[quote="cerbu"][quote="catalina_ina"]E o perceptie diferita,usor departata de realiatate!Care e poarta la o specializare de tip laborator(poate daca iti inoculezi ceva...

),sau la morfopatologie,radiologie..sa nu uitam de medicina legala...stii ca acestea sunt specializari medicale?Si daca vrei exemple de chirurgicale,cu rata minima de mortalitate cred ca e oftalmologia...cunosti multi care au murit de miopie:))?[/quote]
eu zik sa nu jignim medicii paraclinici, nu au mai putina responsabilitate. un patolog bun poate insemna diferenta dintre viata si moarte. toti suntem medici, si trebuie sa fim constienti pe deplin de responsabilitatea pe care o avem atat pentru chestiile pe care le facem , cat si pentru cele pe care nu le facem.[/quote]
Nu asta era intentia mea:(!
ca morfopatolog sau ca radiolog ai mare responsabilitate si de diagnosticul tau depind multe,dar nu intri in contact asa mult cu bolnavul ca un oncolog,psihiatru(noi vorbeam de impactul psihologic al unui medic in anumite ramuri ale medicinii)...Discutia asta a degenerat din cauza ca unele persoane se leaga de anumite fraze care luate separat genereaza un nou 'debate' dar luate impreuna cu celelate fraze contureaza o singura idee:)!
Cat despre miopie...nici macar miopia degenerativa(maligna) nu duce la moarte:),sunt convinsa ca e groaznica,intrucat stiu multe de ea(am sustinut un examen la oftalmologie si chiar acest subiect l-am avut:)),dar despre asta era vb...sa nu interpretam gresit ce se zice!