preparatori - exemple concrete
-
LASER
- junior

preparatori - exemple concrete
S-a discutat mult despre preparatori pe acest forum... legea a ramas in picioare... dar macar putem afla care ne sunt preparatorii.
Propun sa ni-i cunoastem: nume, prenume, catedra, cum s-a desfasurat concursul.... de cate ori au dat rezy inainte... cati rezidenti de an mare au "picat" totusi acel concurs de preparator.... motivul din care a fost luat postul (atunci cand este cunoscut; de exemplu, un grad de rudenie).
Propun sa ni-i cunoastem: nume, prenume, catedra, cum s-a desfasurat concursul.... de cate ori au dat rezy inainte... cati rezidenti de an mare au "picat" totusi acel concurs de preparator.... motivul din care a fost luat postul (atunci cand este cunoscut; de exemplu, un grad de rudenie).
-
mihaij
- senior

sa nu zici ca doar cinic - iti dau niste nume turnate de cei care au avut curajul la camera deputatilor
Acum ca ai niste nume - ce o sa faci?
http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.sten ... 1,02&idl=1
Domnule preşedinte,
Declaraţia mea politică de astăzi este consecinţa unor scrisori trimise prin fax pe adresa mea ca parlamentar, ca deputat al Partidului România Mare, din partea a două universităţi de medicină din ţara noastră.
O redau in întregime aşa cum am primit-o pe fax în declaraţia mea politica de azi. Copie FAX Craiova 02.05.2004 ora 11.06
Domnule Prof. Dr. Docent Mincu Iulian,
Am aflat despre gestul extraordinar pe care l-aţi făcut în Parlament când aţi luat cuvântul pentru a salva viitorul şcolii medicale româneşti, promovând astfel şansa unor copii bine pregătiţi, eliminaţi din start de diverse elemente fără nici o valoare. Toţi absolvenţii bine pregătiţi s-au trezit cu aripile tăiate de aceste elemente incapabile, fii de profesori sau susţinuţi financiar.
Este de neadmis ca rectorul U.M.F. Craiova - Ciurea Tudorel să forţeze pentru copilul lui, Ciurea Marius, în plin mandat de rector, toate porţile ilegalităţii, să îl trimită la Facultatea de Medicină de la Chişinău, după ce a căzut ruşinos la examenul de admitere în facultate, apoi, în acelaşi an universitar, să îl aducă în România într-un alt centru universitar, apoi în Craiova, astfel încât colegii lui să ştie că el a luat admiterea în alt oraş, nedorind Craiova. Ce exemplu de cinste şi de corectitudine dă persoana cu cea mai mare funcţie în U.M.F Craiova? Şi toate acestea se fac în plină forţă, una după alta, ca un tăvălug. Veţi reîntâlni copilul rectorului la copiii care nu au luat rezidenţiatul, dar pentru siguranţă a primit cadou de la decanul U.M.F. Craiova, prof. dr. Georgescu Ion, atât doctorat la zi, în clinica lui, cât şi post de preparator, pentru a nu exista nici o fisură sau vreun risc.
Vă trimit o listă cu câţiva dintre cei care au ocupat "fraudulos" posturi în U.M.F Craiova şi în clinicele mari ale spitalelor din Craiova. Am cules datele relativ greu, căci mulţi şi-au schimbat numele prin căsătorie sau şi-au schimbat poziţia didactică. Un lucru este sigur, că există pe teren, sunt protejaţii celor amintiţi, progresează ierarhic cu viteză crescută, iar foarte puţin sunt cu adevăraţi valoroşi. Dar câţi nu sunt valoroşi şi se pierd ?
Toţi tinerii cu care am vorbit şi-au exprimat părerea că cel mai bine ar fi ca orice post pe învăţământ sau într-o clinică mare să fie ocupat ca şi condiţie de participare la concurs de un rezident în specialitatea respectivă, căci în alte condiţii presiunile din sistem transformă orice concurs într-o afacere.
Copii protejaţi de concursuri adevărate:
Nr. Crt. Numele persoanei favorizate Catedra din U.M.F. Craiova sau Clinica Protectorul Observaţii
1. Ciurea Marius Chirurgie etaj 5, preparator şi doctorand Fiul rectorului U.M.F. Craiova - nu a luat admiterea la facultate
* a fost venit transferat de la Chişinău - Via Oradea sau Cluj
* nu a luat rezidenţiatul
* se ocupă de pregătirea lui decanul care este şeful clinicii şi nu mai operează decât el
2. Forţolom Cătălin Preparator medicală I - Spitalul Judeţean Nepotul rectorului U.M.F. Craiova, băiatul fratelui soţiei rectorului Nu a luat repetat rezidenţiatul " Este o catastrofă medicală.
3. Văduva Alice Preparator Farmacologie Integrare. Reumatologie (unde este şefă soţia rectorului) Fina rectorului. Nepoata profesorului Rică Nicolae şef clinică de ginecologie
4. Văduva C Asistent ginecolog Finul rectorului Nepotul prof. Rîcă Nicolae-şeful clinicii de ginecologie
5. Biciuşcă Viorel Asistent - Medicală II Spitalul Clinic De Urgenţă Finul rectorului
6. Tăisescu Preparator în preclinic Finul rectorului -băiatul profesorului Tăisescu- prof. la fiziopatologie
7. Georgescu Florin Eugen Intrat ca preparator la spitalul Filantropia, Clinica Medicală Naşul rectorului Băiatul prof. Marius Georgescu (şeful Clinicii Medicală 2,spitalul de Urgenţă) Nu a luat rezidenţiatul, a fost scos din sală fiind prins copiind
8. Georgescu Claudia Asistent universitar Medicală 1 Nora prof. Marius Georgescu (fost şef al Clinicii Medicală 2). Fina decanului Ion Georgescu Naşa rectorului A luat-o chiar în clinica pe care o conducea
9. Mitron Mihaela Intrat ca preparator la ORL Fiica prof. Manta Dumitru (sef clinică de Urologie la Spitalul de Urgenţă Craiova) Nora doctorului Mitroi la Spitalul Filantropia
10. Mitroi George Intrat ca preparator la Urologie Spitalul de Urgenţă Ginerele prof. Manta Dumitru (şef clinică de Urologie la spitalul de Urgenţă Craiova) Băiatul doctorului Mitroi de la Spitalul Filantropia
11. Calangiu Cristina Medic Endocrinolog la Spitalul C.F.R Fata doctorului Mitroi, spitalul Filantropia I s-a echivalat o şedere în Franţa, timp în care a născut trei copii
12. Bistriceanu Iulia Cercetător la Clinica de Endocrinologie la Spitalul de Urgenţa Craiova Fata prof. Bistriceanu Marian şef Clinică de Endocrinologie Spitalul de Urgenţă Craiova Este chiar în Clinica tatălui
13. Ionuţ Vasile Preparator la Clinica de Endocrinologie la Spitalul de Urgenţă Craiova Nepotul prof. Bistriceanu Marian
14. Uţă Miruna Doctorand la zi Endocrinologie Fata prof. Pârvulescu, Spitalul Filantropia
15. Mogoş Dan Preparator chirurgie Spitalul de Urgenţă Craiova Băiatul prof. Dan Mogoş de la C.F.R Chirurgie Nu a luat rezidenţiatul
16. Mogoş Claudiu Preparator chirurgie Băiatul prof. Dan Mogoş C.F.R Nu a luat rezidenţiatul
17. Munteanu C. Doctorand Ginecologie Băiatul universitarului Munteanu din Chirurgie Spitalul De Urgenţă Nu a luat rezidenţiatul
18. Tina Tănase Preparator Ginecologie Nora fam. Dr. Tănase din Craiova. Soacra ginecolog la acelaşi spital, socrul O.R.L- ist
19. Chiuţu Luminiţa Intrată ca preparator la Terapie Intensivă Spitalul de Urgenţă Fata prof. Nemeş Răducu şi a prof. Nemeş Eva de la Spitalul de Urgenţă Craiova
20. Şurlin V. Asistent la Chirurgie Ginerele prof. Bogdan Florin din Policlinică - fost senator
21. Busuioc Cristina Preparator Histologic Nepoata prof. Florin Bogdan de la Histologie
22. Busuioc Florin Ginecolog - Spitalul Filantropia Nepotul prof. Bogdan Florin de la Histologie Fiul directorului de la Pan Grup Transferat din Bucureşti unde a parcurs prin transfer etapele: medic de familie, preparator Farmacologic, preparator Ginecologic
23. Găman Amelia Intrată la U.M.F ca preparator în policlinică Soţia prof. Găman de la Hematologie Prof. Găman a lucrat cu rectorul în aceeaşi clinică. Ca să se mute în alt spital, pentru că era mai bun ca rectorul, i-a oferit în schimb post pentru soţia lui.
24. Badea Daniela Intrată în U.M.F ca preparator Soţia prof. Badea Mihai de la Hematologie Prof. Badea a lucrat cu rectorul în aceeaşi clinică. Ca să se mute în alt spital, pentru că era şi el mai bun ca rectorul, i-a oferit în schimb un post pentru soţia lui şi un post pentru cumnata lui.
25. Genunche Amelia Intrată ca preparator la Clinica Medicală 1, sef de clinică Rectorul Cumnata prof. Badea Mihai de la Hematologie
26. Hertzog Dan Preparator în preclinc, integrare în Radiologie Fiul prof. Hertzog Zoica din preclinic
27. Bădulescu Adriana Clinica de Chirurgie, Spitalul de Urgenţă Soţia prof. Bădulescu Florin şef la Oncologie
28. Cernea Nicolae Intrat la Ginecologie Spitalul de Urgenţă Fiul prof. Cernea Paul şi al prof. Cernea Maria Şef de catedră, deşi sunt doi prof. valoroşi în catedră şi alţi patru conferenţiari valoroşi. Directorul Spitalului de Urgenţă etc.
29. Munteanu Claudiu Doctorand la zi, la Ginecologie, se va scoate şi post de preparator Fiul Conf. Munteanu Marian de la chirurgie Spitalul de Urgenţă Nu a luat în acest an rezidenţiatul
30. Berbecarul Sorin Intrat ca preparator la Clinica medicală , Spitalul Filantropia Fiul Dr. Berbecarul Maria din clinica 2 Medicală, Spitalul de Urgenţă, actual pensionată
31. Cruce Roxana Intrată ca preparator la Clinica de Neurologie Fiica prof. Dr. Cruce din Preclinic
32. Ţolca Daniela Clinica de Ginecologie Spitalul de Urgenţă Fiica prof. Ţolca Ion de la Dermatologie, Spitalul de Urgenţă
33. Neştianu Adrian Intrat ca preparator în Preclinic Fiul prof. Neştianu Valeriu din Preclinic
34. Rotaru Adriana SMURD - Spitalul de Urgenţă Soţia conf. Rotaru Adrian, colegul de clinică al decanului
35. Şiştroi Otilia Doctorand la zi, medicală 1, Clinica rectorului Fata unui ortoped, şef de secţie, din Gorj
36. Mustaţă Oana Preparator Cardiologie Fiica prof. Mustaţă Genghiz Este şi foarte bună
38. Ghelase Preparator igienă Băiatul prof. Ghelase Fane de la Chirurgie. Clinica unde este şef decanul
39. Tănase Tina Preparator ginecologic Nora dr. Tănase, el O.R.L- ist, ea ginecolog.
40. Stanca Traşcă Preparator la medicală, Spitalul Filantropia în clinica condusă de tatăl ei Fiica prof. Stancu Petre, şeful clinicii medicale Spitalul Filantropia
41. Traşcă Emil Preparator Chirurgie, Spitalul de Urgenţă Craiova Ginerele prof. Stancu Petre, şeful clinicii medicale Spitalul Filantropia
42. Săftoiu Adrian Intrat ca preparator la Clinica Medicală, Spitalul de Urgenţă Băiatul Dr. Săftoiu de la Stomatologie Este şi foarte bun
43. Ioniţă Iulian Clinică O.R.L Spitalul de Urgenţă Soţul prof. Ioniţă Elena şef clinică la O.R.L.
44. Neagoe Daniela Preparator la Medicală 1, Spitalul de Urgenţă Fiica doctorilor Toma de la acelaşi spital: tata la dermatologie, mama la laborator
45. Toma Dermatologie, Spitalul de Urgenţă Craiova Cealaltă fiică a doctorilor Toma de la acelaşi spital: tata la dermatologie, în aceeaşi clinică cu fata, iar mama la laborator.
Se pare că, în ultimii ani, rareori a mai intrat din afară cineva în învăţământul medical românesc din Craiova, indiferent de pregătirea uneori excepţională a acestuia.
Vă trimit aceste date nu numai în numele meu şi sub iscălitura mea, ci şi în numele a 11 colegi cadre didactice de prestigiu. Singurul lucru care vă rog este să păstraţi pentru un moment anonimatul. Oricând însă voi avea curajul să recunosc iscălitura şi să deconspir cele pe care vi le-am trimis mai sus (împreună cu toţi colegii mei). Alături de noi, se găsesc toţi tinerii care se consideră dezavantajaţi şi fără vreun viitor, deşi toată dăruirea şi munca lor a urmărit un singur scop: pregătirea profesională la cel mai înalt nivel. Urmează semnăturile.
UMF- Timişoara 1904
18 catedre conduse de cadre didactice ale căror copii le sunt subalterni (unii membri PSD, alţii PNŢCD). Mama sau tatăl sunt şef de catedre; fiul, fiica, nora, ginerele, nepoţii asistenţi.
Tuturor li se pare absolut normal. (declaraţie textuală a rectorului Drăgulescu - fost ministru al Sănătăţii, membru P.N.Ţ.C.D.).
1. Prof. Dragulescu (ales rector a 4-a oară)
* Denise: fiica asist. Universitar, specialitatea tatălui (lucrează la catedra condusă de tatăl său).
2. Prof. Luca - tatăl; prof., cardiolog.
Subalterni
* fiul: Constantin Luca - asistent;
* nora - Carmen Luca - asistent.
3. 3. Prof. Branea - ASCAR
* Fiul: Horea - asistent universitar
* Fiica: Ruxandra - asistent universitar
4. Prof. Cristodorescu - fiul: asistent universitar
5. Prof. Constantin Câtu - director al Direcţiei Judeţene Timiş (de Sănătate Publică). Prof. Ginecologie
* Fiul: Cosmin de 2 ani este preparator, căzând la examenul de rezidenţiat.
* Nora: asistent
6. Prof. Constantin Nica - Director General Spitalul Judeţean, prof. la catedra de urgenţe chirurgicale.
* Fiul: Constantin Cristian - asistent (ambii sunt medici la Spitalul Judeţean).
* Soţia: Ioana Nica - prof. de odontologie şi o are asistentă pe noră, Nica Luminiţa.
7. Prof. Stănescu Doina - şefă de catedră la boli infecţioase.
* Dr. Lăzureanu Luminiţa : fiica , asistentă la aceeaşi catedră. Ambele sunt medici la Spitalul Boli Infecţioase "Victor Babeş".
8. Prof. Ioan Sabău- Prof. Pediatru
* Dr. Sabău Dan(fiul)- asistent pediatrie
* Dr. Sabău Ioana (nora) - asistent pediatrie
Toţi trei sunt medici şi la Spitalul de copii "Louis Ţurcanu".
9. Prof. Radu Străin - prof. la Catedra de gastroenterologie şi consilier PNCTD.
* Dr. Străin Mircea - asistent.
Ambii medici lucrează la aceeaşi secţie la spitalul judeţean.
10. Prof. Constantin Costea - Neurologie
* Nepot: Dr. Constantin Doru - asistent
11. Fost Prof. Cristescu Alexandru - acum om de afaceri
* fii Emil şi Marius - asistenţi
Se poate continua cu ceilalţi profesori până la numărul 18.
Am dorit să fac această declaraţia politică pentru a arăta frământările care există în lumea universitară. Vă mulţumesc.
Acum ca ai niste nume - ce o sa faci?
- 187.92a
- addicted

poate o sa-l adauge pe-al sau, doh.
imi place craiova nr.2: "este o catastrofa medicala"
si ca sa scutesc o replica cu "esti om mai putin dotat intelectual": sven hassel zicea ca daca in razboi iti pierzi umorul, oricat ar fi de deplasat, atunci esti pierdut.
mie imi place sven, cum tie iti place manson din semnatura.
laser, nu t supara dar are dreptate.
imi place craiova nr.2: "este o catastrofa medicala"
si ca sa scutesc o replica cu "esti om mai putin dotat intelectual": sven hassel zicea ca daca in razboi iti pierzi umorul, oricat ar fi de deplasat, atunci esti pierdut.
mie imi place sven, cum tie iti place manson din semnatura.
laser, nu t supara dar are dreptate.
-
LASER
- junior

Intentia mea a fost una simpla: centralizarea unor astfel de date este utila intre medici.
Fiecare ii cunoaste (poate!) pe cei din sectia lui, dar nu pe toti din spital.
In consecinta, macar ne ferim de a nenoroci pacientii trimitandu-i la astfel de "doctori". Macar sa stim cu cine avem de-a face.
Crezi ca lista postata de dumneata, mihaij, este completa?
Restul impostorilor nu merita macar sa fie cunoscuti?
Stii foarte bine cum sunt privinti printre medici... asa ca in nici un caz nu le faci un favor.
In primul post nu am pus intrebari. Am cerut, cui este de acord, o astfel de "centralizare".
In rest, pun tonul si stilul raspunsului dumitale pe obida, sila si dispretul fata de subiect in sine si nu pe lipsa bunului simt.
Fiecare ii cunoaste (poate!) pe cei din sectia lui, dar nu pe toti din spital.
In consecinta, macar ne ferim de a nenoroci pacientii trimitandu-i la astfel de "doctori". Macar sa stim cu cine avem de-a face.
Crezi ca lista postata de dumneata, mihaij, este completa?
Restul impostorilor nu merita macar sa fie cunoscuti?
Stii foarte bine cum sunt privinti printre medici... asa ca in nici un caz nu le faci un favor.
In primul post nu am pus intrebari. Am cerut, cui este de acord, o astfel de "centralizare".
In rest, pun tonul si stilul raspunsului dumitale pe obida, sila si dispretul fata de subiect in sine si nu pe lipsa bunului simt.
- elfstone
- senior

Poporul afirma (si nu ma refer neaparat la cei de aici, pe toate drumurile aud aceste afirmatii):
1. Rezidentiatul e un examen de rahao, prost gandit, prost implementat, nu are criterii corecte de selectie, iau punctaje mari dobitoci dotati cu memorie, pica oameni de mare potential etc...
2. Impostorii de prepi care intra in rezidentiat fara a trece prin concursul descris mai sus sunt niste dobitoci incompetenti de care trebuie sa ne ferim; nimeni nu ar trebui sa se apropie, macar. de un spital daca nu a demonstrat ca poate trece prin concursul de rezidentiat...
So?... Care-i cum?... Doar pentru ca are o pila / stie sa se descurce, un om este automat incompetent? Iar daca un alt om nu e in stare sa sunteze sistemul, il face asta din start competent? I don't get it! Nu zic ca sistemul e bun asa cum e, dar cred ca e cazul sa ne abtinem de la evaluari din astea generalizate, izbucnite doar din frustrari mocnite.
1. Rezidentiatul e un examen de rahao, prost gandit, prost implementat, nu are criterii corecte de selectie, iau punctaje mari dobitoci dotati cu memorie, pica oameni de mare potential etc...
2. Impostorii de prepi care intra in rezidentiat fara a trece prin concursul descris mai sus sunt niste dobitoci incompetenti de care trebuie sa ne ferim; nimeni nu ar trebui sa se apropie, macar. de un spital daca nu a demonstrat ca poate trece prin concursul de rezidentiat...
So?... Care-i cum?... Doar pentru ca are o pila / stie sa se descurce, un om este automat incompetent? Iar daca un alt om nu e in stare sa sunteze sistemul, il face asta din start competent? I don't get it! Nu zic ca sistemul e bun asa cum e, dar cred ca e cazul sa ne abtinem de la evaluari din astea generalizate, izbucnite doar din frustrari mocnite.
-
LASER
- junior

Daca un absolvent de medicina nu ia rezidentiatul (incearca, uneori in mod repetat si nu il ia!), iar apoi are nevoie sa sunteze sistemul consider aceasta un exemplu de incompetenta.
Pentru cine a venit in contact cu astfel de "prepi" stie nivelul lor de pregatire, corelat cu ifosele de "doctor mare" pe pilele lui taticu'.
Aceasta nu insemna ca nu exista si exceptii care sa fie si buni profesionali, daca ai citit lista de mai sus vei vedea in dreptul unei persoane o astfel de apreciere. Dar astea sunt exceptiile.
Personal cunosc o astfel de exceptie: dar acest medic dupa ce a luat rezidentiatul a castigat postul de preparator, nu invers.
Majoritatea insa... apeleaza la aceasta solutie din incompetenta.
Si de majoritate ne impiedicam noi cateodata.
Pentru cine a venit in contact cu astfel de "prepi" stie nivelul lor de pregatire, corelat cu ifosele de "doctor mare" pe pilele lui taticu'.
Aceasta nu insemna ca nu exista si exceptii care sa fie si buni profesionali, daca ai citit lista de mai sus vei vedea in dreptul unei persoane o astfel de apreciere. Dar astea sunt exceptiile.
Personal cunosc o astfel de exceptie: dar acest medic dupa ce a luat rezidentiatul a castigat postul de preparator, nu invers.
Majoritatea insa... apeleaza la aceasta solutie din incompetenta.
Si de majoritate ne impiedicam noi cateodata.

- alimori
- elite

Nu consider incompetent pe cineva care nu ia un examen imbecil, de oricate ori l-ar da (rezidentiatul e din ce in ce mai cretin).
Si nu mi se pare nici o exagerare, nici lene, nici comoditate sa-ti doresti un post asigurat pe viata, nu pe 5 ani dupa care te paste somajul. Ai idee cam ce e pe capul unora de 30 ani care se trezec brusc in strada?
Si nu mi se pare nici o exagerare, nici lene, nici comoditate sa-ti doresti un post asigurat pe viata, nu pe 5 ani dupa care te paste somajul. Ai idee cam ce e pe capul unora de 30 ani care se trezec brusc in strada?
- Im
- elite

alimori wrote:Nu consider incompetent pe cineva care nu ia un examen imbecil, de oricate ori l-ar da (rezidentiatul e din ce in ce mai cretin).
Atunci corect ar fi sa nu mai dea nimeni. Ori toti, ori nimeni, dar corect e ca procedura sa fie aceeasi pentru toti. Abia atunci poti face o comparatie si o selectie. Nu ?
alimori wrote:Si nu mi se pare nici o exagerare, nici lene, nici comoditate sa-ti doresti un post asigurat pe viata, nu pe 5 ani dupa care te paste somajul. Ai idee cam ce e pe capul unora de 30 ani care se trezec brusc in strada?
Pai toti, fara exceptie, îsi doresc un post asigurat pe viata. Problema e ca doar cei cu pedigree ajung la el, când criteriul nu ar trebui sa fie genele ci competenta.
- octavia
- junior

Nu toate posturile se iau pe pile. Exemplu: eu. Nu am nici macar un medic in familie, parintii mei nu dispuneau de forta financiara sa ma "sustina" si totusi am luat examenul, la o disciplina preclinica. Si examenul a fost pe bune. Mai exista totusi si cazuri ca ale mele (din fericire)
lalala lala laaaaaa......
- victor
- elder

E o revista/carte cam 200.000 lei Medical Market, se scoate odata pe an. Foarte interesanta, un fel de yellow pages a medicilor specialisti din Romania, sectiilor/clinicilor, echipamentelor care le au, chiar si a operatiilor care se fac in diverse sectii. Sunt acoperite toate sectiile, toti medicii specialist angajati pe post ... o sa recunoasteti toti medicii cu care aveti sau nu de-a face acolo. Nu-i fac reclama, dar daca cineva are chef sa vaneze realtiile dintre posturi - o poate folosi cred cu succes. Medicii rezidenti nu sunt inclusi.
- victor
- elder

- cnicu
- senior

Am eu revista pe 2005. Costa 198 000 lei. Este destul de bine pusa la punct. Are info legat de numeroase spitale/clinici/cabinete din tara, dar nu cred ca sint toate. Din pacate nr de paturi este amintit numai la anumite spitale ceea ce era important de fapt(ca sa vezi incarcarea medici/paturi). Sint trecuti cred toti medicii care au post acolo (am vazut chiar nume care au post din 2004 deci e la zi). Pertotal e buna ca sa vezi o imagine de ansamblu a medicinii romanesti.
- alimori
- elite

Im wrote:Atunci corect ar fi sa nu mai dea nimeni. Ori toti, ori nimeni, dar corect e ca procedura sa fie aceeasi pentru toti. Abia atunci poti face o comparatie si o selectie. Nu ?
Pai toti, fara exceptie, îsi doresc un post asigurat pe viata. Problema e ca doar cei cu pedigree ajung la el, când criteriul nu ar trebui sa fie genele ci competenta.
Corect ar fi ca rezidentiatul sa fie destept facut, nu la misto.
Nu cred ca numai cei cu pedigree ajung prepi. Si nu cred ca daca sunt copii de cadre univ sunt neaparat idioti, chiar daca pica rezidentiatul.
- elfstone
- senior

- md31174
- senior

pe degeaba dati vina pe rezidentiat....
vad colegi de ai mei care sint preparatori( si preparatori pe specialitati ca gineco, chirurgie, etc) si care in facultate abia se tiriiau si acum sint mari medici chirurgi sau ginecologi sau alte specialitati taietoare.... sint mustruluiti aproape la fiecare raport de garda pt boacane. eu macar ii stiu si ii pot ocoli, dar ceilalti?
va dau un singur exemplu ( care zic eu este foarte graitor, desi colegul in cauza nu e preparator, ci mai rau...rezident): e basarabean, a repetat anul 4 de vreo 2 ori, s-a dus la mama lui acasa, a dat rezidentiatul cica, si acum este medic rezident pe neurochirurgie!
vai de capul celor care ii vor pica in mina! la propriu!
vad colegi de ai mei care sint preparatori( si preparatori pe specialitati ca gineco, chirurgie, etc) si care in facultate abia se tiriiau si acum sint mari medici chirurgi sau ginecologi sau alte specialitati taietoare.... sint mustruluiti aproape la fiecare raport de garda pt boacane. eu macar ii stiu si ii pot ocoli, dar ceilalti?
va dau un singur exemplu ( care zic eu este foarte graitor, desi colegul in cauza nu e preparator, ci mai rau...rezident): e basarabean, a repetat anul 4 de vreo 2 ori, s-a dus la mama lui acasa, a dat rezidentiatul cica, si acum este medic rezident pe neurochirurgie!
vai de capul celor care ii vor pica in mina! la propriu!
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.
-
Enemy
- elder

buey baietii... e infiorator ce spuneti voi aici.
din tot ce am citit niste intrebari...
daca e preparator intra fara examen in rezidentiat?
daca e incompetent nu se duce de rapa numele clinicii/spitalului?
daca (cum spunea cineva mai sus) ii face observatie la fiecare garda... nu-l da afara pana la urma?
daca iei rezidentiatu ai automat post de rezi in bucuresti/iasi/etc(alte centre de rezidentiat) ? sau mai trebuie sa-ti mai si gasesti tu?
dupa ce termini cu rezidentiatul? ce faci? ramai pe postul pe care ai facut rezidentiatul de obicei, sau "la revedere".. iti cauti post(eventual la tara) ?
din tot ce am citit niste intrebari...
daca e preparator intra fara examen in rezidentiat?
daca e incompetent nu se duce de rapa numele clinicii/spitalului?
daca (cum spunea cineva mai sus) ii face observatie la fiecare garda... nu-l da afara pana la urma?
daca iei rezidentiatu ai automat post de rezi in bucuresti/iasi/etc(alte centre de rezidentiat) ? sau mai trebuie sa-ti mai si gasesti tu?
dupa ce termini cu rezidentiatul? ce faci? ramai pe postul pe care ai facut rezidentiatul de obicei, sau "la revedere".. iti cauti post(eventual la tara) ?
-
filister
- newbie