Tematica de licenta pentru medicina - 2004!

care ne mananca zilele
Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Sat Sep 04, 2004 10:13 pm

Adina Ionescu, cinstit era sa fi anuntat pe toata lumea pe forum despre ceea ce ai vorbit tu in "nume personal" cu domnul decan. Nu de alta dar era o informatie pe care toti cei care dau acum licenta o asteptau cu sufletul la gura, iar despre forum aveai evident habar. Asa ai fi evitat sa te faci de rushinica. :lol:

Iar faptul ca tu ai transformat aceasta informatie "transpirata" de catre Courage intr-o vendeta personala asupra lui (cu amintiri din facultate, ca chiulea la stagii, ca a picat nu stiu ce examen sau ca toata lumea stie ca...) iti aduce un al doilea rushinica. Chiar este o reactie urata si care nu are nici o legatura cu ceea ce se discuta.

PS: In momentul in care te-ai dus la domnul decan sa obtii informatii despre un examen pe care-l dau cateva sute de oameni acele informatii nu se mai pot numi "personale". Daca ai fi obtinut un set de grile cum ar fi fost acel set? Tot obtinut in "nume personal" si de folosinta personala? Sau atunci ai fi "dezvaluit" totul pe forum? :roll:
A man is only as big as the dreams he dares to live!

emma nicholson
newbie
newbie

Postby emma nicholson » Sat Sep 04, 2004 10:47 pm

Wizzy,

Nu aveam de gand scriu nimic pe forum pentru ca eu nu am scris pe el decat atunci cand mi s-a atras atentia ca se fac atacuri personale si parca o data cand era vorba de banii de licenta (cand tot asa mi-au zis niste colegi). Eu incepusem deja sa vorbesc cu sefi de serie!!!! Iar de faza cu ce a scris Bogdan Gheorghe pe forum am aflat-o de la Victor prin teleon.
Pe Bogdan l-am sunat ca sa-i spun sa nu mai scrie ca a vorbit cu mine pentru ca este o minciuna (eu neraspanuzand apelurilor lui de ceva timp).
Iar despre atacuri personale, scuze el a inceput si in plus a folosit un vocabular neadecvat.

PS Faptul ca nu am considerat ca e o informatie personala imi sunt martori toti colegii care m-au sunat si carora le-am zis exact ce am aflat - si in plus, nimanui nu i-am zis sa nu spuna sau tampenii din astea.
Last edited by emma nicholson on Sat Sep 04, 2004 10:51 pm, edited 1 time in total.

emma nicholson
newbie
newbie

Postby emma nicholson » Sat Sep 04, 2004 10:48 pm

Wizzy,
si inca ceva: rushinica cred ca poti sa o "dai" dupa ce te informezi un pic! Nu imediat dupa ce a scris cineva ceva....gata ai clasat cazul...
Cu bine,
Adina

bolek

gongul

Postby bolek » Sat Sep 04, 2004 11:12 pm

salut..eu urmand sfatul gongului am reusit sa trec de 10 ori prin materie si de atatea ori prin grile..glumesc bineinteles...depinde ceea ce inseamna invatat..dar daca e sa inveti doar grilele cred ca se poate sa inveti 40 de pagini de grile pe zi...sunt de acord ca sistemul e defect..dar totusi vreau sa te intreb gongule sincer...inveti grilele sau mai citesti din cand in cand si din carte ( asa pentru cultura generala...) sunt foarte curios....si dupa cum spunea "prietenul" meu Lolek..nu iti mai rezervi timp si pentru alte placeri personle..(enumera el la un moment dat...chiar asa de devotat?

Pisica_den_Cheshire
senior
senior

Postby Pisica_den_Cheshire » Sat Sep 04, 2004 11:37 pm

departe de toata conflictiada asta, eu una sper sa se rezolve rapid. nu de altceva, dar de cand a aparut pe forum zvonul cu 7000 de grile nici n-am mai putut sa dorm de stress.
- grilele de licenta sunt cele de medicina de familie, complement multiplu, rezidentiat 2003, tematica mentionata.

banuiesc ca-s aceleashi cu cele de pe http://www.edu.ro. asha sa fie, deshi nu numai ca-s cam putzine dar nici nu acopera toata tematica.
la un moment dat in vacanta am facut o selectie a grilelor de Bucuresti din tematica de rezi (care-s numai din 2003 apropo) si a ieshit un numar oareshcum rezonabil, deshi din nou nu acopera toata tematica.

acum am shi eu o rugaminte la administratia forumului daca mi-este permis. exista vreo posibilitate de controlare a zvonurilor? adeka una este sa spuna cineva "eu cred ca vor fi 7000 de grile si proba practica" si altceva este "sefa de serie a vorbit cu profesorul Cinteza si..." . nu de altceva, dar nu-mi mai rezista inima la atatea shocuri.
in incheiere, Victor sper ca demersurile voastre sa fie incununate de succes si sa aflam si noi luni exact ce se va intampla.

atasez selectia mea din baza de mf a grilelor de bucuresti, in caz ca intereseaza pe cineva (numai intrebarile, fara raspunsuri).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cats kick ass. Says so on the t-shirt.
ImageThis is my sig. Worship my sig.Image

Courage
junior
junior

Postby Courage » Sun Sep 05, 2004 12:08 am

Uite si setul meu de MF 2003 din toate centrele universitare, nu doar Bucuresti.
Sunt HTML prelucrate sa nu consumati prea mult toner (am scos header-urile colorate)

A spus cineva oficial ca doar in grilele de la Bucuresti se va da ? Ma indoiesc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

bolek

intrebari licenta

Postby bolek » Sun Sep 05, 2004 9:30 am

intrebarile vor fi doar cele de la complement multiplu? adica nu vor exista grile cu un singur raspuns? iar sistemul de notare va fi ca cel de la rezidentiat?sau vor fi grile tip complement multiplu la care numarul de raspunsuri sa varieze de la 1 la 5? pentru ca difera foarte mult in ceea ce priveste notarea.... :help:

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sun Sep 05, 2004 10:17 am

Nu cred ca pot fi doar grile de Bucuresti, intrucat exista subiecte la cer Bucurestiul nu a participat deloc, nici la MF, nici la Medicale, nici in alta parte. Cum este cazul Astmului Bronsic la Copil sau al Sarcinii Normale.

Si daca vor fi toate grilele, atunci inseamna ca vor fi, din subiectele de chirurgie, si acelea care fac trimitere la tratatul mare? Noroc ca nu sunt multe.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sun Sep 05, 2004 11:43 am

Daca ar mai avea loc o discutie cu decanul, sau cu oricine altcineva din cei implicati in organizarea examenului de licenta, in vederea „publicarii” unui set mai mic, mai selectionat, de grile, ar trebui, dupa parerea mea, aduse argumente de genul:

-necesitatea existentei unui set de grile care sa orienteze invatatul, avand in vedere inexactitatea informatiilor din bibliografie, astfel incat studentii sa nu fie obligati sa memoreze informatii cum e cea din Angelescu mic, cum ca acidoza din ocluzii e initial respiratorie, prin polipnee...Exemplele sunt nenumarate, asteptandu-i pe negociatori sa le culeaga. Astfel, limitarea numarului de intrebari ar avea rolul de a filtra materia de informatia aberanta (sa-i zicem mai bine eronata), si nu de a favoriza o licenta incorecta.

-aceste grile, care sa selecteze infromatii mai corecte, ar fi mai curand cele din Bucuresti. Pentru ca ele, la prima vedere, par mai pertinente decat restul. In plus, daca va uitati la intrebarile de chirurgie, multe din acestea fac referire expresa la TRATAT, si nu la micul compendiu de Angelescu (chiar daca, din acestea, marea majoritate pot fi rezolvabile doar cu informatia din compendiul mic, nu e nevoie sa insistam asupra aspectului asta :) ), si deci sunt contestabile de la inceput. Nici una din ele nu este din Bucuresti.

Din contra, nu cred ca argumentul care sustine ca cei care dau rezidentiatul pe chirurgie sunt nedreptatiti si le-ar fi mult mai usor daca ar invata pe de de rost 500 de grile l-ar convinge pe actualul decan, chiar daca noua ni se pare pertinent…
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

chaseur
junior
junior

ar trebui..

Postby chaseur » Sun Sep 05, 2004 12:59 pm

ar trebui schimbate multe...ar trebuit inceput cu inceputul...adica numarul de studenti din anul intai..seriozitatea in facultate...multe lucruri ar trebui schimbate...
ar trebui ca toi studentii sa aiba la rezidentiat aceeasi materie de invatat...cei de la medicala sa aiba habar de urgente chirurgicale...de endocrinologie si de o gramada de multe materii..ca si cei de la chirurgie de altfel..care dau impresia ca ar fi facut o alta facultate decat noi ceilalti (sunt o gramade de informatii pe care le intalnesc la rezidentiat pentru prima data...).
oricum..nu mi se pare normal absolut deloc ...ca dupa 6 ani de facultate...examenul de licenta...sa se rezume la a invta pe de rost 500 sau 1000 de grile...

chrislove
senior
senior

Postby chrislove » Sun Sep 05, 2004 1:22 pm

Am o nelamurire. Intre grilele de fam care cica se va da la licenta cateva au raspunsurile gresite. Ce facem, le invatam asa gresite sau la examen punem rasp corect? Stie cineva ceva in sensul asta? De exemplu cum au procedat anul trecut?

mad_max
junior
junior

Postby mad_max » Sun Sep 05, 2004 2:32 pm

Calculele vorbeste:

Daca treaba e asa cum a spus-o victor (MF 2003 compl multiplu)
avem de tocit 1862 grile ptr licenta

Courage
junior
junior

Postby Courage » Sun Sep 05, 2004 4:13 pm

Calculele vorbeste:

Daca treaba e asa cum a spus-o victor (MF 2003 compl multiplu)
avem de tocit 1862 grile ptr licenta

Ma nu stiu cum dracu, dar din ceea ce am atasat eu si am imprimat ies mai multe, macar la prima vedere !

Pisica_den_Cheshire
senior
senior

Postby Pisica_den_Cheshire » Sun Sep 05, 2004 6:05 pm

oricum 1862 de grile suna mult mai bine decat 7000.
Cats kick ass. Says so on the t-shirt.

ImageThis is my sig. Worship my sig.Image

Adna
junior
junior

Postby Adna » Sun Sep 05, 2004 6:37 pm

Stiu ca s-a mai intrebat,dar nu mai gasesc pe unde...va rog sa-mi spuneti ce inseamna fiecare cifra din codurile grilelor?care e orasul,anul,tema?nu stiu ordinea...Multumesc anticipat.

Courage
junior
junior

Postby Courage » Sun Sep 05, 2004 6:39 pm

Adna wrote:Stiu ca s-a mai intrebat,dar nu mai gasesc pe unde...va rog sa-mi spuneti ce inseamna fiecare cifra din codurile grilelor?care e orasul,anul,tema?nu stiu ordinea...Multumesc anticipat.

http://www.imed.ro/rezidentiat2004/gril ... i_cod.html

Gongul
senior
senior

uff

Postby Gongul » Sun Sep 05, 2004 6:41 pm

Pentru [b]lolek si bolek:[/b]
In primul rand vreau sa stiti ca nu stiu de unde mistoul asta...eu v-am spus ceea ce cred si ceea ce fac...era o parere personala de care nu cred ca trebuia sa va bateti joc...nu ca m-ar deranja!
Consider ca este civilizat sa va dau un raspuns intr-o maniera de om care a terminat 6 ani de facultate si care stie sa vorbeasca (no offence guys)!
Deci:
-in iulie am scris ca se poate trece de 4 ori prin materie si tot de atatea ori prin grile...eu acum trec a treia oara prin materie(sunt la tema 39) si am reusit sa acopar o data si grilele. Nu vad de unde atata mirare...am colegi,atat pe chir cat si pe med, care au facut mai mult ca mine(va pot da nume daca e nevoie...dar cine sunteti sa fac asta???).Plus de asta toti stim ca atunci cand citesti din nou lucrurile stau altfel(merge ceva mai repede).
-vorbind de materia de licenta am spus ca e "o gluma proasta" sa spui ca poti acoperi materia pana la licenta...oricine a citit din Harri si Angelescu poate sa spuna ca este o diferenta NETA in ceea ce priveste volumul de informatie...ca sa nu mai vorbesc ca Angelescu este scris cu caractere de 11, iar Harri este scris cu caractere de 8 (DO THE MATH).
-sunt convins ca daca o sa fie nevoie vom acoperi cea mai mare parte din materie si ne vom prezenta cat de cat onorabil la licenta.
La final am 2 rugaminti la voi:
1)sa nu va mai faceti griji in ceea ce priveste viata mea privata("placeri personale").
2)daca aveti o parere pertinenta puneti-o aici, iar daca aveti ceva personal cu mine va rog sa-mi scrieti personal!
Va multumesc anticipat!
Spor maxim in continuare, atat voua, cat si colegilor care vor sustine licenta si rezi anula asta!
Numai bine!
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu

Courage
junior
junior

Postby Courage » Sun Sep 05, 2004 8:06 pm

O intrebare mai mult sau mai putin stupida:
- la complement multiplu, daca o grila are 5 raspunsuri, 3 corecte, iar tu bifezi doar doua - grila respectiva e considerata gresita ?

Stiu ca la rezidentiat exista un sistem "deosebit"

M-am apucat de grile, si chiar dupa ce am citit atent tema pneumonii tot le fac praf cu darnicie, adica nimeresc raspunsuri corecte, dar mai niciodata complete ! :oops:

Adna
junior
junior

Postby Adna » Sun Sep 05, 2004 8:40 pm

Courage wrote:O intrebare mai mult sau mai putin stupida:
- la complement multiplu, daca o grila are 5 raspunsuri, 3 corecte, iar tu bifezi doar doua - grila respectiva e considerata gresita ?

Stiu ca la rezidentiat exista un sistem "deosebit"

M-am apucat de grile, si chiar dupa ce am citit atent tema pneumonii tot le fac praf cu darnicie, adica nimeresc raspunsuri corecte, dar mai niciodata complete ! :oops:

Intrebarea nu e stupida,stai linistit(a).Am pus si eu o intrebare mai sus si...multumesc pentru raspunsul promt!
Iata cum se calculeaza:

1. Întrebari tip complement simplu, cu un singur raspuns corect posibil din 5; se noteaza fiecare întrebare cu raspuns corect cu 4 puncte; daca la aceste întrebari candidatii marcheaza mai mult sau mai putin de un raspuns corect, întrebarea se anuleaza (punctaj 0)
2. Întrebari tip complement multiplu cu 2 ? 4 raspunsuri corecte, fiecare întrebare cu raspunsuri corecte va fi notata cu 5 puncte; daca la aceste întrebari candidatul marcheaza mai putin de 2 sau mai mult de 4 raspunsuri, întrebarea se anuleaza (punctaj 0).
Exemplu de punctare:
A B C D E--corect A si C
x x
5 puncte

A B C D E---marchezi A si B
1 0 0 1 1
3 puncte

Sursa http://www.imed.ro/rezidentiat2004/docu ... logie.html

Bafta!

lady galadriel
senior
senior

Postby lady galadriel » Sun Sep 05, 2004 8:45 pm

asta la rezi,dar la licenta cica e mai complex...ceva sigur?

Madi
elder
elder

Postby Madi » Sun Sep 05, 2004 9:18 pm

In concluzie, inteleg ca pana acum avem grilele de rezi 2003 mf, ceea ce ma incurca pe mine e treaba cu "CM". M-am uitat pe baza de date de licenta de anul trecut, nu specifica intrebarile CS, dar exista intrebari cu un singur raspuns corect... So, as spune ca intra si grilele CS... :?

Pareri? Opinii? Sugestii? Reclamatii?
Dagli amici mi guardi Dio, dai nemici mi guardo io!

mihaiion2
junior
junior

Postby mihaiion2 » Sun Sep 05, 2004 9:50 pm

Am auzit ca enuntul de la licenta ar suna asa - urmatoarele intrebari au unul sau mai multe raspunsuri corecte => in cazul asta intra si cele CS de anul trecut mai ales ca nu sunt separate ca cele de anul asta.

lady galadriel
senior
senior

Postby lady galadriel » Sun Sep 05, 2004 10:27 pm

eu stiam ca doar CM se dau la licenta

Courage
junior
junior

Postby Courage » Sun Sep 05, 2004 11:05 pm

mihaiion2 wrote:Am auzit ca enuntul de la licenta ar suna asa - urmatoarele intrebari au unul sau mai multe raspunsuri corecte => in cazul asta intra si cele CS de anul trecut mai ales ca nu sunt separate ca cele de anul asta.

Daca ar fi asa, ar pica faza cu metoda de corectare de la rezidentiat si noi am fi in copac. (se mentioneaza ca trebuie sa bifezi minim 2 raspunsuri)
Poate aveti sa intrebati pe cei care au dat inainte licenta cum s-a corectat.

sixtyne
senior
senior

Postby sixtyne » Sun Sep 05, 2004 11:07 pm

In ceea ce priveste zvonurile despre o proba practica de licenta... ar mai fi o zi pierduta in plus...In Iasi se da o asemenea proba , studentii pierd o zi pe holuri, unii se descurca, altii, desi se descurca sunt facuti in toate felurile (in stilul in care unii din minunatii nostri asistenti ne-au obisnuit in cursul facultatii), iar in final toti trec cu bine, fiind un examen la care evaluarea se face prin"admis" sau "respins", in istoria acestui examen nu s-a pomenit vreun respins. Eu nu prea am chef sa mai sprijin peretii vreunui spital pentru a sustine un asemenea examen! Si sincera sa fiu cred ca sunt doar zvonuri care vor ramane zvonuri.
Sper sa stim cat mai curand ce va fi cu licenta la Bucuresti, ca sa ne vedem in liniste de invatat si de viata de zi cu zi...ca daca o mai tinem asa de atata stres nu vor mai ramane nici scheletele din noi :D
Asta e ...gluma..gluma, dar ....stiti voi treaba cu Harap Alb
Bafta tuturor

mad_max
junior
junior

Postby mad_max » Sun Sep 05, 2004 11:12 pm

Pentru Madi: in baza de date de anul asta sunt grupate CM si CS. Dai cu copy-paste doar grilele cu G1..... de la sectiunile de complement multiplu si gata! Instant - baza de date cu grile de licenta.

Teoretic, grilele pastrate de anul trecut sunt corecte. Practic, cineva imi spunea ca a gasit deja 4 gresite la Angine... (adica, in PDF-urile de MF)

alcorsimona
senior
senior

Postby alcorsimona » Sun Sep 05, 2004 11:59 pm

Si eu am gasit cateva gresite la Sarcina. Acolo nu prea au contestat! :?
Be careful what you want, it may happen to you!

Madi
elder
elder

Postby Madi » Mon Sep 06, 2004 8:01 am

mad_max wrote:Pentru Madi: in baza de date de anul asta sunt grupate CM si CS. Dai cu copy-paste doar grilele cu G1..... de la sectiunile de complement multiplu si gata! Instant - baza de date cu grile de licenta.

N-ai inteles! Problema mea nu era cum obtin baza de date, asta m-am prins. Problema mea e putin cam... ce contine ea. Adik: grilele de licenta sunt declarate complement multiplu, dar pot avea si un singur raspuns corect, asta am vazut in baza de date de licenta de anul trecut, ceea ce inseamna ca, daca le folosesc pe astea de rezi vor trebui sa amestece si CS. Asta spuneam... :roll:

lady galadriel
senior
senior

Postby lady galadriel » Mon Sep 06, 2004 8:04 am

pai asta inseamna ca astia nu stiu ce-i aia complemet simplu... :roll:

Madi
elder
elder

Postby Madi » Mon Sep 06, 2004 8:10 am

Exemplificam cu fragmente din text:
* 1. Caracteristicile bronsitei cronice sunt urmaroarele cu exceptia:
A. Secretie exagerata de mucus
B. Expectoratie cel putin 3 luni /an, mai mult de 2 ani consecutiv
C. Indice Reid > 0,52
D. Distensie permanenta a spatiilor aeriene distal de bronhiolele terminale
E. Fumatul este factorul etiologic cel mai frecvent corelat cu bronsita cronica
Raspuns D. pag. 1601

2. Trasaturile principale ale BPCO cu predominenta enfizemului sunt:
A. Istoric indelungat de dispnee de efort
B. Tip constitutional astenic cu scadere ponderala importanta
C. Matitatea cardiaca este absenta sau redusa
D. Sputa este abundenta cu exacerbari frecvente mucopurulente
E. Reculul elastic pulmonar este mult scazut
Raspuns: A, B, C, E. pag. 1604

Astea sunt primele 2 grile din baza de date de anul trecut.Pot fi cu unul sau mai multe raspunsuri corecte. Cum ar putea fi cu un raspuns corect daca ar folosi doar grilele CM!? Doar daca nu skimba ei tipul de grile...

lady galadriel
senior
senior

Postby lady galadriel » Mon Sep 06, 2004 8:17 am

am vazut si eu grilele de anu' trecut,dar auzisem ca anu'asta sunt doarCM...nu stiu ce sa zic...

lady galadriel
senior
senior

Postby lady galadriel » Mon Sep 06, 2004 9:02 am

are cineva grilele de MF 2003 fara cele scoase?

alex-n
junior
junior

Postby alex-n » Mon Sep 06, 2004 9:07 am

Pt Madi:
Nu-ti mai face atatea griji! Daca au spus complement multiplu, fa numai grilele cu complement multiplu. Apropo, grilele astea din ce baza de date sunt luate?
"Sunt masochist! Traiesc in Romania"

Kamikazee
senior
senior

Postby Kamikazee » Mon Sep 06, 2004 9:41 am

Lady G ..vezi ca sint pe la paginile 3-6 ale topicului asta ...de mai multe ori
Wake up and smell the roses

lady galadriel
senior
senior

Postby lady galadriel » Mon Sep 06, 2004 10:08 am

grilele puse de tine sunt cele corectate sa-nteleg,merci:)

mad_max
junior
junior

Postby mad_max » Mon Sep 06, 2004 1:38 pm

De la minister:

Complement MULTIPLU
120 grile
3 ore

Corectare in sistem rezi

http://www.umft.ro/ssmt/images/308.jpg

Nu scrie ca sunt obligatoriu grile din 2003. Dar victor asa a spus. Si mai multi sefi. Deci - e clar!

In PDF-urile de MF de anul asta, grilele sunt grupate in calupuri:
- CS
- 2003 (G1.....)
- 2004 (G2......)
- CM
- 2003 (G1.......)
- 2004 (G2........)
Practic, nu trebuie dacat sa luati decat calupul din 2003 de la CM (cu 35x copy-paste) si gata. Spor!

Madi
elder
elder

Postby Madi » Mon Sep 06, 2004 2:32 pm

Alex, cred ca ai dreptate... Mereu ma agit ca un Pepsi sa fac fine distinctii. Au zis CM, facem CM!
Grilele alea sunt cele din DB de grile pt licenta 2003... http://www.edu.ro , parca... A pus cineva link-ul kiar in topicul asta, de-acolo am luat exemplul. Materia era un pic diferita, de-aia apare si BPOC. Pe urma m-am gandit ca poate exemplul a fost nefericit ales... :roll:
Spor!

mad_max
junior
junior

Postby mad_max » Mon Sep 06, 2004 2:36 pm

Desi asta nu i-a impiedicat pe cei de la Craiova si Timisoara sa propuna pe net grile CS !!!! :lol:

Si legat de net: Ordinul Ministrului, Art 13:
http://www.edu.ro/download/omectlic.pdf

Courage
junior
junior

Postby Courage » Mon Sep 06, 2004 2:38 pm

10x mad_max

Ca fapt divers: in imaginea scanata scrie ca examenul va fi 3 ore si jumatate...

Spor la tocit grile. Eu stau cu cartea deschisa si bifez.

This will take forever.. :?

P.S. Daca se stiau toate astea din 22 aprilie noi dc ne agitam ca prostii ? :(

Kamikazee
senior
senior

Postby Kamikazee » Mon Sep 06, 2004 2:44 pm

a mai auzit cineva zvonuri legate de durata si numarul de grile?
Wake up and smell the roses

Return to “Facultatea”