Discutii legislatie

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Mada2004
senior
senior

Postby Mada2004 » Sat Oct 16, 2004 11:07 am

And, daca poti, ai putea sa postezi legea (si regulamentul de aplicare ?), ce reglementeaza modul de calcul a notei examenului pe post in functie de orele de EMC (educatie medicala continua) ?

Stiu ca se face acum o medie in care o anumita pondere o au orele de EMC dar nu stiu exact cum se calculeaza si nici ce lege reglementeaza chestia asta.

Cred ca chestia asta e de interes general.

And
senior
senior

Postby And » Sun Oct 17, 2004 8:08 pm

Avantajul pe care il pot oferi eu , este de a va pune la dispozitie legi de ultima ora importante pentru noi .
Pentru legi mai vechi dispun de aceleasi posibilitati ca oricine are acces la internet.
Am incercat sa caut pe internet ceea ce doresti, dar nu am gasit nimic.Asta nu inseamna ca nu exista.Ceea ce doresti( modul de calcul a notei examenului pe post in functie de orele de EMC (educatie medicala continua)) cred ca este descris mai bine de normele de aplicare ale respectivei legi.
Sfatul meu este sa te adresezi CNPPMF cu o adresa inregistrata in care sa ceri aceasta informatie iar ei n-au de ales si intr-o luna trebuie sa iti raspunda.Daca afli de la ei nr. legii sau nr. Monitorului Oficial punem si aceasta lege/ordin/hotarare la dispozitia tuturor.

Qvadratus
senior
senior

Postby Qvadratus » Sat Nov 13, 2004 5:23 pm

Ia vedeti aici cind aveti neaparata nevoie de ceva legislatie. Cautarea este destul de greoaie si cu citeva erori, pina te prinzi ca trebuie sa cauti dupa cit mai multe cuvinte cheie, rind pe rind si eventual sa incerci mai multe tipuri de solutii. Ce e mai naspa este ca trebuie sa astepti 1 -1 1/2 luni pina vezi o lege pe gratis aici, pe aceasta pagina .

http://domino2.kappa.ro/mj/superlex.nsf/all/Biblioteca

Vedeti ca un interval poate contine si legislatie ce include promulgari din ultima luna sau luna si jumatate din anul precedent si nu are de obicei perioada terminala de o luna o luna si jumatate din ultimul an mentionat.

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Tue Nov 23, 2004 3:48 pm

Qvadratus wrote:Cautarea este destul de greoaie si cu citeva erori, pina te prinzi ca trebuie sa cauti dupa cit mai multe cuvinte cheie, rind pe rind si eventual sa incerci mai multe tipuri de solutii. Ce e mai naspa este ca trebuie sa astepti 1 -1 1/2 luni pina vezi o lege pe gratis aici, pe aceasta pagina.

Cu atat mai mult ar trebui sa apreciem faptul ca And ne posteaza aici, la "botul calului", legile aparute recent.
A man is only as big as the dreams he dares to live!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Nov 23, 2004 8:04 pm

hai toata lumea in cor:

"MULTUMIIIIIIIM AND"
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ChrisP
senior
senior

Postby ChrisP » Wed Jan 05, 2005 4:13 pm

Multumim And pentru ce ne oferi aici. :)
Nu reusesc sa downloadez ORDIN Nr. 1677
privind stabilirea cuantumului taxei pentru efectuarea stagiului de pregătire în vederea obţinerii
celei de-a doua specialităţi înrudite fara concurs de rezidentiat...
Restul au mers.
Ma poate ajuta cineva, va rog... :roll:
Multumesc.

victor
elder
elder

Postby victor » Wed Jan 05, 2005 4:48 pm

Incearca cu alt browser decat IE (firefox de pilda).

ChrisP
senior
senior

Postby ChrisP » Wed Jan 05, 2005 5:46 pm

Multumesc Victor, am reusit :)

dr_mihalache
elder
elder

Re: Biblioteca de Legislatie Medicala

Postby dr_mihalache » Fri Jan 07, 2005 7:01 pm

And wrote:ORDIN
privind stabilirea specialităţilor înrudite, care pot fi obţinute ca a doua specialitate fără susţinerea concursului de rezidenţiat
Monitorul Oficial-Nr.740/17 august 2004

Am incercat sa downloadez ordinul de mai sus si nu pot . :( Imi apar in loc de text o serie de semne. :shock:
Cum as putea sa-l descarc ? Va rog frumos sa-mi scrieti ,daca se poate cat mai concret ,adica pasii din- aproape- in- aproape ,caci recunosc ,nu ma prea pricep.
Ordinul de care intreba ChrisP ,eu l-am descarcat cu clic dreapta si "save target as..." Am incercat acelasi lucru si pt ordinul care ma intereseaza si ,asa cum am spus ,nu am obtinut textul ,ci niste semne +cifre +litere.

Multumesc!
1)ataca ideea si nu persoana
2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui

And
senior
senior

Re: Biblioteca de Legislatie Medicala

Postby And » Sat Jan 08, 2005 2:46 am

Da am observat si eu ca apar uneori probleme la download.Oricum primul download eu il fac ca sa verific daca este totul in regula.Cred ca sunt doar mici probleme tehnice care pot fi depasite prin insistenta.Eu sunt doar un user obinuit si nu pot rezolva problemele tehnice, nici nu m-as pricepe.Daca se pierde informatia ma pot apuca sa le postez din nou.

victor
elder
elder

Postby victor » Sat Jan 08, 2005 11:25 am

Si eu am avut probleme - cred ca legate de numele foarte mare al fisierului, si de faptul ca IE nu prea il stapanesc binela ce face cu fisierele (save/open in window etc). Practic folosesc firefox si merge atunci fara probleme.

nya
newbie
newbie

Postby nya » Sat Jan 08, 2005 3:51 pm

Am auzit ca ordinul nr 740/17 august privind stabilirea specialitatilor inrudite care pot fi obtinute ca a doua specialitate fara sustinerea exam de rezidentiat a fost abrogat. Stiti daca este adevarat?

And
senior
senior

Postby And » Sat Jan 08, 2005 4:19 pm

nya wrote:Am auzit ca ordinul nr 740/17 august privind stabilirea specialitatilor inrudite care pot fi obtinute ca a doua specialitate fara sustinerea exam de rezidentiat a fost abrogat. Stiti daca este adevarat?

Eu nu stiu nimic de asa ceva.Mie mi se pare ca acel ordin este chiar intarit de ultimul ordin 1677 care stabileste taxele si reaminteste grupele de specialitati.Mai este si ordinul lui Cinteza pe care eu nu l-am vazut pana acum decat am auzit de el pe http://www.ms.ro (poate este acolo ceva de care eu nu stiu)

dr_mihalache
elder
elder

Postby dr_mihalache » Sat Jan 08, 2005 4:30 pm

And si Victor,multumesc baieti pt ca mi-ati raspuns,desi n-am reusit s-o scot la capat pana la urma.
And ,tu cand verifici prima oara daca-i in regula (daca se deschide/descarca pdf-ul) cum faci (folosind IE) ?Cu "insistentze" nu merge,am incercat in mai multe feluri. :D E posibil sa se fi "strecurat" ceva pe acolo si sa codifice informatia ?
Victor ,habar nu am ,ce anume presupune ca sa pot folosi firefox ca browser?
Imi pare rau,caci ma interesau niste amanunte din ordinul respectiv ! :( Am ametit cat am cautat pe alte site-uri.

Am auzit ca ordinul nr 740/17 august privind stabilirea specialitatilor inrudite care pot fi obtinute ca a doua specialitate fara sustinerea exam de rezidentiat a fost abrogat. Stiti daca este adevarat

Nu s-a abrogat acest ordin ,ci cel privind stabilirea cuantumului taxei .Adica ramane valabila posibilitatea obtinerii celei de-a doua sp ,numai ca ieri Cinteza a semnat un nou ordin prin care s-a stabilit cuantumul taxei pt efectuarea celei de-a doua sp la sume intre 200-300 euro/an (in vechiul ordin aceste sume erau de 10 ori mai mari,adica 2000-3000 euro /an ! )

3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui

dr_mihalache
elder
elder

Postby dr_mihalache » Sat Jan 08, 2005 5:25 pm

And,nu ai putea sa mai "lipesti" o data ordinul 740 aici pe forum ?
Ar fi super ! Te rog.
E ceva ciudat,caci numai ordinul asta nu pot sa-l descarc cu IE ,toate celelalte merg.Sa-l ia naiba !

nya
newbie
newbie

Postby nya » Sat Jan 08, 2005 9:10 pm

Multumesc pentru ca mi-ati raspuns . Nu reusesc sa downloadez nici ordinul 740 si nici cel 1677. M-ar interesa sa stiu daca exista diferente intre grupele de specialitati publicate in ordinul 740 si cele din 1677 .Multumesc.

Qvadratus
senior
senior

Postby Qvadratus » Wed Jan 12, 2005 11:34 pm

Are cineva textul noului Ordin privind stabilirea cuantumului taxei pentru efectuarea stagiului de pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati inrudite, fara sustinerea unui nou concurs de rezidentiat ?
nu prea sunt lamurit cum e cu termenul limita de 15 zile de dupa intrarea in vigoare a ordinului .

cnicu
senior
senior

Postby cnicu » Thu Jan 13, 2005 12:13 am

In termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a noului act normativ, solicitantii vor depune la Ministerul Sanatatii un dosar care sa cuprinda propunerea unitatii sanitare publice sau private privind inscrierea la programul de pregatire, avizul Colegiului Medicilor, avizul unui indrumator de stagiu (cadru didactic cu functie de predare) si un angajament de plata al programului de pregatire.

http://www.cmb.ro/stire.php?id=162

Qvadratus
senior
senior

Postby Qvadratus » Thu Jan 13, 2005 9:36 am

Mai, am zis ca nu sunt lamurit care-i treaba, ca textul comunicatului il citisem si eu...
Adica dupa ce trec alea 15 zile de la publicarea in M.O. hai, ura si la gara ? Nu am cum sa fac rost de toate hirtoagele intr-un timp atit de scurt din diverse motive sa zicem, ce fac, ramin cu buza umflata ? poate in textul ordinului gasesc vreo portita de scapare, ceva, ASTA ma intereseaza.

criss24

Postby criss24 » Thu Jan 13, 2005 12:01 pm

Exista o legislatie cu privire la transferul in rezidentiat, de pe o specialitate pe alta la care ai fi avut acces la repartitie? Va multumesc
viitorul suna bine

Qvadratus
senior
senior

Postby Qvadratus » Sat Jan 15, 2005 11:29 am

Nimeni nu stie cum e cu termenul limita ?

Qvadratus
senior
senior

Postby Qvadratus » Sun Jan 23, 2005 1:21 pm

Raspunsul era cum ca hotarirea nici nu a aparut in Monitorul Oficial, asa ca deocamdata nici nu e valabila. Cine stie cind va aparea, in ce context, si daca va mai aparea in forma initiala....
Oricum, vad ca interesul este extrem de mare pe-aici pentru legislatie.....

ChrisP
senior
senior

Postby ChrisP » Sun May 01, 2005 5:53 pm

A fost o discutie anul trecut legata de posibilitatea ca un medic resident sa poata face garzi platite (oficial). Dar, prin august/septembrie 2004 a aparut o lege sau completare/ hotarare de guvern care spunea ca rezidentii nu mai au dreptul de a face linia I de garda.
Nu gasesc informatia exacta. Ma puteti ajuta, va rog? :roll: Cu un link eventual...
Multumesc. :)

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Wed May 04, 2005 12:58 am

criss24 wrote:Exista o legislatie cu privire la transferul in rezidentiat, de pe o specialitate pe alta la care ai fi avut acces la repartitie? Va multumesc

Am reluat citatul de mai sus scris mai demult deoarece m-ar interesa un raspuns la intrebarea pusa! Va multumesc la randul meu!

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Fri May 13, 2005 9:28 pm

chilly-willy wrote:
criss24 wrote:Exista o legislatie cu privire la transferul in rezidentiat, de pe o specialitate pe alta la care ai fi avut acces la repartitie? Va multumesc

Am reluat citatul de mai sus scris mai demult deoarece m-ar interesa un raspuns la intrebarea pusa! Va multumesc la randul meu!

Oare ar vrea cineva totusi sa-mi raspunda la intrebare? Va multumesc!

Qvadratus
senior
senior

Postby Qvadratus » Tue May 24, 2005 9:47 pm

Care stie cum se va modifica legislatia in domeniul competentelor si supraspecializarilor ? Pe mine concret mai intereseaza problemele legate de ecografie si electromiografie.

alexandra
junior
junior

Postby alexandra » Tue May 24, 2005 10:11 pm

chilly-willy wrote:
chilly-willy wrote:

Oare ar vrea cineva totusi sa-mi raspunda la intrebare? Va multumesc!

salut!
eu am fost la minister si am intrebat-o pe d-na chivu de la 351 . dansa mi-a spus ca transferul intre specializri este posibi numai dc ai fi avut acces la repartitie la specializarea pe care o vrei si numai pe motive medicale.
sper sa-ti foloseasca informatia
alexandra

chilly-willy
junior
junior

Postby chilly-willy » Sat May 28, 2005 11:49 pm

Alexandra, iti multumesc de raspuns, exact asta ma si interesa, voiam sa schimb pe o specialitate pe care as fi avut acces la rezidentiat, asa ca am sa abuzez de amabilitatea ta sa-mi zici cam ce demersuri trebuie facute intr-o situatie de genul asta! Iti multumesc inca o data!

alexandra
junior
junior

Postby alexandra » Sun May 29, 2005 6:11 pm

presupun ca cel mai bine ar fi sa te duci personal acolo, la et.3, cam.351, la d-na chivu si sa o intrebi. mie mi-a zis ca trebuie si un motiv medical. programul este marti si joi de la 11 la 14

baby
junior
junior

transfer

Postby baby » Tue Oct 18, 2005 5:42 pm

Aha,deci voiai sa te transferi de pe maxilo pe dento-alveolara..Ai reusit?

alexandra
junior
junior

Postby alexandra » Tue Oct 18, 2005 6:12 pm

Nu am mai incercat.Imi place maxilo.

md31174
senior
senior

Postby md31174 » Tue Oct 25, 2005 10:21 am

am si eu o intrebare timpita: rezidenti anul I - care este salariul brut? 4,8 mil? sau 5,3 mil?
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

YY
senior
senior

Postby YY » Tue Oct 25, 2005 12:10 pm

4.8mil.....stiu sigur ca netul e ~3.7mil, deci brutul ar trebui sa fie pe la 4.8; poate 5.3 e la cei care iau spor (chir spre exemplu).
ÃŽnvăţatul dăunează grav sănătaţii !

md31174
senior
senior

Postby md31174 » Tue Oct 25, 2005 4:31 pm

ei, de la 1 oct conform legii 125/2004 salariul brut al unui medic rez anul I va fi de 5 292 000.
anul II cu 1 mil mai mult!
succes la cheltuit banii!!! :D
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

YY
senior
senior

Postby YY » Tue Oct 25, 2005 5:23 pm

Deci sa inteleg ca si la medicii stagiari salariul brut va creste de la 3.4 la 3.7 mil ? Mie asa mi-a zis la inceputul anului; mai exact pe contractul de munca mi-a trecut 3.7 mil, dar apoi mi-a zis ca abia din octombrie o sa fie atata, pana acum a fost 3.4 mil. Nu mai zic ca spitalul platitor nu am vrut sa imi plateasca sporurile, desi celelate spitale au platit sporurile si la stagiari.

md31174
senior
senior

Postby md31174 » Tue Oct 25, 2005 5:27 pm

cauta:
L E G E (125)
pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului
nr.115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului
contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar

la stagiari 3 745 000!

YY
senior
senior

Postby YY » Tue Oct 25, 2005 5:40 pm

Da, exact suma asta o am eu trecuta in contractul de munca, numai ca, precum spuneam, pana in octombrie salariul brut la stagiari a fost de 3.417.000, adica netul ~2.78 mil.

Reaktor
elder
elder

Postby Reaktor » Tue Oct 25, 2005 5:52 pm

Vorba lui Nastase: 'nu-i foarte rau'.
"If freedom is short of weapons, we must compensate with willpower."

YY
senior
senior

Postby YY » Tue Oct 25, 2005 8:07 pm

Pai "nu-i f rau", "e extrem de groaznic". :evil:

coldgirl
newbie
newbie

Postby coldgirl » Tue Jan 31, 2006 11:15 am

http://medlex.medfam.ro/topics.php aici puteti gasi legislatia din domeniul medical :)

Return to “Viata in spital”