Ori va vaccinati,..... ori platiti spitalizarea....
-
- senior
-
- senior
Re: Ori va vaccinati,..... ori platiti spitalizarea....
Si unde sunt respectate aici drepturile omului?
Se gandesc acum cum sa faca si mai multa economie din banii ministerului?
Dar etilicii cronici ( ca sa nu folosesc alti termeni chiar mai potriviti), care de 2-3 ori pe luna ajung la urgente pt ca au baut ca p..... si au dat cu capul de ciment, si carora li se face tomograf gratuit ( in defavoarea altora care nu beneficiazade acesta investigatie), si care inghit multi bani ai spitalelor in sectiile de neurologie , eventual neurochirurgie si ATI, nu ar trebui sa-si plateasca spitalizarea?
Dar pacientii autolitici,care in acest scop au inghitit pumni de pastile sau au baut diverse cloruri , nu ar trebui sa-si plateasca spitalizarea?
Pentru ca in toate cazurile prezentate pacientii au ajuns la spital datorita alegerilor voluntare, si nu accidental.
Se gandesc acum cum sa faca si mai multa economie din banii ministerului?
Dar etilicii cronici ( ca sa nu folosesc alti termeni chiar mai potriviti), care de 2-3 ori pe luna ajung la urgente pt ca au baut ca p..... si au dat cu capul de ciment, si carora li se face tomograf gratuit ( in defavoarea altora care nu beneficiazade acesta investigatie), si care inghit multi bani ai spitalelor in sectiile de neurologie , eventual neurochirurgie si ATI, nu ar trebui sa-si plateasca spitalizarea?
Dar pacientii autolitici,care in acest scop au inghitit pumni de pastile sau au baut diverse cloruri , nu ar trebui sa-si plateasca spitalizarea?
Pentru ca in toate cazurile prezentate pacientii au ajuns la spital datorita alegerilor voluntare, si nu accidental.
-
- junior
Ma mira atitudinea acestui doctor Streinu Cercel...din cate stiu, vaccinarea nu e obligatorie, cum poate el sa ne impuna acest lucru? pe ce baza?
Referitor la ce a zis colega de mai jos, anul acesta am facut un RMN (recomandat de neurolog) pe internare in spital, pentru care am platit o diferenta de 300 RON (pe langa decontarea de la Casa, pe bilet de analize). Dupa cum se stie, exista o lege, o HG care precizeaza ca investigatiile si tratamentele efectuate de personalul sanitar sa fie decontate integral. Cand m-am dus la salarii sa duc chitanta, mi s-a zis ca RMN-ul nu intra la investigatii (eu in facultate asa am invatat, ca-i investigatie....cine stie ce-o fi mai nou?) si ca se deconteaza doar chestii banale, gen stomato, balneo. Poate era ma bine daca dadeam un cap de perete, ca sa-mi faca gratis.
Plata serviciilor in cazul autoliticilor, betivilor si fumatorilor (pentru bolile provocate de agentul agresiv - alcool, fumat, toxice etc) trebuie sa fie exclusiv din buzunarul pacientului (acest proiect de lege e de ceva timp in studiu, chiar si dr Ciuhodaru e unul din sustinatori), dar la felul in care decurg lucrurile la noi, slabe sperante ca se va face ceva.
Referitor la ce a zis colega de mai jos, anul acesta am facut un RMN (recomandat de neurolog) pe internare in spital, pentru care am platit o diferenta de 300 RON (pe langa decontarea de la Casa, pe bilet de analize). Dupa cum se stie, exista o lege, o HG care precizeaza ca investigatiile si tratamentele efectuate de personalul sanitar sa fie decontate integral. Cand m-am dus la salarii sa duc chitanta, mi s-a zis ca RMN-ul nu intra la investigatii (eu in facultate asa am invatat, ca-i investigatie....cine stie ce-o fi mai nou?) si ca se deconteaza doar chestii banale, gen stomato, balneo. Poate era ma bine daca dadeam un cap de perete, ca sa-mi faca gratis.
Plata serviciilor in cazul autoliticilor, betivilor si fumatorilor (pentru bolile provocate de agentul agresiv - alcool, fumat, toxice etc) trebuie sa fie exclusiv din buzunarul pacientului (acest proiect de lege e de ceva timp in studiu, chiar si dr Ciuhodaru e unul din sustinatori), dar la felul in care decurg lucrurile la noi, slabe sperante ca se va face ceva.
-
- senior
Incepusem sa cred ca numai eu am o problema cu asta .....
Si ma intrebam daca nu cumva ceilalti reprezinta normalitatea si de fapt eu gandesc gresit.
Sa asteptam sa vedem cum decurg lucrurile.
Si ai dreptate, si eu imi facusem o parere buna despre Streinu Cercel, dar cand urca puterea la cap.... uita sa mai si gandeasca.
Si ma intrebam daca nu cumva ceilalti reprezinta normalitatea si de fapt eu gandesc gresit.
Sa asteptam sa vedem cum decurg lucrurile.
Si ai dreptate, si eu imi facusem o parere buna despre Streinu Cercel, dar cand urca puterea la cap.... uita sa mai si gandeasca.
-
- newbie
Eu cred ca Streinu Cercel este sponsorizat de firmele care produc vaccinul pentru fiecare astfel de "iesire in media".
Mi se pare o incercare disperata de a arunca pisica moarta in gradina celuilalt. Daca ar avea o gandire coerenta asigurarile ar tine cont de toti factorii de risc, fumatorii ar plati mai mult decat nefumatorii, obezii decat normoponderalii, ar copia sistemul de asigurari american.
De fapt, plata serviciilor in cazul autoliticilor, betivilor si fumatorilor este discutabil daca trebuie sa fie din buzunarul pacientilor sau nu. De obicei comportamentul autolitic are loc in cadrul unei tulburari psihice (depresie, schizo, dependente, bipolaritate), dependentele, iarasi, fac parte dintre tulburarile psihice, au si o componenta genetica, si una biologica, dopamina crescuta in anumite circuite din creier... depinde si de psihoeducatia celor care vor sustine astfel de proiecte, de cat de bine vor fi pregatiti avocatii ambelor parti.
Si in cazul supraponderalilor si obezilor, ar trebui sa demonstreze ca nu sunt bulimici... Si daca nu se tine cont de bulimie, atunci si subponderalele anorexice ar trebui sa plateasca spitalizarila la endocrine, la gineco, la gastroentero...
De ce le casuna doar pe cei care refuza vaccinul antigripal? Daca ministerul ia vreo masura, sa o ia pe toate patologiile posibile si pe toate comportamentele de risc imaginabile.
Mi se pare o incercare disperata de a arunca pisica moarta in gradina celuilalt. Daca ar avea o gandire coerenta asigurarile ar tine cont de toti factorii de risc, fumatorii ar plati mai mult decat nefumatorii, obezii decat normoponderalii, ar copia sistemul de asigurari american.
De fapt, plata serviciilor in cazul autoliticilor, betivilor si fumatorilor este discutabil daca trebuie sa fie din buzunarul pacientilor sau nu. De obicei comportamentul autolitic are loc in cadrul unei tulburari psihice (depresie, schizo, dependente, bipolaritate), dependentele, iarasi, fac parte dintre tulburarile psihice, au si o componenta genetica, si una biologica, dopamina crescuta in anumite circuite din creier... depinde si de psihoeducatia celor care vor sustine astfel de proiecte, de cat de bine vor fi pregatiti avocatii ambelor parti.
Si in cazul supraponderalilor si obezilor, ar trebui sa demonstreze ca nu sunt bulimici... Si daca nu se tine cont de bulimie, atunci si subponderalele anorexice ar trebui sa plateasca spitalizarila la endocrine, la gineco, la gastroentero...
De ce le casuna doar pe cei care refuza vaccinul antigripal? Daca ministerul ia vreo masura, sa o ia pe toate patologiile posibile si pe toate comportamentele de risc imaginabile.

- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
scorpia wrote:Dar etilicii cronici ( ca sa nu folosesc alti termeni chiar mai potriviti), care de 2-3 ori pe luna ajung la urgente pt ca au baut ca p..... si au dat cu capul de ciment, si carora li se face tomograf gratuit ( in defavoarea altora care nu beneficiazade acesta investigatie), si care inghit multi bani ai spitalelor in sectiile de neurologie , eventual neurochirurgie si ATI, nu ar trebui sa-si plateasca spitalizarea?
Nu, nu ar trebui. În caz că nu ştiai, etilismul cronic este o boală, şi încă una cronică şi oribilă. Ştiu că e comod să trimiţi pacientul în şanţul din care a venit, să-l faci "beţiv nenorocit" ca în moartea dlui Lăzărescu, să zici că e vina lui, etc, dar e totuşi f urât.
Cantacuzino are bani să-l sponsorizeze pe Cercel?
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Melania
- addicted
Mi se pare o masura excelenta. Nu te obliga nimeni sa faci vaccinul, dar daca te imbolanvesti platesti tratamentul.
O chestiune de bun simt. Ar trebui ca metoda sa se aplice si pentru alte programe de preventie.
Romanul trebuie sa inteleaga ca prostia se plateste.
O chestiune de bun simt. Ar trebui ca metoda sa se aplice si pentru alte programe de preventie.
-
- senior
Melania wrote:Mi se pare o masura excelenta. Nu te obliga nimeni sa faci vaccinul, dar daca te imbolanvesti platesti tratamentul.
Tu ti-ai facut vaccinul?
A fost vaccinul asta testat pe subiecti umani?
Parca n-am auzit vorbindu-se despre asta. Si daca apar efecte adverse grave, imi plateste mie statul, sau Cercel, despagubiri?
Si ai dreptate prosti ar trebui sa se plateasca. Dar s-o plateasca toti, incepand de sus . Asa ar fi corect
Si daca nu ma obliga nimeni sa fac vaccinul, nu am motiv sa platesc tratamentul daca ma imbolnavesc. Si nu prea are cum sa ma oblige cineva sa fac vaccinul, pentru ca mi s-ar incalca un drept. Si in plus nu am auzit ca in alte state sa se emita astfel de gogomanii.
Dar cum s-a spus anterior, probabil ca banul e la putere, ca intotdeauna.
- Melania
- addicted
Pentru postul de mai sus iti emit un ordin de plata. 
Din cate stiu vaccinul de la Cantacuzino a fost testat pe om.

Din cate stiu vaccinul de la Cantacuzino a fost testat pe om.
- dr.anna
- junior
vlad stroescu wrote:scorpia wrote:Dar etilicii cronici ( ca sa nu folosesc alti termeni chiar mai potriviti), care de 2-3 ori pe luna ajung la urgente pt ca au baut ca p..... si au dat cu capul de ciment, si carora li se face tomograf gratuit ( in defavoarea altora care nu beneficiazade acesta investigatie), si care inghit multi bani ai spitalelor in sectiile de neurologie , eventual neurochirurgie si ATI, nu ar trebui sa-si plateasca spitalizarea?
Nu, nu ar trebui. În caz că nu ştiai, etilismul cronic este o boală, şi încă una cronică şi oribilă. Ştiu că e comod să trimiţi pacientul în şanţul din care a venit, să-l faci "beţiv nenorocit" ca în moartea dlui Lăzărescu, să zici că e vina lui, etc, dar e totuşi f urât.
Cantacuzino are bani să-l sponsorizeze pe Cercel?
o fi etilismul cr o boala, dar dpdv juridic e factor agravant al faptelor individului (deci are deplina responsabilitate a faptelor sale; ma rog, exista si exceptii dar nu vb despre ele). asa ca si mie mi s-ar parea normal sa-si plateasca spitalizarea. nu sunt de acord nici cu programele alea pt toxicomani adica da-i nene metadona heroinomanului ca sa nu faca sevraj micutul... bani irositi aiurea!!!
- cog1983
- elder
scorpia wrote:Tu ti-ai facut vaccinul?
A fost vaccinul asta testat pe subiecti umani?
Parca n-am auzit vorbindu-se despre asta. Si daca apar efecte adverse grave, imi plateste mie statul, sau Cercel, despagubiri?
Si ai dreptate prosti ar trebui sa se plateasca. Dar s-o plateasca toti, incepand de sus . Asa ar fi corect
Si daca nu ma obliga nimeni sa fac vaccinul, nu am motiv sa platesc tratamentul daca ma imbolnavesc. Si nu prea are cum sa ma oblige cineva sa fac vaccinul, pentru ca mi s-ar incalca un drept. Si in plus nu am auzit ca in alte state sa se emita astfel de gogomanii.
Dar cum s-a spus anterior, probabil ca banul e la putere, ca intotdeauna.
Eu mi-am facut vaccinul si n-am avut nici un fel de reactie secundara. De fapt singurele reactii care pot sa apara sunt cele alergice care apar si la vaccinul pentru gripa sezoniera (vaccinul avand exact aceeasi compozitie, in afara de tulpina gripala care e diferita).
Nu ti se pare normal sa te "oblige" in vreun fel sa iei masuri de protectie? Daca faci gripa, nu numai ca se pierde un membru al personalului medical (si asa deficitar), ci exista si riscul sa raspandesti infectia, in loc sa o tratezi...
Desi ar fi un lucru bun, nu cred ca se va aplica vreodata (numai daca intra in vigoare legea martiala) si intotdeauna vor exista persoane care se eschiveaza.
Nu inteleg de unde frica asta de acest vaccin... BCG-ul cum e obligatoriu? Sau alte vaccinuri care se fac in copilarie... Pe acelea de ce nu le refuzati?

Simtul umorului e o dovada de inteligenta
- ares/tm
- elder
cand toate tigancile care c.ca copii pe banda rulanta fara sa fi platit asigurari o zi in viata lor isi vor plati spitalizarile repetate( ca vai ma intapa, vai ma mananca, vai ma doare, vai ....)atunci da, daca fac gripa din asta porcoasa o sa-mi iau antivirale din banii mei.pana atunci platesc asigurari, asa ca ciocu mic.
i can resist everything except temptation
- ares/tm
- elder
si ca sa stiti, nici un vaccin nu e obligatoriu.nici bcg, nici ala de hepatita, nici de polio.parintele poate refuza vaccinarea copilului.pe raspunderea lui, evident.
i can resist everything except temptation
-
- newbie
daca nu are vaccinurile facute la zi, gradinita refuza sa il primeasca pe copil, la scoala primara la fel, dar nu nu e obligatorie vaccinarea.
-
- senior
Mi se pare corect: nu vrei sa participi la studiul clinic, te amendeaza
-
- senior
Da' atunci sa plateasca si:
-cei care refuza un tratament si apoi fac complicatii (nu ar fi corect, dar e acelasi lucru ca si cu vaccinul)
-cei care fug din spital
-cei care nu-si fac investigatii si consulturi care pot descoperi fazele incipiente si apoi vin cu faze avansate
-cei care cheama salvarea ca sa le dai reteta etc, etc
Oricum astea nu se vor intampla. Singurul efect e ca ne defulam pe imed.
-cei care refuza un tratament si apoi fac complicatii (nu ar fi corect, dar e acelasi lucru ca si cu vaccinul)
-cei care fug din spital
-cei care nu-si fac investigatii si consulturi care pot descoperi fazele incipiente si apoi vin cu faze avansate
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
dr.anna wrote:o fi etilismul cr o boala, dar dpdv juridic e factor agravant al faptelor individului (deci are deplina responsabilitate a faptelor sale; ma rog, exista si exceptii dar nu vb despre ele). asa ca si mie mi s-ar parea normal sa-si plateasca spitalizarea. nu sunt de acord nici cu programele alea pt toxicomani adica da-i nene metadona heroinomanului ca sa nu faca sevraj micutul... bani irositi aiurea!!!
Chiar aşa, bani irosiţi. Exact ca banii irosiţi pe fraierii ăia care au făcut cancer că au fumat ca proştii, vai, fă-le chimioterapie să nu moară micuţii, sau pe antiretroviralele pentru care tot noi plătim fiindcă unii nu ştiu ce e aia prezervativ, ce să mai zic de stenturile alea de mii de euro, de ce? pentru că unii s-au îndopat ca porcii uitându-se la televizor în loc să facă sport.
"dr" anna, cred că îţi scapă ceva esenţial din conceptul de medicină, dar nu te învinovăţesc, ştiu cum e învăţământul medical.
ares/tm wrote:cand toate tigancile care c.ca copii pe banda rulanta fara sa fi platit asigurari o zi in viata lor isi vor plati spitalizarile repetate( ca vai ma intapa, vai ma mananca, vai ma doare, vai ....)atunci da, daca fac gripa din asta porcoasa o sa-mi iau antivirale din banii mei.pana atunci platesc asigurari, asa ca ciocu mic.
Uau, din ce în ce mai bine. După cum bănuim cu toţii, probabil că gripa porcină e tot din vina împuţiţilor de ţigani.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Melania
- addicted
voicutu wrote:Mi se pare corect: nu vrei sa participi la studiul clinic, te amendeaza
Hai sa nu fim (fitzi) paranoici si isterici in acelasi timp.
- cog1983
- elder
voicutu wrote:Da' atunci sa plateasca si:
-cei care fug din spital
Ai perfecta dreptate (mai ales cu ultimul subpunct

Simtul umorului e o dovada de inteligenta
-
- senior
Melania wrote:voicutu wrote:Mi se pare corect: nu vrei sa participi la studiul clinic, te amendeaza
Hai sa nu fim (fitzi) paranoici si isterici in acelasi timp.
Serios? Stii cum e la obstetrica? Conform unei adrese MS, vaccinarea gravidelor e la latitudinea medicului curant. Bineinteles ca si raspunderea pentru efecte secundare, avand in vedere ca SOGR nu a emis protocoale sau ceva asemanator. Daca vaccinul nu-i (posibil) periculos, de ce nu-si asuma raspunderea? Ne lasi?
- dr.anna
- junior
[/quote]Chiar aşa, bani irosiţi. Exact ca banii irosiţi pe fraierii ăia care au făcut cancer că au fumat ca proştii, vai, fă-le chimioterapie să nu moară micuţii, sau pe antiretroviralele pentru care tot noi plătim fiindcă unii nu ştiu ce e aia prezervativ, ce să mai zic de stenturile alea de mii de euro, de ce? pentru că unii s-au îndopat ca porcii uitându-se la televizor în loc să facă sport.
"dr" anna, cred că îţi scapă ceva esenţial din conceptul de medicină, dar nu te învinovăţesc, ştiu cum e învăţământul medical.
mda...gandind la rece poate ca ai dreptate...
mda...gandind la rece poate ca ai dreptate...
-
- elder
Un articol interesant in presa de la noi
http://www.romanialibera.ro/a171038/exp ... uptie.html
si unul aparut in germania
http://www.spiegel.de/international/wor ... 19,00.html
http://www.romanialibera.ro/a171038/exp ... uptie.html
si unul aparut in germania
http://www.spiegel.de/international/wor ... 19,00.html
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
-
- senior
Bune astea.
Tot mai vreti sa va vaccinati?
Tot mai vreti sa va vaccinati?
-
- newbie
m-am vaccinat acum 3 saptamani,si ma simt perfect.nu am avut nici o reactie adversa.
-
- senior
Ma bucur pentru tine.
Sa fii sanatos!
Sa fii sanatos!
-
- newbie
merci!asemeni tuturor!
- 187.92a
- addicted
si eu m-am vaccinat, si m-am simtit chiar mai bine decat inainte de vaccin, fara pb.
a durut putin si gata.
acum deja mi-am dezvoltat o imunitate durabila, pe care o simt cum sta la panda sa prinda virusurile.
a durut putin si gata.
acum deja mi-am dezvoltat o imunitate durabila, pe care o simt cum sta la panda sa prinda virusurile.