Amarandi, nu m-am referit la invatat si la studiu individual din carti si alte surse sau la practica. Asta e altceva.
M-am referit la felul cum e tinut in general un curs la noi, si anume... dictarea cea de zi de zi, de multe ori cuvant cu cuvant.
Mie mi s-ar parea normal ca fiecare catedra sa aibe cursul scos pe hartie, tras la xerox si distribuit de la inceputul anului studentilor care urmeaza sa faca materia cu catedra respectiva. Daca nu sunt bani pentru prea multe exemplare (desi eu cred ca s-ar gasi), atunci cel putin un exemplar pe grupa.
Un curs normal (dupa parerea mea, fara sa am experienta in domeniu

) ar trebui tinut cat mai interactiv, cu participarea studentilor (care daca tot au avut cursul acasa l-au putut citi sau macar rasfoi inainte, ceea ce cred ca ar ajuta mult in procesul de invatare). Proful ar preda ce este important mai ales pentru practica medicala (si nu totul gramada, nu care cumva sa omita ceva, intr-o dictare in ritm alert, continua si interminabila...). Totodata la sfarsitul cursului s-ar putea face si cateva prezentari de caz legate de afectiunile predate, la fel, cu discutii cu studentii, intrebari etc.