Ce stiti despre cursuri optionale / facultative ?
- anncush
- senior
Re: Ce stiti despre cursuri optionale / facultative ?
nu, b3... sunt anul 5 MG, UMFCD, dar am fost anuntati ca in sem 2 al acestui an sa facem o cerere catre decanat prin care sa ne facem cunoscuta alegerea unicului optional obligatoriu din anul 6 si de aici toata discutia.
anuntul e venit de la decanat si eu cel putin il stiu de la sefa de serie. uite cum arata:
anuntul e venit de la decanat si eu cel putin il stiu de la sefa de serie. uite cum arata:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Slowly getting less stupid 

- b3
- elite
ok, asta e alta mancare de peste
daca esti anul 5 si alegi acum pentru anul 6. La mine (anul 6) n-am ales niciodata cu un an inainte, alegeai dupa ce incepea anul optionalele, daca vroiai sa le faci, nu erau obligatorii, nici acum nu e obligatoriu (ca nu se aplica retroactiv decizia i guess). Si de asta m-ati indus in eroare cand tot vorbeati de anul 6. Mersi.

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- iuria
- junior
Ce puteţi să-mi spuneţi despre opţionalul de engleză?
- b3
- elite
Mie mi-a placut foarte mult
Sunt cateva cursuri, nu mai tin minte exact, ca nu erau in fiecare saptamana, poate vreo 5-7. Le tine sefa de catedra (Sfetea) si sunt mai mult despre cum sa faci o lucrare stiintifica, cum sa te prezinti, cum sa vorbesti si niste exercitii toefl. Notele parca au fost maxime, dar posibil sa fi contat si prezenta, nu mai stiu. Si e mult mai simpatica decat in primii doi ani (ma rog, mie mi-a placut si atunci
), poate pentru ca stie ca la optional au venit de bunavoie.

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- deena01
- senior
Mda! Si cei din anul 3 isi aleg optional pentru anul 4 in perioada asta.
Ceva sugestii ?
Ceva sugestii ?

If you always do what you've always done you'll always get what you always got.
-
- newbie
Ce imi puteti spune si mie despre optionalul de bioetica medicala? Stie cineva daca exista cursurile si in format electronic? Multmesc
-
- newbie
va rog, explicati-mi si mie cum e cu "biocibernetica si biotehnica medicala". ce subiecte sunt abordate, cum, ce se cere la examen etc
multumesc!
multumesc!
-
- newbie
laur22 wrote:Am si eu o intrebare, pentru anul 5 s-au afisat urmatoarele optionale:
-Terapii transfuzionale si transplant medular,
- Psihosomatica,
- Geriatrie si GErontologie,
- Expertiza capacitatii de munca,
- Diateze hemoragice si trombotice,
- Boli tropicale,
- Alergologie si Imunologie,
- Parazitologie clinica,
- Chirurgie cardiovasculara,
- Chirurgie plastica,
- Neurochirurgie,
- Chirurgie toracica.
Ma puteti ajuta cu cateva detalii cu privire la dificultate, note,.., pentru ca se pare ca in anul 5 optionalele sunt obligatorii si trebuie sa ni le alegem de acum. Multumesc!
Cu mana pe inima iti recomand Geriatria cu dl prof Prada!!

6 cursuri, examen oral cu intrebari de bun simt, note maxime (cand am dat noi nu a existat alta nota decat 10)
Mi-a mai placut si Parazitologia clinica cu dna conf Cretu. Multe cursuri, cu prezenta la curs (care nu a contat la nimic), examen scris cu 3 subiecte diferite pentru fiecare student, dificultate medie ... cu totii ne asteptam la o nota intre 7-9, cand am vazut rezultatele, aveam toti 10.
-
- junior
dintre cei care au facut in anul 5 optionalul de Geriatrie, imi poate da cineva putin feed-back: cum sunt cursurile/examenul etc? please!!!
fencs
fencs

-
- junior
hmmm....acu am vazut ca mai inainte cineva a pus deja 2-3 cuvinte de lauda pe subiectul asta
...in caz ca cineva doreste totusi sa ofere impresii mai pe larg, orice detaliu e binevenit!

-
- newbie
noidoipunctcom wrote:hmmm....acu am vazut ca mai inainte cineva a pus deja 2-3 cuvinte de lauda pe subiectul asta...in caz ca cineva doreste totusi sa ofere impresii mai pe larg, orice detaliu e binevenit!
Revin tot eu cu niste informatii:
- cursul este saptamanal (in total vreo 6 cursuri)
- se face prezenta la fiecare curs, dar nu cred ca este semnificativa (adica nota pe care o iei este exclusiv bazata pe ceea ce spui la examenul oral)
- tematica abordata este interesanta dar nu se insista pe detalii inutile
- teme preferate la examen: definitia geriatriei si gerontologiei, osteoporoza, gigantii geriatriei, caracterisiticile bolilor la batrani (dupa cele 6 cursuri va veti da seama ca sunt intrebari usoare)
- nu in ultimul rand, merita sa il cunoasteti pe dl profesor, este un om deosebit
- iuria
- junior
Pe mine m-ar interesa: Terapii transfuzionale si transplant medular şi Alergologie şi imunologie. Ma puteti ajuta cu niste informatii?
-
- junior
iuria wrote:Pe mine m-ar interesa: Terapii transfuzionale si transplant medular şi Alergologie şi imunologie. Ma puteti ajuta cu niste informatii?
Iti pot spune cateva detalii despre primul. Consta din 4 cursuri, tinute la suub, nu de doamna profesor, ci de membrii catedrei, zilnic, timp de aproape o saptamana. Dureaza cam 1 ora si un pic fiecare, dar e de mentionat intarzierea permanenta de aproape o ora la inceperea cursului.
Doamna profesor este insa cea care vine la examen si elaboreaza subiectele.
Cs 1 - introducere, definitii transplant celule stem, procedura, indicatii
Cs 2 - complicatii transplant imediate si tardive, GVHD acuta/cronica, complicatii terapie medicamentoasa
Cs 3 - transfuzii - generalitati, tipuri, preparate
Cs 4 - complicatii transfuzii imediate/tardive
Examenul -scris- este foarte usor in ceea ce priveste subiectele, 5 la numar. Prezenta nu s-a facut. Despre note inca nu iti pot spune nimic.
Una peste alta, ti l-as recomanda, este interesant si faptul ca se termina intr-o saptamana, in masura in care ai dupa-amiezele libere, este un plus.
- Virgin.Black
- junior
Mi-ati putea spune cate ceva de optionalul de Neurostiinte? Cum sunt cursurile, examenul...
You know, we're living in a SOCIETY!!!
-
- newbie
si pe mine m-ar interesa optionalul de neurostiinte. pana acum am inteles doar ca e interesant pt cine e pasionat. poate cineva impartasi ceva mai multe detalii?
- furnicuta
- junior
dar despre Boli Tropicale?
a facut cineva optionalul asta? unde se face si in ce consta?
a facut cineva optionalul asta? unde se face si in ce consta?
- Doddy
- elder
La neurostiinte am vazut ca se face cu domnul Zagrean, sper (pentru cine si-a ales) sa nu puna si acolo examen cu grila negativa... dar cel mai bine ar fi sa spuna cineva care a terminat anul 2 cum este
.
Eu mi-am ales pedagogie, ceva ... detalii, chestii ?

Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
- razvv
- senior
Imi poate spune cineva cum este optionalul de Medicina celulara si moleculara pentru anul II?
-
eu m am dus de regula la optionale ..mereu aflii ceva nou acum depinde de fiecare
-
- senior
Doddy wrote:La neurostiinte am vazut ca se face cu domnul Zagrean, sper (pentru cine si-a ales) sa nu puna si acolo examen cu grila negativa... dar cel mai bine ar fi sa spuna cineva care a terminat anul 2 cum este.
PEDAGOGIA se tine la facultatea de medicina dentara.la etaj 1,langa secretariat...sunt niste cursuri dar nu am stat la ele..
la final inainte de examen se da o tema destul de consistenta care trebuie facuta si nu copiata. proful se prinde..
iar examen parca 10 grile pe numere (3), note mari
numai ca da examenul in 2 zile si toata lumea da buluc,aglomeratie si inghesuiala (cel putin asa a fost in 2007-2008)
- Atyna
- junior
A facut cineva optionalul de imunologia transplantului la fundeni?Daca da,va mai aduceti aminte ce intrebari au fost?
He who has a why to live can bear almost any how.
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
-
- senior
As avea si eu nevoie de ceva pareri in ceea ce priveste optionalele din anul 4. Eu sunt anul 3 acum dar dna. secretara tocmai ce ne-a anuntat ca trebuie sa ne alegem opt pt. anul 4 de pe acum
... avand in vedere ca in anul 4 sunt destule materii dragute cu care sa-mi ocup timpul as vrea un optional lejer, cu note maxime, usor de obtinut etc
. Variantele ar fi astea:
1. Biocibernetică şi biotehnică medicală - şef lucr. Sonia Herman - Biofizică
2. Bioetică şi deontologie medicală - conf.univ.dr. C. Curcă - Med. legală
3. Pedagogie - conf.dr. Cheng Feng
4. Aplicaţii pedagogice şi didactice pentru domeniul ştiinţelor medicale (cadru didactic de la Fac. Drept)
5. Imunologia transplantului - conf.dr. I. Constantinescu - Sp. Fundeni
6. Limba engleză - termeni medicală - conf. Roxana Sfetea
7. Fiziologia vârstnicului - Prof.univ.dr. Anca Bădărău
8. Noţiuni generale de ecografie -( Sp. Gomoiu) - Doamna Decan Prof.univ.dr. Doina Anca Pleşca
9. Managementul durerii - Prof.univ.dr. Adriana Nica Sp. Filantropia
10. Etica şi non-discriminarea grupurilor vulnerabile în medicină (Med. legală) Conf.dr. C. Curcă - Med.legală
11. Marketingul şi managementul riscului de îngrijire şi sănătate - Conf.Fl. Purcărea

1. Biocibernetică şi biotehnică medicală - şef lucr. Sonia Herman - Biofizică
2. Bioetică şi deontologie medicală - conf.univ.dr. C. Curcă - Med. legală
3. Pedagogie - conf.dr. Cheng Feng
4. Aplicaţii pedagogice şi didactice pentru domeniul ştiinţelor medicale (cadru didactic de la Fac. Drept)
5. Imunologia transplantului - conf.dr. I. Constantinescu - Sp. Fundeni
6. Limba engleză - termeni medicală - conf. Roxana Sfetea
7. Fiziologia vârstnicului - Prof.univ.dr. Anca Bădărău
8. Noţiuni generale de ecografie -( Sp. Gomoiu) - Doamna Decan Prof.univ.dr. Doina Anca Pleşca
9. Managementul durerii - Prof.univ.dr. Adriana Nica Sp. Filantropia
10. Etica şi non-discriminarea grupurilor vulnerabile în medicină (Med. legală) Conf.dr. C. Curcă - Med.legală
11. Marketingul şi managementul riscului de îngrijire şi sănătate - Conf.Fl. Purcărea
- Dmndash
- senior
bioetica - cursuri saptamanale timp de 2/3 luni face prezenta nu o verifica, dar uneori se prinde ca sunt 100 de insi pe foaie si doar 20 in sala si anuleaza prezentele. Tine la prezente
Ecografia - vad ca nu e acelasi tip cu care am facut eu dar e un optional ft ok, faci timp de 2 saptamani cate 3/4 sedinte pe saptamana, toata lumea a luat 10 la final.
Pedagogie - noi am facut anul trecut asta. Nu prea recomand caci profa nu vorbeste bine romana si nici engleza. Examenul a fost ok la final cu note destul de mari.
Engleza - cursuri o data la 2 saptamani intinse pe un semestru, optional lejer Sfetea mai putin crizata ca de obicei, note mari
colegii de la fiziologia varstnicului au fost relativ incantati de optional
Nu-ti mai recomand gen 5. Imunologia transplantului - conf.dr. I. Constantinescu - Sp. Fundeni pentru ca nu stiu cat chef o sa ai sa mergi pana la fundeni pentru un optional, daca se suprapune cu un stagiu la elias/suub de exemplu
Am si eu nevoie de sfaturi pt optionale de an 5. Asta e lista:
1. De la microbiologia clinica la supravegherea epidemiologica a bolilor infectioase
2. Imunologie renala
3. Endoscopia digestiva practica
4. Cursul PALS
5. Ecocardiografia in practica medicala pediatrica
6. Alergologie
7. Chirurgie Toracica
8. Geriatrie si Gerontologie
9. Parazitologie clinica
10.Terapeutica cardio-vasculara de la mecanisme la medicina bazata pe dovezi
11.Expertiza capacitatii de munca
12.Psihofarmacologie
13.Medicina conditiilor extreme
este vreun optional de aici care nu se intinde pe un semestru intreg? sau macar sa fie interesant/ sa nu fie in capatul bucurestiului? Ma intereseaza in mod special parazitologia/microbiologia/ecocardiografia/endoscopie
Ecografia - vad ca nu e acelasi tip cu care am facut eu dar e un optional ft ok, faci timp de 2 saptamani cate 3/4 sedinte pe saptamana, toata lumea a luat 10 la final.
Pedagogie - noi am facut anul trecut asta. Nu prea recomand caci profa nu vorbeste bine romana si nici engleza. Examenul a fost ok la final cu note destul de mari.
Engleza - cursuri o data la 2 saptamani intinse pe un semestru, optional lejer Sfetea mai putin crizata ca de obicei, note mari
Nu-ti mai recomand gen 5. Imunologia transplantului - conf.dr. I. Constantinescu - Sp. Fundeni pentru ca nu stiu cat chef o sa ai sa mergi pana la fundeni pentru un optional, daca se suprapune cu un stagiu la elias/suub de exemplu
1. De la microbiologia clinica la supravegherea epidemiologica a bolilor infectioase
2. Imunologie renala
4. Cursul PALS
6. Alergologie
7. Chirurgie Toracica
9. Parazitologie clinica
12.Psihofarmacologie
este vreun optional de aici care nu se intinde pe un semestru intreg? sau macar sa fie interesant/ sa nu fie in capatul bucurestiului? Ma intereseaza in mod special parazitologia/microbiologia/ecocardiografia/endoscopie
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
-
- senior
Dmndash wrote:bioetica - cursuri saptamanale timp de 2/3 luni face prezenta nu o verifica, dar uneori se prinde ca sunt 100 de insi pe foaie si doar 20 in sala si anuleaza prezentele. Tine la prezente
2. Imunologie renala
4. Cursul PALS
6. Alergologie
7. Chirurgie Toracica
9. Parazitologie clinica
12.Psihofarmacologie
Nu pot sa iti dau informatii despre astea de care intrebi in mod special pt ca nu se faceau cand eram eu anul 5. Depinde si ce cauti intr-un optional. Daca vrei sa nu iti bati capul DELOC, alege Geriatrie- la Sp de geriatrie Ana Aslan, prof. Prada (de la MCS daca ai facut tot acolo) e f de treaba, nu e musai prezenta mereu, iar examenul e formal. De la colegi am inteles ca Alergologia e un optional misto- la Malaxa, insa proful explica niste lucruri interesante, examenul e ok.
- Dmndash
- senior
nu vreau neaparat sa frec menta dar nici nu vreau sa ma duc saptamanal 3/4 luni de zile cu prezenta "obligatorie" in alt spital. De exemplu la biologie moleculara, desi a fost foarte interesant, erau multe materiale si destule si in franceza
. Ecografia a fost foarte interesanta. As prefera sa nu ma duc sa mucegaiesc pe undeva intr-un amfiteatru
d'asta intreb.
mersi de pont oricum

mersi de pont oricum

What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?
- Doddy
- elder
Despre boli tropicale la V. Babes ce-mi puteti spune?
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
- alimori
- elite
L-am facut (in urma cu multi ani) si mi-a placut.
-
- junior
Cand se desfasoara "Terapeutica cardiovasculara" pentru anul VI? La facultate inca nu am gasit afisat nimic. Stie cineva anul trecut in ce perioada s-a tinut?
-
- junior
Stiti cand e programat "Terapeutica cardiovasculara" (pentru anul V) de la Colentina?
-
Atyna wrote:A facut cineva optionalul de imunologia transplantului la fundeni?Daca da,va mai aduceti aminte ce intrebari au fost?
E destul de ok. Din pacate d-na doctor trebuia sa plece la un congres, asa ca a comprimat toata materia in 2 cursuri. Insa afli lucruri interesante, iar la final va duce sa vedeti laboratorul lor. Singurul inconvenient e ca e intr-adevar departe(eu din fericire am linie directa pana la Fundeni, asa ca n-a fost o problema pentru mine). Cat despre examen, cred ca a fost unul dintre cele mai usoare...e oral cu dumneai, daca se poate spune asa...avea aceleasi cateva intrebari pe care le punea, 1 intrebare/student.
All in all, recomand acest optional pentru anul IV...mi-a placut mai mult ca fiziologia varstnicului.
-
buna...stie cineva ceva despre optionalele de medicina conditiilor extreme sau cursul pals?
-
- senior
Dar despre cursul de ecocardiografie pediatrica? Cum e examenul?
- Burundanga
- elder
Cum e cursul de neurostiinte cu domnul profesor Zagrean?