Page 1 of 1

Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Tue May 15, 2018 9:31 pm
by UnderTaken
Salut,
Ma adresez pe acest forum pentru ca aparent multi dintre voi ati terminat deja UMF-ul si poate ma puteti ajuta
Sunt student in anul 1 si nu reusesc sa vad partea frumoasa a facultatii. Nu vreau sa par acel tip de student care se plange de orice dar pur si simplu nu vad lucrurile bune in facultatea asta. Nu, n-am nicio restanta si am terminat cu media peste 9 prima sesiune.
Cand am dat admiterea am fost foarte fericit ca am intrat destul de bine si oarecum imi imaginam ca la UMF o sa dau de profesori la fel de dedicati cum am fost si eu. Gresit
Spun asta pentru ca 90% din cursurile prezentate sunt o bataie de joc la ultimul nivel : profesori care dicteaza fara sa explice nimic (anato), altii care se rezuma sa citeasca doar de pe slide-uri ( a se vedea catedra de fizio) si carti EXTREM de prost facute (fizio,biochimie) care pur si simplu au fost facute cu copy&paste din alte carti si transcrise gresit. Ca sa va dau un exemplu in cartea de fizio se zice ceva iar peste 2 randuri zice exact opusul.
Ce este si mai trist este faptul ca, cel putin eu, nu reusesc sa ma automotivez sa invat din aceste carti/slide-uri pline de greseli si in urmatoarea secunda vreau sa inchid cartea.
Toata facultatea parca se comporta in bataie de joc. Din ceea ce vad ei au destul de multi bani dar: amfiteatrele sunt foarte vechi, mese rupte, aparatura foarte veche si sa nu mai vb de faptul ca nu exista AC
Unica parte "frumoasa" este ca pana acum am intalnit maxim vreo 3 profesori mai dedicati ( 1 lp , 2 de curs) dar ei reprezinta un fel de minoritate...
Cum v-ati motivat voi sa invatati in aceste conditii?

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Tue May 15, 2018 10:43 pm
by Melania
Binele pacientului e principala motivatie pentru unii.
Pe mine m-a motivat posibilitatea de a lua spaga. Gandeste-te ca nu platesti impozit pe spaga. Ei? Parca se merita.;)
Da, una dintre marile probleme ale UMFului e lipsa aerului conditionat.
Problema cu anatomia ca nu-i nimic de explicat, e o chestie descriptiva. Sau poti explica faptul ca stomacul e in stanga pentru ca locul din dreapta e ocupat de ficat-sau invers. Daca te astepti sa inveti medicina logic sau explicandu-ti de ce iti pierzi timpul, cred ca trebuie sa accepti din primul an ca trebuie sa tocesti. Asta e.
Explicatii poate ca exista dar pentru asta trebuie sa termini facultatea si trebuie sa fii expus unei cantitati de informatii pentru a putea face conexiuni intre ele. Dar nici macar asta nu te ajuta la nimic.

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Wed May 16, 2018 1:21 am
by alimori
Ajuta la motivatie sa stii ca n-ai alta solutie.

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Wed May 16, 2018 4:22 am
by jomil
este admirabil faptul ca nu te multumeste invatatul pe de rost dupa dictare.
daca as putea sa dau timpul inapoi as invata din anul 1 din carti americane (cauta carti pentru USMLE Step 1).
sunt pline de seva, de corelatii cu practica medicala care te vor ajuta mai apoi
evident ca in paralel va trebui sa tocesti si varzaraia predata de profi ca sa le iei examenele

dar cartile alea (daca ti le prmiti) o sa iti dea o imensa satisfactie (mai ales dupa ce intri in anii clinici)
pe vremea mea mai gaseam si free downloads pe net
sunt multe colectii de carti ptr USMLE Step 1, oricare e ok

DO IT YOUR WAY!

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Wed May 16, 2018 9:31 am
by andy gavrilescu
Te motiveaza ca dupa facultate poti pleca intr-o tara unde vei fi platit f bine.

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Sat May 19, 2018 10:32 pm
by Western
Depinde foarte mult de personalitatea și tipologia fiecăruia in parte ,cei mai delăsători și mai puțin ambitiosi vor renunța de la bun început când observa cât e de greu la medicina,cei mai ambitiosi vor termina facultatea pana la urma doar sa - și satisfacă ambitia .,in general vorbind doar adevăratele canalii termina și reușesc sa facă o cariera din asta .,se mai acorda și burse garantat doar in ultimii trei ani ca un factor motivațional ,primii trei ani sunt in aparenta dificili datorită profesorilor rai ,corupți și neobiectivi fata de studenți .

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Sun May 20, 2018 12:47 pm
by UnderTaken
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
@Western, vrei sa zici ca dupa primii 3 ani o sa dau de profesori mult mai obiectivi si mai buni? Pentru ca asta chiar este o motivatie super buna

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Tue May 22, 2018 10:48 am
by Chingachgook
western e un pulifrici, ignora-l.
ce iti inchipuiai tu ca e medicina inainte sa intri?
desi asa ti se pare, nu prea poti sa apreciezi obiectivitratea unui profesor in anul 1
exista evident si idioti care nu ar trebui sa fie acolo dar te obisnuieste cu viata de mai tarziu.
s-a terminat liceul, profesorul nu e acolo sa te invete ci sa jaloneze eventual ce inveti singur. la anato ia atlasul, o carte, youtube-ul si uita-te pe ele pana intelegi cam cum vin chestiile.

Ca sa va dau un exemplu in cartea de fizio se zice ceva iar peste 2 randuri zice exact opusul.


asta e exemplul clasic ca nu intelegi ideea de facultate (oricare ar fi ea)
si eu cand eram student vanam asemenea chestii si eram foarte revoltat cand le gaseam. asta s-a intamplat pana cand am scris la randul meu ceva si am vazut cat de usor se strecoara o greseala (cu tot cu peer review) si ca inclusiv in carti serioase (straine) de specialitate mai apar neconcordante.
nu alea fac diferenta. il poti intreba oricand pe profesor/ asistent. dar vezi ca ala se prinde din formulare daca ai vreo tangenta cu subiectul sau intrebi doar ca sa te afli in treaba.

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Sat Jun 02, 2018 10:52 pm
by UnderTaken
Imi imaginam ca o sa fie un loc in care profesorii isi dau la fel de mult silinta cum imi dau si eu, pentru ca pana la urma scopul final sa fie pregatirea noastra in vederea salvarii unei vieti omenesti.
Sunt de acord, pot exista greseli si nu am neaparat o problema cu ele. Dar cand cartea la naiba e la a N-a editie REVIZIUITA si facuta in bataie de joc ma dau batut.

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Sun Jun 03, 2018 12:09 am
by jomil
nu te da batut
priveste din avion

In carte aia au incurcat cateva stradute laturalnice, au mai incurcat sudul cu nordul poate o data, dar denumirea bulevardelor si strazilor principale e corecta ma gandesc

invata-le pe astea

in paralel ia si tu o harta mai bine facuta (de la bibiolteca- carti straine) si invata si din aia ca sa te inveti sa te orientezi bine

A, poti sa mai si intrebi asstentul univ. daca ai o nelamurire. Poate chiar proful? Nu stiu cat sunt de abordabili totusi astia de la CD.

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Sun Jun 03, 2018 5:01 pm
by Riley
Trebuie să realizezi ca nu ti se va mai da totul pe tava si ca trebuie sa inveti singur. Avantajul este că acum sunt foarte multe filmulețe online si ca te poti ajuta foarte mult si de aceste resurse. Acum 10-15 ani era mult mai greu din perspectiva asta. Plus ca materiile in primii ani sunt preclinice însă odată ce vei ajunge în clinic totul va fi mult mai legat si se va integra mult mai usor. Nu renunta asa usor. Spor la invatat :)

Re: Cum ati fost motivati sa continuati facultatea?

Posted: Sun Jun 03, 2018 10:06 pm
by UnderTaken
Multumesc mult pentru raspunsuri&ajutor, am sa incerc sa nu ma dau batut :D