Cursuri de prim-ajutor
-
Cursuri de prim-ajutor
Buna! Sunt Irina si am o mare rugaminte... sunt disperata sa fac un curs de prim ajutor...m-am saturat sa fiu pusa in situatii extreme si sa ma simt neputincioasa...iar asa ceva nu am fost invatata nici in liceu...plus ca mi se pare ironic: sa fiu studenta la anul I si sa nu am notiunile elementare de acordare a primului ajutor...teoria nu este o problema, dar m-am saturat de teoria practicii..pana in anul 3 nu pot risca sa se intample ceva. Unde pot gasi asa ceva aici in Bucuresti (de preferat gratis sau in cadrul unui program de voluntariat) Mersi mult!!!!!
- b3
- elite
Vezi aici: http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=1894
Intra pe Yahoo Group-ul de mai jos si probabil gasesti mai multe informatii acolo.
Intra pe Yahoo Group-ul de mai jos si probabil gasesti mai multe informatii acolo.
Sergiu. wrote:Salut,
In cadrul SOMS (Scientific Organization of Medical Students) se organizeaza, pentru a 2-a oara un atelier de prim ajutor intitulat "ABC 1stAid".
Joi, 02-12-04, la ora 18:00, in amfiteatrul 4, la UMF, se va tine a 2-a intalnire, dedicata traumatologiei.
intrarea este libera!
linkuri utile:
SOMS: soms.univermed-cdgm.ro
ABC-1stAid: groups.yahoo.com/group/ABC1stAid
"NU CEL TIMID INVATA"
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
-
- elder
- b3
- elite
Oops.. atunci PM Sergiu sau intreaba la SOMS..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
-
M-am interesat mai demult la SSMB pt cursul din Spitalul Pantelinom..nu am dreptul sa particip, sunt in anul I, doar cei din anul III sau mai mari au privilegiul...nici nu ai idee ce ciuda mi-a fost! Da, evident ca inca nu am cunostintele necesare unui profesionist, dar cer oare prea mult sa imi insusesc ABC-ul? Altundeva, daca stiti...Mersi mult de tot!
- jethro
- junior
- keyra
- senior
Am vazut ca aceia ce doresc sa mearga la SMURD se organizeaza super fain. Eu as fi interesata de cursuri BLS in Bucuresti. In afara de Pantelimon unde am auzit ca e cam nashpa, nu stie nimeni daca se mai organizeaza altundeva? Ar putea fi in SUUB? Eu am facut garzi prin anul 3 la semio acolo si mi s-au parut ok cei de la ATI. Stie cineva daca ei pot organiza cursuri de prim ajutor? Sau poate cei din Floreasca? Sper sa reusim si noi sa facem o lista cu cei interesati, sa vorbim de pe acum si sa ramana pt sfarsitul verii sau toamna cursul. So, voi ce informatii aveti?
un jour la tendresse s'etendra sur le monde
- 187.92a
- addicted
Fundatia tineri pt tineri nu face asha ceva, din cate-i stiu pe ei.
oricum nu exista obligatii clauze etc la trainingurile lor dar mai mult decat sa predai de sex si droguri pein licee nu prea fac altceva.
Crucea rosie face insa cursuri de prim ajutor, vezi ca Venus stie despre.
keyra, nu-i asha naspa cursul de la pantelimon, plus ca diploma de acolo e de la fed nat de resuscit... si poate da mai bine chiar ca aia de la smurd, cursul e mai scurt nu e time consuming etc
oricum nu exista obligatii clauze etc la trainingurile lor dar mai mult decat sa predai de sex si droguri pein licee nu prea fac altceva.

keyra, nu-i asha naspa cursul de la pantelimon, plus ca diploma de acolo e de la fed nat de resuscit... si poate da mai bine chiar ca aia de la smurd, cursul e mai scurt nu e time consuming etc
- damonik
- senior
si ca bonus :keyra, nu-i asha naspa cursul de la pantelimon, plus ca diploma de acolo e de la fed nat de resuscit... si poate da mai bine chiar ca aia de la smurd, cursul e mai scurt nu e time consuming etc
NICI NU INVETI MAI NIMIC. great deal, ce sa zic

Ai avut sansa unica de a capata forma omeneasca. NU-TI PIERDE TIMPUL!
- Chingachgook
- addicted
damonik wrote:NICI NU INVETI MAI NIMIC. great deal, ce sa zic
Da, dar ai diploma!
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- nyco3000ro
- senior
- keyra
- senior
- gine
- junior
Buna! Sunt Irina si am o mare rugaminte... sunt disperata sa fac un curs de prim ajutor...m-am saturat sa fiu pusa in situatii extreme si sa ma simt neputincioasa...iar asa ceva nu am fost invatata nici in liceu...plus ca mi se pare ironic: sa fiu studenta la anul I si sa nu am notiunile elementare de acordare a primului ajutor...teoria nu este o problema, dar m-am saturat de teoria practicii..pana in anul 3 nu pot risca sa se intample ceva. Unde pot gasi asa ceva aici in Bucuresti (de preferat gratis sau in cadrul unui program de voluntariat) Mersi mult!!!!!
Servus.Eu sunt din sibiu in anul VI si merg ca si voluntar in cadrul SMURD-ului de aici din anul I.Noi organizam in fiecare an cursuri de bls, acls, atls dupa care cursantii au posibilitatea in urma promovarii unui examen sa urce pe ambulanta ca si linie III.Asta pentru aproximatov 2 luni dupa care mai dau un examen practic si sunt avansati pe linia II.De aici inainte sunt verificati si supravegheati continuu de studentii de linia I.Eu vreau sa fac gine insa intotdeauna in sufletul meu va ramane medicina de urgenta si asta datorita SMURD-ului.Nu stiu cum este in alta parte dar la SB si Mures cei care activeaza sunt trup si suflet. Motto-ul nostru , al celor de la SB este PENTRU VIATA.....
Deci din tot sufletul mergi la SMURD ca ai ce invata.Acum sper ca in BUC e la fel ca la noi
-
- senior
-
- senior
i-a vazut cineva masina lui Arafat ?? dotata aproape ca o mini ambulanata, si de fiecare data cand este un caz deosebit este sunat si el si de unde e vine la locul respectiv.....asta asa, in comparatie cu un mare spital de urgenta din bucuresti, unde am ajuns cu fratele meu cu accid auto, si pt ca la un moment dat urma sa ajunga si in sala de operatie ( neurochir si ortopedie ) s-au gandit cei de jos de la UPU sa nu ridice nici macar un deget pt el " ca oricum o sa se duca la sala, ce daca intra in soc"
- md31174
- senior
uite aici cursuri....
http://www.smurd.com/pages/pageb2.html
sint 2 variante scurta si lunga pe care o alegi in functie da bani si timp!
cea care se ocupa de astea este asistenta sefa ,Hajnal VASS,
...ia legatura cu ea.
http://www.smurd.com/pages/pageb2.html
sint 2 variante scurta si lunga pe care o alegi in functie da bani si timp!
cea care se ocupa de astea este asistenta sefa ,Hajnal VASS,
...ia legatura cu ea.
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.
-
- elder
trident wrote:Fundatia tineri pt tineri nu face asha ceva, din cate-i stiu pe ei.
oricum nu exista obligatii clauze etc la trainingurile lor dar mai mult decat sa predai de sex si droguri pein licee nu prea fac altceva.![]()
trident, stii ceva de anul acesta? despre cursul de la pantelimon (fed nat de resuscitare) ?
se face in fiecare an sau doar ocazional?
mersi de info anticipat
- aesira
- senior
- doctor jo
- junior
- Location: Bucuresti...dar tare mi-as dori sa fiu pe o plaja in hawaii drinking marguerita

Mult succes si sa nu va pierdeti entuziasmul acesta de inceput de drum.

'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.
- doctor jo
- junior
- Location: Bucuresti...dar tare mi-as dori sa fiu pe o plaja in hawaii drinking marguerita
pinguin wrote:Cum pot lua legatura cu asistenta sefa?are o adresa de mail?un nr. de telefon?... ca pe site nu gasesc nimic.
Si cum poti deveni voluntar la SMURD?
care sunt pasii?
ma poate ajuta cineva?
PLEASEEEEEE
Asistenta sefa este o persoana extrem de greu de prins la telefon. Eu am avut un numar de telefon care insa nu era al ei. Ideea e asa: cazarea la SMURD-Tg Mures e nasoala(super nashpa) dar sa zicem k spiritul si dorinta de cunoastere invinge orice. Cu cat grupul este mai mare(adica cu cat sunteti mai multi studenti care vreti sa mergeti acolo) cu atat sansele sunt mai mici sa va gasiti cazare. Solutia e una: mergeti cate unul-doi asa ....de nebuni zis si de obicei va gasesc mai usor cazare. Daca aveti rude pe acolo....beton

cei de la Tg Mures au pus la punct un sistem extraordinar de simulare....am vazut si io la o prezentare a lui arafat la un congres. Din pacate io n-am ajuns la smurd multzumite intereselor altor persoane mai influente. Dar am tot timpul dupa ce iau rezid(sper

concret: cursul de la pantelimon este suficient pt cei in ani mici(pe la nul 4 asa)......smurdul e bun oricui...cine reuseste sa ajunga acolo. PAREREA MEA(vorba celor de la Divertis)
'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.
- doctor jo
- junior
pinguin wrote:Mersi mult de informatii![]()
poti cumva sa sharuiesti nr de tel?..pe pm please of course![]()
Raman datoare cu o prajiturica..
scumpa mea daca il gasesc cu cea mai mare placere....si nu ma ispiti cu prajiturele k io sunt o mare fana si consumatodevoratoare de dulciuri

il caut si ti-l spui asap...dar ai retinut k nu este al nurse chief da?pe al ei il are persoane mai importante k mine si nu shtiu dc pot sa fac rost de el