PRIMA DE INSTALARE!!!

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
tandarica_ndy
senior
senior

PRIMA DE INSTALARE!!!

Postby tandarica_ndy » Sun Feb 10, 2008 9:10 pm

salutare!

Stie cineva ce e cu prima asta de instalare pt. rezidentii anul 1???
Auzisem ca se da numai dc am vut somaj pe luna decembrie, numai ca mie mi s-a spus ca nu am dreptul la somaj pt. ca in termen de 60 de zile de la data sustinerii licentei am fost incadrat in rezidentiat, care este forma de invatamant( faptul ca acel contract de munca se incheie incepand cu 1 ian, si nu 19 noiembrie-data sustinerii rezidentiatului, nu a fost un argument pertinent pt. imbecilii care fac legea la noi in tara...)

Voi ce stiti??? Daca nu am avut somaj beneficiez de prima de instalare???

Beneficiaza cineva???

Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Am luptat pentru interesele poporului! Am gresit? N-am gresit!

Jur in fata lui Dumnezeu si in fata tuturor romanilor ca voi face ca Romania sa straluceasca precum soarele sfant de pe cer!

terim_terim
senior
senior

Re: PRIMA DE INSTALARE!!!

Postby terim_terim » Sun Feb 10, 2008 9:39 pm

Acum e prea tarziu, acea prima acordandu-se doar daca ai avut indemnizatie de somaj.
Din pacate prostia nu e la cei care au facut legea ci la cei care o aplica. In mod normal tu ai fi avut dreptul la indemnizatie de somaj ptr ca in timp de 60 de la licenta nu ai fost angajat nicaieri. Partea cu examenul de rezidentiat fiind doar vorbe, singurul act prin care se putea dovedii ca ai fost angajat fiind doar contractul de munca.
Partea proasta e ca in ultimii 2 ani s-au desteptat putin si astia de agentiile de ocupare a fortei de munca si au descoperit ca rezidetiatul este forma de invatamant, acesta fiind un criteriu de excludere ptr acordarea primei de instalare (prima pe care o soliciti dupa angajare, conform legii, deci cand esti rezident) in valoare de 2-7 salarii minime (art 74 si 75) sau a celeilalte prime primite la angajare (art73'1).

Deci stai linistit ca nu ai pierdut nimic, prima asta s-a luat in anii trecuti cand nu prea stia lumea ce e cu rezidentiatu asta.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Feb 11, 2008 4:53 pm

terim_terim wrote:Deci stai linistit ca nu ai pierdut nimic, prima asta s-a luat in anii trecuti cand nu prea stia lumea ce e cu rezidentiatu asta.

corect, n-ai pierdut nimic, doar ca aia de anii trecuti au castigat :green: :?: :idea: :roll:

dimi
junior
junior

Postby dimi » Tue Feb 12, 2008 2:36 pm

terim_terim wrote:Acum e prea tarziu, acea prima acordandu-se doar daca ai avut indemnizatie de somaj.
Din pacate prostia nu e la cei care au facut legea ci la cei care o aplica. In mod normal tu ai fi avut dreptul la indemnizatie de somaj ptr ca in timp de 60 de la licenta nu ai fost angajat nicaieri. Partea cu examenul de rezidentiat fiind doar vorbe, singurul act prin care se putea dovedii ca ai fost angajat fiind doar contractul de munca.
Partea proasta e ca in ultimii 2 ani s-au desteptat putin si astia de agentiile de ocupare a fortei de munca si au descoperit ca rezidetiatul este forma de invatamant, acesta fiind un criteriu de excludere ptr acordarea primei de instalare (prima pe care o soliciti dupa angajare, conform legii, deci cand esti rezident) in valoare de 2-7 salarii minime (art 74 si 75) sau a celeilalte prime primite la angajare (art73'1).
Deci stai linistit ca nu ai pierdut nimic, prima asta s-a luat in anii trecuti cand nu prea stia lumea ce e cu rezidentiatu asta.

Ca sa inteleg si eu... Noi suntem intr-o forma de invatamant acum. Deci nu avem drepturile unui angajat "normal". Pai atunci de ce nu avem macar drepturile din facultate : transport, subventie pentru cazare...?

sandman
senior
senior

Postby sandman » Tue Feb 12, 2008 8:49 pm

dimi wrote:Ca sa inteleg si eu... Noi suntem intr-o forma de invatamant acum. Deci nu avem drepturile unui angajat "normal". Pai atunci de ce nu avem macar drepturile din facultate : transport, subventie pentru cazare...?

Pentru ca e medicina. Medicii n-au drepturi, doar obligatii. Doctoranzii si masteranzii au dreptul la transport gratuit. Ei sunt o specie aparte.
Life is good

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Wed Feb 13, 2008 12:37 am

sandman wrote:Pentru ca e medicina. Medicii n-au drepturi, doar obligatii. Doctoranzii si masteranzii au dreptul la transport gratuit. Ei sunt o specie aparte.

fals
masteranzii sigur nu au drept la transport gratuit (sunt masterand si nu pot sa imi iau abonament gratuit)
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Feb 13, 2008 6:51 am

lol. uite de-asta imi palce imed-ul ca de fiecare data lumea se contrazice si daca stii ce si cum stai si te amuzi :)
o fi oare transp mocca la masteranzi?:)

dimi
junior
junior

Postby dimi » Wed Feb 13, 2008 8:00 am

trident wrote:lol. uite de-asta imi palce imed-ul ca de fiecare data lumea se contrazice si daca stii ce si cum stai si te amuzi :)
o fi oare transp mocca la masteranzi?:)

Bine ca macar nu te mai plictisesti. :)

sandman
senior
senior

Postby sandman » Wed Feb 13, 2008 11:36 am

pasarilatilungila wrote:
fals
masteranzii sigur nu au drept la transport gratuit (sunt masterand si nu pot sa imi iau abonament gratuit)

Cu cata siguranta spui fals. Poate n-ar trebui sa fii asa vehement in afirmatii. In orasul unde stau eu, au dreptul si masteranzii.
Life is good

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Feb 13, 2008 1:57 pm

ei, dar asa e farmecul imedului. cu putere, cu putere. da-o ** *** de rigoare si asemena si cu adevarul verificat.

woody
senior
senior

Postby woody » Wed Feb 13, 2008 6:25 pm

deci masterAnzii si doctoranzii au reducere pe toate mijloacelel de transport inclusiv cfr trenuri neica asa ca gura domnilor :devil:

terim_terim
senior
senior

Postby terim_terim » Wed Feb 13, 2008 11:39 pm

toti astia sunt masteranzi si doctoranzi intr-o institutie de invatamant, tu in ce institutie esti? :roll:

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Wed Feb 13, 2008 11:55 pm

eu fac masterul aici in buc, in poli...sectia de bioinformatica am incercat sa imi iau abonament (de la 3 gherete ratb), si la toate mi-au zis ca masteranzii nu au drept la abonament....
am intrebat si la secretariatul lor si tipele mi-au zis la fel, ca nu pot lua redus
deci... voi trageti concluziile
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Feb 14, 2008 7:00 am

dap, unii e mai fraieri :D

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Thu Feb 14, 2008 7:41 am

nu te mai subestima atata, mai trident mai :lol:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Feb 14, 2008 7:54 am

si chiar platesti ratb-ul? :D :D de mult?

danhia
elite
elite

Postby danhia » Thu Feb 14, 2008 11:39 am

da' e incorect. eu zic ca nici studentii si nici pensionarii n-ar tb sa mai aiba vreo gratuitate atata timp cat medicii nu au. pai ce!?!!
Red Apple

dimi
junior
junior

Postby dimi » Thu Feb 14, 2008 5:59 pm

danhia wrote:da' e incorect. eu zic ca nici studentii si nici pensionarii n-ar tb sa mai aiba vreo gratuitate atata timp cat medicii nu au. pai ce!?!!

Ma bucur ca nu ai inteles pe dos.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Feb 14, 2008 7:24 pm

asta ca sa zici si tu ceva.
Totusi topicul era despre altceva

dimi
junior
junior

Postby dimi » Thu Feb 14, 2008 7:40 pm

trident wrote:asta ca sa zici si tu ceva.
Totusi topicul era despre altceva

Ca tu ai in obicei sa fii la obiect. Nu numai pe topicul asta.

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Mon Oct 11, 2010 12:33 pm

hello everyone!

so, prima de instalare nu mai e de actualitate?

10x
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Oct 11, 2010 5:12 pm

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Return to “Viata in spital”