curs anato pentru rezidentii de pe chirurgie

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
mica sirena
senior
senior

curs anato pentru rezidentii de pe chirurgie

Postby mica sirena » Mon May 19, 2008 8:44 am

AM inteles ca de saptamana viitoare incepe la UMF, cursul de anato pentru rezidentii de pe chirurgie. Stie cineva daca este obligatoriu cursul, cate sapt tine, daca se plateste si la ce conteaza ????

Lady-bug
senior
senior

Re: curs anato pentru rezidentii de pe chirurgie

Postby Lady-bug » Mon May 19, 2008 7:21 pm

Cursul incepe la inceputul anului, dar e impartit pe specialitati.Fiecare specialitate are un modul mai mic sau mai mare si sunt programate separat ca altfel ar fi o invalmaseala de nedescris. Toate specialitatile chirurgicale trebuie sa-l faca. Nu se plateste, teoretic e obligatoriu. E pentru anul II (asta nu o inteleg nici eu), dar te primeste si daca esti anul I si vrei sa te duci. E ok, disectie, cursuri, cam la fel ca in facultate. Examenul nu trebuie neaparat sa-l dai cand ti se termina stagiul. Pana acum nu au fost probleme si important e sa-l ai in carnet la sf rezidentiatului.
In alte orase nu se afce acest curs asa ca nu stiu cat e de obligatoriu. Daca ai timp si chef du-te ca e interesant. Te ajuta un pic sa mai rememorezi anatomia din facultate si te scuteste de citi. E mai simplu sa asculti :D Plus ca sunt si cadavre pe care le diseca cursantii.... deci poti pune mana si vedea cam ce nu vezi in sala la stagiu.
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

mica sirena
senior
senior

Postby mica sirena » Mon May 19, 2008 9:40 pm

Lady- bug, multumesc de raspuns. Deci in principiu e bine sa ma duc si sa am si nota in carnet... :mrgreen:

mica sirena
senior
senior

Postby mica sirena » Thu Jun 05, 2008 7:11 am

..stie cineva cum se da examenul si cat de serios este la acest curs de anato???

qsa
senior
senior

Postby qsa » Sat Jun 28, 2008 8:59 pm

.....se pare ca e destul de serios...Se da scris si practic: anatomie si tehnica chirurgicala.
Daca are cineva chef de invatat sa imi dea si mie o doza, iv va rog!
Daca eu nu va vreau,voi de ce ma vreti?!

http://www.youtube.com/watch?v=ETPo6hOo9E0

ikujjj
senior
senior

ANUNT!

Postby ikujjj » Wed Jan 14, 2009 7:07 am

A inceput luni, 12.01.2009 cursul de anatomie pt. rezidentii de chirurgie generala si pediatrica
durata 20 saptamani, de 2 ori pe saptamana in doua serii - luni si marti 14-16 sau miercuri si joi 14-16, pana in 27.05.2009 cu examen pana la data aceasta.
prezenta obligatorie minim 70 % (adica 28 de prezente din 40)
Atentie, cursul este mentionat si pe site-ul perfmed si chiar daca unii dintre rezidentii care acum se pregatesc de specialitate (au rezi incheiat) nu-l au se pare ca s-a cam nasolit treaba de-acum incolo.
Va recomand sa va inscrieti, mai ales cei de anul I-II ca sa nu aveti surprize in anii mai mari.
amplasarea: catedra de anatomie si tehnici chirurgicale, facultatea de medicina.
Se tine undeva la subsol, pe partea dreapta, scrie pe usa. Se poate intra in curtea facultatii si prin spatele spitalului universitar, pe langa amblulatoriul acestuia.

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Wed Jan 14, 2009 4:27 pm

asta e in buc? ca vreau si eu....
qpepsi.gif

mateig
senior
senior

Postby mateig » Wed Jan 14, 2009 4:33 pm

pe site-ul perfmed sunt tot programarile cursurilor de anul trecut....care mai stiti cate ceva mai scrieti aici...cum ar fi programarea cursurilor pentru alte specialitati chirurgicale.

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Wed Jan 14, 2009 7:02 pm

da, este in bucuresti, se tine la facultatea de medicina, la subsol, catedra de anatomie chirurgicala.
interesanta nuanta observata de tine razwin - cursul este intr-adevar mentionat ca obligatoriu, dar nu am auzit la niciun alt coleg rezident pe specialitate chirurgicala in alt centru decat bucuresti, sa faca vreun curs asemanator (de altfel nementionat in curicula).
pe 12.01 a inceput modulul de 20 de saptamani (2 cursuri pe saptamana) pentru rezidentii de chirurgie generala si pediatrica. despre alte specialitati stiu ca s-a incheiat recent cursul la sfarsitul anului trecut si ca urmeaza sa se anunte pentru anul in curs.
toate bune :-)

Return to “Viata in spital”