UMFurile Romaniei si transferurile

care ne mananca zilele
lara_
senior
senior

Postby lara_ » Tue Mar 15, 2005 10:25 pm

hei,am o intrebare..nu legata de admitere,dar pe-aproape:
in ce conditii se fac transferurile la UMFCD? :?:
am inteles dintr-un articol al d-lui Ciomu ca anual se prezinta cca 100 de cereri de transfer...insa pt ce ani se aproba acestea? anul 3 e bine,sau e prea tarziu?
10x
asha,shi?...

excristi
senior
senior

Postby excristi » Wed Mar 16, 2005 12:59 am

unde esti acum ? in principiu nu e prea tarziu... e posibil sa trebuiasca sa dai diferente...
www.AdmitereMedicina.ro

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed Mar 16, 2005 1:26 am

excristi wrote:unde esti acum ? in principiu nu e prea tarziu... e posibil sa trebuiasca sa dai diferente...

ba da ce stii tu cum sta treaba pe aici, esti informat tu nu gluma..

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Mar 16, 2005 2:35 am

enemy vad ca devii ratzuskul forumului.
excristi zisese ceva de bun simt.

k
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

lara_
senior
senior

Postby lara_ » Wed Mar 16, 2005 2:38 pm

sunt in Galati..anul I,insa vreau sa ma transfer in anul 3,cand incepe partea de clinica,pt ca in primii 2 ani nu se merita sa suport fitzele tuturor profilor si asistentilor din Buc degeaba...mai ales ca nici nu imi trebuie materiile ce se invata acum-totul fiind doar un joc de glezne pt cursa finala.(hac!parerea mea). :wink:
De diferente nu mi-e teama,insa ma intrebam dk e posibil sa te transferi fara pile,si ce hartii sunt necesare.Sau poate stiti vreun site pe subiectul asta..as ramane recunoscatoare...virtual vorbind. :D
asha,shi?...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Mar 16, 2005 4:58 pm

lara_ wrote:sunt in Galati..anul I,insa vreau sa ma transfer in anul 3,cand incepe partea de clinica,pt ca in primii 2 ani nu se merita sa suport fitzele tuturor profilor si asistentilor din Buc degeaba...mai ales ca nici nu imi trebuie materiile ce se invata acum

de ce nu stai tu mai bine acolo la galati?
cu mentalitatea asta mai bine te inscriai la UMF Tzandarei.
ce prof stii tu din buc si nu ii suporti fitzele?
cel mai bine e sa te transferi in anul 6 ca iti spun eu ca nici in partea de clinica nu se face cine stie ce. si oricum asta e tot joc de glezne, in rezidentiat inveti meserie.

k
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

excristi
senior
senior

Postby excristi » Wed Mar 16, 2005 5:38 pm

Are putin dreptate... sunt unii medici la preclinic ... care au fite..nu-i poate condamna nimeni... iar ce faci acum in preclinic e baza tuturol stagiilor din cinic... cum poti sa intelegi mecanismul de actiune al unei boli daca nu stiu substratul biochimie si biofizic al bolii .. sau daca nu stii fiziologia organului cum ai sa poti intelege patologia lui... iar kooksee are dreptate.. cu mentalitatea asta ramai in galati.. :)
www.AdmitereMedicina.ro

lara_
senior
senior

Postby lara_ » Wed Mar 16, 2005 7:53 pm

ei,ce gat faceti voi la niste nimicuri... :(
pai nu voi sunteti aia care aruncati cu pietre in asistenti si profi? :roll:
ma refeream la faptul ca aici te respecta omu',si iti explica modul lui de a judeca in notarea unei lucrari,spre ex.,ceea ce am inteles ca nu prea se practica pe meleagurile din capitala...asta pe langa multe altele pe care le-am auzit..e adevarat,nu cunosc personal nici un medic din buc.,iar daca m-am inselat in privinta asta,mea culpa!
da,mersi de sfat,kooksee,f interesant si bogat in semnificatii,insa crede-ma ca n-ai cum sa-mi cunosti mentalitatea dintr-o fraza pe care ai subliniat-o tu.
si,btw,stiu ca va suna oarecum ciudata faza cu medicina in Gl,insa credeti-ma ca Papilianul,Netterul si Lehningerul este si aici la fel ca la voi,la Cluj,sau Constanta,asa ca nivelul e acelasi(nu garantez pt toti medicinistii galateni,dar pt mine da)Iar daca stau aici in primii 2 ani nu e dintr-o comoditate intelectuala,ci dintr-o incapatanare a parintilor.
Si aici se pica pe capete la biochimie,anatomie &Co,si aici stai de dimineata pana seara pe drumuri,si aici se invata intre 22 si 6,dupa care se pleaca la cursuri.Insa daca la preclinic iti permiti sa faci studiu individual,cred ca dupa,e mai greu fara ajutor de specialitate si cu experienta.
Whatever..nu am de ce sa ma justific in fata voastra...voiam doar sa aflu ceva in plus fata de ce mi-a spus secretara aia ciufuta a voastra(ok,ok,iar mentalitatea mea de Gl,sorry,gata,mi-am dat o palma :oops: )
ca in rest..vorba inteleptului.."cerul albastru deasupra si legea virtutii in tine".mersi pt informatii,oricum,m-am prea/lamurit in legatura cu asta.
asha,shi?...

Jules
junior
junior

Postby Jules » Wed Mar 16, 2005 10:50 pm

ai fi uimita cati profi buni sunt in bucuresti !

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Mar 17, 2005 1:01 am

no, nu are cum sa fie uimita ca ea invata intre 22 si 6
si dupa aia merge la cursuri.
am un sfat pentru astia din anii mai mici: laudati-va la colegii vostri aseisti, politehnisti sau whatever cat de mult invatati si cat de greu e la medicina. intamplator noi cunoastem din interior problema.
si lara, poti tu sa te dai peste cap, umf galati nu se apropie nicicum de buc, cluj, tg mures.

hai ca ne-am aberat suficient.

kooksee

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Thu Mar 17, 2005 1:54 am

mai mai...de la 22 -6 si apoi te duci la stagiu.........si la rezidentiat cum o sa inveti?

excristi
senior
senior

Postby excristi » Fri Mar 18, 2005 12:41 am

Foarte inteligent LARA_ sa spui ca nu te respecta profii din bucuresti.. avand in vedere ca nu cunosti pe nimeni aici..e ca si cum ai spune ca nu iti place Puccini .. neascultand niciodata Nessum Dorma..... :))
www.AdmitereMedicina.ro

laurici
junior
junior

Postby laurici » Fri Mar 18, 2005 7:31 pm

kooksee wrote: si lara, poti tu sa te dai peste cap, umf galati nu se apropie nicicum de buc, cluj, tg mures.
kooksee

wow,avand in vedere,kooksee k ai spus asta cu atata convingere,detaliaza-mi si mie descrierea facultatilor,macar da-mi cate 3 motive mari pt fiecare din cele 3 facultati ca sa ma pot decide unde sa ma duc.Oricum nu intentionez sa raman in braila ca doar n-am innebunit.Urasc sincer sentimentul ca-i un oras mort.
Deci,clujul imi place ca oras,targu mures l-am vazut in trecere iar buc e prea poluat pt mine,chiar si la etajul 10 unde sta fina-mea,dar 6 ani n-o sa mor(sper!).Da cu rezidentiatul ce fac pe urma?Sau gandesc prea departe pt mom asta?Mi-e teama ca nu.
Va rog raspundeti-mi care mai vreti!

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Mar 18, 2005 8:01 pm

kooksee wrote:am un sfat pentru astia din anii mai mici: laudati-va la colegii vostri aseisti, politehnisti sau whatever cat de mult invatati si cat de greu e la medicina. intamplator noi cunoastem din interior problema.

nu se invata mult la medicina ? :shock:
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

dr.adrian
newbie
newbie

am si io o intrebare, pt Lara

Postby dr.adrian » Fri Mar 18, 2005 9:09 pm

lara, spune-mi si mie te rog care sunt profesorii din galati, si eu sunt din gl, medic rezident , sunt curios cu cine se fac cursurile

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Mar 19, 2005 6:00 am

salut!
@laurici, eu zic sa dai la bucuresti. o sa vezi motivele in timp.

@ b3, ideea nu era daca se invata mult sau putin. si oricum am exemple foarte clare cum se poate ajunge in anul 6 fara sa citesti nimic.

@ (future) lara, stiu la voi nu ar trece nimeni daca nu ar toci pe rupte.

kooksee

lara_
senior
senior

Postby lara_ » Sat Mar 19, 2005 7:13 am

*laurici,io zic sa dai in cluj,e cea mai tare facultate din ro(avand in ved rezult. de la rezi,dotare,zvonuri,conditii de admitere),am fost acolo vara asta,iar dc vrei sa stii m multe,vbim pe messenger.
*dr adrian,am facut sem trecut anato cu dr Maftei,anul acesta facem cu dr Cristea;LP-urile de anato se tin cu dr: Debita,Cristea,Gogulescu jr.,fam Stefanescu(din buc) si cred ca astia-s toti.
Cursul de fiziologie se tine cu dr. Nechita,LP-urile cu dr Mihai Camelia.
bioizica cu dna Alexandrina Nat ,biochimia cu dna Segal.
Biocelul l-am facut cu dl si dna Cotrutz din Iasi,LP-urile...parte cu dl Ionescu,parte c-o tipa careia imi scapa numele momentan.
cred ca astea-s mai importante...
*kooksee,nu stiu de unde stii tu asta,dar ai dreptate :wink: nu e ceva de laudat,insa din cei 68-70 medicinisti galateni,numai 7 sunt integralisti in momentul de fata,situatie ce se poate constata pe site-ul universitatii noastre.oricum,la biocel au luat 20,la chimie 12,iar ca fapt divers,dintre integralisti,cu o singura exceptie,toti ceilalti 6 au facut deja colegiul medical,iar majoritatea lucreaza in blocul operator(din cate m-am documentat eu).Nu spun ca la acest colegiu s-a facut cine stie ce carte sau dc lucrezi deja in spital ai succesul garantat,insa faptul ca ai o idee de ansamblu despre ce se face(in plus fata de materia de4 admitere)este un avantaj;si este un avantaj destul de mare(cel putin pe partea de anato).Nu vreau sa arat cat de tari sunt integralistii din gl,nu stiu care e statutul cadrelor medicale la UMF Buc,vbesc strict din sistemul meu de referinta,asa k,dc aveti comentarii,le putetzi expoza fara sa bagati artileria de ironii pe mine :wink: ...Asta apropo de trecutul pe toceala.
Nu-mi explic nr atat de mic al integralistilor,nu cred sa fi venit cineva la ex fara cursurile invatate,sau macar citite...insa ce stiu precis este ca profii n-au mers pe premisa ca,fiind o facultate noua,si avand nevoie de afirmare,trebuie promovabilitate mare cu orice pret...bine,n-au fost prea incantati de rezultate,dar...se spera la mai bine pe viitor.
#si,da,stiu ca UMF Gl nu se compara cu UMFurile "grele",si nu-mi amintesc sa fi negat vreodata asta...
@@asa,si dc aveti vreun dubiu legat de datele pe care le-am scris,cercetati site-ul cu pricina(dc va intereseaza,vi-l dau),n-am exagerat/colorat/modificat nimic.
numai bine la toti si Doamne-ajuta.
asha,shi?...

lara_
senior
senior

Postby lara_ » Sat Mar 19, 2005 7:19 am

a,am o rectificare:"tipa" de LP la biocel e o dna/d-soara doctor din Iasi,cu numele careia inca mai am probleme. :oops:
asha,shi?...

Bodean
junior
junior

Postby Bodean » Sat Mar 19, 2005 2:51 pm

Mi se pare idiotenie sa pierzi un an sau doi cat este colegiul din viatza.sunt chestii pe care le inveti pe drum.E un an din viata in care ai putea face bani.Nu cred ca asta e un criteriu, referitor la cei 6 din 7.Cred ca problema e mai adanca.... :D

Bodean
junior
junior

Postby Bodean » Sat Mar 19, 2005 2:53 pm

Sincer, nu stiam ca exista medicina si la Gl.Zici ca e infiintata curand?Cand?

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Mar 19, 2005 11:17 pm

kooksee wrote:@ b3, ideea nu era daca se invata mult sau putin. si oricum am exemple foarte clare cum se poate ajunge in anul 6 fara sa citesti nimic

i'm getting pretty fed up de comentariile de genul asta (nu din partea ta, in general de la medicinisti).. nu mai luati citeva exemple, o minoritate, pentru a generaliza.. ok "unii", "cativa", "10%" (desi cred ca e exagerat procentul) trec prin facultate ca gasca prin apa dar destul cu generalizarea.. cel putin la UMF Bucuresti si cel putin in anul meu (2)..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

lara_
senior
senior

Postby lara_ » Sun Mar 20, 2005 4:34 am

bodean,colegiul medical este de 3 ani.Tampenie pentru unii,un pas inainte, spre ideal,pentru altii.Bine,nu mai amintesc de colegii care au liceul sanitar...deci pt care medicina e boala cronica...
Facultatea s-a infiintat anul acesta...deci e prima generatie.
btw:care ar fi acel criteriu "mai adanc" legat de situatia de aici? eu una nu l-am descifrat... :?
asha,shi?...

HELGA
junior
junior

Postby HELGA » Sun Mar 20, 2005 11:33 am

Pt laurici
Am terminat facultatea in Cluj anul trecut.PM daca vrei sa stii mai multe despre cum e aici.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Apr 19, 2005 6:52 pm

noidat wrote:transfer tm-bucuresti. am in plan asa ceva
sunt anul 4 deja,si din cauza schimbarii domiciliului as vrea sa ma transfer in bucuresti.va rog nu imi ziceti ca e imposibil.
spuneti-mi ce stiti despre asa ceva,unde sa ma interesez,useri pe care i-as putea intreba,orice informatie e utila.
mersi mult!

noidat
junior
junior

Postby noidat » Thu Apr 21, 2005 4:30 pm

chiar nimeni nu stie nici mod cum m-ar putea ajuta?
sunt asa de presata de timp... :cry:

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Thu Apr 21, 2005 6:10 pm

nu cred ca cei de pe aici stiu mai multe decat deja ti-am spus... cel mai bine ar fi sa dai un simplu telefon la secretariat si iti explica in maxim 1 min daca se poate sau nu...

valy
newbie
newbie

cum sa te transferi

Postby valy » Tue Nov 29, 2005 2:04 pm

eu am reusit sa ma transfer anul asta(sunt in anul 3 acu) de la iasi in buc dupa ce m-am luptat cu secretarele de la ambele secretariate
in principiu tb sa te duci la secretarele de la tine de la fac si sa incepi sa te certi cu ele
d c?
pt ca nu o sa-ti dea nici o info
si ca sa fii sigura ca o sa te ajute du-le mai intai un buchet de flori daca nu mere te duci in fiecare zi la ele pana se plictisesc si o sa-ti spuna ce ai de facut.vb f serios
iti trebuie 3 motive principale pe care trebuie sa le sustii (ai o ruda care o sa te intretina aici.buletin de buc) .ac 3 motive tb scrise pe o foaie speciala pe care tb sa ti-o dea gl daca spun ca nu exista(asa mi-au spus mie)insists ca ai sa vezi ca o sa rez .
apoi ai sa te prinzi singura ce ai de fcut
in princiupiu tb sa ai rabdare da rabdare de fier
daca m-ai vrei amanunte intreaba
succes

Return to “Facultatea”