Salut !
As vrea daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o chestie: as vrea sa imi faceti un top al specialitatilor medicale cele mai stresante, cele mai extenuante, ma refer aicea la faptul ca trebuie sa fii mai tot timpul la spital iar viata ta personala sa nu existe sau sa existe cat mai putin. Stiti astfel de specialitati ? Ati putea va rog sa faceti un mic top al lor daca se poate ?
Multumesc !
Topul specialitatilor medicale solicitante/extenuante
-
- senior
- crisstallus_cris
- senior
Re: Topul specialitatilor medicale solicitante/extenuante
Din punctul meu de vedere fiecare se implica atat cat vrea si cat poate,nu scrie nicaieri ca trebuie sa dormi in spital.Programul de lucru in general e 8-14 si dc mai e treaba mai stai si dupa,dar sunt momente cand se poate pleca si inainte.Nu e batut in cuie,depinde de spital,de seful de sectie,de pacienti,chiar nu se poate generaliza.
nothing to gain,so much to lose...as a doctor
-
- senior
crisstallus_cris wrote:Din punctul meu de vedere fiecare se implica atat cat vrea si cat poate,nu scrie nicaieri ca trebuie sa dormi in spital.Programul de lucru in general e 8-14 si dc mai e treaba mai stai si dupa,dar sunt momente cand se poate pleca si inainte.Nu e batut in cuie,depinde de spital,de seful de sectie,de pacienti,chiar nu se poate generaliza.
Cineva mi-a zis ca pe chirurgie cardiaca la Iasi si rezidentii si medicii stau de dimineata pana seara la spital.
Deci vezi ca daca le iei la puricat tot gasesti cateva. Oricum, ideea e ca oricat de multi bani mi-ar da cineva eu tot nu as vrea asa un program. Eu nu vreau sa imi dau viata ptr. bani si de asta as vrea sa incercati sa imi spuneti de prin auzite de pe unde mai stiti voi care sunt alea care te epuizeaza in halul asta ca sa stiu sa ma feresc ptr. ca nu vreau asa ceva.
Multumesc anticipat !
- Calico
- addicted
Atunci nu alege chirurgie. Nu te obliga nimeni sa stai la spital, dar cu cat stai mai mult, cu atat esti mai bun. Asta e valabil in orice domeniu, dar mai ales in chirurgie unde practica e foarte importanta. Si pe medicale e importanta, dar nu in aceeasi masura.
Tu cred ca ai o dilema intre dorinta de a castiga cat mai multi bani si dorinta de a sta cat mai putin la spital.
De fapt intrebarea pe care vrei sa o pui e: in care specialitate se castiga mult fara sa ma marit/insor cu spitalul?
Tu cred ca ai o dilema intre dorinta de a castiga cat mai multi bani si dorinta de a sta cat mai putin la spital.

De fapt intrebarea pe care vrei sa o pui e: in care specialitate se castiga mult fara sa ma marit/insor cu spitalul?
-
- senior
MumaPadurii wrote:Atunci nu alege chirurgie. Nu te obliga nimeni sa stai la spital, dar cu cat stai mai mult, cu atat esti mai bun. Asta e valabil in orice domeniu, dar mai ales in chirurgie unde practica e foarte importanta. Si pe medicale e importanta, dar nu in aceeasi masura.
Punct ochit /puct lovit !

SI care e aia sau care sunt alea ?
Exact asta si vreu: ceva care sa nu muncesc prea mult, sa castig bine si sa am si satisfactie (asta cu satisfactia nu neaparat ptr. ca daca ajung acasa si imi iau un bmw de suparare, cred ca imi trece nesatisfactia). Bineinteles , sunt constient ca nu prea exista asa ceva dar as vrea si eu sa vad cam in ce masura se apropie diferitele specialtiati medicale de ceea ce vreau eu.
Spui sa nu aleg chirurgie, pai cica problema nu ar fi numai pe chirurgie ci si pe medicale de asta as vrea daca se poate sa le filtram un pic sa vedem care e buna si care e de aruncat.
Multumesc !
PS:Astept sa vedem care sunt primele in topic

-
- senior
crisstallus_cris wrote:Din punctul meu de vedere fiecare se implica atat cat vrea si cat poate,nu scrie nicaieri ca trebuie sa dormi in spital.Programul de lucru in general e 8-14 si dc mai e treaba mai stai si dupa,dar sunt momente cand se poate pleca si inainte.Nu e batut in cuie,depinde de spital,de seful de sectie,de pacienti,chiar nu se poate generaliza.
Spui ca programul e de la 8 la 14 dar daca profesoru' sau doctoru' ala mare zice ca el se pisa pe programu' asta si trebuie sa pleci cand zice el , ce faci ?
- Calico
- addicted
Eu iti recomand medicina muncii, anatomopat sau legala. Am auzit ca aceste specialitati ar avea caracteristicile pe care le ceri.
-
- senior
MumaPadurii wrote:Eu iti recomand medicina muncii, anatomopat sau legala. Am auzit ca aceste specialitati ar avea caracteristicile pe care le ceri.
da, dar medicina muncii nu prea imi place, la anatomopat nu stiu ce sa zic, iar la legala...Mai sunt locuri sau fac rezidentiatul si degeaba il fac ca nu o sa am unde sa lucrez cand termin ?
-
- senior
Crezi ca la alta specilaitate ti se ofera post sau gasesti usor?
nicigand!

- Calico
- addicted
Atunci imagistica. Program lejer, ai unde sa lucrezi dupa ce termini... Castigurile nu te dau peste cap, dar macar poti trai decent, fara sa ai problema spagii. Ce vrei, nu le poti avea pe toate: si bani, si timp liber, si prestigiu, si posturi dupa terminare...