"TRUNCHI COMUN" de discutii/strategie/proiecte/org

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
mickeygreen
senior
senior

"TRUNCHI COMUN" de discutii/strategie/proiecte/org

Postby mickeygreen » Tue Jun 19, 2007 4:35 pm

Sunt cateva persoane aici pe forum pt care am toata admiratia, atat pt idei cat si pt stilul literar (si nu e ironie, e pe bune). MyRy si Dr_Grumpy sunt doar 2 exemple. Citesc si sunt incantat de ideile lor, atat de adevarate cat si exprimate cu un umor aparte (am ras mai bine decat la o emisiune M.Badea fata de care recunosc am inceput sa dezvolt o anumita toleranta, in sensul ca nu mi se mai pare funny/tare chiar tot ce zice). Ma tenteaza din greu sa mai arunc cate un ochi p-aici, sunt avid de oameni inteligenti care sa se exprime fara teama, avem nevoie de ei. Tre sa va mai avertizez totusi ca in felul asta incurajati nebunii procesomani :D ca mine, sa nu ziceti ca nu v-am spus.

Am incercat sa orientez ideile mele fiecare pe topicul lui, dar in felul asta m-am sesizat ca ne disipam si devine mai greu de urmarit/cautat desfasuratoru' :D .

Ce ziceti daca am face ca si la rezi "trunchi comun" :D ? Sa fie mai usor de urmarit nu de alta. Discutia chiar a devenit interesanta si merita un loc al ei, ne mutam aici cu ea? Hai c-am deschis un topic sa vedem ce iese, experiment.

Daca sunt in asentimentul vostru, postati aici de acum incolo.
Daca nu, ramaneti pe topicurile dedicate fiecarei pb in parte.

Si va mai rog sa ma iertati daca nu "ma dau in spectacol" in fiecare zi, chiar am un program care nu-mi permite. In schimb apreciez daca la deschiderea pc-ului gasesc idei interesante (ale mele sunt limitate si fixe :D ). Pe scurt, ma inspirati si consider ca merita sa avem debate-uri pe orice problema de larg interes.

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Tue Jun 19, 2007 4:46 pm

Doresc sa conglomerez aici asa (topic-uri de larg interes):

Asociatia Medicilor Rezidenti
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=4222&start=180

DREPTUL DE LIBERA PRACTICA
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=5891&start=20

SE DAU BANII RESTANTI PE IANUARIE! - PT REZIDENTII ANUL I
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=5893

PROIECT DE OG - se modifica IAR organizarea Rezidentiatului!
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=5851&start=80

si orice alt proiect pe care voi il considerati demn de luat in dezbatere sau ca initiativa de catre o eventuala asociatie de rezidenti.

Titusz
senior
senior

Re: "TRUNCHI COMUN" de discutii/strategie/proiecte

Postby Titusz » Tue Jun 19, 2007 4:56 pm

mickeygreen wrote:
Daca sunt in asentimentul vostru, postati aici de acum incolo.

Nu potzi sa fi decat in asentimentul celor care te-ntzeleg. Ramane sa ne spunem fiecaruia pe fatza ceea ce credem fara sa ne facem iluzii. Sper ca asta nu deranjeaza pe nimeni. Si chiar daca ar deranja. Sunt destui Doctori pe aici ca sa rezolve problema sau situatzia. Inchipuitzi-va cum ar arata o lume judecata de Doctori si nu de politicieni. E?

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Tue Jun 19, 2007 5:45 pm

De bun simt ar fi sa dau o explicatie pt disocierea AMRINONA-AMREZ (continuare de la topic-ul Asociatia Medicilor Rezidenti)

Si eu imi doresc colaborarea pe proiecte. Ma tem insa ca am MARI probleme de comunicare cu ei. Si ei cu comportamentul meu, considerat deplasat si iresponsabil (sunt multe adjective neplacute la mijloc), ceea ce evident ma irita.

Aparent problemele dintre noi (eu vs 2 din cei 4 din conducerea AMREZ) sunt ireconciliabile, cu sincere pareri de rau. Nu am reusit pur si simplu sa gasim un limbaj comun si strategii comune, vina cred ca e impartita. Avem si mentalitati diferite si categoric metode complet diferite.

Sa speram ca nu e un capat de lume. Am incercat sa le "predau" o serie de proiecte pt a fi continuate insa fara nici un fel de succes (respinse fara drept de apel), pesemne din cauza atitudinii mele usor iritate si iritante (eu zic justificat, ei zic nu). Ma rog, se pare ca nu vor sa colaboreze cu mine si este dreptul lor.

Mi-au explicat o serie din proiectele puse in fapt de ei (daca-mi permit si nu ma injura ca le fac publice, se pare ca au avut o mare contributie la maririle de salarii din acest an, de asemenea au salvat 200 de rezidenti din caminul bolintineanu de la a fi exfoliati de bani pt chirii absurd de mari) si imi par admirabile. Pesemne ca le datorez scuze pt afirmatia ca "nu fac nimic pt rezidenti", insa vina e si a lor pt un marketing defectuos si a noastra ca nu urmarim cu regularitate mass-media (rubricile Social)

Raman totusi problemele legate de refuzul lor de a "da socoteala" (citat) si de a face informari periodice pe site-ul lor (sunt sigur ca Mari, o colega de exceptie care le tine site-ul (tehnic), ar fi fericita sa-i ajute) pt a sti si noi cat mai in detaliu ce demersuri fac, din dorinta de transparenta. Sunt sigur ca asa vor si castiga mai multi membri, plus o expunere media mai importanta.

Ramane si problema refuzului de a colabora la o serie de proiecte esentiale, cu adresabilitate generala, din care acum amintesc unul ("obsesia" mea de moment):

-proiectul de OG de modificare a OUG 58/2001, care e o mare aberatie si care va avea consecinte nu tocmai fericite daca va fi adoptata in forma actuala aflata pe site-ul MS (AMREZ nu vor cu nici un chip sa faca solicitarea de dezbatere publica)

Ramane si nedumerirea lor "ce tot am eu de ma leg de AMREZ", care e o asociatie privata nu o institutie publica, si in acest punct ma tem ca au dreptate.

Eh, trecand peste toate aceste neajunsuri, important e sa reusim, separat sau impreuna, sa miscam ceva in lumea noastra plina de sciziuni similare si de murdarii inutile.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Jun 19, 2007 6:22 pm

Disocierea este intre planul imaginar (AMRINONA) si cel real (AMREZ), nu-i nevoie de explicatii :lol:

just buzz off mickey ca esti obositor zau, facusi o varza din toate topicele de m-ai ametit

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Tue Jun 19, 2007 6:33 pm

Daca nu ar fi atat de plin de el, poate s-ar reusi un dialog si o colaborare. Din pacate... asta e genul de atitudine :( Chiar recomand cititi in user history replicile lui.

Cred ca m-am mai explicat, nu-mi doresc existenta AMRINONEI (e o complicatie si o disipare de energii) dar ii constat necesitatea. AVEM NEVOIE DE O ORGANIZATIE DESCHISA LA PROPUNERI SI INITIATIVE, NU CU CIRCUIT INCHIS SI SCHEME DE CULISE.

Ce sa fac, sa devin membru AMREZ? Atunci cu siguranta (in ideea ca ar primi "instabili psihic" si "procesomani" ca mine) as atenta o lovitura de putere (desi e membru fondator) pt ca nu-mi pare potrivit si reprezentativ acest personaj.

Eu personal pana acum am avut cateva implicari legate de soarta absolventilor sau rezidentilor, toate duse la bun sfarsit (pana acum) sau in curs de desfasurare. O sa fac un listing pt informarea generala, ca vad ca eu sunt problema si nu proiectele cum ar trebui de fapt. Ca stil, din fire asa sunt eu, mai acid si mai critic. Nu tolerez, asta-i firea mea.

smeher
junior
junior

Postby smeher » Tue Jun 19, 2007 7:21 pm

mickeygreen wrote:Daca nu ar fi atat de plin de el, poate s-ar reusi un dialog si o colaborare. Din pacate... asta e genul de atitudine :( Chiar recomand cititi in user history replicile lui.

Cred ca m-am mai explicat, nu-mi doresc existenta AMRINONEI (e o complicatie si o disipare de energii) dar ii constat necesitatea. AVEM NEVOIE DE O ORGANIZATIE DESCHISA LA PROPUNERI SI INITIATIVE, NU CU CIRCUIT INCHIS SI SCHEME DE CULISE.

Ce sa fac, sa devin membru AMREZ? Atunci cu siguranta (in ideea ca ar primi "instabili psihic" si "procesomani" ca mine) as atenta o lovitura de putere (desi e membru fondator) pt ca nu-mi pare potrivit si reprezentativ acest personaj.

Eu personal pana acum am avut cateva implicari legate de soarta absolventilor sau rezidentilor, toate duse la bun sfarsit (pana acum) sau in curs de desfasurare. O sa fac un listing pt informarea generala, ca vad ca eu sunt problema si nu proiectele cum ar trebui de fapt. Ca stil, din fire asa sunt eu, mai acid si mai critic.

miki nu te mai face de ras!ori ai ceva interese ascunse , ori opreste-te din penibilul asta.
1.pe acest forum esti de ceva timp
2suntem chiar la rubrica asociatia med rezidenti
3s-a vbit aici de la inceput de ce au facut, chiar si faza cu tv si caminele etc
4eu cred ca te puteai documenta si de aici de ce au facut(o parte cel putin) suficient cat sa nu ajungi in penibilul care te gasesti:neinformat, iritat, acuzator,
5loooooollll

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Tue Jun 19, 2007 9:39 pm

pe scurt, toate aceste rafuieli ieftine sunt atat sub demnitatea mea cat si a celor care se lasa angajati in ele. imi pare rau de iritarea in care m-am lasat angrenat, provocat de acuzatii si insulte carora n-ar fi trebuit sa le dau curs.

ele scot ce-i mai rau din noi in loc sa ne uneasca pt binele nostru comun. si eu nu asta am dorit cand am inceput dezbaterile aici pe forum si nu asta urmaresc, in fond.

eu cred in valoarea fiecaruia si contributia fiecaruia la reformarea (reala si corecta) a unui sistem corupt, de aceea va "impung" sa aveti pareri si implicare. evident nu pot sa va oblig si sensul discutiilor noastre a devenit f.distructiv. va propun sa ne oprim.

nu cred ca aceste post-uri de aici caracterizeaza pe cineva indeajuns, la sfarsitul zilei faptele vorbesc mult mai elocvent pana la urma.

am proiectele si ideile mele pe care o sa le urmaresc in continuare, atat cat pot eu cu instrumentele pe care le am. voi ramane la fel de aspru cu cei care comit abuzuri sau inchid ochii la ele, e o declaratie de principii si nu de razboi personal.

[ma bucur nespus ca astazi am reusit, dupa luni de insistente si demersuri, rezolvarea problemei diferentelor nelegale de salarizare intre rezidentii anul I pe luna ianuarie.

ma bucur de asemenea ca la rezidentiatul din 2006 nu au mai existat tratamente discriminatorii in privinta accesului in rezidentiat MF.

ma bucur pt toti carora aceste mici evenimente si alte interventii punctuale le-au dat o speranta.]

au ramas in schimb alte discriminari si anacronisme pe care va propuneam sa le lamurim/eliminam impreuna cu autoritatile, de mentionat aici chestiunea dreptului de libera practica, a accesului si pregatirii prin rezidentiat, a garzilor platite din lege, etc.

in masura in care consider ca ele intereseaza sau afecteaza mai multa lume, o sa dau post-uri punctuale si la obiect.

nu ma intereseaza lupta pt putere si nici puterea in sine. daca vreodata cineva are o initiativa spre folosul tuturor il voi sprijini cat pot.

in rest o sa-mi vad de activitatea mea profesionala. iar pariurile daca voi infiinta sau nu AMRINONA nu isi gasesc rostul in contextul actual, argumentele n-o sa le mai repet iar datele mele de contact le aveti in caz ca sprijiniti initiativa.

succes in tot ce aveti voi de gand sa intreprindeti si sa va dea Dzeu gandul cel bun!
Last edited by mickeygreen on Tue Jun 19, 2007 9:41 pm, edited 1 time in total.

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Tue Jun 19, 2007 9:40 pm

ma doare capu
Life's not fair, get used to it

smeher
junior
junior

Postby smeher » Tue Jun 19, 2007 11:37 pm

dar scapam de el. :lol:
desi da doamne sa nu dea ms o lege, orice lege ca iar vine cu delirul lui

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Tue Jun 19, 2007 11:48 pm

ma repet, scuze de insistenta, cine sunteti d-le smeher? sunt extrem de curios despre ce afirmati cu "l-am vazut in actiune". de asemenea va propun sa avem o discutie tete-a-tete sa inteleg cu adevarat nemultumirile dvs. maine sunt dimineata la program, daca intrebati de mine sunt acolo. inteleg ca suntem colegi de spital, e gresit?

smeher
junior
junior

Postby smeher » Wed Jun 20, 2007 1:48 am

ai zis ca iti vezi de meseria ta si termini cu insistentele!!lol!
cred ca vrei si rubrica speciala la curicule cu discutii tet a tet colegiale!hai recunoaste :lol:
ti-am dat o idee!sustine-o

MyRy
elder
elder

Re: "TRUNCHI COMUN" de discutii/strategie/proiecte

Postby MyRy » Wed Jun 20, 2007 2:50 am

mickeygreen wrote:Sunt cateva persoane aici pe forum pt care am toata admiratia, atat pt idei cat si pt stilul literar (si nu e ironie, e pe bune). MyRy si Dr_Grumpy sunt doar 2 exemple. Citesc si sunt incantat de ideile lor, atat de adevarate cat si exprimate cu un umor aparte (am ras mai bine decat la o emisiune M.Badea fata de care recunosc am inceput sa dezvolt o anumita toleranta, in sensul ca nu mi se mai pare funny/tare chiar tot ce zice). Ma tenteaza din greu sa mai arunc cate un ochi p-aici, sunt avid de oameni inteligenti care sa se exprime fara teama, avem nevoie de ei. Tre sa va mai avertizez totusi ca in felul asta incurajati nebunii procesomani :D ca mine, sa nu ziceti ca nu v-am spus.

.

mah, creste stima-n mine de fac hipertrofie de cord daca ma mai pomenesti atata!
multumesc, duceam lipsa de apreciere :)

da` ma doare capuu!!!
daca l-ai ametit pe Trident inseamna ca risti sa intri in amrez. luati amrinona de cracu stang si varati-o in pantecul ms-ului ca filiala a amrezului care se ocupa cu unele din rezolvari.
n-o sa te trimita amrezu sa faci toate ganariile daca nu capitulezi in folosul poporului.

Trident, ori il lasi liber prin amrez pe Traian ori te lecui de liniste si pace.

GATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

Chris
junior
junior

Postby Chris » Wed Jun 20, 2007 1:24 pm

E incredibil cum, atunci cand cineva incearca "din suflet" sa faca ceva care nu-i este numai lui un lucru util (si de aceea are "tupeul" sa ceara ajutorul nostru!), i se spune sa nu se mai implice asa mult. Am constatat cu mahnire ca de ceva ani, individualismul este la moda, iar cand e vorba sa castigam mai multi de pe urma unor initiative (care insa necesita ridicarea unui deget!) adoptam politica "eu ma descurc in felul meu". Toata viata vreti sa stam cu gura deschisa asteptand sa pice para aia malaiata; nu-i asa ca e mai bine dc altcineva o culege si ne-o da gata curatata??! Cel putin hai sa nu mai dam la picioare celor care "misca" ceva in front!

Chris
junior
junior

Postby Chris » Wed Jun 20, 2007 1:32 pm

bine ar fi si ca cei care fac/vor sa faca ceva sa nu se mai "maimutareasca " intre ei...Faceti fratilor fiecare ce poate dar ...nu va asumati merite necuvenite! De ce ar fi rau sa fie 2 asoc ale rezilor? Din moment ce una/prima nu vrea sa ia parte/sa se preocupe de unele aspecte ale problematicii noastre, de ce sa nu apara altcineva care sa ocupe aceasta "nisa"? Cand e vorba de voluntariat, dc nu exista un interes personal imediat, "oboseala" poate surveni destul de repede la unii, de ce sa nu preia stafeta cei care au energie si chef?
Dramatic e limbajul la care s-a ajuns pe acest forum...si care nu va conduce decat la resentimente ce ne abat de la topic. Si asta e ceea ce convine cel mai mult celor carora trebuie sa le cerem socoteala !

loreleiii
junior
junior

Postby loreleiii » Wed Jun 20, 2007 10:41 pm

Eu am inteles ca nu va face AMRINONA, desi se batea cu pumnii in piept ca face si drege nu cred ca era decat o minciuna sa se dea mare si tare. Viitorul va lamuri si acest aspect

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Thu Jun 21, 2007 1:25 am

loreleiii wrote:Eu am inteles ca nu va face AMRINONA, desi se batea cu pumnii in piept ca face si drege nu cred ca era decat o minciuna sa se dea mare si tare. Viitorul va lamuri si acest aspect

loreleii exagerezi si nici nu ai citit cu atentie ce am scris.
sa ma repet? aici nu e vorba de lupta pt putere, sub nici o forma.
nici de batut cu pumnul in piept.
vreau doar sa ne reprezinte cineva si sa "vegheze la bunastarea noastra" generala. exista? nu.
sa creem o noua asociatie? nu stiu, raspundeti voi (eu doar am propus). personal preferam amrezu sa se implice si sa preia o parte din proiecte dar nu am nici o putere (e asociatia lor nu a mea)
singur nu o voi face si nu e scopul vietii mele.

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Thu Jun 21, 2007 1:30 am

smeher wrote:ai zis ca iti vezi de meseria ta si termini cu insistentele!!lol!
cred ca vrei si rubrica speciala la curicule cu discutii tet a tet colegiale!hai recunoaste :lol:
ti-am dat o idee!sustine-o

sincer poate sunt eu mai batut in cap dar mi-e greu sa urmaresc ce spui.
personal am o curiozitate cine esti (poate ramane si nerezolvata ca nu e prioritera) pt ca am senzatia ca ne salutam pe culoare si nu mi se pare ok sa lucram pe la spate. preferam o discutie deschisa. insa e alegerea ta.

"delirul" meu e logic sustenibil. am argumente si ideea e ca TOTI suferim de pe urma aberatiilor din sistem. nu vad de ce nu am lupta contra lor. fiecare poate veni cu ideile proprii si putem face chiar echipa. nu zic ca atitudinile mele sunt cele mai corecte.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jun 21, 2007 1:35 am

pai de ce sa nu faci, e mai comod sa te iei de altii nu? :)

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Thu Jun 21, 2007 1:39 am

da, este :D recunosc, mea culpa (e vina mea ca organizatia se cheama Asociatia Medicilor Rezidenti? scuze m-a indus in eroare, ma bad :D )

de facut fac, am listing. cat pot, cand pot. va tin la curent. e ok asa?

trident, am zis ca nu mai pierdem nopti cu discutii inutile, asta a fost singurul schimb de replici pe azi.
Last edited by mickeygreen on Thu Jun 21, 2007 1:40 am, edited 1 time in total.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jun 21, 2007 1:40 am

pai da. fii domnule de comitet, ori esti in stare sa faci la fel, ori te opresti din dat cu pietre, altfel este carcoteala si lasitate
dar daca zici ca faci, atunci da, e ok asa :)

stai brea stabil :)

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Thu Jun 21, 2007 2:07 am

trident wrote:pai da. fii domnule de comitet, ori esti in stare sa faci la fel, ori te opresti din dat cu pietre, altfel este carcoteala si lasitate
dar daca zici ca faci, atunci da, e ok asa :)

stai brea stabil :)

gata dom'le nu ne mai certam (nici nu ma mai provoci, e una din conditii) si facem treaba.

nou armistitiu in gaza :D

ps: mircea, cine e mihai alina si ce ai cu ea? e o curiozitate.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jun 21, 2007 2:09 am

am citi altceva din greseala si m-am speriat :lol:
pai nu ne mai certam, vezi ca daca obtii raspunsuri pertinente o sa le postez e\si eu pe site. aleg eu ce mi se pare :)
stiam ca ne putem intelege

ps: trident nu e un cont folosit numai de mircea, uneori mai schimbam semnatura, uneori nu.. eu sunt Alina :) e mai amuzant asa pe forum, nu crezi

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Tue Jun 26, 2007 4:11 pm

Rezultatul muncii noastre, VA INVIT:

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PUBLICE .
.
Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Relatii cu publicul: tel: (+4) 021 307 2675; Fax: 307 2675
.
.
Bucureşti, 26.06.2007 .
.
Anunţ .
.

ÃŽn baza prevederilor Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Sanatatii Publice organizeza, în data de 29.06.2007, ora 10:00, la Sala de consiliu, o dezbatere publica având ca temă proiectul de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.58/2001, privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, stagiaturii si activităţii de cercetare medicală în sectorul sanitar cu modificările şi completările ulterioare.

Persoana de contact: dr.Mihaela Oancea – telefon: 021 3072 634

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Tue Jun 26, 2007 4:31 pm

Aceasta este o copie a urmatorului mesaj trimis de dumneavoastra la Colegiul Medicilor România via Colegiul Medicilor Romania

Acesta este un mail de verificare via http://www.cmr.ro de la:
Dr Stefan Traian Grozescu <tsgrozescu@yahoo.co.uk>

Va informam ca Ministerul Sanatatii Publice organizeaza în data de 29.06.2007, ora 10:00, la Sala de consiliu, o dezbatere publica având ca temă proiectul de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.58/2001, privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, stagiaturii si activităţii de cercetare medicală în sectorul sanitar cu modificările şi completările ulterioare.

Va invitam sa va desemnati un reprezentant pentru a participa activ la dezbateri, considerand ca aceasta este o problema careia Colegiul Medicilor trebuie sa-i acorde importanta cuvenita.

Multumesc.

mickeygreen
senior
senior

A MAI INTERVENIT CEVA

Postby mickeygreen » Tue Jun 26, 2007 5:56 pm

Iata ca a mai intervenit ceva, tot cu MS:

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PUBLICE
BIROUL DE PRESĂ .
.
.
.
Bucureşti, 25.06.2007 .
.
COMUNICAT DE PRESĂ .
.

ÃŽncepând de mâine, 26 iunie 2007, 11 rezidenţi cu specialitatea medicină de urgenţă vor fi detaşaţi, temporar, în circuitul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.

Alţi 10 medici rezidenţi cu specialitatea ATI (terapie intensivă) vor fi repartizaţi, în perioada imediat următoare, de către Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti la acelaşi serviciu.

Eugen NICOLĂESCU, Ministrul Sănătăţii Publice, s-a întâlnit, în această dimineaţă, cu managerii spitalelor de urgenţă din Bucureşti care pregătesc rezidenţi în această specialitate.

De la Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon va intra, pe o perioadă determinată, în circuitul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, un număr de 5 medici rezidenţi de urgenţă. Spitalele de Urgenţă Universitar, Floreasca şi Sf. Ioan vor asigura câte 2 medici. ÃŽn plus, 3 maşini tip ambulanţă de la aceste 3 spitale vor suplimenta efectivul serviciului de ambulanţă bucureştean.

Măsura are caracter preventiv şi se va aplica doar în perioadele caniculare.

Decizia a fost luată în urma unei analize asupra modului în care Serviciul de Ambulanţă Bucureşti face faţă solicitărilor, analiză pe care ministrul Sănătăţii Publice a efectuat-o, ieri, la sediul serviciului.

Biroul de presă

Ia ghiciti voi cine e unul din cei 11? Da, corect, eu.

M-am deplasat azi la SAMB sa ma lamuresc ce si cum, am vorbit chiar cu sefa personalului medical dna dr Lucia Oana (ultima litera cu diacritice de care n-avem), in lipsa dlui Cismaru (seful SAMB).

O sa fiu scurt ca am avut o zi grea (si caniculara, evident):

-ajuns acolo mi s-a pus in fata o foaie sa-mi aleg turele, in necunostinta de cauza (alti 2 veniti mai devreme tocmai alegeau)

-toata actiunea e momentan facuta in baza unui simplu comunicat de presa al ministrului Nicolaescu si a unui acord (o foaie scrisa si stampilata) intre SAMB, MS si ASP Bucuresti, in care suntem (cei 11) trecuti ca "solicitanti" ai "detasarii" pe ambulanta. Mi s-a refuzat furnizarea unei copii (desi sunt direct implicat si numele meu e in act), mai ales cand am mentionat ca sotia mea e avocat.

-in ciuda unor posibile declaratii in presa (ca am primi 50 lei/zi), la fata locului am aflat ca intentia e de a fi platiti in continuare de spital (in baza salariului actual), sa ne intrerupem activitatea/pregatirea si sa mergem pe ambulanta, si numai orele care depasesc programul de lucru sa fie remunerate cu... (in baza insistentelor mele au facut un calcul mai precis, altfel incercau sa adopte formule generice) 2 lei si ceva net per ora

-era gata-gata sa fac si o tura de 6h azi pe ambulanta (pur umanitar si in afara programului de lucru aproximativ incheiat la spital), insa am cerut asa: apa minerala (se da, e ok) si un sandwich ca nu mancasem nimic azi (mi s-a recomandat "bufetul de jos", insa era o pb ca aveam numai 3 lei, insuficienti). Trecand peste, tocmai mi se pregatea ambulanta sa plec in teren, cand am mentionat "sper ca nu e o problema ca nu am parafa cu mine, azi eram la spital de dispecerat/triaj unde nu am nevoie de ea si pana acum 1h nu am stiut"). Scurt ambulanta s-a anulat si am fost intrebat de ziua de maine. Ei bine, maine sunt de garda 24h deci nu se poate nici poimaine. A ramas ca ne mai auzim dupa ce ne verificam programul si dupa ce se lamuresc ei cu MS-ul.

-am sunat si la MS (ca unul dintre cei 11) insistand asupra necesitatii existentei unor reglementari (ordin MS) in baza carora sa se ia aceste masuri (si nu in baza unui comunicat de presa), cu prevederi precise si mai ales legale, si am aflat ca exista un astfel de ordin (inca draft) care extinde prevederile acordului si asupra medicilor (rezidenti?) de familie, care va fi semnat/emis si trimis probabil maine institutiilor implicate. Deci prevederile lui le vom afla maine-poimaine.

-ca parere personala, mi se pare jenanta incercarea de a impune medicilor rezidenti sa "rineasca/traga la jug" la un serviciu care nu are mare legatura cu pregatirea lor (medicii rezidenti de medicina de urgenta au in programa ore de "echipa mobila de reanimare" care nu e ambulanta iar ati-stii ce sa mai zic...) intrerupandu-le pregatirea, lipsind de personal spitalele, si toate astea pe GRATIS sau "pe seminte". Asta pt ca asa decide dl ministru dintr-un birou (cu aer conditionat eventual). Mult mai simplu (daca tot e asa criza, desi eu personal nu subscriu, impresia mea e ca exista o campanie de presa concertata in scopul dobandirii de puteri de catre unii, de subordonare a medicilor de urgenta ambulantei) ar fi, daca tot e ambulanta in criza de personal, ca MS sau SAMB sau ORICINE sa OFERE/ALOCE medicilor rezidenti o suma decenta, cu totul exceptional (in aceste zile), sa zicem de 50 lei/zi (si nu doar in presa, fiindca nici macar in acord nu scria nimic) pt acest efort "de canicula" (e canicula si pt medici nu doar pt pacienti) si sunt sigur ca ar fi chiar inghesuiala care sa prinda loc. Asa... nimeni nu se inghesuie, myself included. Asta pt ca MS (momentan) nu scoate "din buzunar" (tot al nostru) 5.500.000 lei vechi pe zi, risipa :D cu aceste prilejuri exceptionale. Ordinul momentan lipseste si nu stiu ce contine (vedem maine sau poimaine in functie de viteza lor de tehnoredactare :D ). Pana atunci propun emiterea unui comunicat de presa intitulat "apel umanitar" si nu "masuri luate de MS" pe spinarea medicilor rezidenti.
Last edited by mickeygreen on Tue Jun 26, 2007 6:11 pm, edited 2 times in total.

vmc
elite
elite

Postby vmc » Tue Jun 26, 2007 6:09 pm

Sunt zeci de medici cu specialitatea medicina de urgenta care zac fara posturi . Nu stiu de ce nu se apeleaza la ei(perioada determinata, platia doar garda, etc) si se apeleaza la rezidenti (in principiu fara drept de libera practica), care oficial nu pot raspunde pentru faptele lor.
Adica, pentru minister uneori suntem doar niste studenti, iar cand au chef devenim responsabili. Cum poate ministerul trimite un rezident de anul 1, fara cod de parafa, fara drept de libera practica la urgente (uneori cu cod rosu sau gr 1)????
Se vede clar ca la voi (Bucuresti) canicula a trecut de barierele aerului conditionat si ministru sufera intens. Ii recomand un consult la mickey :evil:

mickeygreen
senior
senior

Re: dezbatere publica

Postby mickeygreen » Tue Jun 26, 2007 8:44 pm

Am primit si pe mail de la MS informare asupra dezbaterii publice organizate, mai jos continutul corespondentei in copy-paste:

Stimata dna,

Va multumesc si ne intalnim atunci, sper eu cu prezenta persoanelor care au putere de decizie in cazul acestui proiect (reprezentanti Dept.Juridic, RUNOS, eventual dnul ministru in calitate de initiator cf.Legii).

Sugerez de asemenea invitarea Colegiului Medicilor care ar fi indicat sa aiba si ei un cuvant de spus.

Mihaela Oancea wrote:

În baza prevederilor Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionalã în administratia publicã, Ministerul Sanatatii Publice organizeza, în data de 29.06.2007, ora 10.00, la Sala de consiliu, o dezbatere publica având ca temã proiectul de Ordonantã a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgentã a Guvernului nr.58/2001, privind organizarea si finantarea rezidentiatului, stagiaturii si activitãtii de cercetare medicalã în sectorul sanitar cu modificãrile si completãrile ulterioare.

Persoana de contact: dr.Mihaela Oancea – telefon: 3072634.

Atasam proiectul de act normativ.

--------------------------------------------------------------------------------

Dr Stefan Traian Grozescu
resident M.D.

mobile: +40 726 897 447
e-mail: tsgrozescu@yahoo.co.uk
yahoo id: tsgrozescu

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Tue Jun 26, 2007 9:03 pm

doh miki, io cre`ca ti-ai cam facut-o cu mana ta, altfel nu pricep de ce sa puna pe ambulanta un rezi anu 1 :)
Life's not fair, get used to it

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Jun 26, 2007 10:39 pm

Eu zic ca omul e in vrie sa se bage-n seama :lol:

187.92a
addicted
addicted

Re: A MAI INTERVENIT CEVA

Postby 187.92a » Tue Jun 26, 2007 11:11 pm

mickeygreen wrote:Iata ca a mai intervenit ceva, tot cu MS:

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PUBLICE
BIROUL DE PRESĂ .
.
.
.
Bucureşti, 25.06.2007 .
.
COMUNICAT DE PRESĂ .
.

ÃŽncepând de mâine, 26 iunie 2007, 11 rezidenţi cu specialitatea medicină de urgenţă vor fi detaşaţi, temporar, în circuitul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.

Alţi 10 medici rezidenţi cu specialitatea ATI (terapie intensivă) vor fi repartizaţi, în perioada imediat următoare, de către Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti la acelaşi serviciu.

Eugen NICOLĂESCU, Ministrul Sănătăţii Publice, s-a întâlnit, în această dimineaţă, cu managerii spitalelor de urgenţă din Bucureşti care pregătesc rezidenţi în această specialitate.

De la Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon va intra, pe o perioadă determinată, în circuitul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, un număr de 5 medici rezidenţi de urgenţă. Spitalele de Urgenţă Universitar, Floreasca şi Sf. Ioan vor asigura câte 2 medici. ÃŽn plus, 3 maşini tip ambulanţă de la aceste 3 spitale vor suplimenta efectivul serviciului de ambulanţă bucureştean.

Măsura are caracter preventiv şi se va aplica doar în perioadele caniculare.

Decizia a fost luată în urma unei analize asupra modului în care Serviciul de Ambulanţă Bucureşti face faţă solicitărilor, analiză pe care ministrul Sănătăţii Publice a efectuat-o, ieri, la sediul serviciului.

Biroul de presă

Ia ghiciti voi cine e unul din cei 11? Da, corect, eu.

M-am deplasat azi la SAMB sa ma lamuresc ce si cum, am vorbit chiar cu sefa personalului medical dna dr Lucia Oana (ultima litera cu diacritice de care n-avem), in lipsa dlui Cismaru (seful SAMB).

O sa fiu scurt ca am avut o zi grea (si caniculara, evident):

-ajuns acolo mi s-a pus in fata o foaie sa-mi aleg turele, in necunostinta de cauza (alti 2 veniti mai devreme tocmai alegeau)

-toata actiunea e momentan facuta in baza unui simplu comunicat de presa al ministrului Nicolaescu si a unui acord (o foaie scrisa si stampilata) intre SAMB, MS si ASP Bucuresti, in care suntem (cei 11) trecuti ca "solicitanti" ai "detasarii" pe ambulanta. Mi s-a refuzat furnizarea unei copii (desi sunt direct implicat si numele meu e in act), mai ales cand am mentionat ca sotia mea e avocat.

-in ciuda unor posibile declaratii in presa (ca am primi 50 lei/zi), la fata locului am aflat ca intentia e de a fi platiti in continuare de spital (in baza salariului actual), sa ne intrerupem activitatea/pregatirea si sa mergem pe ambulanta, si numai orele care depasesc programul de lucru sa fie remunerate cu... (in baza insistentelor mele au facut un calcul mai precis, altfel incercau sa adopte formule generice) 2 lei si ceva net per ora

-era gata-gata sa fac si o tura de 6h azi pe ambulanta (pur umanitar si in afara programului de lucru aproximativ incheiat la spital), insa am cerut asa: apa minerala (se da, e ok) si un sandwich ca nu mancasem nimic azi (mi s-a recomandat "bufetul de jos", insa era o pb ca aveam numai 3 lei, insuficienti). Trecand peste, tocmai mi se pregatea ambulanta sa plec in teren, cand am mentionat "sper ca nu e o problema ca nu am parafa cu mine, azi eram la spital de dispecerat/triaj unde nu am nevoie de ea si pana acum 1h nu am stiut"). Scurt ambulanta s-a anulat si am fost intrebat de ziua de maine. Ei bine, maine sunt de garda 24h deci nu se poate nici poimaine. A ramas ca ne mai auzim dupa ce ne verificam programul si dupa ce se lamuresc ei cu MS-ul.

-am sunat si la MS (ca unul dintre cei 11) insistand asupra necesitatii existentei unor reglementari (ordin MS) in baza carora sa se ia aceste masuri (si nu in baza unui comunicat de presa), cu prevederi precise si mai ales legale, si am aflat ca exista un astfel de ordin (inca draft) care extinde prevederile acordului si asupra medicilor (rezidenti?) de familie, care va fi semnat/emis si trimis probabil maine institutiilor implicate. Deci prevederile lui le vom afla maine-poimaine.

-ca parere personala, mi se pare jenanta incercarea de a impune medicilor rezidenti sa "rineasca/traga la jug" la un serviciu care nu are mare legatura cu pregatirea lor (medicii rezidenti de medicina de urgenta au in programa ore de "echipa mobila de reanimare" care nu e ambulanta iar ati-stii ce sa mai zic...) intrerupandu-le pregatirea, lipsind de personal spitalele, si toate astea pe GRATIS sau "pe seminte". Asta pt ca asa decide dl ministru dintr-un birou (cu aer conditionat eventual). Mult mai simplu (daca tot e asa criza, desi eu personal nu subscriu, impresia mea e ca exista o campanie de presa concertata in scopul dobandirii de puteri de catre unii, de subordonare a medicilor de urgenta ambulantei) ar fi, daca tot e ambulanta in criza de personal, ca MS sau SAMB sau ORICINE sa OFERE/ALOCE medicilor rezidenti o suma decenta, cu totul exceptional (in aceste zile), sa zicem de 50 lei/zi (si nu doar in presa, fiindca nici macar in acord nu scria nimic) pt acest efort "de canicula" (e canicula si pt medici nu doar pt pacienti) si sunt sigur ca ar fi chiar inghesuiala care sa prinda loc. Asa... nimeni nu se inghesuie, myself included. Asta pt ca MS (momentan) nu scoate "din buzunar" (tot al nostru) 5.500.000 lei vechi pe zi, risipa :D cu aceste prilejuri exceptionale. Ordinul momentan lipseste si nu stiu ce contine (vedem maine sau poimaine in functie de viteza lor de tehnoredactare :D ). Pana atunci propun emiterea unui comunicat de presa intitulat "apel umanitar" si nu "masuri luate de MS" pe spinarea medicilor rezidenti.

Ce legatura are asta cu trunchiul comun?

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Wed Jun 27, 2007 1:07 am

are legatura cu "trunchiul comun de discutii/strategie/proiecte/organizare" cum e si numele topicului (a nu se confunda cu trunchiul comun de la rezidentiat)

[faza cu ambulanta mi s-a parut de interes insa nu are leg cu proiectul]

atata superficialitate ma emotioneaza...

omu' vrea sa se bage in seama. GRESIT, omu' vrea sa ne bagam TOTI in seama, de-aia va invit si de-aia v-am impins de la spate pt dezbaterea publica a PROIECTULUI DE OG DE MODIFICARE A OUG 58/2001 (strict asta se va discuta la MS, in caz ca nu e clar, sa nu batem campii)

studiati proiectul, e inca pe site-ul MS, doar de-aia ne intalnim sa discutam si sa ne exprimam un PUNCT DE VEDERE.

interese? DA, sa facem legi BUNE si sa ne mearga MAI BINE.

eu nu zic sa mergeti pe mana mea ci sa contribuiti fiecare cu ideile voastre pertinente, pe care eu le incurajez.

cum lipsesc un pic de pe forum, cum va luati iar si iar de mine, rusinica...

mai bine ati comenta, la obiect, ideile de acolo, nu kestii d-astea de prost gust.

noapte buna!

mister
senior
senior

Postby mister » Wed Jun 27, 2007 1:52 am

noapte buna

dr_grumpy
junior
junior

Postby dr_grumpy » Wed Jun 27, 2007 3:07 pm

din pacate sunt departe de bucuresti (pt ca nu pot veni la dezbatere altfel nu pot spune ca imi doresc sa imi fac veacul pe acolo )
am insa o propunere, poate nu isi are locul la aceasta debatere
ca salariile sunt mici e de ***** dar ma roade ca instrumentara care se joaca doar cu instrumetele in apa (atunci cand nu cade si treaba asta pe noi evident) are un spor la salar de 70% numit spor de sala, insa noi care ne jucam in plaga .....ioc
pai poate nu se considera ca suntem in sala, cu tehnologia asta se opereaza prin fax/net, nu se intra in contact cu pacientul chiar deloc

deci cand va veni vremea, pe langa toata chestia cu garzile platite (care probabil dak se obtine o sa fie ca si la cort 2 lei si ceva si in presa 50 ron) sa se propuna si sporurile pe masura
de ex sunt sporuri la pneomoftizio parca 70-100% (nu zic ca nu trebuie sa fie) unde vaccin pt tbc este dar la chirurgie nu se da spor (unele specialitati ca ortopedia de ex au un amarat de 15% pt incordare psihica) si sa nu uitam de hepatita C si hiv care.....

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Fri Jul 06, 2007 12:22 am

deci caseta cu dezbaterea publica de la sediul MS se gaseste acum la cluj si estimez ca inregistrarea va fi disponibila spre download sapt viitoare.

pe de alta parte, am obtinut ca raspuns la o solicitare (tot) pe legea 544 (informatii de interes public, a se vedea topic-ul cu schimbarea de stagiu pt rezidentii anul I) de la MS niste cifre interesante care vizeaza sumele alocate pt salarizarea rezidentilor (toti anii) in ian-mai 2007, pe care le voi posta si le vom comenta de maine incolo.

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Fri Jul 13, 2007 9:30 am

din pacate se pare ca m-am inselat cu privire la inregistrarea dezbaterii, care (tehnic) nu e gata. n-am nici o vina.

am caseta (mini-dv) si i-o ofer unui doritor-ajutator de buna credinta in vederea procesarii (pornind de la captura video, n-am nici camera) si postarii aici. se ofera cineva?

sunati-ma la 0726-897.447 daca doriti sa preluati aceasta initiativa.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jul 14, 2007 7:24 pm

nu sh cine va dwloada 1.5 giga

mickeygreen
senior
senior

Postby mickeygreen » Mon Jul 16, 2007 9:01 pm

se pare ca s-a ajuns prin codare-comprimare la 1gb. sunt necesare interventii de "specialisti". pt asta contactati-o pe mari (user vmc de aici) careia caseta i-a scos peri albi pana acum. orice ajutor e de apreciat.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Jul 17, 2007 11:45 am

urcati-o ma pe video google
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Jul 17, 2007 2:01 pm

mickeygreen wrote:se pare ca s-a ajuns prin codare-comprimare la 1gb. sunt necesare interventii de "specialisti".

uite ca au venit specialistii. da totusi e un giga. tine mult? nu e boring?

Return to “Viata in spital”