Poate are habar cineva: cum se procedeaza ca sa cumperi carti de pe net?
De exemplu ma uit pa amazon.com si vad o multime de carti care m-ar interesa, unele la niste preturi foarte misto (in special din categoria "used"). Astia de la amazon au pe site doar cateva tari in care trimit carti.
Am cum sa platesc online cu carte de credit, dar unde ii gasesc pe cei care trimit carti si in coltul asta de lume?
Ma ajuta cineva?
carti de pe net
- elfstone
- senior
Poti sa cumperi de la Amazon, stiu oameni care o fac de ani de zile. In general se poate plati cu carduri, cardul Taifun fiind, poate, cea mai buna alegere (este vorba despre un card de la Bancpost, special pentru net, in care contul "de net" este separat, platile fiind foarte sigure). Teoretic se mai poate si cu orice card VISA sau Mastercard, nu cu Maestro sau Visa electron. Intreaba la banca, pentru a fi sigur. Tatal meu a cumparat asa vreo 5 carti, dar cu card de la firma.
NU am auzit pe cineva sa poata cumpara echipamente electronice sau DVD-uri de pe Amazon, dar nimeni nu a avut probleme cu cartile.
Din cate am auzit, vama poate deveni o problema. Daca, insa, valoarea pachetului nu depaseste 100 euro, nici macar teoretic nu trebuie sa platesti vama. Iar daca valoarea nu e cu mult peste asta (sa zicem 150 - 180) vamesul poate inchide ochii, mai ales daca sunt putine carti (numarul si dimensiunile conteaza, iar decizia de vamuire e pur subiectiva, daca intelegi ce vreau sa spun).
Mai multe informatii dupa ce imi cumpar si eu (peste cateva saptamani cred ca o sa fac o astfel de achizitie). Imi voi face un card Taifun, cel mai probabil.
Zau?... Take a look:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/br ... 46#country
PS: sa nu de sperii, livrarea dureaza cam trei saptamani, uneori si mai mult...
NU am auzit pe cineva sa poata cumpara echipamente electronice sau DVD-uri de pe Amazon, dar nimeni nu a avut probleme cu cartile.
Din cate am auzit, vama poate deveni o problema. Daca, insa, valoarea pachetului nu depaseste 100 euro, nici macar teoretic nu trebuie sa platesti vama. Iar daca valoarea nu e cu mult peste asta (sa zicem 150 - 180) vamesul poate inchide ochii, mai ales daca sunt putine carti (numarul si dimensiunile conteaza, iar decizia de vamuire e pur subiectiva, daca intelegi ce vreau sa spun).
Mai multe informatii dupa ce imi cumpar si eu (peste cateva saptamani cred ca o sa fac o astfel de achizitie). Imi voi face un card Taifun, cel mai probabil.
Astia de la amazon au pe site doar cateva tari in care trimit carti.
Zau?... Take a look:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/br ... 46#country
PS: sa nu de sperii, livrarea dureaza cam trei saptamani, uneori si mai mult...
-
- senior