firesc.

Sa zicem ca sunteti chiar un angajat pe la minister, care a postat primele mesaje de pe tzompul lui kooksee, prietenul lui. Atunci
- ce-i cu kooksee ca pare tare implicat, parca ar fi topicul lui
- ce-i cu kooksee (bis) ca nu i se pare deloc ciudata situatia consilierul care ba apare ca o zâna buna, ba dispare fara urma dupa ce, zice el, e interesat f mult de subiect, si asta imediat dupa aflarea ip-ului
- ce-i cu un asemenea consilier care din pasiune deschide un topic, indiferent de unde, apoi uita de el ?
- ce-i cu un asemenea consilier care nu stie ce-i aia externat ?
- ce-i cu un asemenea consilier care vede ca s-a iscat o problema cu IP-ul, ca a declansat o polemica, si se comporta ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic ?
- ce-i cu un asemenea consilier care lipseste 10 zile si afirma candid ca a lipsit 2 ?
- ce-i cu atitudinea consilierului uimitor asemanatoare cu a lui kooksee ? Adica ignorarea realitatii imediate si continuarea unui subiect pitoresc cu orice pret ?

Am fost primul care a muscat momeala. Acum pot spune ca daca în minister existau oameni inteligenti, realitatea pe teren nu era cea de acuma. Pentru mine e clar ce capacitati deosebite are cel ce a provocat acest topic, iar daca cumva e un ministeriabil, îi adresez un huooo !

Dialog pervers al calaului cu victima. Culmea, s-au gasit victime carora sa le placa.

Athon
senior
senior

Postby Athon » Mon Sep 25, 2006 1:58 pm

Arghhh... Cu tot cu ip sau fara... chit ca era clona sau nu era, era util topicul. Presupunand ca cineva din minister sau cnpds chiar citeste pe aici pe forum ce postam noi, paranoia ca exista un "tradator" din minister care face chestia asta ne-ar fi fost foarte utila. La urma urmei nu trebuiau decat ca cineva sa strecoare date remotely similar cu ce se discuta prin MS ca sa capete totul o alura de veridicitate.
Pe de alta parte, inceperea topicului cu un fel de "vorbim despre probleme dar nu despre salarii" este... la naiba genious. Ca un fel de "vorbim despre tratament ignorand faptul ca pacientul este decedat".

My two cents- de data asta on topic:

Trebuie musai publicat cat mai repede (ieri!!) pachetul minim de servicii medicale asigurate de CNAS. Sau va e frica sa nu intervina o competitie normala, acerba si capitalista intre CNAS si asiguratorii privati pentru serviciile prestate de medici??

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Sep 25, 2006 2:14 pm

Athon, daca proiect-medicina (ce nick lame btw !!!) era o fiinta nobila în mijlocul atâtor dobitoci, se revine la întrebarile de mai sus.

Sincer, eu nu cred în mosi craciuni, zâne, si ministeriabili pusi pe fapte bune. Cine e acolo e pentru cu totul alte interese.

Si chiar si asa, daca unuia din minister i se isca o furtuna neuronala si dorea sa ia pulsul natiunii, o facea nene normal, nu cu toate dubioseniile astea.

Topicul acesta, modul în care abordeaza problema proiect-medicina, kooksee (si subsemnatul :)) e o parodie. Daca Vlad si alti colegi spera ca din parodii se nasc sperantele rezidentilor, e treaba lor.

Pe forum s-au discutat deja cam toate problemele, s-au rasdiscutat, orice ministeriabil le poate indexa. Dar eu cred ca ar face-o doar ca sa stea linistit, ca situatia pute asa cum era prevazut.

Uite alte idei :
Mâine apare un politician, nu-si da numele, dar zice ca e ministru. Ne întreaba care ar fi doleantele. Descoperim ca are IP-ul lui victor. :D
Poimâine apare unul de la UE, de la comisia sanatate. Ne întreaba cum am vrea sa ne fie recunoscute diplomele. Se descopera ca are IP-ul meu. :) Desigur, dezmint, si invoc importanta subiectului ca sa continuati sa postati cu orice pret. :D
Raspoimâine cine stie cine mai apare. Unul din SUA care zice ca vrea sa doneze bani pentru sindicatul rezidentilor. Descoperim ca are IP-ul lui ady. :D

victor
elder
elder

Postby victor » Mon Sep 25, 2006 3:33 pm

:lol:

tot imi sterg mesajele pe topicul asta ca mi se pare ca prea m-as baga. Dar tot revin...

proiect-medicina... unul din sefii de la RUNOS, MS - PSD avea o vorba care suna la fel cu ce zici tu "invata sa vorbesti sa fii ascultat" si o completase la un maret protest la ms cu "orice examen schimba elitele" [si protestatarii] - respectiv sa vedem dupa rezi si examenul de specialitate ce pareri mai aveti -adica cine mai sunteti sa mai comentati.

In fine, eu unul as accepta provocarea ta - daca ar fi mai concreta. De-a lungul timpului am urmarit si documentele comisiilor de sanatate din cdep.ro, declaratiile si scandalurile in care sunt implicati "leaderii [si factorii] de opinie" din domeniul "legiuitoriilor" sanitari.. si ... concret... te intreb... despre ce ceri parerea? spui ca ai lucrat la majoritatea proiectelor de lege ... asa bune asa rele... nu ca ti-as cere CV-ul, la ce ai lucrat... dar acum la ce lucrezi? metodologia rezi, organizare rezi, rol CMR/CMB, donare de sange, schema cu preparatorii, doctoraanzii, acaedemia de stiinte medicale si "cercetatorii", vanzarea cabinetelor de mf, fondurile antidrog, propunerea PD cu rezidentiatul pe post "restructurat" (sau posturile de la rezidentiatul cu post) picata de pnl... se pot spune multe si marunte despre orice... si nu iese nimic. Vino cu ceva concret si bagam pareri... eu cel putin as tot baga, stiu ca nu ajuta la nimic - daca vrei sugeram si prioritati legislative, asta vrei? de pilda responsabilitatea pentru formare de medici cine o are? dpv financiar, educational etc... am cam vazut cum se iau "hotararile importante" ca sa mai cred in "consultarea societatii civile/ discutii publice etc". dar putem vorbi, parlamenta ... vorba lu' aristofan, sub fiecare piatra zace un politician si dupa fiecare nickname un consilier.

so - daca nu te-ai suparat pana acum din orice motiv - la ce proiect de lege lucrezi si despre ce sa ne dam cu parerea?

de exemplu
- ce sa facem cu banii din taxa de viciu? nu mai bine finantam viata medicala a lui lazarescu?
- sa luam proiectele puse de MS pe "Acte normative"? de la comisie? sa ne minunam cu ifrim isi face comisie de la camera de verificare a abuzurilor de la oradea unde e decan pentru specialitatile la care a dat diplome desi neaprobate de mec/ms? sau despre nou aprobata UMF constanta?
- sa incepem cu statutul de organizare si functionare chiar al ministerului sanatatii? e acolo o chestie care mie imi place foarte mult, ca MS nu poate angaja rezidenti in aparatul administrativ... chiar, de ce? ;)
- sa modificam legi? cum se poate contesta/anula o decizie (oricum "luata cu usile inchise") de la consiliu suprem IML Mina MInovici? :lol: nu se poate - da' de ce? blah blah legea spitalelor?
- salarizarea si fisa postului pentru consilierii din ms? :lol: :twisted:

etc

nu crezi ca ar trebui lucrat un pic "focalizat"? cu o "ordine de zi"? si cu prezenta, nu ca in parlament, cu absenta si eventual cu nepoata trimisa sa voteze in loc.

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Mon Sep 25, 2006 6:27 pm

incredibil ..
cand am inceput sa citesc acest topic, nici prin gand nu mi-a trecut ca ar trebui sa ma gandesc la zane sau la mosi craciuni. ni s-a afisat un om interesat de problemele noastre. putin incredibil, dar la urma urmei, de ce nu ar putea cineva sa fie interesat din ms de problemele care ne ard...in fine. continuind sa citesc posturile, am dat de probleme foarte reale si foarte actuale ale rezidentului de azi, si abia asteptam sa vad ceva raspunsuri de la distinsul domn autonumit proiesct_medicina.
ajuns la sfarsit, constat ca totusi trebuia sa ma gandesc la zane si mosi craciuni :cry: si e jalnic .. e jalnic si trist daca cineva se poate amuza ca ne ia de fraieri.
:cry:
in alta oridne de idei, ma altur latviei, care a subliniat foarte bine ca mickeygreen merita multumirile noastre pentru a demonstrat ca totusi se poate.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Sep 26, 2006 11:00 am

am fost naivi. si lispiti de demnitate. eu cred ca e doar un agarici care-a facut misto de noi

latvia
elder
elder

Postby latvia » Tue Sep 26, 2006 1:55 pm

nu sunt de acord,eu cred ca a fost un exercitiu.(drill)
si rezultatele sunt pe masura.
ar trebui sa fim mandrii.

ps
trident eu sunt mandra de tine.acum si pururea.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Sep 26, 2006 9:15 pm

mandrii de ortografie

latvia
elder
elder

Postby latvia » Tue Sep 26, 2006 9:37 pm

ba io m am luoat de tastatura ta?
vezi ca ...

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Thu Sep 28, 2006 7:05 pm

atunci ramanem la concluzia ca am fost fraieriti?
vad ca domnul in cauza nu mai apare :evil:
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.

Return to “Viata in spital”