stagiu medicina interna
- magdutz
- elder

stagiu medicina interna
in ce clinica imi recomandati sa fac medicina interna (1 an)?
vreau sa invat, dar nu pot sta la spital mai mult de ora 3. cum e la colentina?
vreau sa invat, dar nu pot sta la spital mai mult de ora 3. cum e la colentina?
- magdutz
- elder

Re: stagiu medicina interna
94 de vizualizari si niciun raspuns?
nu aveti chef de vorba sau nu a facut nimeni medicina interna?
- Chingachgook
- addicted

spitalul gerota. pe langa foisorul de foc.
asa cum ai zis.
asa cum ai zis.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- ndsimona
- elder

Am si eu aceeasi intrebare ca Magdutz (bine , in cazul meu e vorba de stagiul de gastro). Cate garzi se fac la Colentina?
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde
- dr_mihalache
- elder

Clinica Medicala II ,Spitalul Militar Bucuresti,sef sectie conf.dr Nicolae Tudor.
Am povestit cate ceva pe un alt topic :
"Dar cel mai misto stagiu a fost cel de Medicina Interna la Militar ! Am avut un indrumator super ,parte de colegi OK,asistente la fel(cu 1-2 exceptii) si seful -conf-ul- de treaba.Ni se faceau cursuri.De 2 ori/sapt,prin rotatie aveam prezentari de caz,dupa raportul de garda,pe care apoi le comentau ceilalti rezidenti ,indrumatorii si la sfarsit conful.Tot prin rotatie prezentam referate pe diverse teme.Am vazut multe endoscopii si ERCP-uri diagnostice si terapeutice.Aveam libertate mare vis-a-vis de pacient.Pe de alta parte ne distram ,radeam f mult.Pe la 13 terminam treaba pe sectie si mergeam sa mancam la popota,impreuna cu indrumatorii si asistentele.La masa...bashcalie multa...de nu stiai daca o sa-ti plezneasca burta de cat ai mancat sau de cat ai ras.Pt 5 RON primeam 3 feluri de mancare.Buna.In perioada sarbatorilor erau mai putini pacienti si aveam timp de un poker. Jucam pe desertul de la popota. Ce nu mi-a placut in stagiul asta a fost ca trebuia sa facem garzi de 2 ori/luna si stateam peste noapte.Dormeam pe canapeaua de consultatii din biroul medicului la care eram repartizati.Primeam asternuturi curate in fiecare zi si seara ne dadeau o masa .Daca era nevoie de noi pe sectie,asistenta suna pe telefonul din birou.Dar, nu aveam unde sa ne facem un dus;exista doar o chiuveta in birou.Vara a trecut greu ! Rezidentul-sconcs isi incepea ziua urmatoare cu prezentarea raportului de garda…"
E valabil si pt simona,pt ca pe sectie predomina patologia de gastro.
Am povestit cate ceva pe un alt topic :
"Dar cel mai misto stagiu a fost cel de Medicina Interna la Militar ! Am avut un indrumator super ,parte de colegi OK,asistente la fel(cu 1-2 exceptii) si seful -conf-ul- de treaba.Ni se faceau cursuri.De 2 ori/sapt,prin rotatie aveam prezentari de caz,dupa raportul de garda,pe care apoi le comentau ceilalti rezidenti ,indrumatorii si la sfarsit conful.Tot prin rotatie prezentam referate pe diverse teme.Am vazut multe endoscopii si ERCP-uri diagnostice si terapeutice.Aveam libertate mare vis-a-vis de pacient.Pe de alta parte ne distram ,radeam f mult.Pe la 13 terminam treaba pe sectie si mergeam sa mancam la popota,impreuna cu indrumatorii si asistentele.La masa...bashcalie multa...de nu stiai daca o sa-ti plezneasca burta de cat ai mancat sau de cat ai ras.Pt 5 RON primeam 3 feluri de mancare.Buna.In perioada sarbatorilor erau mai putini pacienti si aveam timp de un poker. Jucam pe desertul de la popota. Ce nu mi-a placut in stagiul asta a fost ca trebuia sa facem garzi de 2 ori/luna si stateam peste noapte.Dormeam pe canapeaua de consultatii din biroul medicului la care eram repartizati.Primeam asternuturi curate in fiecare zi si seara ne dadeau o masa .Daca era nevoie de noi pe sectie,asistenta suna pe telefonul din birou.Dar, nu aveam unde sa ne facem un dus;exista doar o chiuveta in birou.Vara a trecut greu ! Rezidentul-sconcs isi incepea ziua urmatoare cu prezentarea raportului de garda…"
E valabil si pt simona,pt ca pe sectie predomina patologia de gastro.
1)ataca ideea si nu persoana
2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui
2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui
- doctorita_irina
- senior

vroiam sa intreb daca dupa stagiul de 6 luni obligatoriu(stagiul de baza ) cu care am inceput rezidentiatul exista vreo sansa de a ne alege stagiul urmator sau continuarea ne este impusa tot de CNPDS?stie cineva ceva in sensul asta ?Multumesc
"Invatatura iti da lumina, dar nu te inalti decat prin caracter."
- ndsimona
- elder

Pana acum iti alegeai ce voiai tu. Suna la CNPDS si intreaba.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde
- Lady-bug
- senior

Singura sansa de a-ti alege stagiul pe care ti-l doresti este sa iti dea indrumatorul de rezidentiat o hartie scrisa semnata si parafata prin care accepta si motiveaza "devierea ta de la drumul impus de CNPDS prin curicula in conformitate cu uniunea europeana" O prostie.
Poate daca te cunosti cu doamnele de la centru ai mai mult noroc. Noi nu am avut. E valabil de anul trecut ca stagiile se fac in ordinea in care le-am primit scrise si daca te duci cu "pretentia" de a-ti alege stagiul te vei trezi cu tot biroul acela de la centru direct in cap, mai mai sa te dea afara. Depinde cat de stressate sunt la ora la care ai ajuns tu. POti incerca... Succes 
Poate daca te cunosti cu doamnele de la centru ai mai mult noroc. Noi nu am avut. E valabil de anul trecut ca stagiile se fac in ordinea in care le-am primit scrise si daca te duci cu "pretentia" de a-ti alege stagiul te vei trezi cu tot biroul acela de la centru direct in cap, mai mai sa te dea afara. Depinde cat de stressate sunt la ora la care ai ajuns tu. POti incerca... Succes "Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"
- crisalia
- senior

a aflat cineva dc anul acesta trebuie sa ne alagem spitalele pt stagiul de med in in ordinea mediilor de la rezi(ca anul trecut) sau ne ducem la centru si le spunem ce spital dorim?in ce zile se schimba stagiul? 
all good things come to an end
- kyralina
- junior

nu se shimba intr-o ordine anume..cel putin in bucuresti
eu am fost si multi colegi de ai mei la fel...
te duci si spui unde vrei si gata...
eu am fost si multi colegi de ai mei la fel...
te duci si spui unde vrei si gata...
- doctorita_irina
- senior

despre Medicina Interna la Spitalul Sf. Ioan la prof.Georgescu stie cineva ceva?
"Invatatura iti da lumina, dar nu te inalti decat prin caracter."
- magdutz
- elder

mi-am ales pana la urma municipalul-medicala I, et 13 
- harry
- senior

doctorita_irina wrote:despre Medicina Interna la Spitalul Sf. Ioan la prof.Georgescu stie cineva ceva?
E OK. Atmosfera super faina! Doctorii sunt super OK indiferent cu cine lucrezi. Putini rezidenti (la momentul asta); respect din partea personalului (impus de profu'); prezentari de cazuri (cand nu sunt concedii); exista echo, laborator de cateterism, scinti, etc..., astea ca avantaje. Dezavantaje: raportul e la 7.30, la care tb sa fii prezent, nu se poate lipsi decat cu invoire de la profu (dar e ok), cam 3 garzi/luna in medie (neplatite indiferent de an si de specialitate) ca linia a 2-a, in care ai mai multa sau mai putina libertate, in functie de medicul linia 1 si tu faci totul in materie de birocratie (condica, concedii, internari, externari in calc intr-un soft Hipocrate) dar asta e ca peste tot. Una peste alta, e f bine fata de alte spitale si cand iti termini treaba poti pleca, indiferent de ora - poate fii la 11 sau la 2-3 maxim.
"Un cersetor sanatos este mai fericit decat un rege bolnav"
Schopenhauer
Schopenhauer
- tzi-tzi
- junior

si de colentina nu stie nimeni nimic? am auzit ca sunt 2 sectii pe interne. poate sa-mi spuna cineva cum e pe la fiecare? va rog.... 
lucrurile fara masura nu dureaza mult.
- rozmaria
- junior

Dar la Coltea cum este?
When I am an old woman I shall Wear purple With a red hat which doesn't go, and doesn't suit me