hernie de disc ..operatie sau nu?

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
denny

hernie de disc ..operatie sau nu?

Postby denny » Mon Feb 22, 2010 12:41 pm

prietenul meu a fost diagnosticat de aprox 2 luni cu hernie de disc ..A incercat de toate..fizioterapie, infiltratii, medicamente, masaje, infectii...pff..nici nu mai stiu ce..de 3 luni tot intins pe pat sta..situatia e groaznica..in urma rmn-ului i s-a spus ca se poate recupera, dar durerile inca nu au trecut..am incercat sa facem de toate ca sa nu ajungem la operatie..desi..unii zic ca mai bine te operezi ca pana la urma tot acolo ajungi..incotro sa o luam?ce sa facem?rezultatul rmn-ului suna cam asa:
-modificari degenerative ;a nivelul spatiilor intervertebrale lombo-sacrate.
-modificari de statica vertebrala cu rectitudinea coloanei lombare.
-la L5-S1 exista o protruzie discala postero-laterala stg cu amprenta sacului dural si a radacinii nervoase adiacente.
-nu se constata modificari in structura medulara terminala.
-nu se constata modificari de calibru ale canalului rahidian.
-nu se constata modificari in structura osoasa vertebrala.
Pentru mine e chineza.. ma poate ajuta cineva?

vasili
newbie
newbie

Re: hernie de disc ..operatie sau nu?

Postby vasili » Mon Mar 22, 2010 10:41 pm

:allright: protruzie discala postero-laterala stg cu amprenta sacului dural si a radacinii nervoase adiacente
anatomic indicatie justificata, clinic si simptomatic nu dai detalii. explorari electro-fiziologice nici atat.
Consulta un neurochirurg si asculta-i sfatul. Curaj si bafta!

Iepurita
elite
elite

Re: hernie de disc ..operatie sau nu?

Postby Iepurita » Tue Mar 23, 2010 7:55 am

Pai spui ca ati incercat de toate , ca vi s-a spus sa apelati la interventie chirurgicala , prietenul tau sta in pat si se plange de dureri si totusi intrebi ce sa faca.
Operatie si dupa aceea niste recuperare fizica.
:D
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

Return to “Viata in spital”