salarii
- gargaritza
- senior
Re: salarii
au intrat banii la floreasca, card BRD, asta dupa ce marti cd am trecut pe la spital imi spusesera ca ministerul nu virase banii asa cum spunea cineva pe forum ca i s-a raspuns de la minister. Cat despre bonurile de masa, imi poate confirma cineva ca de maine intr-adevar se dau? Spun asta pt ca tanti cu bonurile mi-a spus ca nu se dau incepand cu 22 si nici nu stia cand vor incepe sa se dea. Mi-era teama ca nu se vor mai da deloc....
-
- junior
De Sf Ioan Bucuresti stie cineva ceva?
La mine nu au intrat banii ...
La mine nu au intrat banii ...
- mireya
- newbie
Se dau bonurile la Floreasca .Le am luat eu azi.
-
- junior
nici la mine la sf.ioan..oare mai intra?:(
- Teddy
- junior
Pe 25 la Sf. Ioan, am discutat cu o colega care a vorbit acolo la RUNOS. Aasa ca...... weekend placut in caz de bani; in caz de nu dau banii weekend neplacut!
,,Evenimentele nefaste pentru pacient sunt faste pentru cancer'' Cancerul de colon PD Andronescu sub redactia Angelescu
Consumul de ficat de urs polar provoaca intoxicatie cu vit. A
Atentie posesorii de catzei la Capnocytophagra Canimorsus si Chinodegmi!
Consumul de ficat de urs polar provoaca intoxicatie cu vit. A
Atentie posesorii de catzei la Capnocytophagra Canimorsus si Chinodegmi!
-
Ministerul a intarziat livrarea banilor cu aproximativ o saptamana. CEi de la Universitar au luat banii luni. Faptul ca Sf Ioan intarzie suplimentar banii este o nesimtire dincolo de lege.
Intarzierea sau neplata drepturilor salariale se pedepseste conform legii:
Art.161
(4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
In urma intarzierii ai dreptul la o dobanda legala reglementata de OG 9/2000.
Vedeti si linkul: http://www.codulmuncii.ro/titlul_4/capi ... 161_1.html
Va sfatuiesc sa intrati pe acest link: http://www.itmbucuresti.ro/pcontact.php, si sa postati o sesizare in nume personal catre spitalul platitor pentru intarzieri de plata a salariilor de orice tip, chiar de o zi (termenul legal, contractual, este data de 15 a fiecarei luni). Am facut si eu acest lucru ieri seara. Sau, puteti merge personal la ITM sa faceti o sesizare scrisa - fiecare in functie de timp si posibilitati.
Cat timp vom sta cu mainile in san, transmitem un mesaj ca nu ne intereseaza salariul asa de mult, eventual ca avem alte surse de venit.
Eu tot la Sf Ioan sunt angajat. Pe 25 vor fi 10 zile de intarziere de la expirarea termenului legal. 3 luni de politica similara, inseamna o luna de intarziere, ar veni 3 luni pe an de intarziere; daca adaugam la acestea inca 3 luni aproximativ (minus 25% din salarii lunar) de munca neplatita, rezulta ca, de acum incolo, 6 luni din 12 vom munci fara a fi platiti la timp sau fara a fi platiti deloc. Nu vi se pare gigantesco-gargantuelica nesimtirea imbecililor care ne "guverneaza"?
Cat timp mai exista legi, adica stat de drept (vedem azi in functie de decizia Curtii Constitutionale), zic sa uzam de parghiile legale care ne dau dreptul sa ne aparam in fata acceselor de nesimtire ale angajatorului. Cand vom sista sa mai fim un stat de drept, intra in vigoare legea junglei si punem direct mana pe topoare, pietre etc.
Intarzierea sau neplata drepturilor salariale se pedepseste conform legii:
Art.161
(4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
In urma intarzierii ai dreptul la o dobanda legala reglementata de OG 9/2000.
Vedeti si linkul: http://www.codulmuncii.ro/titlul_4/capi ... 161_1.html
Va sfatuiesc sa intrati pe acest link: http://www.itmbucuresti.ro/pcontact.php, si sa postati o sesizare in nume personal catre spitalul platitor pentru intarzieri de plata a salariilor de orice tip, chiar de o zi (termenul legal, contractual, este data de 15 a fiecarei luni). Am facut si eu acest lucru ieri seara. Sau, puteti merge personal la ITM sa faceti o sesizare scrisa - fiecare in functie de timp si posibilitati.
Cat timp vom sta cu mainile in san, transmitem un mesaj ca nu ne intereseaza salariul asa de mult, eventual ca avem alte surse de venit.
Eu tot la Sf Ioan sunt angajat. Pe 25 vor fi 10 zile de intarziere de la expirarea termenului legal. 3 luni de politica similara, inseamna o luna de intarziere, ar veni 3 luni pe an de intarziere; daca adaugam la acestea inca 3 luni aproximativ (minus 25% din salarii lunar) de munca neplatita, rezulta ca, de acum incolo, 6 luni din 12 vom munci fara a fi platiti la timp sau fara a fi platiti deloc. Nu vi se pare gigantesco-gargantuelica nesimtirea imbecililor care ne "guverneaza"?
Cat timp mai exista legi, adica stat de drept (vedem azi in functie de decizia Curtii Constitutionale), zic sa uzam de parghiile legale care ne dau dreptul sa ne aparam in fata acceselor de nesimtire ale angajatorului. Cand vom sista sa mai fim un stat de drept, intra in vigoare legea junglei si punem direct mana pe topoare, pietre etc.
- dexter65
- senior
de pantelimon ce mai stiti?
- dexter65
- senior
au intrat banii la pantelimon. am verificat la 12:45.
- oko_x
- junior
au intrat banii la sf ioan, card ing...
-
- senior
Mda acum intra banii cu intarzieri mai tarziu nici nu o sa ne mai dam seama ca au intrat banii asa de putini o sa avem asta este noi i'am ales noi sa ne spalam cu ei pe cap!
-
- elder
nu noi
ma dispera generalizarile
ma dispera generalizarile
- VoxEgo
- senior
Apropo de salarii, ce inseamna acel DedAcord pe fluturas, in valoare de 120 RON pe care observ ca il dau inapoi (cuiva, banuiesc statului?)
the Earth is flat
- b3
- elite
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- Bogdan R.
- senior
b3 wrote:http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Salariile-medicilor---salvate-de-la-reducere__8038/
Asa este, medicii nu-s bugetari, cu cateva exceptii.
Din pacate pentru ei, rezidentii SUNT bugetari, deci nu au scapat de spectrul reducerii cu 25% a salariilor.
Vino sa vezi soarele de la miezul noptii
- b3
- elite
rezidentii si personalul UPU
Ministerul pare sa interpreteze lucrurile altfel si sa nu-i considere totusi bugetari, pentru ca a mai fost discutia asta in ianuarie, cu bonurile de masa. Unii manageri de spitale au zis atunci ca rezidentii si personalul UPU nu trebuie sa mai primeasca bonuri (daduse Boc ordonanta, afecta toti bugetarii), restul cadrelor medicale da. Dupa discutii cu ministerul au primit toti.

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- dr_
- elder
Salariul pe luna iulie o sa fie scazut cu 25% pe toata luna sau numai pentru 15 zile?
Cand a fost publicata legea in monitorul oficial?
Later edit. Am gasit. Pe 30 iunie a fost publicata. Deci e nasol.
Cand a fost publicata legea in monitorul oficial?
Later edit. Am gasit. Pe 30 iunie a fost publicata. Deci e nasol.
-
- junior
Ati auzit cumva ca se vor reduce si sporurile cu 25%?...pt ca atunci scaderea finala este mai mare de 25% 

- dr_
- elder
Naiba stie. Eu cred ca veniturile scad cu 25%.
Adica tot.
Adica tot.
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Dacă salariu2 = salariu1 - (salariu1 X 25/100) = salariu1 X 75/100
iar spor(k) = salariu(k) x y/100, atunci spor2 = salariu2 x y/100 = salariu1 x 75/100 x y/100, iar
salariulfinal2 = salariul2 + spor2 = salariul1 x 75/100 + salariul1 X 75/100 x y/100 = (salariul1 x 75/100)(1+y/100), adica:
salariulfinal2 = salariul2 + salariul2 x y/100. Cu alte cuvinte, sporul, care este un cuantum, e nemodificat. Sper că am fost clar.
iar spor(k) = salariu(k) x y/100, atunci spor2 = salariu2 x y/100 = salariu1 x 75/100 x y/100, iar
salariulfinal2 = salariul2 + spor2 = salariul1 x 75/100 + salariul1 X 75/100 x y/100 = (salariul1 x 75/100)(1+y/100), adica:
salariulfinal2 = salariul2 + salariul2 x y/100. Cu alte cuvinte, sporul, care este un cuantum, e nemodificat. Sper că am fost clar.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
-
- elder
vlad s. wrote:Dacă salariu2 = salariu1 - (salariu1 X 25/100) = salariu1 X 75/100
pai nu prea, ca daca scade si sporul cu 25% asta inseamna ca de exemplu pe spec chirurgicale nu va mai fi 15 % (cuantumul) ci 11,25. Deci daca scaderea de salariu se refera doar la salariul brut (fara spor) ar conta si o reducere a sporului. Daca scaderea de 25% e din salariul final, normal ca nu conteaza.
In fine, ideea e ca reducerea de 25% este din salariul final.
Numai bine!
- b3
- elite
Dupa confuzia totala din ianuarie, cand nu stiau cum sa aplice modificarile de atunci, sa vedeti ce o sa fie acum
N-as vrea sa fiu in locul celor de la contabilitate 
http://www.conta.ro/forum/index.php?showtopic=41040

http://www.conta.ro/forum/index.php?showtopic=41040
- dr_
- elder
"Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat pe prioritati.
(Basescu Traian 24 octombrie 2008)
==================================================
Invitat în studioul TVR, la emisiunea "Ediţie Specială", Traian Băsescu a adus în discuţie fenomenul emigrării medicilor, despre care a spus că nu ar trebuie să se mai dramatizeze, fiind un drept al cetăţeanului de a pleca unde munca este corect răsplătită.
"Să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Cel mai mare obiectiv al României a fost liberalizarea forţei de muncă. Dreptul nostru de a pleca unde ne este mai bine. Unde munca ne este corect răsplătită. În momentul de faţă, statul român nu poate să îşi plătească medicii, profesorii cum ar merita să îi plătească, dar nu poate să îi plătească, asta este realitatea", a explicat şeful statului
(Basescu Traian 4 august 2010)
(Basescu Traian 24 octombrie 2008)
==================================================
Invitat în studioul TVR, la emisiunea "Ediţie Specială", Traian Băsescu a adus în discuţie fenomenul emigrării medicilor, despre care a spus că nu ar trebuie să se mai dramatizeze, fiind un drept al cetăţeanului de a pleca unde munca este corect răsplătită.
"Să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Cel mai mare obiectiv al României a fost liberalizarea forţei de muncă. Dreptul nostru de a pleca unde ne este mai bine. Unde munca ne este corect răsplătită. În momentul de faţă, statul român nu poate să îşi plătească medicii, profesorii cum ar merita să îi plătească, dar nu poate să îi plătească, asta este realitatea", a explicat şeful statului
(Basescu Traian 4 august 2010)
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Enemy wrote:In fine, ideea e ca reducerea de 25% este din salariul final.
E total irelevant dacă reducerea e din salariul final sau inițial. Sporul se aplică salariului, indiferent care e ăsta. Dacă se aplică unui salariu inițial micșorat cu 25%, sau dacă se aplică salariului integral, și apoi se micșorează totul cu 25%, rezultatul este matematic exact același.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
-
- senior
In plus acum fata de cei 25% din salariu ne vor scadea si cei 28 lei care reprezinta impozitul pt bonurile de masa!!!!!!!!!
-
- newbie
Cat va fi salariul unui medic rezident anul 1 MF dupa scaderea de 25% ?
- holliday
- elite
salma wrote:Cat va fi salariul unui medic rezident anul 1 MF dupa scaderea de 25% ?
mai mic cu un sfert.
Being a male is a matter of birth, being a man is a matter of age but being a gentleman is a matter of choise
ANUNT:
Am nevoie de dusmani noi. Cei vechi au inceput sa ma placa!
ANUNT:
- cog1983
- elder
salma wrote:Cat va fi salariul unui medic rezident anul 1 MF dupa scaderea de 25% ?
Undeva in jur de 600 lei
Simtul umorului e o dovada de inteligenta
- holliday
- elite
vai de capul meu
cum se poate trai numai cu atat???

cum se poate trai numai cu atat???
Being a male is a matter of birth, being a man is a matter of age but being a gentleman is a matter of choise
ANUNT:
ANUNT:
- 187.92a
- addicted
ei, in realitate rezidentul MF (de obicei, adica multi; NU, nu generalizez, ca am vazut si dintr-aia care veneau si incurcau zilnic si enervau cu excesul de zel!) nu merge niciodata la spital decat pt pontaj, caz in care aia 600 de lei lunar doar asa, ca a luat peste 50% la rezi eu cred ca sunt multumitori
in restul timpului de obicei stau acasa sau lucreaza alte chestii, la care se adauga cei 600 de lei.
Eu zic ca este destul de bine pt respectivii. CUnosc ZECI de genul asta.
Cui nu i-ar placea sa primeasca 150 € doar asa, ca exista, pentru 1 drum/luna la spital

in restul timpului de obicei stau acasa sau lucreaza alte chestii, la care se adauga cei 600 de lei.
Eu zic ca este destul de bine pt respectivii. CUnosc ZECI de genul asta.
Cui nu i-ar placea sa primeasca 150 € doar asa, ca exista, pentru 1 drum/luna la spital
- b3
- elite
Eu as scoate 50 de locuri de MF la rezidentiat si 500 pe post
Sa vedem cati ar mai lua atunci MF doar pentru salariu pana dau iar examenul. Dar e doar un vis, ca MF sunt privati, si nu se pot scoate "posturi" la concurs ca pe vremuri.
Mai sunt spitale care nu vor sa plateasca sporurile ? Am auzit ca SUUB n-ar plati sporul de chirurgie.

Mai sunt spitale care nu vor sa plateasca sporurile ? Am auzit ca SUUB n-ar plati sporul de chirurgie.
- 187.92a
- addicted
Dar ce-avem noi cu ei?
Treaba lor.
Probabil toti am face la fel in locul lor. Eu nu ii condamn. Eu daca as fi facut MF nu m-as fi dus nicio seunda, oricum nu mi se pare ca cei care termina spec asta stiu cu ceva mai mult decat stiam eu in facultate, de exemplu. Si nu cred nici ca le folosese de vreun fel, ca asa e profesia asta, scrii nsite trimiteri si inacsezi niste bani per lista.
Cat timp se fura la borduri, sigle de tara, scene etc, nu cred ca e un bai ca isi ia lumea asa, o bursa
Sigur, nu e o situatie ideala, dar e o tara de asa natura... Eu cred ca e justificabil.
Daca lucrurile ar sta altfel, si ei ar face altfel, sunt sigur. Dar daca lucrurile ar sta altfel nici ei nu ar avea slarii mici etc.
Daca...

Probabil toti am face la fel in locul lor. Eu nu ii condamn. Eu daca as fi facut MF nu m-as fi dus nicio seunda, oricum nu mi se pare ca cei care termina spec asta stiu cu ceva mai mult decat stiam eu in facultate, de exemplu. Si nu cred nici ca le folosese de vreun fel, ca asa e profesia asta, scrii nsite trimiteri si inacsezi niste bani per lista.
Cat timp se fura la borduri, sigle de tara, scene etc, nu cred ca e un bai ca isi ia lumea asa, o bursa

Sigur, nu e o situatie ideala, dar e o tara de asa natura... Eu cred ca e justificabil.
Daca lucrurile ar sta altfel, si ei ar face altfel, sunt sigur. Dar daca lucrurile ar sta altfel nici ei nu ar avea slarii mici etc.
Daca...
- alina_ok
- elder
trident wrote:Dar ce-avem noi cu ei?Treaba lor.
Daca...
acu ar trebui sa iti sar in cap pentru afirmatiile care le-ai facut. presupun ca esti pe o specialitate chirurgicala de esti asa de plin/a de sine. ai senzatia ca nimeni nu face nimic in comparatie cu tine. ei afla ca la cat ma freaca pe mine de la 6 dimineata pana la 3 dupa amiaza plus garzi, mai bine stau dreq acasa si iau ajutor de somaj tot atata, adica in jur de 6 milioane.
khabi kushi khabie gham...
- 187.92a
- addicted
corect este "afirmatiile PE CARE le-ai facut", NU "afirmatiile care le-ai facut".
altfel, sa stii ca ai dreptate. nu stiam despre tine ca te freaca pe acolo ca atunci nu mi-as fi permis. eu ma refeream de zecile de rezid MF pe care i-am cunoscut, colegi de fac, etc. si sutele de pareri de pe forum sau de aiurea.
stai linistita, nu trebuie sa sari asa.
altfel, sa stii ca ai dreptate. nu stiam despre tine ca te freaca pe acolo ca atunci nu mi-as fi permis. eu ma refeream de zecile de rezid MF pe care i-am cunoscut, colegi de fac, etc. si sutele de pareri de pe forum sau de aiurea.
stai linistita, nu trebuie sa sari asa.
- b3
- elite
ca doar pe MF or fi care freaca menta si primesc salariu. Daca e s-o iei proportional, dupa cum sunt locurile la rezidentiat si de fapt si la specialisti dup-aia (100 de rezidenti MF la 1 rezi dermatolog, 11000 specialisti MF - doar cei in contract cu casa (!) la 100 (?) specialisti dermatologi :p ), cred ca % de frecatori de menta e acelasi. Realitatea e ca pe MF sunt prea multi (nu pt nevoia de specialisti, ci prea multi rezidenti care nu termina) si de aia bate la ochi ca freaca meanta. De altfel nici in spitale nu prea sunt luati in serios, chiar daca ar vrea sa faca treaba. But we digress..
Unul din sindicatele din sanatate vrea sa dea in judecata guvernul pt scaderea abuziva cu 25% a salariilor: http://www.realitatea.net/angajatii-din ... 29822.html
Faza extrem de tare este ca, daca va castiga, singurii care raman cu scaderea de 25% sunt rezidentii si personalul UPU
Unul din sindicatele din sanatate vrea sa dea in judecata guvernul pt scaderea abuziva cu 25% a salariilor: http://www.realitatea.net/angajatii-din ... 29822.html
Faza extrem de tare este ca, daca va castiga, singurii care raman cu scaderea de 25% sunt rezidentii si personalul UPU

- 187.92a
- addicted
amuzant, dar eu nu am cunoscut niciodata un rezident pe o specialitate ok pozitionata (hai fara comparatii deranjante, pls) care sa nu mearga la stagiul de baza, in timp ce mf-isti care sa faca asta stiu o gramada
ontopic: vise. si chiar daca, nu vor fi bani.

ontopic: vise. si chiar daca, nu vor fi bani.
- b3
- elite
credeam ca vorbeam de toate stagiile, nu doar de ala de baza. cei care nu vor sa termine specialitatea nu se duc, restul nu cred ca nu se duc.
lasa, sa castige ei procesul, ca se vor da banii candva
ca la profesori, prin 2014..
lasa, sa castige ei procesul, ca se vor da banii candva

- 187.92a
- addicted
stiu zeci (zeci cred ca putin spus) care au terminat deja specialitatea de MF (stim cum se rezolva doar!) fara sa calce pe la stagii. c'mon, pe ce lume traim
ma or fi si niste entuziasti-sigur, sigur, pe langa faptul ca sunt EXCEPTII, spre deosebire de cei care nu merg la stagii pe specialitati bine cotate, care sunt ei exceptiile- , am mai spus (mai mult de teama aiuritilor cu "nu generaliza, nu generaliza'), dar cred ca se ascund pe undeva entuziastii aia si probabil sunt genul celei cu blogul ala, adica.. sa fim seriosi. probabil vina sistemului care impinge anumite punctaje in specialitatea asta, ai si tu dreptate. si eu, care spun ca din pacate MF -ul trateaza liste, nu pacienti-nu cred ca e vina MF, ci a sistemului, iarasi.
si da, sunt si oameni care muncesc foarte mult pe MF, care fac foarte multe garzi, care sunt foarte bine pregatiti, nu generalizez!!

ma or fi si niste entuziasti-sigur, sigur, pe langa faptul ca sunt EXCEPTII, spre deosebire de cei care nu merg la stagii pe specialitati bine cotate, care sunt ei exceptiile- , am mai spus (mai mult de teama aiuritilor cu "nu generaliza, nu generaliza'), dar cred ca se ascund pe undeva entuziastii aia si probabil sunt genul celei cu blogul ala, adica.. sa fim seriosi. probabil vina sistemului care impinge anumite punctaje in specialitatea asta, ai si tu dreptate. si eu, care spun ca din pacate MF -ul trateaza liste, nu pacienti-nu cred ca e vina MF, ci a sistemului, iarasi.
si da, sunt si oameni care muncesc foarte mult pe MF, care fac foarte multe garzi, care sunt foarte bine pregatiti, nu generalizez!!
- 187.92a
- addicted
nu am vrut sa supar pe nimeni cand am spus ca cei care nu merg la stagii si se pregatesc pentru rezidentiat dintre cei pe MF se bucura de banii aceia. nu ma intereseaza sa dovedesc suprematia unei specialitati asupra alteia sau chestii d-astea, mi se rupe. putem sa ne contram cat vreti, dar nu prea ma intereseza subiectul si daca vreti zicem ca banii pe care ii primesc cei de pe mF care stau acasa sunt putini. chiar nu ma deranjeaza.
ca sa fim intelesi, alde alina-ok. nu ziceam de tine, ziceam de niste unii pe care ii stiu eu. si care in majoritate au si terminat, btw, acum o fi altfel
ca sa fim intelesi, alde alina-ok. nu ziceam de tine, ziceam de niste unii pe care ii stiu eu. si care in majoritate au si terminat, btw, acum o fi altfel

- 187.92a
- addicted
post triplu ca sunt balbait, imi cer scuze:
daca la proces castiga, inseamna ca toata lumea va face la fel. atunci ce-o iesi!!!
daca la proces castiga, inseamna ca toata lumea va face la fel. atunci ce-o iesi!!!