Salutare tuturor!
Sunt nou p-aici pe forum, dar mai vechi in ale medicinii.
Mai exact, sunt din promotia '99, insa nu am facut inca rezidentiatul (m-am ocupat cu altele intre timp).
Intrebarea mea este daca, la aproape 32 ani, mai pot da rezidentiatul?
Exista varsta limita (stabilita prin lege) pentru rezidentiat?
Multumesc anticipat pentru sfaturi/raspunsuri.
Varsta limita pentru rezidentiat
-
- newbie
-
- junior
varsta limita pentru rezidentiat
Nu exista limita de varsta(a existat pina prin 98 cea de 35 ani)
- Carpantier
- senior
-
- newbie
pe scurt, care e povestea mea, ca sa intelegeti motivele:
-am absolvit in 99
-1 an stagiu 2000-2001
-din anul 6 deja m-am angajat in alta parte, fara legatura cu medicina (de atunci lucrez in aceeasi companie - ca salariu, incomparabil e mai mare decat cel de rezident) - insa tot medicina vreau sa fac
-din 2003 incerc sa invat pt Step-uri, sa plec in State ca rezident, dar, din cauza job-ului, nu am reusit inca sa invat suficient pt a fi sigur de examen
Scopul meu e sa plec cu Step-urile, dar, datorita pauzei mari, nu cred ca ma ia cineva - astfel, voi avea nevoie de rezidentiat in Romania (sau macar 2-3 ani din el), din care obtin:
-experienta in domeniu
-scrisori recomandare
Legat de ce mai stiu din medicina, credeti-ma ca mai stiu - pe langa faptul ca am tocit ca un nebun in facultate, am si invatat intre timp pt Step1, deci n-as lua-o de la inceput.
Daca aveti sfaturi, pareri, sugestii, va rog..
Multumesc
-am absolvit in 99
-1 an stagiu 2000-2001
-din anul 6 deja m-am angajat in alta parte, fara legatura cu medicina (de atunci lucrez in aceeasi companie - ca salariu, incomparabil e mai mare decat cel de rezident) - insa tot medicina vreau sa fac
-din 2003 incerc sa invat pt Step-uri, sa plec in State ca rezident, dar, din cauza job-ului, nu am reusit inca sa invat suficient pt a fi sigur de examen
Scopul meu e sa plec cu Step-urile, dar, datorita pauzei mari, nu cred ca ma ia cineva - astfel, voi avea nevoie de rezidentiat in Romania (sau macar 2-3 ani din el), din care obtin:
-experienta in domeniu
-scrisori recomandare
Legat de ce mai stiu din medicina, credeti-ma ca mai stiu - pe langa faptul ca am tocit ca un nebun in facultate, am si invatat intre timp pt Step1, deci n-as lua-o de la inceput.
Multumesc
Daniel
- 187.92a
- addicted
- i_mona_12
- senior
Si sunt rezidenti in anul 1?
Eu chiar nu inteleg de unde atata pasiune..........Cunosc pe cineva care are peste 30 de ani, are un loc de munca f bine platit, dar vrea sa dea rezidentiatul si sa munceasca pe 2 lei jumate.
( a terminat facult anul asta).
E decizia fiecaruia, dar mi-ar placea sa-i inteleg totusi.
Eu chiar nu inteleg de unde atata pasiune..........Cunosc pe cineva care are peste 30 de ani, are un loc de munca f bine platit, dar vrea sa dea rezidentiatul si sa munceasca pe 2 lei jumate.

E decizia fiecaruia, dar mi-ar placea sa-i inteleg totusi.
Daca ai o problema grea, da-o unui om lenes; el va gasi cea mai simpla cale sa o rezolve.
- danhia
- elite
pufulet wrote:pe scurt, care e povestea mea, ca sa intelegeti motivele:
-am absolvit in 99
-1 an stagiu 2000-2001
-experienta in domeniu
-scrisori recomandare
1. daca pleci cu stepurile rezzi de la noi nu conteaxza la absolut nika nika.
2. scrisoarile de recomdare de la profi ti le semneaza orice prof cu care ai interactionat prin facultate...basically te duci cu modelu printat de acasa si el ii pune stampila de profesor.( dc vrei am vreo 3 modele prin calc.)
3 . da step 1 si move to next level step 2.
in plus ar fi bien sa-ti iei de la rectorat chestia aia de costa vreo 95 euro si cuprinde curicula si alte onfos si e semnata cu caracter super pozitiv de rector, decan si alti grei ai facult de med. si e facuta asa incat apre a afi si personalizata. dc poti sa o scoti mai ieftin de 95 euro sa ma anunti si pe mine.
in rest..have some fun ...
Multumesc
Red Apple