Asociatie rezidenti

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
cataghe
senior
senior

Asociatie rezidenti

Postby cataghe » Wed Jun 28, 2006 10:57 pm

Mai exista vreo organizatie care sa reprezinte intereseze medicilor rezidenti din Romania? Si daca da, care e aia?

cataghe
senior
senior

Postby cataghe » Thu Jun 29, 2006 7:23 pm

40 de vizualizari, nici un raspuns... nu stie nimeni, nu intereseaza pe nimeni?

Doll
elder
elder

Postby Doll » Thu Jun 29, 2006 7:37 pm

cataghe
senior
senior

Postby cataghe » Thu Jun 29, 2006 7:51 pm

Multumesc, dar eu n-am reusit sa aleg nimic din topicul ala. Cativa oameni seriosi si in rest ironii peste ironii... ceea ce e trist, pt ca in mod evident semnifica faptul ca oamenii nu mai cred in posibilitatea unei schimbari. In plus, din cate am vazut acolo singurele nemultumiri ale rezidentilor sunt legate de salarii, cazare, garzi - nu ca n-as fi intrutotul de acord, insa nimeni nu s-a referit de exemplu la relatiile profesionale adesea umilitoare la care trebuie sa faca fata un rezident, in special in primii ani dar nu numai, sau la faptul ca in foarte multe (poate majoritatea) clinicilor din tara curicula de rezidentiat nu este altceva decat o gluma buna. Se pare insa ca ne-am obisnuit cu asta, ne consolam ca mai avem un an - doi - trei si dupa aia poate ajungem la traiul bun, iar cei care vin dupa noi n-au decat sa treaca prin aceleasi mizerii...
Deci, as vrea sa aud pareri de la oameni realmente interesati: sunteti multumiti de statutul vostru ca rezidenti? de pregatirea voastra? se respecta curicula in unitatile in care lucrati?
Sa inteleg ca vechea asociatie a rezidentilor nu mai exista? Nici macar asa, de forma??

sara
junior
junior

Postby sara » Thu Jun 29, 2006 10:40 pm

Ca rezident, esti mai putin important decat o asistenta. Treaba ta este sa faci foi; sa plimbi bolnavii; sa razi la glumele proaste spuse de sef; sa dormi cu grija in garda asteptand in orice moment sa sune telefonul;sa faci garzi neplatite;sa iei 4 mil si ceva din care trebuie sa te intretii , pe tine si eventual un copil...Si asta timp de 5 ani, ani in care , daca nu are cine sa te ajute, traiesti in saracie si te intrebi ce-o fi fost in capu' tau cand te-ai gandit sa dai la medicina..:(

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Fri Jun 30, 2006 8:04 am

Poate ca cineva o sa spuna:nu stiti decat sa va plangeti...numai nemultumiri si probleme...Dar sincer, ce satisfactie ai cand colegii(superiorii) se uita la tine cu privirea aceea de <inca un rezident tampit de care trebuie sa ne impiedicam>, iar bolnavii, vazandu-ti ecusonul pe care scrie Medic rezident iti arunca priviri de cobai inspaimantati...Bani=0, munca multa si neapreciata, curicula =gluma f buna, concediu=cand are sefu chef, garzi=nenumarate.Noi am vrut-o.Am dat rezi, am invatat pana la epuizare si acum suntem niste brancardieri supracalificati.O cariera stralucita.
i can resist everything except temptation

Tutza
elder
elder

Postby Tutza » Fri Jun 30, 2006 1:13 pm

adevarat vorbesti. de acord cu tot ce ai spus :x :x :x
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed Aug 16, 2006 12:59 pm

oare cei cu protestulnu au facut vreo asociatie a rezidentilor? si dc esti inscris in asociatia asta pe urma vor aparea alte probleme de genul de ce sa plateasca rezid taxa de asociatie cu contravaloarea banilor de bere?
si dupa ce termini rezidentiatul iesi frumos din asociatie...
sigur ca nu am auzit sa existe inca asociati asta dar privind in perspectiva cred ca se vor desfasura lucurile cam ca pe forum.....
Red Apple

Return to “Viata in spital”