Asociatia Medicilor Rezidenti

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
pc7
elite
elite

Postby pc7 » Sun Jul 01, 2007 1:06 am

da asistentele si infirmierele ce invart p-acolo?pt ce-s platite?
Life's not fair, get used to it

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sun Jul 01, 2007 1:21 pm

mi se pare de interes pt UNII urmatoarea poveste/link

pt cei crestini ortodocsi romani (sau pt altii ca fapt divers), dpdv religios azi este ziua Sfintilor Mucenici si doctori fara de arginti, Cosma si Damian

interesant, nu?

pt mai multe detalii http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iulie/iulie01.htm

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sun Jul 01, 2007 1:58 pm

cum exprimarea este un pic arhaica, voi incerca s-o reformulez la modul umoristic, fara sa vreau sa sune blasfemic ci contemporan.

erau acesti 2 frati doctori-medici, fara diploma de umf dar cu pricepere, care vindecau asa, pe ochi frumosi, poate cel mult pe-un saru'mana lu' Dumnezeu din partea pacientului ca unica spaga. ei au fost parati imparatului de unii ca ar face "farmece si vraji", la acea vreme fapta fiind considerata a prezenta pericol social. fara sa pot preciza art din codul penal din legislatia vremii, ei au fost condamnati la temnita si tortura. Aparent, pe surse, se relateaza ca fix atunci (in momentul pronuntarii sentintei) s-ar fi intamplat ceva cu fata imparatului (urmand a studia problema dpdv medical ca n-am inteles prea bine din text) care, de frica, a decis sa acorde o gratiere celor 2 (eliberati, ba mai mult cu aprecierile intregii administratii publice de fata); presa de la acea data relateaza chiar ca s-ar fi convertit la credinta cu totii (adica toti din organigrama palatului). din pacate, stiut/documentat fiind ca si pe atunci (sau cu mult inainte) invidia/"pizma" era o tara/meteahna bine reprezentata social, indrumatoru' lor s-a cam suparat si i-a trimis printr-un artificiu la IML pt completarea setului de analize cu recomandare pt o ultima investigatie (autopsia) medical necesara diagnosticarii problemei lor. IML a raportat in urma expertizei ca decesul a fost datorat unor TCC cu dilacerare cerebrala.

cam asta ar fi povestea lor, o sa ziceti ca-s dus cu capu' si "delir mesianic" si alte alea... eu zic sa invatam ceva din povestire si nu cred c-am jignit sau blasfemizat.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jul 01, 2007 2:37 pm

eu stiu ca tu de fapt esto ok, n-ai nicio pb...

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sun Jul 01, 2007 9:27 pm

fratilor, hai sa lasam balariile ca se intampla lucruri mai grave sau/si mai interesante pe la noi decat sa stam toata ziua pe net.
exemplificari (atentie unele sunt dramatice si lacrimogene insa merita vazute):

STIRI 1 iulie 2007

PROTV

Medicii români, majoritari într-un spital din Italia
http://www.protv.ro/stiri/interna-ional ... talia.html

ÃŽntr-un spital din Italia se vorbeşte româneşte la tot pasul. Două treimi dintre angajaţii clinicii de cardiologie din Novara sunt români: medici, asistente ori brancardieri.

Una din gravidele omorâte de un şofer beat a fost înmormântată
http://www.protv.ro/stiri/social/una-di ... ntata.html

[pt reportajul asta pregatiti batiste, sa le aveti la indemana]

Şase români morţi şi trei răniţi grav, în urma unui accident rutier, în Italia
http://www.protv.ro/filme/sase-romani-m ... utier.html

Tragedie asupra familiilor a nouă români care muncesc în Italia. Microbuzul cu care călătoreau s-a răsturnat azi- dimineaţă, la ora locală 6.45, pe autostrada 1, între Roma şi Florenţa.

Cinci morţi şi o fetiţă rănită, în urma unui accident, la intrarea în Bucureşti
http://www.protv.ro/stiri/social/cinci- ... rarea.html

Au plecat de la mare noaptea, iar oboseala şi-a spus cuvântul. La ora opt dimineaţa, când au ajuns în dreptul localităţii Islaz, din Ilfov, şoferul a aţipit la volan, spun poliţiştii.

[Nota: ultimele 2 accidente s-au petrecut aproape in acelasi timp]

Jurnalul de la antena1 a fost cred cel mai bine facut de azi (in ciuda impresiei mele ca e manipulat cat cuprinde)
http://www.antena1.ro/s/webcast/obs_19.php
unde mai sunt niste stiri f.interesante (doar in prima parte, cca 15 min).

mister
senior
senior

Postby mister » Sun Jul 01, 2007 9:29 pm

te-ai apucat sa faci revista presei? fa un topic nou

si zi daca ai nevoie de ajutor cu filmele alea, ti-am dat un pm.

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Sun Jul 01, 2007 11:31 pm

Stefan, nu o sa ai castig de cauza la unul din subiectele de mai sus. Fiecare are ideile sale. Numai Dumnezeu lumineaza d`odata pe care-unu` de se minuneaza de doctorii fara de arginti.
Cred ca multi se simt cu musca pe caciula cand iau argintii nemeritati si isi recunosc numa` lor. Au o cruce grea, asta e alegerea. Dar cine sa nu-i mai judece daca cer batranilor care habar nu am cum sa moara mai repede..

Oricum, multumesc ca mi-ai amintit de ziua asta :D Am uitat.
Si vezi? Important e sa nu uitam noi, nu ceilalti.

Mircea, scuze ca am deviat discutia de baza.
medicale sau chirurgicale ??
mi-am "vandut" nick-ul!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 02, 2007 12:59 am

ai ca acuma o dam in din astea...
m micky mie mi se apre total aberant ce psotezi matale aici

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Jul 02, 2007 12:34 pm

hai ma 3d cum aberant? nu-ti lipseau stirile de la 5 pe imed? :))
Life's not fair, get used to it

loreleiii
junior
junior

Postby loreleiii » Mon Jul 02, 2007 2:05 pm

Eu cred ca era un fel de gluma cu stirile de la ora 5 si trident a fost prea surprins ca sa prinda. Zic o gluma ca am analizat prin excludere toate posibilitatile, nu sunt nici eu foarte sigura

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Mon Jul 02, 2007 3:16 pm

trident wrote:ai ca acuma o dam in din astea...

mah, vina e a lu` Stefan :shock: . Io luat dupa el. temporar.
am vazut dupa pe ce topic am comentat. ma tot credeam la dicutii pe bune

mi-am "vandut" nick-ul!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 02, 2007 3:17 pm

da, era o gluma spasmodica. io nu crez

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Mon Jul 02, 2007 3:17 pm

cum! iar te-ai suparat?

spasmele se trateaza

mi-am "vandut" nick-ul!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 02, 2007 3:20 pm

sa speram, asteptam glume maid e calitate :)

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Mon Jul 02, 2007 3:21 pm

trident wrote:sa speram, asteptam glume maid e calitate :)

azi sunt pe langa..
dar, defapt ce ai azi cu mine?
doar sa banuiesc?

mi-am "vandut" nick-ul!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 02, 2007 3:25 pm

:lol: Nu sh iubire, te-0ai pus in drum :lol:

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Mon Jul 02, 2007 3:27 pm

am stiut eu ca e asta, pisoiash!
de aia am ales. ghici! :oops:

Stefane, imi pare rau sa te anunt, dar de azi ma intereseaza mai mult familia decat politica...sorry...

happy, broscutza cu par ciufulit?

mi-am "vandut" nick-ul!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 02, 2007 3:33 pm

iti palce sa scrii pe topicu asta, a? :lol:
pot sa-ti spun 'Sugus'? :)

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Mon Jul 02, 2007 3:36 pm

ti-ar fi mai apropiat epitetul tie.. ca nu mie imi sare lumea in cap.

so, u may f*** yourself??

mi-am "vandut" nick-ul!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 02, 2007 3:45 pm

:) prea multe discutii serioase a?

spionu
newbie
newbie

Postby spionu » Mon Jul 02, 2007 4:27 pm

atentie
Last edited by spionu on Mon Jul 02, 2007 4:28 pm, edited 1 time in total.

spionu
newbie
newbie

Postby spionu » Mon Jul 02, 2007 4:27 pm

e vorba despre o organizatie fantoma? sau se refera doar la rezidentii bucuresteni? nimeni in tara nu stie de voi, ce faceti, cu ce va ocupati.

incercati sa popularizati ideea si in alte centre universitare, altfel ce reprezentanta are aceasta asociatie?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 02, 2007 4:42 pm

tzapa, este chiar afiliata international
lolz
bravo, atentie, tot asa

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jul 02, 2007 4:55 pm

be da ma apucai eu sa fac zid in fata la toti braindead
cred ca o sa ma las de sportul asta, ca fac riduri si oricum paote sa stea linistita si fara ziduri :)

care mai aveti nelamuriri, scrieti la mailurile de contact. la revedere drum bun :)

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Tue Jul 03, 2007 5:55 am

ca sa ma explic de revista presei :D vazui cate aberatii se scriu aici off-topic (fara absolut nici o legatura, fix de catre cei care sar in sus adica generic "jumperii" :lol: ca sa nu mai vorbim de stil) si deci inseamna ca aici se poate posta ORICE ne trece prin tzasta, nu? altfel ar insemna si voi sa va deplasati discutia de aici la "diverse" sau cum i-o zice ("discutii pe bune?")

pe de alta parte, NU gasesc benefica ideea popularizarii unei organizatii subversive :D doar pt ca are un nume avantajos, fara sa fie sustinuta de proiecte concrete si utile tuturor, si avand pozitii oficiale de "mare reprezentativitate" de sustinere a unor proiecte MS aberante, in defavoarea rezidentilor/absolventilor.

stiu ca ma bateti la cap cu AMRINONA, vad ca numele ironic a prins la public :wink: deci punct ochit dar asta nu inseamna ca se va face singura (ziceam ca ne-ar trebui oameni implicati), ca se va numi asa sau ca va aparea peste noapte (poate din toamna incolo).

va doresc o zi buna, pana maine cand ies din garda.

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Tue Jul 03, 2007 2:00 pm

trident wrote::) prea multe discutii serioase a?

asa departe gandishi matale?
nuuu. dupa niste scuze de rigoare,..poate ma mai gandesc :P

mi-am "vandut" nick-ul!

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Tue Jul 03, 2007 2:02 pm

trident wrote:be da ma apucai eu sa fac zid in fata la toti braindead
cred ca o sa ma las de sportul asta, ca fac riduri si oricum paote sa stea linistita si fara ziduri :)

care mai aveti nelamuriri, scrieti la mailurile de contact. la revedere drum bun :)

atitudinea cea mai corecta!
vezi ca incepi sa ne potrivim?
off, iubire nebunatica ce esti! :oops:

ce se tot leaga toti de amrez ca e, ca nu e cunoscut? trebuia sa faci fluturashi si sa le imparti la univ.med.

mi-am "vandut" nick-ul!

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Tue Jul 03, 2007 2:11 pm

[

stiu ca ma bateti la cap cu AMRINONA, vad ca numele ironic a prins la public :wink: deci punct ochit dar asta nu inseamna ca se va face singura (ziceam ca ne-ar trebui oameni implicati), ca se va numi asa sau ca va aparea peste noapte (poate din toamna incolo).

va doresc o zi buna, pana maine cand ies din garda.[/quote]

aveti oameni implicati, dar daca va certati vedeti roshu :D
si "jumperii" nu-i poti cataloga ca ne-fixati in tema, domnilor wreith!
te bat!

mi-am "vandut" nick-ul!

mister
senior
senior

Postby mister » Wed Jul 04, 2007 12:03 pm

aflam din presa de activitatiile amrez.

http://realitatea.net/73317_Rezidentilo ... tica-.html

Rezidenţilor li se cere adeverinţă de liberă practică
Miercuri 04 iulie 2007, 11:38

Medicii rezidenţi se plâng de faptul că trebuie să prezinte adeverinţă de liberă practică când se angajează în spitalele unde îşi fac pregătirea de specialitate.

Rezidenţii susţin că este vorba de o reglementare absurdă, pentru că li se cere adeverinţa de liberă practică înaintea încheierii rezidenţiatului, o etapă obligatorie în formarea unui medic. Clara Matei, preşedintele executiv al Asociaţiei Medicilor Rezidenţi din România, a declarat pentru NewsIn că aceste adeverinţe se obţin de la Colegiul Medicilor, unde tinerii absolvenţi sunt înscrişi automat. Nu înseamnă însă că sunt medici.

Secretarul general al Colegiului Medicilor a explicat pentru NewsIn că rezidenţii au dreptul, după un an de pregătire, la libera practică în medicină generală, iar la absolvirea rezidenţiatului, au drept de liberă practică în specialitate medicală pe care şi-au ales-o. Situaţia este confuză, deoarece pe baza unei adeverinţe primite înainte de rezidenţiat, ei ar putea lucra în alte spitale decât cele unde au fost repartizaţi.
Sursa: Realitatea TV

simultan cu actiunea sponsorilor
NewsIn: Rectorii facultăţilor de medicină au dezbătut renunţarea la rezidenţiat
Sâmbătă 02 iunie 2007, 03:08

Comentarii comentarii Print print
Email email Bookmark bookmark
Rectorii facultăţilor de medicină din ţară, care s-au întâlnit, joi, cu ministrul educaţiei Cristian Adomniţei, au dezbătut posibilitatea obţinerii dreptului de liberă practică fără urmarea stagiului de rezidenţiat, dar au hotărât că nu se poate renunţa la acest tip de pregătire.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, remis, joi, NewsIn, principalul subiect pus în discuţie la întâlnirea care a avut loc joi, între ministrul educaţiei Cristian Adomniţei şi rectorii facultăţilor de Medicină şi Farmacie din ţară au fost posibilitatea ca dreptul la liberă practică în medicina generală să poată fi obţinut fără a se urma rezidenţiatul.

Potrivit comunicatului, în urma dezbaterilor s-a hotărât că dreptul la liberă practică pentru orice specializare, inclusiv medicina generală, nu poate fi obţinut fără a se urma cursurile de rezidenţiat. De asemenea, s-a convenit necesitatea iniţierii unor demersuri clare pentru a se elimina posibilitatea ca examenul de preparator universitar să poată fi echivalat cu examenul de rezidenţiat, mai spune comunicatul.

La finalul întrevederii, ministrul Cristian Adomniţei a solicitat rectorilor facă propuneri referitoare la pachetul legislativ pentru învăţământ. ÃŽn acest sens a fost stabilită şi o viitoare întâlnire între ministru şi rectorii facultăţilor de medicină, la Iaşi, în perioada 28-29 iulie.

"Fiecare domeniu de învăţământ superior are specificul său iar medicina cu atât mai mult, de aceea este absolut necesar ca în vederea realizării unui pachet legislativ bun, rectorii, să vină cu propriile sugestii privind normele ce vizează învăţământul medical", a declarat ministrul Cristian Adomniţei la finalul întâlnirii.

campanie de vara. oare unde pot sa aflu (public) mai multe despre actiuniile deciziile si pozitiile amrez?

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Thu Jul 05, 2007 2:08 am

Din Telegraful de Constanta :D iata
e mult mai detaliat decat Realitatea/NewsIn

Dr Clara Matei afirma niste lucruri periculoase acolo (ca spuse din partea Asociatiei de mare reprezentativitate AMRR (adica nu se cheama AMREZ, scuzati) lucruri impotriva carora luptam (anume prevederea cu dreptul de libera practica pt promotiile post-2005 care s-ar obtine la sf.rezidentiatului si care LEGAL e ABROGATA nu explicit ci implicit prin intrarea in vigoare a legii 95/2006), si care, pe langa pozitia de la MS (a se consulta la topicul Dezbatere Publica)...

Mi-am permis sa subliniez in text toate afirmatiile NEADEVARATE, mai precis nesustenibile legal. Si spun asta dupa studierea atenta prealabila a legislatiei din domeniu, care, asa anacronica cum e...

Medicii rezidenţi, nemulţumiţi că li se cere la angajare adeverinţă de liberă practică
Anca CLAPONEA (anca.claponea@telegrafonline.ro)

Rezidenţii români s-au declarat intrigaţi de faptul că trebuie să prezinte adeverinţă de liberă practică, atunci cînd se angajează în spitalele unde îşi fac pregătirea în specialitate, iar aceştia consideră acest lucru ilegal, deoarece dreptul de liberă practică în specialitate se obţine după absolvirea rezidenţiatului. Preşedinte executiv al Asociaţiei Medicilor Rezidenţi din România (AMRR), dr. Clara Matei, a declarat că rezidenţii au această problemă atunci cînd se prezintă cu repartiţie la spitale universitare. Potrivit dr. Clara Matei, deşi sînt conştienţi că nu au drept de liberă practică, rezidenţii obţin adeverinţa necesară angajării, care atestă că ei au drept de liberă practică, adeverinţă pe care o solicită personalul de la resurse umane, deoarece altfel nu sînt primiţi în profesie. Dr. Matei a explicat că aceste adeverinţe se obţin de la Colegiul Medicilor. "Toţi medicii rezidenţi sînt automat înscrişi în Colegiul Medicilor fără să aibă opţiunea de a opta şi contribuie lunar cu 5 lei, la care se adaugă o taxă de 30 de lei pe care o plătesc pentru această adeverinţă de liberă practică", a explicat dr. Matei. Reprezentanţii AMRR susţin că adeverinţa de liberă practică nu ar trebui să se mai elibereze de către colegiile medicilor după anul 2005, deoarece medicii rezidenţi nu au drept de liberă practică, începînd cu anul 2005, pînă nu termină pregătirea în rezidenţiat. Secretarul general al Colegiului Medicilor din România, dr. Vasile Astărăstoaie, a explicat că situaţia este confuză în privinţa adeverinţelor de liberă practică deoarece medicii rezidenţi au dreptul, după un an de pregătire, la libera practică în medicină generală, iar la absolvirea rezidenţiatului, au drept de liberă practică în specialitate medicală pe care şi-au ales-o. Dr. Astărăstoaie a precizat că spitalele au nevoie de aceste adeverinţe atunci cînd semnează contractele cu casele de asigurări de sănătate pentru a arăta situaţia personalului, inclusiv a medicilor rezidenţi şi a pregătirii acestora. Dr. Astărăstoaie a explicat că deşi spitalele sînt informate corect şi cer aceste adeverinţe pentru a se justifica în faţa caselor de asigurări de sănătate, comunicarea cu medicii rezidenţi a fost neglijată, de aceea, după anul 2005, cînd dreptul de liberă practică în specialitatea medicală pentru care aceştia au optat se obţine la finalul rezidenţiatului, s-a creat confuzie, însă nu este admis ca acestea deverinţe să fie cerute la angajare, ci abia după un an.

Sustinerile dr Clara Matei si prof.dr Astarastoaie (un om cu mare experienta si un cuvant greu de spus pe Etica medicala) sunt de natura sa ne confuzeze si mai mult si, in plus, sunt in defavoarea REZIDENTILOR.

De aceea precizez:

1. Nu mai exista notiunea LEGALA de "drept de libera practica" si nici adeverinta sau autorizatie de libera practica. Ele erau sustinute de legea 306/2004, abrogata. Sunt multi care fac confuzii, inclusiv in administratie, le recomand consultarea legislatiei IN VIGOARE.

2. Exercitarea profesiei de medic (sintagma legala care inlocuieste in prezent pe cea de "drept de libera practica") se face in baza prevederilor legii 95/2006 (care si abroga ORICE prevedere contrara, implicit cea cu "incepand cu promotia 2005... DLP se obtine odata cu obtinerea titlului de specialist") si, conform ei, de prevederile ei beneficiaza TOTI absolventii romani de medicina (cu conditiile minime sa nu fie in incompatibilitate de functii sau sa aiba cazier care sa le interzica). NU se fac alte precizari in Lege cu privire la limitarea acestui drept, de "exercitare a profesiei de medic", iar alte acte normative cu valoare inferioara NU POT ADAUGA LA LEGE. Puteti verifica si consulta un jurist/avocat BUN daca nu credeti.

3. Prevederea legala pe care o invoca dl.prof.dr.Astarastoaie este, de asemenea, o prevedere care NU se aplica promotiilor post-2005, din pacate, aspect reglementat explicit in Lege (de acord ca-i o aberatie, ca si multe altele, dar e Lege in vigoare).

4. Sustinerile din presa ale dr Clara Matei AMRR?AMREZ sunt NOCIVE interesului nostru (consider eu), pe langa faptul ca denota necunoasterea cadrului legal in vigoare, noi mult mai indicat ar fi sa sustinem ACORDAREA (bineinteles dupa DEFINIREA lui legala, o omisiune grosolana a MS, initiatorul legii 95/2006) DLP-ului tuturor in conditii egale. Asta inseamna RECUNOASTEREA (sustinuta de Lege) a dreptului de a practica medicina, care pe langa dezavantajul cotizatiei de 5 lei/luna (si 30 taxa) la ColMed, prezinta totusi multiple avantaje, printre care si posibilitatea de a mai avea un loc de munca, de MEDIC, de a prescrie medicamente, etc. AMRR?AMREZ sustine in numele nostru ca NU-l dorim, in conditii egale, pt toate promotiile. Nu e uimitor? Chiar nu va revolta? Pe mine da.

Pe cuvant NU inteleg ce urmaresc AMRR?AMREZ prin asta...

Atrag doar atentia ca NU-i de bine! :evil:

Im
elite
elite

Postby Im » Thu Jul 05, 2007 2:37 am

Mie mi s-a parut ok punctul de vedere al Dr Matei (n-o cunosc).

Mickey, te legi la cap cu ce-i mai naspa, niciodata ministerul nu va accepta ideea (si nici macar discutia) de a reveni la sistemul de DLP de pe vremea sovieticilor, mai ales acum când legile UE au obligat schimbarea din 2005 si de când am aderat stau aia de la UE cu ochii pe noi ca pe butelie.

E o cauza pierduta, forget it. Daca vrei sa faci ceva concret, zbate-te pentru chestii abordabile si de bun simt, salarii, conditii, pregatire. N-o sa schimbi tu, un "resident MD", legile UE de DLP în veci.

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Thu Jul 05, 2007 3:12 am

eu solicit institutiilor doar aplicarea legislatiei in vigoare, ceea ce poate face orice cetatean, iar ei au obligatia oricum (fara sa trebuiasca s-o solicit) s-o respecte.

propun o vigilenta "de clasa" cat mai multi oameni cu adevarat implicati.

nu cred ca am avut prilejul sa dezvolt ideile cu DLP-ul. pe scurt cum as face eu:

-intai as DEFINI DLP-ul ca termen legal (exista in orice tara "civilizata" cu exceptia Romaniei)

-apoi l-as PRECIZA pe categorii: medici (generalisti), medici rezidenti (in clar drepturile/raspunderea pe stadii ale pregatirii) si medici specialisti (inteleg aici un drept DEPLIN).

sunt de acord ca medicul rezident trebuie sa lucreze supravegheat, chiar asta trebuie prevazut (atentie, in cadrul DLP-ului si NU in afara lui) dar el este MEDIC care practica MEDICINA in tot acest timp; este ABERANT sa sustii altceva, anume ca n-are DELOC (atunci s-ar ridica intrebari de genul: ce este el? ce meserie practica in tot acest timp? are voie legal?)

cam asta e pdv-ul meu.

Im
elite
elite

Postby Im » Thu Jul 05, 2007 1:34 pm

Nu redescoperi tu acum statutul particular al rezidentului. Parerea mea e ca te agiti degeaba. Nu DLP de la sfârsitul rezidentiatului e problema nr1 a tinerilor care fac medicina.

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Thu Jul 05, 2007 2:25 pm

nu stiu dece nu ni se acorda dreptul de libera practica din facultate sau odata cu licenta. pai nu?

parerea mea este ca eu, proaspata absolventa de facultate imi incep rezidentiatul ca picata din plop. constat ca facultatea a fost un amalgam de generalitati si de acum incolo imi incep adevarata pregatire. deci, nu ma simt gata sa-mi incep practica pe pacient de capul meu. si cum mai am de invatat, nu ma tratez medic cu dlp.

cel putin moral..ei, daca vreau sa lucrez la cabinet situatia se schimba. imi trebuie sange, nu numai dlp.

acum eu sper sa ma intelegeti ca nu scriu ca sa ma aflu in treaba, dar dupa un limbaj de lemn alta e treaba legilor. mai mult sa incurce.

mi-am "vandut" nick-ul!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jul 05, 2007 11:34 pm

MyRy wrote:nu stiu dece nu ni se acorda dreptul de libera practica din facultate sau odata cu licenta. pai nu?

pai de aia, ca dupa ce termini facultatea esti plutash.
sau te consideri in stare sa manage vreun caz (mai sus de gripa)?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

MyRy
elder
elder

Postby MyRy » Fri Jul 06, 2007 2:44 pm

kooksee wrote:
MyRy wrote:nu stiu dece nu ni se acorda dreptul de libera practica din facultate sau odata cu licenta. pai nu?

pai de aia, ca dupa ce termini facultatea esti plutash.
sau te consideri in stare sa manage vreun caz (mai sus de gripa)?

exact asta n-am zis eu. ia fa-te simtzit si reciteste ;)

mi-am "vandut" nick-ul!

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sat Jul 07, 2007 12:08 am

voi se pare n-ati inteles problema, sa ma exprim altfel:

cu ce DREPT puneti voi mana pe pacient? :D
voi sustineti (ca si MS) ca n-aveti acest drept, ca sunteti... ce?

eu zic ca exact acolo trebuie insistat si e de MAXIMA prioritate, definirea DLP-ului sub toate aspectele sale (numai sa nu iasa un proiect prost, ci bine gandit, de amendare a legii "nico" 95/2006)

necesita initiativa si discutii/dezbateri. cineva interesat de demers? ala-io ala-io...

oamenii interesati de infiintarea AMRINONA sunt rugati sa ma contacteze (NU pm pe acest forum pt ca RAR le citesc) la 0726-897.447, sa facem si noi un bilant sa vedem cati suntem si cu ce disponibilitate de implicare.
Last edited by mickeygreen on Sat Jul 07, 2007 12:20 am, edited 3 times in total.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jul 07, 2007 12:12 am

mickeygreen wrote:voi se pare n-ati inteles problema, sa ma exprim altfel:

:lol:
urma aia cu 'verzelor' :lol:

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Sat Jul 07, 2007 12:16 am

Bechi, propun un BAN temporar pt userul trident, pana se mai gandeste si invata sa se exprime pe un forum MODERAT si cu larga expunere, de intelectuali ce ne dorim :?:

sa te uiti in user history sa vezi la ce ma refer: proferarea de insulte (asta de mai sus e slaba)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jul 07, 2007 12:23 am

mi se pare cel putin ciudat sa te lamentezi a N-a oara ca lumea nu intelege despre ce este vorba la faza cu DLP-ul.

http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php? ... ht=#118089

e de inteles ca iti sunt incomod aci, daca n-akm argumkente sa-laduc la tacere pe trident poate il provoc la un ban mic :)

sa nu uitam ca ieri ma invitai sa injur sa insult si alte dinalea (v forum feedback). tare poanta, patetica incercare

anyway, care insulte brea? :shock:
si..mai ales..si cel mai important zic eu..de ce temporar?

Return to “Viata in spital”