Amputati

stiri medicale; cazuri clinice
User avatar
alimori
elite
elite
Posts: 4845
Joined: Sat Jul 12, 2003 11:21 pm

Amputati

Postby alimori » Wed May 06, 2015 2:46 pm

Are cineva habar de chirurgie vasculara?

Fac un curs (de-al meu, de recuperare, fara mari detalii de chirurgie, dar de amputati ma ocup) si spun astia ca miodeza si mioplastia sunt contraindicate in ischemie. Pe de alta parte cand am cautat pe net, am gasit ca se prefera mioplastia in caz de ischemie.
In fine, din ce-am avut pe sectie (l-am trimis la alt spital), am vazut ca in caz de ischemie severa (diabetic) si probabil si infectie, nu numai ca nu se face nimic cu muschii, dar nu se face nici cu pielea, asta pe care l-am derivat sa-l mai amputeze un pic ajunsese la mine pe sectie cu oscioarele la vedere (metatars). E o tehnica obisnuita neinchiderea zonei de amputatie daca are suprafata redusa (degete amputate, de exemplu) si probabil infectie? De ce nu se taie mai sus, in tesut sanatos?

User avatar
Iepurita
elite
elite
Posts: 3692
Joined: Sat Dec 12, 2009 1:28 pm

Re: Amputati

Postby Iepurita » Thu May 07, 2015 1:32 pm

noi acoperim tot timpul, amputatia o facem in tesut sanatos, indiferent daca pacientul are diabet sau arterioscleroza din alte cauze.
daca osul e afara se amputeaza si se acopera.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara


Return to “Medical news”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests