prima de stabilitate medici

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
magdutz
elder
elder

Re: prima de stabilitate medici

Postby magdutz » Tue Dec 16, 2008 10:49 pm

16 seara, de la SUUB nu a intrat nici salariul nici prima...m-am imprumutat de la bona sa iau o pizza :allright: ar fi bine ca maine sa nu imi ofere vreun pacient spaga, ca nu garantez nimic... :lol: :lol: :lol:

clara_luna
senior
senior

Postby clara_luna » Tue Dec 16, 2008 11:08 pm

16 seara,in Craiova nu s-au platit salariile,bonurile poate de saptaluna viitoare iar prima poate la anu' :mrgreen:

reby
junior
junior

Postby reby » Tue Dec 16, 2008 11:14 pm

Am vorbit la RUNOS Pantelimon si surpriza....spitalul nu are bani nici de salarii! De prima nici nu discuta. Mi-au spus ca spera sa vireze salariul pana la Craciun. E groaznic cum se folosesc de banii primiti pt noi! De primit sigur i-au primit, ca doar nu vireaza ministerul banii preferential... Oare nu am putea sa vb la minister? :help:

clara_luna
senior
senior

Postby clara_luna » Tue Dec 16, 2008 11:28 pm

Sigur ca am putea,mai ales voi cei din Bucuresti.
La noi la Craiova povestea e veche,mereu ne fac surprize de-stea neplacute,la noi se rezolva cu agitatie,o greva facuta la ASP,ca deh trebuie sa ne umilim pentru leafa,niste excroci :hate:

Ales
junior
junior

Postby Ales » Wed Dec 17, 2008 12:00 am

clara_luna wrote:Sigur ca am putea,mai ales voi cei din Bucuresti.
La noi la Craiova povestea e veche,mereu ne fac surprize de-stea neplacute,la noi se rezolva cu agitatie,o greva facuta la ASP,ca deh trebuie sa ne umilim pentru leafa,niste excroci :hate:

Asta e mentalitatea la noi , medicul, sau intelectualul , trebuie sa il pupe in c.. pe functionarul frustrat,dar muncitor,care "face" salariul medicului .
Un medic rezident bun nu are nevoie de mancare suficienta, de bani de concedii , etc.
Noi lucram pentru patria proletara si ne subjugam total ei!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Dec 17, 2008 12:13 am

Gargara.

dr.rezidentx1
senior
senior

Postby dr.rezidentx1 » Wed Dec 17, 2008 12:28 am

reby wrote:Am vorbit la RUNOS Pantelimon si surpriza....spitalul nu are bani nici de salarii! De prima nici nu discuta. Mi-au spus ca spera sa vireze salariul pana la Craciun. E groaznic cum se folosesc de banii primiti pt noi! De primit sigur i-au primit, ca doar nu vireaza ministerul banii preferential... Oare nu am putea sa vb la minister? :help:

:mrgreen:

hidralazina
newbie
newbie

Postby hidralazina » Wed Dec 17, 2008 9:55 am

La Pantelimon personalul angajat a primit si salariul si prima de stabilitate, stiu din surse sigure! Rezidentii? Sa mai astepte, mi s-a comunicat cu raceala ca sigur nu vor intra nici azi!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Dec 17, 2008 10:00 am

inca o data poate nu se intelege:
bugetele pt salarii sunt din surse diferite.
deci nu conteaza daca personalul platit din bugetul casei de asig primteste salariul, si tie daca MS ar fi virat banii ti-ar fi platit salariul.
daca aia de la spital ar avea banii pt tine, ti i-ar vira.
deci: bugete diferite, zile diferite de virare a banilor. as simple as that.
o sa fac o schema daca mai apre cineva care sa spuna: infirmiera este platita, rezidentii nu.

si cica nici nu vor veni banii sapt asta. si va fi din ce in ce mai naspa pe mas accent crizei eco. (stii, e criza economica, pb cu bugetul etc)

viewtopic.php?f=18&t=7141&p=179794#p179794
Last edited by 187.92a on Wed Dec 17, 2008 10:02 am, edited 1 time in total.

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Wed Dec 17, 2008 10:01 am

deci propun sa dam spitalele cu slana pe colturi, poate le ia cainii
i can resist everything except temptation

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Wed Dec 17, 2008 10:04 am

surse diferite, atunci cum explici ca unii rezidenti iau salariul si prima la timp, altii nu??/nu-mi spune ca spitalu da banii din fonduri proprii, asa, in avans....ca nu te cred

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Dec 17, 2008 10:07 am

tu nu crezi ca sunt din surse diferite?
foarte bine

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Wed Dec 17, 2008 10:09 am

nu mi-ai raspuns la intrebare

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Dec 17, 2008 10:12 am

si nici nu o sa. i-am raspuns hidralazinei.

blackgirl0
junior
junior

Postby blackgirl0 » Wed Dec 17, 2008 11:09 am

yly wrote:La Brasov a intrat si prima si salar pe card

La ce spital esti angajat(a)? Ca la Judetean nici poveste de salariu sau de prima de stabilitate! :evil:
Sic tibi terra levis!

mara_08

Postby mara_08 » Wed Dec 17, 2008 11:34 am

stie cineva la infectioase in cj ,dc au intrat banii? :help:

hidralazina
newbie
newbie

Postby hidralazina » Wed Dec 17, 2008 12:09 pm

Stiu ca sunt din surse diferite, eu i-am raspuns lui reby pentru ca n-am vrut sa se inteleaga ca la Pantelimon nu exista bani pentru salarii, ei si le-au luat frumos, cu tot cu prime. La Spitalul Judetean Ilfov mi s-a recomandat sa incerc cardul vineri seara, dar ei nu garanteaza nici atunci nimic! De ce noi nu suntem platiti tot de Casa, ma intreb? Care-i ratiunea sa fim platiti de minister?

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Wed Dec 17, 2008 12:14 pm

la Sf. Spiridon Iasi se vor vira in seara asta si salariul si prima!!!

aever
junior
junior

Postby aever » Wed Dec 17, 2008 12:20 pm

Am fost luni la SUUB sa intreb de bonuri...nu am intrebat si de salar ca tanti era cam "ocupata" si m-a expediat repede...plus ca aveam impresia ca SUUB nu intarzie cu salariul(cel putin mie cand mi-au trebuit neaparat banii erau pe card).De bonuri mi s-a spus ca se vor da de saptamana viitoare astfel: marti 23, program normal, miercuri 24, program pana la ora 13, apoi 25-26 nu se lucreaza...si am inteles ca se vor mai da bonuri luni pe 29 si marti pe 30. Am luat si fluturasul pe care era trecut salariul si prima de stabilitate. Ultima oara mi-am verificat cardul ieri, nu era nici un ban dupa cum a zis si magdutz. Daca ar fi sa ma iau dupa fluturas, pana in Craciun ar trebui sa vina Mosu de la SUUB. :D

silvester
junior
junior

Postby silvester » Wed Dec 17, 2008 1:49 pm

La suub mi-a zis aia de la salari ca pe vineri se baga banii ca au avut prea mult de munca si nu au avut timp.....ce sa mai zic nimic cat e prima aia de fidelitate daca tot ai vazut-o pe fluturas.Tara de 2 lei

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Fri Dec 19, 2008 7:18 pm

la judetean cj au intrat ieri banii :)
Death makes angels of us all
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's
Claws

aever
junior
junior

Postby aever » Fri Dec 19, 2008 8:07 pm

silvester wrote:La suub mi-a zis aia de la salari ca pe vineri se baga banii ca au avut prea mult de munca si nu au avut timp.....ce sa mai zic nimic cat e prima aia de fidelitate daca tot ai vazut-o pe fluturas.Tara de 2 lei

La mine pe fluturas prima apare de valoarea unui salariu brut...adica vreo 1200lei...Numai sa intre odata. Eu azi n-am mai avut timp sa verific, dar ieri nu intrase nimic.

marius.b73
senior
senior

Postby marius.b73 » Fri Dec 19, 2008 8:37 pm

În temeiul articolului 108 din Constituţia României, republicată, şi al art.412 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.125/2005, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta h o t ă r â r e :

Art.1.(1) Pentru asigurarea stabilităţii în activitate, personalul din sistemul sanitar beneficiază în trimestrul II, III şi IV al fiecărui an calendaristic de câte o primă de stabilitate al cărui cuantum se stabileşte corespunzător lunii în care se face plata primei de stabilitate şi este egal cu :

a) nivelul minim al salariului de bază corespunzător funcţiei, gradului sau treptei profesionale, pentru personalul contractual al cărui salariu de bază este prevăzut între limite;

b) nivelul salariului de bază, corespunzător funcţiei, pentru personalul contractual cu un singur nivel al salariului de bază;

c) nivelul minim al salariului de bază corespunzător funcţiei ocupate pentru persoanele care ocupă funcţii de conducere prevăzute în anexele nr. VI-IX la O.U.G. nr.115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.125/2005, cu modificările şi completările ulterioare;

d) salariul de bază corespunzător funcţiei publice, clasei, gradului profesional şi treptei de salarizare

Art.2. Personalul din sistemul sanitar care a beneficiat de prima de stabilitate şi ale cărui raporturi de muncă sau, după caz, raporturi de serviciu, încetează, din motive imputabile acestuia, în cursul anului calendaristic pentru care s-a acordat prima de stabilitate, are obligaţia de a restitui cota parte necuvenită calculată proporţional cu perioada nelucrată până la sfârşitul anului calendaristic pentru care a fost acordată prima de stabilitate.

Art.3.(1) Personalul încadrat în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial, având norma de bază la o altă unitate sanitară, beneficiază de prima de stabilitate de la unitatea unde are norma de bază.

(2) Medicii care desfăşoară activitate exclusiv în regim de gardă, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial, nu beneficiază de prima de stabilitate.

Art.4. Beneficiază integral de prima de stabilitate, corespunzator cuantumului fractiunii de post de incadrare :

a) personalul care desfăşoară activitate în baza unui contract individual de muncă sau, după caz, raport de serviciu pe durată determinată;

b) personalul care desfăşoară activitate în baza unui contract individual de muncă pe perioadă determinată prin cumul cu pensia;

c) persoanele angajate în cursul anului calendaristic pentru care se acordă prima de stabilitate, persoanele care au fost în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de 3 ani, persoanele care au avut contractul individual de muncă sau, după caz, raportul de serviciu suspendat, dar care au revenit în unitate şi desfăşoară activitate în cursul lunii din anul calendaristic în care se acordă prima de stabilitate;

d) cadrele didactice care desfăşoară activitate integrată în baza unui contract individual de muncă;

e) persoanele care se află în concediu de maternitate sau în concediu pentru incapacitate temporară de muncă.

Art.5. Nu beneficiază de prima de stabilitate :

a) persoanele care au contractul individual de muncă sau, după caz, raportul de serviciu suspendat, în condiţiile legii, şi nu desfăşoară activitate în unitate în cursul lunii din anul calendaristic în care se acordă prima de stabilitate;

b) persoanele care au beneficiat de concediu de maternitate şi în continuare beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de 3 ani, şi care nu desfăşoară activitate în unitate în luna din anul calendaristic în care se acordă prima de stabilitate.

Art.6. Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 578 din 28 mai 2008 privind privind stabilirea cuantumului primei de stabilitate pentru personalul din sistemul sanitar, precum şi a modului de acordare a acesteia, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 440 din 12 iunie 2008.

PRIM – MINISTRU

CĂLIN POPESCU – TĂRICEANU

oana_dom
newbie
newbie

Postby oana_dom » Fri Dec 19, 2008 8:41 pm

si azi tot vantul a batut....si de prima nici pomeneala luna asta !!!
:oops: :!:
ares/tm wrote:la timisoara inca nimik, da oricum salariul il laum dupa 20 in fiecare luna, deci....

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Sat Dec 20, 2008 2:16 pm

ieri am luat fluturasul, are prima pe ea, banii intra luni, asta la spitalul de obst-ginecologie timisoara

antalgic
elder
elder

Postby antalgic » Sat Dec 20, 2008 4:37 pm

doar eu sunt caz fericit? :? am luat prima la sfarsitul lui noiembrie. salariul inca il astept.
tzara de la pagina 5, here we are!

razi
senior
senior

Postby razi » Sat Dec 20, 2008 5:17 pm

La Sf.Ioan au intrat banii ieri,cu tot cu prima!!

ioaname
senior
senior

Postby ioaname » Sat Dec 20, 2008 5:51 pm

Pe la Mures pe cand prima?la anul?
"Fiinta fara constiinta nu e decat ruina sufletului"

Eminemscu
junior
junior

Postby Eminemscu » Sat Dec 20, 2008 9:21 pm

la Oradea bate vantu....prin contu de la card
pacat ca nu e nici zapada
dar poate om avea de la anu ferarri
The MATRIX has you.

acajou
senior
senior

Postby acajou » Sat Dec 20, 2008 9:56 pm

nu e admisibil o saptamana intarziere la plata salariului... oare pot fi dati in judecata?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Dec 20, 2008 10:32 pm

ai dat pe cineva in judecata vreodata?
banuic a nu, altfel n-ai fi pus itnrebarea.

marius.b73
senior
senior

Postby marius.b73 » Sun Dec 21, 2008 11:09 am

am sunat la runos vineri dupa prima ; mi-au zis ca nicio sansa. Apoi am sunat la DSP si mi-au zis ca vineri au primit banii , si luni cel tarziu marti o sa am salariul si prima.
Deci atentie la " doamnele " de la runos.
Stiu cazul unei colege care s-a trezit incadrata de spitalul platitor cu spor de 50% desi spitalul unde-si face stagiul acorda 100%.-(pe fisele de pontaj pe care le trimite lunar scrie mare 100%). Cand a cerut explicatii la runos au balbait-o si i-au zis ca nu au stiut cum sa o incadreze; ca o sa primeasca retroactiv diferenta de spor ( si bonurile pe 3 luni) in ianuarie.

C.M
senior
senior

Postby C.M » Mon Dec 22, 2008 1:22 pm

Sf. Ioan-Bucuresti, vineri a intrat salariul si sambata si prima! :wink:
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!

crisstallus_cris
senior
senior

Postby crisstallus_cris » Mon Dec 22, 2008 1:48 pm

C.M wrote:Sf. Ioan-Bucuresti, vineri a intrat salariul si sambata si prima! :wink:

Nu stiam ca se fac plati si sambata...
nothing to gain,so much to lose...as a doctor

klau78
newbie
newbie

Postby klau78 » Mon Dec 22, 2008 2:58 pm

la Oradea in continuare bate vantul....prin contul de pe card...
:help:

dr.rezidentx1
senior
senior

Postby dr.rezidentx1 » Mon Dec 22, 2008 4:51 pm

crisstallus_cris wrote:
C.M wrote:Sf. Ioan-Bucuresti, vineri a intrat salariul si sambata si prima! :wink:

Nu stiam ca se fac plati si sambata...

prima a intrat tot vineri seara dar separat de salariu...cel putin la ora 4 p.m nu era decat salariul pe card, iar la ora 9p.m. hopa tzopa a aparut si prima.... :peace:

klau78
newbie
newbie

Postby klau78 » Mon Dec 22, 2008 5:51 pm

in Oradea a sosit si salriul si prima.integral. :peace: ca erau zvonuri ca doar jumate anul asta ,restul la anul !
Sarbatori fericite si spor la cumparaturi !

Return to “Viata in spital”