Alegeri rector UMF
- sl0bizz
- elder

Dan, te-am vazut la proteste pe TVR.
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.
-
docktorelul
- junior

?????
voi chiar aveti o mare problema...dar fosta securitate va urmareste...de fapt trebuie sa recunosc:virgil magureanu ma plateste si acum cu 1000 de $ pe care ii strang ban langa ban,cent langa cent pt a-l plati pe LMP sa-mi "vanda" un post de preparator...printre alte ironii si comentarii tot nu am inteles cum sta treaba cu voiculescu...eu propun de acum incolo ca facultatile sa fie conduse de studenti,eventual sa devina un fel de ssmb, scolile de elevi si gradinitele de prescolari pt ca ei reprezinta acea institutie...sa inteleg ca LMP a impus pretul la vinderea unui loc in caminele u (300 $)?coruptia salasluieste in fiecare dintre noi dar noua ne place sa bravam...
- simbad
- senior

in curand vor veni si dezvaluirile
In curand vin si dezvaluirile!
Buboiul e foarte aproape de spargere si sobolanii vor fugi care-ncotro.
Iar legaturile parintilor unora cu fosta (si actuala) Securitate vor fi probate.
Este adevarat insa ca poti fi ticalos si fara sa fii odrasla de securist. E loc si pentru tine, asadar.
Cat despre defaimari ca studentii ar vinde locuri in camine, etc eu zic mai bine sa te uiti in propria ograda si pentru inceput iti dau doua nume: Sarbu (D-zeu sa-l ierte ca are de ce) si Purcarea.
Iar daca preparatori ca Cretoiu, Negreanu, Popa si asistenti ca Popescu nu au ajuns in aceste functii pentru servicii aduse lui Don Lorenzo in anii 96 si 2000 (printre altele), atunci inseamna ca cei care le-au masurat competenta (in urma unor examene foarte gerele
) citesc in alfabetul Braille.
Trista tara Romania! Dar cum ziceam: nu mai e mult si nu veti mai avea timp sa va ascundeti in vizuinile de unde ne-ati napadit!
Iar legaturile parintilor unora cu fosta (si actuala) Securitate vor fi probate.
Este adevarat insa ca poti fi ticalos si fara sa fii odrasla de securist. E loc si pentru tine, asadar.
Cat despre defaimari ca studentii ar vinde locuri in camine, etc eu zic mai bine sa te uiti in propria ograda si pentru inceput iti dau doua nume: Sarbu (D-zeu sa-l ierte ca are de ce) si Purcarea.
Iar daca preparatori ca Cretoiu, Negreanu, Popa si asistenti ca Popescu nu au ajuns in aceste functii pentru servicii aduse lui Don Lorenzo in anii 96 si 2000 (printre altele), atunci inseamna ca cei care le-au masurat competenta (in urma unor examene foarte gerele
Trista tara Romania! Dar cum ziceam: nu mai e mult si nu veti mai avea timp sa va ascundeti in vizuinile de unde ne-ati napadit!
Hipocrisy is the greatest luxury!
- sl0bizz
- elder

...si pe Seb, presupun ca acelasi cu cel de aici, pe Realitatea...
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.
- seb
- senior

Salut,
A iesit frumos astazi! Nu stiu cum a dat in presa dar atmosfera a fost destinsa, placuta, si asta datorita voua celor ce ati avut din nou curajul sa veniti acolo si sa va supuneti amenintarilor mai mult sau mai putin fatise, invectivelor "marilor profesori" etc
Una peste alta am constatat si eu ca sunt niste "carcotasi" (n-ar trebui sa folosesc cuvantul pentru ca are conotatii prea frumoase astazi) care sunt totusi o minoritate si care fie ca sunt obisnuiti sa linga talpi, fie sunt fricosi din fire, fie sunt bucurosi de promisiunile care li s-au facut fie pur si simplu sunt asa cum e si romanul de rand: blazati. Ei bine acesti "carcotasi" mai arunca pe ici pe colo cate un comentariu si marturisesc ca m-au pus si pe mine la inceput pe ganduri de m-am gandit ca poate chiar nu sunt in asentimentul studentilor.
Apoi am constatat ca nesustinerea fatisa e de fapt datorata mai degraba fricii si terorii induse de "minunatul conducator" & co pentru ca ne-am trezit cei "de pe baricade" cu comentarii de sustinere spuse la ureche, am aflat de colegii nostri amenintati, santajati etc. Nu neg deloc lipsa de informare ca un alt motiv principal al nesustinerii unor studenti.
Plus de asta am facut si un sondaj de opinie anonim pe grupul de discutii SSM si rezultatele (partiale) stau cam asa:
La intrebarea:
Sustineti ideea de protest si linia pe care merge conducerea SSM in privinta Alegerilor la nivelul Consiliului Facultatii? Nota: Votul va fi anonim si nu va avea ca scop decat evaluarea opiniei, statistic vorbind
Au raspuns deocamdata 45 membri (din cei 199 inscrisi) si reprezinta un interes mediu-crescut in comparatie cu celalte "poll"uri de pe grup.
Raspunsurile au fost astfel:
Choices Votes % 45 replies
DA 29 64.44%
DA, insa am unele rezerve 14 31.11%
NU 1 2.22%
Nu ma intereseaza subiectul, deci nu 1 2.22%
Avand in vedere ca fiecare membru inscris poate sa exprime 1 vot consideram ca membrii activi ai SSM sustin intr-un procent de 95,55% protestele. Bineinteles ca nu conteaza doar membri activi si de aceea ne-ar placea sa facem un sondaj care sa se poate aplica tuturor studentilor insa la aceasta ora ne este greu sa-l realizam.
In rest.. s-au spus multe lucruri pe acest topic si mi-e greu sa raspund punctual. S-a pus chiar un link catre un mesaj trimis de un "cititor" pe site la evenimentul zilei.. Comentez doar ca oamenii lui LM se chinuie mult prea tare cu discreditarile si din pacate pentru ei & shleahta se cam intorc impotriva lor denigrarile facute.
In plus de asta va mai invit la sediul SSM sa stam si de vorba caci in spatele vorbelor scrise pe forum pot sa-si piarda sau sa-si castige credibilitatea oameni care nu o merita.
Multumesc inca o data pentru sustinerea voastra si mai ales pentru faptul ca ati inteles pozitia care o am.. Filozofam de dimineata dar am tras o concluzie: mai mult ca sigur atat sclavagismul cat si regimurile totalitare au fost instalate folosindu-se blazarea "oamenilor". De obicei trebuie sa risti enorm pentru a castiga un drept foarte mic (aparent nesemnificativ) Daca nu lupti incepi de fapt sa pierzi tot mai multe drepturi si ajungi.. SCLAV.
Pentru cei ce nu stiu istorie LM a ajuns rector sprijinit de studenti in '92, ulterior virand din ce in ce mai clar in directia binecunoscuta astazi cand stim foarte bine cum suntem tratati. Astazi fraudele comise de actuala conducere au fost demascate tot de studenti si invalidarea alegerilor este de fapt in primul rand rezultatul protestelor studentilor. Iata ca aceasta "domnie" are un caracter ciclic si speram ca de acum studentii vor castiga mai mult curaj dar si mai mult respect in ochii profesorilor.
Pe cei prezenti la greva va invit duminica la ora 17:00 la un suc si sper eu o discutie in club 21 (in regie). Eu o sa fiu oricum acolo, sper sa ne recunoastem si sa gasim mese suficiente. Daca va convine mai bine in sediul SSM sau in timpul saptamanii va rog sa-mi comunicati.
Cu bine,
Seb
A iesit frumos astazi! Nu stiu cum a dat in presa dar atmosfera a fost destinsa, placuta, si asta datorita voua celor ce ati avut din nou curajul sa veniti acolo si sa va supuneti amenintarilor mai mult sau mai putin fatise, invectivelor "marilor profesori" etc
Una peste alta am constatat si eu ca sunt niste "carcotasi" (n-ar trebui sa folosesc cuvantul pentru ca are conotatii prea frumoase astazi) care sunt totusi o minoritate si care fie ca sunt obisnuiti sa linga talpi, fie sunt fricosi din fire, fie sunt bucurosi de promisiunile care li s-au facut fie pur si simplu sunt asa cum e si romanul de rand: blazati. Ei bine acesti "carcotasi" mai arunca pe ici pe colo cate un comentariu si marturisesc ca m-au pus si pe mine la inceput pe ganduri de m-am gandit ca poate chiar nu sunt in asentimentul studentilor.
Apoi am constatat ca nesustinerea fatisa e de fapt datorata mai degraba fricii si terorii induse de "minunatul conducator" & co pentru ca ne-am trezit cei "de pe baricade" cu comentarii de sustinere spuse la ureche, am aflat de colegii nostri amenintati, santajati etc. Nu neg deloc lipsa de informare ca un alt motiv principal al nesustinerii unor studenti.
Plus de asta am facut si un sondaj de opinie anonim pe grupul de discutii SSM si rezultatele (partiale) stau cam asa:
La intrebarea:
Sustineti ideea de protest si linia pe care merge conducerea SSM in privinta Alegerilor la nivelul Consiliului Facultatii? Nota: Votul va fi anonim si nu va avea ca scop decat evaluarea opiniei, statistic vorbind
Au raspuns deocamdata 45 membri (din cei 199 inscrisi) si reprezinta un interes mediu-crescut in comparatie cu celalte "poll"uri de pe grup.
Raspunsurile au fost astfel:
Choices Votes % 45 replies
DA 29 64.44%
DA, insa am unele rezerve 14 31.11%
NU 1 2.22%
Nu ma intereseaza subiectul, deci nu 1 2.22%
Avand in vedere ca fiecare membru inscris poate sa exprime 1 vot consideram ca membrii activi ai SSM sustin intr-un procent de 95,55% protestele. Bineinteles ca nu conteaza doar membri activi si de aceea ne-ar placea sa facem un sondaj care sa se poate aplica tuturor studentilor insa la aceasta ora ne este greu sa-l realizam.
In rest.. s-au spus multe lucruri pe acest topic si mi-e greu sa raspund punctual. S-a pus chiar un link catre un mesaj trimis de un "cititor" pe site la evenimentul zilei.. Comentez doar ca oamenii lui LM se chinuie mult prea tare cu discreditarile si din pacate pentru ei & shleahta se cam intorc impotriva lor denigrarile facute.
In plus de asta va mai invit la sediul SSM sa stam si de vorba caci in spatele vorbelor scrise pe forum pot sa-si piarda sau sa-si castige credibilitatea oameni care nu o merita.
Multumesc inca o data pentru sustinerea voastra si mai ales pentru faptul ca ati inteles pozitia care o am.. Filozofam de dimineata dar am tras o concluzie: mai mult ca sigur atat sclavagismul cat si regimurile totalitare au fost instalate folosindu-se blazarea "oamenilor". De obicei trebuie sa risti enorm pentru a castiga un drept foarte mic (aparent nesemnificativ) Daca nu lupti incepi de fapt sa pierzi tot mai multe drepturi si ajungi.. SCLAV.
Pentru cei ce nu stiu istorie LM a ajuns rector sprijinit de studenti in '92, ulterior virand din ce in ce mai clar in directia binecunoscuta astazi cand stim foarte bine cum suntem tratati. Astazi fraudele comise de actuala conducere au fost demascate tot de studenti si invalidarea alegerilor este de fapt in primul rand rezultatul protestelor studentilor. Iata ca aceasta "domnie" are un caracter ciclic si speram ca de acum studentii vor castiga mai mult curaj dar si mai mult respect in ochii profesorilor.
Pe cei prezenti la greva va invit duminica la ora 17:00 la un suc si sper eu o discutie in club 21 (in regie). Eu o sa fiu oricum acolo, sper sa ne recunoastem si sa gasim mese suficiente. Daca va convine mai bine in sediul SSM sau in timpul saptamanii va rog sa-mi comunicati.
Cu bine,
Seb
http://www.americas400thanniversary.com/ Nici n-au trecut 400 de ani si hop si eu..
"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts."
"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts."
- grevistu
- newbie

http://www.expres.ro/social/?news_id=150310
http://www.ziua.net/display.php?id=8577&data=2004-03-27
http://www.cotidianul.ro/social/social.htm
Pentru cine nu stie - Andronescu e cel care e in spatele afacerii cu cartile de grile de la editura Carol Davila de la rezidentiatul de anul trecut si un sustinator fervent al examenului "tip 2003".
http://www.ziua.net/display.php?id=8577&data=2004-03-27
http://www.cotidianul.ro/social/social.htm
INVATAMANT Noul Senat de la Universitatea de Medicina si Farmacie a validat alegerile pentru Consiliul profesoral, desi aceasta era atributia vechiului Senat
Rectorul UMF, ales in huiduielile studentilor medicinisti
Dupa cum au anuntat, studentii medicinisti care au contestat modul de desfasurare a alegerilor, acuzand fraudarea lor, au protestat, ieri, in fata Rectoratului UMF, in timp ce, in incinta institutiei, aveau loc alegerile pentru desemnarea conducerii universitatii. Principalul contestatar, studentul Sebastian Zavoianu, a precizat ca se protesteaza nu pentru ca ar fi de partea cuiva, ci pentru ca a vazut cum au fost fraudate alegerile, iar tacerea nu i-a putut fi cumparata cu postul de preparator oferit de seful Comisiei electorale, Bogdan Voiculescu. La protest nu au participat mai mult de 60 de studenti, unii de frica de a nu avea greutati, iar altii au preferat sa-si urmareasca interesele personale, a spus Zavoianu.
Contestatarii s-au dovedit putini, dar eficienti. Pe langa fluieraturi, huiduieli si pancarte, scandarile lor l-au vizat in principal pe fostul rector UMF, Laurentiu M. Popescu. „Laurentiu, fii barbat, recunoaste c-ai furat“, „Domn’ ministru, fiti convins, Laurentiu-i compromis“, „Vom striga la unison pan’ la Emma Nicholson“. Vazand ca sunt filmati din interiorul rectoratului, studentii, politicosi, au fluturat in semn de salut batiste albe.
Sebastian Zavoianu a mai precizat ca, pana cand MEC nu se va pronunta, ei nu vor inceta protestele, urmand sa li se alature studenti de la alte specializari si chiar din alte centre universitare.
Dupa aproximativ trei ore, membrii noului Senat l-au ales in functia de rector pe profesorul Dan Andronescu, cel care, in urma cu doua zile, a lansat grave acuzatii la adresa dr. Sorin Oprescu, unul dintre principalii contestatari ai alegerilor de la UMF. Pentru functiile de prorectori au fost desemnati Mircea Dinculescu, Radu Palade, Eugen Bratucu, Dragos Stanciu si Virgil Anker. Tot membrii noului Senat au validat alegerile pentru Consiliul profesoral, intrucat diferenta dintre vechiul si noul Senat este „un nonsens“, dupa cum a declarat Eugen Bratucu, unul dintre proaspetii prorectori. „Nu poate fi vorba de vechiul Senat si noul Senat, pentru ca Senatul este echivalentul Parlamentului universitar“. Intrebat daca UMF are Carta Universitara, noul prorector a declarat: „O sa avem“. El a mai precizat ca totul a fost corect, iar pe studentii contestatari nu-i va sanctiona nimeni, desi acestia au afirmat ca au fost amenintati de profesori ca vor fi picati la examene.
Intrucat membrii noului Senat au fost zgarciti cu declaratiile, pentru a afla mai multe despre desfasurarea alegerilor pentru functia de rector, l-am contactat pe secretarul-sef al UMF, Leon Zagrean. El ne-a spus ca lista cu profesorii care si-au depus candidatura pentru functiile de rector si prorector a fost afisata acum doua zile, aproape imediat dupa incheierea conferintei de presa, la Rectoratul UMF, si ca pentru functia de rector nu si-a depus candidatura decat profesorul Dan Andronescu. Intrebandu-l daca propunerile de candidatura au fost anuntate public, cu cel putin 15 zile inainte de data alegerilor, asa cum prevede articolul 6 din ordinul ministrului, Leon Zagrean ne-a spus ca, daca aducem in discutie chestiuni inutile, inchide telefonul. „Fiecare si-a facut lobby in felul propriu, fara sa-si afiseze CV-urile si proiectele in curtea rectoratului“, a mai adaugat el.
Directorul Directiei pentru Invatamant Superior din MEC, Ioan Ianos, ne-a declarat ca daca, intr-adevar, alegerile pentru Consiliul profesoral au fost validate de noul Senat, nu de cel vechi, este o greseala elementara si o nerespectare crasa a legii. Ianos a precizat ca MEC se va pronunta dupa 31 martie, dupa ce va analiza si va vedea care sunt abaterile de la lege, ultimul cuvant apartinandu-i ministrului Athanasiu.
Madalina Ivan
Pentru cine nu stie - Andronescu e cel care e in spatele afacerii cu cartile de grile de la editura Carol Davila de la rezidentiatul de anul trecut si un sustinator fervent al examenului "tip 2003".
Last edited by grevistu on Sat Mar 27, 2004 1:40 am, edited 1 time in total.
Protestez deci exist!
- seb
- senior

Comunicat MEDIAFAX:
(GENERAL) UNIVERSITATI-ORDIN MEC / Cazul alegerilor din patru
universitati, clarificat prin ordin ministerialBUCURESTI, 26 mar
(MEDIAFAX)
- Ministrul Educatiei va emite un ordin prin care sa reglementeze
situatia universitatilor in care ar putea fi necesara reluarea
alegerilor universitare, a declarat, vineri,
agentiei MEDIAFAX Ioan Ianos, director general in Ministerul Educatiei.
Ordinul va face referire la cele trei situatii in care rectorii au fost
desemnati pentru al treilea
mandat consecutiv desi legea interzice acest lucru, precum si la un caz
in care desemnarea noii conduceri este in discutie pentru ca ministerul
nu a primit Carta
universitara, actul de identitate al institutiei. Potrivit lui Ianos,
pina la sfirsitul acestei luni, ministrul trebuie sa emita acest ordin,
prin care va prelungi, probabil cu o
luna, mandatul actualilor rectori, care pierd calitatea de ordonatori
de
credite. Astfel, pentru cazurile speciale, in luna aprilie,
trebuie organizate alte alegeri pentru
functia de rector. Ianos sustine ca, in cazul in care nici atunci nu va
exista un candidat pentru functia suprema in universitate, este posibil
ca ministrul Educatiei sa
desemneze un prorector ales de catre Senat sa conduca institutia de
invatamint superior. La nivel national, exista patru situatii in care
alegerile ar putea fi reluate:
Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara, Universitatea de
Stiinte Agronomice Timisoara, Universitatea Bucuresti si Universitatea
de Medicina si Farmacie
Bucuresti. Astfel, la Universitatea din Bucuresti, nimeni nu si-a depus
candidatura pentru functia de rector, iar Senatul universitar a decis
mentinerea in functie a lui
Ioan Mihailescu, pina la noi alegeri. La Universitatea de Medicina din
Timisoara, Senatul l-a ales pentru al treilea mandat pe Stefan
Dragulescu. Universitatea de
Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucuresti are o noua
conducere, dar legalitatea desemnarii ei este inca in discutie, pentru
ca fostul rector (desemnat
decan) Laurentiu Popescu nu a prezentat oficialilor Ministerului
Educatiei Carta Universitara, actul de identitate al institutiei. Pina
acum, in Bucuresti au avut loc
alegeri la Universitatea de Agronomie, la Academia de Muzica, la
Academia de Arta Teatrala, la Institutul de Arhitectura, Academia de
Educatie Fizica si Sport,
Universitatea Bucuresti si Universitatea Politehnica. Rectorii noi au
fost alesi doar la Politehnica, unde de a fost desemnat fostul ministru
al Educatiei, Ecaterina
Andronescu si la UMF, unde functia a fost ocupata de Dan
Andronescu.MEDIAFAX
(GENERAL) UNIVERSITATI-ORDIN MEC / Cazul alegerilor din patru
universitati, clarificat prin ordin ministerialBUCURESTI, 26 mar
(MEDIAFAX)
- Ministrul Educatiei va emite un ordin prin care sa reglementeze
situatia universitatilor in care ar putea fi necesara reluarea
alegerilor universitare, a declarat, vineri,
agentiei MEDIAFAX Ioan Ianos, director general in Ministerul Educatiei.
Ordinul va face referire la cele trei situatii in care rectorii au fost
desemnati pentru al treilea
mandat consecutiv desi legea interzice acest lucru, precum si la un caz
in care desemnarea noii conduceri este in discutie pentru ca ministerul
nu a primit Carta
universitara, actul de identitate al institutiei. Potrivit lui Ianos,
pina la sfirsitul acestei luni, ministrul trebuie sa emita acest ordin,
prin care va prelungi, probabil cu o
luna, mandatul actualilor rectori, care pierd calitatea de ordonatori
de
credite. Astfel, pentru cazurile speciale, in luna aprilie,
trebuie organizate alte alegeri pentru
functia de rector. Ianos sustine ca, in cazul in care nici atunci nu va
exista un candidat pentru functia suprema in universitate, este posibil
ca ministrul Educatiei sa
desemneze un prorector ales de catre Senat sa conduca institutia de
invatamint superior. La nivel national, exista patru situatii in care
alegerile ar putea fi reluate:
Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara, Universitatea de
Stiinte Agronomice Timisoara, Universitatea Bucuresti si Universitatea
de Medicina si Farmacie
Bucuresti. Astfel, la Universitatea din Bucuresti, nimeni nu si-a depus
candidatura pentru functia de rector, iar Senatul universitar a decis
mentinerea in functie a lui
Ioan Mihailescu, pina la noi alegeri. La Universitatea de Medicina din
Timisoara, Senatul l-a ales pentru al treilea mandat pe Stefan
Dragulescu. Universitatea de
Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucuresti are o noua
conducere, dar legalitatea desemnarii ei este inca in discutie, pentru
ca fostul rector (desemnat
decan) Laurentiu Popescu nu a prezentat oficialilor Ministerului
Educatiei Carta Universitara, actul de identitate al institutiei. Pina
acum, in Bucuresti au avut loc
alegeri la Universitatea de Agronomie, la Academia de Muzica, la
Academia de Arta Teatrala, la Institutul de Arhitectura, Academia de
Educatie Fizica si Sport,
Universitatea Bucuresti si Universitatea Politehnica. Rectorii noi au
fost alesi doar la Politehnica, unde de a fost desemnat fostul ministru
al Educatiei, Ecaterina
Andronescu si la UMF, unde functia a fost ocupata de Dan
Andronescu.MEDIAFAX
http://www.americas400thanniversary.com/ Nici n-au trecut 400 de ani si hop si eu.. 
- seb
- senior

Docktorelule imi pare rau dar nu o sa-ti mai raspund punctual pentru ca te aberezi prea rau.
Da, Voiculescu a primit ordin sa ne dea afara insa atat inainte de ordin cat si dupa a incercat sa ne mituiasca cu posturi de preparator. Ce ti se pare ciudat? Ca tie ti s-a parut ca are super putere atata timp cat ti-a promis/obtinut post de preparator? Sau ti s-a parut "strong" pentru felul cum vrobeste si cum se lauda?
A spus si ca noi suntem dovada transparentei alegerilor (inainte de inceperea numararii voturilor) si apoi a incercat cu orice pret sa scape de noi sau daca nu a putut de mine a incercat sa ma faca sa tac. Si asta dupa aberatii de genul "nu-mi permit eu sa mint, sa ma demit la asa ceva, am doi obraji: pe fiecare este unul dintre fii mei (si arata cu degetele ambii obraji). Alegerile astea o sa fie forte corecte - asta declara el ziaristilor si noua inainte de numarare dar in paralel cu intrebarile "private" adresate mie: "ce poate face universitatea pentru voi?" . Apoi a continuat cu celelalte: "ajuta-ma si tu ca o sa te ajut si eu!" "uite preparatorul cutare - care numara voturi - uite asistentul cutare: ei m-au ajutat si ma ajuta si eu i-am ajutat pe ei tot timpul.. hai mai stai 1 ora si pleaca.. hai nu ma baga in incurcatura.. fa-te ca nu ai vazut nimic.."
No comment!
Seb
Da, Voiculescu a primit ordin sa ne dea afara insa atat inainte de ordin cat si dupa a incercat sa ne mituiasca cu posturi de preparator. Ce ti se pare ciudat? Ca tie ti s-a parut ca are super putere atata timp cat ti-a promis/obtinut post de preparator? Sau ti s-a parut "strong" pentru felul cum vrobeste si cum se lauda?
A spus si ca noi suntem dovada transparentei alegerilor (inainte de inceperea numararii voturilor) si apoi a incercat cu orice pret sa scape de noi sau daca nu a putut de mine a incercat sa ma faca sa tac. Si asta dupa aberatii de genul "nu-mi permit eu sa mint, sa ma demit la asa ceva, am doi obraji: pe fiecare este unul dintre fii mei (si arata cu degetele ambii obraji). Alegerile astea o sa fie forte corecte - asta declara el ziaristilor si noua inainte de numarare dar in paralel cu intrebarile "private" adresate mie: "ce poate face universitatea pentru voi?" . Apoi a continuat cu celelalte: "ajuta-ma si tu ca o sa te ajut si eu!" "uite preparatorul cutare - care numara voturi - uite asistentul cutare: ei m-au ajutat si ma ajuta si eu i-am ajutat pe ei tot timpul.. hai mai stai 1 ora si pleaca.. hai nu ma baga in incurcatura.. fa-te ca nu ai vazut nimic.."
No comment!
Seb
- seb
- senior

Pentru adagio
Ai citit cumva si articolele din ziar? Sau te lauzi numai cu comentariile scrise de te miri cine?
Ai putea avea macar bunul simt sa taci dupa ce vii cu afirmatii de genul: "eu imi vad de interesul meu! eu o sa raman in tara si nu-mi permit sa ma risc; voi v-ati gandit la interesul celorlalti cand v-ati bagat in toata treaba asta?; o sa avem probleme la licenta cu totii; credeti ca asta-i solutia sa-i spuneti unui academician pe numele mic?"
Eu zic ca poti sa uiti de postul promis.. si-au mai luat si altii tzeapa in anii trecutzi.. Vrei sa stii totusi secretul: daca nu ai deloc coloana, nu ai deloc c..uraj, daca nu te impotrivesti ei te ajuta.. daca o sa mai poata (asta a fost cazul celor care au "numarat" voturi in sala: acest tip de "ajutati")
Seb
Ai citit cumva si articolele din ziar? Sau te lauzi numai cu comentariile scrise de te miri cine?
Ai putea avea macar bunul simt sa taci dupa ce vii cu afirmatii de genul: "eu imi vad de interesul meu! eu o sa raman in tara si nu-mi permit sa ma risc; voi v-ati gandit la interesul celorlalti cand v-ati bagat in toata treaba asta?; o sa avem probleme la licenta cu totii; credeti ca asta-i solutia sa-i spuneti unui academician pe numele mic?"
Eu zic ca poti sa uiti de postul promis.. si-au mai luat si altii tzeapa in anii trecutzi.. Vrei sa stii totusi secretul: daca nu ai deloc coloana, nu ai deloc c..uraj, daca nu te impotrivesti ei te ajuta.. daca o sa mai poata (asta a fost cazul celor care au "numarat" voturi in sala: acest tip de "ajutati")
Seb
-
docktorelul
- junior

sal
se pare ca nu am fost inteles in legatura cu pozitia lui voiculescu sau nu aveti o explicatie coerenta.de cate ori se posteaza o parere diferita acel cineva este catalogat om mai putin dotat intelectual...etc sau bineinteles ca fiin omul rectorului,asa se observa cum se baga calusul in gura de iti e si frica sa mai spui ceva...un soi de dictatura...cat despre ziaristi,am o parere ffff proasta, deocamdata noi nu avem adevarati ziaristi, ei sunt inca pe bancile facultatii sau nu pot iesi in evidenta din cauza celor vechi. dar in schimb sunt sigur ca independenta politica a ziarelor este un vis frumos si de aceea un articol in ziar nu reprezinta o garantie a realitatii.cat priveste afacerile rectorului...sa ne gandim si noi bine la afacerile noastre, la diferite smecherii pe care le-am facut.va ganditi?
- seb
- senior

docktorelule dictatura nu e aici pe forum:
Intimidari de tip securist pentru studentii UMF
Sambata, 27 Martie 2004
Alegerile de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti aduc din ce in ce mai mult cu atmosfera electorala din anul 1990. Dupa expulzarea observatorilor neutri si numararea dubioasa a voturilor a urmat insultarea si amenintarea adversarilor puterii. Similitudinea dintre cele doua alegeri a culminat ieri, la desemnarea rectorului, cu folosirea metodelor securiste de intimidare a contestatarilor alegerilor, care au mers pina la inregistrarea pe banda video a fiecarui student protestatar.
Alesii contestati de la UMF au validat ieri alegerile Consiliului Profesoral de la Medicina si si-au ales rectorul. Exact ca la congresele PCR, cu o candidatura unica, profesorii disciplinati din noul Senat al UMF l-au votat pe Dan Andronescu, cel care a deturnat recent o conferinta de presa in care trebuia sa se raspunda acuzatiilor de frauda la alegeri, transformind-o intr-un monolog plin de injurii la adresa lui Sorin Oprescu, unul dintre profesorii care au contestat alegerile.
“Laurentiu si Olguta, Ceausescu si Lenuta!â€
In urma cu zece zile, la UMF Bucuresti au avut loc alegerile pentru Consiliul Profesoral al Facultatii de Medicina, cistigate de cei care s-au aflau pe lista rectorului Laurentiu Mircea Popescu, de pe care nu a lipsit sotia rectorului, Olga Simionescu. Studentii, initial acceptati ca observatori, au fost dati afara din sala de vot cind a inceput numararea voturilor. Doar unul singur, Sebastian Zavoianu, a refuzat si a ramas in sala, observind si semnalind ulterior numeroase nereguli. Acest incident si lipsa unui regulament al institutiei au atras contestatii din partea studentilor si a peste 100 de cadre didactice universitare de la Medicina. Studentii si-au continuat si ieri protestele, cerind anularea alegerilor. Ei au scandat “Laurentiu si Olguta/Ceausescu si Lenuta!â€, “Vrem sa stam in tara/Nu ne dati afara!â€.
Filmati pentru a fi pedepsiti
Cei aproape 100 de studenti au fost insa monitorizati tot timpul de jandarmi, trupe din fortele speciale ale politiei si de baietii cu ceafa groasa si haine din piele, care “filtrau†curtea rectoratului. Studentii au fost inregistrati permanent de o camera video minuita de un barbat din foisorul cladirii, care i-a filmat cu grija celui care are de cules imagini pentru o arhiva. “Colegilor mei le este teama pentru ca au fost amenintati ca, daca vor continua protestele, exista casete care le-ar putea distruge situatia scolaraâ€, ne-a declarat liderul studentilor, Sebastian Zavoianu. Camera video i-a inregistrat si pe studentii care, in sedinta noului Senat, s-au abtinut de la votul validarii alegerilor. Ministrul educatiei va emite un ordin prin care ar putea relua alegerile universitare, a declarat ieri agentiei Mediafax Ioan Ianos, director general in Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC). Ordinul va face referire si la cazul UMF Bucuresti. (Simona Popa)
Copyright © 1996-2004 Evenimentul Zilei Online.
Intimidari de tip securist pentru studentii UMF
Sambata, 27 Martie 2004
Alegerile de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti aduc din ce in ce mai mult cu atmosfera electorala din anul 1990. Dupa expulzarea observatorilor neutri si numararea dubioasa a voturilor a urmat insultarea si amenintarea adversarilor puterii. Similitudinea dintre cele doua alegeri a culminat ieri, la desemnarea rectorului, cu folosirea metodelor securiste de intimidare a contestatarilor alegerilor, care au mers pina la inregistrarea pe banda video a fiecarui student protestatar.
Alesii contestati de la UMF au validat ieri alegerile Consiliului Profesoral de la Medicina si si-au ales rectorul. Exact ca la congresele PCR, cu o candidatura unica, profesorii disciplinati din noul Senat al UMF l-au votat pe Dan Andronescu, cel care a deturnat recent o conferinta de presa in care trebuia sa se raspunda acuzatiilor de frauda la alegeri, transformind-o intr-un monolog plin de injurii la adresa lui Sorin Oprescu, unul dintre profesorii care au contestat alegerile.
“Laurentiu si Olguta, Ceausescu si Lenuta!â€
In urma cu zece zile, la UMF Bucuresti au avut loc alegerile pentru Consiliul Profesoral al Facultatii de Medicina, cistigate de cei care s-au aflau pe lista rectorului Laurentiu Mircea Popescu, de pe care nu a lipsit sotia rectorului, Olga Simionescu. Studentii, initial acceptati ca observatori, au fost dati afara din sala de vot cind a inceput numararea voturilor. Doar unul singur, Sebastian Zavoianu, a refuzat si a ramas in sala, observind si semnalind ulterior numeroase nereguli. Acest incident si lipsa unui regulament al institutiei au atras contestatii din partea studentilor si a peste 100 de cadre didactice universitare de la Medicina. Studentii si-au continuat si ieri protestele, cerind anularea alegerilor. Ei au scandat “Laurentiu si Olguta/Ceausescu si Lenuta!â€, “Vrem sa stam in tara/Nu ne dati afara!â€.
Filmati pentru a fi pedepsiti
Cei aproape 100 de studenti au fost insa monitorizati tot timpul de jandarmi, trupe din fortele speciale ale politiei si de baietii cu ceafa groasa si haine din piele, care “filtrau†curtea rectoratului. Studentii au fost inregistrati permanent de o camera video minuita de un barbat din foisorul cladirii, care i-a filmat cu grija celui care are de cules imagini pentru o arhiva. “Colegilor mei le este teama pentru ca au fost amenintati ca, daca vor continua protestele, exista casete care le-ar putea distruge situatia scolaraâ€, ne-a declarat liderul studentilor, Sebastian Zavoianu. Camera video i-a inregistrat si pe studentii care, in sedinta noului Senat, s-au abtinut de la votul validarii alegerilor. Ministrul educatiei va emite un ordin prin care ar putea relua alegerile universitare, a declarat ieri agentiei Mediafax Ioan Ianos, director general in Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC). Ordinul va face referire si la cazul UMF Bucuresti. (Simona Popa)
Copyright © 1996-2004 Evenimentul Zilei Online.
- simbad
- senior

Hotul striga hotul!
Marlaneasca tentativa de a-i acuza de dictatura tocmai pe "rebeli".
Asa ceva cred ca nici vechiul regim n-a facut-o vreodata!!
Draga docktorele, ce mesaj ti s-a interzis sau mutat de pe acest forum?!
Cate amenintari ai primit de la studenti referitoare la o eventuala exmatriculare a ta sau cine stie ce grozavie (cum au facut-o cei pe care ii sustii)?
Prin definitie dictatura este apanajul Puterii. Si cine detine puterea in UMF (reformulez: cine mai detine inca puterea in umf) la ora actuala?
Studentii "rebeli" sau don Lorenzo?
Logica elementara ar fi inlaturat de la inceput aceasta falsa afirmatie. Bunul simt (lipsa) nu...
Insa soarta te va lovi, docktorele, atunci cand vei ajunge ca viata ta sa depinda de gestul medical al vreunuia dintre prepii si asistentii cu posturi cumprate sau obtinute doar pe influenta. Cum o sa te simti cand o sa te afli sub bisturiul sau stetoscopul lor?
Dead, i suppose...
Asa ceva cred ca nici vechiul regim n-a facut-o vreodata!!
Draga docktorele, ce mesaj ti s-a interzis sau mutat de pe acest forum?!
Cate amenintari ai primit de la studenti referitoare la o eventuala exmatriculare a ta sau cine stie ce grozavie (cum au facut-o cei pe care ii sustii)?
Prin definitie dictatura este apanajul Puterii. Si cine detine puterea in UMF (reformulez: cine mai detine inca puterea in umf) la ora actuala?
Studentii "rebeli" sau don Lorenzo?
Logica elementara ar fi inlaturat de la inceput aceasta falsa afirmatie. Bunul simt (lipsa) nu...
Insa soarta te va lovi, docktorele, atunci cand vei ajunge ca viata ta sa depinda de gestul medical al vreunuia dintre prepii si asistentii cu posturi cumprate sau obtinute doar pe influenta. Cum o sa te simti cand o sa te afli sub bisturiul sau stetoscopul lor?
Dead, i suppose...
-
sava
- newbie

seb wrote:Alegerile astea o sa fie forte corecte - asta declara el ziaristilor si noua inainte de numarare dar in paralel cu intrebarile "private" adresate mie: "ce poate face universitatea pentru voi?" . Apoi a continuat cu celelalte: "ajuta-ma si tu ca o sa te ajut si eu!" "uite preparatorul cutare - care numara voturi - uite asistentul cutare: ei m-au ajutat si ma ajuta si eu i-am ajutat pe ei tot timpul.. hai mai stai 1 ora si pleaca.. hai nu ma baga in incurcatura.. fa-te ca nu ai vazut nimic.."
No comment!
Seb
draga sebastian zavoianu,
eu sunt un medic rezident (prin concurs, nu sunt preparator, nici doctorad sau asistent de cercetare). nu-l iubesc nici pe rector, nici pe alt profesor din facultate, dar nici pe tine (de fapt, ne cunoastem).
incearca sa nu transformati totul in telenovela, daca intr-adevar vreti sa faceti un lucru serios, strangeti date concrete ce pot fi folosite (dovezi). ma indoiesc ca un profesor ar putea sa vorbeasca asa cu un student. de fapt, nici macar un asistent universitar. ei nu se emotioneaza in nici un fel cand se gandesc la studenti, pentru ca se gandesc la afaceri mult mai mai complicate decat la faptul ca 60 de studenti (care azi sunt in Bucuresti, maine-poimaine niste medici prin cine stie ce oras) striga ceva prin curtea facultatii.
Faptul ca spui ca un prof. te-a bagat in seama in sensul ca ti-a propus un post de prep. etc daca il acoperi e ca si cum mi-ai spune ca sefii de sectie si de clinica din spital se gandesc toata ziua la spaga de 50.000 lei pe care incearca sa le-o ofere pacientii. Ceea ce este fals. Cand tu si colegii tai veti fi rezidenti veti vedea ca marii medici din Bucuresti (corupti sau nu) sunt interesati de afaceri mari, cu firme de medicamente, cu furnizori de alte produse, si de politica, adica de posturi din care pot manevra bugete cat mai mari de la stat (adica mii de miliarde). Este o imagine falsa aceea a medicului super-bogat (cum sunt unii din profii si sefii de sectie) pentru ca ar fi strans leu cu leu de la niste pacienti someri si pensionari.
Precizez ca sunt rezident pe medicala, unde pacientii incearca sa-ti ofere intre 4.000 si 50.000 lei (rezidentilor) respectiv 50.000-500.000 medicilor. Fa un efort si afla cam cati pacienti interneaza un internist pe luna in salonul sau si o sa vezi ca, daca accepti sumele astea, mai mult ai mustrari de constiinta, decat te imbogatesti !!
Reiau: ma amuza ca sustii ca cineva ti-a propus un post de preparator pentru un lucru asa de marunt (adica un "scandal" anemic de imagine, fara nici un fel de dovezi obiective incriminatoare. Asa ceva face, de exemplu, Vadim in Romania Mare - acuza, face poezie, drama chiar, fara nici o dovada.)
Un prep. inseamna un post pe durata nedeterminata. Adica practic nu te poate da afara, decat daca pleci tu. Cine si-ar baga in catedra un individ care face scandal si in care nu poate sa aiba incredere?? Si gratuit???
Orice, dar profii nostri numai tampiti nu sunt!! Toti, chiar si cei care par ametiti de-a dreptul, sunt de fapt foarte abili si cunosc foarte bine oamenii, pt. ca altfel nu ajungeau profi.
Pentru profi, studentii de azi sunt simplii rezidenti de maine (in cel mai bun caz, daca iau rezidentiatul !!!) si care, dupa 5 ani de scris foi de obs. la greu si facut garzi neplatite, devin specialisti fara loc de munca.
Bineinteles, daca ai veni cu dovezi adevarate, sunt convins ca cineva ar incerca sa te cumpere in vreun fel (in nici un caz facandu-te preparator). Cu totii asteptam dovezile.
In rest, stai linistit, nu-si pune nimeni mintea cu tine la vreun examen. Cel mult, nu o sa te lase sa copiezi la licenta, dar tu inveti bine, asa ca nu e nici o problema. Dupa care, toata lumea o sa uite ca ai existat.
________
________
Fac un apel si la colegii studenti: Stati linistiti, invatati pentru rezidentiat, strangeti energie pentru rezidentiat, pregatiti-va sa fiti lasati singuri cu pacienti grav bolnavi chiar din primul an de rezidentiat, cand te afli in fata bolnavului conteaza doar lupta ta cu boala lui, si nu luptele dintre profi sau sefi de sectie, lucruri care oricum te depasesc, care nu-ti aduc nici o satisfactie. Noi, rezidentii, avem lumea noastra, a grijilor materiale si a bolnavilor cu care ne chinuim. Profii si sefii de sectie, au lumea lor, a simpozioanelor si congreselor internationale la care merg gratuit lunar, a prezentarilor de medicamente pentru care sunt platiti, a comisioanelor pentru a aproviziona farmacia spitalului cu anumite medicamente, a salariilor de la clinici private, a posturilor politice.
Pentru un rezident, e mai important sa simta ca nu e prost in fata unui caz si ca poate sa faca ceva pentru bolnav.
Pentru un student, cel mai important e sa invete ceva clar si practic si sa ia rezidentiatul, nu sa stea cu gura cascata la certurile dintre conducatorii facultatii. Voi nu vedeti ca ei sunt profesori univ., directori de spital(e), parlamentari, ministri, etc; oricum, oricine ar fi rector sau decan, este o persoana care a stiut sa se descurce in sistem.
- Dan
- Master of Disaster
bai tovarashu' kamikaze...faci cumva un apel la calm? Adica care e mesajul tau de fapt?
Adica boii sa toceasca ca oricum lucrurile searanjeaza pentru cine trebuie? Sau cum?
Vad ca te erijezi in lider de opinie al rezidentilor sau asta incerci...desi nu esti, dar oricum taticu'are grija de asta...
Si by the way asta e clona lui doktorelu' ( vedeti deja isi zice doctorelu'
- stie el ce stie )
sava wrote:Stati linistiti, invatati pentru rezidentiat, strangeti energie pentru rezidentiat
Adica boii sa toceasca ca oricum lucrurile searanjeaza pentru cine trebuie? Sau cum?
Vad ca te erijezi in lider de opinie al rezidentilor sau asta incerci...desi nu esti, dar oricum taticu'are grija de asta...
Si by the way asta e clona lui doktorelu' ( vedeti deja isi zice doctorelu'
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum
- seb
- senior

draga sava,
Imi pare rau ca am avut neplacerea sa ne cunoastem.
Nu sunt de acord cu mult prea multe din afirmatiile si argumentarile tale (sa fie o coincidenta ca nici cu ale docktorelului
).
Nu-ti ceream sa ma iubesti asa cum nu cer nimanui.
Nu eu sunt cel care a transformat totul intr-o telenovela ci idiotii care nu s-au putut abtine sa nu fraudeze alegerile.
Ce lucru neinsemnat? Conducerea UMF si a Facultatii de Medicina le numesti tu lucruri neinsemnate? Ca nu s-ar fi tinut de cuvant e altceva dar stii care e diferenta intre mine si ei la ora asta: eu nu mint o iota iar astia mint de ingheata apele si sunt si dovezi pentru asta, nu te lansa si tu in afirmatii neadevarate.
Apropos de apelul "catre colegi" imi aduce si mie aminte de cuvantarile "linistitoare" din Decembrie 89 impreuna cu "metodele de linistire" a golanilor si vagabonzilor..
Mult succes,
Seb
Imi pare rau ca am avut neplacerea sa ne cunoastem.
Nu sunt de acord cu mult prea multe din afirmatiile si argumentarile tale (sa fie o coincidenta ca nici cu ale docktorelului
Nu-ti ceream sa ma iubesti asa cum nu cer nimanui.
Nu eu sunt cel care a transformat totul intr-o telenovela ci idiotii care nu s-au putut abtine sa nu fraudeze alegerile.
Ce lucru neinsemnat? Conducerea UMF si a Facultatii de Medicina le numesti tu lucruri neinsemnate? Ca nu s-ar fi tinut de cuvant e altceva dar stii care e diferenta intre mine si ei la ora asta: eu nu mint o iota iar astia mint de ingheata apele si sunt si dovezi pentru asta, nu te lansa si tu in afirmatii neadevarate.
Apropos de apelul "catre colegi" imi aduce si mie aminte de cuvantarile "linistitoare" din Decembrie 89 impreuna cu "metodele de linistire" a golanilor si vagabonzilor..
Mult succes,
Seb
-
And
- senior

-
docktorelul
- junior

sal
va rog insistent sa nu mai faceti atatea referiri la vechiul sistem, nu stiu de ce va atrage atat, nu stiu de ce nu aduceti si alte argumente decat apartenenta la fosta secu...pe mine incepe sa ma distreze.cat despre simbad il rog frumos sa mi se adreseze fara injurii
- simbad
- senior

aceleasi metode
Metodele de "cumparare" ale studentilor sunt aceleasi de cel putin 5 ani de zile incoace.
Bogdan Popescu (asistent neurologie SUB), Lucian Negreanu (prep gastro SUB), Popa (prep si el, si membru al comisiei de votare) sunt exemple de persoane care au cedat "ispitei" rectorale, tradandu-si colegi si implicit interesele studentesti.
Stiu si cazuri in care posturile promise nu au fost acordate, precum stiu si cazuri in care postruile promise au fost niste "amarate" de doctorate.
Zici ca un post de preparator e pe toata viata. Fals. Un prof te poate da rapid afara, mai ales daca etsi angajat pe "ochi frumosi" si nu stii meserie. Iti face un referat ca ai gresit in activitatea ta de zi cu zi. Iar mai elegant e sa te faca sa pleci singur, purtandu-se urat cu tine. Un alt mod de a te rezolva este sa nu te lase sa "castigi" concursul de asistent dupa 3 ani, si sa-l dea altuia. legea din cate stiu eu este foarte ambigua aici, dar se pare ca cei care nu devin asistenti din preparatori dupa 3 sau 5 ani isi pierd postul.
Si iata ca gresesc! Ignorand studentii si ce pot realiza 60 de indrazneti, care infrunta cu curaj numeroasele amenintari ale profilor si tentativele de intimidare ale rectorului care i-a filmat pentru a putea trece la represalii dupa, asadar ignorandu-i au ajuns in situatia de a se afla in mijlocul unui scandal fara precedent si a unei prese negative care au atintit ochii opiniei publice si a oficialitatilor asupra lor, urmand a se deschide (dupa cate se pare din comunicatul ministrului) o ancheta la UMF Carol Davila.
Si asa ajungem si la cealalta nelamurire a ta. Ce ar fi castigat daca Zavoian s-ar fi lasat cumparat? Pai tocmai linistea necesara realizarii "matrapazlacurilor" obisnuite.
Acum, dupa 2 saptamani de presa negativa, au mai iesit si alte nereguli la iveala (altele decat declaratia respectivului student):
- faptul ca LM-ul nu a trimis Carta Universitara ministrului, care carta universitara nu a fost realizata, fiind in contradictie evidenta cu legea invatamantului, de...7 ani de zile!! Caz penal asadar (si se pare ca se va ajunge si la asta)
- faptul ca cei care si-au depus candidaturile pentru functiile de rector si prorector acum nu au facut acest lucru cu 15 zile inainte de Senat
-faptul ca aceste candidaturi nu au fost anuntate public
-faptul ca nu s-a respectat metodologia de alegeri recomandata de Minister
Asadar daca il cumparau pe Sebastian nu s-ar fi aflat nimic si nu s-ar fi declansat nici o ancheta, care ancheta va invalida alegerile si va duce la marginalizarea acestor hoti si ticalosi care tiranizeaza UMF-ul de 12 ani.
Iar faptul ca tu nu crezi ca un prof nu s-ar "cobori" sa propuna unui amarat de student, fie el si liderul studentilor, un post trebuie precizat ca nu e vorba de prof ci de un conf, si inca unul dintre fostii informatori ai securitatii (abia astept sa se dea liber la dosarele CNAS), asadar doar o lichea.
Bogdan Popescu (asistent neurologie SUB), Lucian Negreanu (prep gastro SUB), Popa (prep si el, si membru al comisiei de votare) sunt exemple de persoane care au cedat "ispitei" rectorale, tradandu-si colegi si implicit interesele studentesti.
Stiu si cazuri in care posturile promise nu au fost acordate, precum stiu si cazuri in care postruile promise au fost niste "amarate" de doctorate.
Zici ca un post de preparator e pe toata viata. Fals. Un prof te poate da rapid afara, mai ales daca etsi angajat pe "ochi frumosi" si nu stii meserie. Iti face un referat ca ai gresit in activitatea ta de zi cu zi. Iar mai elegant e sa te faca sa pleci singur, purtandu-se urat cu tine. Un alt mod de a te rezolva este sa nu te lase sa "castigi" concursul de asistent dupa 3 ani, si sa-l dea altuia. legea din cate stiu eu este foarte ambigua aici, dar se pare ca cei care nu devin asistenti din preparatori dupa 3 sau 5 ani isi pierd postul.
ei nu se emotioneaza in nici un fel cand se gandesc la studenti, pentru ca se gandesc la afaceri mult mai mai complicate decat la faptul ca 60 de studenti (care azi sunt in Bucuresti, maine-poimaine niste medici prin cine stie ce oras) striga ceva prin curtea facultatii.
ma amuza ca sustii ca cineva ti-a propus un post de preparator pentru un lucru asa de marunt
Si iata ca gresesc! Ignorand studentii si ce pot realiza 60 de indrazneti, care infrunta cu curaj numeroasele amenintari ale profilor si tentativele de intimidare ale rectorului care i-a filmat pentru a putea trece la represalii dupa, asadar ignorandu-i au ajuns in situatia de a se afla in mijlocul unui scandal fara precedent si a unei prese negative care au atintit ochii opiniei publice si a oficialitatilor asupra lor, urmand a se deschide (dupa cate se pare din comunicatul ministrului) o ancheta la UMF Carol Davila.
Si asa ajungem si la cealalta nelamurire a ta. Ce ar fi castigat daca Zavoian s-ar fi lasat cumparat? Pai tocmai linistea necesara realizarii "matrapazlacurilor" obisnuite.
Acum, dupa 2 saptamani de presa negativa, au mai iesit si alte nereguli la iveala (altele decat declaratia respectivului student):
- faptul ca LM-ul nu a trimis Carta Universitara ministrului, care carta universitara nu a fost realizata, fiind in contradictie evidenta cu legea invatamantului, de...7 ani de zile!! Caz penal asadar (si se pare ca se va ajunge si la asta)
- faptul ca cei care si-au depus candidaturile pentru functiile de rector si prorector acum nu au facut acest lucru cu 15 zile inainte de Senat
-faptul ca aceste candidaturi nu au fost anuntate public
-faptul ca nu s-a respectat metodologia de alegeri recomandata de Minister
Asadar daca il cumparau pe Sebastian nu s-ar fi aflat nimic si nu s-ar fi declansat nici o ancheta, care ancheta va invalida alegerile si va duce la marginalizarea acestor hoti si ticalosi care tiranizeaza UMF-ul de 12 ani.
Iar faptul ca tu nu crezi ca un prof nu s-ar "cobori" sa propuna unui amarat de student, fie el si liderul studentilor, un post trebuie precizat ca nu e vorba de prof ci de un conf, si inca unul dintre fostii informatori ai securitatii (abia astept sa se dea liber la dosarele CNAS), asadar doar o lichea.
-
sava
- newbie

salutari lui sebi zavoianu si lui danut darloman
Dragii mei colegi,
Eu (sava) sigur ca nu sunt clona lui docktorelul ! Sunt doar in vizita la el si postez de pe calculatorul lui. V-am spus ca sunt rezident ! Doktorelul e student - voi stiti foarte bine si cine este el, ca doar este inscris in RSM.
N-as crede, sebi zavoianu, ca ti-a parut rau cand m-ai cunoscut.
In privinta lui danut, chiar mai mult decat atat.
Nu indemn pe nimeni la blazare, ba dimpotriva, ma gandesc ca ar fi bine daca toata studentimea s-ar interesa de probleme sindicale.
Este excelent ca studentii s-au exprimat in favoarea unei atmosfere democratice si transparente in universitate. De altfel, acesta este si motivul pentru care, prin lege, studentii au reprezentanti in consiliu si senat.
Doar ca actiunea trebuia sa fie mai consistenta si bazata pe dovezi obiective, altfel pare doar o lovitura de imagine incercata de o tabara contra alteia. Plus ca discrediteaza, astfel, pe viitor, miscarea sindicala studenteasca.
Succese !!
Eu (sava) sigur ca nu sunt clona lui docktorelul ! Sunt doar in vizita la el si postez de pe calculatorul lui. V-am spus ca sunt rezident ! Doktorelul e student - voi stiti foarte bine si cine este el, ca doar este inscris in RSM.
N-as crede, sebi zavoianu, ca ti-a parut rau cand m-ai cunoscut.
Nu indemn pe nimeni la blazare, ba dimpotriva, ma gandesc ca ar fi bine daca toata studentimea s-ar interesa de probleme sindicale.
Este excelent ca studentii s-au exprimat in favoarea unei atmosfere democratice si transparente in universitate. De altfel, acesta este si motivul pentru care, prin lege, studentii au reprezentanti in consiliu si senat.
Doar ca actiunea trebuia sa fie mai consistenta si bazata pe dovezi obiective, altfel pare doar o lovitura de imagine incercata de o tabara contra alteia. Plus ca discrediteaza, astfel, pe viitor, miscarea sindicala studenteasca.
Succese !!
-
sava
- newbie

Dan wrote:Adica boii sa toceasca ca oricum lucrurile searanjeaza pentru cine trebuie? Sau cum?
vai, danut, chiar transformati totul intr-o telenovela. Doar stii bine ca n-am bani, ca taticul meu nu are facultate si locuieste la tara, intr-o comuna nu foarte bogata.
Sigur ca "boii" nu trebuie sa toceasca, ei trebuie sa faca politica, sa faca manifestatii, sa stea in sedinte, ca de-aia ies doctori. Ca sa stie bine ce medicatie sa aleaga pentru bolnavul cu insuficienta cardiaca si renala!
Totusi, 90% din absolventi chiar vor fi clinicieni. De ce sa piarda timpul tocind?
Totusi, 90% din studentii de an 6 chiar vor da rezidentiatul. De ce sa piarda timpul invatand? Ca doar, dupa cum spuneti voi, toti isi aranjeaza, nimeni nu invata.
- Dan
- Master of Disaster
Sava/doktorelu' dac-ai fi rezident nu ti-ai permite sa vorbesti la modul asta impaciutor decat daca apele ti-ar fi aranjate sau daca esti total inconstient de ceea ce se intampla in jurul tau. Stiu ce spun pentru ca sunt rezident si am o gramada de prieteni rezidenti, care sunt satui de *** care-l inghit in fiecare zi fara o perspectiva cat de cat clara.
Nu uita ca se intampla cu alegerile astea universitare afecteaza inclusiv pregatirea si viitorul tau in ( ipoteticul? ) rezidentiat, pentru ca mare parte din deciziile care se iau se iau de catre factorii de decizie UMF.
Si nu stiu care din scenarii suna mai mult a telenovela: al meu cu clona sau al tau cu doctorul la prima generatie de pantofi care are mai presus de orice stiinta tratarii insuficientei cardiace/renale...
Nu uita ca se intampla cu alegerile astea universitare afecteaza inclusiv pregatirea si viitorul tau in ( ipoteticul? ) rezidentiat, pentru ca mare parte din deciziile care se iau se iau de catre factorii de decizie UMF.
Si nu stiu care din scenarii suna mai mult a telenovela: al meu cu clona sau al tau cu doctorul la prima generatie de pantofi care are mai presus de orice stiinta tratarii insuficientei cardiace/renale...
Eu din muntii mei...
-
lehamite
Sebica si cu Adina: Hotu' si cu patachina!
Iata, vin SSMB-istii cu o jalba-n varf de bat.
Rectorul privind la dansii îi întreaba cu dispret:
-"Ce vreti voi ?"
-"Noi ? Note mari ! Si de n-o fi cu banat
Zavoianu ar vrea sa-l rada pe LM-ul cel umflat".
La un semn, deschisa-i calea si se-apropie-n Senat
Un tembel
cu gura mare , mai c-ai crede ca-i curat.
-"Zavoiane, chiar tu esti ?"
-"Sigur, sefu', ma primesti?"
-"Ai venit sa ma votezi
Daca vrei ca la licenta sa te las sa copiezi!...
"
-"Ce ganduri ai, Laurentiu, dar nu de-asta am venit,
Cat sunt fruncea SSM-ista, io iti zic ca te-am belit!
-„Zavoiane, ciocu’ mic! Sa ne conversam un pic!
Fii si tu-ntelegator: hai sa fii preparator!â€
-„Despre partea „cumpararii†, Don Lorenzo, te-aberezi,
Poate nu stii, da’ io din toamna as cam vrea sa emigrez.
De-o fi Spania, de-o fi Franta, deocamdata nu se stie
Asa ca de „preparator†aicea ma cam doare in tichie.
De licenta mi-e cam frica:
Haoleu, daca ma pica?
Cu atatea aparitii, greve si cu petitii
N-am mai avut timp de scoala
Si-s un pic pe dinafara.
Hai, nu fi razbunator si-aranjeaza de-o comisie
Asa..stii tu de care...sa nu fie cu politie...
Cu-o fituica, c-or fi doua...Daca au trecut si altii
Bucurosi le-om scoate toate si-or sa treaca si ratatii"
-"Cum ? Cand afacerile-mi prospera, voi acuma ce ati vrea,
Ca ditamai Rectoru’ sa se-mpiedice de-o lichea ?â€
-„De-o lichea, da, mai Lorenzo, dar licheaua ce-o privesti
Nu-i un hot de rînd, el este hotul SSM-istilor din Bucuresti!
Vezi, Lorenzo, io-s barbat
Si recunosc c-am furat!
O, tu nici visezi, Lorenzo, cati colegi mi-am inselat
Toate stagiile de vara pe sub mana io le-am dat.
Da-i in ma-sa, nu mi-e jena
Sunt vedeta la Antena!"
-"Hai, te rog, nu fi golan!
Lasa-ma sa fiu Decan..
Cum adica am fraudat?
Ce dracu', ma, esti obsedat?
Da' tu cum ai fost votat?
Spune, haide, fii barbat!
Nu cumva mananci c...t?"
-"Huiduit vei fi de toate, far-a prinde chiar de veste;
N-avem osti, dar avem goarne si tupeu
Care nu ne este frica de santaje, domnu' meu !
Hai veniti cu mic cu mare
Si ferea la buzunare!
Io sunt Sebi cel voinic
Si n-am frica de nimic!"
Rectorul privind la dansii îi întreaba cu dispret:
-"Ce vreti voi ?"
-"Noi ? Note mari ! Si de n-o fi cu banat
Zavoianu ar vrea sa-l rada pe LM-ul cel umflat".
La un semn, deschisa-i calea si se-apropie-n Senat
Un tembel
-"Zavoiane, chiar tu esti ?"
-"Sigur, sefu', ma primesti?"
-"Ai venit sa ma votezi
Daca vrei ca la licenta sa te las sa copiezi!...
-"Ce ganduri ai, Laurentiu, dar nu de-asta am venit,
Cat sunt fruncea SSM-ista, io iti zic ca te-am belit!
-„Zavoiane, ciocu’ mic! Sa ne conversam un pic!
Fii si tu-ntelegator: hai sa fii preparator!â€
-„Despre partea „cumpararii†, Don Lorenzo, te-aberezi,
Poate nu stii, da’ io din toamna as cam vrea sa emigrez.
De-o fi Spania, de-o fi Franta, deocamdata nu se stie
Asa ca de „preparator†aicea ma cam doare in tichie.
De licenta mi-e cam frica:
Haoleu, daca ma pica?
Cu atatea aparitii, greve si cu petitii
N-am mai avut timp de scoala
Si-s un pic pe dinafara.
Hai, nu fi razbunator si-aranjeaza de-o comisie
Asa..stii tu de care...sa nu fie cu politie...
Cu-o fituica, c-or fi doua...Daca au trecut si altii
Bucurosi le-om scoate toate si-or sa treaca si ratatii"
-"Cum ? Cand afacerile-mi prospera, voi acuma ce ati vrea,
Ca ditamai Rectoru’ sa se-mpiedice de-o lichea ?â€
-„De-o lichea, da, mai Lorenzo, dar licheaua ce-o privesti
Nu-i un hot de rînd, el este hotul SSM-istilor din Bucuresti!
Vezi, Lorenzo, io-s barbat
Si recunosc c-am furat!
O, tu nici visezi, Lorenzo, cati colegi mi-am inselat
Toate stagiile de vara pe sub mana io le-am dat.
Da-i in ma-sa, nu mi-e jena
Sunt vedeta la Antena!"
-"Hai, te rog, nu fi golan!
Lasa-ma sa fiu Decan..
Cum adica am fraudat?
Ce dracu', ma, esti obsedat?
Da' tu cum ai fost votat?
Spune, haide, fii barbat!
Nu cumva mananci c...t?"
-"Huiduit vei fi de toate, far-a prinde chiar de veste;
N-avem osti, dar avem goarne si tupeu
Care nu ne este frica de santaje, domnu' meu !
Hai veniti cu mic cu mare
Si ferea la buzunare!
Io sunt Sebi cel voinic
Si n-am frica de nimic!"
- seb
- senior

Salut,
Mie mi se pare suficient cat s-a intoxicat topicul asta de prostie debitata din aceleasi creiere minuscule dar folosind useri diferiti..
Nu trebuie sa va dea nimeni afara de pe forum, trebuie sa intelegeti ca sunteti priviti cu o "compasiune" speciala si mai ales nu sunteti bagati in seama (vorbesc la plural desi probabil e o singura persoana.. ia-o ca pe o formula de politete eventual
)..
Continuati baieti ca banuiesc ca sunteti platiti "per post"
Seb
Mie mi se pare suficient cat s-a intoxicat topicul asta de prostie debitata din aceleasi creiere minuscule dar folosind useri diferiti..
Nu trebuie sa va dea nimeni afara de pe forum, trebuie sa intelegeti ca sunteti priviti cu o "compasiune" speciala si mai ales nu sunteti bagati in seama (vorbesc la plural desi probabil e o singura persoana.. ia-o ca pe o formula de politete eventual
Seb
- Chingachgook
- addicted

Hai salut!
Sebi tata, io am fost unul din aia care am protestat in curtea facultatii...
Nu am inteles exact pentru ce, in scopul cui etc, dar am fost acolo. In ziua respectiva a fost distractiv circul.
Vad insa ca ai luat-o rau prin porumb.Incepe sa-mi para rau ca te-am sustinut.
Vino cu niste idei mai coerente, prezinta-te eventual mai clar.
Iar astia care va luarati de sava...E totusi una din parerile cat de cat obiective de pe topicul asta.
kooksee
Sebi tata, io am fost unul din aia care am protestat in curtea facultatii...
Nu am inteles exact pentru ce, in scopul cui etc, dar am fost acolo. In ziua respectiva a fost distractiv circul.
Vad insa ca ai luat-o rau prin porumb.Incepe sa-mi para rau ca te-am sustinut.
Vino cu niste idei mai coerente, prezinta-te eventual mai clar.
Iar astia care va luarati de sava...E totusi una din parerile cat de cat obiective de pe topicul asta.
kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
docktorelul
- junior

??????????????????
cred ca avem dreptul fiecare la o parere! si daca exista mai multe pareri similare vi se pare fair-play sa puneti in discutie originea acestor mesaje?mai bine sa demonstram acest lucru,cu dovezi nu cu pareri.eu cred ca pt a atrage mai multi studenti la protest si de a lupta impreuna in principal ei trebuie lamuriti si daca unii au alte pareri nu trebuie acuzati de apartenenta la conducere, la secu,la comunism samd.faceti un sondaj prin facultate si intrebati ce foruri conduc umf,cum si cand se aleg ele DAR mai intrebati cum , cand se alege seful ssmb si cine il voteaza! veti fi surprinsi de rezultatele care se vor obtine.nu jignind si acuzand castigi "electorat",nu purtand discutii contradictorii cu max 50 de oameni(acest forum) veti/vom putea reusi! acele afise au fost un inceput dar ganditi-va ca au venit peste niste studenti care pana atunci nu mai fusesera informati cu nimic, cu absolut nimic.ganditi-va la cei de anul 1 care nu stiu bine ce inseamna prof,conf,sef de lucrari etc;ganditi-va ca sunt studenti care confunda licenta cu rezidentiatul si deodata ei sunt bombardati ce mesaje de genul "am fost furati!".ei/noi care nu stiam ca cineva are ce sa fure de la noi si manati de un spirit de turma,uluitor la poporul roman care blocheaza sosele,culege capsuni si umple stadioane s-au dus sa protesteze! asa nu vom reusi niciodata...de fapt nu exista dovezi si nici minesterul nu le va gasi,de asta sunt sigur si noua/vechea conducere va arata cu degetul catre studenti!sa nu credeti ca am o parere diferita pt ca imi este frica de consecinte,departe de mine gandul acesta, ci doar ca lupta nostra (sunt totusi student) mi se pare inutila daca "armele" noastre vor fi cele de pana acum.
-
docktorelul
- junior

seb wrote:Mie mi se pare suficient cat s-a intoxicat topicul asta de prostie debitata din aceleasi creiere minuscule dar folosind useri diferiti..
Seb
acestea sunt acuzatii nefondate si chiar imi pare rau ca am indraznit (si eu) sa am o altfel de parere.nu cred ca prin afirmatiile mele am jignit pe cineva si cred ca am dreptul la o parere,fie ea si diferita;asta nu inseamna ca posed un "creier minuscul" si daca intr-adevar asa e, nu tu, nu aici si nu asa poate confirma.discutam cu un coleg de-al meu,membru ssmb si l-am intrebat ce acuze auce fostului rector,care sunt motivele pt care nu mai e dorit...stii ce mi-a raspuns:ca abonamentele nu se dau pe acelasi card cu bursa!...pai daca el membru ssmb de la inceputul facultatii nu cunoaste problemele spinoase ale umf, cum credeti voi ca eu sau un alt student sa stie ce rau i-a facut sau ii poate face pe viitor LMP.cat priveste "salariul" meu primit de la cineva din conducerea umf...ce bine mi-ar prinde niste bani in plus,dar..."nu vine pe acelasi card cu bursa" din simplul motiv ca "am crierul minuscul" si nu m-am gandit sa-i cer lui LMP acest mic detaliu
- sl0bizz
- elder

M-a spart lehamite cu poezia...parca era un thread separat pentru asta.
ROTFL.
ROTFL.
- Reaktor
- elder

Universitatea de Medicina nu este universitate de Drept
Un nou execircitiu de fraudare a unor alegeri s-a consumat la UMF din Bucuresti.Un rocambolesc plan al fostului rector,Laurentiu Popescu,a reusit spectaculos.Dl. Popescu, zis "Don Lorenzo",a reusit sa se aleaga decan dupa 3 mandate de rector si sa-i elimine,prin alegeri democrate, din consiliul Universitatii pe TOTI potentialii candidati la functia suprema in UMF,altii decat cei din Plan.Acesta este respectabilul profesor Eugen Ciofu,singurul pentru care senatul a aplicat o dispensa pentru varsta,sa moara mai multe legi de necaz.Dl. Ciofu urmeaza sa fie ales rector,pentru ca imediat dupa sa se retraga in tihna anilor sai si sa-l lase pe Don Lorenzo la treaba.Ca nimeni nu are antrenamentul de vames al promovarilor,de tranzactii oculte cu terenurile UMF etc. ca dl Popescu.Ca sa puna planul in aplicare, a fost nevoie ca procesul electoral sa semene cu cel de la referendu.Si asa a fost.Observatorii independenti-reprezentantii studentilor-au fost evacuati din sala fix cand a inceput numararea voturilor.Singurul student care a rezistat presiunilor,amenintarilor cu repetentia etc. a produs un raport in care relateaza eleganta cu care numararea voturilor se transformase in corectarea voturilor.Raportul a fost evaluat de Asociatia pro Democratia si inaintat Parchetului si delegatiei UE.Luni dimineata studentii au incercat o greva pentru a opri confirmarea alegerilor; au intrat in sala Consiliului pentru a distribui o scrisoare de prtest,de unde au fost alungati cu huiduielile specifice animalelor pesediste :"golanilor","iesiti afara repetentilor","aveti grija ce faceti la examene";o voce care s-a distins din hoarda a fost cea a sotiei lui Don Lorenzo,cea care a inregistrat cea mai rapida ascensiune in grade universitare din istoria UMF.Pe de alta parte,contestatia semnata de cadrele didactice asteapta raspunsul Ministerului Sanatatii.Pana atunci, noi anticipam ca raspunsul va fi similar celui trantit de Parchetul din Bacau cu privire la tombola lui Sechelariu.Nu de alta,dar cel mai bogat senator PSD,este finul lui Dan Ioan Popescu,cel mai neclintit aparator al coruptiei din PSD."
Biroul de Investigatii,Academia Catavencu Nr.12,23-29 martie 2004
Un nou execircitiu de fraudare a unor alegeri s-a consumat la UMF din Bucuresti.Un rocambolesc plan al fostului rector,Laurentiu Popescu,a reusit spectaculos.Dl. Popescu, zis "Don Lorenzo",a reusit sa se aleaga decan dupa 3 mandate de rector si sa-i elimine,prin alegeri democrate, din consiliul Universitatii pe TOTI potentialii candidati la functia suprema in UMF,altii decat cei din Plan.Acesta este respectabilul profesor Eugen Ciofu,singurul pentru care senatul a aplicat o dispensa pentru varsta,sa moara mai multe legi de necaz.Dl. Ciofu urmeaza sa fie ales rector,pentru ca imediat dupa sa se retraga in tihna anilor sai si sa-l lase pe Don Lorenzo la treaba.Ca nimeni nu are antrenamentul de vames al promovarilor,de tranzactii oculte cu terenurile UMF etc. ca dl Popescu.Ca sa puna planul in aplicare, a fost nevoie ca procesul electoral sa semene cu cel de la referendu.Si asa a fost.Observatorii independenti-reprezentantii studentilor-au fost evacuati din sala fix cand a inceput numararea voturilor.Singurul student care a rezistat presiunilor,amenintarilor cu repetentia etc. a produs un raport in care relateaza eleganta cu care numararea voturilor se transformase in corectarea voturilor.Raportul a fost evaluat de Asociatia pro Democratia si inaintat Parchetului si delegatiei UE.Luni dimineata studentii au incercat o greva pentru a opri confirmarea alegerilor; au intrat in sala Consiliului pentru a distribui o scrisoare de prtest,de unde au fost alungati cu huiduielile specifice animalelor pesediste :"golanilor","iesiti afara repetentilor","aveti grija ce faceti la examene";o voce care s-a distins din hoarda a fost cea a sotiei lui Don Lorenzo,cea care a inregistrat cea mai rapida ascensiune in grade universitare din istoria UMF.Pe de alta parte,contestatia semnata de cadrele didactice asteapta raspunsul Ministerului Sanatatii.Pana atunci, noi anticipam ca raspunsul va fi similar celui trantit de Parchetul din Bacau cu privire la tombola lui Sechelariu.Nu de alta,dar cel mai bogat senator PSD,este finul lui Dan Ioan Popescu,cel mai neclintit aparator al coruptiei din PSD."
Biroul de Investigatii,Academia Catavencu Nr.12,23-29 martie 2004
- Reaktor
- elder

- seb
- senior

Salut,
docktorelule te simti vizat probabil dar era doar o reactie la puzderia de mesaje care au aparut deja fara sa discute la obiect ci denaturand situatia de la alegeri in directia in care o doreste "minunata conducere" UMF adica prin atacuri la persoana indreptata spre "contestatatri".
Mie imi place sa discut si bineinteles si in contradictoriu insa cand cineva e impenetrabil la argumente, totul se rastalmaceste si se intoarce pe dos si mai mult logica mea se pare ca nu are nici o legatura cu a interlocutorului.. Poate ca am avut o atitudine extremista insa "interlocutorii" au fie una irealista (ceea ce e posibil pentru ca recunosc ca lipsa informarii e inca o problema reala) fie asa cum am banuit cu totii una .. subiectiva. Nu stiu daca e adevarat insa am auzit ca docktorelul e fiul Dlui Purcarea si asta ar putea explica o atitudine in sensul apararii conducerii UMF (Dl Purcarea este prieten cu LM Popescu si a participat substantial la organizarea alegerilor pt consiliu: tiparire buletine de vot, carioci etc adica suport tehnic).
Argumentele "savei" nu mi s-au parut deloc logice.. Recunosc ca nu stiu cand ne-am cunoscut insa mi s-a parut penibila dizertatia prin care incerca sa va convinga de fapt ca eu ma aberez (ca nu mi-ar fi putut nimeni never ever promite asa ceva adica post de prep etc) si pe de alta parte facea apel la calmul vostru si la "spiritul de medicinist" adica "vedeti ca pacientii o sa va moara pentru ca in acest moment in loc sa invatati voi va tineti de tampenii care sunt apanajul celor puternici.." Toata compatimirea mea pentru ca te faci responsabil de dezastrul din jurul tau dar mie mi se pare ca e dezastrul din medicina romaneasca si nu se repara doar prin "tocit".
In privinta dovezilor s-au facut varii afirmatii..
O sa revin la dovezile legate de fraudarea alegerilor: atmosfera creeata, faptul ca studentii au fost dati afara desi obtinusera permisiunea sa stea plus multe alte nereguli ar ridica suspiciuni mai mult decat suficiente in orice stat civilizat si cu oameni normali.. si bineinteles s-ar invalida alegerile. La noi in schimb sunt luati in deradere cei ce sustin ce s-a intamplat acolo, sunt atacati cu injurii, li se dezgroapa "crimele din trecut" fie ca au existat fie ca nu si nu mai conteaza daca cel acuzat de furt a furat sau nu pentru ca discutia a luat cu totul alte conotatii.
Seb
docktorelule te simti vizat probabil dar era doar o reactie la puzderia de mesaje care au aparut deja fara sa discute la obiect ci denaturand situatia de la alegeri in directia in care o doreste "minunata conducere" UMF adica prin atacuri la persoana indreptata spre "contestatatri".
Mie imi place sa discut si bineinteles si in contradictoriu insa cand cineva e impenetrabil la argumente, totul se rastalmaceste si se intoarce pe dos si mai mult logica mea se pare ca nu are nici o legatura cu a interlocutorului.. Poate ca am avut o atitudine extremista insa "interlocutorii" au fie una irealista (ceea ce e posibil pentru ca recunosc ca lipsa informarii e inca o problema reala) fie asa cum am banuit cu totii una .. subiectiva. Nu stiu daca e adevarat insa am auzit ca docktorelul e fiul Dlui Purcarea si asta ar putea explica o atitudine in sensul apararii conducerii UMF (Dl Purcarea este prieten cu LM Popescu si a participat substantial la organizarea alegerilor pt consiliu: tiparire buletine de vot, carioci etc adica suport tehnic).
Argumentele "savei" nu mi s-au parut deloc logice.. Recunosc ca nu stiu cand ne-am cunoscut insa mi s-a parut penibila dizertatia prin care incerca sa va convinga de fapt ca eu ma aberez (ca nu mi-ar fi putut nimeni never ever promite asa ceva adica post de prep etc) si pe de alta parte facea apel la calmul vostru si la "spiritul de medicinist" adica "vedeti ca pacientii o sa va moara pentru ca in acest moment in loc sa invatati voi va tineti de tampenii care sunt apanajul celor puternici.." Toata compatimirea mea pentru ca te faci responsabil de dezastrul din jurul tau dar mie mi se pare ca e dezastrul din medicina romaneasca si nu se repara doar prin "tocit".
In privinta dovezilor s-au facut varii afirmatii..
O sa revin la dovezile legate de fraudarea alegerilor: atmosfera creeata, faptul ca studentii au fost dati afara desi obtinusera permisiunea sa stea plus multe alte nereguli ar ridica suspiciuni mai mult decat suficiente in orice stat civilizat si cu oameni normali.. si bineinteles s-ar invalida alegerile. La noi in schimb sunt luati in deradere cei ce sustin ce s-a intamplat acolo, sunt atacati cu injurii, li se dezgroapa "crimele din trecut" fie ca au existat fie ca nu si nu mai conteaza daca cel acuzat de furt a furat sau nu pentru ca discutia a luat cu totul alte conotatii.
Seb
- md31174
- senior

-
docktorelul
- junior

draga seb
nici nu stii cat de bine mi-ar parea sa fiu fiul lui purcarea (nici nu-l cunosc).singura asemanare e la prima litera a numelui, in rest nimic, absolut nimic.inca o data se demonstreaza faptul ca un zvon poate circula si mai mult decat atat poate da caracterizarea unui om...nu a fost deloc fair-play;cat priveste greselile anterioare ele nu trebuie uitate si trebuie tinut cont de ele in judecarea unui om care cere dreptatea altcuiva(bineinteles daca aceste greseli exista).as prefera ca de acum sa purtam discutii constructive, nu cu injurii si argumente de genul "secu" "esti prep" "te plateste LMP" samd...nu asa se produce "educarea" celor nedecisi , nu asa se atrag de partea ta studentii...nu credeti ca am dreptate?
mai tinem legatura!
mai tinem legatura!
- simbad
- senior

despre nevinovatia lui docktorelu
nu asa se produce "educarea" celor nedecisi , nu asa se atrag de partea ta studentii...nu credeti ca am dreptate
Confrate, ceea ce ai facut tu nu era o atitudine de om neinformat care doreste sa se 'educe" ci o atitudine de procuror. Ai acuzat, fara baza, si ai incercat sa ii compromiti pe contestatari. ba mai mult, ai folosit apelative gretoase (prin dulcegaria lor nepotrivita) la adresa unor cadre didactice a caror moralitate e indoielnica.
Asa ca nu o intoarce ca l;a Ploiesti, ca unii dintre noi mai au si memorie.
Un om dornic de informare ar fi abordat altfel discutia.
Cat despre faptul ca ai fi sau nu fiul lui Purcarea, nu are nici o importanta. Eu nu am auzit acest zvon si ti-am combatut doar parerile, iara nu persoana.
- victor
- elder

reactii:
http://www.expres.ro/social/?news_id=150440
http://www.expres.ro/social/?news_id=150440
Studentii de la UMF Bucuresti
In ciuda tuturor amenintarilor la care sint supusi, studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti continua sa protesteze, cerind anularea alegerilor pentru Consiliul profesoral al institutiei. Ei au demascat neregulile de la votul de acum doua saptamini si au manifestat in continuu de atunci, solicitind reluarea alegerilor. Desi sint intimidati mereu ca vor avea probleme la examene, studentii l-au sesizat si pe Jonathan Scheele, caruia i-au cerut sprijin pentru apararea democratiei universitare.
http://www.ziua.net/display.php?id=8851&data=2004-03-30
Alianta Medicilor denunta sistemul feudal din lumea medicala romaneasca
Medici iobagi pe mosia doctorilor
AM cere invalidarea alegerilor la UMF si ameninta sa aduca la cunostinta universitarilor europeni fraudele din sistem
Alianta Medicilor solicita public ministrului Educatiei si Cercetarii, Alexandru Athanasiu, sa nu cedeze presiunilor si sa nu valideze alegerile pentru conducerea UMF "Carol Davila" Bucuresti, se precizeaza intr-un comunicat de presa al AM difuzat presei. Potrivit liderului Aliantei, Alin Apostol, in cazul in care ministrul Athanasiu nu va tine cont de aceasta solicitare, AM va avertiza "lumea universitara europeana de practicile de tip feudal care conduc comunitatea medicala romaneasca". "Este inadmisibil intr-un stat de drept ca o comisie electorala sa duca la capat organizarea unor alegeri contestate si desfasurate fara temei legal (lipsa Cartei Universitare). Dorim sa reamintim ca sub "vrednica" conducere a UMF "Carol Davila" (perindata timp de trei mandate din doua legal posibile), conducere care a controlat actualele alegeri, inclusiv noul Consiliu, au avut loc cele mai multe scandaluri din istoria invatamantului medical postuniversitar romanesc. Ne referim la: miile de cercetatori, preparatori si doctoranzi cu frecventa, intrati fara rezidentiat in specialitate; sutele de concursuri fraudate prin care cei de mai sus isi ocupau posturile prin spitale in dauna "fraierilor" competenti care mai credeau in respectarea legii (concursuri descoperite de Asociatia Rezidentilor si intens mediatizate la vremea respectiva); exodul masiv de medici tineri, lipsiti de prezent si viitor, catre alte tari sau alte profesii; lipsa unui invatamant medical postuniversitar coerent si eficient. Contestarea prezentelor alegeri dobandeste legitimitate in conditiile in care, sutelor de studenti li s-au alaturat personalitati de marca ale medicinei romanesti ca: prof. dr. Dan Tulbure, prof. dr. Alexandru Ciocalteu, prof. Dr. Sorin Oprescu, prof. dr. Ioan Sinescu, prof. dr. Ioan Lascar, prof. dr. Mihai Coculescu, prof. dr. Florian Popa si multi altii", se precizeaza in comunicat.
Mihaela JITEA
- brainene
- newbie

Dan Andronescu
din nou cel ce aparent e cel mai cuminte a fost promovat
desi ca prestigiu international ne-am fi asteptat sa iasa irinel popescu nopul rector este prof dan andronescu de la SUUB
desi ca prestigiu international ne-am fi asteptat sa iasa irinel popescu nopul rector este prof dan andronescu de la SUUB
-
studentzel
- newbie

to simbad munchausen
simbad wrote:In curand vin si dezvaluirile!
Iar daca preparatori ca Cretoiu, Negreanu, Popa si asistenti ca Popescu nu au ajuns in aceste functii pentru servicii aduse lui Don Lorenzo in anii 96 si 2000 (printre altele), atunci inseamna ca cei care le-au masurat competenta (in urma unor examene foarte gerele) citesc in alfabetul Braille.
Draga Simbad Munchausen,
Nu am postat nimic pana acum pentru ca nu cunosteam problema - sunt in an foarte mic. Acum, nu as putea spune ca o cunosc, dar am "idee" de ea.
Iata cum vad eu:
1. Reprezentantii protestatari ai nostri si ai profilor n-au fost in numar demn de a fi luat in seama, in ciuda mediatizarii.
2. Cred ca esti dezinformat:
Negreanu e doctor in specialitate si e considerat profesionist de colegii din Clinica, de la SUB, iar in ceea ce priveste asistentul Bogdan Popescu de la SUB, el are doua doctorate, dintre care unul la Karolinska, Institutul care, dupa cate stiu eu acorda premiile Nobel.
3. Esti dezinformat sau dezinformezi? Raspunsul tau ma va convinge.
- seb
- senior

Mai studentzel,
Nu cumva esti frate cu docktorelul? Poate si cu point of view, truth quest si alte fantome?
Adica ai fi dezinformat dar totusi parca esti bine informat pe anumite domenii cum ar fi doctoratele maestrilor Dr Bogdan Popescu si altii.. Stii cumva si cum s-a desfasurat prestatia lor la aceste doctorate? Si poate si alte detalii din acestea "de neinformat"
Furtul nu trebuie acuzat de o tara intreaga, toata curata si nepatata. Daca el s-a produs se pedepseste conform legilor si normelor in vigoare.. in orice stat de drept si cu oameni normali la cap bineinteles.
Seb
PS: Si inca ceva: ce inseamna an foarte mic? Puteai sa arunci o cifra acolo, nu ca ar conta, dar parea mai realista afirmatia
Nu cumva esti frate cu docktorelul? Poate si cu point of view, truth quest si alte fantome?
Adica ai fi dezinformat dar totusi parca esti bine informat pe anumite domenii cum ar fi doctoratele maestrilor Dr Bogdan Popescu si altii.. Stii cumva si cum s-a desfasurat prestatia lor la aceste doctorate? Si poate si alte detalii din acestea "de neinformat"
Furtul nu trebuie acuzat de o tara intreaga, toata curata si nepatata. Daca el s-a produs se pedepseste conform legilor si normelor in vigoare.. in orice stat de drept si cu oameni normali la cap bineinteles.
Seb
PS: Si inca ceva: ce inseamna an foarte mic? Puteai sa arunci o cifra acolo, nu ca ar conta, dar parea mai realista afirmatia
- simbad
- senior

raspuns pentru noua clona
Pai numai faptul ca tu stii atatea despre oameni care au fost contemporani cu mine in facultate (fiind martor la ascensiunea lor si modul in care aceasta s-a facut) atesta faptul ca esti doar inca o clona ce vrea sa para "in an mic".
Doctoratele nu au nici o imprtanta. Toti rezidentii din spitale iti pot spune ca in 90% din cazuri doctornazii sunt cei mai prosti de pe sectie (in general promovati de profi pe baza pilelor, si in general chinuindu-se sa intre in rezidentiat pe aceasta cale "ocolitoare").
Negreanu este preparator. Nici o dezinformare in acest sens.
Iar ca Bogdan Popescu ar avea vreo legatura cu institutia Nobelului ma face sa plesnesc de ras! Ori nu-l stii, ori ii esti frate!
in curand voi posta niste articole (scanate) scrise de Bogdan popescu INAINTE de a deveni tradator. Ca sa vada toata lumea ce fel de caracter are...
Seb
Doctoratele nu au nici o imprtanta. Toti rezidentii din spitale iti pot spune ca in 90% din cazuri doctornazii sunt cei mai prosti de pe sectie (in general promovati de profi pe baza pilelor, si in general chinuindu-se sa intre in rezidentiat pe aceasta cale "ocolitoare").
Negreanu este preparator. Nici o dezinformare in acest sens.
Iar ca Bogdan Popescu ar avea vreo legatura cu institutia Nobelului ma face sa plesnesc de ras! Ori nu-l stii, ori ii esti frate!
in curand voi posta niste articole (scanate) scrise de Bogdan popescu INAINTE de a deveni tradator. Ca sa vada toata lumea ce fel de caracter are...
Seb
- Wizzy
- senior

Studentzel, ii faci sa rada pe cei care citesc acest forum. Mai, voi nu va dati seama ca prea le coaseti cu ata alba si ii discreditati si mai rau (daca se poate...) pe cei carora le luati apararea?
Mi se pare si mie taaare ciudat ca, desi esti in an mic (deci nu ai facut clinica), totusi stii ca "Negreanu e doctor in specialitate si e considerat profesionist de colegii din Clinica". Eu nu stiu/n-am auzit nimic despre Negreanu, asa ca nu-ti pot confirma sau infirma afirmatiile. Insa pot spune la general ca oricine cu pile zdravene e considerat "profesionist" la noi in tara: atat de tinerii cu adevarat profesionisti care stau insa in umbra pentru ca nu au pile si le e teama sa se ia de unul pilos care mai tarziu le-ar putea deveni sef, cat si de catre profesori si alte cadre mari, care evident ca nu vor sustine ca au primit un neprofesionist in clinica pe care o conduc...
Despre Bogdan Popescu am mai auzit, insa niciodata de bine pana acum, desi nu am nici o dovada in acest sens, la fel, nu-l cunosc. Si sa zicem ca ar avea si 3 doctorate, unul la Harvard, altul la Karolinska si unul la Tokio. Asta ii da dreptul sa fure?
Am vazut si eu ceva doctoranzi prin spitale, si drept sa spun eu nu-mi pot inchipui cum au intrat pe doctorat altfel decat pe pile. Cunostintele lor erau sublime, dar lipseau cu desavarsire. La fel si destui preparatori.
Cu alte cuvinte ceea ce spui tu nu are nici o relevanta si este de fapt adevarata dezinformare.
PS: Eu sunt in an mare si nu stiam astfel de amanunte, la fel probabil si altii care citesc aceste randuri, concluziile le putem trage cu totii singuri.
Nu conteaza cati sunt. E de ajuns sa fie si unul singur daca are dreptate!
Dar totusi peste 100 (la BBC au spus chiar peste 150, dar hai, eu zic peste 100) de cadre didactice din facultatea asta printre care si destui profesori ti se pare un numar nedemn de a fi luat in seama?
Mi se pare si mie taaare ciudat ca, desi esti in an mic (deci nu ai facut clinica), totusi stii ca "Negreanu e doctor in specialitate si e considerat profesionist de colegii din Clinica". Eu nu stiu/n-am auzit nimic despre Negreanu, asa ca nu-ti pot confirma sau infirma afirmatiile. Insa pot spune la general ca oricine cu pile zdravene e considerat "profesionist" la noi in tara: atat de tinerii cu adevarat profesionisti care stau insa in umbra pentru ca nu au pile si le e teama sa se ia de unul pilos care mai tarziu le-ar putea deveni sef, cat si de catre profesori si alte cadre mari, care evident ca nu vor sustine ca au primit un neprofesionist in clinica pe care o conduc...
Despre Bogdan Popescu am mai auzit, insa niciodata de bine pana acum, desi nu am nici o dovada in acest sens, la fel, nu-l cunosc. Si sa zicem ca ar avea si 3 doctorate, unul la Harvard, altul la Karolinska si unul la Tokio. Asta ii da dreptul sa fure?
Am vazut si eu ceva doctoranzi prin spitale, si drept sa spun eu nu-mi pot inchipui cum au intrat pe doctorat altfel decat pe pile. Cunostintele lor erau sublime, dar lipseau cu desavarsire. La fel si destui preparatori.
Cu alte cuvinte ceea ce spui tu nu are nici o relevanta si este de fapt adevarata dezinformare.
PS: Eu sunt in an mare si nu stiam astfel de amanunte, la fel probabil si altii care citesc aceste randuri, concluziile le putem trage cu totii singuri.
Reprezentantii protestatari ai nostri si ai profilor n-au fost in numar demn de a fi luat in seama
Nu conteaza cati sunt. E de ajuns sa fie si unul singur daca are dreptate!
Dar totusi peste 100 (la BBC au spus chiar peste 150, dar hai, eu zic peste 100) de cadre didactice din facultatea asta printre care si destui profesori ti se pare un numar nedemn de a fi luat in seama?
A man is only as big as the dreams he dares to live!
- matrix
- elder

eu nu stiu multe de Popescu Bogdan, dar uite ce-i pe medline :
Gamma-secretase activity of presenilin 1 regulates acetylcholine muscarinic receptor-mediated signal transduction.
J Biol Chem. 2004 Feb 20;279(8):6455-64. Epub 2003 Nov 18.
PMID: 14625299 [PubMed - in process]
2: Cedazo-Minguez A, Popescu BO, Blanco-Millan JM, Akterin S, Pei JJ, Winblad B, Cowburn RF. Related Articles, Links
Apolipoprotein E and beta-amyloid (1-42) regulation of glycogen synthase kinase-3beta.
J Neurochem. 2003 Dec;87(5):1152-64.
PMID: 14622095 [PubMed - indexed for MEDLINE]
3: Popescu BO, Oprica M, Sajin M, Stanciu CL, Bajenaru O, Predescu A, Vidulescu C, Popescu LM. Related Articles, Links
Dantrolene protects neurons against kainic acid induced apoptosis in vitro and in vivo.
J Cell Mol Med. 2002 Oct-Dec;6(4):555-69.
PMID: 12611640 [PubMed - indexed for MEDLINE]
4: Popescu AT, Vidulescu C, Stanciu CL, Popescu BO, Popescu LM. Related Articles, Links
Selective protection by phosphatidic acid against staurosporine-induced neuronal apoptosis.
J Cell Mol Med. 2002 Jul-Sep;6(3):433-8.
PMID: 12417061 [PubMed - indexed for MEDLINE]
5: Zagrean L, Moldovan M, Munteanu AM, Spulber S, Voiculescu BA, Popescu BO. Related Articles, Links
Early electrocortical changes consistent with ischemic preconditioning in rat.
J Cell Mol Med. 2000 Jul-Sep;4(3):215-223.
PMID: 12167290 [PubMed - as supplied by publisher]
6: Cedazo-Minguez A, Popescu BO, Ankarcrona M, Nishimura T, Cowburn RF. Related Articles, Links
The presenilin 1 deltaE9 mutation gives enhanced basal phospholipase C activity and a resultant increase in intracellular calcium concentrations.
J Biol Chem. 2002 Sep 27;277(39):36646-55. Epub 2002 Jul 16.
PMID: 12121968 [PubMed - indexed for MEDLINE]
7: Popescu BO, Ankarcrona M. Related Articles, Links
Neurons bearing presenilins: weapons for defense or suicide?
J Cell Mol Med. 2000 Oct-Dec;4(4):249-261.
PMID: 12067459 [PubMed - as supplied by publisher]
8: Popescu BO, Cedazo-Minguez A, Popescu LM, Winblad B, Cowburn RF, Ankarcrona M. Related Articles, Links
Caspase cleavage of exon 9 deleted presenilin-1 is an early event in apoptosis induced by calcium ionophore A 23187 in SH-SY5Y neuroblastoma cells.
J Neurosci Res. 2001 Oct 1;66(1):122-34.
PMID: 11599009 [PubMed - indexed for MEDLINE]
ce-i drept doua sunt mai importante.
Gamma-secretase activity of presenilin 1 regulates acetylcholine muscarinic receptor-mediated signal transduction.
J Biol Chem. 2004 Feb 20;279(8):6455-64. Epub 2003 Nov 18.
PMID: 14625299 [PubMed - in process]
2: Cedazo-Minguez A, Popescu BO, Blanco-Millan JM, Akterin S, Pei JJ, Winblad B, Cowburn RF. Related Articles, Links
Apolipoprotein E and beta-amyloid (1-42) regulation of glycogen synthase kinase-3beta.
J Neurochem. 2003 Dec;87(5):1152-64.
PMID: 14622095 [PubMed - indexed for MEDLINE]
3: Popescu BO, Oprica M, Sajin M, Stanciu CL, Bajenaru O, Predescu A, Vidulescu C, Popescu LM. Related Articles, Links
Dantrolene protects neurons against kainic acid induced apoptosis in vitro and in vivo.
J Cell Mol Med. 2002 Oct-Dec;6(4):555-69.
PMID: 12611640 [PubMed - indexed for MEDLINE]
4: Popescu AT, Vidulescu C, Stanciu CL, Popescu BO, Popescu LM. Related Articles, Links
Selective protection by phosphatidic acid against staurosporine-induced neuronal apoptosis.
J Cell Mol Med. 2002 Jul-Sep;6(3):433-8.
PMID: 12417061 [PubMed - indexed for MEDLINE]
5: Zagrean L, Moldovan M, Munteanu AM, Spulber S, Voiculescu BA, Popescu BO. Related Articles, Links
Early electrocortical changes consistent with ischemic preconditioning in rat.
J Cell Mol Med. 2000 Jul-Sep;4(3):215-223.
PMID: 12167290 [PubMed - as supplied by publisher]
6: Cedazo-Minguez A, Popescu BO, Ankarcrona M, Nishimura T, Cowburn RF. Related Articles, Links
The presenilin 1 deltaE9 mutation gives enhanced basal phospholipase C activity and a resultant increase in intracellular calcium concentrations.
J Biol Chem. 2002 Sep 27;277(39):36646-55. Epub 2002 Jul 16.
PMID: 12121968 [PubMed - indexed for MEDLINE]
7: Popescu BO, Ankarcrona M. Related Articles, Links
Neurons bearing presenilins: weapons for defense or suicide?
J Cell Mol Med. 2000 Oct-Dec;4(4):249-261.
PMID: 12067459 [PubMed - as supplied by publisher]
8: Popescu BO, Cedazo-Minguez A, Popescu LM, Winblad B, Cowburn RF, Ankarcrona M. Related Articles, Links
Caspase cleavage of exon 9 deleted presenilin-1 is an early event in apoptosis induced by calcium ionophore A 23187 in SH-SY5Y neuroblastoma cells.
J Neurosci Res. 2001 Oct 1;66(1):122-34.
PMID: 11599009 [PubMed - indexed for MEDLINE]
ce-i drept doua sunt mai importante.
Viata lunga si prospera!