Recomandari refacere dupa operatie de polipoza colorectala
Posted: Tue Dec 30, 2014 2:25 pm
Buna ziua.
Situatia mea este urmatoarea :
In martie 2014 am suferit o operatie chirurgicala la colon (polipoza colorectala adenomatoasa degenerata malign) in urma careia intestinul gros mi-a fost scos iar in locul lui s-a pus un intestin subtire ce va juca rolul celui gros, intestinul gros care mi-a ramas este la partea de jos de langa anus si masoara cam 20 cm. . Timp de 4 luni de zile am avut anus contra naturii, iar in iulie 2014 am revenit la normal. Inainte de prima operatie am avut 63 kg iar in acest moment am ajuns la 45 kg avand inaltimea de 1,83 m.
In tot acest timp in care am avut anusul contra naturii cat si acum tin un regim bazat pe urmatoarele : carne de pui ( in principal piept), carne de curcan , fierte sau la gratar, peste ( salau, stiuca ) la gratar sau inabusit la cuptor, orez, paste albe, albus de ou, branza Fagaras. paine toast prajita (Savoria), banane. Din aceasta alimentatie nu reusesc sa asimilez cine stie ce din cauza intestinului subtire care inca nu a intrat in rolul de intestin gros ( nu in totalitate ci doar pe anumite portiuni). Exercitii fizice nu pot face. Scaunele sunt destul de dese ( 8-10/ zi ) si inca nu sunt .”formate” ( tari, normale ). Am intoleranta la lactoza, zahar, arome, indulcitori ( imi accelereaza tranzitul ). Din pacate scot afara foarte repede ceea ce mananc. Daca mananc la ora 13 deja incepand cu ora 17 incep sa dau afara si imi ia cam 3-4 scaune pana iese tot ce am mancat la masa respectiva.
La sfarsitul lunii Octombrie in urma unui control tomografic mi s-a descoperit o punga de puroi in partea stanga a stomacului, langa intestinul subtire asa ca am suferit o noua interventie chirurgicala.
La aproximativ 10 zile dupa aceasta interventie nu m-am simtit bine ( aveam dureri , usoare crampe in stomac ) asa ca am fost supus unei noi examinari la tomograf in urma careia s-a descoperit o noua punga de puroi de data asta aproape de anus. Asa ca am fost operat din nou.
Medicul chirurg considera ca suntem in etapa de a incepe cresterea in greutate. Neasimiland foarte mult din alimentatia de baza dansul mi-a recomandat suplimente pentru culturisti. Am cautat cat de mult am putut si in cele din urma am gasit izolatul proteic din soia (de la Redis) care sa ma ajute ca spor de proteina care nu are niciun fel de alergen. Dar pe langa aceasta proteina am nevoie si de supliment de carbohidrati.
Avand in vedere situatia descrisa va rog sa ma ajutati atat cu sfaturi in legatura cu alimentatia de baza ( la nivel de principiu ) cat si cu recomandari in ceea ce priveste suplimentele de ingrasat!
In caz ca sunt necesare si alte detalii despre situatia mea va rog sa mi le cereti ( e posibil sa fi omis cate ceva ). Va las si un exemplu de alimentatie dintr-o zi de-a mea :
Micul dejun ora 9:00 : 2-3 felii de paine toast alba prajita ( Savoria) cu branza Fagaras.
Gustare ora 11:00 : 1 banana.
>
> Pranz ora 13:00 : Paste albe cu carne de curcan ( pulpa, piept )
>
> Gustare ora 15:00 : 5-6 covrigi de Buzau.
>
> Cina ora 18:00 : Orez alb cu piept de pui ( fript sau fiert ) sau peste ( gratar sau la cuptor inabusit )
Va rog sa-mi transmiteti ce parere aveti despre acest meniu ( sunt combinatiile bune, ce cantitati sa consum.
Va multumesc anticipat si astept cat mai multe sfaturi/recomandari din partea celor care cred ca ma pot indruma!
O zi buna!
Situatia mea este urmatoarea :
In martie 2014 am suferit o operatie chirurgicala la colon (polipoza colorectala adenomatoasa degenerata malign) in urma careia intestinul gros mi-a fost scos iar in locul lui s-a pus un intestin subtire ce va juca rolul celui gros, intestinul gros care mi-a ramas este la partea de jos de langa anus si masoara cam 20 cm. . Timp de 4 luni de zile am avut anus contra naturii, iar in iulie 2014 am revenit la normal. Inainte de prima operatie am avut 63 kg iar in acest moment am ajuns la 45 kg avand inaltimea de 1,83 m.
In tot acest timp in care am avut anusul contra naturii cat si acum tin un regim bazat pe urmatoarele : carne de pui ( in principal piept), carne de curcan , fierte sau la gratar, peste ( salau, stiuca ) la gratar sau inabusit la cuptor, orez, paste albe, albus de ou, branza Fagaras. paine toast prajita (Savoria), banane. Din aceasta alimentatie nu reusesc sa asimilez cine stie ce din cauza intestinului subtire care inca nu a intrat in rolul de intestin gros ( nu in totalitate ci doar pe anumite portiuni). Exercitii fizice nu pot face. Scaunele sunt destul de dese ( 8-10/ zi ) si inca nu sunt .”formate” ( tari, normale ). Am intoleranta la lactoza, zahar, arome, indulcitori ( imi accelereaza tranzitul ). Din pacate scot afara foarte repede ceea ce mananc. Daca mananc la ora 13 deja incepand cu ora 17 incep sa dau afara si imi ia cam 3-4 scaune pana iese tot ce am mancat la masa respectiva.
La sfarsitul lunii Octombrie in urma unui control tomografic mi s-a descoperit o punga de puroi in partea stanga a stomacului, langa intestinul subtire asa ca am suferit o noua interventie chirurgicala.
La aproximativ 10 zile dupa aceasta interventie nu m-am simtit bine ( aveam dureri , usoare crampe in stomac ) asa ca am fost supus unei noi examinari la tomograf in urma careia s-a descoperit o noua punga de puroi de data asta aproape de anus. Asa ca am fost operat din nou.
Medicul chirurg considera ca suntem in etapa de a incepe cresterea in greutate. Neasimiland foarte mult din alimentatia de baza dansul mi-a recomandat suplimente pentru culturisti. Am cautat cat de mult am putut si in cele din urma am gasit izolatul proteic din soia (de la Redis) care sa ma ajute ca spor de proteina care nu are niciun fel de alergen. Dar pe langa aceasta proteina am nevoie si de supliment de carbohidrati.
Avand in vedere situatia descrisa va rog sa ma ajutati atat cu sfaturi in legatura cu alimentatia de baza ( la nivel de principiu ) cat si cu recomandari in ceea ce priveste suplimentele de ingrasat!
In caz ca sunt necesare si alte detalii despre situatia mea va rog sa mi le cereti ( e posibil sa fi omis cate ceva ). Va las si un exemplu de alimentatie dintr-o zi de-a mea :
Micul dejun ora 9:00 : 2-3 felii de paine toast alba prajita ( Savoria) cu branza Fagaras.
Gustare ora 11:00 : 1 banana.
>
> Pranz ora 13:00 : Paste albe cu carne de curcan ( pulpa, piept )
>
> Gustare ora 15:00 : 5-6 covrigi de Buzau.
>
> Cina ora 18:00 : Orez alb cu piept de pui ( fript sau fiert ) sau peste ( gratar sau la cuptor inabusit )
Va rog sa-mi transmiteti ce parere aveti despre acest meniu ( sunt combinatiile bune, ce cantitati sa consum.
Va multumesc anticipat si astept cat mai multe sfaturi/recomandari din partea celor care cred ca ma pot indruma!
O zi buna!