gripa porcina
- cosmina-gabriela
- elder
Re: gripa porcina
Daca m-am vaccinat saptamana trecuta pt AH1N1, pot sa ma vaccinez sapt asta pt HPV?
am inteles ca ar fi bine sa mai astept o sapt, dar nu stiu daca mai are loc vaccinarea....(este doar in perioada 11-16 ian?)
Cos
am inteles ca ar fi bine sa mai astept o sapt, dar nu stiu daca mai are loc vaccinarea....(este doar in perioada 11-16 ian?)
Cos
- b3
- elite
vaccinarea hpv este pana la sfarsitul lui martie, la medicul de familie, daca il anunti din timp ca sa ceara vaccin de la dsp. am auzit ca ar trebui 2 saptamani distanta de vaccinul antigripal (cat sa apara anticorpii). vezi daca gasesti prospectul pe net.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- cosmina-gabriela
- elder
b3 wrote:vaccinarea hpv este pana la sfarsitul lui martie, la medicul de familie, daca il anunti din timp ca sa ceara vaccin de la dsp. am auzit ca ar trebui 2 saptamani distanta de vaccinul antigripal (cat sa apara anticorpii). vezi daca gasesti prospectul pe net.
Multumesc!

- Melania
- addicted
Pai de ce sa iti faci HPV? N-ai fost inca expusa la virus? 

- cosmina-gabriela
- elder
n-am fost, inca ma incadrez in grupul tinta
Sper ca ai fost constiincioasa si ti l-ai facut.
-
- senior
din moment ce putem presupune ca aici cam posteaza rezidenti, facultatea de medicina dureaza 6 ani, cam asta e si varsta minima a cosminei-gabriela...
e putin probabil sa fie mai mica de 6 ani, da.
cosmina-gabriela, esti SIIIIIIIGURA SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIGURA ca nu ai fost expusa, dar SOTTO SOTTO, nu stiu cum sa zic, superbazata, gata sa bagi mana in foc pt asa ceva? cum poti fii atat de sigura ?
despre AH1N1: io nu ma vaccinez, dar uitandu-ma iar la "I am legend" cu will smith, simt nevoia sa demarez ticluirea unui ZOMBIE ACTION PLAN numai al meu, pentru ca ma tem ca in curand toti astia vaccinatii o sa incepeti sa va cam transformati si... vreau sa fiu pregatit.

cosmina-gabriela, esti SIIIIIIIGURA SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIGURA ca nu ai fost expusa, dar SOTTO SOTTO, nu stiu cum sa zic, superbazata, gata sa bagi mana in foc pt asa ceva? cum poti fii atat de sigura ?
despre AH1N1: io nu ma vaccinez, dar uitandu-ma iar la "I am legend" cu will smith, simt nevoia sa demarez ticluirea unui ZOMBIE ACTION PLAN numai al meu, pentru ca ma tem ca in curand toti astia vaccinatii o sa incepeti sa va cam transformati si... vreau sa fiu pregatit.

- cosmina-gabriela
- elder
who the fuck are you?
-
- senior
=)) scuze, pur si simplu nu m-am putut abtine ! 
nu sunt nimeni, sau oricum nu conteaza, doar ca imi venea greu sa cred ca ... nu stiu, cumva... n-ai lustruit si tu nici un palos de voinic pana acum, sau cum sa ma exprim mai plastic... sper sa nu te superi, insa din moment ce te apuci sa vorbesti despre asta pe un domeniu public, cred ca poti sa fii sigura ca lumea se va uita cel putin amuzata, iar cel putin o persoana va comenta despre asta
)
in rest e ok, sper sa iti intre bine vaccinele astea, amandoua, din moment ce vad ca cel putin o placere si o pasiune ai si tu
dupa aia feel free to go crazy ! =)) esti fata mare, deci stii tu ce faci 

nu sunt nimeni, sau oricum nu conteaza, doar ca imi venea greu sa cred ca ... nu stiu, cumva... n-ai lustruit si tu nici un palos de voinic pana acum, sau cum sa ma exprim mai plastic... sper sa nu te superi, insa din moment ce te apuci sa vorbesti despre asta pe un domeniu public, cred ca poti sa fii sigura ca lumea se va uita cel putin amuzata, iar cel putin o persoana va comenta despre asta

in rest e ok, sper sa iti intre bine vaccinele astea, amandoua, din moment ce vad ca cel putin o placere si o pasiune ai si tu

-
- elder
hpv nu se ia numai prin cotact sexual
- matrix
- elder
astia vor sa ne bage argint viu in corp ca in 2012 cand se aliniaza planetele sa intram in rezonanta si sa crapam
daca epidemiologul de renume mondial bebelusha oana ne zice sa nu ne vaccinam, ce dracu mai discutam aiurea

daca epidemiologul de renume mondial bebelusha oana ne zice sa nu ne vaccinam, ce dracu mai discutam aiurea

Viata lunga si prospera!
- matrix
- elder
nu va puteti imagina cate persoane vin la centrele de vaccinare/ cabinete de mf siguri ca noi vrem sa ii omoram cu argint viu sau ca luam noi spaga la fiecare vaccin
discutie cu un pacient :
pacient - ce parere aveti dl dr sa ma vaccinez ?
dr - nu aveti contraindicatii si daca vreti va vaccinez
pacient - dar zic astia la tv ca mor din cauza mercurului...
......
dupa 10 min de explicatii
...
dr - daca nu vreti, atunci nu va vaccinez ca oricum nu e obligatoriu - e decizia dvs
pacient - pai si apoi sa mor de gripa !?!?!
discutie cu un pacient :
......
...
dr - daca nu vreti, atunci nu va vaccinez ca oricum nu e obligatoriu - e decizia dvs
Viata lunga si prospera!
- 999
- senior
J.C. wrote:=)) scuze, pur si simplu nu m-am putut abtine !
nu sunt nimeni, sau oricum nu conteaza, doar ca imi venea greu sa cred ca ... nu stiu, cumva... n-ai lustruit si tu nici un palos de voinic pana acum, sau cum sa ma exprim mai plastic... sper sa nu te superi, insa din moment ce te apuci sa vorbesti despre asta pe un domeniu public, cred ca poti sa fii sigura ca lumea se va uita cel putin amuzata, iar cel putin o persoana va comenta despre asta)
in rest e ok, sper sa iti intre bine vaccinele astea, amandoua, din moment ce vad ca cel putin o placere si o pasiune ai si tudupa aia feel free to go crazy ! =)) esti fata mare, deci stii tu ce faci
prietene, pe forumul asta mai sunt si minori asa ca nu stii cu ce mogaldeata de la tastatura vorbesti.(bine nu e cazul de fata, dar numai asa, citeste descrierea forumului, ca esti pe pista gresita)
in felul asta nu o sa rezisti mult pe forum, mai ales cu limbajul tau de basm ...palos/voinic, alea alea...
faptul ca cineva face un vaccin da dovada de multa inteligenta.
faptul ca tu comentezi de-ampulea da dovada de altceva.
- keroseneSS
- junior
daca te-ai fi oprit la timp ai fi ramas invaluit in mister si ai fi postat mesajul din postura unui critic al vulgaritatii verbale
asa ai continuat cu inca 2 randuri si pot spune ca ai spulberat orice urma de indoiala - esti cel putin egal/a cu el/ea in exprimare ...
)))
asa ai continuat cu inca 2 randuri si pot spune ca ai spulberat orice urma de indoiala - esti cel putin egal/a cu el/ea in exprimare ...

Mare amator de whisky si de domnisoare frumoase. 

- 999
- senior
keroseneSS wrote:daca te-ai fi oprit la timp ai fi ramas invaluit in mister si ai fi postat mesajul din postura unui critic al vulgaritatii verbale
asa ai continuat cu inca 2 randuri si pot spune ca ai spulberat orice urma de indoiala - esti cel putin egal/a cu el/ea in exprimare ...)))
si contributia ta la gripa porcina care e?
- keroseneSS
- junior
cel putin egala cu a ta pe acest topic
nu-s vaccinat... asa ca-ti pot transforma acel 999 in 666

- 999
- senior
keroseneSS wrote:cel putin egala cu a ta pe acest topic
eu mi's vaccinat, asa ca nu ma mai poti imuniza, decat poate cu un paharel de wiskey d'ala din Tennessee

ps: uita'te la data cand mi'am facut contul si te prinzi de ce am nickul asa si nu invers.
on topic: cica prin tarile civilizate, gripa a trecut deja.
http://www.lefigaro.fr/sante/2010/01/13 ... rance-.php
- Iepurita
- elite
Cosmina , ti-ai facut vreun test sa vezi ce HPV ai si ce n-ai?
P.S: mie mi-a placut palosu' lu' J. , fu' funny . A fost lovit de pudoare forumul?
P.S: mie mi-a placut palosu' lu' J. , fu' funny . A fost lovit de pudoare forumul?
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara
- keroseneSS
- junior
999, whiskey`ul vine la pachet si cu o domnisoara frumoasa, asa ca palosul nu trebuie sa-ti lipseasca
vrajeala cu gripa.. mancare buna, femei, protejat psihicul si pentru toate astea bani si steagul tinut sus
vrajeala cu gripa.. mancare buna, femei, protejat psihicul si pentru toate astea bani si steagul tinut sus

- dr.anna
- junior
cosmina-gabriela wrote:n-am fost, inca ma incadrez in grupul tinta
cati ani ai, cosmina?
-
- senior
999 wrote:faptul ca cineva face un vaccin da dovada de multa inteligenta.
faptul ca tu comentezi de-ampulea da dovada de altceva.
1. (sunt abordate in sens invers, sa nu-ti scape asta, pls!) comentez asa cum vreau si cum e, incidental, si democratic.
2. explica-ne CUM e semn de inteligenta faptul ca cineva face un vaccin, te rog, explica-ne cum se relationeaza astea, daca crezi ca poti. mie imi vine greu sa cred, mai ales dupa ce oameni am vazut cu totii prin cozile de vaccinare. poate ai alte standarde de inteligenta, unele foarte scazute. sau... poate vrei sa zici ca oricat de prost ai fii, atunci cand te vaccinezi pur si simplu ai parte de un moment de sclipire sau asa ceva. cum e ?
-
- elder
J.C. wrote:.. poate vrei sa zici ca oricat de prost ai fi[iiiiiiiii......iiiiii]i, atunci cand te vaccinezi pur si simplu ...
Respect
- b3
- elite
matrix wrote:nu va puteti imagina cate persoane vin la centrele de vaccinare/ cabinete de mf siguri ca noi vrem sa ii omoram cu argint viu sau ca luam noi spaga la fiecare vaccin
discutie cu un pacient :
......
...

Am observat si eu

Este foarte trist ca vom avea discutiile astea la toate vaccinurile de acum incolo. Deja a fost la HPV, acum la asta, oare ce mai apare la anul ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- rellyc
- senior
Hai nu fiti rai!
Singura problema:

Cat despre gripa porcina...nu teoria conspiratiei m-a impiedicat sa ma vaccinez ci isteria nationala motivata de interese obscure. Sa fim seriosi, dintre cele 4400 cazuri confirmare, au decedat 0,5%. Cazurile neconfirmate pesemne sunt de 5 ori mai multe => mortalitatea reala e <0,1%. De ce nu ni se spune si cate persoane au decedat ca urmare a complicatiilor gripei banale in aceasta perioada?
In momentul in care o femeie este vaccinata cu Cervarix, sistemul imun (sistemul natural de aparare al organismului) va produce anticorpi impotriva tipurilor 16 si 18 ale HPV. Vaccinul HPV Cervarix previne bolile cauzate de infectia cu tipurile 16 si 18 ale HPV, la femeile cu varste intre 15-25 ani. Vaccinul HPV Cervarix stimuleaza de asemeni productia de anticorpi la fetele intre 10-14 ani.
In concluzie, daca a fost infectata vaccinul e apa de ploaie, daca nu...poate ii va asigura protectie.Cervarix nu previne aparitia leziunilor legate de HPV la femeile care sunt deja infectate in momentul vaccinarii.
Singura problema:
=> necesitatea reducerii riscului de infectare in perioada respectivaMentinerea protectiei eficiente s-a observat la cel putin 5,5 ani dupa administrarea primei doze de vaccin.

Cat despre gripa porcina...nu teoria conspiratiei m-a impiedicat sa ma vaccinez ci isteria nationala motivata de interese obscure. Sa fim seriosi, dintre cele 4400 cazuri confirmare, au decedat 0,5%. Cazurile neconfirmate pesemne sunt de 5 ori mai multe => mortalitatea reala e <0,1%. De ce nu ni se spune si cate persoane au decedat ca urmare a complicatiilor gripei banale in aceasta perioada?

"Capacitatea omului de a se insela pe sine insusi si de a confunda dorintele imaginatiei sale cu realitatea nu are limite"
-
- elder
Marea diferenta e ca daca o sa ai o forma severa de gripa asta porcina e mult mai naspa la grupa ta de varsta. Daca te uiti pe site-ul CDC la procente de infectii si decese pe grupe de varsta, o sa vezi ca mortalitatea la copii este mai mica decat ai crede dupa rata de infectie. La adultii tineri este comparativ mult mai mare. 0.5% din ce spui tu acolo este greu de interpretat. In plus, in Ro suntem mai aglomerati si mai putin igienici, cu sanse de expunere corespunzatoare si epidemia de-abia acum incepe.
Daca ti se intampla tie procentele alea inseamna zilch. Cand esti pe 100% fiO2 cu ceva PEEP si oxigenarea e down the drain nu te zboara Streinu Carcel de urgenta la Viena pentru ECMO si ajungi la discutia despre DNR.
Daca ti se intampla tie procentele alea inseamna zilch. Cand esti pe 100% fiO2 cu ceva PEEP si oxigenarea e down the drain nu te zboara Streinu Carcel de urgenta la Viena pentru ECMO si ajungi la discutia despre DNR.
Reality is an illusion due to lack of wine
- b3
- elite
rellyc wrote:=> necesitatea reducerii riscului de infectare in perioada respectiva
nu, aia inseamna ca au inceput sa vaccineze cu 5,5 ani in urma la data la care scrisesera chestia aia, si atat au facut studiul. Garanteaza ca cel putin 5,5 ani dupa vaccin nu faci cancer de col. Cand vaccinul va fi vechi de 10 ani vor zice 10 ani. Cand va fi vechi de 25 de ani probabil vor descoperi ca totusi mai apar cazuri, si vor zice 90% sanse sa nu faci cancer la 25 de ani de la vaccinare.
- BellaDonna
- senior
Eu zic sa te grabesti, pentru ca uite, unii au murit in prima saptamana dupa ce-au facut vaccinarea anti-gripa porcina. Daca nu mai ai timp sa te vaccinezi si anti-hpv?
-
- elder
Pai, tot asa, unele au murit in 24 de ore dupa vaccinul HPV asa ca e normal intai porcina si dupa aia HPV. Sa ai timp sa le faci pe amandoua si sa mori linistita ca te-ai vaccinat.
Reality is an illusion due to lack of wine