Organizatiile studentesti din UMF Bucuresti

care ne mananca zilele
User avatar
b3
elite
elite
Posts: 4122
Joined: Fri Jul 25, 2003 2:22 pm
Location: Bucuresti

Organizatiile studentesti din UMF Bucuresti

Postby b3 » Tue Mar 10, 2009 2:26 pm

Scurta prezentare a organizatiilor studentesti din UMF Bucuresti
Doar cele de la facultatea de medicina generala pe care le stiu eu, daca mai sunt si altele in UMF va rog sa le postati. Informatiile sunt preluate de pe siteurile de prezentare, daca mai au nevoie de completari scrieti si modific postul initial ca sa fie toate informatia la un loc.

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB aka SSM)

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti este o organizatie studenteasca, independenta, non-guvernamentala si non-politica care reprezinta studentii medicinisti bucuresteni. Este oficial recunoscuta ca atare de catre autoritatile guvernamentale locale, regionale si centrale, precum si de alte organizatii si institutii nationale si internationale.

SSMB este membra FASMR (Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania) si membra cu drepturi depline IFMSA (International Federation of Medical Students' Associations), organizatie infiintata in anul 1951, cu peste 980000 membri reprezentanti din 93 de tari. IFMSA este recunoscuta oficial de OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si de alte institutii internationale.

De asemenea SSMB este membra a USR (Uniunea Studentilor din Romania), organizatie reprezentativa a studentilor la nivelul MEdC.

In cadrul IFMSA se despasoara proiecte la nivel international, in toate tarile membre, regional si local (http://www.ifmsa.org). Romania participa activ pe toate departamentele IFMSA, avand de asemenea studenti reprezentanti in conducerea IFMSA.

Structura SSMB

SSMB este structurat pe departamente ca si IFMSA.
Departamentele SSMB sunt:
- SCOME (Standing Committee on Medical Education) – Departamentul pentru educatie medicala
- SCOPE (Standing Committee on Professional Exchange) – Departamentu pentru schimburi profesionale
- SCOPH (Standing Committee on Public Health) – Departamentu pentru sanatate publica
- SCORA (Standing Committee on Reproductive Health including AIDS) – Departamentul pentru sanatate reproducerii si HIV/SIDA
- SCORE (Standing Committee on Research Exchange) – Departamentu pentru schimburi de cercetare
- SCORP (Standing Committee on human rights, Refugees and Peace) – Departamentu pentru drepturile omului, refugiati si pace
- Departamentul de Training
- Departamentul IT

Pe langa aceste departamente SSMB mai are si o serie de proiecte proprii precum:

Congresul National pentru Studenti si Tineri Medici
Black Sea Medical Adventure
MountMed
Cercul de pictura

Proiecte:
SCOME: Transmed, Chain of Life - Don't break, Colaborare SMURD
SCOPH: Anti-tabac, Anti-TB, Doneaza sange - Fii erou!, Teddy Bear Hospital, Impreuna pentru sanatate, Fratii mai mari, Micii sanitari
SCORA: De mana cu noi, O alta viata!, Ramai negativ, WAS - World AIDS Day
SCOPE/SCORE: Stagiile clinice/de cercetare SSMB - IFMSA
SCORP: Implicat-te in azilul ..., Campania de sprijinire a..

Site: http://www.ssmb.ro




Grupul Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica / The Scientific Organization Of Medical Students (SOMS)

1. Grupul Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica - SOMS, a luat nastere in 1987 si a capatat personalitate juridica in aprilie 1991; este singura organizatie studenteasca cu activitati exclusiv stiintifice si nonsindicale din cadrul Universitatii “Carol Davila”. Alaturi de SOMS mai exista o singura organizatie cu profil similar in tara, din cadrul la Iasi.

2. SOMS a fost dintotdeauna si este in continuare selectiva in recrutarea de membri, ea grupand numai acei medicinisti care au preocupari stiintifice constante si dovedite prin comunicari si publicatii, studenti de un inalt nivel profesional si care fac cinste Universitatii. Seriozitatea selectiei ce sta la baza SOMS este sustinuta si de argumentul ca multi dintre fostii membri SOMS sunt acum cadre didactice sau lucreaza in programe de cercetare, la prestigioase centre din tara si din strainatate.

3. De la infiintare SOMS si-a facut simtita prezenta atat prin sesiunile de comunicari stiintifice, desfasurate cu regularitate, cat si prin revista proprie numita IATROS, intre anii 1990-1992, cu sediul redactional in Facultatea de Medicina.
SOMS si-a demonstrat viabilitatea participand la organizarea a 4 Congrese Internationale Stiintifice Studentesti de la Sinaia (1993) si Bucuresti (1994, 1998, 2002).

4. Prin activitatile si proiectele sale, SOMS urmareste cu consecventa aplicarea conceptelor ce au stat la baza crearii sale, incercand, ca intotdeauna, sa modeleze elanul tinerilor sai membri la realitatile vietii stiintifice studentesti din Romania, a carei imbunatatire si evolutie este principalul scop al SOMS.

Site: http://www.soms-cduniv.org




Liga Studentilor in Medicina Bucuresti (LSMB aka Liga)

"Liga Studentilor in Medicina" este o organizatie studenteasca constituita in anul 1993 la initiativa unui grup de studenti entuziasti avand ca principiu fundamental recunoasterea adevaratelor valori ale mediului universitar medical si, in general, ale societatii romanesti.

Orice student al Facultatii de Medicina din Bucuresti poate fi membru L.S.M. ,devenind totodata si membru E.M.S.A. (European Medical Students' Association - organizatie studenteasca fondata sub auspiciile Comunitatii Europene in 1990).

OBIECTIVELE L.S.M. sunt exprimarea opiniei studentilor privind viata universitara si reforma invatamanutului medical, ridicarea nivelului profesional si cultural al studentilor in medicina, continuarea traditiei universitare romanesti si cresterea prestigiului invatamantului superior romanesc.

Printre ACTIVITATI se numara:

- organizarea de activitati cu caracter cultural: spectacole, conferinte, auditii muzicale;
- organizarea de activitati cu caracter profesional : conferinte, mese rotunde, prezentari de carte medicala, sesiuni stiintifice;
- editarea Revistei "SPITALUL"

Site: http://www.lsmb.myforum.ro



Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR)

SSCR s-a infiintat in 2003 si a primit identitate juridica si fiscala in 2004. In cei 5 ani de activitate a avut o echipa de conducere unita, aproximativ 40 de membri activi, 220 de membri pasivi si peste 500 de participanti la manifestarile organizate. Printre cele mai importante evenimente pe afisul carora s-a aflat numele Societatii Studentesti de Chirurgie din Romania se numara Al VIII-lea Congres National pentru Studenti si Tineri Medici, 2004 si Seria de Conferinte de Legislatie Medicala "Aspecte sociale si legislative ale practicii medicale", din anii universitari 2004-2007. Intalnirile lunare ale Societatii sunt veritabile sesiuni de comunicari unde studentii si medicii invitati prezinta lucrari din domeniul chirurgical. Printre manifestarile la care SSCR a obtinut acces gratuit pentru membrii sai se numara Congresele filialei romane a "International Association of Surgeons and Gastroenterologists", Congresele Nationale ale Societatii Romane de Chirurgie, precum si alte congrese de antibioterapie, sepsis, urologie, neurochirurgie si chirurgie cardiovasculara. Printre cursurile practice organizate se numără Basic Surgical Skills (curs practic de initiere in tehnici chirurgicale), Knots & Sutures Course (curs practic de initiere in noduri si suturi chirurgicale), Basic Microsurgery Course (curs practic de initiere in microchirugie), Basic Plastic and Reconstructive Procedures Course (curs practic de initiere in chirurgia plastica si reparatorie), Surgery Summer Camp (scoala de vara de initiere in tehnici chirurgicale), Trauma Camp. In colaborare cu alte institutii, au fost organizate Laparoscopic Virtual Training la Institutul Clinic Fundeni si Cursul de Resuscitare la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Pantelimon".

De-a lungul celor 5 ani, SSCR si-a legat numele de institutii cu traditie si cu o buna reputatie: Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti, Editura Universitara "Carol Davila", Societatea Romana de Chirurgie. Printre cei care au acceptat sa fie membri de onoare ai SSCR se numara, in ordine cronologica, urmatoarele personalitati ale chirurgiei romanesti: Prof. Dr. Irinel Popescu, Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, Prof. Dr. Florian Popa, Prof. Dr. Dinu Antonescu, Prof. Dr. Cristian Dragomir, Conf. Dr. Vlad Iliescu, Prof. Dr. Traian Burcos, Conf. Dr. Laurentiu Belusica, Prof. Dr. Gabriel Banceanu, Conf. Dr. Marius Vlad, Dr. Horia Muresian, Sef de lucrari Dr. Victor Strambu, Prof. Dr. Vasile Sarbu.

In palmaresul membrilor SSCR, exista premii nationale si internationale la congresele studentesti din Romania, Turcia, Polonia, Germania, Egipt si Bulgaria. Peste 80% din fostii membri ai SSCR au sustinut examenul de rezidentiat grupa specialitatilor chirurgicale (anii 2004-2007) si au devenit rezidenti in specialitati precum Chirurgie Generala, Chirurgie Pediatrica, Obstetrica-Ginecologie, Ortopedie si Traumatologie, Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, Neurochirurgie si Urologie.

SSCR este o organizatie care promoveaza competenta si performanta. Prin manifestarile pe care le-a organizat sau incearca sa le organizeze, SSCR tinde sa creasca calitatea educatiei medicale romanesti, dar in special calitatea pregatirii individuale a celor ce se pregatesc pentru o cariera chirurgicala.

Site: http://www.sscr.ro
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Return to “Facultatea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests