Rezidentiat 2004

iarba verde de acasa
curiosu
newbie
newbie

Postby curiosu » Fri Sep 17, 2004 8:46 pm

Jorj wrote:Am gasit chestia asta pe infomedicina.ro :

Medicii rezidenti vor lucra cinci ani in unitatile in care isi efectueaza perfectionarea

http://www.infomedicina.ro/rompress/show.asp?id=1195

Care o fi treaba cu acesti cinci ani? Sa presupunem ca fac medicina de familie: voi fi obligat sa mai stau inca cinci ani in centrul universitar unde am facut rezidentiatul, cand poate eu vreau sa ma duc in tara unde e nevoie de medici de familie?

Cred ca cei vizati sunt "tradatorii de tara", a se citi medicii (nu doar capsunarii ) care pleaca din tara, dupa ce patria si poporul au investit atat de mult in ei. Mai e si un mijloc cinstit de a strange niste bani. :evil:
"Toate-s vechi si noua toate"

sky
senior
senior

Postby sky » Fri Sep 17, 2004 9:13 pm

O astfel de lege e total anticonstitutionala. Nu poti sa obligi pe cineva sa lucreze undeva/pe salar impus/cu forta ca nu permite constitutia. Si nici Drepturile Omului .
O astfel de lege contestata la Curtea Constitutionala cade de la primul termen.
Ce sa mai zic compatibilitatea cu legile UE , pe pariu ca aia o sa se ia de cap cind o sa vada ce idei comuniste mai caca deshteptii nostrii. Noroc cu ei , ca ii string cu usha pe tampitzei din cind in cind sa nu dea legi cretine.

Si medicilor care isi iau jucariile si pleaca ce o sa le faca ? Ii cauta in Australia/Africa de Sud/Caraibe/tarile arabe/SUA sa ii dea in judecata ? Sa fim seriosi.

Dar de rezidentiatul cu bani stiti ceva? Nu s-a mai zis nimic?

.

curiosu
newbie
newbie

Postby curiosu » Sat Sep 18, 2004 12:13 am

sky wrote:
Si medicilor care isi iau jucariile si pleaca ce o sa le faca ? Ii cauta in Australia/Africa de Sud/Caraibe/tarile arabe/SUA sa ii dea in judecata ? Sa fim seriosi.

.

...cei plecati sunt bine plecati. Celor ce vor vrea de-acum inainte sa plece o vor face dupa ce vor plati sau dupa ce vor munci-robi inca 5 ani! :evil:
"Toate-s vechi si noua toate"

danny
junior
junior

Postby danny » Sat Sep 18, 2004 10:39 am

O astfel de lege e total anticonstitutionala. Nu poti sa obligi pe cineva sa lucreze undeva/pe salar impus/cu forta ca nu permite constitutia. Si nici Drepturile Omului .
O astfel de lege contestata la Curtea Constitutionala cade de la primul termen.
Ce sa mai zic compatibilitatea cu legile UE , pe pariu ca aia o sa se ia de cap cind o sa vada ce idei comuniste mai caca deshteptii nostrii. Noroc cu ei , ca ii string cu usha pe tampitzei din cind in cind sa nu dea legi cretine.

1 Daca dupa ce intri in rezidentiat semnezi un contract pe 5 ani cu ei sau daca nu renunti la rez, e perfect constitutional.

2 Din cate am aflat rez pe bani nu cred sa fie posibil exista tentative pt farmaco si lab unde exista companii dispuse sa plateasca burse de studiu cu conditia de la pct 1.Si acum sincer nu cred sa fie unul prost sa dea 6000 euro pt un rez fara sa fie platit in timpul asta si fara sa aiba post la sfarsit.Mai bine cumpara un post de preparator cu banii astia are si post e si platit.

3.2005 e anul de armonizare invatamint preuniversitar la UE iar 2006 pt cel universitar.Eu cred ca pana la urma diplomele noastre vor fi recunoscute in UE iar articolul respectiv nu face decat sa caute niste masuri disperate sa ne tina aici pe niste salarii de 100$/luna si fara pic de respect.

victor
elder
elder

Postby victor » Sat Sep 18, 2004 10:54 am

nu cred ca am inteles totul pana acum - dar versiunea pe care am reusit sa o pun cap la cap legata de cum va arata modificarea organizarii rezidentiatului e urmatoarea (dar repet, poate am inteles-o gresit (am un pic tendinta de a "innegura" lucrurile) va rog verificati si din alte surse inainte de a "gandi" pe baza a ce zic mai jos):

- rezidentii nu vor mai fi medici decat dupa ce termina;
- rezidentii cu noul statut vor putea sa semneze direct contract cu casa de sanatate pentru prestarea de servicii sanitare in timpul rezidentitului; asociatia aia creatza a platitorilor de asigurari de sanatate de care vorbeste articolul chiar se impotriveste platii de catre casa a rezidentilor, intrucat deh - ar fi banul contribuabilului si ar trebui sa mearga la medici, nu la rezidenti.
- contractul cu casa poate include orice clauze contractuale - inclusiv "legarea de glie" = contract pentru o anumita amplasare (tara de pilda)pe o perioada de timp, clauze contractuale (renunti? platesti) sau ca sa plateste pentru pregatirea ta in rezidentiat (ar putea deveni obligatoriu ca cineva sa plateasca pentru pregatirea ta in rezidentiat - si acesta ar putea fi statul (casa, care te si foloseste cum vrea si are nevoie) - sau daca nu iti gasesti tu pe cineva sa plateasca pentru tine; contractele vor fi evident diferite de cele pentru medici;
- nu toti rezidentii vor putea semna aceste contracte, ci in functie de necesarul casei/ministerului/local (al primariilor), probabil rezultate la examenul de rezidentiat (care nu mai ramane concurs, ci se transforma in examen-concurs - adica numai primii aleg, restul -daca vor- mf) etc
- unii rezidenti vor plati pentru pregatirea in rezidentiat (probabil pe specialitati, clar al doilea rezidentiat); se separa astfel cele doua notiuni - pregatirea educationala(de ucenicie) - care ar depinde fie de centrul de pregatire postuniversitara, fie direct de universitati care se vor dezvolta pe postuniversitar - de cea de prestare servicii sanitare (care ar deveni - din cate am inteles, mai ales fara drept de libera practica) nu obligatorie.
- in afara de casa, vor putea plati pentru pregatirea lor (si eventual alte servicii sanitare) banci, sponsori, anagajatori, doritori, diverse mecenate etc.
- al doilea rezidentiat se va plati, numai primul intra in schema de mai sus;

In esenta insa ideea cea mare e ca toti vor putea intra in rezidentiat (proabil care iau un minim 5 la examenul de rezidentiat), daca vor dori, iar rezidentiatul nu va mai avea acelasi inteles ca si pana acum.

Ar trebui cineva sa vorbeasca cu tovarasul ala de la asociatia aia care cere tot felul de absurditati legate de rezidentiat. Mai mult timp sa pun cap la cap hartie langa hartie ca sa vad daca inteleg bine nu am avut, acestea sunt doar impresiile pe care mi le-am format si ce am inteles din discutii in fuga pe la ministerul sanatatii, centrul de perfectionare, umf, colegiul medicilor etc. Sper sa nu induc in eroare si poate cineva vine cu ceva mai verificabil.

am incercat sa fac si o discutie aici (la viata in spital)
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=1506

topicul asta devine despre rezidentiat 2005 :)

cidul
newbie
newbie

Postby cidul » Sun Sep 19, 2004 10:06 am

E clar ca lumina zilei ca nimeni nu este infiormat cum trebuie si ca fiecare preia o frantura de informatie o proceseaza si da mai departe forma lui. Problema este ca discutam pe acest forum dar nimic nu se concretizeaza. Tovarasii care conduc FASMR sunt depasiti de ceea se intampla in invatamantul medical si nu fac fata la nimic. Pe deasupra nici timp nu au pentru ca cica invata pentru rezidentiat....... Deci naspa da poate cine stie vor veni si vremuri mai bune in secolul viitor!!!!!!!!!!

victor
elder
elder

Postby victor » Sun Sep 19, 2004 10:14 am

tovarasii care sunt rezidenti nu sunt deloc prezenti sa vorbeasca cu tovarasii care sunt studenti/absolventi sau organizati ca sa vorbeasca cu ministerul sanatatii. Cine sponsorizeaza consultanta juridica, ca sa explice una alta? Asa ca ia pune si tu mana si te informeaza si informeaza si mai usor cu criticile pana nu faci ceva. E usor sa spui vorbe cand nu ai nimic altceva de spus. Ce ai vrea sa se concretizeze cand nu depinde de nimeni decat de "ei"?

Normal ar fi sa fie toate informatiile acestea pe siteul ministerului sanatatii, proiect de lege pentru reorganizarea rezidentiatului, versiunea xxx, propuneri din partea cmr, propuneri din partea temiricine etc. Nu sa iasa small-talk pe te miri ce informatii incerte. Preferi sa nu zic nimic din ce inca nu imi e sigur? sau sa zic, aratand cat de nesigure sunt informatiile? daca vrei prima versiune ignora postul anterior, si considera ca deocamdata nu suntem parteneri oficiali sau reali de dialog pentru proiectul de modificare a organizarii rezidentiatului.
Last edited by victor on Sun Sep 19, 2004 10:25 am, edited 1 time in total.

cidul
newbie
newbie

Postby cidul » Sun Sep 19, 2004 10:25 am

De replici sunt satul, le cunosc pe dinafara. Rolul tau ca si lider de organizatie este sa incerci sa organizezi, sa stabilesti traiectorii care trebuiesc urmate, sa negociezi pentru cei care ii reprezinti. Dar mai usor este sa dai o replica gen "e usor sa critici" sau "incearca tu si o sa vezi". Da incercam eu daca eram lider dar nu sunt tu esti acela si se vede treaba ca esti cam pe .... afara cu multe lucruri. Este parerea mea si cred ca sunt si in asentimentul unora de pe aici.

victor
elder
elder

Postby victor » Sun Sep 19, 2004 10:26 am

sa organizezi, sa stabilesti traiectorii care trebuiesc urmate, sa negociezi pentru cei care ii reprezinti.

Fara suparare, atunci astepti prea multe de la mine.

Cand am incercat (impreuna cu alta mana de oameni) sa organizez un protest, nici 50 de oameni au venit. Cand am incercat sa organizez o conferinta de informare, jumatate de amfiteatru a ramas gol. Intr-alta au fost nici 20 de oameni. Asta e materialul de organizat, asa ca pana se inmulteste (si nu cu oameni reticenti ca tine) - ramane singura alternativa: informarea, memoriile pe care nu le ia nimeni in considerare (desi uneori semnate de ministrii direct), impresii etc. Singura chestia care a iesit bine e tocmai forumul asta, cu 1600 de useri din care aproape toti pasivi - cu jumatatiile lui de informatii, cu zecile de zvonuri si acuze etc.

Negocieri? fantasme! Cu ce baza de proteste sa negociezi? Cu numarul de clickuri de pe forum si rapoarte care arata cati fac 950 de puncte inainte de rezidentiat pe statistici?

Da incercam eu daca eram lider dar nu sunt

Pacat. poate ai fi facut treaba buna. Cum spuneai? Organizat, stabilit traiectorii, negociat?

ne vedem la urmatorul protest.
Last edited by victor on Sun Sep 19, 2004 10:38 am, edited 1 time in total.

cidul
newbie
newbie

Postby cidul » Sun Sep 19, 2004 10:38 am

Treaba este ca tu esti cam singur pe acolo si nu are cine sa te ajute. Dar daca este asa inseamna ca cei alesi dorm linistiti in timp ce altii se dau de ceasul mortii ca nu stiu mai nimic din ce se intampla. Sunt organizatii studentesti care merg de 10 ori mai bine decat FASMR, spre exemplu Cluj. Sunt curios shi eu oare cand FASMR va avea totusi un cuvant de spus in problemele studentilor pentru ca pana acum am VORBIT dar de facut NIMIC decat niste comunicate FASMR palide si atat. Vor sa amane rezidentiatul (sigur se va da pe 12 Decembrie) iti spun eu asta dar unii care sunt in Bucuresti ar fi trebuit sa stie mai devreme de propunerea asta si sa o dezbatem, sa mergem cu o opinie clara.
Nu acuz pe nimeni asta pentru ca esti singur acolo Victore este de laudat si ce ai facut pana acum atat cat a fost.

victor
elder
elder

Postby victor » Sun Sep 19, 2004 10:40 am

Clujul e parte din FASMR - daca nu stiai pana acum, si in afara de Bucuresti - e singurul centru care a mai incercat sa organizeze proteste in baza schimbarilor strict din medicina (exclud cele sociale etc).

pana acum am VORBIT dar de facut NIMIC decat niste comunicate FASMR palide si atat

Fara oameni care sa fie informati nu prea ai ce sa faci. Al doilea pas e sa se implice. Al treilea pas e sa implice pe altii. Atunci incepe sa se faca si poate sa se schimbe ceva.

palide? join the club sa le facem mai sangerii! dar nu o vei face, ca atati altii. (glumesc)

cidul
newbie
newbie

Postby cidul » Sun Sep 19, 2004 10:46 am

Stiam ca organizatia Cluj este in FASMR de asemenea si de Bucuresti, dar ...... Bucurestiul este deja in urma provinciei la multe. Voi sunteti depasiti de situatie acolo, iar daca se aduna doar 30 de studenti in amfiteatru inseamna ca FASMR este ceva imens cu un mare vid creat din varii motive printre care cel mai reprezentativ este DEZINTERESUL. Atunci fratzilor nu mai tzipatzi pe forum ca nu va convine aia, nu va place cealalta, pentru ca nu are rost. Vechiul proverb romanesc se aplica si aici "Cainii latra caravana trece" asta e!

victor
elder
elder

Postby victor » Sun Sep 19, 2004 10:48 am

Daca vrei sa facem o discutie despre eficienta sindicalismelor si a informarii, interes, si eventual despre diferentele provincie - bucuresti - asta ar fi alta treaba. "varii motive".

eu cred ca e bine sa tipi - macar te faci auzit - si poate altul care te aude se apuca si el si se gandeste de ce tipi, si o sa fie mai mare galagia pe urma. Daca taci - taci, eventual asculti. (si tu preferi doar sa tipi - din cate vad, nu?).

Pana la urma tot nu am inteles ce vrei si ce te nemultumeste in afara de insasi starea de fapt. Asta era ideea cu Clujul, fruncea tarii?

cidul
newbie
newbie

Postby cidul » Sun Sep 19, 2004 11:00 am

Vad ca problema doare, dar nu cred ca ironia este solutia. Se trece cam greu peste orgoliosii din Bucuresti dar se va trece incet incet daca se va vedea ca nu se face nimic. Ce ma nemultumeste, buna intrebare. Poate ar trebui sa raspunda cei 1600 de useri PASIVI care zici ca sunt pe forum si care in sutele de pagini de forum au scris si scriu probleme, doleante, etc.

Blonda
junior
junior

Postby Blonda » Sun Sep 19, 2004 12:22 pm

Am si eu o intrebare retorica: daca asta toamna cand eram atat de multi nemultumiti de ceea ce se intamplase la rezi si cand (teoretic) nu mai aveam nimic de facut, ca se terminase cu invatatul si cu grilele, am iesit in stada o mana de oameni, ca eram mai mult penibili, cam cati crezi tu Victore ca vor lasa carte si grilele acum ca sa protesteze ca nu e corect si cinstit sa se schimbe data?
Nici macar atatia cat am fost in toamna. Si sunt sigura ca daca si anul asta va fi cumva o porcarie rezidentiatul cam tot cati am fost anul trecut in stada vom protesta.
Si stii de ce?
Pentru ca fiecare zice (asa cum mi-au spus si mie cand incercam sa ii conving sa vina la DSP) ca are altceva mai bun de facut si sa urle altii in numele lor. Asa ca numai cu leaderi, fie ei si buni, nu se va vace niciodata nimic. De asta noi doctorii nu o sa facem nicidata o "mineriada" , ca nu suntem uniti. Ne consideram prea destepti pentru a fi uniti. :(

ilie
newbie
newbie

Postby ilie » Sun Sep 19, 2004 1:15 pm

proverb (parca al francezilor):

O armata de magari condusa de un leu e mult mai puternica decat o armata de lei condusa de un magar.

zad
senior
senior

Postby zad » Sun Sep 19, 2004 3:59 pm

:?:

OldMan
junior
junior

Postby OldMan » Sun Sep 19, 2004 6:28 pm

Proverb al romanilor(sigur al romanilor):vorba multa saracia omului.
Sã creezi ca un Demiurg, sã poruncesti ca un Rege, sã muncesti ca un Sclav - Constantin Brâncusi.

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Tue Sep 21, 2004 11:42 pm

Pentru victor, darkside et al: a pus cineva problema cazarii celor 4000 de persoane care vor veni la Cluj pentru Medicale? Si daca "da" - ei ce-au zis? Se construieste vreun mini-sat olimpic prin imprejurimi? Sau hotelurile din Cluj au tot timpul 3000 de camere libere?

P.S Aceste intrebari au fost puse cu un ton linistit, asa ca cei din Cluj sa nu se napusteasca asupra mea cu acuzatii de genul "vrei sa se dea si anul asta in Bucuresti ca sa se mai fure o data, etc etc"

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Wed Sep 22, 2004 12:19 am

Intrebare: Clujul ce face pentru cazare anul asta ?- la medicala sunt mult mai multi concurenti decat pe chirurgie... Sau ce-a facut Tg. Mures, sau Timisoara?
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

octavia
junior
junior

Postby octavia » Wed Sep 22, 2004 11:32 am

Cred ca sunt destule hoteluri in Cluj ca sa incapa o armata de tineri aspiranti in ale rezidentiatului. Va dau adresa unui youth hostel din Cluj, in centru, preturi ok http://www.retro.ro Daca va puneti antenutele in actiune pe net si cautati, mai gasiti! Faceti rezervare! Problema e ca nu stim cand!

octavia
junior
junior

Postby octavia » Wed Sep 22, 2004 11:39 am

Aaa... si mai e o solutie. Sunt care inchiriaza apartamente sau garsoniere in regim hotelier. Cautati pe http://www.piata-az.ro

Tyby
Dungeon Keeper

Postby Tyby » Fri Sep 24, 2004 11:37 pm

Dan wrote:Intrebare: Clujul ce face pentru cazare anul asta ?- la medicala sunt mult mai multi concurenti decat pe chirurgie... Sau ce-a facut Tg. Mures, sau Timisoara?

sa-mi fie cu iertare ... dar Bucurestiul CE a facut?!
formerly known as gaurika ...

May the best from your past be the worst in your future!

Tyby out!

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Fri Sep 24, 2004 11:38 pm

Ia citeste gaurika mai sus sa vezi tu de ce am pus eu postul ala... 8)
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

Tyby
Dungeon Keeper

Postby Tyby » Fri Sep 24, 2004 11:58 pm

Dan wrote:Ia citeste gaurika mai sus sa vezi tu de ce am pus eu postul ala... 8)

tocmai, ca citisem :twisted:
formerly known as gaurika ...

May the best from your past be the worst in your future!

Tyby out!

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Sat Sep 25, 2004 1:32 am

pentru gaurika
gaurika wrote:dar Bucurestiul CE a facut?!

Dan wrote:la medicala sunt mult mai multi concurenti decat pe chirurgie

iar Bucurestiul e mult mai mare decat Clujul.
Sau imi scapa ceva?

tudors
newbie
newbie

Postby tudors » Mon Sep 27, 2004 3:34 pm

Pt cei care cred ca Bucurestiul este centrul pamantului, si ca in alte orase nu s-a inventat inca hotelul le promit ca daca "satul olimpic" nu este terminat pana in decembrie le fac rezervare intr-un camping deosebit de frumos de la marginea clujului sa stea cu cortul.

Si acum pe un ton mai domolit...sunt sigur ca fiecare va avea unde sa stea problema fiind insa cat de mult il tin buzunarele.

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Mon Sep 27, 2004 7:04 pm

Accept ideea campingului, atata vreme cat corturile nu sunt tricolore. :?

Si eu sunt sigur ca fiecare va avea pe unde sa stea, dar sunt si mai sigur ca foarte putini vor fi si multumiti de statul la rudele de gradul III, sau hoteluri de mana a doua.
Ideea - care a fost a altcuiva de pe acest forum - cu descentralizarea pe zone ale tarii (cei din Cluj si imprejurimi sa dea la Cluj ce vor ei - medicala, bchirurgie, laborator, etc; cei din Bucuresti, Timisoara, etc la fel) - se pare ca este atat de buna si de ingenioasa incat "oficialilor" nostri le vor mai trebui 2-3 ani pana sa o descopere.

garfield
newbie
newbie

Postby garfield » Mon Sep 27, 2004 8:05 pm

certificat medical privind starea de sanatate, eliberat de unitatea sanitara teritoriala desemnata de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti, în care se va preciza ca este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) pentru exercitarea activitatii in grupa de specialitate pentru care candideaza

imi traduce si mie cineva? unde mergem sa luam certficatul? nu e de ajuns medicul de familie??? :?

Reaktor
elder
elder

Postby Reaktor » Mon Sep 27, 2004 8:35 pm

Nu e de ajuns medicul de familie.In bucuresti exista spitale acreditate (?!)-
de CMMXAT*@#%@$ (atentie, nu de la orice spital!!!) care pot elibera o astfel de tzidula.Te duci la Municipal si vorbesti cu un bodyguard ii vari usor o hartie de 50 k si ii spui ce problema ai. Sa ai si buletinul la tine. O sa fii surpins de eficienta sistemului, in cateva minute o sa ai un cerfiticat pe care tre sa semneze niste tanti psiholoage, psihiatre, medicina muncii etc (imediat de la receptie in stanga) si apoi a doua zi il iei (tzidula trebe procesata, inregistrata...) de la registratura (pe undeva pe la ambulator, la subsol) semnata de insusi Marele Oprescu, stampilata parafata, cu timbru fiscal etc etc. Exista si o taxa pt asta, dar nu mai stiu cat am dat eu anul trecut. Cert e ca se rezolva repede.
Interviul cu psihiatrul e tare simpatic, o sa vezi. Pe mine m-a intrebat daca am epilepsie (?!). Ma intreb daca ii ziceam ca am, ce se intampla???
"If freedom is short of weapons, we must compensate with willpower."

aniceboy
junior
junior

Postby aniceboy » Mon Sep 27, 2004 8:51 pm

oopsminded wrote:Accept ideea campingului, atata vreme cat corturile nu sunt tricolore. :?

Si eu sunt sigur ca fiecare va avea pe unde sa stea, dar sunt si mai sigur ca foarte putini vor fi si multumiti de statul la rudele de gradul III, sau hoteluri de mana a doua.
Ideea - care a fost a altcuiva de pe acest forum - cu descentralizarea pe zone ale tarii (cei din Cluj si imprejurimi sa dea la Cluj ce vor ei - medicala, bchirurgie, laborator, etc; cei din Bucuresti, Timisoara, etc la fel) - se pare ca este atat de buna si de ingenioasa incat "oficialilor" nostri le vor mai trebui 2-3 ani pana sa o descopere.

In primul rand, in Cluj s-a schimbat primarul(chiar mana dreapta a primarului vostru), deci nu mai e cazul de corturi tricolore! In al doilea rand, si restul tarii a trebuit ani de-a randul sa stea in Buc. "la rude de gradul 3 si la hoteluri de mana a doua"! Ideea cu rezidentiatul REALMENTE descentralizat e foarte buna, multora le-a venit in cap mai demult, doar ca se pare ca unii din bucuresteni o au de-abia acum, cand sunt si ei nevoiti sa "joace in deplasare", ca sa iau o expresie din sport!

ChrisP
senior
senior

Postby ChrisP » Mon Sep 27, 2004 10:52 pm

garfield wrote:certificat medical privind starea de sanatate, eliberat de unitatea sanitara teritoriala desemnata de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti, în care se va preciza ca este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) pentru exercitarea activitatii in grupa de specialitate pentru care candideaza

imi traduce si mie cineva? unde mergem sa luam certficatul? nu e de ajuns medicul de familie??? :?

sa inteleg ca au inceput totusi inscrierile :shock: ? Stie cineva ceva sigur?
In publicatia lor de concurs scria ca:

ÃŽnscrierile la concurs se fac la directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti in perioada 27 sept.-20 oct.2004

Oana M
newbie
newbie

Pentru certificat!!!!

Postby Oana M » Tue Sep 28, 2004 1:34 am

Pentru cei care inca nu stiu, eliberarea certificatului de sanatate pentru inscrierea la rezidentiat se poate face numai de catre centre special autorizate pentru acest lucru. Exista doar o singura astfel de policlinica in fiecare sector.
In sector la mine(sectorul 1) se pot elibera de la centrul de diagnostic si tratament Dorobanti. Alte centre de unde se mai pot elibera astfel de certificate mai sint: policlinica transporturilor(este undeva pe linga Spitalul Colentina) sau policlinica din Regie, acolo unde este CNMMP... Am auzit ca se poate si la centre private, de exemplu UNIREA, dar costa o caruta de bani(de la 600.000lei in sus).
La centrul Dorobanti, unde merg eu, se face o cerere in acest sens si se plateste o chitanta, echivalentul unei consultatii la psihiatrie sau neurologie(anul trecut a fost 150.000lei). Dureaza circa o saptamina pina la eliberare,deoarece sint formulare tip si trebuiesc scrise la calculator.
Pentru informatii suplimentare astept mesaje personale.

Reaktor
elder
elder

Postby Reaktor » Tue Sep 28, 2004 1:39 am

PS: eu am contract de publicitate cu bodyguard-ul de la Municipal, asa ca nu imi stricati ploile ;)
"If freedom is short of weapons, we must compensate with willpower."

garfield
newbie
newbie

Postby garfield » Tue Sep 28, 2004 9:27 am

merci pt explicatie!
in
sectorul 3 care ar fi policlinica cu pricina?

claudia
senior
senior

Postby claudia » Tue Sep 28, 2004 11:02 am

..dar stati un pic eu nu mai inteleg acuma nimic :shock:
Acuma lumea a inceput sa-si faca formele pt inscriere la rezi cand nici data lui exacta nu o cunoastem?
DAca se amana,parerea mea ca si inscrerile se vor amana un pic,nu?
claudia

icequeen

Postby icequeen » Mon Oct 04, 2004 10:13 pm

eu am niste nelamuriri legate de grilele scoase.
Cum am auzit , multa lume invata si grilele scoase din baza de date.
Multe sunt in afara materiei(de aia le-am si contestat)-vz.pneumonite de hi[persensibilitate etc
De unde putem fi siguri insa ca nu ne vor da din materia respectiva.Dat fiind ca s-au scos toate grilele contestate fara sa se motiveze decizia.
si voi cum faceti?

alcorsimona
senior
senior

Postby alcorsimona » Mon Oct 04, 2004 10:59 pm

Eu una incerc sa invat si grilele scoase, atat timp cat sunt dim materie, si incerc sa le corectez pe cele pe care le consider gresite. Sa vad ce va iesi!
Be careful what you want, it may happen to you!

alcorsimona
senior
senior

Postby alcorsimona » Mon Oct 04, 2004 11:14 pm

Am si eu o intrebare: stie cineva daca a aparut cineva vreo informatie in Observatorul medical despre rezi? Ca eu am auzit niste vesti cam ciudate! Nu vreau sa "zvonesc" nimic ci doar sa verifice cineva!
Be careful what you want, it may happen to you!

ciulipanez
newbie
newbie

Postby ciulipanez » Tue Oct 05, 2004 9:57 am

icequeen wrote:eu am niste nelamuriri legate de grilele scoase.
Cum am auzit , multa lume invata si grilele scoase din baza de date.
Multe sunt in afara materiei(de aia le-am si contestat)-vz.pneumonite de hi[persensibilitate etc
De unde putem fi siguri insa ca nu ne vor da din materia respectiva.Dat fiind ca s-au scos toate grilele contestate fara sa se motiveze decizia.
si voi cum faceti?

Intr-adevar, de unde vom sti daca pneumoniile eozinofilice intra sau nu in materie? Faptul ca anul trecut nu au fost grile din ele nu inseamna nimic, dupa parerea mea. In tematica se spune doar "Pneumoniile". Nu sunt convins nici ca nu ne vor da grile din tuberculoza renala, ostoearticulara sau genitourinara (pentru capitolul "Tuberculoza pulmonara").

Return to “Rezidentiat 2004”