Recistigarea dreptului de libera practica.
-
Med
Recistigarea dreptului de libera practica.
Sint plecata de citiva ani din tara..deci nu sint in tema cu multe...asta ca sa nu vi se para ciudata intrebarea mea:))
Am promovat ex de rezidentiat in '99. Inceput rezidentiat pe MF in ianuarie 2000. Intrerupt rezidentiatul dupa 4 luni.
Cum imi pot recapata dreptul de libera practica? Am nevoie de acesta pentru a putea contiua programul de rezidentiat?
Am cautat pe siteul Colegiului Medicilor..dar nu am gasit nimic.
Multumesc.
Am promovat ex de rezidentiat in '99. Inceput rezidentiat pe MF in ianuarie 2000. Intrerupt rezidentiatul dupa 4 luni.
Cum imi pot recapata dreptul de libera practica? Am nevoie de acesta pentru a putea contiua programul de rezidentiat?
Am cautat pe siteul Colegiului Medicilor..dar nu am gasit nimic.
Multumesc.
- 187.92a
- addicted

eu zic ce shtiu eu:
1. nu ai nevoie de libera practica sa poti continua rezidentiatul.
2. nu poti continua rezidentiatul; se poate intrerupe maxim un an, si am auzit maximorum maximprum 3 ani. cu cerere de inghetzare de an etc, nu parasire pur si simplu. oricum maxim 2 ani shtiu eu
3. ai practicat ceva medicina unde ai fost? caci daca da, atunci poti aranja la colegiu sa obtii lib practica (daca ai an de stagiu, altfel nici p-ala nu poti sa-l iei decat cu doar 4 luni), desi medic generalist adica fara rezi nu va mai exista din 2007, decat daca au rezi
4. daca n-ai practicat medicina atunci adios si lib practica ba chiar deoarece a trecut mai mult de intervalul cheie 5 ani va trebui sa dai licenta din nou la UMF-ul la care ai absolvit (sau poate nu doar acolo).
5. daca ai ceva bani de unde vii atunci poti anula cumva toate astea 4 puncte de mai sus, dar sanse reduse
1. nu ai nevoie de libera practica sa poti continua rezidentiatul.
2. nu poti continua rezidentiatul; se poate intrerupe maxim un an, si am auzit maximorum maximprum 3 ani. cu cerere de inghetzare de an etc, nu parasire pur si simplu. oricum maxim 2 ani shtiu eu
3. ai practicat ceva medicina unde ai fost? caci daca da, atunci poti aranja la colegiu sa obtii lib practica (daca ai an de stagiu, altfel nici p-ala nu poti sa-l iei decat cu doar 4 luni), desi medic generalist adica fara rezi nu va mai exista din 2007, decat daca au rezi
4. daca n-ai practicat medicina atunci adios si lib practica ba chiar deoarece a trecut mai mult de intervalul cheie 5 ani va trebui sa dai licenta din nou la UMF-ul la care ai absolvit (sau poate nu doar acolo).
5. daca ai ceva bani de unde vii atunci poti anula cumva toate astea 4 puncte de mai sus, dar sanse reduse
-
MF
- newbie

- 187.92a
- addicted

-
psihopupu
- junior

eu zic ca nu ai de ce sa te sperii.
Tantile de la colegiu, de la cnpp, de la dsp, ba chiar si cele de la minister.... pot fi uneori atat de amabile...
E vorba de o reactie in oglinda: tu esti amabil, si ele sunt...
Este fenomenal sa vezi imblanzirea brusca: de la o mutra sictirita la una plina de zambet. In urma amabilitatii tale, desigur, se produce schimbarea....
Tantile de la colegiu, de la cnpp, de la dsp, ba chiar si cele de la minister.... pot fi uneori atat de amabile...
E vorba de o reactie in oglinda: tu esti amabil, si ele sunt...
Este fenomenal sa vezi imblanzirea brusca: de la o mutra sictirita la una plina de zambet. In urma amabilitatii tale, desigur, se produce schimbarea....
- 187.92a
- addicted

- 187.92a
- addicted

-
psihopupu
- junior

eufemismele, bata-le vina! :-)
Amabilitatea unei astfel de doamne consta in a inchide ochii la aspectele juridice, la a completa dosar, acte cu tot ce e nevoie si rezolvarea problemei.
Amabilitatea ta .... te interesezi si tu care-i piata.
Cum scria mai jos pc7, un buchet de flori e minim, dar cre' ca pentru o astfel de problema sumele sunt mari. Oricum, ceea ce stie (aproape) tot rezidentul este ca respectivele doamne sunt deschise la spaguire.
Mai ales ca omul vine "din afara", asteptarile doamnelor sunt pe masura...
Jalnic, dar asa se rezolva pe'aici tot: de la carnetul de sofat la deschisul oricarei usi, rezolvatul oricarei probleme.
Asta ar fi un motiv pentru neintors in tara. Sau de migrat spre alte zari, in functie de amplasarea actuala.
Amabilitatea ta .... te interesezi si tu care-i piata.
Cum scria mai jos pc7, un buchet de flori e minim, dar cre' ca pentru o astfel de problema sumele sunt mari. Oricum, ceea ce stie (aproape) tot rezidentul este ca respectivele doamne sunt deschise la spaguire.
Mai ales ca omul vine "din afara", asteptarile doamnelor sunt pe masura...
Jalnic, dar asa se rezolva pe'aici tot: de la carnetul de sofat la deschisul oricarei usi, rezolvatul oricarei probleme.
Asta ar fi un motiv pentru neintors in tara. Sau de migrat spre alte zari, in functie de amplasarea actuala.

- 187.92a
- addicted

- ratzushka
- elder

- 187.92a
- addicted

acum nu se ia rezidentiatul usor, ci daor oamenii sunt muult muult ami deshtepti si Ministerul s-a gandit sa dea un fel de Recunoastere.
cam asha sta treaba cu generaltiile vechi vs alea noi.
"Vreau sau mai putina coruptie, sau mai multe posibilitati de a lua parte la ea" -tare de tot, impresionabil prin justetze
ce tbuia sa faci? sa-ti fi luat DLP atunci dupa anuld e stagiu. lene maer ha?
lasa ca nici acum nu e prea greu cu licenta.
cam asha sta treaba cu generaltiile vechi vs alea noi.
"Vreau sau mai putina coruptie, sau mai multe posibilitati de a lua parte la ea" -tare de tot, impresionabil prin justetze
ce tbuia sa faci? sa-ti fi luat DLP atunci dupa anuld e stagiu. lene maer ha?
lasa ca nici acum nu e prea greu cu licenta.