Scrisoare deschisa dr. Chirculescu pt MS

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Calico
addicted
addicted

Re: Scrisoare deschisa dr. Chirculescu pt MS

Postby Calico » Wed Feb 18, 2009 1:16 am

AvLee wrote:Esti nedrept cu trident, sau nu il citezi exact. El nu spune ca sunt idioti ca nu isi gasesc locul. El spune ca sunt prea idioti sa ia rezidentiatul

Nu, nu, nu. Nu era vorba de incapacitatea de a lua rezidentiatul, ci de incapacitatea de adaptare la conditiile din tara.

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Wed Feb 18, 2009 1:18 am

Da-mi voie sa te contrazic,ultima oara cand a inceput pe tema asta era legat de faptul ca cineva nu a luat rezidentiatul.
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.

I am not like the other lumbering trolls, I am a gracefull elf

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Wed Feb 18, 2009 1:28 am

Ei, eu nu stiu ce a zis ultima oara. Eu am ramas cu ideea generala. :)

Im
elite
elite

Postby Im » Wed Feb 18, 2009 1:32 am

Citeste si restul de 999 cuvântari ale domniei sale despre subiect. :lol:

In curând pe forum o sa fie batalie între replici "trident o spus aia", "da, dar în urma cu o sapt, trident o spus ailalta", "nu, nu, trident o spus mai demult cealalta".

E timpul ca omul sa-si ia grefier. :green:
Singura durere suportabilă e durerea altora.

AvLee
elder
elder

Re:

Postby AvLee » Wed Feb 18, 2009 1:35 am

Im wrote:Citeste si restul de 999 cuvântari ale domniei sale despre subiect. :lol:

In curând pe forum o sa fie batalie între replici "trident o spus aia", "da, dar în urma cu o sapt, trident o spus ailalta", "nu, nu, trident o spus mai demult cealalta".

E timpul ca omul sa-si ia grefier. :green:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:allright:
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.

I am not like the other lumbering trolls, I am a gracefull elf

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Wed Feb 18, 2009 1:39 am

Da. :) Sau sa-si faca aparitia sa ne lumineze si pe noi ce-a vrut sa spuna.

Im
elite
elite

Postby Im » Wed Feb 18, 2009 1:44 am

Poate sa-si faca disparitia.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Feb 18, 2009 7:22 am

OT!!!

Totusi, eu cred ca aveti dreptate, desi doar partial :)

swiss
elite
elite

Postby swiss » Thu Feb 19, 2009 1:12 am

in mare parte, scrisoare deschisa a dl dr. Chirculescu mi-a dat un strop de speranta ca in Romania nu toti medicii sunt chiar asa brainwashed.
super tare dl dr.
unii care au comentat sunt invidiosi, altii limitati, altii pur si simplu s-au obisnuit in sistemul in care sunt si le vine ca o manusa...se regasesc. (desi probabil nici nu au terminat rezidentiatul).
oricum nu se va putea face mai nimic pozitiv ca reactie imediata la scrisoare...
in timp, dar asta dureaza pana se schimba mentalitatea oamenilor.

vazi
senior
senior

Postby vazi » Thu Feb 19, 2009 3:15 am

in continuarea aspectului cate zile dureaza o minune /stire la romani:
- ati primit mass mail cu blogul & scrisoarea lui dr C ? (sau ale unor forumisti care si-au bagat link sau posteaza pe forumul lor scrisoarica)
interesenant.
desi discutabil cat de obiectiv ar deveni raspunsul la intrebarea cand si ce raspuns o sa primim la scrisoare sau cat va dura stirea; io cred ca putem zice ca omul are mai mult decat adepti si prozeliti.
- ce parere aveti de cei care se ocupa cu propagarea mesajului sunt "raspandaci" vulgari sau chiar fac un bine medicilor?
pq pas?

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Feb 20, 2009 8:30 am

SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

swiss
elite
elite

Postby swiss » Fri Feb 20, 2009 2:51 pm

vlad stroescu wrote:http://sebastian-corn.tapirul.net/409/pacientului-roman-un-consimtamant-informat-o-sa-alegem-din-nou-tacerea/

ce sa zic...medicul asta stie ce zice.
si da domnule...s-o fi saturat de atat cat a inghitit ani de zile.
dar trebuie sustinut...ca de unu singur nu o sa faca mare lucru.
si de catre colegi medici...si de catre pacienti.
sunt convins ca exista sute de medici ca dumnealui care insa poate nu au talent liric dar insa vorbesc cu pacientul si le explica in mare.
in zilele noastre internetul are o mare putere mediatica si de informare a populatiei.
insa nu tot omul de rand are acces la el.
ii urez din suflet succes dl dr.chirculescu in demersul pe care l-a inceput.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Feb 20, 2009 5:55 pm

holliday wrote: dar insa vorbesc cu pacientul

stiu ca e alt topic dar pe mine ma doare.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

swiss
elite
elite

Postby swiss » Sat Feb 21, 2009 3:19 am

kooksee wrote:
holliday wrote: dar insa vorbesc cu pacientul

stiu ca e alt topic dar pe mine ma doare.

cum zicea cineva pe aici:
cea mai suportabila durere, e durerea altora.

on topic: cand mai se fac emisiuni despre dr chirculescu va rog postati si voi pe aici, eventual si un link ceva catre un site ce transmite in direct emisiunea.
multumesc anticipat.

razvan.f
senior
senior

Postby razvan.f » Sat Feb 21, 2009 11:50 am

Kooks la podea, tavalindu-se si...
Paaac
holliday wrote: cand mai se fac emisiuni despre dr chirculescu

Holidei loveste iar...

swiss
elite
elite

Postby swiss » Sat Feb 21, 2009 12:24 pm

razvan.f wrote:Kooks la podea, tavalindu-se si...
Paaac
holliday wrote: cand mai se fac emisiuni despre dr chirculescu

Holidei loveste iar...

prietene ai tendinte spre ridicol.
imi place totusi ca-s corectat.
sunt curios daca si in viata de zi cu zi esti tot asa de perspicac sau numai internetul te lanseaza asa?

razvan.f
senior
senior

Postby razvan.f » Sat Feb 21, 2009 1:46 pm

holliday wrote:[
sunt curios daca si in viata de zi cu zi esti tot asa de perspicac sau numai internetul te lanseaza asa?

Sper ca e la misto...perspicac... Altfel kooksee e plin de sange la podea si tu tot il mai lovesti cu piciorul.

Si da si in viata de zi cu zi sunt tot asa de perspicace.

swiss
elite
elite

Postby swiss » Sat Feb 21, 2009 2:19 pm

razvan.f wrote:
holliday wrote:[

Sper ca e la misto...perspicac... Altfel kooksee e plin de sange la podea si tu tot il mai lovesti cu piciorul.

Si da si in viata de zi cu zi sunt tot asa de perspicace.

nu, nu mi-am dar seama nu se scrie perspicac? sau tb sa scriu perspikc ca sa te prinzi.
nu prietene, in viata de zi cu zi nu cred ca esti asa. mie imi pari mai mult monoton.
la tine umorul inseamna sa razi de alte persoane. atunci cand altii rad de tine pozezi in victima.

OT.
si aici ar trebui sa intervina moderatorul cu board warnings...si limitarea discutiei on topic.

razvan.f poti sa-ti expui si tu o opinie proprie cu referire la acest topic, sau iti place doar sa imiti/corectezi useri?
macar castigi ceva din asta?

on topic: vlad imi pare rau ca iara se strica un topic cu adevarat important din cauza unor comentarii inutile.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Feb 21, 2009 3:04 pm

oare un topic se poate strica si prin comentarii agramate?
intreb si eu, nu dau cu parul
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

swiss
elite
elite

Postby swiss » Sat Feb 21, 2009 3:31 pm

kooksee wrote:oare un topic se poate strica si prin comentarii agramate?
intreb si eu, nu dau cu parul

depinde de geometria cu care citesti.
asta e forum de discutii despre medicina nu de fetite de la limbi. sau de la litere.
eu recunosc ca in marea parte a posturilor nu stau sa le recitesc, le scriu rapid si le dau submit, ca nu am timp de pierdut aiurea pentru corectat.
vreau doar sa ma fac inteles.
dar se pare ca altii au timp si tre sa si-l omoare cu ceva.
felicitari lor, dar trebuie facut un topic sparat cu comentarii agramate ca sa nu se mai strice topicele aiurea.

razvan.f
senior
senior

Postby razvan.f » Sat Feb 21, 2009 8:17 pm

ontopic
Am vazut emisiunea aia a lui Ciutacu si mi s-a parut slaba insa in acea emisiune Chirculescu a facut afirmatiile in legatura cu lipsa protocoalelor si aceasta a fost cea mai buna parte a emisiunii.
Eu cred ca protocoale trebuie sa existe pentru orice patologie.
Eu am sesizat lipsa acestor protocoale in specialitatea mea de cand am intrat in rezidentiat. Mai degraba am sesizat ca nu exista o conduita uniforma pentru diagnosticul si tratamentul diferitelor afectiuni. Impreuna cu o colega ne-am hotarat sa ne facem ca pentru noi niste protocoale de diagnostic si tratament pentru cat mai multe afectiuni din specialitatea noastra. Cand am inceput lucrul la aceste protocoale am intampinat destule dificultati mai ales ca noi inca nu avem o experienta care sa ne permita sa alegem cea mai buna cale de la diagnostic la tratament (pentru ca si in carti gasesti diverse contradictii). Asa ca o sa le tot modificam. Noi speram ca pana la sfarsitul rezidentiatului sa gasim cea mai buna formula pentru cele mai importante afectiuni din specialitatea noastra.
Existenta acestor protocoale ar trebui sa ne diferentieze de vraci si sa faca curat in medicina de la noi.

offtopic
Cred ca un topic pe acest forum si vorbind despre un subiect atat de important este distrus de comentarii agramate. Dar holidei nu este doar agramat. El este si lipsit de orice logica si de capacitatea de a urmari o discutie. I se pare ca face niste comentarii valabile si ele sunt doar asa de umplutura (internetul are o mare putere mediatica si de informare a populatiei, insa nu tot omul de rand are acces la el, fas) pe langa faptul ca sunt agramate. Cand ii citeaza pe altii nici nu o face corect (singura durere suportabila este durerea altora - semnatura lui Im; holidei spune: cea mai suportabila durere, e durerea altora). Trage niste concluzii din nimic si evident ca ii iese nimic: "la tine umorul inseamna sa razi de alte persoane. atunci cand altii rad de tine pozezi in victima". De unde le scoti?
Vreau sa cred ca acest comportament este doar din cauza superficialitatii personajului dar cred ca este wishful thinking din partea mea.
Stiu ca o sa raspunzi iar cu niste aberatii chiar daca tu te-ai plans ca se strica topicul pentru ca nu este posibil sa o scoti la capat cu tine. Asa ca o sa mai spun o data ca esti agramat si superficial, ca faci numai comentarii "banaliste" si ca poluezi mediul de aici. Sanatate

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sun Feb 22, 2009 3:15 am

http://sebastian-corn.tapirul.net/

''PACIENTULUI ROMÂN - UN CONSIMŢĂMÂNT INFORMAT: O SĂ ALEGEM, DIN NOU, TĂCEREA?
scris de sebastian-corn în categoria Uncategorized

Acum 27 de ani, când intram în operaţie, primeam mănuşi chirurgicale din cauciuc gros, cu două numere mai mari decât mâna mea. Acum, în locul mănuşilor groase şi mari, primesc mănuşi excesiv de subţiri care se rup de două-trei ori într-o intervenţie. Atunci era rău, dar nici acum nu-i bine. Un profesor a sintetizat situaţia după cum urmează: „sistemul medical s-a schimbat extrem de mult, dar n-a ieşit nimic, fir-ar să fie…”

Eu am ştiut acest lucru, iar tu l-ai simţit pe pielea ta, pacient român, dar am ales amândoi să tăcem.

Mai toţi miniştrii sănătăţii din ultimii 19 ani, indiferent de culoarea lor politică, ştiau prea bine că au buzunarul gol, dar nu s-au bătut cum se cuvine pentru banii din sistem, pentru banii noştri, de fapt: nu i-am auzit să facă scandal în şedinţele de guvern şi nici unul nu şi-a dat, măcar, demisia de onoare, ştiind ce fel de sănătate patronează.

Eu am ştiut acest lucru, iar tu l-ai simţit pe pielea ta, pacient român, dar am ales amândoi să tăcem.

Eu nu ştiu ce face Casa de Asigurări de Sănătate cu banii tăi – iar tu nici atât, pacient român. În ce mă priveşte, n-am simţit niciodată că Asigurările s-au comportat cu banii noştri după cum ar fi trebuit: de pe poziţia unui avocat care chiverniseşte banii clientului cu simţul măsurii. Şi, nu uita, pacient român: Casa de Asigurări nu este decât custodele banilor tăi, nu proprietarul lor. A existat vreodată măcar un singur preşedinte al Casei de Asigurări care să-ţi spună ce face cu banii tăi? Am văzut noi doi vreun preşedinte al Casei care să ne dea un raport financiar transparent?

Pe câţi directori ai Casei de Asigurări i-am întrebat, noi doi, pacient român, ce au făcut cu banii noştri?

Pe nici unul. Şi am continuat să tăcem, amândoi.

Mai ştiu ce te supără, pacient român – şi asta mă supără şi pe mine, medicul tău. Nu înţelegi de ce Colegiul Medicilor se eschivează de la explicaţii clare, în timp ce eu nu înţeleg de ce Colegiul nu mă reprezintă cu adevărat – cu bune şi cu rele. Uite, să-ţi spun un secret: când aud despre Royal College of Surgeons, sau despre American College of Cardiology, de pildă, simt un fel de furnicături, ba chiar şi un soi de invidie pentru felul în care colegiile sunt privite de societate. Sunt respectate. Sunt crezute. Sunt luate în considerare.

Şi ştii de ce lucrurile stau aşa, pacient român? Pentru că ele, colegiile de oriunde, sunt înzestrate cu întreaga responsabilitate a profesiei lor. Un colegiu răspunde de pregătirea specialiştilor, de elaborarea protocoalelor de diagnostic şi tratament, un colegiu oferă burse şi granturi şi… se manifestă activ în programele de protecţie a pacienţilor. Şi, ca să-ţi exemplific, am să-ţi arăt în ce fel se implică un colegiu în calitatea actului medical. Colegiul este un actor viu al scenei sociale: organizează conferinţe publice privind securitatea pacientului şi se zbate pentru obţinerea încrederii publice în profesia medicală. Colegiul consideră că „piatra unghiulară a practicii medicale este relaţia medic-pacient”, iar dacă acelaşi colegiu constată că „lucrurile merg rău şi că pacientul solicită ajutor, atunci chiar colegiul se străduieşte să-l asiste pe pacient în demersul său, încercând să menţină relaţia acestuia cu medicul său ori de câte ori este posibil”. În plus, „ca parte componentă a mandatului său de a proteja publicul, colegiul are autoritatea de a investiga formal plângerile şi de a-şi disciplina membri.” Şi, toate aceste lucruri se desfăşoară pentru că orice colegiu medical serios ţine, în primul rând, la respectabilitatea profesioniştilor care îl alcătuiesc.

Eu ştiam acest lucru, iar tu numai îl bănuiai – dar am ales amândoi să tăcem.

Acum, privim amândoi la medicii tineri care pleacă din sistem. Suntem cu 30% mai puţini cei care ar trebui să avem grijă de tine. Cât despre bani, ce să mai vorbim? Nouă ni se… hm, spune să lucrăm doar cu ce avem la îndemână în timp ce tu afli, sistematic, de ani de zile, că medicina nu costă bani. Noi ne mulţumim să ne reamintim numele predecesorilor noştri care au făcut, pe vremuri, medicină cu adevărat, în timp ce tu eşti amăgit doar cu nişte promisiuni lipsite de bază reală.

Îţi aminteşti, pacient român, de ce ai ridicat statuia Eroilor Sanitari? Ai ridicat-o demult, după primul război mondial, în cinstea sutelor de medici căzuţi în prima linie, ucişi în timp ce îţi tratau străbunicii plecaţi la război. Acum, însă, mă priveşti cu suspiciune. Te-au învăţat că stai la rând în camera de aşteptare doar pentru că aş aştepta onorarii necuvenite, dar nici un politician nu ţi-a explicat ce a făcut cu banii cuveniţi sistemului medical, nici un politician nu ţi-a vorbit că nu s-a interesat de organizarea sănătăţii, nici un politician n-a catadicsit să recunoască faptul simplu că, odată ajuns în fotoliul ministerial, spulbera ceea ce făcuse predecesorul său şi o lua de la început, de parcă sistemul medical ar fi un banal atelaj pe care fiecare ministru îl mână încotro vede cu ochii.

Ce-i drept, nici noi doi nu l-am întrebat pe nici un politician ce face cu banii noştri – am ales să tăcem, iar acum eu lucrez lipsit de decenţă profesională, iar tu continui să aştepţi în faţa cabinetului.

Şi ştii ce ne mai aşteaptă pe amândoi? Bănuieşti, măcar? Să spunem că în câteva luni sau un an, vom introduce în medicina românească faimoasele protocoale de diagnostic şi tratament despre care m-ai tot auzit vorbind de la o vreme încoace, pentru că ne sunt strict necesare, amândurora. Numai că atunci, o să constatăm amândoi că nu avem suficienţi bani ca să le ducem la îndeplinire.

Şi atunci, ce o să facem? O să tăcem din nou? O să ne cufundăm, iarăşi, în liniştea de mormânt care ne-a adus aici, pentru ca peste alte şase luni să fie mediatizat un alt domn Lăzărescu, iar noi să ne privim unul pe celălalt, pentru a câta oară, cu ochi răi?

E vina mea şi-a ta, pacient român, că am tăcut şi că i-am lăsat să ne chivernisească banii fără să le punem măcar o singură întrebare.

E vina mea şi-a ta că până şi acum, în acest ceas întârziat, tăcem. E vina mea şi-a ta că uităm că sunt pe lumea asta preşedinţi şi şefi de guvern care au câştigat alegeri pentru că au promis reformarea sistemului sanitar din ţările lor – lucru pe care, după ce au ajuns la putere, l-au şi făcut.

E numai vina mea ÅŸi-a ta.

(Later edit - trebuie să le mulţumesc următorilor pentru sprijinul necondiţionat pe care l-au acordat breslei medicale în aceste zile:

doamnei Luminiţa Vâlcea - PR la Colegiul Medicilor,

doamnei Mihaela Cârlan, de la Ziua,

domnului Victor Ciutacu,

domnului Mircea Badea,

domnului Vlad Odobescu, de la Evenimentul Zilei,

domnilor Iulian Budoi ÅŸi Tudor MuÅŸat, de la Realitatea FM,

domnului Alin Fumurescu, de la Cotidianul,

echipei de jurnalişti de la Gândul,

echipei de la RFI,

tuturor bloggerilor care au dat mai departe,

tuturor celor care au comentat posturile pe teme medicale,

şi, mai ales, doamnei V. - ştie dânsa de ce!)

p.s. 1 – Nu-mi permit să fac decât o singură recomandare colegilor care citesc aceste rânduri. Aveţi grijă să faceţi un consimţământ informat cât mai corect pacienţilor dumneavoastră. Cu acea ocazie, nu ezitaţi să le prezentaţi lipsurile de tot felul care vă împiedică să vă duceţi la bun sfârşit demersul practic. Informaţi-i, cu corectitudine şi fără a exagera, chiar şi despre cele mai banale necesităţi la care nu aveţi acces pentru rezolvarea cazului – după cum bine ştiţi, cazurile se rezovă numai după principiul aici şi acum, nu când catadicseşte serviciul de achiziţii sau cel financiar să vă ofere materialele şi/sau medicamentele de care e nevoie.. Şi, pentru a vă pune la adăpost de represalii, făceţi-vă prescripţiile după cum aţi învăţat, cu toţii, din cărţile adevărate de medicină: din clipa în care solicitările medicale vă vor fi refuzate, veţi avea posibilitatea de a prescrie pacientului, direct, ceea ce sistemul nu vă pune la dispoziţie.

Pentru o asemenea atitudine nu aveţi nevoie decât să acordaţi ceva timp unei buni comunicări cu pacientul. Din proprie experienţă vă spun: nu durează mult. Probabil că mai bine de 60 – 70 % dintre disputele actuale din sistem se datorează unei comunicări deficitare cu pacienţii noştri. Tot acestui tip deficitar de comunicare i se datorează şi posibilitatea pe care o au decidenţii de a ne pune în cârcă toate tarele sistemului pe care, până acum, n-au fost în stare să-l organizeze''

chiar imi place omul asta. foarte mult
qpepsi.gif

swiss
elite
elite

Postby swiss » Sun Feb 22, 2009 4:04 am

razvan.f wrote:offtopic

Stiu ca o sa raspunzi iar cu niste aberatii chiar daca tu te-ai plans ca se strica topicul pentru ca nu este posibil sa o scoti la capat cu tine. Asa ca o sa mai spun o data ca esti agramat si superficial, ca faci numai comentarii "banaliste" si ca poluezi mediul de aici. Sanatate

sigur ca da.ai dreptate.
iti doresc la fel.

vazi
senior
senior

Postby vazi » Tue Feb 24, 2009 2:27 am

da' oare cam ramanem fara materail sau din lipsa de imaginatie divagam "off topic". sau un fel de deja vu conu?
hmmm nu stiu poate din fiecare cate un pic.
la rugamintea mea de a va exprima opinia despre mass mail am primit cam 2 raspunsuri ... unul insolent la fel de nepoliticos ca si cei ce practica mass mailul si unul care argumenteaza beneficiul adus. sunt de acord.
si ca sa contiunuam topicul in lipsa unui plan va ofer placerea unei selecte culegeriii dintr-un statut. sunt convins ca stiti cu toti ce inseamna statut si atributii ale unei institutii publice, de un asa rang cum este CNAS intr-un stat de drept- sau ma rog ce ar trebui sa insemne.
deci in continuare intrebarii retorice cati dintre voi sti ce se face cu banii vostrii, iata ce va ofer eu
:P
AP. 2
Atributiile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

ART. 5
(1) CNAS are urmatoarele atributii:
....
35. asigura informarea cel putin o data pe an a fiecarui asigurat, prin casele de asigurari de sanatate, asupra serviciilor de care beneficiaza, nivelului de contributie si modului de plata, dar si asupra drepturilor si obligatiilor sale, precum si asupra mijloacelor de pastrare a sanatatii, de reducere si de evitare a cauzelor de imbolnavire si asupra pericolelor la care se expun in cazul consumului de droguri, alcool si tutun;
{{in vechea formula era ceva de genul Art.4

2) Drepturile si obligatiile asiguratilor sunt stabilite prin lege.
3) Fiecare asigurat are dreptul de a fi informat cel putin o data pe an , prin Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vaslui , asupra serviciilor de care beneficiaza, nivelul de contributie personala si modalitatile de plata, precum si asupra drepturilor si obligatiilor sale.- o mica mare schimbare mai ales ca tot nu se prinde prb finanicara, mai exact se evita si mai mult}}
...
ART. 41
(1) Functia de presedinte – director general al casei de asigurari de sanatate, manager al sistemului la nivel local, definita pe baza noilor obiective si criterii de performanta ca cerinte specifice ale postului, se ocupa prin concurs organizat in conditiile legii, in vederea eficientizarii activitatii sistemului la nivel local.

ART. 56
Serviciul medical al CNAS are urmatoarele atributii:
...
6. elaboreaza materiale si initiaza periodic actiuni prin care este evaluata satisfactia asiguratului fata de calitatea serviciilor medicale primite;
...

ART. 57
Serviciul medical al CNAS urmareste interesele asiguratilor cu privire la calitatea serviciilor acordate de furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

cateva articole din statul CNAS. statut obligatoriu ptr toatea casele, un fel de statut cadru.
oare ce am putea face sa isi respecte obligatiile? cum le-am putea definii mai bine sa stim ce cerem?
pq pas?

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Wed Mar 04, 2009 12:59 am

SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

andromeda
junior
junior

Postby andromeda » Mon Mar 09, 2009 9:53 pm

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Mon Mar 09, 2009 10:24 pm

Un articol favorabil despre medici in evz? Oau. Inseamna c-a avut ceva impact scrisoarea asta.

ssss
elder
elder

Postby ssss » Mon Mar 09, 2009 10:48 pm

Chestia cu prescrisul a ce trebuie si nu a ce vrea asigurarea/spitalul e foarte indicata. Pentru ca documenteaza faptul ca se face un compromis nu din incompetenta medicului, ci a contabilului.
Reality is an illusion due to lack of wine

vazi
senior
senior

Postby vazi » Tue Mar 10, 2009 8:19 am

eu de incompetenta medicului nu as vorbi cand exista autoritatea achizitiei ("incompetenta contabilului") si forta rep-ilor medicali(puterea spagii ).
in principiu nu as vb de incompetenta de breasla... e ceva enorm, dar nu imposibil in conditiile actualei facultati.
pq pas?

tana
elder
elder

Postby tana » Tue Mar 10, 2009 4:40 pm

vazi wrote: dar nu imposibil in conditiile actualei facultati.

totusi cati dintre absolventii de orice facultate folosesc in cursul carierei lor mai mult de 10% din ce au invatat la facultate? deci nu se sustine
I'm not anti-social. I'm just not user friendly

vazi
senior
senior

Postby vazi » Tue Mar 10, 2009 9:24 pm

tana wrote:
vazi wrote: dar nu imposibil in conditiile actualei facultati.

totusi cati dintre absolventii de orice facultate folosesc in cursul carierei lor mai mult de 10% din ce au invatat la facultate? deci nu se sustine

cred ca incet si sigur devenim off topic /
... totusi incerc (asta-i parerea/opinia mea de om si nu citez ceva expert ):
sincer nu stiu, cati absolventi. insa atunci nu ar fi nevoie de faculta. lucrul acesta il confirma cei ce sunt cadre univ si eminenti chirurgi ce au fost la fac doar ptr a participa la masa festiva si la absolvire. sunt niste excelente maimutze, unii/unele alti nici atat.
deci chestia cu 10 % ii ff discutabila. totusi un strop de adevar cel putin este in ceea ce zici imho, de aia unele fac sunt de 3-4 ani (si au la specializari ce le intrec pe ale noastre in medicina), iar medicina de familie este ca spec de 3 ani. se vb de reducerea ei la 2 ani si reducerea fac la 5.
pq pas?

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Mon Mar 16, 2009 1:17 am

Florin Chirculescu, nominalizat la Gala Medica, de luni, 16 martie, pentru "Premiul special pentru susţinerea corpului medical".

Deci, vine careva?
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu Apr 02, 2009 9:05 pm

acum pe tvr 1 apare dr chirculescu impreuna cu alti medici
qpepsi.gif

vazi
senior
senior

Postby vazi » Thu Apr 02, 2009 9:34 pm

interventia lui s-a diluat si a fost pasat microfonul unui alt "protestar". am schimbat automat canalul.
o emisiune din categoria tov astarasoaie... cu tot tacamul : masa de manevra, agitatori, inocenti, actori, ciocoi. nu am ce pierde. m-am hizilit cand jurnalistu de servici remarca ca de 45 de minute nu reusesc sa puna pct pe i, sa ajunga la concluzie si daramite o decizie operativa. recunoasterea/diagnosticarea impotentei de "clasa" a medicilor.
practic din talkshow a evoluat in comisie si apoi s-a transformat in sedinta de psihoterapie de grup asemanatoare celor de la AAA.
il voi cita pe jurnalist"...dl nu m-ati convins" si replica "dar eu mai pot incerca/continua..."
=))
o sezatoare de tzatze este cu mult mai decenta.
pq pas?

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Apr 03, 2009 12:05 am

Lucrurile nu au stagnat, de la scrisoarea deschisă.

Până la un post promis despre tot ce s-a întâmplat de atunci, puteţi să citiţi despre întâlnirea cu însuşi destinatarul scrisorii.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Apr 03, 2009 12:41 am

Bună ziua, bună ziua, are loc şi tradiţionala strângere de mâini şi, lucru ciudat, în timp ce-mi strânge mâna mă apasă pe poignée, cu o vigoare deosebită, cu degetul mijlociu. Am mai întâlnit semnul ăsta. Unii spun că are o semnificaţie aparte. Dacă o fi având acea semnificaţie aparte, încep să am dubii faţă de legitimitatea celor care se revendică, în zilele noastre, de la magistralii lor antecesori care făceau semne similare când se întâlneau.
Lol. Jenant de penibil.
Am inteles ca in unele CV-uri din aplicatiile pentru granturi de cercetare ale medicilor romani se intalneste informatia conform careia respectivul e membru in Clubul Rotary si/sau Lion. Informatie care nu e necesara pentru evaluarea grantului dar care e strecurata acolo poate-poate o vede vreun frate. :D
Propun un alt semn de recunoastere: purtarea unui set de chei agatat la buzunarul pantalonilor, in partea dreapta.

swiss
elite
elite

Postby swiss » Fri Apr 03, 2009 12:45 am

Melania wrote:Bună ziua, bună ziua, are loc şi tradiţionala strângere de mâini şi, lucru ciudat, în timp ce-mi strânge mâna mă apasă pe poignée, cu o vigoare deosebită, cu degetul mijlociu. Am mai întâlnit semnul ăsta. Unii spun că are o semnificaţie aparte. Dacă o fi având acea semnificaţie aparte, încep să am dubii faţă de legitimitatea celor care se revendică, în zilele noastre, de la magistralii lor antecesori care făceau semne similare când se întâlneau.
Lol. Jenant de penibil.
Am inteles ca in unele CV-uri din aplicatiile pentru granturi de cercetare ale medicilor romani se intalneste informatia conform careia respectivul e membru in Clubul Rotary si/sau Lion. Informatie care nu e necesara pentru evaluarea grantului dar care e strecurata acolo poate-poate o vede vreun frate. :D
Propun un alt semn de recunoastere: purtarea unui set de chei agatat la buzunarul pantalonilor, in partea dreapta.

Masoneria salveaza Romania...
:)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Apr 03, 2009 1:21 am

semn masonic de gradul 4
slabut.
am citit, nu am reusit inca sa devin mason

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Apr 03, 2009 4:46 pm

- Ştiţi, începe ministrul, am citit scrisoarea dumneavoastră încă de când aţi scris-o, dar timpul nu mi-a permis să ne cunoaştem etc., etc., etc. Sunt de acord cu tot ce spuneţi acolo, motiv pentru care v-am invitat să vă fac o propunere.
Aha! Ce mai surpriză! Aproape dâmboviţeană, dar merge…
- Având în vedere că aţi deschis discuţia despre protocoale, aţi fi de acord să deveniţi şeful comisiei de elaborare a protocoalelor în specialitatea dumneavoastră?

Am izbucnit in ras si mi-a venit apa minerala pe nas cand am ajuns la partea asta. :devil:
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Apr 03, 2009 9:21 pm

Credeti ca dr Chirculescu va accepta un post oferit de minister in urmatoarele sase luni? Eu as paria ca asta se va intampla inainte de a canta cocosul de trei ori. E normal si uman, mi-a spus-o chiar Sfantul Petre.

Return to “Viata in spital”