Farmacologie clinica

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
AdiD

Farmacologie clinica

Postby AdiD » Fri Oct 09, 2009 8:04 pm

Salutare!
Vine rezidentiatiatul cat de curand si am si eu nevoie de niste informatii.Am gasit niste postari cu ce se face in timpul rezidentiatului la farmacologie clinica .Pe mine ma intereseaza ce poti face cu aceasta specializare dupa ce termini rezidentiatul. Daca CRO poti fi si fara rezidentiat, daca termini aceasta specializare te vei "bate" pe aceleasi joburi cu cei care n au rezidentiat sau tu vei face ceva mai interesant?
Cei de la farmacie au la rezi faramcie clinica. E aceeasi chestie cu farmacologia clinica de la MG?Nu de alta dar la Mg sunt 3 locuri iar la farmacie is 46 numai pe Bucuresti.

Multumesc anticipat!

gargaritza
senior
senior

Re: Farmacologie clinica

Postby gargaritza » Fri Oct 09, 2009 8:40 pm

CRA (si nu CRO) nu ar trebui sa fie decat cei care au ca si specialitate farmacologie clinica. bine-nteles ca la noi in Ro nu se intampla asta. Dar cu timpul asa va fi. Tot din aceasta cauza=pt ca suntem in Ro, cu aceasta specialitate la noi poti lucra la ANM sau la o firma de medicamente sau CRO unde sa faci urmatoarele: monitor studii clinice=CRA, farmacovigilenta, evaluare-autorizare, regulatory affairs...
cat despre diferenta farmacologie/farmacie clinica, nu stiu ce sa iti spun, insa, cf http://www.revista.e-galenus.ro/detalii ... rticol=317 pare a fi oarecum acelasi lucru (totusi stagiile sunt total diferite http://www.umfiasi.ro/atdoc/farmacie_clinica.pdf ) , daca aceste 2 specialitati si-ar gasi aplicatia in spitale. La noi insa nu exista asa ceva si nici nu pare sa se intrevada prea curand. Singurul post de Farmaco. clinic este la Colentina si a fost scos special pt acea dna. dr.

tteod
newbie
newbie

Postby tteod » Sun Nov 15, 2009 8:52 pm

Stie cumva cineva daca pot schimba dermatologia(anul al II-lea) cu cineva care este pe farmacologie clinica? Daca se poate exista vreun doritor?

tteod
newbie
newbie

Postby tteod » Mon Nov 16, 2009 10:59 am

Stie cineva daca se poate sa fac schimb de specialitate cu cineva care e pe farmacologie clinica, eu fiind pe dermatologie anul al II-lea. Daca se poate, exista doritori?

tteod
newbie
newbie

Postby tteod » Mon Nov 16, 2009 11:02 am

Stie cineva daca pot face schimb de specialitate cu cineva care este pe farmacologie clinica, eu fiind pe dermatologie anul al II-lea. Daca se poate, exista doritori?

tteod
newbie
newbie

Postby tteod » Mon Nov 16, 2009 1:20 pm

Stie cineva daca pot face schimb de specialitate cu cineva care este pe farmacologie clinica, eu fiind pe dermatologie anul al II-lea. Daca se poate, exista doritori?

tteod
newbie
newbie

Postby tteod » Mon Nov 16, 2009 1:52 pm

tteod
newbie
newbie

Postby tteod » Mon Nov 16, 2009 7:04 pm

Stie cineva daca pot face schimb cu cineva care este pe farmacologie clinica, eu fiind pe dermatologie anul al II-lea? Daca se poate, exista doritori?

tteod
newbie
newbie

Postby tteod » Tue Nov 17, 2009 10:26 am

Stie cineva daca pot face schimb cu cineva care este pe farmacologie clinica, eu fiind pe dermatologie anul al II-lea? Daca se poate, exista doritori?

Return to “Viata in spital”