Discursul ministrului Sanatatii sustinut la GALA MEDICA

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
swiss
elite
elite

Discursul ministrului Sanatatii sustinut la GALA MEDICA

Postby swiss » Thu Mar 19, 2009 5:33 pm

Buna seara!

Mulţumesc Colegiului Medicilor pentru invitaţia de a lua parte la Gala Medica. Mă bucur că aţi găsit puterea să organizaţi o gală şi nu o şedinţă. Pentru ca inainte de toate, sistemul medical romanesc, prin dumneavoastra, are oameni speciali de sarbatorit si motive de bucurie. Ma bucur sa ma aflu alaturi de oameni care au lasat si lasa urme mai importante decit bugetele si cazurile care ajung la suprafata discursului public.

Vreau sa felicit Colegiul Medicilor pentru acest eveniment. Este probabil unul dintre putinele care isi propune sa aduca la lumina ceea ce creste, din pacate, in umbra interesului public – initiativa si actiunea concreta de a schimba sistemul de sanatate.

Nu e deloc usor sa dezvolti astazi un gust public pentru exemplul pozitiv. Masura gustului este data in cultura noastra actuala de repere mai frivole. Oamenii care muncesc in liniste nu ajung eroi. Pacientii salvati nu scriu decit rar presei sa vorbeasca despre asta si nici nu trebuie. Suntem inconjurati de zgomot, iar noi nu stim sa fim zgomotosi. De aceea doresc sa felicit inca o data Colegiul Medicilor pentru acest demers impotriva vremurilor.

Gala Medica 2009 vine in urma unei furtuni care a incriminat, fara discernamant si pe nedrept, intreg corpul medical. E ca si cum, pentru nota proasta la purtare a unui elev, intreaga clasa ar fi exmatriculata. E absurd, dar e simplu, iar oamenii asteapta de la media lucruri simple. Tocmai de aceea am sa fiu si eu la fel de simplu. Vreau sa le spun romanilor, cu ocazia asta, si in numele dumneavoastra, ca medicii fac tot ce pot - si de multe ori peste - ca sa-i faca bine. Si ca o vor face in continuare.

Sistemul de sanatate traieste in fiecare zi prin nenumarate exemple de dedicare, profesionalism si umanitate. Iar misiunea mea, pe care o reafirm, este sa redau cadrelor medicale demnitatea umana si profesionala, iar pacientilor increderea in medici si in sistemul de sanatate.

Insa, poate cel mai grav lucru care s-a intamplat in mijlocul acestei furtuni, este ca cei implicati in constructia sistemului de sanatate s-au constituit in „parti”. Trebuie acum sa redevenim un intreg daca e sa incepem sa cautam o cale. Solutiile nu se gasesc la televizor, iar schimbarea in sistemul medical nu se face cu telecomanda. Nici eu nu am una. Impreuna insa, suntem pe acelasi canal. Si suntem in directia cea buna.

Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor tocmai ce au semnat un protocol de colaborare. Este pentru prima oara cand se stabileste, pe baze de cooperare, un cadru concret de lucru intre cele doua institutii.

Va asigur ca, in ceea ce ma priveste, voi face toate eforturile ca aceasta colaborare sa functioneze, in mod real, si sa produca ceea ce si-a si propus – o strategie comuna de reformare a sistemului de sanatate.

Sistemul de sanatate nu e o casa in litigiu. El apartine cadrelor medicale, pacientilor, sistemului de invatamant sanitar si celor care depind si traiesc prin el. Nu sunt categorii cu interese diferite, ci functioneaza in simbioza, se deservesc si se sustin reciproc. De aceea, nici solutiile nu se pot gasi intr-un singur loc. Insa putem incepe intr-un singur loc sa le cautam. Si locul acela e aici si acum.

Astfel, doresc sa va lansez si dumneavoastra aceeasi invitatie pe care am facut-o Colegiului Medicilor si rectoratelor universitatilor de medicina: sa ne unim eforturile pentru a reconstrui impreuna sistemul romanesc de sanatate.

Va multumesc!

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Re: Discursul ministrului Sanatatii sustinut la GALA MEDICA

Postby Phat Skidz » Thu Mar 19, 2009 5:39 pm

Aşa, şi? Conţine ceva important discursul ăla?

Eu am fost la Gala Medica, ministrul a zis sforăielile alea după care a plecat imediat. Nu a stat să-l vadă pe cel care i-a adresat scrisoarea aia deschisă.
În rest, mi-ar fi plăcut să fim mai mulţi, dintre cei tineri. Au fost studenţii premiaţi. Am văzut câţiva oameni deosebiţi, în care am câteva speranţe, şi foarte mulţi dintre vechii ciocoi pe care îi ştim prea bine de atâta timp, cu tot cu şuncile şio aghiotanţii lor. După premiere, şuncile s-au repezit să-i felicite cu pupături pe oamenii deosebiţi de care ziceam. N-am stat la haleală, m-am cărat.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

matrix
elder
elder

Postby matrix » Thu Mar 19, 2009 6:26 pm

super gala...reflecta perfect tara in care traim....ministrul si-a bagat picioarele dupa ce a tinut un discurs ridicol.

Ioana Lupea a fost nominalizata - o persoana care leaga cu greu doua fraze coerente

banca transilvania sponsoriza evenimentul si era si nominalizata la n categorii

iar cea mai tare categorie a fost rezidentul anului....criterii nestiute de nimeni, poate doar nota de la rezidentiat. doar eu pot gasi 4-5 rezidenti care au avut N lucrari de cercetare, congrese, chiar si articole cotate isi (doar in anul 2008) + cv-uri de toata frumusetea :allright:
Viata lunga si prospera!

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu Mar 19, 2009 6:45 pm

si cine a fost rezidentul anului??
qpepsi.gif

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Thu Mar 19, 2009 7:32 pm

la garzi -eu, dar cred ca asta nu a contat :(.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu Mar 19, 2009 7:54 pm

si ce ti-au dat cadou? o pereche de sosete flausate?
qpepsi.gif

vazi
senior
senior

Postby vazi » Sun Mar 22, 2009 2:37 am

mai buna era o ratza/plosca ce se leaga de picior ... sa nu care cumva sa lipseasca 5 minute scuzandu-se ca merge unde si regii merg singuri. :green:
pq pas?

ssss
elder
elder

Postby ssss » Mon Mar 23, 2009 6:53 pm

Not really. Vezi Edmund Ironside:

http://www.strangedangers.com/content/item/112928.html

I guess Ironbutt woulda been a better thing to have.
Reality is an illusion due to lack of wine

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Mon Mar 23, 2009 7:31 pm

ssss wrote:Not really. Vezi Edmund Ironside:

http://www.strangedangers.com/content/item/112928.html

I guess Ironbutt woulda been a better thing to have.

frate, nici acolo nu ai scapare...
qpepsi.gif

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Mar 23, 2009 11:37 pm

un alt interviu al ministrului:
http://www.emedic.ro/Articole/1728.htm

Criza economică este şi în Franţa, şi în Germania, mai puternică decât în România, iar acolo situaţia financiară nu mai este atât de bună pe cât era în urmă cu un an sau doi. Şi-atunci, cred că începem să ne apropiem cu veniturile medicilor de cele minime din UE.

PS cine credea anul trecut c-o sa ajungem sa plangem dupa Nico? :)
Life's not fair, get used to it

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Wed Apr 08, 2009 2:51 am

un alt mesaj al sinistrului:
http://www.emedic.ro/Articole/1771.htm

"Trăim vremuri în care, mult prea des si la nivelul întregii lumi, suntem încă nepregătiti în fata dezastrelor si a situatiilor de criză."

deci noi in spitalul clinic judetean arad nu am avut saptamana trecuta algocalmin( in anul 2009), iar sapun de vreo juma de an cumpara doctorii, ca spitalul nu mai are fonduri, iar domnul ministru bazac vorbeste de situatii de criza; serios de ce draq vorbeste de situatii de criza daca nu are bani sa dea sapun in spital, mai rau ca in africa?!?
Life's not fair, get used to it

Return to “Viata in spital”