salarii

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
speedy
junior
junior

Postby speedy » Wed Jan 24, 2007 6:51 pm

Carpe Diem

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Thu Jan 25, 2007 11:12 am

terim_terim wrote:Deocamdata este doar un proiect de ordonanta, nu am vazut sa fi aparut ceva in monitorul oficial.

"Art.323. Personalul prevăzut la art.32'1 beneficiază şi de majorarea care se acordă potrivit prevederilor art.32'2.”"
Asa ca majorarea la 1 ian ptr anul I si II este de 20% iar ptr ceilalti de 17%, asta daca nu se intampla o foarte mare magarie si cresterile de la art 32'1 sa se aplice salariului specificat in legea 125/2005, nu la salariul din dec 2006 cum scrie la artr 32'2. Totusi primul articol din lege spune ca modifica Legea nr.125/2005, cu modificările şi completările ulterioare.

Poate nu ati observat, dar art.323 nu mai exista. Asa ca vom beneficia de de 15%, nu de 20% de la 1 ianuarie. Adica vom avea 680 lei salariu de baza, in conditiile in care alti angajati pe posturi ce necesita studii superioare vor avea cel putin 880 lei, conform contratului colectiv de munca unic la nivel national.

Banuiesc ca si de aceasta data, trident isi va baga mediusul in gura iar tana va zice ca nu e in interesul ei sa ia atitudine. S-a inscris cineva in AMR? Sunt curioasa daca s-a gasit vreun naiv.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jan 25, 2007 3:24 pm

cica s-au inscris cativa.
si am auzit de o circulara interna a organizatiei care zice ca aia care o vb de rau, cand vor veni sa se inscrie sa plece cu puncte handicap.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Denorex
newbie
newbie

Postby Denorex » Thu Jan 25, 2007 5:15 pm

Cum adica nu mai este? Unde ai citit?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jan 25, 2007 10:27 pm

atlantiana wrote:Banuiesc ca si de aceasta data, trident isi va baga mediusul in gura iar tana va zice ca nu e in interesul ei sa ia atitudine.

sau ti-l va baga tie pana la amigdale :lol: daca te vershi p mine de fiecare data cand te uiti la stiri sau iti plange plodu asta nu e treaba

1907
newbie
newbie

Postby 1907 » Fri Jan 26, 2007 12:45 am

salut sunt un proaspat rezident si astept cu nerabdare primul salariu fapt pt care am tot urmarit cu interes discutiile purtate dar vad ca e unul TRIDENT care tot comenteaza pe acolo. Nu inteleg, nu e si el rezident ca si noi , nu vrea si el salarii mai mari? ce e cu baiatul sau fata asta ? e cu capul ? :shock:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jan 26, 2007 12:57 am

pe trident il sustin parintii, mai e si preparator pe gastro de aia isi permite sa vorbeasca asa.
mai citeste forumul si poate te prinzi
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Fri Jan 26, 2007 1:08 am

ca sa nu mai vb ca e ruda cu dana nastase si a primit o parte din mostenirea renumitei matuse tamara. :roll:
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jan 26, 2007 1:17 am

da, ca sa nu mai vb ca e ruda cu dana nastase si a primit o parte din mostenirea renumitei matuse tamara

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Jan 26, 2007 2:24 am

ca sa nu mai vb ca sunt chiar dana nastase :lol: pe langa faptul ca-s preparator ceea ce-mi asigura un post caldut de gastroenteronlog intr-un amre spital din bucuresti, mai si muncesc in diverse alte cestii pt bani si n-am pretentia sa am sclaveti care sa iasa in strada cand eu ma plimb cu copilu prin parc si dau indicatii din tastatura. si nesimtirea ca la fiecare iesire pe forum sa ma iau de vinovatii pt salariul rezidentului, in ordine: sistem, trident, ministrul sanatatii, trident, ministrul de finante, tariceanu si trident. ba sa mai si introduc mediusuri in gura bineinteles lui trident. desi cand voi ajunge o distrusa frustrata din provincie nu voi ezita s-o fac. presupunand ca trident m-ar baga in seama.

ana h
senior
senior

Postby ana h » Sat Jan 27, 2007 11:22 am

eu nu stiu cine e acest "trident". daca e cel ce se ocupa de amrez ar trebui sa aiba bunul simt sa se semneze cu numele intreg. ce atatea mistere? eu am scris un mail "presedintelui" amrez incercand sa aflu niste raspunsuri si sa trag niste semnale de alarma. colegii mei (sper ca nu se considera altfel...) nu au catadicsit sa-mi raspunda. ROG PE CEI DE LA AMREZ SA AIBA IN VEDERE FAPTUL CA PROPRIA BAZA JURIDICA LE DIZOLVA ORGANIZATIA DACA ACEASTA NU FUNCTIONEAZA IN MOD ACTIV IN FOLOSUL CELOR PE CARE II REPREZINTA. asa ca daca nu vreti sa dati din coate pt. salarii, ordine de ms, etc. vedeti-va de treaba cotidiana si nu mai induceti lumea in "oroare". lasati-i pe altii sa organizeze o asociatie viabila si reala. eu nu am vazut nici o reactie din partea amrez in nici unul din cazurile atat de dezbatute pe forumuri si intre noi: salarii, proiect de ordin pt. functionarea rezi, echivalare studii in UE, noua nomenclatura de specializari, imposibilitatea de face cursuri in EMC, refuzarea de catre ms de a ne respecta dreptul la profesie (vezi cod de parafa interzis), etc.

fac apel la aceia dintre voi care nu considera ca orice efort este inutil, la urmatoarele:
1. daca aveti prieteni, rude, avocati faceti un apel la breasla lor sa ne sustina juridic pro bono
2. inscrieti-va in sindicatul medicilor
3. daca aveti idei CONSTRUCTIVE incercati sa le formulati cat mai elocvent si haideti sa le adunam intr-un topic nou
ideea e ca deocamdata aceasta amrez nu face dovada existentei sale si ar trebui sa facem o alta organizatie in a carei activitate sa ne implicam cu totii indiferent cat de putin, eventual pe rand, in masura in care avem timp si nu ne inecam in umilinte si saracie. ar fi foarte multe de discutat, dar mai trebuie sa fim si constanti in atitudine...

v-as ura succese dar mi-e jena...
oricum, eu inca am speranta ca daca ne unim eforturile incet incet se vor mai schimba mentalitatile, dar nu de la sine

eliza
senior
senior

Postby eliza » Sat Jan 27, 2007 11:37 am

mah trident,raspunde i anei ... :)

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sat Jan 27, 2007 11:37 am

Şi nici nu ne învaţă nici un pic de gastro, trident.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Jan 27, 2007 12:25 pm

ana h wrote: lasati-i pe altii sa organizeze o asociatie viabila si reala.

hello2.gif hello2.gif hello2.gif
de ce am eu senzatia ca altii aia sunt intotdeauna altii?
ne anunti cand e gata sa venim sa ne inscriem

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Sat Jan 27, 2007 2:20 pm

fratilor mai usor ca mi s-a umplut monitoru de sange.hai sa mai facem zece mii de totpicuri si zece mii de asociatii.sa avem fiecare o asociatie a lui si sa zicem fiecare ca a noastra e cea mai frumoasa si mai grasa.sa fim seriosi macar cand sunt probleme serioase.parca la topicu de la rez 2006 era un motto:...nimeni nu a zis ca va fi usor"
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

1907
newbie
newbie

Postby 1907 » Sat Jan 27, 2007 3:20 pm

Am citit cu un oarecare interes dar si scarbit discutiile referitoare la acest TRIDENT care am inteles ca este si "seful" AMREZ-ului .Fratilor NU ARE ROST SA NE MAI LEGAM DE ACEST..........(SPUNETI-I CUM VRETI).Cred ca baiatul si-a atins "scopul" si acum il doare la basca, sau poate e INCAPABIL adica HANDICAPAT de nu a facut chiar nimic pt noi. EU m-am saturat de viermi din astia :hrr: , asa ca propun sa facem noi o alta asociatie care sa reprezinte interesele noastre,iar presedinte sau sef sa fie acela dintre noi care ARE TIMP SI ESTE DISPUS SA FACA ASTA. Pt a nu da nastere la eventuale speculatii EU UNUL NU MA introduc. Eu am alte intentii si anume de a pleca in strainatate , caci VAD CA E O ADEVARATA BATAIE DE JOC, IAR LIDERII NOSTRI........

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 27, 2007 4:30 pm

da, e misto sa fii preparator ce sa nu recunosc. si dana nastase all together
btw nu se mai zice vierme, noi la gastro spunem nematod :lol: helminti as well

n-am sesizat dorinta de implicare a celor de pe aici (ana_h si-a varsat intr-adevar un sac pe mail, de genul inutililor etc, atlantiana are tot felul de idei dar nu s-ar implica neam si are veleitati de patron de sclaveti, 1907 nu se pune ca e clona). (atlantianei i s-a explicat pe mail, nu a inteles mai nimic probabil ca apoi vreo doua saptamani a mitraliat pe forum asociatia la marele greu. anei_h am considerat ca nu avea rost sa-i raspundem datorita atitudinii neporivite)

asadar intuiesc ca adevarata problema ar fi orgoliul de a nu activa intr-o asociatie condusa (dar si ridicata din temelii) de altcineva, totusi daca puteti trece peste asta amrezul va asteapta, daca nu ok, mergeti pe cont propriu.

doar nu va inchipuiti ca in momentul in care amrezul a luat fiinta nu ne=-am gandit ca un mare obstacol va fi rautatea/invidia colegilor, apoi in ordine pasivitatea. nimeni nu si-a inchipuit ca va fi usor sa unim ditai breasla sau sa facem fata dorintei de implicare a unora sau altora. si da criticasii vor exista intotdeauna.

dar eu cred ca lucrurile ar trebui privite asa:
EXISTA o structura, hai sa ne organizam sa facem ceva. ceea ce inseamna IMPLICARE ACTIVA. adica sa punem toti osul la treaba, in cel mai real mod.

daca in afara voluntariatul este un musthave in CVuri, noua romanilor ni se pare o tampenie. aici da ar trebui schimbata mentalitatea.

so. daca doriti sa va implicati pe bune, va asteptam. daca alegeti varianta criticatului de pe margine, nu prea vad ce am putea face cu voi.

viermi, orori si mediusuri.. asta tine de altceva

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Sat Jan 27, 2007 5:05 pm

1907 a scris
EU m-am saturat de viermi din astia , asa ca propun sa facem noi o alta asociatie care sa reprezinte interesele noastre

EU UNUL NU MA introduc. Eu am alte intentii si anume de a pleca in strainatate

:?:
io una nu pricep, adeca vrei o asociatie care sa te plateasca ca sa pleci in strainatate sau cum?
Life's not fair, get used to it

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 27, 2007 5:15 pm

ash, are si ea un suflet mare acolo.
pai cred ca asta era si ideea pe care-o tot dezbatem, noi avem suflete mari am face multe da ne e cam lene sa ne implicam si complicam :lol:
daca putem critica de ce sa n-o facem. ceva de genu, heh

corisco
newbie
newbie

Postby corisco » Sat Jan 27, 2007 5:45 pm

Despre organizare
Atunci cand esti membru fondator al unei organizatii precum cea a medicilor rezidenti (de ce nu si o organizatie a preparatorilor universitari?) ai de luptat cu inertia si suspiciunea (nu invidia) colegilor.
Inertia vine poate din buna educatie asigurata in scoala romaneasca, care te dreseaza de mic sa fii ascultator, sa respecti autoritatile statului, sa ai note mari si sa muncesti mult pentru ca numai prin munca cinstita se poate obtine totul. Ca viitor medicinist, ai fost preocupat de lecturi serioase, n-ai dat cu pumnul in tabla cand ai fost jignit, n-ai agresat-o pe directoarea scolii, nu ti-ai lasat flegmele peste tot.Toate acestea dezvolta cu timpul o anumita incetineala in reactii, poate chiar o timiditate, care nu-ti permite sa reactionezi precum colegul care a ales cariera de sofer si poate linistit sa participe la blocarea vamii fara a se teme de mustrarea cuiva.
Suspiciunea (mea) poate fi cauzata de faptul ca majoritatea organizatiilor studentesti al caror membru am fost aveau ca prim scop perierea unor profesori, implicarea in lupta dintre diversele clanuri ale facultatii prin sprijinirea unuia sau altuia, afirmarea sefilor sai si abia pe ultimul loc interesele studentilor (astea erau mereu sacrificate daca interesele cuiva din conducere o cereau) .
Dupa toate cele indurate, sunt si eu (recunosc cu tristete) putin temator cand aud ca cineva este liderul rezidentilor din Romania.Ce o mai fi vrand si el?imi zic. Poate are numai intentii bune si eu il prigonesc degeaba. Dar pentru a-mi arata asta ar fi mai bine sa spuna concret ce planuri are si sa solicite o implicare pe anumite proiecte a rezidentilor , in loc de a se plange de lenea si invidia colegilor.
Oamenii nu te urmeaza daca singurul argument este ca asa ai vrea tu. Aratale ce poti face pentru ei si atunci vor veni tot mai multi sa ti se alature. Dar pana atunci.......
Exista victorii care te injosesc si infrangeri care te inalta !

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 27, 2007 6:38 pm

In mare parte ai dreptate, exista justificari in legatura cu diferite atitudini. Nu neg existenta acestor atitudini, nu le agreez dar le inteleg fundamantele fara indoiala si uite, cred ca este cazul sa se schimbe once and for all.

Despre faza cu leadershipul haha sa nu intelegem greshit nu sunt lider de nici o culoare, sunt membru fondator aviz carcotasilor: care are gura mare sa vina s-o puna in slujba cauzei :) asadar postul de lider e liber

Ce se poate face e trecut in statut, asta din urma pe site. Ce nu s-a inteleg de nici un fel este ca amrezul NU este doar o arma sau o masina de razboi care sa fie trimisa la lupta cand are unul sau altul chef. Poate face asta insa la fel de bine cum poate duce cadouri la copiii bolnavi de SIDA

Pe scurt, vreti ca amrezu sa prinda viteza veniti si puneti umarul, vreti doar sa criticati go ahead. Ma repet, am creat o structura: vreti sa creasca intr-un anume fel, implicati-va! Altfel ea va creste in directia impusa de cei care considera sa se implice. Ceea ce este normal, e chestia eterna cu outsiderul frustrat ca lucrurile merg in directia sustinuta de insideri.
Pretentiile nu pot fi sustinute decat in contextul IMPLICARII. Altfel nu reprezinta decat un nonsense. Si asa e si cinstit.

1907
newbie
newbie

Postby 1907 » Sat Jan 27, 2007 7:52 pm

pt DUDUIA PC7 SENIOR care nu a priceput ce am vrut sa spun, vreau sa-i explic faptul ca deocamdata sunt rezident in ROMANIA si pana reusesc sa PLEC IN STRAINATATE iau salariul la fel ca orice rezident din tara asta, DE ACEEA AM PROPUS sa se faca o alta asociatie, ca vad ca TRIDENTUL nostru NEMATOD nu a facut NIMIC.Si inca ceva:NU SUNT CLONA. te pup DUDUIE PC7 SENIOR!

latvia
elder
elder

Postby latvia » Sat Jan 27, 2007 8:04 pm

PT DUDUIUL 1900TOAMNA: dc sa ramai la stadiul de a propune?
si duduia pc7(de aici rezulta clar ca mata estem clona), intelege f bine.
n are ap auditiv sau hands free,da?
si daca te intereseaza ea kiar face ceva.

1907
newbie
newbie

Postby 1907 » Sat Jan 27, 2007 10:46 pm

stimati colegi, chiar nu ma intereseaza daca sunt cateva CURCI care CRED ca fac sau POATE chiar fac ceva......
Atat timp cat nu se vad rezultate, sau macar demersuri in vreun sens activitatea voastra e INEFICIENTA.va multumesc anticipat pt comentariile de prisos pe care le veti face......va salut !

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Sat Jan 27, 2007 11:28 pm

posturile comice ar trebui anuntate ca era sa ma-nec cand citii :lol: , esti comic rau cluonoooooo:uite o propunere: nu-ti mai folosi celalt nic ca-i mai misto asta si chiar comic

a iera sa uit mai am o propunere, fa matale ceva eficient si dispari din tara asta( cu tot cu cluona) ca ca tine avem destui( in scris nu ieczista cacofonie)

corisco
newbie
newbie

Postby corisco » Sun Jan 28, 2007 8:11 am

Onorabile Trident
Ideile din ultimul post de-al tau mi-au parut tare potrivite pentru propasirea Amrez-ului. Iar "cuzismul" (prin care afirmi ca nu esti liderul, dar faci tot ce poti pentru organizatie si in situatia in care acesta va aparea isi poate ocupa locul) aplicat in situatiunile reale imi pare ideea cea mai nimerita de a convinge rezidentul sa-si depaseasca slabiciunile omenesti.
Nascuta din dragoste curata sau in urma unui viol cu perversiuni, amrez-ul exista si ne poarta numele. De aceea depinde si de noi sa-l mentinem sau sa-l aducem pe calea cea dreapta. Sa-l sprijinim inainte de a-l critica. Ca de nu se vor adeveri profetiile unui user depistat negativ la testul de inteligenta care spunea ca vom ajunge(daca nu vom fi ajuns deja ) ultimii dintre neoameni.
Hasta la victoria siempre!
Exista victorii care te injosesc si infrangeri care te inalta !

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Sun Jan 28, 2007 3:18 pm

atlantiana wrote:Poate nu ati observat, dar art.323 nu mai exista. Asa ca vom beneficia de de 15%, nu de 20% de la 1 ianuarie. Adica vom avea 680 lei salariu de baza, in conditiile in care alti angajati pe posturi ce necesita studii superioare vor avea cel putin 880 lei, conform contratului colectiv de munca unic la nivel national.

"Art.322. Salariile de bază din Anexa nr.1 „Salarii de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar”, punctul II „Unităţi clinice, institute şi centre medicale”, litera A „Salarii de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar”, se majorează după cum urmează :
a) cu 12% începând cu data de 1 ianuarie 2007 faţă de nivelul stabilit potrivit prevederilor art.321 alin.(1) litera a, pentru poziţiile 3-5 şi respectiv, 10;
b) cu 15% începând cu data de 1 ianuarie 2007 faţă de nivelul stabilit potrivit prevederilor art.321 alin.(1) litera a, pentru poziţiile 6 şi 7 şi respectiv, 11 şi 12.”

Deci se cumuleaza 15+5

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Mon Jan 29, 2007 2:04 am

vrabia mihai viteazu' :lol:
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

ana h
senior
senior

Postby ana h » Mon Jan 29, 2007 7:21 pm

Acestea sunt cele doua mailuri trimise amrez:
"Salut!
La multi ani!
Te rog, daca nu ai citit deja, vezi ce se intampla pe
la MS: http://www.perfmed.ro/forum/viewtopic.php?p=3372#3372
Vreau si eu sa ma inscriu in amrez si nu am gasit pe
siteul vostru modalitatea...
http://www.medcon.ro/sinmed/membrii.htm"

"Probabil ca sunteti la curent si vreau sa cred ca ati
dus aceasta initiativa mai departe, dar cred ca ar fi
un "must" sa ne informati si pe noi despre ce faceti
voi de fapt...Multi ar fi de acord sa se implice activ si sa
contribuie la fondurile amrez si e o initiativa pt.
care va felicit, insa pana acum nu ati dovedit ca
existati pe bune, mai mult, induceti oamenii in
eroare...Un pic de responsabilitate nu ar strica.
O sugestie: intrati careva pe siteul asta
http://makephpbb.com/phpbb/index.php?mforum=rezidentiat

Si daca doriti v-as putea selecta eu o lista cu oameni
care comunica pe forumuri si care au initiative foarte
pertinente. Ar trebui sa luati legatura cu ei..."

Asta ca sa nu fie loc de barfe. Erau multe chestiuni noi in acea perioada (salarii, garzi neplatite, contractul cadru pt. rezi, etc, despre care amrez nu a miscat nici un comentariu). Trident, repet: spune ce faceti voi acolo si cum pot sa ajut si eu si altii. Atat. Desi mi se pare ca, cel putin eu, m-am cam lamurit despre "sangele albastru" care se pare ca pulseaza in venele dvs....

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jan 29, 2007 9:07 pm

Bun. Dar nehotarata esti mama. Ba ca te-ai lamurit, ba ca ai vrea sa-ti zic cate ceva. Ba ca nu stii ce facem, ba ca nu facem nimic. Interesant este ca dupa tine nu e deranjant sa fii apelat pe mail cu 'ALO!'-apropos de barfe, nu strica sa introduci si titlul mailului- si sa ti se insire o gramada de 'cam ce ar trebui sa faci'. Nu glumesc, chiar mi se pare ineteresant cam cum vezi tu lucrurile. Deci iti scrie un rezident cu un ton revendicativ si-ti insira niste ar trebui, mai iti si bate obrazu ca induci lumea in eroare, ca nu faci nimic, ca nu dovedestic a existi si ca bre da chiar sunteti iresponsabili. Si cum de nu vezi ce se intampla tu ca organizatie (btw, iti cunosc interventiile din perioada respectiva de pe ms.ro, admir folosirea numelui intreg-intelege odata ca aici sunt un user de pe imed trident imi zice si nu presedintele amrez) si eventual uite cu cine ar trebui sa vorbesti etc.
Ok. Zici uite asta vrea rezidentul, bagi mare pe directia aia.
Intrebarea este ce te faci cand vine altul si te ia la .... si-ti da si el Directia de urmat. As fi tare curios ce ai face tu.

Hai sa-ti zic ce as face eu: m-as gandi ca cei care scriu nu au o atitudine potrivita, bazata in principiu pe o mare graba -de ce sa nu recunosc- justificata, hai tata la protest hai sa strigam din care juamtate vor spune lasa sa se duca ei ca eu stau si fac frumos langa d. profesor *dar si ca nu inteleg ca este un efort sa ridici o organizatie in 4 (a se retine patru) luni cat au trecut, inseamna asistenta juridica, financiar-contabil, o gramada de aprobari si hartioare, apoi recunoasterea ei de catre autoritatile din domeniu, stabilirea de contacte, rezolvarea problemei unui sediu unde sa se stranga membrii rezidenti sa-si dea cu parerea cam ce trebuie facut ca sa se evite brambureala cu Directiile de urmat, sa strangi membri asta inseamna sa umbli dupa ei sa-i asculti sa le explici sa stai de vorba cu fiecare in parte, parca stai ca mai trebuie sa te mai bagi intr-o emisiune la TVR unde sa incerci sa sensibilizezi opinia publica- evident ca se gasesc ulterior idioti care sa-ti zica tzie 'slabutz' ca nu percep ca nu tu faci emisiunea ca doar nu lucrezi la tevere ci doar profiti de o ocazia de a face rezidentul auzit la teveu, apoi stai ca mai faci un site, mai scoti niste banuti din buzunar sa iei domeniu, dupa ce ca hartzoagele in sine costa o gramada, legalizari peste legalizari, contabilitate etc desi bineinteles esti banuit ca fugi cu cotizatia de 2 lei in congo, asa ca privesc situatia la modul urmator: rezidentii pot fi adunati sub o forma de organizare si parerea mea este ca doar asa pot fi auziti. pentru asta trebuie sa nasti si sa cresti o asociatie, nu trebuie sa-ti scape nimic nu ca nu e joaca, hai ne adunam in garaj si facem formatie

Asa ca hai sa ne imaginam ca unii dintre noi privesc lucrurile simplist, ana.
Tu dai doua mesaje (revendicative evident :) ) pe ms.ro apoi vii sa ne dai sfaturi si sa ne bati obrazul

Asa ca aleg sa nu raspund tuturor celor care stau la tastatura si "Ba amrez inutililor, acu la dreapta. stop. mai la stanga putin" sau "v-as ajuta da nu sh, a priori sunteti nu sh ce preparatori"

Aleg sa cresc o asociatie a unei categorii profesionala care are atat de multe de zis si care sper ca va avea intr-o zi forta sa se faca auzita in toata tara, care va putea ajuta si copiii cu SIDA- m eu n-am glumit de loc la faza aia- sa incerc sa gasesc oamenii care au chef sa voluntarieze si sa puna osul la treaba si sa cream o structura serioasa.

ana h
senior
senior

Postby ana h » Mon Jan 29, 2007 9:27 pm

trident, ma abtin sa-ti vorbesc colocvial, desi tare cred ca ar fi nimerit...
despre emisiunea pe tvr la care te referi pot sa-ti spun ca am urmarit-o si pe cat de mare mi-a fost curiozitatea si speranta pe atat dezamagirea. nu s-au pus problemele intr-un mod elocvent pe tapet, discutia a fost complet haotica si aplombul a lipsit cu desavarsire. despre alte initiative ale amrez nu pot spune nimic pt. ca lipsesc cu desavarsire. eu ti-am sugerat niste probleme clare pe care daca te deranjai sa-mi raspunzi am fi putut sa le discutam si intr-o forma oficiala, sau juridica, astfel incat sa nu mai lasam ms sa dea in noi cu tot felul de ordine si proiecte fara sa contribuim si sa negociem si noi.

cat priveste modul tau de a-ti tria colegii pe criterii de daca te pupa fain in c.../ "atitudine nepotrivita", ma faci sa nu-mi pot stapani greata....zau! revino-ti te roooog...uite eu nu am avut rabdare sa-ti explic frumos si civilizat cum stau lucrurile, dar ai putea sa faci un efort sa-ti depasesti dorinta de preamarire si sa recitesti posturile anterioare...

e a treia oara cand te intreb: cum ma pot inscrie in amrez ?(si sa nu-mi vii cu chestii de genul: cei cu o atitudine nu stiu cum, nu sunt primiti). e deja tardiv acum sa mai facem ceva in privinta proiectului ms cu privire la activitatea rezi, dar n-ar fi rau sa mai dezvoltam acea scrisoare deschisa catre ms si eventual sa ne interesam care e cadrul legal pt. a organiza proteste (greva). avand in vedere ca noi nu avem responsabilitatea pacientilor desi unii dintre noi fac cam toata treaba in spital, am putea face greva linistiti, nu?. ar fi multe de discutat. repet pana imi vine rau: sa contribuim toti cu un 1% din salar sau asa ceva, ca pt. sindicatul medicilor, sa stabilim o data si o amplasare sa ne intalnim cat mai multi si sa FACEM CEVA. presupun ca nici tie nu-ti convine halul de viata pe care o duci ca medic in Ro (desi nu ar fi trebuit sa fac o asemena presupunere pt. cel ce a initiat amrezul, dar uite ca se cere...). daca simti nevoia deosebita sa te laud ca ai muncit sa pui pe picioare asociatia, uite, (ma repet) te felicit inca o data. stiu cat de greu e si cata alergatura, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ti se ridice statuie sau sa te opresti aici.

ana h
senior
senior

Postby ana h » Mon Jan 29, 2007 9:35 pm

si pe ms am avut mult mai multe comentarii, dar au fost sterse (garzi platite din anulI, chestionare de evaluare a indrumatorilor de rezi, participarea la congrese platita de ms, etc.). de unele dintre ele se pare dr. Badiu a parut sa tina cont, dar din pacate, pt. ca nu au fost sugestii facute de o organizatie, cred ca nu au avut un efect real.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jan 29, 2007 9:59 pm

ok. desigur ca poti fi membru, chestiune care ne bucura. ne-ar interesa care ar fi motivatia ta de a fi membru AMR?

ana h
senior
senior

Postby ana h » Mon Jan 29, 2007 10:56 pm

incerc sa-mi stapanesc nervii...
am o varsta, sunt rezi si traiesc din banii alor mei, sunt tratata mai rau ca o femeie de servici de tarisoara mea pt care imi irosesc mintile si tineretile, nu am nici o oportunitate de a munci cu folos pt cariera mea, mai vrei si alte motivatii?

am sa mai scriu aici niste propuneri. faptul ca sunt sau nu membru in amrez nu e important, important e sa tii cont si de ideile poate bune ale altora.

1. sa apara pe siteul amrez link cu formular de inscriere
2. pt. simpla inscriere sa existe o cotizatie obligatorie de 2% din salariul pe timpul rezi (2% in primii 3 ani si poate 3 % in ultimii 2, sau maximum cat permite legea) apoi specialistul care rezulta sa ramana membru benevol, adica daca mai vrea sa plateasca sau nu, ca sa ne poata sprijini mai departe
3. din banii astia sa platesti un om cu juma de norma care sa raspunda la TOATE mailurile si scrisorile, sa se ocupe de PR in general; intr-o asociatie de genul asta comunicarea intre TOTI membrii este esentiala. ideea e sa imprimi oamenilor senzatia de apartenenta, sa-i implici TU , sa-i stimulezi; nu merge treaba cu voluntariatul pt. munca de secretariat, calculator, purtator de cuvant, avocat, contabil. din banii nostri sa platesti angajati, pt ca nu este fizic posibil sa se ocupe medicii de treburile astea. rolul tau ca sef trebuie sa fie ORGANIZAREA si INITIATIVELE
4. chiar daca nu arde, sa existe date fixe la 3-4 luni pt. adunari generale, unde mai vine unul altul cu cate o idee
5. sa luam legatura cu asociatii similare de afara care ne pot oferi o mai buna vizibilitate si sfaturi bune
6. E MUSAI SA APARA PE SITE TOT CE FACETI si poate la cateva luni cate o fituica mica pe care sa o distribuim colegilor din toata tara

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jan 29, 2007 11:41 pm

ana h wrote:incerc sa-mi stapanesc nervii...
am o varsta, sunt rezi si traiesc din banii alor mei, sunt tratata mai rau ca o femeie de servici de tarisoara mea pt care imi irosesc mintile si tineretile, nu am nici o oportunitate de a munci cu folos pt cariera mea, mai vrei si alte motivatii?

am sa mai scriu aici niste propuneri. faptul ca sunt sau nu membru in amrez nu e important, important e sa tii cont si de ideile poate bune ale altora.

1. sa apara pe siteul amrez link cu formular de inscriere
2. pt. simpla inscriere sa existe o cotizatie obligatorie de 2% din salariul pe timpul rezi (2% in primii 3 ani si poate 3 % in ultimii 2, sau maximum cat permite legea) apoi specialistul care rezulta sa ramana membru benevol, adica daca mai vrea sa plateasca sau nu, ca sa ne poata sprijini mai departe
3. din banii astia sa platesti un om cu juma de norma care sa raspunda la TOATE mailurile si scrisorile, sa se ocupe de PR in general; intr-o asociatie de genul asta comunicarea intre TOTI membrii este esentiala. ideea e sa imprimi oamenilor senzatia de apartenenta, sa-i implici TU , sa-i stimulezi; nu merge treaba cu voluntariatul pt. munca de secretariat, calculator, purtator de cuvant, avocat, contabil. din banii nostri sa platesti angajati, pt ca nu este fizic posibil sa se ocupe medicii de treburile astea. rolul tau ca sef trebuie sa fie ORGANIZAREA si INITIATIVELE
4. chiar daca nu arde, sa existe date fixe la 3-4 luni pt. adunari generale, unde mai vine unul altul cu cate o idee
5. sa luam legatura cu asociatii similare de afara care ne pot oferi o mai buna vizibilitate si sfaturi bune
6. E MUSAI SA APARA PE SITE TOT CE FACETI si poate la cateva luni cate o fituica mica pe care sa o distribuim colegilor din toata tara

bun. apreciez un post constructiv, de ce nu zici asa de la inceput.

1 2si 3. nu agreez ideea de %procent din salariu. de altfel este o asociatie si legal nu paote lua din salariu, precum sindicatul. btw din disc noastre cu Sind Medicilor a rezultat ca suntem pe aceeasi lungime de unda si si eu sustin inscrierea celor care vor in SMR. inscrieti-va domnilor. e nasol ca trebuie dati bani luanr din slariu

continuand, intr-adevar ma bucura ca gandesti asa, referitor la PR. desigur ca ar merge mai bine. aceasta este si ideea noastra, dar printre lucrurile pe care le mai facem este sa cautam fonduri pt asta.

personal nua greez nici ideea de cotizatie -acum este 2 lei/luna, mi se apre esentiala pentru debutul activitatii, altfel ar muri din fasha. adica noi am sustinut din fonduri personale inceputul -sa stii ca a costat destul de mult, nu fac caz de asta dar crede-ma sunt multi care nu stiu ca pentru a obtine personalitate juridica se duc multi bani. sa revin, deci am fondat din surse proprii, acum inceram cu astia 2 lei sa tinem organiz pe linia de plutire dpdv financiar. sper insa sa reusim ulterior sa scutim membrul rezident de aceasta plata

se pot face legally donatii si bienitneles se pot ceda 2% din impozit, stii principiul, il vom mediatiza la moemtul respectiv ala nului financiar.

si noi speram sa putem angaja ulterior un jurist un avocat ceva un PR si-asa contabil avem. si cu telefoanele idem. sa stii insa ca si cu 2% salariu nu poti angaja prea multi-si PR si IT si contabil si jurist etc trust me, fa si tu un calcul, noi l-am facut si ne-am ingrozit.

deci concluzionand da, ideea cu angajarile e ok, o aveam in vedere de la bun inceput. sper sa putem profesionaliza asociatia pe cat posibil, doar n-o sa dam ministeru in judecata asape parerile noastre despre legi etc.

asadar intelegi sper de ce e atat de greu sa ne descurcam dpdv al gospodaririi, deci trebuie cineva sa se ocupe de proteste sau diverse actrivitati. am vrea sa cream niste departamente, cu anume organigrama, pt fiecare problema de profil.

cu forumlarul e ok, dar cu cotizatia tbuie platita in cont apoi scrisoare cu chitanta etc. mai dificil, vom incerca alta forma in curand. vino cu idei daca e. iti dai seama ca nu formularul e pbma, ci restul, si cvrede-ma si chitantierele sunt o pb fara fonduri. si nu, nu poti jecmani rezidentul. astia 2 lei sunt o solutie de comprmis, totusi nu asigura mai nimic

4 pt asta vom amenaja sediul din Fundeni, d-asta am si optat pt sediu. pana nu e gata nu poti sa faci adunare in piranha sau in parc

5 si asta a demarat, suntem sprijiniti de asociatia medicala romana in sensul asta

6 de acord, siteul se updateaza tot prin munca domniei mele, si crede-ma ca m-am chinuit la curicule dar da punem tot pe site. no acu nu poti sa pui vrem sa facem nu hs ce, practic multe idei vin pe parcurs si e greu sa faci fata cu updateul.

cu fituica uite am distribuit la rezi la bucuresti niste fliere de membership, am mers sa adunam membri la repartitii, asa, cu fituica da, dar si asta necesita fonduri, voiam ins sa facem un ziar, semi stiintific semi social ceva de genul. iarasi trebuie oameni si fonduri.
sa stiic a am zis ce am facut pt ca ai zis ca n-am facut nimic, ai acuzat am aparat -ti-am aratat ce am facut. nu era ideea de statuie, ai cerut sa stii ce s-a facut/face, ti-am spus. sa mor io daca inteleg de ce nu zici, aha, deci asta ati facut ca doar tu cerusei sa stii.

te rog intlege ca au trecut doar 4 luni si ca asta e implciarea rezidentilor, astea sunt rezultatele. si nu sari la gatul amrez ca sta degeaba, si la restul colegilor tai pasivi.

bun, asadar te asteptam langa noi, paote ne vedem sapt viitoare cumva ca voi fi plecat din bucuresti cateva zile.

mie mi-ar palcea sa te implici, personal ma fascineaza toate chestiutele astea si de asta am zis ok, vreau sa ma ocup de organizarea cestiilor.

bun, sper pentru alte chestii sa ma accesezi pe private. mi-ar placea sa intelegi ca nu suntem de rea credinta ci chiar ne chinuim sa facem lucrurile sa mearga. nu ma crezi? nici o problema, vino alaturi de noi si vei vedea chiar tu daca nu ne dam silinta. nu glumesc, join us.

dr_dick
senior
senior

Postby dr_dick » Wed Jan 31, 2007 6:45 pm

prieteni am reusit din nou

...va spuneam chiar in cadrul acestui topic ca smecheria consta in a-ti gasi un al doilea loc de munca.Se pare ca am avut dreptate (sau noroc?).Chiar astazi am semnat contractul de angajare intr-un serviciu privat de ambulanta.Am semnat contractul pe 400 euro cash. Pe linga asta cu ce mai vine din salariul de rezident eu zic ca e aproape bine.Am de facut 12 ture de cite 12 ore (in ambulanta evident) cu tot cu Week-end-uri adica lipsesc de la programul meu de rezident aprox.o data pe saptamina.
Prieteni nu va scriu ca sa ma dau mare ci ca sa va conving ca exista viata si dupa rezi.Ca si medicul rezident poate sa lucreze si sa fie platit si respectat pentru ceea ce face.
VA UREZ SUCCES.

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Wed Jan 31, 2007 7:01 pm

cre` ca n-am inteles bine, in romanica ai 400 euro?medic incepator?

amv
newbie
newbie

Postby amv » Wed Jan 31, 2007 7:02 pm

Daca nu sunt indiscreta, pe ce specialitate esti rezident?(dr_dick)

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed Jan 31, 2007 7:06 pm

da, mai..in privat cam asa. pe urgente sau pe mefe. daca e in buc e ok. in provincie chair stiu ca se poate. Exista mare mare lipsa de medici, fie ei generalisti, rezidenti whatever. si bolnavi mai mult decat se poate duce.
nu sunt insa multe servicii private si e normal ca astia din privat sa vrea specialisti deci aici pierdem noi. dar cum necesarul nu e acoperit, exista si fericiti ca userul de mai sus.

reversul ..m am f f f multi colegi care ar vrea sa lucreze part-time-uri dar 90 % din ei nu au curaj sa-si asume responsabilitatea unui medic de familie de exemplu. sau a unui medic generalist. si chair daca o sa sariti in sus ca v-ati spetit si ati invatat sunt printre voi cei care in sufeltul lor de proaspat rezident stiu ca sunt varza si ca le e frica sa stea face to face cu pacientul.
Red Apple

Doll
elder
elder

Postby Doll » Wed Jan 31, 2007 7:40 pm

pana una alta ne meritam soarta. rezidentilor de ani mai mari, prin faptul ca li s-au luat bonurile, mai mult li se ia decat li se da. marirea aia de 7% in aprilie acopera valoarea bonurilor pe 4 luni? cred ca nu. si totusi....nimeni nu zice nimic...eventual vreun comentariu frustrat pe forum si asta e tot. meritam ceea ce ni se intampla.

Return to “Viata in spital”