RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Thu Feb 15, 2018 6:37 pm

Nu cred ca difera doar de la tara la tara, dar si de la situatie la situatie (banuiesc ca intrebarea se refera la sistemul public, nu la cel privat), asa ca eu iti recomand sa comentezi cazul cu colegii tai, superiorul ierarhic sau juristul spitalului, depinzand de situatie, pentru ca poate sa se rezolve simplu, cu programarea la alt medic sau sa fie mai complicat.
E din cauza ta sau din cauza lui?

Mie nu-mi place sa refuz pacienti pe motivul asta, insa cunosc cazuri de refuz de urmarire in cazuri de pacienti care nu urmeaza recomandarea medicala si asta le pune viata in pericol. Si mi s-a recomandat insistent s-o fac si eu in aceasta situatie.
De exemplu: pacienta cu anorexie care refuza internarea, pacient insulinodeficient si descompensat glicemic care refuza insulinizarea, pacienta cu cancer de tiroida care refuza operatia si prefera sa astepte si sa urmeze un tratament naturist..
In ultimul caz e vorba de o relatare indirecta, mi-a spus chiar pacienta ca in sistemul public i-au zis ca daca nu se opereaza, n-are de ce sa mai vina la vizite.
Muma the Puma

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 6475
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Thu Feb 15, 2018 8:05 pm

a ver, familia are o problema cu toata sectia, drept care in loc sa se duca la alt spital public, s-a dus la un privat si a dat spitalul in judecata (prin avocatul poporului) pt ca nu i-a oferit fiica-sii mai mult tratament. credem ca vrea sa-i plateasca statul tratamentul privat, ne gandim ca asta e scopul.
e o pacienta mostenita de la fosta dr, o am in continuare in fizio, nu e problema mea personala (sau cel putin deocamdata). dar intreb pt ca mi se pare un abuz si o nedreptate ca orice cretin sa poata puna plangeri si sa fte medicul la icre, iar medicul sa trebuiasca sa-i raspunda prin scris, sa se justifice. eu unde ma plang cand vreau sa ma plang? nu as pune nicio reclamatie, l-as da afara din cabinet; dar intrebarea mea e ce resurse legale avem. daca ne ameninta sau ne injura stiu unde sa apelez (desi cand am vrut sa denunt un pacient pt insulte xenofobe formularul era pt agresiuni fizice, nu verbale; dar un coleg a pus pt injuraturi, asa ca o solutie exista, dar n-am aflat-o inca).
asta cu avocatul spitatului sau al colegiului medicilor nu ma satisface, prea mare tambalau cand scopul e sa-i spui nesimtitului ca e nesimtit si sa-si caute alt medic, doar asta, nimic altceva. vreau un birou cu registru, cu reclamatie in 2 copii (una pt mine, una pt administratie), cu nr de registru, deadline pt a primi raspunsul la reclamatie... dar por culo si pierdere de vreme de forma institutionalizata ca poate o sa am nevoie candva, nu se stie.
Doamna cu gimnastica

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Thu Feb 15, 2018 9:02 pm

Pai nu prea ai ce sa faci cu pacientii (sau familiile) astia, atata timp cat nu recurg la violenta verbala sau fizica.
Le raspunzi la intrebari si la indoielile pe care le au in privinta opiniilor tale atat cat consideri tu ca e rezonabil pentru o vizita medicala, iar daca vezi ca ei continua peste limita decentei, le spui direct ca vizita s-a incheiat si ii rogi frumos sa iasa afara si gata.
Nu e nevoie de nicio formalitate ca sa le spui ca asta e o consultatie, nu o discutie intr-un comitet de medici, nici curs de patologie medicala. Si ca fiind o consultatie, ei vin sa te consulte pe tine, sa-ti ceara opinia de profesionist. Ca e dreptul lor sa nu fie de acord cu ea, ca intelegi asta, insa daca nu sunt de acord cu tine si nu vor sa continue planul de tratament conform recomandarilor tale, adica sa colaboreze, ar trebui sa ceara a doua opinie la alt centru.
Asta e, normal, civilizat, lumea are dreptul sa nu fie de acord si sa se duca sa ceara o a doua opinie, e cel mai bine pt toata lumea, nimeni nu e nesimtit, va multumesc, vizita s-a incheiat, la revedere.

Aici exista si in sistemul public posibilitatea de a cere a doua opinie, am vazut cand eram rezidenta pacienti care apartineau ca zona de alt centru, insa cerusera sa fie derivati la spitalul unde lucram eu pentru "a doua opinie". Banuiesc ca si in orasul tau exista aceasta posibilitate, ii spui pacientului s-o faca si gata, nu te intinzi pe mii de explicatii.

Daca vor sa dea pe cineva in judecata, e treaba spitalului sa se ocupe de asta, nu vad de ce sa te stresezi. Dar chestia asta n-ai cum s-o eviti oricum; orice pacient, cretin sau nu, are dreptul sa dea medicul sau spitalul in judecata.

Daca vrea el sa se duca la alt spital, ai scapat, dar daca nu, nu prea ai ce face. Nu mi se pare ok sa-i spui secretarei sa-l programeze cu alt medic, adica sa-i pasezi un marron altui coleg. Eventual daca ai pe cineva care-ti datoreaza vreo favoare de viata si de moarte, poate atunci poti sa-i ceri sa-ti ia pacientul de pe cap.
Muma the Puma

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 6475
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Fri Feb 16, 2018 9:30 am

Nu e o discutie despre cazul asta concret, astia au dat in judecata spitalul, nu pe mine, nu ma stresez pt ca nu e treaba mea si nu m-a chemat nimeni luni la intalnirea cu avocatii, nici nu mi-a cerut explicatii in scris. Dar pornind de la asta am zis ca trebuie sa ma interesez la colegiul medicilor cum se face legal. De ex cum au facut colegii tai cand au refuzat sa vada pacienti care nu respectau tratamentul? Pacientul poate cere o programare cu cine vrea, cum faci sa nu nimereasca inca o data cu tine?
Sau daca e o problema etica pt tine? Daca refuzi sa faci ce iti cere din motive etice sau convingeri personale?
Sau daca vezi ca e un diliu caruia ii place darte por culo?
N-ai idee ce reclamatii cretine am primit eu si a trebuit sa pierd vremea sa le raspund (asta ma seaca, ca eu sunt obligata sa ma port intr-un anumit fel si daca nu le place mutra mea trebuie sa ma justific, in schimb orice neatent care iti intra pe usa are dreptul de a-ti vorbi in orice fel, doar sa nu te ameninte, si cand iese din cabinet iti mai pune si o reclamatie). Pe mine m-au reclamat pt ca am ras in timpul consultatiei, pt ca n-am vrut sa imprim o proba ceruta de al specialist (desi i-am spus rezultatul), ca n-am stiut ce are desi nici altu specialisti nu stiau si probele erau normale (obrazul gros, asta avea), ca am scris intr-un bilet pt salvare ca are 37 C dupa termometrul asistentei si 38 zice familia (ca cica asta cu "zice familia" suna a minciuna, imi explica fiica pacientei pt ca "nu vorbim aceeasi limba si eu nu prind subtilitatile limbajului", desi i-am explicat ca eu nu semnez ce zice familia, semnez ce zice asistenta si cu 37 nu o transfer nicaieri, daca vrea sa ajunga la urgenta tb sa apara 38,3, dar eu nu semnez ceva ce nu am vazut cu ochii mei sau nevazut de niciun cadru medical).
De reclamatiile făcute cu cap nu ma plang, dar sunt cate unii care par ca doar vor sa calce pe bataturi.
Doamna cu gimnastica

User avatar
Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz
Posts: 17520
Joined: Sun Jul 06, 2003 9:51 am

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Phat Skidz » Fri Feb 16, 2018 12:31 pm

Pai eu nu inteleg, astia mai sunt pacientii tai? Vor reveni la tine sa ii ingrijesti?
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 6475
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Fri Feb 16, 2018 1:25 pm

da, aia care a dat toata sectia in judecata e pacienta mea; nici eu nu inteleg de ce in 3 ani in care a pus o gramada de reclamatii nu s-a dus la alt spital public.
ala care m-a facut in toate felurile pt ca eran romanca era internat la mine pe sectie si eram singura de recuperare, n-aveam cui sa-l trimit, desi imi venea sa vomit cand m-am dus dupa tot scandalul sa-l mai vad o data ca sa-i fac biletul de externare.
aia cu febra imaginara nu s-a intors, nu stiu daca a supravietuit, ca avea o gramada de alte chestii.
ala care m-a reclamat pt c-am ras era in cadrul unei consultatii unice (pt grad de hándicap, nu il tratam).
majoritatea alora care pun reclamatii vor sa obtina ceva, nu pun ca sa nu aiba viitorii paciente de suferit sau ca medicul care i-a raspuns nasol sa se corecteze si sa aiba grija cu urmatorii. nu. pun ca sa le dai tratamentul pe care ei il considera corect, ca sa ii vezi la control desi le-ai zis ca nu e nevoie. iar unii cred ca reclama de-ai dracu´.
sunt cate unii, putini, pe care n-o sa-i mai vad niciodata care au reclamat cu cap si fara sa aiba nimic de castigat.
Doamna cu gimnastica

User avatar
Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz
Posts: 17520
Joined: Sun Jul 06, 2003 9:51 am

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Phat Skidz » Fri Feb 16, 2018 3:40 pm

Poți să zici atunci că te recuzi din calitatea de medic curant. Că ai îndoieli legate de propria ta competență și obiectivitate, că relația cu pacientul e disfuncțională și deci dăunătoare pacientului. Eu așa fac.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Fri Feb 16, 2018 4:45 pm

Si daca e internat la tine pe sectie cum te recuzi, iti rogi un coleg sa-ti faca vizitele cand e internat pacientul respectiv, ii spui ambulantei sa nu-l mai aduca in spitalul unde lucrezi tu?

Pentru consultatii in ambulatoriu e mai usor, ca poti sa-l pasezi altui coleg din sectie cu motivul asta, dar sa pasezi un pacient dificil unui medic pe care il cunosti e o situatie delicata din punct de vedere al relatiilor intercolegiale (indiferent daca folosesti scuza ca e inspre binele pacientului sau esti sincer si ii spui ca n-ai chef sa te fte ala la cap cu plangeri).

Si oricum, rezolva problema doar in cazul in care pacientul are o problema personala cu tine, nu daca problema e pacientul dificil. Daca e dificil nu faci decat sa-l fti pe coleg. Si data viitoare poti fi tu colegul care s-a pricopsit cu cadoul de la altii si sa nu mai ai cui sa-l pasezi, pentru ca cineva tot trebuie sa il vada.
Eu nu am mai auzit (si nici nu mi se pare normal) ca un spital public sa refuze unui bolnav asistenta medicala cu motivul ca a depus o plangere (sau mai multe plangeri). Daca face asta, e ca si cum ai anula dreptul pacientului de a depune plangere atunci cand considera ca e neindreptatit.

O eventuala solutie poate fi sa fie pasat in agenda de consultatii a rezidentului, ca asta se schimba oricum in fiecare an, asa ca n-o sa sufere prea mult.
Muma the Puma

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 6475
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Fri Feb 16, 2018 4:56 pm

MumaPadurii wrote:Eu nu am mai auzit (si nici nu mi se pare normal) ca un spital public sa refuze unui bolnav asistenta medicala cu motivul ca a depus o plangere (sau mai multe plangeri). Daca face asta, e ca si cum ai anula dreptul pacientului de a depune plangere atunci cand considera ca e neindreptatit.


Nici n-am zis asta. Aia cu avocatul poporului e de 3 ani in tratament continuu timp in care a pus o caruta de reclamatii.
Alteia (dependenta de reclamatii) i s-a sugerat in raspunsul oficial in scris cam ce a zis Phat si ca are dreptul sa ceara schimb de medic. Si a cerut. Si colega ne-a avertizat de ce o sa ne pice pe cap (dar n-am luat-o ca pe-un marrón direct in mecla). Mi-a picat mie, deocamdata n-am nicio plangere (dar ma cunostea pt ca ii tratam fiul cel mare, acum il tratez si p-ala mic).

Mumo, raspunde mai bine la ce ziceam
De ex cum au facut colegii tai cand au refuzat sa vada pacienti care nu respectau tratamentul? Pacientul poate cere o programare cu cine vrea, cum faci sa nu nimereasca inca o data cu tine?
Sau daca e o problema etica pt tine? Daca refuzi sa faci ce iti cere din motive etice sau convingeri personale?
Sau daca vezi ca e un diliu caruia ii place darte por culo?
Doamna cu gimnastica

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Fri Feb 16, 2018 5:50 pm

Pai in sistemul privat e simplu, ii spui direct sa nu mai vina si ii spui si motivul, colegii mei nu procedeaza intr-un mod special in cazurile astea.

Si in spital e la fel, in acele cazuri in care se pacientul a refuzat tratamentul propus si din cauza asta nu poti sa-l ajuti in patologia lui (cum era cazul pacientei cu cancer care nu voia sa se opereze), poti sa-i spui direct ca n-are rost sa se mai vada cu tine, pentru ca aceste vizite nu-i mai aduc niciun beneficiu. Si i se da alta la medicul de familie, cu un rezumat al situatiei unde se mentioneaza clar motivul. Iar secretarei ii spui ca ii dai "alta" si sa nu-l mai programeze.
Ca pana la urma si medicul de familie poate sa-i ceara ecografii ca sa vada cum progreseaza cancerul cu tratamentul homeopatic.
Sigur, nu stiu daca asta se poate aplica in patologia ta.

Pentru probleme etice sau convingeri personale se pare ca exista o scapare legala, legata de la ley de objeción a conciencia.
Dupa cate inteleg, aici intra dreptul tau de a refuza urmarirea un pacient atunci cand ti se pare ca refuzul lui de a-ti urma indicatiile (indiferent daca o face din motive religioase sau ca a inteles gresit sau ca e ingorant), ii poate aduce un prejudiciu starii de sanatate si, in consecinta, contravine eticii profesionale sa-i continui urmarirea.
Dar nu cred ca poti s-o aplici in orice conditii, de exmplu nu se poate aplica daca pacientul n-are alternativa unde sa se duca si prin refuzul tau ii este pusa viata in pericol, daca nu e responsabil etc.
Nu stiu daca faptul ca depune niste plangeri e un motiv suficient, atata timp cat urmareste in general planul de tratament pe care i l-ai indicat. Mai ales ca inteleg ca aici e vorba de familia pacientului.

De-aia spuneam sa te interesezi la juristul spitalului; el poate sa-ti spuna in ce conditii poti apela la objeción a conciencia, ca de-aia ia un salariu.
Muma the Puma

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Chingachgook » Mon Feb 19, 2018 12:09 pm

eu as face-o sa nu mai vina
documentez tot in foaie si enervez pacienta prin calm si incapatanare.
nu va mai speriati de procese, e o experienta interesanta (daca stii ca nu ai facut nimic grav)
citeam un articol in care se previziona ca medicii vor ajunge sa mearga la tribunal la fel de des cum merg la congrese.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 6475
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby alimori » Mon Sep 23, 2019 11:12 pm

Azi m-am dus pe sectie sa vad o adolescenta recent operata, cu pleurezie; medicii de pe sectie cereau fizio respiratorie pt ea. Am vazut-o, auscultat-o, intrebat-o de tuse. La care maica-sa se ridica de pe scaun ca sa se duca cred ca dupa servetelul in care a scuipat sa mi-l arate. I-am zis ca nu "pt ca tocmai am mancat". :shock: Ma gandesc ca i-oi fi jignit fara sa vreau.
Cum o fi sa te duci la dr si sa-ti puna o fata de sila sau sa se uite pe pereti ca sa nu-l ia greata?
(Era adevarat ca tocmai mancasem)
Doamna cu gimnastica

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Tue Sep 24, 2019 9:40 am

Nu cred ca are de ce sa se simta jignita, pana la urma suntem si noi oameni si n-are de ce sa ne placa sa ne uitam la flegme si excremente.
O facem daca si cand e necesar pentru actul medical, dar nu vad nimic rau in a evita politicos asta, atunci cand nu e.

O pacienta mi-a trimis odata un mail la care atasase o poza cu gramajoara de par care ii ramasese dupa dus, ca sa imi demonstreze ca ii pica o cantitate exagerata.
Dermatologii saracii cred ca pot sa povesteasca multe de-astea, dar hei, ei au alte bucurii de la viata.
Muma the Puma

User avatar
jomil
elite
elite
Posts: 9999
Joined: Tue Apr 23, 2013 12:49 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby jomil » Thu Sep 26, 2019 11:56 am

Cred ca depinde si de pacient si de doctor

Mie poa sa imi arate flegma de oice aspect dupa ce am mancat, nu am nici o problema, melena, ulcer infectat etc....dar cred ca imi blochez inconstient ceva la "cerebel".
Mi s-a facut o data greata cand am vazut tatuaje cu mesaje rasiste sau care instigau la ura in general.
A friend told me i was delusional. I almost fell off my unicorn.

de profesie

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Thu Sep 26, 2019 5:19 pm

Sigur ca depinde de doctor, jomil.

Eu doar am zis ca n-are de ce sa ne placa sa ne uitam la scarbosenii (indiferent de toleranta pe care o avem pentru ele), insa nu ma indoiesc ca exista si unii carora le face placere sa se uite la flegme, mate sau puroaie, dupa cum exista si unii carora le place sa faca sex cu bunicute.
Muma the Puma

User avatar
jomil
elite
elite
Posts: 9999
Joined: Tue Apr 23, 2013 12:49 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby jomil » Fri Sep 27, 2019 4:51 pm

Sau unii care is la mijloc, adica nu le place sa se uite la scarbosenii, dar nu vomita, dezvolta toleranta. Dar ptr asta e nevoie de exercitiu. In readaptare probabil exercitiul lipseste?
Totusi sa te uiti la un ghem de par nu e mare branza. Era dusul murdar? Asta e gretos indeed.
A friend told me i was delusional. I almost fell off my unicorn.

de profesie

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Fri Sep 27, 2019 5:29 pm

Nu mi-a facut deloc greata ghemul, am o toleranta foarte ridicata la scarbosenii, doar m-a amuzat sa vad poza asta cand am deschis mailul.
In cele mai multe zile corespondenta e mult mai plictisitoare.

Dar nu despre mine vorbeam aici, ci despre faptul ca nu mi se pare nimic gresit si nu are de ce sa fie jignitor pentru pacient ca un doctor sa evite (politicos) sa se uite la o scarbosenie, daca nu e necesar pentru actul medical.
Muma the Puma

User avatar
jomil
elite
elite
Posts: 9999
Joined: Tue Apr 23, 2013 12:49 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby jomil » Mon Sep 30, 2019 2:56 am

cea mai mare frica a devenit azi realitate

m-a sunat ambulantierul chiar in singura ora cand nu aveam child care sorted out, cu un caz de chest pain the real thing
fiu-miu a ajutat la anamneza
"did you eat cold lollies?"
A friend told me i was delusional. I almost fell off my unicorn.

de profesie

User avatar
pc7
elite
elite
Posts: 7595
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:07 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby pc7 » Tue Oct 01, 2019 9:30 pm

Haha, cool
De profesie observator.

"mania grandorii daca n-o ai, la medicina ce cauta n-ai " vlad s.
"latra-ti dusmanii, ca se zapacesc la cap" muma p

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 16696
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Melania » Wed Oct 09, 2019 8:00 pm

Nu inteleg limba britanica.

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Fri Oct 11, 2019 8:29 pm

Azi a venit o doamna tanara la consultatie impreuna cu fii-su de un an si ceva. Si cu maica-sa (bunica copilului).

Mi-au facut capul calendar.
In primul rand, pentru ca venise pentru o a doua opinie (care de fapt era a patra sau a cincea opinie, ca trecuse pe la nu stiu cati medici de care fusese nemultumita) si avea multe documente pe care trebuia sa le descalcesc si multe nelamuriri pe care trebuia sa le explic.
Mai si platise consultatia privat, ceea ce pe unii pacienti ii face mai insistenti.

In al doilea rand, pentru ca pustiul se foia si se plangea tot timpul, iar maica-sa nu il lasa din brate, nici macar cand i-am masurat tensiunea, prilej bun pentru pusti sa traga de tensiometru. In rest, fie se juca cu tatele maica-si, fie explora prin cabinet bodoganind (la varsta aia bodoganelile sunt pe o voce stridenta si suparatoare), in timp ce eu inceracam sa-l ignor si sa ma concentrez la actul medical.
Toate astea desi bunica-sa era acolo si ar fi putut sa-l ia un pic pe hol, dar hei, n-ar mai fi putut sa-mi puna si ea o gramada de intrebari ca "esti sigura ca nu se poate vindeca si cu tratament natural" si s-o contrazica tot timpul pe fiica-sa in privinta istoriei medicale.

In fine, nu e prima consultatie cu copii mici, am supravietuit, dar la sfarsit s-a intamplat de fapt lucrul pe care voiam sa-l povestesc.
Cand, din mila Domnului, conversatia se incheiase dupa 45 de minute (in conditiile in care eu aveam programate 15 si deja simteam cum fierb ceilalti pacienti pe hol asteptand), bunica-sa, care se dusese dupa pustiul care se fataia prin cabinet, arata inspre masa unde fac ecografii si ma intreaba daca poate sa-l schimbe de scutec...

Si, omorati-ma mamelor de copii mici, dar am zis ca nu, ca acum trebuie sa intre urmatorul pacient. :)
Si apoi am plusat cu: oricum ar mirosi urat, stiti... vin alti pacienti...
Am vazut efectiv cum i-a picat fata bunicii si maica-sa s-a ridicat destul de repede de la birou. Sunt curioasa cum m-or balacari pe forumurile de mamici...

Dar n-am fost cacanara de tot, le-am sugerat ca in clinica de peste drum exista toalete cu schimbator si pot sa il schimbe acolo daca vor...
Muma the Puma

User avatar
jomil
elite
elite
Posts: 9999
Joined: Tue Apr 23, 2013 12:49 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby jomil » Sat Oct 12, 2019 10:29 am

ai facut bine
niste tarani
pe bune acuma
A friend told me i was delusional. I almost fell off my unicorn.

de profesie

Boss
elite
elite
Posts: 2887
Joined: Tue Mar 01, 2016 8:32 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Boss » Sat Oct 12, 2019 7:01 pm

Melania wrote:Nu inteleg limba britanica.


Lingua britanica

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Wed Jun 09, 2021 4:09 pm

Azi am avut o prima vizita cu o doamna si la sfarsitul consultatiei mi-a intins un plic. :D

Nu, nu era cu spaga, asa cum speram, mi-a zis ca e o scrisoare de multumire.
Am multumit si eu frumos pentru gest, probabil aratam usor mirata (de ce ti-ar scrie un pacient o scrisoare de multumire in avans?), asa ca mi-a explicat ca a scris astfel de scrisori tuturor medicilor ei pentru efortul depus in perioada asta etc.

Apoi a iesit pe usa si eu m-am dus sa vad despre ce e vorba. Inainte sa deschid plicul mi-a trecut prin minte un gand urat, ca asta pare propaganda facuta de martorii lui Jehova. Si, ce sa vezi, sufletul meu sceptic si mizantrop avea dreptate: in interior era o scrisoare de multumire (scrisa de mana si personalizata, apreciez efortul) cu citate din Biblie si indemnul de a intra pe pagina web a martorilor, plus o mica brosura publicitara.
Parea un efort organizat, ca pe foaie erau printati niste fluturasi si codul QR al site-ului.

Am mai primit asa ceva acum cateva luni, de la alt pacient (pe-asta il cunosteam de mai multi ani) care mi-a dat o floare decorativa facuta din carton, intr-un saculet de tul (ca amintirile alea care se dau la nunti, tocmai m-am prins ca se numesc marturii, coincidenta?), cu un biletel atasat "Recuerdo COVID 2020" si mi-a servit acelasi text: ca a daruit tuturor cunoscutilor aceste mici suveniruri facute de el/nevasta-sa/copii, in amintirea perioadei prin care am trecut.
Cand am deschis pachetelul, surpriza, sub floare am gasit si o brosura de la martorii lui Jehova.

Ce parere aveti?

1. Sunt niste gesturi nevinovate si frumoase de multumire din partea unor oameni credinciosi; Muma, esti de kkat.

2. Ba propaganda lor e de kkat, oamenii astia n-au nicio rusine ca se folosesc de pretextul pandemiei ca sa-si faca publicitate.
Muma the Puma

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 16696
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Melania » Wed Jun 09, 2021 4:21 pm

Varianta a doua sau putin din cele doua.
In locul tau insa mi-as pune niste intrebari: ce I-a determinat pe oamenii aceia sa incerce sa ma salveze, sa creada ca sunt pe un drum gresit si ca trebuie sa ma indrepte pe calea cea buna, sa imi recupereze sufletul?
Nu cumva transmit niste mesaje fara sa imi dau seama? Nu cumva ei si-au dat seama din comportamentul meu ca am apucat-o pe drumul spre iad?
Spune muma, este adevarat ca ai fi satanista?

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Wed Jun 09, 2021 4:52 pm

Da, probabil au văzut asta, ar trebui sa fiu mai atentă cu ce mesaje transmit:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Muma the Puma

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 27188
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby andy gavrilescu » Wed Jun 09, 2021 5:45 pm

Bai, n-o sa crezi, saptamana trecuta am primit exact acelasi lucru de la o pacienta plus o carte de vizita cu siteul.lor
Ce-o fi asta? E global fenomenul
Pandemic
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Wed Jun 09, 2021 5:55 pm

Satanisto!
Muma the Puma

M_Dan_L
senior
senior
Posts: 269
Joined: Thu Apr 29, 2021 10:27 am

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby M_Dan_L » Thu Jun 10, 2021 11:05 am

Domnilor doctori, imbolnaviti-va grav si duceti-va la spital sa vedeti cat de urat se vor purta doctorii de acolo cu dumneavoasta. Indiferenta totala, rautate etc. Nu va vor considera colegi cu ei, va vor tine ore in sir la UPU, la gramada cu neasiguratii, puteti sa muriti cu zile. Este o grozavenie, sunt fara stapan si fara raspundere in fata societatii, sunt scapati din lant.
Tocmai a murit verisoara mea, medicul radiolog despre care am vorbit in postari mai vechi (ieri au ingropat-o). Din malpraxis si din rautatea colegilor. Daca este cazul pot sa detaliez.

primarita
elite
elite
Posts: 5759
Joined: Fri Jun 19, 2020 5:33 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby primarita » Thu Jun 10, 2021 11:13 am

Omul a fost jigodie de cand se stie ca e medic, ca e avocat, ca e inginer, ca e profesor etc. Nu stiu la ce te asteptai.

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 27188
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby andy gavrilescu » Thu Jun 10, 2021 11:47 am

20210610_114606.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

User avatar
andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013
Posts: 27188
Joined: Sun Feb 25, 2007 1:03 pm
Location: no location

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby andy gavrilescu » Thu Jun 10, 2021 11:48 am

M_Dan_L wrote:Domnilor doctori, imbolnaviti-va grav si duceti-va la spital sa vedeti cat de urat se vor purta doctorii de acolo cu dumneavoasta. Indiferenta totala, rautate etc. Nu va vor considera colegi cu ei, va vor tine ore in sir la UPU, la gramada cu neasiguratii, puteti sa muriti cu zile. Este o grozavenie, sunt fara stapan si fara raspundere in fata societatii, sunt scapati din lant.
Tocmai a murit verisoara mea, medicul radiolog despre care am vorbit in postari mai vechi (ieri au ingropat-o). Din malpraxis si din rautatea colegilor. Daca este cazul pot sa detaliez.

Condoleante! E din Craiova? Cauza decesului? ( in afara de malpraxisul colegilor)
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

M_Dan_L
senior
senior
Posts: 269
Joined: Thu Apr 29, 2021 10:27 am

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby M_Dan_L » Thu Jun 10, 2021 12:10 pm

A lucrat la Sp.1. A avut piatra la fiere, blocat canalul coledoc, afectat ficatul si ulterior, cand pietrele s-au deplasat, a facut peritonita. Semne de infectie a avut in ultimele 4-5 luni, o dureau puternic articulatii (la solduri) si se deplasa greu. A durut-o si coloana vertebrala, probabil tot de la infectie (inflamatie produca ca reactie autoimuna). Incepand cu zece zile inainte de a muri a avut diaree permanenta. L-a intrebat pe specilalistul nr.1 de la gastroenterologie (o lichea) si i-a spus sa nu-si faca probleme, sa stea acasa. Nu i-a vazut pietrele cu ecograful. Cand nu s-a mai putut s-a dus la UPU si aia n-au internat-o pana nu i-a venit rezultatul negativ pentru Covid, a durat doua zile. Era vaccinata si mai facuse testari pentru Covid (toate negative). In final au operat-o si la ATI a intrat in stop cardiac, medicul nefiind acolo. Au reanimat-o tarziu, dupa ce intrase in moarte cerebrala. I-a mai batut inima o jumatate de zi.
Consider ca in primul rand a fost vina ei, ca putea sa-si faca RMN-uri la privat, isi permitea (salariu barosan). Nu si-a dat seama cat de delasatori sunt medicii la care apelezi in spital. Munca lor este o formalitate facuta formal, o lalaie, se fac ca lucreaza si nu misca un deget pana cand nu-i platesti in plus. Iau bani si de la medicii internati, n-au masura.

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 16696
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby Melania » Thu Jun 10, 2021 1:04 pm

Condoleante. Pietrele nu se vad intotdeauna din cate imi amintesc; daca e o greseala e ca nu i s-au facut analize de sange, poate ar fi vazut colestaza/pancreatita.

User avatar
pc7
elite
elite
Posts: 7595
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:07 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby pc7 » Thu Jun 10, 2021 2:47 pm

Condoleante.
De profesie observator.

"mania grandorii daca n-o ai, la medicina ce cauta n-ai " vlad s.
"latra-ti dusmanii, ca se zapacesc la cap" muma p

User avatar
MumaPadurii
addicted
addicted
Posts: 35716
Joined: Tue Mar 16, 2004 12:27 pm

Re: RELATIA MEDIC-PACIENT (in memoriam)

Postby MumaPadurii » Thu Jun 10, 2021 9:56 pm

La proba de imagine poate s-ar fi putut vedea dilatarea cailor biliare intrahepatice, daca nu se vedea piatra direct, dar e posibil si sa nu se vada nimic, bineinteles.
Sincer, eu nu cred ca nu i-au facut niste analize la UPU, internata sau nu, deci mi-e greu de crezut ca ar fi trecut peste diagnostic.

Nu va vor considera colegi cu ei, va vor tine ore in sir la UPU, la gramada cu neasiguratii.

La UPU se acorda prioritate in functie de gradul de urgenta, nu dupa asigurare sau relatia de colegialitate.
Muma the Puma


Return to “Viata in spital”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest