Ai mai da la medicina acum ?
- Chingachgook
- addicted
eu as da, ca nu ma consider capabil sa fac 3 facultati (ca altii).
+ ca nu stiu alti absolventi care sa ia 4.1 mil fara sa calce pe la serviciu. (nu e cazul meu, dar am auzit ca ar fi)
+ ca nu stiu alti absolventi care sa ia 4.1 mil fara sa calce pe la serviciu. (nu e cazul meu, dar am auzit ca ar fi)
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- terry
- senior
trebuia adaugata si varianta : am terminat medicina dar n-as mai da sau am termint medicina si as face inca o data tot asta...
"For my dreams I hold my life/For wishes I behold my night/The truth at the end of time/Losing faith makes a crime".....
"For this gift of dream I must pay the price
with the loss of lïfe's pleasures"
"For this gift of dream I must pay the price
with the loss of lïfe's pleasures"
- crisalia
- senior
medicina se face serios in Romania?Ai fost pe afara sa vezi ce fac cei de acolo?intra pe site-ul unei facultati sa vz ce norme de practica au ei acolo......pana si pe vremea lui Ceasca aveai la gineco norma 60 de tuseuri vaginale si 13 nasteri ca STUDENT......azi nimeni nu te baga in seama.......iar dc indraznesti sa zici ca vrei sa pui si tu mana....deja esti privit ca un potential concurent la spaga lor!!!!
du-te in franta sa vz cum iti pun aparatul de EKG in brate si descurca-te....la noi dc te-ai atins de el tipa asistentele ca din gura de sarpe........poate suntem noi buni la toceala dar degeaba...practica este la 3 metri sub pamant.....iar cand vine pacientul la tine trebuie sa stii sa ii faci ceva .....nu sa incepi sa ii povestesti de clasificarea teratoamelor......
nu este normal sa te duci la stagiu la Spitalul de ochi din Lahovari si sa nu vz nici macar un pacient...doar cursuri...toceala pura....ai dat exm si asta a fost.....next stagiu......
du-te in franta sa vz cum iti pun aparatul de EKG in brate si descurca-te....la noi dc te-ai atins de el tipa asistentele ca din gura de sarpe........poate suntem noi buni la toceala dar degeaba...practica este la 3 metri sub pamant.....iar cand vine pacientul la tine trebuie sa stii sa ii faci ceva .....nu sa incepi sa ii povestesti de clasificarea teratoamelor......
nu este normal sa te duci la stagiu la Spitalul de ochi din Lahovari si sa nu vz nici macar un pacient...doar cursuri...toceala pura....ai dat exm si asta a fost.....next stagiu......
- victor
- elder
- terry
- senior
-
- junior
Din pacate... nici macar toceala nu e la nivel !
Cred ca in Romania standardele sunt cotate " infra" nu numai pentru ca nimeni nu cere ca studentul sa stie mai mult decat bibliografia standard. Bineinteles , intotdeauna e mai simplu sa dam vina pe profi pentru ca ne dau prea simplu note de trecere la examene, pe asistenti pentru ca intotdeauna pleaca cu 1 ora mai devreme de la lp , pe biblioteca pentru ca nu are niciodata cartile de care ai nevoie , etc. Dar cati oare dintre studenti realizeaza ca in medicina nu ai dreptul sa gresesti ,iar ca sa nu gresesti nu trebuie sa fii cel mai bun , ci f[b]oarte-foarte [/b] bun. Studentii au o atitudine mizerabila! Eu ma sufoc de fiecare data cand imi aud colegii in sesiune zicand " Doamne , ajuta-ma sa iau 5!" Cum sa avem o medicina performanta cand 90% dintre viitorii medici tind spre 5?!
Nu neg ca , asa cum se exprima cineva mai inainte , ca si unii profesori au o oarecare vina , dand la dreapta si la stanga 9 si 10( sa fi vazut prof.Ranga cum se dau azi note la anatomie la unii examinatori ,fara a vrea sa jignesc pe cineva!), dar priviti cum toata lumea "a sarit " in capul prof. Zagrean cand acesta a introdus grila proiectata( desi nu e o metoda noua !). Atunci cum putem vorbi de o medicina performanta cand studentii sunt acei care incearca sa coboare standardele( unora le convine)!E adevarat, am si colegi responsabili , care stiu ce vor si inteleg ca societatea progreseaza ,iar performanta tinde sa devina o conditie sine qua non , dar din pacate acestia sunt mult prea putini . Masa ii inghite! ( prosti , dar multi , iarasi fara a vrea sa jignesc pe cineva).
Si e mult mai simplu si mai comod sa te plangi , afirmand ca sistemul e prost . Da , e prost dar nu infailibil!, iar schimbarea incepe cu noi!
Cred ca in Romania standardele sunt cotate " infra" nu numai pentru ca nimeni nu cere ca studentul sa stie mai mult decat bibliografia standard. Bineinteles , intotdeauna e mai simplu sa dam vina pe profi pentru ca ne dau prea simplu note de trecere la examene, pe asistenti pentru ca intotdeauna pleaca cu 1 ora mai devreme de la lp , pe biblioteca pentru ca nu are niciodata cartile de care ai nevoie , etc. Dar cati oare dintre studenti realizeaza ca in medicina nu ai dreptul sa gresesti ,iar ca sa nu gresesti nu trebuie sa fii cel mai bun , ci f[b]oarte-foarte [/b] bun. Studentii au o atitudine mizerabila! Eu ma sufoc de fiecare data cand imi aud colegii in sesiune zicand " Doamne , ajuta-ma sa iau 5!" Cum sa avem o medicina performanta cand 90% dintre viitorii medici tind spre 5?!
Nu neg ca , asa cum se exprima cineva mai inainte , ca si unii profesori au o oarecare vina , dand la dreapta si la stanga 9 si 10( sa fi vazut prof.Ranga cum se dau azi note la anatomie la unii examinatori ,fara a vrea sa jignesc pe cineva!), dar priviti cum toata lumea "a sarit " in capul prof. Zagrean cand acesta a introdus grila proiectata( desi nu e o metoda noua !). Atunci cum putem vorbi de o medicina performanta cand studentii sunt acei care incearca sa coboare standardele( unora le convine)!E adevarat, am si colegi responsabili , care stiu ce vor si inteleg ca societatea progreseaza ,iar performanta tinde sa devina o conditie sine qua non , dar din pacate acestia sunt mult prea putini . Masa ii inghite! ( prosti , dar multi , iarasi fara a vrea sa jignesc pe cineva).
Si e mult mai simplu si mai comod sa te plangi , afirmand ca sistemul e prost . Da , e prost dar nu infailibil!, iar schimbarea incepe cu noi!
- lady_of_medicine
- junior
Sistemul de la noi e.... jalnic. Cel mai trist mi se pare ca nu tin cont de parerile, ideile si doleantele noastre.
eu sunt in an terminal si nu am facut nici un tuseu... nici rectal nici vaginal :lol:
i-am spus profului de uro ca as vrea sa fac si eu macar o data si mi-a dat macheta, "sa nu mai deranjam pacientul, ca nu-i placut pt el". dar pt ala care o sa fie pacientul meu si eu nu o sa stiu sa fac un tuseu cum o sa fie?
la gineco nu mai zic... proful e un incuiat
eu sunt in an terminal si nu am facut nici un tuseu... nici rectal nici vaginal :lol:
i-am spus profului de uro ca as vrea sa fac si eu macar o data si mi-a dat macheta, "sa nu mai deranjam pacientul, ca nu-i placut pt el". dar pt ala care o sa fie pacientul meu si eu nu o sa stiu sa fac un tuseu cum o sa fie?
la gineco nu mai zic... proful e un incuiat
"Ce sont les grandes actions que louent les grands homme"
-
- senior
- TibiGZU
- elder
-
- senior
eu sunt anul 3 am facut tuseu am pus sonda am suturat plagi la cap si la picioare si momentan atat imi amintesc...nu mai zic de injectii si de astea mai usurele...si vreau sa mentionez ca n am pe nimeni in familie medic/asistent sau alte pile prin medicina...asa ca daca vrei se poate nu te da nimeni la o parte daca vrei sa inveti dar tre sa insisti ca nici pe mine nu m au lasat sa fac ce am vrut din prima zi...bafta la tusee
- 187.92a
- addicted
-
- senior
- ciocalteu_PRM
- senior
drabducens wrote:eu sunt anul 3 am facut tuseu am pus sonda am suturat plagi la cap si la picioare si momentan atat imi amintesc...nu mai zic de injectii si de astea mai usurele...si vreau sa mentionez ca n am pe nimeni in familie medic/asistent sau alte pile prin medicina...asa ca daca vrei se poate nu te da nimeni la o parte daca vrei sa inveti dar tre sa insisti ca nici pe mine nu m au lasat sa fac ce am vrut din prima zi...bafta la tusee
Si eu am facut toate astea in anul 1...da m-a fugarit Nea Mircea si m-a dat afara din sala de disectie.
" In spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie... care ii cheltuie banii"
-
- senior
- TibiGZU
- elder
- lara_
- senior
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Re:
MumaPadurii wrote:Nu e vorba de ochi frumosi. Cert e ca la restante profii de la medicina sunt mult mai indulgenti. Practic la restanta, daca ai invatat cat de putin, fara sa te chinui neaparat prea mult, ai trecut. Ceea ce nu mi se pare normal pentru niste oameni care vor avea in viitor responsabilitatea unor vieti.
Păi pentru că, de fapt, „valoarea personală” contează prea puțin în medicină. Deja, dacă ai tragerea de inimă să dai adminterea la facultatea asta, și după aia să dai rezi, înseamnă că ai suficiente organe ca să fii medic. Nu din examenele din facultate ar trebui făcută selecția.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- andy gavrilescu
- cel mai imedist din 2013
Re: Ai mai da la medicina acum ?
Stiu pe unii care au ajuns medici cotati destul de bine in SPITALE!! nu ca mine in cabinet privat si care au trecut din restanta in restanta.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A
De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!
De profesie optometrist
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Eu nu știu pe nimeni. Cine ajunge în...spitale????
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- andy gavrilescu
Ei, se vad pe facebook cu poze din garzi, piese operatorii si alte chestii de le mai fac doctorii
We don't have to dance
De profesie optometrist
De profesie optometrist
- Calico
- addicted
crede doar 10% din ceea ce vezi pe facebook
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Eu am mai mulți studenți în listă, care tot pun poze cu ei în sală, ai zice că sunt mari chirurgi, și povestesc ce entuziasmați sunt ei, cum au mai scos o gâlmă de pe nu-știu-unde
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Calico
- addicted
Phat Skidz wrote:Eu am mai mulți studenți în listă, care tot pun poze cu ei în salăe
Dar tu ii ai in follow pe toti aia din lista?
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Deci eu nu sunt expert în fb ca voi, da? Până acum nu mi-a dat prin cap că aș putea să nu-i am la follow.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- andy gavrilescu
care mai e sensul sa ai multi in lista daca nu vezi ce fac? de ex unul in situatia mea, care nu e notoriu si nu se publica pe fb si lumea n-ar avea de ce sa ma urmareasca
We don't have to dance
De profesie optometrist
De profesie optometrist
- Calico
- addicted
daca publica rar ii las in follow, chiar daca publica tampenii
- pc7
- elite
In spitalele din romania ajung doar cei care au suficienti bani pt spaga, credeam ca se stie
In spitalele din cucuietii din deal ajung cei fara bani de spaga dar care spera la plus visatorii -spital e malul raului
, in zare se vede cetatea pe varful unui deal- apoi afla ca de unde incalzire centrala aia era pe timpul lui ceausescu, acu avem sobe de teracote
In spitalele din cucuietii din deal ajung cei fara bani de spaga dar care spera la plus visatorii -spital e malul raului
, in zare se vede cetatea pe varful unui deal- apoi afla ca de unde incalzire centrala aia era pe timpul lui ceausescu, acu avem sobe de teracote
Life's not fair, get used to it
-
- newbie
Am tot citit post-uri pe aici. Tot asa e in UMF si acum? tot pe baza de spaga?
- Calico
- addicted
La ce te referi, la cariera universitara?
- livviu1992
- senior
Nu e pe baza de spaga. Asa, un cadou inainte de examen e politicos, dar nu-ti cere nimeni de la obraz si nu cred ca conteaza la nota.
As vrea s-auzi ce nu auzi, cand iti vorbesc
Sa simti ce nu simti, cand te iubesc
Sa simti ce nu simti, cand te iubesc
-
- newbie
Pey si daca nu conteaza, de ce se mai dau cadourile astea?
- Calico
- addicted
Din politete, n-auzi?
Un mic gest de curtoazie, pentru ca arta medicala e mai presus de pragmatism. Este despre ritual, despre eleganta si noblete. Un viitor doctor trebuie sa invete cum sa fie domn inca de mic, daca vrea ca altii sa fie domni cu el mai tarziu. Si, la fel ca eleganta sau nobletea, nici spaga nu trebuie pretinsa din cuvinte, ci din atitudine. La doctorii adevarati ea nu trebuie ceruta, ea vine singura.
Un mic gest de curtoazie, pentru ca arta medicala e mai presus de pragmatism. Este despre ritual, despre eleganta si noblete. Un viitor doctor trebuie sa invete cum sa fie domn inca de mic, daca vrea ca altii sa fie domni cu el mai tarziu. Si, la fel ca eleganta sau nobletea, nici spaga nu trebuie pretinsa din cuvinte, ci din atitudine. La doctorii adevarati ea nu trebuie ceruta, ea vine singura.
-
- newbie
Din aceasta eleganta deosebita, n-ar putea sa-mi dea si ei mie nota mare, daca tot le dau si eu ceva? )))