Cursuri de prim-ajutor

care ne mananca zilele
iri_bera

Cursuri de prim-ajutor

Postby iri_bera » Tue Apr 19, 2005 1:45 am

Buna! Sunt Irina si am o mare rugaminte... sunt disperata sa fac un curs de prim ajutor...m-am saturat sa fiu pusa in situatii extreme si sa ma simt neputincioasa...iar asa ceva nu am fost invatata nici in liceu...plus ca mi se pare ironic: sa fiu studenta la anul I si sa nu am notiunile elementare de acordare a primului ajutor...teoria nu este o problema, dar m-am saturat de teoria practicii..pana in anul 3 nu pot risca sa se intample ceva. Unde pot gasi asa ceva aici in Bucuresti (de preferat gratis sau in cadrul unui program de voluntariat) Mersi mult!!!!!

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Apr 19, 2005 2:17 am

Vezi aici: http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=1894

Intra pe Yahoo Group-ul de mai jos si probabil gasesti mai multe informatii acolo.

Sergiu. wrote:Salut,

In cadrul SOMS (Scientific Organization of Medical Students) se organizeaza, pentru a 2-a oara un atelier de prim ajutor intitulat "ABC 1stAid".
Joi, 02-12-04, la ora 18:00, in amfiteatrul 4, la UMF, se va tine a 2-a intalnire, dedicata traumatologiei.
intrarea este libera!

linkuri utile:
SOMS: soms.univermed-cdgm.ro
ABC-1stAid: groups.yahoo.com/group/ABC1stAid

"NU CEL TIMID INVATA" :idea:
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Tue Apr 19, 2005 11:26 am

Group Not Found
There is no group called ABC1stAid. Please make sure you typed the web address correctly. If you have done so, the group may no longer exist.

You may also search or browse for groups on the Yahoo! Groups Home Page.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Apr 19, 2005 11:50 am

Oops.. atunci PM Sergiu sau intreaba la SOMS..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

aiy
junior
junior

Postby aiy » Tue Apr 19, 2005 9:13 pm

Centrul National de Resuscitare organizeaza la spitalul Sf.Pantelimon un curs de resuscitare (BLS si ALS).Intereseaza-te la camera de primiri urgente de la ei sau intreaba la SSMB (Sandra Putere se ocupa de inscrieri).

iri_bera

Postby iri_bera » Tue Apr 19, 2005 9:32 pm

M-am interesat mai demult la SSMB pt cursul din Spitalul Pantelinom..nu am dreptul sa particip, sunt in anul I, doar cei din anul III sau mai mari au privilegiul...nici nu ai idee ce ciuda mi-a fost! Da, evident ca inca nu am cunostintele necesare unui profesionist, dar cer oare prea mult sa imi insusesc ABC-ul? Altundeva, daca stiti...Mersi mult de tot!

jethro
junior
junior

Postby jethro » Wed Apr 20, 2005 8:18 am

Incearca sa cauti pe net la Crucea Rosie sau la Fundatia Tineri pentru Tineri. Ei mai fac traininguri din astea, dar nu stiu daca cu un scop anume. Adica daca dupa ce termini trainingul va trebui sa faci putina munca de voluntariat in cine stie ce programe...
Tomorrow is another day...

keyra
senior
senior

Postby keyra » Sun Jun 12, 2005 12:13 am

Am vazut ca aceia ce doresc sa mearga la SMURD se organizeaza super fain. Eu as fi interesata de cursuri BLS in Bucuresti. In afara de Pantelimon unde am auzit ca e cam nashpa, nu stie nimeni daca se mai organizeaza altundeva? Ar putea fi in SUUB? Eu am facut garzi prin anul 3 la semio acolo si mi s-au parut ok cei de la ATI. Stie cineva daca ei pot organiza cursuri de prim ajutor? Sau poate cei din Floreasca? Sper sa reusim si noi sa facem o lista cu cei interesati, sa vorbim de pe acum si sa ramana pt sfarsitul verii sau toamna cursul. So, voi ce informatii aveti?
un jour la tendresse s'etendra sur le monde

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jun 13, 2005 9:08 pm

Fundatia tineri pt tineri nu face asha ceva, din cate-i stiu pe ei.
oricum nu exista obligatii clauze etc la trainingurile lor dar mai mult decat sa predai de sex si droguri pein licee nu prea fac altceva. :lol:
Crucea rosie face insa cursuri de prim ajutor, vezi ca Venus stie despre.

keyra, nu-i asha naspa cursul de la pantelimon, plus ca diploma de acolo e de la fed nat de resuscit... si poate da mai bine chiar ca aia de la smurd, cursul e mai scurt nu e time consuming etc

damonik
senior
senior

Postby damonik » Wed Jun 15, 2005 10:53 pm

keyra, nu-i asha naspa cursul de la pantelimon, plus ca diploma de acolo e de la fed nat de resuscit... si poate da mai bine chiar ca aia de la smurd, cursul e mai scurt nu e time consuming etc
si ca bonus :
NICI NU INVETI MAI NIMIC. great deal, ce sa zic :twisted:
Ai avut sansa unica de a capata forma omeneasca. NU-TI PIERDE TIMPUL!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jun 15, 2005 11:37 pm

damonik wrote:NICI NU INVETI MAI NIMIC. great deal, ce sa zic :twisted:

Da, dar ai diploma!
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

nyco3000ro
senior
senior

...

Postby nyco3000ro » Thu Jun 16, 2005 12:32 am

si credeti ca numai "diploma conteaza"? :?:
doctor de suflete!:)

keyra
senior
senior

Postby keyra » Thu Jun 16, 2005 11:17 am

Pai diploma nu are nici o valoare daca nu inveti concret tehnici de BSL...sau cel putin mie nu imi e de folos asa...poate se va intelege si in romania ca tehnicile concrete stiute de un doctor, manevrele invazive, sunt esentiale nu doar anamneza... :lol:
un jour la tendresse s'etendra sur le monde

gine
junior
junior

Postby gine » Mon Nov 28, 2005 3:16 pm

Buna! Sunt Irina si am o mare rugaminte... sunt disperata sa fac un curs de prim ajutor...m-am saturat sa fiu pusa in situatii extreme si sa ma simt neputincioasa...iar asa ceva nu am fost invatata nici in liceu...plus ca mi se pare ironic: sa fiu studenta la anul I si sa nu am notiunile elementare de acordare a primului ajutor...teoria nu este o problema, dar m-am saturat de teoria practicii..pana in anul 3 nu pot risca sa se intample ceva. Unde pot gasi asa ceva aici in Bucuresti (de preferat gratis sau in cadrul unui program de voluntariat) Mersi mult!!!!!

Servus.Eu sunt din sibiu in anul VI si merg ca si voluntar in cadrul SMURD-ului de aici din anul I.Noi organizam in fiecare an cursuri de bls, acls, atls dupa care cursantii au posibilitatea in urma promovarii unui examen sa urce pe ambulanta ca si linie III.Asta pentru aproximatov 2 luni dupa care mai dau un examen practic si sunt avansati pe linia II.De aici inainte sunt verificati si supravegheati continuu de studentii de linia I.Eu vreau sa fac gine insa intotdeauna in sufletul meu va ramane medicina de urgenta si asta datorita SMURD-ului.Nu stiu cum este in alta parte dar la SB si Mures cei care activeaza sunt trup si suflet. Motto-ul nostru , al celor de la SB este PENTRU VIATA.....
Deci din tot sufletul mergi la SMURD ca ai ce invata.Acum sper ca in BUC e la fel ca la noi

larisa2000
senior
senior

Postby larisa2000 » Mon Nov 28, 2005 5:21 pm

am fost la SMURD la Tg.Mures...bravo lor, niste oameni adevarati si mai ales niste medici adevarati. Acum fara suparare, dar cati din medicii din marile spitale din Buc si nu numai ar fi in stare sa se dedice muncii lor asa cum o face Arafat ? si nu numai el, toti de acolo

larisa2000
senior
senior

Postby larisa2000 » Mon Nov 28, 2005 5:26 pm

i-a vazut cineva masina lui Arafat ?? dotata aproape ca o mini ambulanata, si de fiecare data cand este un caz deosebit este sunat si el si de unde e vine la locul respectiv.....asta asa, in comparatie cu un mare spital de urgenta din bucuresti, unde am ajuns cu fratele meu cu accid auto, si pt ca la un moment dat urma sa ajunga si in sala de operatie ( neurochir si ortopedie ) s-au gandit cei de jos de la UPU sa nu ridice nici macar un deget pt el " ca oricum o sa se duca la sala, ce daca intra in soc"

md31174
senior
senior

Postby md31174 » Mon Nov 28, 2005 5:35 pm

uite aici cursuri....
http://www.smurd.com/pages/pageb2.html
sint 2 variante scurta si lunga pe care o alegi in functie da bani si timp!
cea care se ocupa de astea este asistenta sefa ,Hajnal VASS,
...ia legatura cu ea.
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

pinguin
junior
junior

Postby pinguin » Tue Nov 29, 2005 3:23 pm

Cum pot lua legatura cu asistenta sefa?are o adresa de mail?un nr. de telefon?... ca pe site nu gasesc nimic.
Si cum poti deveni voluntar la SMURD?
care sunt pasii?
ma poate ajuta cineva?
PLEASEEEEEE :!:

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Tue Nov 29, 2005 9:29 pm

trident wrote:Fundatia tineri pt tineri nu face asha ceva, din cate-i stiu pe ei.
oricum nu exista obligatii clauze etc la trainingurile lor dar mai mult decat sa predai de sex si droguri pein licee nu prea fac altceva. :lol:
Crucea rosie face insa cursuri de prim ajutor, vezi ca Venus stie despre.

trident, stii ceva de anul acesta? despre cursul de la pantelimon (fed nat de resuscitare) ?
se face in fiecare an sau doar ocazional?
mersi de info anticipat

sabina_fg

Postby sabina_fg » Fri Dec 09, 2005 11:42 pm

are cineva informatii despre SMURD Bucuresti? De exemplu....cu cine ar trebui sa iau legatura ca sa ma inscriu voluntar ?( stiu ca e prea devreme in anul 1, dar m-am saturat de biochimie si genetica.... :cry: )

aesira
senior
senior

Postby aesira » Sat Dec 10, 2005 1:27 am

dap si eu sunt anul 1 si as vrea acelasi lucru...so daca aflii ceva sau eventual sa mergem impreuna sa ne interesam
for true metal

doctor jo
junior
junior
Location: Bucuresti...dar tare mi-as dori sa fiu pe o plaja in hawaii drinking marguerita

Postby doctor jo » Sun Dec 11, 2005 7:43 pm

:D Scumpii mei din cate stiu io SMURD Bucuresti nu organizeaza cursuri de BLS/ALS. Io zic asa:avand in vedere k sunteti anul I si nu aveti inca cunostintele clinice necesare ideal este sa cititi singurei niste chestii si apoi in vara sa mergeti pe la vreun spital.Dar sa stiti k nu veti fi bagati in seama prea mult(ganditi-va k nici io nu ma bucur d foarte multa atentie si sunt in ultimul an).Daca insa cunoasteti pe cineva in spital atunci aveti cat de cat un avantaj. Dar trebe sa aveti cat de cat niste idei despre ce vorbesc oamenii aia acolo.De exemplu io am citit in primii 2 ani carti de la British Council(acum nu stiu daca le mai au,dar cu siguranta le gasiti la sala de lectura a anilor mari-cea de la parter).....niste super carti de BLS&ALS. Pot spune k mi-am facut o baza destul de solida de cunostinte teoretice si cand am vazut si io prima data o resuscitare :shock: wow....mi-am zis k pot spune si io in sfarsit k vorbesc medicaleza :D ,adica stiam si intelegeam ce se face acolo. Mai intai cititi si pe urma veti avea si acces la "the real stuff"...garantat. Daca nu stiti ce si de unde sa cititi ask si you shall be answered.
Mult succes si sa nu va pierdeti entuziasmul acesta de inceput de drum. 8)
'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.

doctor jo
junior
junior
Location: Bucuresti...dar tare mi-as dori sa fiu pe o plaja in hawaii drinking marguerita

Postby doctor jo » Sun Dec 11, 2005 8:00 pm

pinguin wrote:Cum pot lua legatura cu asistenta sefa?are o adresa de mail?un nr. de telefon?... ca pe site nu gasesc nimic.
Si cum poti deveni voluntar la SMURD?
care sunt pasii?
ma poate ajuta cineva?
PLEASEEEEEE :!:

Asistenta sefa este o persoana extrem de greu de prins la telefon. Eu am avut un numar de telefon care insa nu era al ei. Ideea e asa: cazarea la SMURD-Tg Mures e nasoala(super nashpa) dar sa zicem k spiritul si dorinta de cunoastere invinge orice. Cu cat grupul este mai mare(adica cu cat sunteti mai multi studenti care vreti sa mergeti acolo) cu atat sansele sunt mai mici sa va gasiti cazare. Solutia e una: mergeti cate unul-doi asa ....de nebuni zis si de obicei va gasesc mai usor cazare. Daca aveti rude pe acolo....beton :lol: . Cursul de la Pantelimon e bunisor dar nu ce ma asteptam io sa fie. Din pacate in facultatea asta se pune accent mai mult pe partea teoretica si nu pe cea practica. Adica cursuri si carti de bls/als se gasesc nu-i vorba dar un manechin k sa te "joci" cu el,nu mai zic de "the real thig"...mai greu. Floreasca are manechin si multe "jucarii" conexe dar le scot la bataie foarte rar.
cei de la Tg Mures au pus la punct un sistem extraordinar de simulare....am vazut si io la o prezentare a lui arafat la un congres. Din pacate io n-am ajuns la smurd multzumite intereselor altor persoane mai influente. Dar am tot timpul dupa ce iau rezid(sper :D ).
concret: cursul de la pantelimon este suficient pt cei in ani mici(pe la nul 4 asa)......smurdul e bun oricui...cine reuseste sa ajunga acolo. PAREREA MEA(vorba celor de la Divertis)
'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.

pinguin
junior
junior

Postby pinguin » Sun Dec 11, 2005 8:13 pm

Mersi mult de informatii :D
poti cumva sa sharuiesti nr de tel?..pe pm please of course 8)
Raman datoare cu o prajiturica.. :wink:

doctor jo
junior
junior

Postby doctor jo » Sun Dec 11, 2005 8:29 pm

pinguin wrote:Mersi mult de informatii :D
poti cumva sa sharuiesti nr de tel?..pe pm please of course 8)
Raman datoare cu o prajiturica.. :wink:

scumpa mea daca il gasesc cu cea mai mare placere....si nu ma ispiti cu prajiturele k io sunt o mare fana si consumatodevoratoare de dulciuri :roll: :lol:
il caut si ti-l spui asap...dar ai retinut k nu este al nurse chief da?pe al ei il are persoane mai importante k mine si nu shtiu dc pot sa fac rost de el :cry:

Return to “Facultatea”