oftalmo vs psihiatrie

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
anita
newbie
newbie

oftalmo vs psihiatrie

Postby anita » Tue Jun 24, 2008 8:58 am

Buna! Stiu ca pare sa nu aiba legatura, dar imi plac amandoua ca specialitati, si, dupa minunatul rezi pe post, as putea sa aleg si una si alta. Daca cei care sunt mai in problema ar putea sa-mi dea vreun sfat sau o sugestie, le-as fi recunoscatoare. Multumesc :)

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Re: oftalmo vs psihiatrie

Postby Phat Skidz » Tue Jun 24, 2008 9:03 am

Păi trebuie să ne întrebi mai specific. Sunt mari şanse ca niciun psihiatru să nu ştie nimica despre oftalmo, şi viţăvercea, aşa că nu văz cum ar putea să-ţi dea cineva vreo sugestie într-o hotărâre în care oricum nu ar trebui să te iei după nimeni.
Dar dacă întrebi lucruri mai precise (cât e sporu, cât e programu, etc), poate te putem informa.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

anita
newbie
newbie

Postby anita » Tue Jun 24, 2008 10:18 am

E o hotarare pe care intr-adevar o voi lua singura....(ca sa nu am cui spune "din cauza ta... :roll: " )...Dar orice informatie e binevenita....cu privire la salar (sporuri), program, responsabilitate, posibilitatea de a mai lucra si in alta parte, etc (poate sunt aspecte pe care eu nu le cunosc si nici nu ma gandesc acum la ele, dar care pe viitor s-ar putea dovedi importante).

ssss
elder
elder

Postby ssss » Tue Jun 24, 2008 1:36 pm

Categoric oftalmo. Sau psihiatrie.
Reality is an illusion due to lack of wine

anita
newbie
newbie

Postby anita » Tue Jun 24, 2008 1:58 pm

Bun sfat.... :lol: . Detalii??

razi
senior
senior

Postby razi » Tue Jun 24, 2008 3:34 pm

Oftalmologie poate face oricine(daca vrea),dar pentru mine psihiatria e chestie de vocatie-ori o ai ori nu.Intrebari de genul cu spor sau fara conteaza in primele 2 luni de salar,ca dupa aia cand stai fata in fata cu unul care spune ca l-a impins vanticelul de la spate si i-a spus sa mearga 20 de km pe jos pana s-a oprin intr-un lac,daca nu-ti place povestirea atunci e nasol...parerea mea.

Daiza
elder
elder

Postby Daiza » Tue Jun 24, 2008 5:50 pm

psihiatrie.

ssss
elder
elder

Postby ssss » Tue Jun 24, 2008 8:11 pm

Daca vrei bani, categoric oftalmo. Nu spui suficient despre tine( si nici eu nu intreb) ca sa-ti spun sa faci psihi. Cred ca ar fi mai indicat sa-l intrebi pe Vlad plusuri si minusuri si sa cauti un oftalmo pe care sa-l intrebi aceeasi treaba. Pui la foc mic, adaugi datele personale( filozofia de viata, surse de venit, etc) iei de pe foc si servesti la rece. Neaparat la rece.

Goran.Zadrin
elder
elder

Postby Goran.Zadrin » Wed Jun 25, 2008 11:46 am

se presupune ca te-ai facut medic ca sa tratezi aka vindeci/ sa cresti calitatea vietii la pacienti
intreaba-l pe Vlad cati pacienti se vindeca la el sau la cati le creste sistemul calitatea vietii.
intradevar psihiatria e cea mai intelectuala specializare, dar daca tii la tinuta asta intelectuala ia oftalmo relaxat;
ai destul timp liber incat sa-ti desavarsesti si intelectul si sa vindeci pacienti.
cu toate sporurile din lume la bani oftalmo o sa fie intotdeauna mai banoasa.

ssss
elder
elder

Postby ssss » Wed Jun 25, 2008 12:50 pm

tratezi NU aka vindeci.

latvia
elder
elder

Postby latvia » Wed Jun 25, 2008 12:54 pm

ce rau esti ma.
mai bine faceati o lista cu pro si contra.
pro contra
program
sporulete
conced
beneficii extra ( adica de la repi, ho, nu e la ce va ganditi voi)
posibilitate post( nu vbim de rezi pe post nu? sau da?)
posibilitate rotunjire venituri privat sau dc nu cabinet propriu si personal
timp pt tine si familie (daca te intereseaza of course)
garzi(hmm...)
posib de tari straine(in timpu si dupa rezi)
e periculos?
si nu mi mai trece nimic pin gand

ssss
elder
elder

Postby ssss » Wed Jun 25, 2008 1:02 pm

Great minds think alike. Noroc ca n-am copyright pe postul ala. Nu sunt rau, trebuia precizat.

anita
newbie
newbie

Postby anita » Thu Jun 26, 2008 12:04 am

Multumesc mult de raspunsuri.
Am incercat sa fac o lista, cu pro si contra, dar nefiind "in interior" nu prea le stiu pe toate.....
Deocamdata balanta inclina ceva mai mult catre oftalmo. Imi place psihiatria, imi place si sporul de 75% :D , si zilele mai multe de concediu, si responsabilitatea ceva mai mica......dar......ma tem ca uneori povestirile gen "vanticelul de la spate" ar putea deveni cam complicate pentru mine.....

latvia wrote: posibilitate post( nu vbim de rezi pe post nu? sau da?)

ba da, e vorba de rezi pe post

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Thu Jun 26, 2008 12:23 am

În 4 ani de rezidenţiat, nu mi-am luat niciodată concediul suplimentar. De fapt, nu cred că mi-am luat vreodată tot concediul de bază. Pur şi simplu nu s-a putut, era prea multă treabă. E drept că noile generaţii de rezidenţi sunt mult mai numeroase.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

anita
newbie
newbie

Postby anita » Thu Jun 26, 2008 12:34 am

Ciudat. Sunt unii (din afara psihiatriei, e drept, sau din interiorul ei, dar nu medici), care spun: "mama, ce stau degeaba psihiatrii astia; nimic nu fac, responsabilitate 0, banii vin, concediul e concediu....", incat mai ca-ti vine sa crezi ca l-ai prins pe Dumnezeu de un picior daca esti psihiatru.....De aici si dorinta mea de a sti de la cineva care traieste toate astea: e chiar asa "roz" viata de psihiatru? Sunt toate numai bune si frumoase si sunt eu fraiera sa renunt la asa ceva, sau......???

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Thu Jun 26, 2008 8:04 am

Nu e roz nene. Orele sunt mai bune, nu stai până seara la spital niciodată, ar fi chiar absurd, că doar nu operezi. Acuma, depinde de secţie şi de cât vrei să faci. Dacă ţii neapărat să chiuleşti, chiuleşti, pentru că, precum în toată medicina, nimenea nu dă doi bani pe tine, ca rezident. Dacă nu chiuleşti pică treaba în capul tău, fiindcă tu eşti ăla care n-a chiulit :)

Pe vremea mea, puteai chiar să chiuleşti din gardă, pentru că acolo erai un fel de student. Acuma s-a schimbat destul de mult şi medicii s-au prins că pot să arunce măgăreaţa în capul nostru. Aşa se face că am ajuns linia I de gardă la Psihiatria copilului (specialitate în care sunt total incompetent)
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sat Jun 28, 2008 1:59 pm

vlade, cineva imi spunea zilele astea ca la psihiatrie e bine ca macar acolo lucrezi cu oameni sinceri :)). asa e? cam cu ce boli se confrunta psihiatria copilului? poti detalia putin?
qpepsi.gif

ssss
elder
elder

Postby ssss » Sat Jun 28, 2008 3:03 pm

Psihiatria copilului se ocupa cu psihopatologia parintilor.

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sat Jun 28, 2008 3:20 pm

si pediatria tot cu psihopatologia parintilor se ocupa :(

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sat Jun 28, 2008 4:46 pm

razwin2 wrote:vlade, cineva imi spunea zilele astea ca la psihiatrie e bine ca macar acolo lucrezi cu oameni sinceri :)). asa e? cam cu ce boli se confrunta psihiatria copilului? poti detalia putin?

Cum adecă cu oameni sinceri? Sunt oameni ca şi ceilalţi, că nu le facem sodium pentotal ca să zică tot :).
Recunosc că psihiatria copilului mă intimidează rău, mă bucur din suflet că n-o să fac asta. Dar gărzi tot sunt obligat să fac. Răzwine, păi, autism, ADHD, întârzieri, schizofrenii, etc.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Mon Jun 30, 2008 8:23 pm

arghh, si eu daca as putea la psihiatria copilului m-as duce direct. As vrea sa o fac si din perspetiva psifiatrica si din perspectiva de clinical psych. Adica, pana la urma tot o sa o fac.
Si mai sunt si altele, oppositional-defiant disorder, conduct disorders, depresie, anxiety disorders, etc etc

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Mon Aug 25, 2008 10:10 pm

dar daca n ai terminat facultatea poti sa ti deschizi un cabinet pe oftalmo si sa lucreze un medic angajat sau trebuie sa ai neaparat facultatea terminata? :devil:

Return to “Viata in spital”