Spitale anul 5
- Ina_M
- junior
Re: Spitale anul 5
postezi si u grilele tale dupa exam?
pls

chivu wrote:stiti cumva daca grilele de pe net reumato-cantacuzino sunt bune?
sau daca aveti grile la reumato?
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...
- anncush
- senior
hello people
stie cineva sa imi explice si mie ca la blegi cum se ajunge la institutul Alfred Rusescu (aka IOMC, fostul Emilia Irza) ?
nu am neaparata nevoie de scheme, ci mai de graba sa-mi spuneti ce traseu de ratb tre' sa iau de la stefan cel mare, de exemplu, pt ca am vazut io in prealabil pe o harta ca e cumva, mai mult sau mai putin, pe langa zona stefan cel mare
in fine, orice alte recomandari de trasee ratb/metrorex catre respectivul institut sunt bine venite
.
multumesc anticipat

stie cineva sa imi explice si mie ca la blegi cum se ajunge la institutul Alfred Rusescu (aka IOMC, fostul Emilia Irza) ?

nu am neaparata nevoie de scheme, ci mai de graba sa-mi spuneti ce traseu de ratb tre' sa iau de la stefan cel mare, de exemplu, pt ca am vazut io in prealabil pe o harta ca e cumva, mai mult sau mai putin, pe langa zona stefan cel mare

in fine, orice alte recomandari de trasee ratb/metrorex catre respectivul institut sunt bine venite

multumesc anticipat

Slowly getting less stupid 

- anncush
- senior
anncush wrote:hello people![]()
stie cineva sa imi explice si mie ca la blegi cum se ajunge la institutul Alfred Rusescu (aka IOMC, fostul Emilia Irza) ?![]()
nu am neaparata nevoie de scheme, ci mai de graba sa-mi spuneti ce traseu de ratb tre' sa iau de la stefan cel mare, de exemplu, pt ca am vazut io in prealabil pe o harta ca e cumva, mai mult sau mai putin, pe langa zona stefan cel mare![]()
in fine, orice alte recomandari de trasee ratb/metrorex catre respectivul institut sunt bine venite.
multumesc anticipat
nu mai conteaza.
am gasit institutul in cele din urma

pt posteritate: se ajunge cu 182 sau cu tramvaiul 16.
in ce hal am ajuns sa dau quote din...mine si sa-mi raspund

- monicutza
- elder
da tramvaiul 16 nu merge momentan cu 182 de la barbu vacarescu (de la circ) si ajungi imediat:)
- anncush
- senior
buuuun, acum ca m-am lamurit unde este IOMC-ul, revin cu o noua intrebare : unde este Gomoiu?
e cumva in zona piata muncii? si daca da, mai trebuie sa iau vreo masina (la ratb ma refer,evident
) cand ies de la statia de metrou sau e suficient de aproape ca sa merg pe jos? are cineva habar?
multumesc anticipat
aaa, da, era sa uit: la multi ani!

multumesc anticipat
aaa, da, era sa uit: la multi ani!

- Riley
- elder
Spitalul Gomoiu este destul de aproape de Piata Muncii, cum vii de la metrou, o iei pe bd Basarabia, trotuarul pe partea stanga, mergi cateva min pe jos si ajungi! Daca ajuta cu ceva, adresa este Bd Basarabia, nr 21. Multa bafta la neuroped!
La multi ani si un 2009 excelent pt toti!

As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- anncush
- senior
Riley wrote:Spitalul Gomoiu este destul de aproape de Piata Muncii, cum vii de la metrou, o iei pe bd Basarabia, trotuarul pe partea stanga, mergi cateva min pe jos si ajungi! Daca ajuta cu ceva, adresa este Bd Basarabia, nr 21. Multa bafta la neuroped!
wow, multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudine!

multa bafta si tie

- Ina_M
- junior
buna
imi poate da si mie cineva cs d endocrine elias? stiu ca ni le da si profa, dar totusi pana atunci....
imi poate da si mie cineva cs d endocrine elias? stiu ca ni le da si profa, dar totusi pana atunci....
- coffee&tv
- junior
Neurologie la SUUB: Intrebarile la examen se axeaza pe anumite cursuri sau sunt din toate cursurile?
Reumato la Colentina: In ce consta examenul practic si cu cine se da (am inteles ca nu cu asistentul de la grupa)?
Reumato la Colentina: In ce consta examenul practic si cu cine se da (am inteles ca nu cu asistentul de la grupa)?
Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.
Does it?
No, but it should.
-
- junior
tot in legatura cu neurologie suub, in afara de datele pretioase despre posibilele subiecte la examen pe care le astept cu interes, ce carte/carti ati folosit pentru partea de examinare neurologica?
- dyddy
- junior
moksha wrote:tot in legatura cu neurologie suub, in afara de datele pretioase despre posibilele subiecte la examen pe care le astept cu interes, ce carte/carti ati folosit pentru partea de examinare neurologica?
salut, eu am facut neuro la suub acu vreo 2 ani; s au dat parca vreo 30 de subiecte, o gramada, din toate cursurile; sunt subiecte scurte si nu ai cum sa bati campii; stii sau nu stii;
nu s a dat nimic din cursul lui vasile, si din cel de neurochir;
si din cursurile confei s au dat niste intrebari f "dragute", trebuia sa scrii doar o fraza...ori erai pe subiect ori scriai tampenii; chiar daca ai ametit vreo 3 -4 subiecte, iei 10.cursurile sunt suficiente pt examen.
eu nu am avut nici o carte pt practic; tre sa stii f bine reflexele; invatati si voi unul de altul; dr mandruta face bine chestiile astea, eu aveam o colega care isi si notase tot si am luat de la ea;
la practic am dat cu alt asistent, eu am picat la vasile; am tras un biletel pe care erau 3 subiecte, unul cu reflexe, unul cu ceva de la cerebel. tot p proba ceva si ultimul nu mai stiu.
in principiu tre sa inveti, ca multi au dat lucrarea "blank" dupa ce au dictat subiectele.si nu are rost sa il amani, da l cand e timpul lui, nu il amana...
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci!
-
dyddy wrote:moksha wrote:tot in legatura cu neurologie suub, in afara de datele pretioase despre posibilele subiecte la examen pe care le astept cu interes, ce carte/carti ati folosit pentru partea de examinare neurologica?
salut, eu am facut neuro la suub acu vreo 2 ani; s au dat parca vreo 30 de subiecte, o gramada, din toate cursurile; sunt subiecte scurte si nu ai cum sa bati campii; stii sau nu stii;
si din cursurile confei s au dat niste intrebari f "dragute", trebuia sa scrii doar o fraza...ori erai pe subiect ori scriai tampenii; chiar daca ai ametit vreo 3 -4 subiecte, iei 10.cursurile sunt suficiente pt examen.
eu nu am avut nici o carte pt practic; tre sa stii f bine reflexele; invatati si voi unul de altul; dr mandruta face bine chestiile astea, eu aveam o colega care isi si notase tot si am luat de la ea;
la practic am dat cu alt asistent, eu am picat la vasile; am tras un biletel pe care erau 3 subiecte, unul cu reflexe, unul cu ceva de la cerebel. tot p proba ceva si ultimul nu mai stiu.
in principiu tre sa inveti, ca multi au dat lucrarea "blank" dupa ce au dictat subiectele.si nu are rost sa il amani, da l cand e timpul lui, nu il amana...
Ne poti da si noua, te rog, 1-2 exemple de cum suna subiectele la neuro? Daca iti mai amintesti, desigur.
- Riley
- elder
Daca prof Bajenaru este la SUUB (si eu asa am impresia) atasez aici cursuri si sunt si subiecte. Eu am facut la Elias si stiu ca pe atunci am cautat cursurile prof Bajenaru care sunt destul de bune si bonus am dat si peste niste subiecte. Nu garantez ca acestea sunt, eu nefacand acolo neuro. Cineva care a facut acolo poate confirma/infirma. Mult succes!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- dyddy
- junior
nu imi mai aduc aminte mare lucru, dar stiu sigur ca nu au dat nimic din cursul de neurochir si cel cu cefaleea, facut de vasile. peste cursurile postate aici m am uitat, sunt is nu sunt
noua ne dictau... si dictau frate, mai ales profu, de il taiau apele cu cata insufletiere vorbea si tot nu se oprea; scriam lejer cate 5 coli, si eu scriu marunt
dadea drumul la aerul conditionat, toti fugeam in ultimile banci, ca ni se facea pielea de gaina si el tot ii dadea cu coreea lui
am avut ceva cu o leziune de ms-la nu stiu ce nivl ce are pacientul, ceva din probele de la cerebel,a predat profu tracturile alea rubrospinal...bla bla, a dat ceva deci din normal, cum e scrisul la parkinsonian, ce mod ganetica e in coree sau wilson, nu mai stiu unde e ceva, trat p la polineuropatii, era un curs facut de dr mandruta, o ramurica idioata pe la avc, ce simp da, o epilepsie parca, din cursurile profei, v am zis-a pus o intrebare era ceva cu nervul 5, in nu stiu ce gaura a lui prin stanca temporalului, si trebuia sa rasp doar un cuvant...
nu mai stiu...
ideea e ca tre sa treci prin cursuri;
noua ne dictau... si dictau frate, mai ales profu, de il taiau apele cu cata insufletiere vorbea si tot nu se oprea; scriam lejer cate 5 coli, si eu scriu marunt
dadea drumul la aerul conditionat, toti fugeam in ultimile banci, ca ni se facea pielea de gaina si el tot ii dadea cu coreea lui

am avut ceva cu o leziune de ms-la nu stiu ce nivl ce are pacientul, ceva din probele de la cerebel,a predat profu tracturile alea rubrospinal...bla bla, a dat ceva deci din normal, cum e scrisul la parkinsonian, ce mod ganetica e in coree sau wilson, nu mai stiu unde e ceva, trat p la polineuropatii, era un curs facut de dr mandruta, o ramurica idioata pe la avc, ce simp da, o epilepsie parca, din cursurile profei, v am zis-a pus o intrebare era ceva cu nervul 5, in nu stiu ce gaura a lui prin stanca temporalului, si trebuia sa rasp doar un cuvant...
nu mai stiu...
ideea e ca tre sa treci prin cursuri;
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci!
buna seara,
puteti sa imi dati informatii despre stagiul de neurologie de la gh. marinescu, adica prezenta cat de obligatorie e, cursurile sunt bine facute ? sau cum decurge examenul.
multumesc
puteti sa imi dati informatii despre stagiul de neurologie de la gh. marinescu, adica prezenta cat de obligatorie e, cursurile sunt bine facute ? sau cum decurge examenul.
multumesc
- coffee&tv
- junior
@Riley: Mersi pentru informatii.
Acum...reumato la colentina: am inteles ca se da un examen grila si apoi un examen la pacient(practic acesta este examenul practic
). Cu cine se da examenul practic si cu cine ar fi cel mai bine sa dau examenul practic? 
Acum...reumato la colentina: am inteles ca se da un examen grila si apoi un examen la pacient(practic acesta este examenul practic

Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.
Does it?
No, but it should.
-
Riley, multumim frumos pentru cursuri si info!
- er-surgeon
- newbie
Stie cineva -exam. de endocrine, la Inst.Parhon ..cam cum este.grila si oralul? 

- Riley
- elder
La cine? La Coculescu? eu cu acel colectiv am facut, grila este pe model britanic, adica iti puncteaza ce ai pus bine si iti scade ce e pus prost, grilele sunt destul de aiurea, din carte sunt detalii destul de multe (nu din cursuri). Mie mi s-au parut grele, trebuie stiute si testele de stimulare/inhibitie foarte bine(valori prag), mai sunt si cazuri clinice inserate prin grila,enzimele sintezei hh steroizi. e de mult ajutor dc va uitati pe grilele de la sf cartii, unele (in proportie de 30%) sunt de acolo, numai ca cerinta este in asa fel modificata pt a se preta la complement multiplu (in carte sunt complement simplu). Grila nu prea conteaza, trebuie sa ai punctaj pozitiv si la noi s-a trecut cu punctaje destul de mici (20p chiar nu mai stiu), dar daca nu te lacomesti nu e chiar atat de greu sa faci punctaj.
Iar la oral, alta distractie, ai un caz clinic, anamneza, ex clinic, paraclinic, dupa care te duci la prof si ii scrii pe biletel un diagnostic la care te-ai gandit si te intreaba vrute si nevrute din acea patologie (practic de cele mai multe ori te intreaba din boala endocrina). In schimb eu am avut o hipertiroidiana (parca era gusa toxica multinodulara) si pe langa asta avea si HTA (logic) pe care eu am scris-o la diagnosticul nr 2 (cu precizarea ca etiologia HTA este cel mai probabil secundara bolii endocrine), si pt ca se saturase de ascultat hipofize si tiroide s-a legat de aspectul de HTA endocrina si m-a ascultat destul de mult pe subiectul asta, inclusiv detalii, enzime asociate cu HTA congenitala, etc. Este destul de neplacut. Si neaparat de stiut hormonii, daca uiti ceva usor si te intereaba chiar te pica (de ex pe o colega era sa o pice ca nu isi amintea de calcitonina la tiroida, pana la urma si-a amintit, dar deja o amenintase ca se vor intalni in toamna).Sa nu uitati nici de factorul antimullerian
! Destul de neplacut examenul oricum. Multa bafta!
Iar la oral, alta distractie, ai un caz clinic, anamneza, ex clinic, paraclinic, dupa care te duci la prof si ii scrii pe biletel un diagnostic la care te-ai gandit si te intreaba vrute si nevrute din acea patologie (practic de cele mai multe ori te intreaba din boala endocrina). In schimb eu am avut o hipertiroidiana (parca era gusa toxica multinodulara) si pe langa asta avea si HTA (logic) pe care eu am scris-o la diagnosticul nr 2 (cu precizarea ca etiologia HTA este cel mai probabil secundara bolii endocrine), si pt ca se saturase de ascultat hipofize si tiroide s-a legat de aspectul de HTA endocrina si m-a ascultat destul de mult pe subiectul asta, inclusiv detalii, enzime asociate cu HTA congenitala, etc. Este destul de neplacut. Si neaparat de stiut hormonii, daca uiti ceva usor si te intereaba chiar te pica (de ex pe o colega era sa o pice ca nu isi amintea de calcitonina la tiroida, pana la urma si-a amintit, dar deja o amenintase ca se vor intalni in toamna).Sa nu uitati nici de factorul antimullerian

-
- junior
despre examenul de toxico are cineva vreo idee/parere/sfat ?
- Riley
- elder
Noi am dat in toamna si a fost ok, nu a picat nimeni. Am avut ex practic care se dadea cu asistentii sau cu proful (nu cu dr Voicu ci cu dr Macovei dar mai era de fata si un alt asistent). Intrebiarile la practic erau ok, nu foarte dificile si oricum nu pica la ex practic. La ex mare, 20 grile in 20 minute, puteti vb sau nu, depinde: dc ramane dr Macovei in sala nu prea se poate misca, dc insa pleaca mai puteti vb de una si de alta. Grilele variaza, sunt pe multe numere si nu puteti copia de la celalat, sunt si grile de completat, si grile cu raspuns multiplu sau simplu. In general sunt lucruri mari si din cursuri (nu va complicati cu carti sau cursurile care circula pe net, e mai multa info acolo si oricum unele lucruri sunt gresite). Ex de grila: enumerati 3 medicamente ce dau hematurie, definitia DL50, antidotul intox paracetamol, de recunoscut un toxidrom (eu am avut parca pe cel neuroleptic, dar este destul de usor sa iti dai seama dc le stii diferentele), cum actioneaza carbunele activat, care sunt organofosforice, etc. Nu sunt lucruri de un f mare detaliu si de obicei cine a tinut cursul a subliniat asupra lor. Notele au fost bune in general, dar au fost si note mai proaste, oricum nu se corecteaza la sange (adica ei ne amenintau ca dc nu scrii 3/3 sau 4/4 si scrii doar 2/3 nu iti puncteaza nimic), se face curba Gauss si nu te depuncteaza drastic. Mult succes si o sa fie bine
. Pe noi ne-a stresat destul de tare ex asta, dar pana la urma s-a dovedit a fi mzi mult ok.

- doareu_mm
- senior
salutare!
a auzit cineva ceva, cam cum ar fi examenul si stagiul de urologie la sp militar la conf mischianu?
va multumesc
a auzit cineva ceva, cam cum ar fi examenul si stagiul de urologie la sp militar la conf mischianu?
va multumesc
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta
-
- elder
tine cont de prezente.
La examenul practic intrebari de bun simt, se da cu el.
La scris oricum usurel, s-a mai si copiat pe ici pe colo asa pe fatza, sub zambetele asistentilor...
In final toata lumea noua si zece.
La examenul practic intrebari de bun simt, se da cu el.
La scris oricum usurel, s-a mai si copiat pe ici pe colo asa pe fatza, sub zambetele asistentilor...
In final toata lumea noua si zece.
- sWeetangel
- junior
Sal' ! am si eu o mare rugaminte : poate cineva sa imi ofere vreo informatie ( orice fel de inf ajuta in acest moment !!
) despre endocrino la Parhon cu Coculescu ? cursuri , examene , carti care ar fi bune eventual , despre prof , asistenti , prezenta ,etc .Multumesc muuult ! 

-
- elder
Riley wrote:La cine? La Coculescu? eu cu acel colectiv am facut, grila este pe model britanic, adica iti puncteaza ce ai pus bine si iti scade ce e pus prost, grilele sunt destul de aiurea, din carte sunt detalii destul de multe (nu din cursuri). Mie mi s-au parut grele, trebuie stiute si testele de stimulare/inhibitie foarte bine(valori prag), mai sunt si cazuri clinice inserate prin grila,enzimele sintezei hh steroizi. e de mult ajutor dc va uitati pe grilele de la sf cartii, unele (in proportie de 30%) sunt de acolo, numai ca cerinta este in asa fel modificata pt a se preta la complement multiplu (in carte sunt complement simplu). Grila nu prea conteaza, trebuie sa ai punctaj pozitiv si la noi s-a trecut cu punctaje destul de mici (20p chiar nu mai stiu), dar daca nu te lacomesti nu e chiar atat de greu sa faci punctaj.
Iar la oral, alta distractie, ai un caz clinic, anamneza, ex clinic, paraclinic, dupa care te duci la prof si ii scrii pe biletel un diagnostic la care te-ai gandit si te intreaba vrute si nevrute din acea patologie (practic de cele mai multe ori te intreaba din boala endocrina). In schimb eu am avut o hipertiroidiana (parca era gusa toxica multinodulara) si pe langa asta avea si HTA (logic) pe care eu am scris-o la diagnosticul nr 2 (cu precizarea ca etiologia HTA este cel mai probabil secundara bolii endocrine), si pt ca se saturase de ascultat hipofize si tiroide s-a legat de aspectul de HTA endocrina si m-a ascultat destul de mult pe subiectul asta, inclusiv detalii, enzime asociate cu HTA congenitala, etc. Este destul de neplacut. Si neaparat de stiut hormonii, daca uiti ceva usor si te intereaba chiar te pica (de ex pe o colega era sa o pice ca nu isi amintea de calcitonina la tiroida, pana la urma si-a amintit, dar deja o amenintase ca se vor intalni in toamna).Sa nu uitati nici de factorul antimullerian! Destul de neplacut examenul oricum. Multa bafta!
Cred ca e macar de bun simt a citi ce s-a scris deja, ca daca am intreba toti acelasi lucru de 1000 de ori n-ar mai raspunde nimeni, corect?
- Riley
- elder
Multumesc frumos Enemy
Cat despre asistenti, eu l-am avut pe dr Radian - este ok, simpatic, inveti de la el, singura lui problema este ca vine la 13 fara 15 si te tine peste program cu 1-2 ore,(chiar si atunci cand trebuia sa fugim la toxico ne tinea spunand "dar voi nu ajungeti in 15 min la Floreasca?
) asta dupa ce ai facut anamneze si ex clinice la pacienti.este destul de ocupat cu ambulatorul. In schimb ne mai duceam la domnisoara dr Botusan, super
. Ne invata si arata multe lucruri, explica f f bine si este foarte de treaba,mie mi-a placut cel mai mult si i-am invidiat pe colegii care au prins-o.
In rest, prezenta se face la asistent (nu exista condica), ex grila este din carte asa cum am mai amintit si la oral la fel, vezi mai sus.
Multa bafta si rabdare daca nimeriti la asistenti ocupati mult prea tare cu activitatile extraUMF-iste (ca cele 3 saptamani pot fi foooarte luungi). Succes!

Cat despre asistenti, eu l-am avut pe dr Radian - este ok, simpatic, inveti de la el, singura lui problema este ca vine la 13 fara 15 si te tine peste program cu 1-2 ore,(chiar si atunci cand trebuia sa fugim la toxico ne tinea spunand "dar voi nu ajungeti in 15 min la Floreasca?

In rest, prezenta se face la asistent (nu exista condica), ex grila este din carte asa cum am mai amintit si la oral la fel, vezi mai sus.
Multa bafta si rabdare daca nimeriti la asistenti ocupati mult prea tare cu activitatile extraUMF-iste (ca cele 3 saptamani pot fi foooarte luungi). Succes!
- sWeetangel
- junior
cine are carte de coculescu
exista carte de coculescu,daca da de unde pot face rost...
-
- junior
Re: cine are carte de coculescu
sWeetangel wrote:exista carte de coculescu,daca da de unde pot face rost...
noi am luat-o de la biblioteca.
bafta!

- Ina_M
- junior
salut
a dat cineva din an 5 parazitologia clinica sa imi publice si mie niste sub?
mc
a dat cineva din an 5 parazitologia clinica sa imi publice si mie niste sub?

-
- junior
a facut cineva de pe aici cardio in anul IV la Fundeni?
...as avea si eu nevoie de putin feed-back , asa inainte de examen:
1. cum este dl dr Macarie in calitatea de sef de comisie si cat de exigent este examenul per total?
2. cat de as se asteapta lumea sa fii la capitolul "citit/interpretat/analizat EKG"?
3. pe ce capitole s-a pus accent?
...findca majoritatea cursurilor ori au fost prea lungi de nu intelegeai nimic, ori prea schematice si te trimitea sa mai rasfoiesti tu acasa inca vreo 2-3 carti
iar lp-uri ioc, dar ii inteleg ca toti pe acolo sunt ocupati deci nu asta ar fi problema...numa ca tot conceptul de examen e asa intr-o mare nebuloasa: nu au dat subiecte, nu au precizat cam ce asteptari au, iar materia in ansamblu este dureros de stufoasa
Multumesc anticipat!

1. cum este dl dr Macarie in calitatea de sef de comisie si cat de exigent este examenul per total?
2. cat de as se asteapta lumea sa fii la capitolul "citit/interpretat/analizat EKG"?
3. pe ce capitole s-a pus accent?
...findca majoritatea cursurilor ori au fost prea lungi de nu intelegeai nimic, ori prea schematice si te trimitea sa mai rasfoiesti tu acasa inca vreo 2-3 carti

Multumesc anticipat!

doctorul macarie e cam exigent, in comparatie cu doctorul ginghina. s-au luat note mici la el, dar si 10, nu stiu daca s-a luat 5, dar au fost 6.
la ekg, se asteapta sa stii, adica nu sa bijbai.
cam pe tot s-a pus, tragi subiecte, mie mi-a cazut medicatia tpsv, dar citeste totul, etiologie, tratament, clinic, paraclinic.
invata dupa ce ai, nu prea conteaza de unde, ci sa stii.
ai grija ca nota de la exam practic conteaz, adica daca te va creste sau scadea.
si bafta.
cam pe tot s-a pus, tragi subiecte, mie mi-a cazut medicatia tpsv, dar citeste totul, etiologie, tratament, clinic, paraclinic.
ai grija ca nota de la exam practic conteaz, adica daca te va creste sau scadea.
si bafta.
-
am si eu o intrebare destul de off-topic, cumva careva de aici a facut anatomia cu profesorul cergan romica sa-mi spuna si mie cam cum este la examen ??:)
-
- junior
chivu wrote:doctorul macarie e cam exigent, in comparatie cu doctorul ginghina. s-au luat note mici la el, dar si 10, nu stiu daca s-a luat 5, dar au fost 6.
si bafta.
mersic mult

-
- junior
dyddy wrote:moksha wrote:tot in legatura cu neurologie suub, in afara de datele pretioase despre posibilele subiecte la examen pe care le astept cu interes, ce carte/carti ati folosit pentru partea de examinare neurologica?
Imi cer scuze ca apelez inca o data la bunavointa ta, dar avand in vedere ca din motive mai degraba obiective stagiul a cam fost un esec pe partea practica, m-ar mai interesa 2 lucruri in raport cu examenul practic care se apropie :
1. trebuie stiute cursurile bine sau se pune accent strict pe manevre ?
2. nota de la practic influenteaza nota finala? intelesesem ca nu, dar cu siguranta tu stii mai bine.
Multumesc.
- Riley
- elder
Am si eu o intrebare pt cine a avut stagiul de hemato la Coltea la doamna prof Lupu: se poate lipsi, este intelegatoare doamna prof? Eu din 3 saptamani ar trebui sa lipsesc 1.
. Multam in avans de info! 

- rox
- elder
chivu wrote:doctorul macarie e cam exigent, in comparatie cu doctorul ginghina. s-au luat note mici la el, dar si 10, nu stiu daca s-a luat 5, dar au fost 6.
si bafta.
Eu am dat cu Macu anul asta cardio. A fost ok pentru cit se zvonea ca e de rau cu el fata de restul ( Ginghina adica, ailalti au dat cu Coman-cred ca il chema si a dat note foarte foarte mici, a si picat), am luat 9 pentru ca m-am balbait la ekg ( adica am pus dg corect dar n-am fost foarte sigura pe mine si a fost nevoie sa ma intrebe el). La subiecte sa-i spui STRICT despre ce trebuie, nu povesti nu pe langa nu altceva, iar la ekg tre' sa stii, conteaza f f f mult ekgul. Nota asistentului nu stiu cit de importanta e, eu am facut stagiu la UTIC si am dat exam la et 7, am avut un pacient cu bloc trifasc si a fost destul de greu, nu cred ca am luat o nota foarte mare ( adica un 8 asa, probabil), insa la exam nu parea sa il intereseze decit ce zici tu acolo. Nu ii plac povestile, nu-i plac aburelile, nu-i place sa vorbesti incet sau sa mormai, sau sa traga cuvintele de la tine. Tre' sa zici tare, clar si sigur, si sa nu zici "nu stiu".
Neaparat EKG ( am inteles ca fara nu se sta la discutii) si neaparat ceva notiuni de semio, ca daca nu stii si nu stii deloc subiectul te intreaba din semio.
Per ansamblu a fost foarte bine, n-a dat nota mai mica de 8, insa si de taxat a taxat pentru cele mai mici detalii...
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
-
- elder
Riley wrote:Am si eu o intrebare pt cine a avut stagiul de hemato la Coltea la doamna prof Lupu: se poate lipsi, este intelegatoare doamna prof? Eu din 3 saptamani ar trebui sa lipsesc 1.. Multam in avans de info!
depinde de asistent. la ciocan nu prea se face prezenta. oricum la examen nu-i nici o pb in final.
- Riley
- elder
Enemy wrote:Riley wrote:Am si eu o intrebare pt cine a avut stagiul de hemato la Coltea la doamna prof Lupu: se poate lipsi, este intelegatoare doamna prof? Eu din 3 saptamani ar trebui sa lipsesc 1.. Multam in avans de info!
depinde de asistent. la ciocan nu prea se face prezenta. oricum la examen nu-i nici o pb in final.
Multumesc pentru raspunsuri. Am fost azi la doamna prof care este foarte intelegatoare si draguta

-
- elder
Consideri intelegatoare acum pentru ca poti chiuli o saptamana, peste o vreme cand vei fi specialist vei realiza ca poate saptamana respectiva de vazut pacienti ar fi contat enorm;)
nu vreau sa dezvolt o polemica pe tema asta.
Succes
nu vreau sa dezvolt o polemica pe tema asta.
Succes