Discutii legislatie
- Mada2004
- senior
And, daca poti, ai putea sa postezi legea (si regulamentul de aplicare ?), ce reglementeaza modul de calcul a notei examenului pe post in functie de orele de EMC (educatie medicala continua) ?
Stiu ca se face acum o medie in care o anumita pondere o au orele de EMC dar nu stiu exact cum se calculeaza si nici ce lege reglementeaza chestia asta.
Cred ca chestia asta e de interes general.
Stiu ca se face acum o medie in care o anumita pondere o au orele de EMC dar nu stiu exact cum se calculeaza si nici ce lege reglementeaza chestia asta.
Cred ca chestia asta e de interes general.
-
- senior
Avantajul pe care il pot oferi eu , este de a va pune la dispozitie legi de ultima ora importante pentru noi .
Pentru legi mai vechi dispun de aceleasi posibilitati ca oricine are acces la internet.
Am incercat sa caut pe internet ceea ce doresti, dar nu am gasit nimic.Asta nu inseamna ca nu exista.Ceea ce doresti( modul de calcul a notei examenului pe post in functie de orele de EMC (educatie medicala continua)) cred ca este descris mai bine de normele de aplicare ale respectivei legi.
Sfatul meu este sa te adresezi CNPPMF cu o adresa inregistrata in care sa ceri aceasta informatie iar ei n-au de ales si intr-o luna trebuie sa iti raspunda.Daca afli de la ei nr. legii sau nr. Monitorului Oficial punem si aceasta lege/ordin/hotarare la dispozitia tuturor.
Pentru legi mai vechi dispun de aceleasi posibilitati ca oricine are acces la internet.
Am incercat sa caut pe internet ceea ce doresti, dar nu am gasit nimic.Asta nu inseamna ca nu exista.Ceea ce doresti( modul de calcul a notei examenului pe post in functie de orele de EMC (educatie medicala continua)) cred ca este descris mai bine de normele de aplicare ale respectivei legi.
Sfatul meu este sa te adresezi CNPPMF cu o adresa inregistrata in care sa ceri aceasta informatie iar ei n-au de ales si intr-o luna trebuie sa iti raspunda.Daca afli de la ei nr. legii sau nr. Monitorului Oficial punem si aceasta lege/ordin/hotarare la dispozitia tuturor.
- Qvadratus
- senior
Ia vedeti aici cind aveti neaparata nevoie de ceva legislatie. Cautarea este destul de greoaie si cu citeva erori, pina te prinzi ca trebuie sa cauti dupa cit mai multe cuvinte cheie, rind pe rind si eventual sa incerci mai multe tipuri de solutii. Ce e mai naspa este ca trebuie sa astepti 1 -1 1/2 luni pina vezi o lege pe gratis aici, pe aceasta pagina .
http://domino2.kappa.ro/mj/superlex.nsf/all/Biblioteca
Vedeti ca un interval poate contine si legislatie ce include promulgari din ultima luna sau luna si jumatate din anul precedent si nu are de obicei perioada terminala de o luna o luna si jumatate din ultimul an mentionat.
http://domino2.kappa.ro/mj/superlex.nsf/all/Biblioteca
Vedeti ca un interval poate contine si legislatie ce include promulgari din ultima luna sau luna si jumatate din anul precedent si nu are de obicei perioada terminala de o luna o luna si jumatate din ultimul an mentionat.
- Wizzy
- senior
Qvadratus wrote:Cautarea este destul de greoaie si cu citeva erori, pina te prinzi ca trebuie sa cauti dupa cit mai multe cuvinte cheie, rind pe rind si eventual sa incerci mai multe tipuri de solutii. Ce e mai naspa este ca trebuie sa astepti 1 -1 1/2 luni pina vezi o lege pe gratis aici, pe aceasta pagina.
Cu atat mai mult ar trebui sa apreciem faptul ca And ne posteaza aici, la "botul calului", legile aparute recent.
A man is only as big as the dreams he dares to live!
- Chingachgook
- addicted
- ChrisP
- senior
Multumim And pentru ce ne oferi aici.
Nu reusesc sa downloadez ORDIN Nr. 1677
privind stabilirea cuantumului taxei pentru efectuarea stagiului de pregătire în vederea obţinerii
celei de-a doua specialităţi înrudite fara concurs de rezidentiat...
Restul au mers.
Ma poate ajuta cineva, va rog...
Multumesc.

Nu reusesc sa downloadez ORDIN Nr. 1677
privind stabilirea cuantumului taxei pentru efectuarea stagiului de pregătire în vederea obţinerii
celei de-a doua specialităţi înrudite fara concurs de rezidentiat...
Restul au mers.
Ma poate ajuta cineva, va rog...

Multumesc.
- victor
- elder
- dr_mihalache
- elder
Re: Biblioteca de Legislatie Medicala
And wrote:ORDIN
privind stabilirea specialităţilor înrudite, care pot fi obţinute ca a doua specialitate fără susţinerea concursului de rezidenţiat
Monitorul Oficial-Nr.740/17 august 2004
Am incercat sa downloadez ordinul de mai sus si nu pot .

Cum as putea sa-l descarc ? Va rog frumos sa-mi scrieti ,daca se poate cat mai concret ,adica pasii din- aproape- in- aproape ,caci recunosc ,nu ma prea pricep.
Ordinul de care intreba ChrisP ,eu l-am descarcat cu clic dreapta si "save target as..." Am incercat acelasi lucru si pt ordinul care ma intereseaza si ,asa cum am spus ,nu am obtinut textul ,ci niste semne +cifre +litere.
Multumesc!
1)ataca ideea si nu persoana
2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui
-
- senior
Re: Biblioteca de Legislatie Medicala
Da am observat si eu ca apar uneori probleme la download.Oricum primul download eu il fac ca sa verific daca este totul in regula.Cred ca sunt doar mici probleme tehnice care pot fi depasite prin insistenta.Eu sunt doar un user obinuit si nu pot rezolva problemele tehnice, nici nu m-as pricepe.Daca se pierde informatia ma pot apuca sa le postez din nou.
- victor
- elder
-
- senior
nya wrote:Am auzit ca ordinul nr 740/17 august privind stabilirea specialitatilor inrudite care pot fi obtinute ca a doua specialitate fara sustinerea exam de rezidentiat a fost abrogat. Stiti daca este adevarat?
Eu nu stiu nimic de asa ceva.Mie mi se pare ca acel ordin este chiar intarit de ultimul ordin 1677 care stabileste taxele si reaminteste grupele de specialitati.Mai este si ordinul lui Cinteza pe care eu nu l-am vazut pana acum decat am auzit de el pe http://www.ms.ro (poate este acolo ceva de care eu nu stiu)
- dr_mihalache
- elder
And si Victor,multumesc baieti pt ca mi-ati raspuns,desi n-am reusit s-o scot la capat pana la urma.
And ,tu cand verifici prima oara daca-i in regula (daca se deschide/descarca pdf-ul) cum faci (folosind IE) ?Cu "insistentze" nu merge,am incercat in mai multe feluri.
E posibil sa se fi "strecurat" ceva pe acolo si sa codifice informatia ?
Victor ,habar nu am ,ce anume presupune ca sa pot folosi firefox ca browser?
Imi pare rau,caci ma interesau niste amanunte din ordinul respectiv !
Am ametit cat am cautat pe alte site-uri.
Nu s-a abrogat acest ordin ,ci cel privind stabilirea cuantumului taxei .Adica ramane valabila posibilitatea obtinerii celei de-a doua sp ,numai ca ieri Cinteza a semnat un nou ordin prin care s-a stabilit cuantumul taxei pt efectuarea celei de-a doua sp la sume intre 200-300 euro/an (in vechiul ordin aceste sume erau de 10 ori mai mari,adica 2000-3000 euro /an ! )
And ,tu cand verifici prima oara daca-i in regula (daca se deschide/descarca pdf-ul) cum faci (folosind IE) ?Cu "insistentze" nu merge,am incercat in mai multe feluri.

Victor ,habar nu am ,ce anume presupune ca sa pot folosi firefox ca browser?
Imi pare rau,caci ma interesau niste amanunte din ordinul respectiv !

Am auzit ca ordinul nr 740/17 august privind stabilirea specialitatilor inrudite care pot fi obtinute ca a doua specialitate fara sustinerea exam de rezidentiat a fost abrogat. Stiti daca este adevarat
Nu s-a abrogat acest ordin ,ci cel privind stabilirea cuantumului taxei .Adica ramane valabila posibilitatea obtinerii celei de-a doua sp ,numai ca ieri Cinteza a semnat un nou ordin prin care s-a stabilit cuantumul taxei pt efectuarea celei de-a doua sp la sume intre 200-300 euro/an (in vechiul ordin aceste sume erau de 10 ori mai mari,adica 2000-3000 euro /an ! )
- dr_mihalache
- elder
And,nu ai putea sa mai "lipesti" o data ordinul 740 aici pe forum ?
Ar fi super ! Te rog.
E ceva ciudat,caci numai ordinul asta nu pot sa-l descarc cu IE ,toate celelalte merg.Sa-l ia naiba !
Ar fi super ! Te rog.
E ceva ciudat,caci numai ordinul asta nu pot sa-l descarc cu IE ,toate celelalte merg.Sa-l ia naiba !
- Qvadratus
- senior
Are cineva textul noului Ordin privind stabilirea cuantumului taxei pentru efectuarea stagiului de pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati inrudite, fara sustinerea unui nou concurs de rezidentiat ?
nu prea sunt lamurit cum e cu termenul limita de 15 zile de dupa intrarea in vigoare a ordinului .
nu prea sunt lamurit cum e cu termenul limita de 15 zile de dupa intrarea in vigoare a ordinului .
- cnicu
- senior
In termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a noului act normativ, solicitantii vor depune la Ministerul Sanatatii un dosar care sa cuprinda propunerea unitatii sanitare publice sau private privind inscrierea la programul de pregatire, avizul Colegiului Medicilor, avizul unui indrumator de stagiu (cadru didactic cu functie de predare) si un angajament de plata al programului de pregatire.
http://www.cmb.ro/stire.php?id=162
http://www.cmb.ro/stire.php?id=162
- Qvadratus
- senior
Mai, am zis ca nu sunt lamurit care-i treaba, ca textul comunicatului il citisem si eu...
Adica dupa ce trec alea 15 zile de la publicarea in M.O. hai, ura si la gara ? Nu am cum sa fac rost de toate hirtoagele intr-un timp atit de scurt din diverse motive sa zicem, ce fac, ramin cu buza umflata ? poate in textul ordinului gasesc vreo portita de scapare, ceva, ASTA ma intereseaza.
Adica dupa ce trec alea 15 zile de la publicarea in M.O. hai, ura si la gara ? Nu am cum sa fac rost de toate hirtoagele intr-un timp atit de scurt din diverse motive sa zicem, ce fac, ramin cu buza umflata ? poate in textul ordinului gasesc vreo portita de scapare, ceva, ASTA ma intereseaza.
-
- Qvadratus
- senior
- ChrisP
- senior
A fost o discutie anul trecut legata de posibilitatea ca un medic resident sa poata face garzi platite (oficial). Dar, prin august/septembrie 2004 a aparut o lege sau completare/ hotarare de guvern care spunea ca rezidentii nu mai au dreptul de a face linia I de garda.
Nu gasesc informatia exacta. Ma puteti ajuta, va rog?
Cu un link eventual...
Multumesc.
Nu gasesc informatia exacta. Ma puteti ajuta, va rog?

Multumesc.

-
- junior
-
- junior
chilly-willy wrote:criss24 wrote:Exista o legislatie cu privire la transferul in rezidentiat, de pe o specialitate pe alta la care ai fi avut acces la repartitie? Va multumesc
Am reluat citatul de mai sus scris mai demult deoarece m-ar interesa un raspuns la intrebarea pusa! Va multumesc la randul meu!
Oare ar vrea cineva totusi sa-mi raspunda la intrebare? Va multumesc!
-
- junior
chilly-willy wrote:chilly-willy wrote:criss24 wrote:Exista o legislatie cu privire la transferul in rezidentiat, de pe o specialitate pe alta la care ai fi avut acces la repartitie? Va multumesc
Am reluat citatul de mai sus scris mai demult deoarece m-ar interesa un raspuns la intrebarea pusa! Va multumesc la randul meu!
Oare ar vrea cineva totusi sa-mi raspunda la intrebare? Va multumesc!
salut!
eu am fost la minister si am intrebat-o pe d-na chivu de la 351 . dansa mi-a spus ca transferul intre specializri este posibi numai dc ai fi avut acces la repartitie la specializarea pe care o vrei si numai pe motive medicale.
sper sa-ti foloseasca informatia
alexandra
-
- junior
- md31174
- senior
- md31174
- senior
- YY
- senior
Deci sa inteleg ca si la medicii stagiari salariul brut va creste de la 3.4 la 3.7 mil ? Mie asa mi-a zis la inceputul anului; mai exact pe contractul de munca mi-a trecut 3.7 mil, dar apoi mi-a zis ca abia din octombrie o sa fie atata, pana acum a fost 3.4 mil. Nu mai zic ca spitalul platitor nu am vrut sa imi plateasca sporurile, desi celelate spitale au platit sporurile si la stagiari.
ÃŽnvăţatul dăunează grav sănătaţii !
- md31174
- senior
cauta:
L E G E (125)
pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului
nr.115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului
contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar
la stagiari 3 745 000!
L E G E (125)
pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului
nr.115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului
contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar
la stagiari 3 745 000!
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.
- Reaktor
- elder
- coldgirl
- newbie
http://medlex.medfam.ro/topics.php aici puteti gasi legislatia din domeniul medical