carti de pe net

aici gasesti ce vrei
Jorj
senior
senior

carti de pe net

Postby Jorj » Sat Oct 02, 2004 12:29 am

Poate are habar cineva: cum se procedeaza ca sa cumperi carti de pe net?
De exemplu ma uit pa amazon.com si vad o multime de carti care m-ar interesa, unele la niste preturi foarte misto (in special din categoria "used"). Astia de la amazon au pe site doar cateva tari in care trimit carti.
Am cum sa platesc online cu carte de credit, dar unde ii gasesc pe cei care trimit carti si in coltul asta de lume?
Ma ajuta cineva?

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Sat Oct 02, 2004 1:08 am

Poti sa cumperi de la Amazon, stiu oameni care o fac de ani de zile. In general se poate plati cu carduri, cardul Taifun fiind, poate, cea mai buna alegere (este vorba despre un card de la Bancpost, special pentru net, in care contul "de net" este separat, platile fiind foarte sigure). Teoretic se mai poate si cu orice card VISA sau Mastercard, nu cu Maestro sau Visa electron. Intreaba la banca, pentru a fi sigur. Tatal meu a cumparat asa vreo 5 carti, dar cu card de la firma.

NU am auzit pe cineva sa poata cumpara echipamente electronice sau DVD-uri de pe Amazon, dar nimeni nu a avut probleme cu cartile.

Din cate am auzit, vama poate deveni o problema. Daca, insa, valoarea pachetului nu depaseste 100 euro, nici macar teoretic nu trebuie sa platesti vama. Iar daca valoarea nu e cu mult peste asta (sa zicem 150 - 180) vamesul poate inchide ochii, mai ales daca sunt putine carti (numarul si dimensiunile conteaza, iar decizia de vamuire e pur subiectiva, daca intelegi ce vreau sa spun).

Mai multe informatii dupa ce imi cumpar si eu (peste cateva saptamani cred ca o sa fac o astfel de achizitie). Imi voi face un card Taifun, cel mai probabil.

Astia de la amazon au pe site doar cateva tari in care trimit carti.

Zau?... Take a look:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/br ... 46#country

PS: sa nu de sperii, livrarea dureaza cam trei saptamani, uneori si mai mult...
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

Jorj
senior
senior

Postby Jorj » Sat Oct 02, 2004 8:55 am

Mai, tu esti un baiat destept si mi-ai dat o veste foarte buna :)

Mersi mult! Cred ca am cautat eu superficial, fiindca eu gaseam o lista de tari in care Romania nu era.

La un card Taifun ma gandeam si eu, fiindca pare cel mai sigur.

Inca odata mersi.

Return to “Okazii”