PRIMA DE INSTALARE!!!
- tandarica_ndy
- senior
PRIMA DE INSTALARE!!!
salutare!
Stie cineva ce e cu prima asta de instalare pt. rezidentii anul 1???
Auzisem ca se da numai dc am vut somaj pe luna decembrie, numai ca mie mi s-a spus ca nu am dreptul la somaj pt. ca in termen de 60 de zile de la data sustinerii licentei am fost incadrat in rezidentiat, care este forma de invatamant( faptul ca acel contract de munca se incheie incepand cu 1 ian, si nu 19 noiembrie-data sustinerii rezidentiatului, nu a fost un argument pertinent pt. imbecilii care fac legea la noi in tara...)
Voi ce stiti??? Daca nu am avut somaj beneficiez de prima de instalare???
Beneficiaza cineva???
Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Stie cineva ce e cu prima asta de instalare pt. rezidentii anul 1???
Auzisem ca se da numai dc am vut somaj pe luna decembrie, numai ca mie mi s-a spus ca nu am dreptul la somaj pt. ca in termen de 60 de zile de la data sustinerii licentei am fost incadrat in rezidentiat, care este forma de invatamant( faptul ca acel contract de munca se incheie incepand cu 1 ian, si nu 19 noiembrie-data sustinerii rezidentiatului, nu a fost un argument pertinent pt. imbecilii care fac legea la noi in tara...)
Voi ce stiti??? Daca nu am avut somaj beneficiez de prima de instalare???
Beneficiaza cineva???
Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Am luptat pentru interesele poporului! Am gresit? N-am gresit!
Jur in fata lui Dumnezeu si in fata tuturor romanilor ca voi face ca Romania sa straluceasca precum soarele sfant de pe cer!
Jur in fata lui Dumnezeu si in fata tuturor romanilor ca voi face ca Romania sa straluceasca precum soarele sfant de pe cer!
- terim_terim
- senior
Re: PRIMA DE INSTALARE!!!
Acum e prea tarziu, acea prima acordandu-se doar daca ai avut indemnizatie de somaj.
Din pacate prostia nu e la cei care au facut legea ci la cei care o aplica. In mod normal tu ai fi avut dreptul la indemnizatie de somaj ptr ca in timp de 60 de la licenta nu ai fost angajat nicaieri. Partea cu examenul de rezidentiat fiind doar vorbe, singurul act prin care se putea dovedii ca ai fost angajat fiind doar contractul de munca.
Partea proasta e ca in ultimii 2 ani s-au desteptat putin si astia de agentiile de ocupare a fortei de munca si au descoperit ca rezidetiatul este forma de invatamant, acesta fiind un criteriu de excludere ptr acordarea primei de instalare (prima pe care o soliciti dupa angajare, conform legii, deci cand esti rezident) in valoare de 2-7 salarii minime (art 74 si 75) sau a celeilalte prime primite la angajare (art73'1).
Deci stai linistit ca nu ai pierdut nimic, prima asta s-a luat in anii trecuti cand nu prea stia lumea ce e cu rezidentiatu asta.
Din pacate prostia nu e la cei care au facut legea ci la cei care o aplica. In mod normal tu ai fi avut dreptul la indemnizatie de somaj ptr ca in timp de 60 de la licenta nu ai fost angajat nicaieri. Partea cu examenul de rezidentiat fiind doar vorbe, singurul act prin care se putea dovedii ca ai fost angajat fiind doar contractul de munca.
Partea proasta e ca in ultimii 2 ani s-au desteptat putin si astia de agentiile de ocupare a fortei de munca si au descoperit ca rezidetiatul este forma de invatamant, acesta fiind un criteriu de excludere ptr acordarea primei de instalare (prima pe care o soliciti dupa angajare, conform legii, deci cand esti rezident) in valoare de 2-7 salarii minime (art 74 si 75) sau a celeilalte prime primite la angajare (art73'1).
Deci stai linistit ca nu ai pierdut nimic, prima asta s-a luat in anii trecuti cand nu prea stia lumea ce e cu rezidentiatu asta.
- 187.92a
- addicted
terim_terim wrote:Deci stai linistit ca nu ai pierdut nimic, prima asta s-a luat in anii trecuti cand nu prea stia lumea ce e cu rezidentiatu asta.
corect, n-ai pierdut nimic, doar ca aia de anii trecuti au castigat

-
- junior
terim_terim wrote:Acum e prea tarziu, acea prima acordandu-se doar daca ai avut indemnizatie de somaj.
Ca sa inteleg si eu... Noi suntem intr-o forma de invatamant acum. Deci nu avem drepturile unui angajat "normal". Pai atunci de ce nu avem macar drepturile din facultate : transport, subventie pentru cazare...?
- sandman
- senior
dimi wrote:Ca sa inteleg si eu... Noi suntem intr-o forma de invatamant acum. Deci nu avem drepturile unui angajat "normal". Pai atunci de ce nu avem macar drepturile din facultate : transport, subventie pentru cazare...?
Pentru ca e medicina. Medicii n-au drepturi, doar obligatii. Doctoranzii si masteranzii au dreptul la transport gratuit. Ei sunt o specie aparte.
Life is good
-
- elder
sandman wrote:Pentru ca e medicina. Medicii n-au drepturi, doar obligatii. Doctoranzii si masteranzii au dreptul la transport gratuit. Ei sunt o specie aparte.
fals
masteranzii sigur nu au drept la transport gratuit (sunt masterand si nu pot sa imi iau abonament gratuit)
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
- 187.92a
- addicted
lol. uite de-asta imi palce imed-ul ca de fiecare data lumea se contrazice si daca stii ce si cum stai si te amuzi
o fi oare transp mocca la masteranzi?:)

-
- junior
trident wrote:lol. uite de-asta imi palce imed-ul ca de fiecare data lumea se contrazice si daca stii ce si cum stai si te amuzi![]()
Bine ca macar nu te mai plictisesti.

- sandman
- senior
pasarilatilungila wrote:
fals
masteranzii sigur nu au drept la transport gratuit (sunt masterand si nu pot sa imi iau abonament gratuit)
Cu cata siguranta spui fals. Poate n-ar trebui sa fii asa vehement in afirmatii. In orasul unde stau eu, au dreptul si masteranzii.
Life is good
- 187.92a
- addicted
ei, dar asa e farmecul imedului. cu putere, cu putere. da-o ** *** de rigoare si asemena si cu adevarul verificat.
-
- senior
deci masterAnzii si doctoranzii au reducere pe toate mijloacelel de transport inclusiv cfr trenuri neica asa ca gura domnilor 

- terim_terim
- senior
toti astia sunt masteranzi si doctoranzi intr-o institutie de invatamant, tu in ce institutie esti? 

-
- elder
eu fac masterul aici in buc, in poli...sectia de bioinformatica am incercat sa imi iau abonament (de la 3 gherete ratb), si la toate mi-au zis ca masteranzii nu au drept la abonament....
am intrebat si la secretariatul lor si tipele mi-au zis la fel, ca nu pot lua redus
deci... voi trageti concluziile
am intrebat si la secretariatul lor si tipele mi-au zis la fel, ca nu pot lua redus
deci... voi trageti concluziile
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
- 187.92a
- addicted
-
- elder
nu te mai subestima atata, mai trident mai 

- 187.92a
- addicted
si chiar platesti ratb-ul?
de mult?

- danhia
- elite
da' e incorect. eu zic ca nici studentii si nici pensionarii n-ar tb sa mai aiba vreo gratuitate atata timp cat medicii nu au. pai ce!?!!
Red Apple
-
- junior
danhia wrote:da' e incorect. eu zic ca nici studentii si nici pensionarii n-ar tb sa mai aiba vreo gratuitate atata timp cat medicii nu au. pai ce!?!!
Ma bucur ca nu ai inteles pe dos.
- 187.92a
- addicted
asta ca sa zici si tu ceva.
Totusi topicul era despre altceva
-
- junior
trident wrote:asta ca sa zici si tu ceva.
Ca tu ai in obicei sa fii la obiect. Nu numai pe topicul asta.
- Ina_M
- junior
hello everyone!
so, prima de instalare nu mai e de actualitate?
10x
so, prima de instalare nu mai e de actualitate?
10x
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...
- b3
- elite
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara